Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 11:13   #1651
pearl4
Raczkowanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Ja miałam zamiar zapisać się do szkoły rodzenia no ale w związku z tym że leżę plackiem odpada. Nie mogę się nigdzie ruszać.
To tak jak ze mną, u mnie szkoła rodzenia przy szpitalu w którym chce rodzic jest za darmo ale przez to leżenie nic z tego nie będzie.

Dziewczyny, czy czujecie skurcze braxtona-hicksa? U mnie zaobserwowałam je tydzień temu i tak mniej więcej raz na dzień "stawia" mi się macica na baczność, zupełnie bezboleśnie i po minucie opada i jest juz normalnie.
W poniedziałek ide do gina sprawdzic jak tam szyjka od ostatniego razu sie zachowuje (2,75 cm ostatnio). Nadal jak wstaje to boli mnie całe krocze i okolica, przy okazji twardnieje brzuch. Oby wytrzymac jeszcze te 10 tygodni
pearl4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:15   #1652
olivka_7
Zakorzenienie

Garatulacje brzusia

No mi się często tak macica stawia, po chwili spokój. Ale to chyba nic groźnego.

Kornelcia

ZĘBALE
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:15   #1653
marhalczar
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17139359]jak zwykle udane zakupy.
a czemu byłaś w szpitalu?

a co sprzedawca na to opóźnienie?

ja jutro zaczynam 26 tc. [/QUOTE]

...robilam sobie dodatkowe badania i cale ranki tam spedzalam...ale wszystko ok.

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-02-12 o 11:24
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:20   #1654
cate_
Zadomowienie

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1713679 3]o rety... a nie można tego odkręcić jeszcze? coś mi tam w głowie stuka że chyba transakcję zawartą "w terenie", czyli np akwizycję można właśnie odkręcić w ciągu 10 dni... tak mi się wydaje...
[/QUOTE]
Ja bym tam próbowała zerwać umowę, generalnie od każdej umowy można odstąpić

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Mój pracuje 24 na 48, więc dupa zbita... Nawet nie wiem czy będzie przy porodzie, bo może być tak, że się zacznie jak on będzie w pracy.
Mój pracuje 24 na 72 ale na maj wziął urlop a jak będę rodzić wcześniej to będzie musiał z pracy wyjść
Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
no i dziś zaczynam 27 tydzień więc się pokarzę aktualnie..
Super brzusio

Jak tak czytam jak to nie lubicie agentów ubezpieczeniowych to aż strach się przyznać, że też nim jestem
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:20   #1655
gosiak0512
Zakorzenienie

ja też bym gdzies poszła ale u mnie wszędzie daleko teraz .. kurde się człowiek na zadupie przeprowadzi i wszędzie ma daleko ale małż jutro już wraca to może mnie weźmie do miasta

marhalczar śliczne te ubranka
pearl okolice krocza i mnie bolą pytałam lekarza powiedział że to normalne bo dzieć uciska a po za tym tamte okolice są bardziej ukrwione teraz no i boli.. więc poleżeć to przejdzie z brzusiem bolącym też! i nospa jak coś!
lea wysoko jest jeszcze ..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:21   #1656
kardashi
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17139359]jak zwykle udane zakupy.
a czemu byłaś w szpitalu?

a co sprzedawca na to opóźnienie?

ja jutro zaczynam 26 tc. [/QUOTE]

Pisałam do niego jak minął tydzień po wpłacie. Powiedział ze ma 7 dni na wysłanie paczki i jutro to zrobi. Minęło 1,5 tyg. i wysłał tydz temu. O ile wyszło. Bo babka wysłała w sobote gondole i przyszła w poniedziałek. A tu już tydzień mija i nie ma..

A to moje ostatnie ciuszki
Spodenki są w kolorze sweterka, a wyszły trochę inne

10.11.12 - zapuszczam włosy

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2010-02-12 o 11:28
kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:24   #1657
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wody akurat nie mam wyżłopałam wczoraj resztkę, a jak idę sama na zakupy, to nie kupuję, żeby nie dźwigać
to problem z piciem dla pani rozwiazany

Cytat:
fajny i ladniutki a profilowany smieszny

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
No tak wyszlo, 2 dni w szpitalu, w laboratorium , zalatwianie spraw papierkowych, weekend tylko dla meza, wizyta u znajomej...nawet nie mialam ochoty siegac po kompa...dopiero dzisiaj..

