![]() |
#391 | |
Rozeznanie
|
Dot.: niedorzeczne opinie na temat seksu, antykoncepcji itp.
Cytat:
ps. niestety, podobnie jak u świni, to nie jest ta ludzka przyjemność... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |||
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2010-02-09 o 19:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Temat jest caly czas na topie ;p KLIK
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa to zaglądałam na ten temat, ale że jako nie w temacie jestem, i nijak pomóc nie mogłam, to się wycofałam cichaczem.. a tu takie dziwy.. noc polarna w niedziele ![]() ![]()
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
kuzynka mojej koleżanki mająć 15 chyba lat twierdziła a że faceci też miesiączkują i już się nie mogła doczekać kiedy jej brat dostanie 1 okresu...jak to usłyszałyśmy myślałyśmy że padniemy na miejscu
#397 |
po drugiej stronie szafy
|
subskrybuję
![]() I wyję ze śmiechu ![]()
#398 |
Wtajemniczenie
|
12 przesądów związanych z ciążą:
1. Jeśli kobieta w ciąży wygląda pięknie, to urodzi chłopca, a jeśli niekorzystnie – dziewczynkę Twierdzono, że córka „kradnie” matce urodę. Dziś wiemy, że na zmiany w wyglądzie mają wpływ hormony – to z ich powodu u jednych kobiet pojawiają się kłopoty ze skórą, plamy na twarzy itp., a u innych – nie. Płeć dziecka nie ma z tym żadnego związku. 2. Jeśli u ciężarnej pojawiły się piegi – urodzi dziewczynkę Piegi są cechą dziedziczną – one musiały być już wcześniej, ale w ciąży wzrost stężenia hormonów powoduje silniejszą pigmentację i piegi stają się bardziej widoczne. Bez względu na to, czy urodzi się chłopiec, czy dziewczynka. 3. Jeśli brzuch jest okrągły lub opadnięty będzie dziewczynka, a jeśli spiczasty – chłopiec Stwierdzić płeć dziecka przed urodzeniem można jedynie, badając jego chromosomy (uzyskane dzięki amniopunkcji lub biopsji kosmków łożyska) albo oglądając jego narządy płciowe podczas badania USG. 4. Jedzenie truskawek powoduje powstanie u dziecka tzw. znamion truskawkowych Znamiona te rzeczywiście przypominają nieco truskawki – są to czerwone, twarde, wystające bąble – ale poza tym nie mają z nimi nic wspólnego. Te znamiona to naczyniaki, czyli powiększone naczynia krwionośne. Występują u ok. 10 proc. noworodków i znikają same po upływie 4–5 miesięcy. 5. Gdy ciężarna oparzy się albo przestraszy nie może dotykać dłonią swego ciała, bo w miejscu w którym się dotknie, jej dziecko będzie miało znamię Mówiono np., że gdy kobieta przestraszy się myszy, a potem złapie się za łydkę, ani chybi maluch urodzi się z myszką na łydce. Inny wariant: nie można niczego smażyć, bo jeśli tłuszcz pryśnie na brzuch, to znamię murowane. Bzdura! Znamiona na skórze są spowodowane nieregularną pigmentacją lub czynnikami genetycznymi – żadne inne „powody” nie mają znaczenia. 6. Malec owinie się pępowiną i udusi, jeśli przyszła mama nosi na szyi łańcuszek, korale czy apaszkę Albo... przeszła pod rozwieszonymi kablami, sznurami z bielizną itp. Zdarza się czasami, że podczas porodu pępowina owija się wokół szyi dziecka, ale dla lekarza nie stanowi to zwykle dużego problemu – łatwo ją zdjąć. Przypadki zapętlenia albo uduszenia są niezwykle rzadkie i matka nie ma na to żadnego wpływu. 7. Jeśli kobieta w ciąży martwi się, to dziecko będzie leworęczne Lęki i zmartwienia mogą powodować niestrawność, bezsenność czy bóle głowy, ale na pewno nie leworęczność u dziecka. Wprawdzie jej przyczyny nie są znane, ale matczyne zmartwienia nie pojawiają się w żadnej z formułowanych przez naukę teorii. W każdym razie preferencje co do tego, która ręka jest sprawniejsza, kształtują się bardzo wcześnie, w 10. tygodniu życia płodowego, a więc nawet najbardziej przesądne mamy od II trymestru mogą już zamartwiać się do woli ;-), nie obawiając się takich konsekwencji. 