|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Cytat:
![]() W tym tygodniu ma znów przyjść położna więc ciekawe czy jakaś poprawa jest po tym co ona mi zaleciła stosować. Po tygodniu to raczej niewiele będzie, na efekty trzeba będzie poczekać.
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zakorzenienie
|
tak mi sie nasunely dwa pytanka:
1. Do mamus po cc: kiedy Wam pozwolono przystawic dzidziusia do piersi? Tzn ile czasu po zabiegu. Ktos Wam pomogl? Ile musialyscie lezec? 2. Do podwojnych mamus: jak zaregowalo rodzenstwo na dzidziusia w domu? Jakos specjalnie go przedstawialiscie rodzenstwu? Daliscie pomacac/potrzymac/poglaskac? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Rozeznanie
|
Patka u mnie po niecałych 2 tyg to pęknięcie się zarosło ładnie tylko ta skóra w tym miejscu jest taka bardziej czerwona/różowawa pewnie dlatego, że to nowy naskórek a w końcu musiało narosnąć na całą dziurkę jakby nie było to ranka głęboka. A pozostałe szwy które miałam to nawet już nie widać że tam w ogóle jakieś nacięcie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
Celka ja przystawilam po dobie.Po prostu mi ja przywiezli i zostawili(wczesniej nie byla ze mna na sali,bo lezalam na pooperacyjnej).Jak przyszla babka od laktacji, to juz bylysmy po karmieniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zadomowienie
|
Na razie nie mam weny pisać, ale widzę, że się przynajmniej kocurazab i pysia znalazły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 | |||
Zakorzenienie
|
Hej, hej...
Paulinka dzisiaj w dzień spała aż 3 godziny... To się nie zdarza na co dzień... Ale uśpiłam ją u siebie na brzuchu... Cytat:
Generalnie na początku miałam problem w nocy, bo Paulina spała po 6 - 7 godzin, a moje piersi nie... Ona je tylko z jednej i było tak, że ta druga by musiała nie być opróżniana przez np. 10 godzin pod rząd... Wtedy w nocy po nakarmieniu z pierwszej ściągałam trochę z drugiej, np. 50 ml, akurat tyle co do pojemniczka do mrożenia... Za kilka godzin karmiłam tą piersią z której trochę ściągnęłam... Teraz się to unormowało i nie musze się budzić zalana z mlekiem, z wkładkami przesiąkniętymi do suchej nitki... Cytat:
Cytat:
Ja tez mam problem z karmieniem, próbuję karmić Paulinkę rzadziej, bo ona chce co godzinę w dzień, a wtedy te histerie przy piersi robi, a jak uda mi się jej dawać rzadziej, to wtedy lepiej je i lepiej się czuje... Ale jak urządza brewerie, to daję jej jeść normalnie, przecież dziecka odchudzać nie będę... Taaaaa... A potem matka będzie mieć osteporozę, ale przecież matka nie jest ważna...
![]() |
#4088 |
Raczkowanie
|
mam wieści od castili - prosiła żeby Was przeprosić że się nie odzywa ale ma problemy z laptopem, może jutro go odzyska to się na pewno pojawi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Pysiu smsa dostałam o godzinie 4.27 07.02
![]() ![]() celka ja za pierwszym razem Adriana przystawiłam do karmienia 3 h po cc. Dlatego, ze tesciowa była u mnie i mi małego przyniosła, gdyby nie to to pewnie po dobie bym go dostała. Jednak tego wiedziec nie będę bo leżałam plackiem 5 dni ![]() co do dawania prezentów to nie słyszałam ![]() ![]() ![]() co do karmienia dziecka do 2 rż to jest dla mnie nieporozumienie ![]() ![]() Oczywiście nie potępiam mam, które tak karmią ale ja bym za Chiny nie mogła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym myślę,że przedstawienie rodzeństwa to jak najbardziej jest wskazane.Poza tym głaskanie,całowanie i przytulanie go oczywiście pod twoim okiem ![]() Ja mam nadzieję,że TŻ po porodzie przywiezie Oskarka do szpital,aby poznał brata.A jak nie,to w domu się zobaczą.