Przy okazji wpadlam do centrum handlowego poogladac troche ciuchy i przy okazji dokupilam dla malej 2 pizamki, 2 spodenki bawelniane i spodenki sztruksowe do sweterka, który juz wczesniej kupilam..

Mam juz skompletowana cala wyprawke dla baby i zaczelam o sobie myslec, kupilam koszule rozpinana z przodu, taka bawelniana z cinkiego plócienka i haftowana,szlafrok i papcie mam tez, majteczki z siatki jednorazowe, podpaski poporodowe, dyski wacikowe na piersi... itd, itp..( w prezencie dostalam dwie butelki i smoczek z NUk-a
Mam nadzieje, ze nic powaznego sie nie stalo, ze spedzilas 2 dni w szpitalu.

A ciuszki jak zwykle przepiekne. Spodenki rewelacja

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 11:25   #1658
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Gosia, też jestem w 27 tyg. ale mam mniejszy brzucho, twój tak fajnie sterczy

Cate - nie, nie tak, że żadnego nie lubię, ja nie lubię nachalności po prostu w żadnym wydaniu, bez względu na to, od kogo ta nachalność wychodzi Nachalna koleżanka drażni mnie równie mocno. Poza tym ja potrafię powiedzieć nie - jeśli wiem, że nie zamierzam czegoś kupić/zmienić, to przede wszystkim wcale nie rozmawiam, w połowie zdania przerywam i mówię dziękuję, nie jestem zainteresowana - odkładając słuchawkę. Po co mam czas i sobie, i komuś marnować?

Skurczy żadnych nie czuję, no chyba, że nie rozpoznaję :d Ja w sumie nie mam pojęcia, jak to ma wyglądać, obawiam się, że nie poznam Jak macica się stawia?

Robicie coś w "walę-w-tynki"? Małż pracuje, ja na uczelni, idziemy sobie dzisiaj gdzieś coś wszamać pysznego
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:26   #1659
cate_
Zadomowienie

Dziewczyny jak zwykle ciuszku super

Pearl ja tam żadnych skurczów nie czuje tylko mnie boli, jak chodzę to cała miednica (lekarka powiedziała że to normalne) a jak leżę to kręgosłup (też podobno normalne, muszę wytrzymać). Chyba powinnam zwisnąć jak mówi Kropka to bym się lepiej poczuła
Stary 2010-02-12, 11:26   #1660
kasiaaX
Rozeznanie

Witam dziewczynki snieżnie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17117804]ja też tak mam... TŻ wieczorem w domu marudzi, że mu zimno, a ja tylko w krótkiej piżamce bez rękawków śmigam. i mi ciepło.[/QUOTE]

Mi tez ciągle gorąco, okno otwieram, wietrze, ale mąz bardzo nie pozawala

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
udało się kupić kolejną rzecz u tej samej osoby, reszta aukcji kończy się w przeciągu kilku dni, więc jeszcze zapoluję
Pytanie z serii głupich: nigdy nie licytowałam nic na allegro, o co chodzi z tym automatycznym podbijaniem? Że wyhacze coś taniego, jestem w stanie zapłacic za to np 30 zł i jak wpisze 30 zł, a cena wywoławcza jest np. 10zł to wyswietli, że za ile licytuje? 30 od razu? czy podbije np o 1 zł tylko?Oświeccie mnie ciemnote...

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Już po wizycie i jestem baaaaaardzo szczęśliwa Widziałam moją niunię, na 100% dziewucha. Mam zdjęcie całej piśki na wierzchu
Buźki nie było za bardzo widać, bo rączki trzymała przy ustach. W pewnym momencie zaczęła otwierać i zamykać oczka i mlaskała sobie
Gratki za 100% dziewczynę

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

Ja się załamałam wczoraj... Okazało się, że w szpitalu obok mnie, gdzie miałam chodzić w ogóle nie ma ćwiczeń, tylko wykłady i film pokazują...
Bez sensu, może z tymi ćwiczeniami sie uda w innej (to a prpopo nastepnych postów)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17127910]Bydgoś, gratuluję 100% baby

Co was takie chandry biorą ostatnio? Myślałam, że to raczej na początku ciąży [/QUOTE]

EEE tam na początku, ja co drugi dzien chodze wściekła...może to przez tą zimę permamentną...