8. Przyszła mama nie powinna z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała mało pokarmu Jeśli kobieta jest pozytywnie nastawiona do karmienia piersią, karmi na żądanie i dziecko prawidłowo ssie – jej piersi produkują tyle mleka, ile trzeba. A gdy pojawią się problemy z niedoborem pokarmu, przyczyn z całą pewnością należy szukać gdzie indziej. 9. Zanim dziecko się nie urodzi, nie wolno mu niczego kupować (ubranek, łóżeczka), bo to przyniesie nieszczęście Kobiety dawniej bały się o dziecko, bo nie wiedziały nic o jego stanie – dmuchały więc na zimne, żeby nie kusić losu. Dzisiejsze mamy potrafią nie tylko racjonalnie myśleć, ale mają też lekarza i badania USG. A nawet gdy pojawią się jakieś komplikacje, niech żadnej z was nie przyjdzie do głowy obarczać winą zakupów. Nie dajcie się zwariować! I nie pozwólcie odebrać sobie przyjemności kupowania ciuszków. 10. Dziecko będzie nadmiernie owłosione, jeśli jego matka często ma w ciąży zgagę lub... przytula się do włochatego psa, a łyse – jeśli się depiluje Tylko w jednym z nich jest źdźbło sensu – rzeczywiście, trzeba zachować ostrożność przy depilacji. Ale tylko dlatego, że niektóre metody nie są w ciąży wskazane, np. kremy mogą uczulać. Nie ma to jednak żadnego związku z obfitością owłosienia u dziecka! To jest uwarunkowane genetycznie. 11. W ciąży nie wolno obcinać ani farbować włosów, bo po strzyżeniu dziecko będzie miało „krótki rozum” (czyli będzie niezbyt mądre), a po farbowaniu urodzi się rude Jedno i drugie to bzdura, ale z farbowaniem trzeba uważać, żeby, podobnie jak z depilacją, nie zaszkodzić sobie. Niektóre farby podrażniają skórę albo powonienie, co może mieć nieprzyjemne skutki. O kolorze włosów dziecka decydują wyłącznie jego geny. 12. Ciężarnej nie wolno patrzeć na ludzi nieurodziwych, bo dziecko będzie nieładne. Ta sama zasada dotyczy... osób o innym kolorze skóry! W zamierzchłych czasach może i ktoś uwierzył w takie tłumaczenia niewiernej żony... Ale dzisiaj wiemy, że uroda dziecka, jego fizyczne cechy osobnicze – nie mówiąc już o rasie! – to wszystko jest uwarunkowane genetycznie. Enjoy ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja z założenia nie wchodziłam an ten temat, bo myślałam, że nic ciekawego się nie dowiem, a tyle odpowiedzi to wizażanki na pewno pomogły, a tu takie buty ![]() i pomyśleć, ze autorka wątku jest w moim wieku ![]() nie napisałyście o poście dziewczyny, która napisała, ze tabletki PO usuwają płód ![]() ![]() nie wiecie przypadkiem gdzie takie tabletki można kupić, no bo popatrzcie jakie to wygodne po pierwsze zamiast skrobanki łykam tabletkę fiku miku dziecka nie ma ![]() po drugie aborcja u nas nielegalna a tabletki tak, więc wszyściutko na legalu ![]() Kira świetne ![]() odnoście punktu 5 ostatnio gadałyśmy o tym z dziewczynami, jedna mówiła, że ma myszkę na plecach tam gdzie zapięcie od stanika i zaczęłyśmy sobie wyobrażać kobietę, która się oparzyła i sięga ręką na plecy ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez melodyP Czas edycji: 2010-02-09 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja byłam w aptece i pani farmaceutka chciała mi wmówić ze antybiotyk nie wpływa na działanie tabletek... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2010-02-09 o 22:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
