|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy nisko-to już blisko - Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz.V
Hej Kochane!
Gratulacje dla kolejnych dzielnych mamus i slodkich maluszkow!!!! ![]() Zobaczylam zdjecka na ostatniej stronie, ale te nasze maluszki slodziaki!!!! I jak rosna! Tak patrze na mojego Szymusia i z dnia na dzien sie zmienia! W srode konczymy miesiac, wiec na pewno wstawie zdjecko ![]() Ogolnie u nas jest roznie, czasem ladnie spi, ale czasem to daje czadu ![]() Maly najwieksze etapy marudzenia i trudnosci z zasnieciem ma poznym wieczorem, czyli tak teraz i rano, jak sie obudzi o 5 czy 6. I spi jak myszka pod miotla ![]() ![]() ![]() ![]() A po moim zapaleniu piersi jest troszke lepiej, w sobote skonczylam antybiotyk, ale jeszcze robie oklady i masuje piersi, bo skonczylam w miedzyczasie odciagac i w pierwsze dni, to myslalam, ze mi pekna. Jeszcze troche mleka naplywa i robia sie takie grudki, ale jak pomasuje to jest lepiej! Trzymam kciuki za wszystkie mamusie, ktore maja terminy w najblizszych dniach! Pysiu za jutrzejsze ktg kciukasy, hmmm a moze juz zostaniesz ![]()
#4232 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Raczkowanie
|
zebra Piotruś wystawia rączkę jakby piątkę chciał przybić
![]() ![]() gosbaj jakie Synek ma czarne włoskii ![]() ------------ Moja znajoma (właściwie bratowej siostra) jest w ciąży, ma termin na koniec marca i na początku marca miała mieć cesarkę, bo odkleja się jej łożysko, ma strasznie złe wyniki, anemię, ale lekarz chciał, żeby przez ten luty jeszcze dziecko podrosło, bo chyba na początku stycznia Mały ważył 1200g (za mało). I dzwoniła bratowa, że ta znajoma pojechała do szpitala, bo dostała takich boleści, że ledwo przez telefon mogła gadać. Jejku oby wszystko było dobrze ![]()
#4234 | ||||
Zakorzenienie
|
Byłam u gina, wszystko w porządku...
Dostałam recepty na pigułki... Robił mi usg, moja torbiel zniknęła, więc to tylko taka ciążowa była... Mam przyjść za dwa miesiące na cytologię... Mój mężuś dał sobie radę z Paulinką, bo akurat ta była grzeczna jak aniołek ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą skoro zjada tylko 20 ml modyfikowanego, to znaczy że dokarmianie jest bez sensu, bo ona po prostu nie jest głodna... Pokarm możesz mrozić.
![]() |
#4235 |
Raczkowanie
|
zeberko bardzo się cieszę że jesteście już w domu
![]() co do laktacji - może poszukaj nr tel. do jakiejś poradni laktacyjnej i zadzwoń i podpytaj? asiulka gratulacje!! ![]() ![]() zdjęcia Waszych maluszków są przepiękne, normalnie wszystkie te słodziaki bym wycałowała ![]() dziękuję bardzo za rady odnośnie biustonoszy do karmienia, tak właśnie zrobie - kupię sobie z miseczką o 1 rozmiar większą niż teraz i o 1 rozmiar mniejszy pod biustem + przedłużka w pasmanterii gdyby jednak cm pod biustem nie zjechały za szybko ja dziś jestem nie do życia - dlatego przepraszam że nie cytuję ale nadrobienie tych kilku stron z dziś zajeło mi ładnych parę godzin :/ byłam na zakupach - łaziłam po lumpikach i polowałam na rozpinane bluzki (nauczona Waszym doświadczeniem ![]() oczywiście i tak najwięcej dokupiłam dla maluszka choć miałam mocne postanowienie że nie kupię nic :P otworzyli nowy lumpik tylko z ciuszkami dziecięcymi i pani ma też dużo nowych ubranek np. z nexta czy innych brytyjskich sieciówek i to za grosze więc żal było nie kupić ![]() aha -i zaczynają się smsy i tel. kontrolne czy czasem nie jestem na porodówce ![]() ludzie są niepoważni "daj mi znać bo chcę Ci towarzyszyć w akcji" akurat to będzie dla mnie najważniejsze - wysłać wszystkim smsa "UWAGA!RODZĘ!" a pytają się jakbym miała zamiar zataić fakt że już urodziłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ----------------- zapomniałam się pochwalić, że wczoraj skończyliśmy 38 tydzień ![]() ![]() ![]()