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Ja tam Tż nie muszę pokazywać żadnych filmów, od nabierania wątpliwości czy na pewno ze mną iść ma kolegów którzy raczą Go opowiastkami z sali porodowej. No i niestety może się tego obawiać, że mogę być wredna jak mnie będzie bardzo bolało
Ja prawie na pewno wyładuje sie na nim w trakcie... tak juz mam...Ale na szczęście on jest cierpliwy

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Cześć. Ja po nieprzespanej nocce. Siorka wczoraj wylądowała w szpitalu z synkiem (stracił przytomność w przychodni) i musiałam pojechać do dwóch pozostałych dzieciaków bo mąż za granicą a moja mama w pracy. Najmłodszy przez całą noc się wiercił więc co chwila do niego wstawałam, do tego po słodkościach dzidziol nie spał tylko hasał po całym brzuchu.
Miałam przedsmak tego jak to będzie ze spaniem po porodzie.
Ale jak już mały rano wstał to normalnie taki słodziak z niego. wdrapał mi się na kolana i przez godzinę siedział przytulony.
a co sie stało? Juz jest o.k.?

Cytat:

Piekny , duży brzusio

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Od rana tak mnie krzyż boli Może mała na coś uciska? bo nigdy nie bolało.
I wogole chyba jest główką w dół bo mnie tam smyra tak delikatnie na dole a nigdy tak nie robiła
Mi wczoraj maleństwo uciskało na pęcherz..normalnie czułam jak mi w niego uderza a ja juz musze do łazienki, chociaz nie było czym suisiac po kilku razach...
Stary 2010-02-12, 11:27   #1661
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
ja też bym gdzies poszła ale u mnie wszędzie daleko teraz .. kurde się człowiek na zadupie przeprowadzi i wszędzie ma daleko ale małż jutro już wraca to może mnie weźmie do miasta

marhalczar śliczne te ubranka
pearl okolice krocza i mnie bolą pytałam lekarza powiedział że to normalne bo dzieć uciska a po za tym tamte okolice są bardziej ukrwione teraz no i boli.. więc poleżeć to przejdzie z brzusiem bolącym też! i nospa jak coś!
lea wysoko jest jeszcze ..

Dzieki!

Mniej wiecej jestesmy w tym samym t.c.---pisalas, ze przytylas 4, 5 kg...............ja juz 7 kg i wszystko poszlo w brzuch i biust ...cale szczescie!!!

Czas edycji: 2010-02-12 o 11:33

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 11:29   #1662
cate_
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17139747]
Cate - nie, nie tak, że żadnego nie lubię, ja nie lubię nachalności po prostu w żadnym wydaniu, bez względu na to, od kogo ta nachalność wychodzi Nachalna koleżanka drażni mnie równie mocno. Poza tym ja potrafię powiedzieć nie - jeśli wiem, że nie zamierzam czegoś kupić/zmienić, to przede wszystkim wcale nie rozmawiam, w połowie zdania przerywam i mówię dziękuję, nie jestem zainteresowana - odkładając słuchawkę. Po co mam czas i sobie, i komuś marnować?

[/QUOTE]
Na szczęście nie sprzedaję ubezpieczeń na życie, i nie chodzę do ludzi, Oni przychodzą do mnie znaczy przychodzili bo teraz na chorobowym jestem
Stary 2010-02-12, 11:30   #1663
araczki
Zadomowienie

Dziewczyny, tak sobie mysle, jesli taki maluch lezy sobie w lozeczku, taki swiezaczek po porodzie kilka dni albo tygodni, to w czym bedzie mu najwygodniej ? w jakim ubraniu? ja bym chcial lezec w pajacu/pizamce bo inne pewnie go bedzie cisnelo. No chyba, ze na spacer wyjdzie to jakos cieplej go opatulam ale w domu to nie wiem. Ale chyba mowilyscie kiedys (Lea ), ze dobrze aby dzidzius rozpoznawal, ze jak sie go ubierze w pizamke to znaczy, ze ma spac bo noc nadchodzi...

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:32   #1664
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
to problem z piciem dla pani rozwiazany

fajny i ladniutki a profilowany smieszny

Mam nadzieje, ze nic powaznego sie nie stalo, ze spedzilas 2 dni w szpitalu.