Ojoj mam znamiona, widać że mama dużo smażyła w ciąży
![]()
![]() |
#405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ...za kilka dni też będę ruda... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Moja mamy w ciąży ze mną przestraszyła się myszy i niektóre osoby nie moga wprost uwierzyć jakim cudem nie mam niczego na twarzy
![]() Z rzeczy, co na swojskiej pięknej wsi ludzie potrafią p*** Jak dziewczyna urodzi chore dziecko, to jest na pewno za coś kara! Dom przeklęty, zły... O podejściu do gina nie wspomnę. Moje pokolenie również gina na oczy nie widziało, bo tam się chodzi tylko w ciąży. W ciązy nie mozna się na nic zapatrzyć... na brzydką osobę, na złą osobę, na chore dziecko. Niektórzy ludzie mają "złe oczy". trzeba pilnować żeby nie popatrzyły i rzuciły uroku na dziecko, bydło... Moja znajoma ma zeza, wyraźnego. I te głupie puste dziewczyny (tak, tak mając ok 20 lat) zasłaniają bohatersko "własnym ciałem" swoje dzieciaczki jak ona idzie... |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
grozi wypollizowaniem
|
a to że ładne dziecko tzreba ubierać na czerwono albo chociaż wiązać czerwoną wstążeczkę zeby ludzie chwaląc jego urodę " nie zauroczyli"?
![]()
#408 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiadasz ruda będziesz? Widziałam gdzieś Twoje zdjęcie już, muszę zobaczyć na rudo, bo sobie nie wyobrażam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Wtajemniczenie
|
"Karmic piersią należy dopóty, dopóty dziecko chce."
Słyszałam o przypadku, gdzie kobieta karmiła piersią ośmioletniego synka! Ech, już mialam iśc spac, ale coś mnie podkusiło, żeby tutaj wpaść... moja macica wciąż skręca się ze śmiechu, o dwunastnicy nie wspomnę ![]() ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Neciak89, gdzieś tam nie odpisałam na twojego posta dotyczącego Heroes i gier samochodzikowych - również uwielbiam, a i hobby mam raczej męskie, więc nie, nie jesteś nienormalna ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#410 | ||
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() I jeszcze smaczek z hitowego wątku: Cytat:
![]() Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2010-02-09 o 22:48 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Aivilo - dziękuję dobra kobieto
![]() ![]() Ciekawe, czy Iloncia zdaje sobie sprawę z tych cytowanych wypowiedzi.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mówiłam, prosiłam - nie chodź w ustronne miejsca z organem, który słabo znasz! Potem nagle się okazuje, że zamiast ładnej trzustki ktoś nas wkopał w randkę w ciemno z wątrobą, a wiadomo, co takim wątrobom chodzi po głowach ; /
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Rozeznanie
|
a nie slyszalyscie ze po pierwszym razie, nie masz juz tradziku?
![]() ![]() Moja starsza siostra zareagowala tym wkurzajcym wszytskowiedzacym usmiechem Mona Lizy kiedy zobaczylysmy sie po jakims roku....O cera ci sie poprawila a jak tam twoj Luby sie miewa? ![]() nie to ze biore tabsy od dwoch nie ma na to zadengo wplywu.....durna ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#414 |
Zakorzeniona
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Te procenty i obliczenia z NPR kojarzą mi się z jakąś hardcorową RPG.
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Miałam koleżankę w podstawówce, która twierdziła, że jak brunetka, będzie miała dziecko z blondynem, to na 100 % będzie rude-kolory się pomieszają...