Amelia ![]() ![]() Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-02-08 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Muszę się jeszcze zastanowić czy ją powiadomię o tym,że zaczął się poród,czy po fakcie wyślę mmsa ze zdjęciem Denniska. Mojej babci to już w ogóle powiem PO i to zdecydowanie,aby na zawał mi nie zeszła ![]() Na gg też cięgle piszą i pytają,czy to już czy nie.Na szczęście chwilowo nie mamy uruchomionego gg także jest święty spokój. No i na skype nie muszę słychać kolejny raz zadawanego pytania przez teściową "Kiedy Magda ma termin??" ![]() ![]() Czasami mam ochotę tak głupio im poodpowiadać na ich pytania,że mieliby mnie powyżej uszu.Tylko jakoś TŻ mnie powstrzymuje tym,że to są niestety jego rodzice. ************************* *** Mały coś się ruszył.Ja siedzę na piłce,bo mi na kręgosłupie lżej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4239 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sweet, a co u Ciebie? tak właśnie dzisiaj pomyślał, że się nic nie odzywasz... Napisz choć parę zdań ![]() Cytat:
![]() ![]() No mój syneczek to też tylko się rozpycha ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja koleżanka urodziła się w dzień Matki ![]() ****************** Czyli jednak te nasze dziurawe chodniki na coś się przydają ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zeberko mówiłaś niedawno, że Twój pokarm się zmienił, że ma taki siny kolor i piersi masz takie flaki. Ja miałam ostatnio na SR o laktacji. I położna mówiła, że sa III etapy jeśli chodzi o pokarm (ja jeszcze nie urodziłam to się nie znam, jedynie napiszę co się dowiedziałam) I etap siara (trwa 3, 4 dni po porodzie) jest gęsta i jest jej mało II etap zaczyna się 3, 4 dni po porodzie i trwa do 2, 3 tygodni (pokarm przejściowy) pokarm biały, jest go niesamowicie dużo, gęsty, piersi bardzo obrzmiałe III etap czyli mleko dojrzałe, właściwe. Mleko jest sino-niebieskie, wodniste, bardzo rzadkie, jest wrażenie, że jest go mało, piersi są niekiedy sflaczałe, pokarm się tworzy w chwili karmienia. Jest to mleko właściwe, prawidłowe. I właśnie nie mogę znaleźć Twojej wypowiedzi sprzed jakiegoś czasu, że pokarm Ci się zmienił, ale wydawało mi się, że opisywałaś właśnie ten pokarm właściwy. Może się mylę, ale w razie co piszę co się dowiedziałam o pokarmie na SR. Może komuś się przyda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia na KTG ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdjęcia Piotrka są normalnie rozbrajające ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i na moje oko podobny do Ciebie ![]() Super córa ![]() ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Cytat:
![]() Cieszę sie, że z cycuszkami masz już lepiej ![]() Cytat:
![]() A jaki podgrzewacz zamówiłaś? Ja też planuję zamówić, ale nie wiem jaki. Myslałam nad takim z chyba z firmy Canpol - za jakieś 70 zł (jest napisane, że wszystkie typy butelek pasują, no i później słoiczki) Cytat:
Na pewno jak zacznę rodzić, to nie będę o niczym, innym myślała, jak o tym by każdego informować, że zaczęłam rodzić.... Najpierw napiszę wszystkim z książki tel z komórki, że uwaga zaczęłam rodzić, a później nie zajmę się Maleństwem, tylko będę pisała każdemu, uwaga urodziłam.... ![]() ![]() Zgłupieli chyba... Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-02-08 o 23:45 |
||||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Zadomowienie
|
A my dzisiaj chodziliśmy trochę za meblami. Jutro maratonu cd.