![]() |
#4091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Zakorzenienie
|
Mamuski dzisiaj niedziela a wy szalejecie
![]() Cytat:
![]() ![]() YouYou taki dlugi prood a zmeczenia wogole u Ciebie nie widac ![]() Elcia widze ze dalas rade wiec jeszcze raz gratuluje ![]() Pysia i Kocurazab sie znalazly i bardzo dobrze ![]() Ja dzisiaj dzien latania od jednego domu do drugiego po kolezanki i wogole ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A te zalecenia podalam tylko po to, zeby pokazac, ze zalecaja karmic czesto i kiedy dziecko jest glodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Rozeznanie
|
hej mamusie....własnie Was z grubsza nadrobiłam, ale nie mam czasu, żeby tak siedzieć i z Wami pisac, bo bycie mamą to cholernie pracowity okres....marze o ty, żeby byc dalej w ciązy i sobie polegiwać na kanapie
![]() ![]() ![]() Dzisiejszy dzień to istna batalia.....Mała miała kolkę, co półtorej godziny chciała jeść, nie mogła puścić bączka i wyła na cały blok, ale jak już puściła to momentalnie cisza była.....ja musze ściągac pokarm bo mała ma za małą buźkę żeby cyca wziąć i nie wyrabiam się już z odciąganiem, wyparzaniem i podawaniem ![]() to tyle z mojego marudzenia...muszę poczytac coś o kolkach i kupach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że nie cytuję ale czuję się dzisiaj fatalnie. W nocy obudziło mnie mega uderzenie gorąca i zrobiło mi się tak niedobrze, że myślałam, że będę budzić TŻta żeby mi miskę przyniósł, bo będę wymiotować. Ale położyłam się na boku i mi przeszło. I tak od 4.00 do kilka minut po 6 nie spałam, bo nie mogłam
![]() ![]() ![]() ![]() Jest dopiero po 21 a mi się spać chce jak nie wiem ![]()
#4096 |
Raczkowanie
|
Maja dziś znowu raczej spała. No może ciut lepeij, bo się co 2 godziny budziła na jedzenie. Jutro rano jadę zrobić znowu te badania
![]() Aldii poznałam po tym, że zachowywała się inaczej. Ciągle spała i była taka półprzytomna jak ją budziłam i znowu od razu zasypiała. Nie obudziła się na karmienie przez ponad 3 godziny a zawsze je co 2. Co do karmienia to ja Idę i Maję teraz też karmie tak, że przy każdym karmieniu karmię jedną piersią i raczej się najada. I tak na zmianę. Odciągam tylko gdy chcę zamrozić żeby wyjść. Lila moja Maja przybrała w 4 tygodnie 1200 gramów i pediatra zachwycała się, że to cudownie, że tak przybiera na piersi ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Bubi żółta z grudkami jest jak najbardziej ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
celka ja wiem
![]() dlatego napisałam "ja bym tak nie mogła" to tylko moje odczucia, nie wyobrazam sobie takiego duzego człowieka przy cycku ![]() a jeszcze jakby mi w przerwach przy ssaniu opowiadał te swoje historie ![]() a generalnie w zaleceniach to czytałam, ze do 3 rż powinno się karmić piersią ![]() Asiulka super ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kancia jak bede po napewno dam znac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Rozeznanie
|
Mamaidy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
sensuel w czasie podawania przez anastezjologa nie moglam sie ruszac tylko przez 4 min bo tyle to trwalo wcale nie bylo czuc wklocia wiec nie bolalo
a jak juz mi go podal to moglam sie polozyc,a nogi mi nie zdretwialy caly czas moglam nimi ruszac tylko jak np igl kloli to nie czuc bylo tego ale poruszac sie i tak nie mzoesz bo nie pozwoli ci lekarz przez 6 godzin wstac z lozka na wszelki wypadek,a wymiotowac wymiotowalam ale nie wiem czy to po epidurolu, |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Zadomowienie
|
Ślicznego masz Braciszka
![]() *************** A ja dopiero zasiadłam do kompa. Jedni goście odjechali, drudzy przyjechali... Już miałam trochę dosyć. Pewnie wszystkiego dzisiaj nie nadrobię, ale poczytam jeszcze trochę ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-02-07 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]()
#4103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Lekarz po dzisiejszym KTG mi powiedział, że nie znam dnia ani godziny, bo skurcze już są, a do tego jeszcze rozwarcie jest. Ale Ty masz twardy brzuch, bo odstawiłaś leki ![]() ![]() To jeszcze dzisiaj się "naciesz" tym twardnieniem, bo od jutra będziesz miała spokój ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Zadomowienie
|
bubi żółta kupka jest normalna,też z kupkami mam problem,bo moja miała teraz zieolnkawa ale to przez moje odżywianie.staraj sie nie denerwować bo maluchy to wyczuwaja.ja zawsze byłam nerwowa i przejmowałam sie wszystkim ale przy małej jakos staram sie zachować spokój.mam nadzieje ze tak zostanie.