Jedyna lekcja dot. wychowania do życia w rodzinie jaką miałam w tejże podstawówce dotyczyła okresu.Wnioski były takie: kobieta nie powinna dawać mężczyźnie ze sobą współżyć podczas okresu (pani z uśmiechem przypomniała słowa:suka nie da pies nie weźmie...).Co na wstępie mnie zbulwersowało- i słuchałam pani uważniej :/ Ostrzeżeniem dla mężczyzny, że kobieta ma okres powinien być... obiad-który oczywiście dobra żona podaje mężowi, po (jego) ciężkiej pracy(nota bene o seksie pozamałżeńskim pani wcale nie mówiła). A wracając do obiadu-mąż powinien dostać coś czerwonego-jako znak, że żona ma okres ![]() Wieczorem żeby mąż nie zapomniał można postawić mu przy łóżku szklankę pełną wiśni... Ale bez względu na wszystko nie można z chłopem o okresie dyskutować... Byłam wtedy w szóstej klasie.Po powrocie do domu opowiedziałam wszystko mamie -pielęgniarce.Bo pomyślałam, że ta pani-kimkolwiek ona nie była-gadała bzdury.Mama potwierdziła i teorię mądrze obśmiała... A teraz historia z podręcznika medycznego dla ginów-dość wiekowego-ale zawsze: kiedy kobieta jest w zaawansowanej ciąży powinna nosić ze sobą pusty słoik...kiedy odejdą jej wody w miejscu publicznym, żeby nie było mary,powinna te słoik rozbić o ziemię i wykrzyknąć że jej się zupa wylała... To chyba stąd te kwiatki ginekologiczne się biorą...tzn. z podręczników ![]() Przypomniała mi sie sytuacja z Dr Housa, kiedy badał pacjentkę, która zamiast galaretki anty stosowała truskawkową ![]() I jeszcze jedna.Pacjentka pyta czy może zajść w ciąże podczas siedzenia na desce klozetowej, odpowiedź:tak, jeśli między tobą a deską znajduje sie facet :P Natomiast "ciekawe" podejście do seksu i zabezpieczenia ma moja babcia.Mówi, że w ciąże to można nawet ze ślepym i na kamieniu zajść ![]()
migdałowy zapach ma i smak Edytowane przez kasia_1402 Czas edycji: 2010-02-10 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka galaretka anty??
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: Dlaczego nikt jeszcze nie wspomniał (chyba, że przeoczyłam) o klasyku: od masturbacji się ślepnie... ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2010-02-10 o 01:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Konto usunięte
|
Kasia_1402 - u mnie w 3 (!!!) klasie liceum byla mala lekcja wdz na biologii. Pielegniarka wspominala o NMPR i o tym, ze kobieta moze np. wkladac do wazonika bialego kwiatka na znak, ze moga uprawiac seks
![]() 'Mezczyzna wchodzi do mieszkania. Zdejmuje pospiesznie plaszcz. Ledwo wyplatuje rece z rekawow, serce podchodzi mu do gardla. "Czy to dzis, czy to juz dzis?" - zastanawia sie. Po uporaniu sie z czescia odziezy wierzchniej kieruje swe kroki do kuchni. Po zaledwie sekundzie od otworzenia drzwi na jego twarzy pojawia sie grymas. 'Cholera, znowu czerwony!' ![]() Nie wiem, czy ja jakies odchyly mam czy jak? Moj facet wie co to sa dni plodne, orientuje sie tez, kiedy mam okres. Chyba kalecze tym jego psychike ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:11 ---------- Poprzedni post napisano o 02:11 ---------- [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;17086160]Kasia_1402 - u mnie w 3 (!!!) klasie liceum byla mala lekcja wdz na biologii. Pielegniarka wspominala o NMPR i o tym, ze kobieta moze np. wkladac do wazonika bialego kwiatka na znak, ze moga uprawiac seks ![]() 'Mezczyzna wchodzi do mieszkania. Zdejmuje pospiesznie plaszcz. Ledwo wyplatuje rece z rekawow, serce podchodzi mu do gardla. "Czy to dzis, czy to juz dzis?" - zastanawia sie. Po uporaniu sie z czescia odziezy wierzchniej kieruje swe kroki do kuchni. Po zaledwie sekundzie od otworzenia drzwi na jego twarzy pojawia sie grymas. 'Cholera, znowu czerwony!' ![]() Nie wiem, czy ja jakies odchyly mam czy jak? Moj facet wie co to sa dni plodne, orientuje sie tez, kiedy mam okres. Chyba kalecze tym jego psychike ![]() Myślę, że musisz sama ugotować ;p
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.