A ciuszki jak zwykle przepiekne. Spodenki rewelacja
W szpitalu bylam ale tylko od rana do poludnia, dodatkowe badania i wszystko ok, tak jak juz wspomnialam.... tutaj kontroluja cie jak w wojsku, o kazdy zbedny nabyty kg w ciazy sie czepiaja , teraz mam diete 1500 kcal, a przytylam od poczatku ciazy 7 kg i jestem w 25 t.c.+5 dni

Spodenki tez mi sie bardzo podobaja, a wszgólnosci te wstawki w kwiatuszki na kieszonkach bocznych ..i nawet po dobrej cenie..tylko 5 € (jakies ok.20 zl)

..a teraz spadam na troche na sofe do moich robótek recznych....robie narzutke do wózka dla mojej Meli (zdrobnienie pod Amelii po hiszpansku)....jak skoncze to pochwale sie caloscia, a teraz to tak w trakcie robienie....

Czas edycji: 2010-02-12 o 11:37
Stary 2010-02-12, 11:33   #1665
kardashi
Zakorzenienie

No własnie.. Ale jak tak myślę.. Dziecko maleńkie większość czasu śpi to te pajace jako piżamki na noc tylko

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 11:42   #1666
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Rozumiem Was z tymi humorami, ja z wielkim bolem patrze w lusterko ostatnio i nie moge sie nadziwic, ze taki grubas jestem. A co do plakania to koszmar, ostatnio na reklamie sie rozkleilam..., to byla reklama srodkow do prania dla dzieci...
Moja matula pierze wszystkie rzeczy dla Stefanka i probuje ostatnio roznych proszkow. Wg niej najfajniejszy to dzidzius.
sciskam Was przedweekendowo!
Ja ostatnio totalnie się rozkleiłam na reklamie gdzie pokazują pokój dziecięcy a potem zabierają z niego meble i przynoszą łóżeczko ze szpitala. Łzy leciały mi ciurkiem, dobrze że nikogo w domu nie było
Ale teraz to byle głupota potrafi doprowadzić do łez.... eh te hormony.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17136635]Rany boskie, wiecie, co moja mama wczoraj zrobiła? Aż wyszłam od niej, bo bałam się, że wybuchnę
Koleżanka (jak z koziego tyłka, nie widziały się od lat) zarekomendowała ją do jakiegoś pokazu - jakaś akwizycja typowa, facet przyłazi do domu, pokazuje produkty i trwa to 3 godziny - oczywiście matka zarzekała się, że niczego nie kupi (taaaa, jakbym jej nie znałą - ona to raj dla akwizycji ), po czym wchodzę po 3 godzinach a ona mi pokazuje, co kupiła: zestaw 10 ścierek jakiś, jakąś rurkę do tego, uchwyt i "darmowe" garnki. No i ok, ale cena... 2500, w ratach na 3 lata, co razem wychodzi 3600:confused : Słuchajcie, jestem tak cholernie wściekła, że nie mogę... 3600 za ścierki, psia jego mać!!!!!!!!!!!!!!!
Ja jej nie żałuję, jakby sobie kupiła pralkę, lodówkę, telewizor - no jakiś konkret, a tak? a co, jak jej się coś poważnego sypnie w domu - kredyt ma zablokowany, no ok, jeszcze jej by pewnie dali, ale życie jest przewrotne i równie dobrze na raz mogą pospuć się 3 rzeczy agd
[/QUOTE]
3600 za ścierki?????? Chyba jakieś cudowne są

Robicie coś w "walę-w-tynki"? Małż pracuje, ja na uczelni, idziemy sobie dzisiaj gdzieś coś wszamać pysznego [/QUOTE]

my w walentynki będziemy w drodze do Zakopanego dlatego może jutro małż mnie gdzieś wyciągnie na kolacje we 2je (a w zasadzie to już troje )

Ale laski pędzcie Nie wiem co to będzie jak was tydzień nie będę czytać...