W sumie można kupić niektóre od ręki, ale na większość trzeba czekać 3-5tyg. Tak myślałam, ale jak mówiłam do męża w grudniu byśmy rozejrzeli się za meblami, to stwierdził, że po co jak nic jeszcze nie zrobione. A dzisiaj robił oczy jak 5 zł ![]() ![]() ![]() ![]() Zobaczymy jeszcze jutro w innych sklepach modele, no i ceny. Poza tym jutro A... ma pomalować ściany w tym pokoju, w środę pomaluje 2 raz, no a pewnie w czwartek weźmie się za panele. Nawet nie wiecie, jak się cieszę, jak widzę, jak szybko teraz to wszystko idzie - po tym jak nam ten chłopak zrobił sufit, a mąż poprawił ściany (w ubiegłym tygodniu). Normalnie, aż serce się raduje ![]() ![]() *************** Tak wogóle to pisałam Wam jakiś czas temu o tym, że moja pralka ledwo zipie... Pan od naprawy chciał 500 zł ![]() ![]() No to podziękowaliśmy i zamówiliśmy przez internet, w sklepie tą pompę. Jutro może nam ją dowiozą . Z kurierem zapłaciliśmy 81 zł. Mąż sam ją założy, bo patrzył, że tam nie ma żadnej filozofii w tej pompie i zobaczymy, czy będzie dobrze. W sumie, nawet jak okaze się, że d... to ponad 400 zł zaoszczędzimy. Idę spać ![]() Edytowane przez kocurazab Czas edycji: 2010-02-09 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam czy mój też będzie taki śliczny jak Wasze dzieciątka ![]() addicted to wizaz jak pięknie przygotowane łożeczko ![]() ![]()
![]() |
#4244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kiedy mialas ostatnia @? Bo widze, ze termin masz 3 dni przede mna... Edytowane przez celka2000 Czas edycji: 2010-02-09 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Zakorzenienie
|
A co tutaj tak cicho z samego rana ?
![]() Wszystkie na porodówce czy jak ![]() ![]()
#4246 | |
Zadomowienie
|
hej słoneczka
![]() posłałam męża po lek na kolkę , zobaczymy co mu poradzą , ale i tak ma kupić infacol Zuzia wczoraj po godz 18 dostała takiej prawdziwej kolki , to straszne patrzeć jak aniołek sie tak męczy nie miałam wdomu zadnego leku i postanowiłam termometrem jej wypuścić troszkę powietrza i pomogło ![]() teraz też śpi ![]() mam nadzieję że ta kolka to przez moje nerwy na teściową ( powinna po mordzie dostać - teściowa oczywiście) może dzis już lepiej będzie ![]() Pysiu trzymam mocno kciuki za KTG , oby coś sie ruszyło ![]() i za inne kobietki w terminie też trzymam i wołam głośno KRA KRA KRA ![]() Cytat:
![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Rozeznanie
|
Witam Mamusie.
Ale lecicie z postami. Nie mam Was kiedy nadrobić. Dzisiaj zostałam pierwszy raz sama z Olafkiem i Milenką, bo mąż musiał wrócić do pracy. Na razie jest oki, bo malutka zasnęła. ![]() Gospaj radę z otulaniem sprzedała mi moja położna, kupiłam sobie nawet taki otulaczek z motherhood http://allegro.pl/item913687574_otul...otherhood.html i u mnie super się sprawdza. Asiulka, gosbaj, bardotka, zebra666 cudne sa Wasze maluszki. Gospaj malutki ma włoski jak moja Milenka, też mu się chyba kręcą. Nie pamiętam kto pytał o starsze rodzeństwo. U nas przez całą ciążę przygotowywaliśmy Olafka na to, że będzie miał siostrzyczkę. Pod koniec nie mógł się już doczekać kiedy wyskoczy. Chciał jej kupować wóżek za pieniążki ze swojej skarbonki itp. Jak się urodziła, to przyszedł do nas do szpitala i na dzień dobry się przedstawił i ją pocałował w główkę i niby trzymał na rączkach - podtrzymywał razem ze mną. Jak wróciłyśmy do domu, to czekał w łóżeczku Milenki dla niego prezent - mały zestaw klocków lego. Olafek się ucieszył i wszystkim, którzy przychodza pokazuje, że siostrzyczka dała mu prezent. Pomaga mi przy przewijaniu - podaje pieluchy, chusteczki, wyrzuca brudne pieluszki. Przy kąpieli chlapie nóżki malutkiej. Czasem ma chwile się obrazi, że od razu nie przyjdę z nim się pobawić, bo np karmę malutką. Ale to normalne. Jak malutka zaczyna płakać, to jej śpiewa. Ogólnie to chyba mam szczęście i synuś był dobrze przygotowany na przyjęcie małej. Może też różnica jest fajna - 3,5 roku? Pysiu widziałam, że teraz obstawiasz 14 lutego. Więc trzymam kciuki za najpiękniejsze Walentynki, a po drodze na ktg chyba dzisiaj. Lila śliczna mamusia z Ciebie i Bartuś cudny. ![]() ![]() Asiulka gratuluję ślicznej córeczki.