widze ze poruszałyscie temat szwów i rany po szyciu.ja mam pyt bo minęły już 3tyg a ja mam tam gdzie było szyte takie twarde ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Rozeznanie
|
Filka no własnie staram się być oazą spokoju....
![]() co do szwów....chodzi o szwy po CC? ![]() ![]() No i pytanie do dziewczyn po CC, czy Was też boli coś w środku brzucha, taki twardy, tepy ból na przykład jak chodzicie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zadomowienie
|
bubi ja maialam poród sn ,szwy po nacięciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po wizycie wszystko dobrze. Dzidziuś wg USG waży już 2900 ![]() ![]() No i muszę Wam powiedzieć, że moje marzenia o córce przesunęły się na 2 dziecko (ciekawe czy się na nie zdecyduję po tym porodzie... ![]() ![]() ![]() Także wszyscy od początku ciąży mówili mi, że będzie chłopak, no i chyba będzie. Aczkolwiek będę pewna na 100% jak się urodzi. Tyle czasu nie wiedziałam, to teraz sama nie wiem czy wierzyć w te USG. Szyjka się bujnęła. Mam teraz wizytę 17 lutego, będzie to 38t6d. Cytat:
Fajnie, że synek Zebry ma się dobrze, ale szkoda mi tego drugiego Maluszka, którego rodzice nie mają pojęcia, że coś grozi ich Maleństwu ![]() Cytat:
![]() A tak szczerze, to teraz i tak nie mamy wyjścia - weszło to i musi wyjść ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ******************** Tak wogóle to witam wszystkie nowe Mamuśki, które się wkońcu ujawniły ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Raczkowanie
|
a ja z zupełnie innej beczki - chciałam podpytać Was o biustonosze do karmienia, a konkretnie o rozmiary
zastanmawiam się czy kupić biustonosz w rozmiarze który mam aktualnie czy lepiej od razu nieco ciaśniejszy pod biustem (liczę na to że po porodzie strace tam kilka cm). a jak z miseczką?strasznie mi piersi urosły ale zastanawiam się czy jak zacznie się produkcja mleka to nie urosną jeszcze bardziej? wiadomo że w razie czego na bieżąco będę uzupełniać stan bielizny - szczególnie jak już laktacja się ustabilizuje a ja stracę nadprogramowe kg ale na początek nie chciałabym kupić czegoś co zamiast mi pomóc będzie mnie tylko do szału doprowadzało albo w ogóle się nie przyda bo się okaże że rozmiar nie pasuje a ja nie będę miała w czym chodzić :/ edit: zeberka właśnie napisała że są w domu!dziękuje za wsparcie i idzie się wyspać pierwszy raz od środy Edytowane przez kamyil Czas edycji: 2010-02-07 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety , skapitulowalismy i mały dostał najlepszego przyjaciela dzidziusiów, czyli smoczek. Narazie wstępnie tak w okolicach kąpieli i co gorsza, pomaga. Podobno mój mały ma bardzo silny odruch ssania, więc dobiera się do swojego kciuka- w szpitalu pielęgniarka orzekła, że łatwiej dziecko oduczyć ssania smoczka niż kciuka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Rozeznanie
|
Kamyil proponuję biustonosz kupić o rozmiar wiekszy.....zobaczysz, że po porodzie biust urośnie Ci jeszcze nawet o jeden rozmiar, bo bedzie wypełniony mlekiem....ja jeden stanik mam nawet o dwa numery za duży i bardzo się to sprawdziło, bo moje obolałe piersi nie sa takie ściśnięte i zmaltretowane...
a ja jeszcze mam pytanie do mamuś po CC...czy macie obfite krwawienie połogowe czy skąpe...bo mi lekarka przy wypisie powiedziała, że jeśli będę miała skąpe lub zaniknie to mam się natychmiast na Izbę Przyjęć zgłosić....no te krwawienie takie mega obfite u mnie nie jest i się martwię trochę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.