Wczoraj przekonałam się jak genialne są panie pielęgniarki z mojej przychodni.... Przyszłam i pani sobie rozmawia przez telefon. Słychac wyraźnie że rozmowa ma charakter ściśle prywatny.... po 15 min! Zaprosiła mnie w końcu do środka... No i ważenie. Chce zdjąć buty na co pani pielęgniarka "nie, nie ja pani buty odejmę". Chciałabym zaznaczyć że miałam na sobie ciężkie buty trekingowe, spodnie, pasek z takimi płaskimi ćwiekami, sweter.... A pani stwierdziła, że to wszystko ważyło 400g :ha haha: Po powrocie do domu, zważyłam się nago, potem zważyłam buty (1,5kg) ciuchy... i wyszło mi że wszystko ważyło 2,5 kg! a nie 400g . Dobrze, że gin mi nie zarzucił, że magicznie przez miesiac utyłam 3,5 kg ( z czego faktycznie nie cały kg).
Stary 2010-02-12, 11:49   #1667
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Ja ostatnio totalnie się rozkleiłam na reklamie gdzie pokazują pokój dziecięcy a potem zabierają z niego meble i przynoszą łóżeczko ze szpitala. Łzy leciały mi ciurkiem, dobrze że nikogo w domu nie było

3600 za ścierki?????? Chyba jakieś cudowne są

my w walentynki będziemy w drodze do Zakopanego dlatego może jutro małż mnie gdzieś wyciągnie na kolacje we 2je (a w zasadzie to już troje )

Ale laski pędzcie Nie wiem co to będzie jak was tydzień nie będę czytać...

Wczoraj przekonałam się jak genialne są panie pielęgniarki z mojej przychodni.... Przyszłam i pani sobie rozmawia przez telefon. Słychac wyraźnie że rozmowa ma charakter ściśle prywatny.... po 15 min! Zaprosiła mnie w końcu do środka... No i ważenie. Chce zdjąć buty na co pani pielęgniarka "nie, nie ja pani buty odejmę". Chciałabym zaznaczyć że miałam na sobie ciężkie buty trekingowe, spodnie, pasek z takimi płaskimi ćwiekami, sweter.... A pani stwierdziła, że to wszystko ważyło 400g Po powrocie do domu, zważyłam się nago, potem zważyłam buty (1,5kg) ciuchy... i wyszło mi że wszystko ważyło 2,5 kg! a nie 400g . Dobrze, że gin mi nie zarzucił, że magicznie przez miesiac utyłam 3,5 kg ( z czego faktycznie nie cały kg).

To tak jak bylo ze mna...po powrocie do domu zwazylam sie i róznica byla - 3 kg....
Miira, widzialam foke Mikolaja na Nk...super!!! ..ale juz duzy jest

Czas edycji: 2010-02-12 o 11:50
Stary 2010-02-12, 11:53   #1668
kasiaaX
Rozeznanie

A wy ciągle o tej wadze... ja to się jej boje wręcz... chyba najszybciej na wątku tyję...musze ograniczyc słodkie i pomyślec o basenie czy co...
Stary 2010-02-12, 12:02   #1669
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość

To tak jak bylo ze mna...po powrocie do domu zwazylam sie i róznica byla - 3 kg....
Miira, widzialam foke Mikolaja na Nk...super!!! ..ale juz duzy jest
ta jego piętka mnie po prostu powala że aż by się ją chciało pocałować . Malhalczar a jak Ty się czujesz? Amelka to już dopiero duża pannica w brzusiu

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
A wy ciągle o tej wadze... ja to się jej boje wręcz... chyba najszybciej na wątku tyję...musze ograniczyc słodkie i pomyślec o basenie czy co...
Ja też ograniczam od dziś słodkie.... Ogólnie zauważyłam, że moje ciało zachowuje się w dziwny sposób. Twarz i ręce mi chyba jeszcze schudły i wyglądam jak jakiś szczurek Mały biust, potem płasko i nagle PIŁKA . Wszystko idzie mi w brzuch i biodra. W brzuch to ja się zgadzam... ale te dolne partie to tłuszcz mógłby sobie odpuścić

Edytowane przez Miira
Czas edycji: 2010-02-12 o 12:03
Miira jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 12:02   #1670
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Robicie coś w "walę-w-tynki"? Małż pracuje, ja na uczelni, idziemy sobie dzisiaj gdzieś coś wszamać pysznego [/QUOTE]
ano robimy: idziemy na urodziny do mojego taty i siostry, a potem położymy Maksia spać i wybywamy na kolację do nowej pizzerii.
A potem to nie wiem co, ale na wszelki wypadek zakupiłam kilka gadżetów z Durexa.

Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość
Pytanie z serii głupich: nigdy nie licytowałam nic na allegro, o co chodzi z tym automatycznym podbijaniem? Że wyhacze coś taniego, jestem w stanie zapłacic za to np 30 zł i jak wpisze 30 zł, a cena wywoławcza jest np. 10zł to wyswietli, że za ile licytuje? 30 od razu? czy podbije np o 1 zł tylko?Oświeccie mnie ciemnote...
tzn. że jeśli cena wywoławcza jest 10zł, a ty od razu zaproponujesz 30zł, to cenę podbije do 10,50zł. potem np. ja zalicytuję na tej aukcji i zaproponuję 15zł, to wtedy wskoczy Twoja oferta w wysokości 15,50zł... potem przyjdzie na ta aukcję np. kropka, i zaoferuje 27zł, to znów wskoczy Twoja oferta 27,50zł. I jeśli w tym momencie aukcja się skończy, to za tą właśnie kwotę towar jest Twój.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak sobie mysle, jesli taki maluch lezy sobie w lozeczku, taki swiezaczek po porodzie kilka dni albo tygodni, to w czym bedzie mu najwygodniej ? w jakim ubraniu? ja bym chcial lezec w pajacu/pizamce bo inne pewnie go bedzie cisnelo. No chyba, ze na spacer wyjdzie to jakos cieplej go opatulam ale w domu to nie wiem. Ale chyba mowilyscie kiedys (Lea ), ze dobrze aby dzidzius rozpoznawal, ze jak sie go ubierze w pizamke to znaczy, ze ma spac bo noc nadchodzi...
początkowo- taki świeżak- 24godz/dobę jest ubrany w pajacyk/ śpiochy+body/kaftanik. bo skoro i tak śpi kilkanaście godzin na dobę, to nie ma sensu go przebierać, no chyba że na spacery, jeśli chcemy, żeby dzidek tak bardziej wyjściowo wyglądał.
A tak po miesiącu- dwóch, jak już między drzemkami są np. dwugodzinne pory aktywności, to można (ale nie trzeba) dzidka przebrać- ja to różnie robiłam, zależy jak mi się chciało. Dopiero jak Maksiu miał około pół roku, i między drzemkami były przerwy 4 godzinne to go przebierałam w inne ciuszki, żeby się wśród zabawek w piżamce nie tarzał.

Cytat:
jak ja nie znoszę tej reklamy. chora , głupia, durna.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:07   #1671
gosiak0512
Zakorzenienie

araczki na początku dziecko nie rozróżnia kiedy dzień kiedy noc.. na to miast po pewnym czasie kapnie się że kąpiel jest przed "dłuższą drzemką" i to może być dla dziecia znak że noc nadchodzi ubranka w zależności od pory roku w lato bodziak będzie najwygodniejszy i delikatne nie uciskowe skarpetki lub kocyk.. na wiosnę jesień pajac jak najbardziej bo jak się rozkopie w razie co to nie zmarznie ale np znam dziewczyny co ubierały w zimę i bodziak i pajac bo w domu średnio grzali.. wszystko zależy od tego jak będzie maluch miał na karczku ciepło i sucho jest prawidłowo

Stary 2010-02-12, 12:08   #1672
sweet cherry
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Juz skonczylam i zapraszam
Aż mam ochotę na takie słodkości

A ja od paru dni wyglądam okropnie...Tak mnie wypryszczyło, że szok.
Włosy też mam jakieś takie nieładne.Słowem tragedia...
Muszę umówić się z fryzjerem i ściąć włosy.Chyba jakąś nową fryzurę sobie strzelę na poprawę nastroju

sweet cherry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:08   #1673
gosiak0512
Zakorzenienie

lea z tymi gadżetami uważaj bo np na żelu tym nowym jest napisane że nie wolno w ciąży stosować..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-12, 12:15   #1674
kitty241
Raczkowanie

GG do kitty241

Poczytajcie sobie co się u Bydgoszczanki w mieście wydarzyło..nie życze nikomu takiej sytuacji ale samej babeczce zazdroszczę tak lekkiego i szybkiego porodu http://polskalokalna.pl/wiadomosci/k...y-etat,1438116

wg tego suwaczka to mamy więcej tyg niż doktor przepowiedział...nieprawd opodobne
kitty241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:16   #1675
Konto usunięte

Lea, najpierw pomyślałam: a po cholerę wam prezerwatywy?

ja sobie z małża rano skorzystałam no co, ma dzisiaj wolne, to co się będzie marnował