![]() ![]() ![]() ![]() - 7,7 kg Edytowane przez malinka118 Czas edycji: 2010-02-09 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
BAN stały
|
czasu bylo brak....i wiele na glowie....
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje... wogole macie piekne dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witajcie ![]() mojej malej juz troszke lepiej... ![]() i ja lepiej sie czuje..... ![]() dzis ide na 17.00 do Gina wiec trzymac kciuki za jakies pozytywne wiesci,,,,o wyjsciu malego.... a tak to w Krakowie sypie...snieg ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Rozeznanie
|
dziewczyny sorki ze wpadam jak po ogien ale potrzebuje szybkiej rady. dzis zauwazylazm, ze moja mala ma w pupce, dokladnie w dziurce taka czerwona kroste. co to moze byc?zaraz zadzwonie do szpitala w sumie, ale moze ktoras z was wie co to jest,
![]() |
#4250 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kocurazab Też tak mam ![]() Witam wszystkie mamusie a tym rozpakowanym gratuluję i zazdroszczę Ja już piąty dzień po terminie, wszystko jest ok i zostaje tylko czekać. Dzisiaj dostałam niesamowitego speeda więc wypucuję to co i tak jest już wypucowane ![]() Dziewczyny z Krakowa - jesteście tu? gdzie rodzicie? Zasłona nie wiem czy mi odpowiedziałaś co do miejsca porodu bo nie jestem w stanie przeglądnąć tylu postów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
Kasiorekzeta tak właśnie taki miałam tylko problem nie był w samym pokarmie, bo przystawiałam małego normalnie... ale w małym- pluł nim, wściekał się i wolał głodować:\i teraz myslę, że może nie być sensu nawet próbować przywracać laktacji jeśli on już jest na Bebilonie tyle to może mojego już wogóle nie chcieć... ajk wtedy nie chciał choć nie próbował nawet modyfikowanego... nie wiem dlaczego tak mu nie pasował mój pokarm. no i ta żółtaczka zaś by wzrosła i znowu stresy... a w koncu mały naprawdę przestaje być żółty. Różnica kolosalna w kolorze - odkąd nie jest na piersi
![]() Myślę, ze karmiłabym do dziś gdyby nie to co on wyprawiał wtedy przez całą niedziele... on płakał i ja płakałam.. a i widziałam o tym kryzysie laktacyjnym, że się mysli, że po laktacji a tzreba dziecko przystawiac i się unormuje... ale co z etgo jak on tego nie wiedział i nie chciał....zreszta do gina musze iść więc może on coś powie... ale i tak za bardzo boję się nawrtotu żółtaczki- a przy przystawieniu pononym zawsze ejst duży skok do góry- czyli znowu żółty i się martwić czy spadnie czy nie... Dziękujemy za komplementy ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-09 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ostatnią @ miałam 15.05.2009 ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ----------------- Zjadłam śniadanko i powoli będę się zbierać na wizytę u gina ![]() Pisałam Wam wczoraj o ten mojej znajomej. Na szczęście okazało się, że miała atak przepukliny i ma teraz dużo leżeć ![]() A jeszcze mój TŻ jest chory, kaszle, ma gorączkę, płuca go bolą, ma antybiotyk i omijam TŻta szerokim łukiem, bo nie chcę się zarazić przed porodem ![]()
Amelia ![]() ![]() Edytowane przez Zaslona Czas edycji: 2010-02-09 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo w sumie z tych terminow od lekarza to mi wychodzi, ze ciaza trwa 40t i 3 dni. Ale zamieszalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Jestem
![]() na Ktg ok...chociaz kolejny raz w Poliklinice nie bylo lekarza ![]() ![]() A tam nerwuwka...jakaś glupia Pani Dr. nieprzyjemna...strasznie ...własciwie to mnie "odfajkowała" zapis Ok..jak nic się nie zmieni to zowu za 2 dni czyli 11 lutego ... ![]() Ta w niedziele mimo że było więcej ludzi pogadała ze mną usmiechała sie ...doradzła itp ...JEDNAK lekarz lekarzoi nie równy ![]() ________________________ Dzięki za kciuki kochane ![]() Więc ja stwierdziłam że jak mała się nie śpieszy to niech wylezie już raz a dobrze 14 ![]() A mąż się śmieje że ona poprostu uparcie chce być jutro na odbiorze technicznym mieszkania ![]() ![]() TO JUŻ JUTRO na 9:00 jak nie będę rodziła to JADĘ z Pysiolinką w brzuszku ![]() ![]() ![]() ![]() Aaaaaaaaaaa zdjęcia dzieckaczków rozczulające ![]() Fajnie że macie już kruszynki po tej stronie brzuszka ![]() Wpadne potem ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-02-09 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | ||||
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za komplemenciki
![]() bardotka Pati śliczniutka ![]() Zaslona ![]() A tż zdrówka życzę Cytat:
Wyjątkowo tak ![]() azzis Twoje dzieciątko też na pewno będzie śliczne, a już dla Ciebie to na pewno najpiękniejsze na świecie ![]() Kampoolka dobrze, że córcia już się lepiej czuje i trzymam kciuki za wizytę Cytat:
![]() Ale daj znać jak będziesz wiedziała co to ![]() Cytat:
![]() zebra może rzeczywiście w takim wypadku lepiej sobie odpuścić karmienie piersią, bo to będzie dla Ciebie dodatkowy stres, ale oczywiście decyzja należy do Ciebie. A na tych zdjęciach widać różnicę ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() A lekarze no comments ![]() Mały na razie śpi, chociaż parę razy zapłakał przez sen, to teraz od jakiegoś czasu jest spokój. Ciekawe kiedy się obudzi, bo jeszcze nie byliśmy dziś na spacerku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() widzę że nasz wątek przycichł, lista mam rozpakowanych 3x dłuższa niż tych ciągle w 2paku ![]() ja dziś mam sprzątania c.d., za chwilę się zabiorę a tak w ogóle to zapomniałam z wrażenia że wczoraj zaczął mi się 40tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
pysiamn wrzuć jutro jakieś fotki mieszkanka
![]() addicted to wizaz tak się właśnie zastanawiam czy będę umiała spojrzeć obiektywnie na swoje dziecko.... bo nie oszukujmy się, nie wszystkie noworodki są ładne ![]() Znajoma mi opowiadała, jak jej znajoma urodziła dziecko i spotkała ją kiedyś na spacerze i zagląda do wózka... i po prostu ją zatkało, nie wiedziała co powiedzieć, dziecko było tak brzydkie ![]() ![]()
#4259 |
Zadomowienie
|
hej mamusie, wszystkie dzieciaczki śliczne
![]() wieści od Kachy - pisze, że posiew wyszedł im jałowy, zdjęcie rtg już lepsze, ale póki co jeszcze bierze antybiotyk, mała ma żółtaczkę i będzie pod lampami leżeć w nocy, Kacha karmi piersią. Pozdrawia wszystkie mamusie i brzusiolinki. My dzisiaj mieliśmy pierwsze werandowanie, kilka minut tylko bo mały zaczął płakać. A w ogóle to chyba mam jakiś kryzys laktacyjny bo Borys non stop chciałby ssać pierś, a wcześniej to tak co 3 godz albo i dłużej. jedynie w nocy ładnie śpi (tzn. budzi się co 3 godzinki na karmienie). No i z kupkami dalej problem, tzn. nie jest jakoś tragicznie że kolki, ale widzę że dziecko się męczy i jak mu masuję brzuszek to dopiero pierdki puszcza, a kupka jak ma iść to płacze i się prężyi zanim zrobi to chwilę minie. Co mnie dziwi to że kupki ma rzadkie więc nie powinno być takiego problemu, a tu się spina jak przy zatwardzeniu. Edytowane przez brzoskwinia82 Czas edycji: 2010-02-09 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
cze laski własnie wrociłam z wizyty u ordynatora. Mogę próbowac rodzić sn ale jesli tylko akcja będzie słabo szła to cięcie. Takze czekamy nadal a mi się juz tak nie chce
![]() do tego ruszyc się nie moge tak mnie całe krocze nawala, ledwo sie po chacie szlajam. W nocy zeby zmienic pozycje to dramat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.