Idę wafle robić.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:17   #1676
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
lea z tymi gadżetami uważaj bo np na żelu tym nowym jest napisane że nie wolno w ciąży stosować..
o! muszę w takim razie przeczytać instrukcję.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:18   #1677
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
...
Jak tak czytam jak to nie lubicie agentów ubezpieczeniowych to aż strach się przyznać, że też nim jestem
nie agentów, tylko naciągaczy nie lubimy
Cytat:
Na szczęście nie sprzedaję ubezpieczeń na życie, i nie chodzę do ludzi, Oni przychodzą do mnie znaczy przychodzili bo teraz na chorobowym jestem
to tym bardziej spoko. gdzieś przecież trzeba te ubezpieczenia czy odkurzacze nabywać. ale jak pisałam - ja jak chcę czegoś to sobie sama znajdę sprzedawcę, a nie ktoś mi się będzie z butami nieproszony pchał.
Cytat:
...
nie lubię tej reklamy... nastraja mało optymistycznie...

a walentynki spędzimy pewnie na obiedzie u teściów... ale może uda mi się mężulka wcześniej wyrwać choćby na jakiś spacer. o ile chodniki nie spłyną strugami paćki pośniegowej. bo na dzień dzisiejszy u mnie jest odwilż...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:18   #1678
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Mój pracuje 24 na 72 ale na maj wziął urlop a jak będę rodzić wcześniej to będzie musiał z pracy wyjść
Ano właśnie. Mój nie wyjdzie. Jest ich 2 na zmianie i nie da rady. Jest przywiązany przez 24h do miejsca pracy na amen. :/

Cytat:
Praca jak każda. I nie taka łatwa jak się weźmie pod uwagę, że trzeba sobie klienta poszukać.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 12:18   #1679
Konto usunięte

Ale czad z tym porodem Fuks kobiety, że na przytomnego faceta trafiła.
Stary 2010-02-12, 12:19   #1680
kasiaaX
Rozeznanie

Cytat:

Ja też ograniczam od dziś słodkie.... Ogólnie zauważyłam, że moje ciało zachowuje się w dziwny sposób. Twarz i ręce mi chyba jeszcze schudły i wyglądam jak jakiś szczurek Mały biust, potem płasko i nagle PIŁKA . Wszystko idzie mi w brzuch i biodra. W brzuch to ja się zgadzam... ale te dolne partie to tłuszcz mógłby sobie odpuścić
U mnie i w ciązy i wczesniej, jak tyłam to od razu uda i dooopa

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17140754]ano robimy: idziemy na urodziny do mojego taty i siostry, a potem położymy Maksia spać i wybywamy na kolację do nowej pizzerii.
A potem to nie wiem co, ale na wszelki wypadek zakupiłam kilka gadżetów z Durexa.

tzn. że jeśli cena wywoławcza jest 10zł, a ty od razu zaproponujesz 30zł, to cenę podbije do 10,50zł. potem np. ja zalicytuję na tej aukcji i zaproponuję 15zł, to wtedy wskoczy Twoja oferta w wysokości 15,50zł... potem przyjdzie na ta aukcję np. kropka, i zaoferuje 27zł, to znów wskoczy Twoja oferta 27,50zł. I jeśli w tym momencie aukcja się skończy, to za tą właśnie kwotę towar jest Twój.

początkowo- taki świeżak- 24godz/dobę jest ubrany w pajacyk/ śpiochy+body/kaftanik. bo skoro i tak śpi kilkanaście godzin na dobę, to nie ma sensu go przebierać, no chyba że na spacery, jeśli chcemy, żeby dzidek tak bardziej wyjściowo wyglądał.
A tak po miesiącu- dwóch, jak już między drzemkami są np. dwugodzinne pory aktywności, to można (ale nie trzeba) dzidka przebrać- ja to różnie robiłam, zależy jak mi się chciało. Dopiero jak Maksiu miał około pół roku, i między drzemkami były przerwy 4 godzinne to go przebierałam w inne ciuszki, żeby się wśród zabawek w piżamce nie tarzał.

jak ja nie znoszę tej reklamy. chora , głupia, durna. [/QUOTE]

Dziekuję za wyjaśnienie z allegro , tak myślałam, ale wolałam sie upewnić

to szykuje Wam się gorąca walentynkowa nocka oby dzidzuś nie przeszkodził

Dobrze, że poruszyłyście temat ubierania bo tez się zastanawiałam... a jak będzie gorąco to body z krótkim i półspiochy czy na długi rekawek takiego maluszka ubierać? i czapeczke też?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości