Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-13, 00:53   #3661
pyskatka89
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
pyskata89 : cudny av ! (btw. skądś cie znam )
ja nie wiem skąd

moje dzisiejsze....P?
wyjątkowo miałam chcice na pieczywo.

Śn.
tradycyjna buła razowa z masłem, pół z sałatą, dużą ilością faszerowanego indyka, chrzanem, pomidorem i ogórkiem kiszonym, drugie pół posmarowane serkiem homo z miodem; banan i kubek ciepłego mleka z łyżeczką kawy ricore
II śn. serek wiejski z potarkowanym jabłkiem, otrębami żurawinowymi i orzechami włoskimi, pół bułki ziarnistej z masłem orzechowym
Ob: polędwica wieprzowa smażona w plastrach na oliwie, grzanki z lekko czerstwej bułki ziarnistej , sałatka z pomidora, ogórka zielonego, cebuli, kukurydzy i ziół; sos
musztardowo-ketchupowy
D: 2 jakieś musujące cukierki, herbata zielona
Pod: 2 spore podłużne kawałki świeżutkiej (jeszcze ciepłej!) bagietki z masłem, polędwicą sopocką, żółtym serem, ananasem z puszki i ketchupem - zapieczone, kilka plastrów ananasa; kawa z mlekiem
Kol: micha sałatki warzywnej (jajka, makaron razowy, pekinka, pomidory, ogórki konserwowe, kukurydza, groszek, papryka) herbata z cytryną
po: niezdrowa rozpusta z tż - na pół z nim duża paczka solonych paluszków i mała paczka jakiś pikantnych chipsów, łee + desparados i pralinka czekoladowa

i jak tam?

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:10   #3662
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P

1. owsnianka z 4 lyzek owsianych, 2granulowanych na mleku 2% z rodzynami, orzechami, serkiem homo, jablkiem, slonecznikiem, kakao, cukrem, dynia, siemieniem lnianym

2. 2 kromki chleba ziarnistego kazda z maslem, pasta rybna (twarog poltlusty,szprot w pomidorach, cebula) z papryka i ketchupem, malapaczka Maczug serowych, jablko

3. 6 pierogow ruskich z maslem i cebula, kawal sernika z polewa(i ciastem ucieranym)

4. domowy budyn z sokiem i wisniami wymieszanymi z wiesniakiem (100g), garsc mieszanki studenckiej, 2mandarynki, cappucino marcepanowe

5. ryz zaiekany z jablkami i cynamonem ze smietana i cukrem cynamonowym, miseczka zasmazanych buraczkow na slodko

6. capucino jw, jablko

prosze o ocene

up up up
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:57   #3663
jelonk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
Napisane przez Sherrie
P

1. owsnianka z 4 lyzek owsianych, 2granulowanych na mleku 2% z rodzynami, orzechami, serkiem homo, jablkiem, slonecznikiem, kakao, cukrem, dynia, siemieniem lnianym ładnie

2. 2 kromki chleba ziarnistego kazda z maslem, pasta rybna (twarog poltlusty,szprot w pomidorach, cebula) z papryka i ketchupem, malapaczka Maczug serowych, jablko nie jadłam takich maczug od wieków pycha

3. 6 pierogow ruskich z maslem i cebula, kawal sernika z polewa(i ciastem ucieranym) mam nadzieję, że pierogi były duże; może jakaś surówka do nich?

4. domowy budyn z sokiem i wisniami wymieszanymi z wiesniakiem (100g), garsc mieszanki studenckiej, 2mandarynki, cappucino marcepanowe jak robisz ten domowy budyń?

5. ryz zaiekany z jablkami i cynamonem ze smietana i cukrem cynamonowym, miseczka zasmazanych buraczkow na slodko kocham ryż z jabłkiem i cynamonem!!!

6. capucino jw, jablko fajnie, że jeszcze coś wpadło

prosze o ocene
jw, mnie się podoba
jelonk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:57   #3664
Cherokee Rose
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
To bialka bylo mniej, pewnie blizej jakis 40-45g. Co nie zmienia faktu, ze tak czy siak jesz za duzo bialka.

Wieczorem (na kolacje) akurat powinnas zjesc jakies nabialowe bialko. Ja bym na Twoim miejscu cial nabial przedtem, bo na okraglo ten nabial jesz.
Od dzisiaj ograniczam nabiał. a masz jakiś pomysł czym go zastąpić?

na śniadanie dzisiaj dałam więcej węgli i mniej białka. ale problem w tym że ja się boję jeść więcej węgli, boję się że przez to przytyję. jeszcze na śniadanie jakoś ujdą. gorzej będzie z dalszymi posiłkami bo nie wydaje mi się żeby zastąpienie białka węglami to był dobry pomysł...
a coś przecież jeść muszę, nie mogę tak po prostu wyeliminować białkowych posiłków nie jedząc nic w zamian.

Cherokee Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:23   #3665
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jelonk Pokaż wiadomość
jw, mnie się podoba

dziekuje za ocene
a budyn: gotuje 1,5 szkl mleka, a w osobnej miseczce ubijam zoltko, lyzke maki ziemniaczanej i cukier. Gdy meko sie zagotuje mieszajac wlewam jajka z maka i mieeeeszam
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:41   #3666
paaatkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
ja nie wiem skąd

moje dzisiejsze....P?
wyjątkowo miałam chcice na pieczywo.

Śn.
tradycyjna buła razowa z masłem, pół z sałatą, dużą ilością faszerowanego indyka, chrzanem, pomidorem i ogórkiem kiszonym, drugie pół posmarowane serkiem homo z miodem; banan i kubek ciepłego mleka z łyżeczką kawy ricore
II śn. serek wiejski z potarkowanym jabłkiem, otrębami żurawinowymi i orzechami włoskimi, pół bułki ziarnistej z masłem orzechowym
Ob: polędwica wieprzowa smażona w plastrach na oliwie, grzanki z lekko czerstwej bułki ziarnistej , sałatka z pomidora, ogórka zielonego, cebuli, kukurydzy i ziół; sos
musztardowo-ketchupowy
D: 2 jakieś musujące cukierki, herbata zielona
Pod: 2 spore podłużne kawałki świeżutkiej (jeszcze ciepłej!) bagietki z masłem, polędwicą sopocką, żółtym serem, ananasem z puszki i ketchupem - zapieczone, kilka plastrów ananasa; kawa z mlekiem
Kol: micha sałatki warzywnej (jajka, makaron razowy, pekinka, pomidory, ogórki konserwowe, kukurydza, groszek, papryka) herbata z cytryną
po: niezdrowa rozpusta z tż - na pół z nim duża paczka solonych paluszków i mała paczka jakiś pikantnych chipsów, łee + desparados i pralinka czekoladowa

i jak tam?
wszystko mega smaczne
jesli na tym tyjesz to super;*

Dukan od 14.09 do...skutku !
paaatkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:51   #3667
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cherokee Rose Pokaż wiadomość
Od dzisiaj ograniczam nabiał. a masz jakiś pomysł czym go zastąpić?

na śniadanie dzisiaj dałam więcej węgli i mniej białka. ale problem w tym że ja się boję jeść więcej węgli, boję się że przez to przytyję. jeszcze na śniadanie jakoś ujdą. gorzej będzie z dalszymi posiłkami bo nie wydaje mi się żeby zastąpienie białka węglami to był dobry pomysł...
a coś przecież jeść muszę, nie mogę tak po prostu wyeliminować białkowych posiłków nie jedząc nic w zamian.
a lubisz tuńczyka? wędzone rybki? albo na parze robione ?
ogranicz nabiał do 2 posiłków, np do podwieczorku i kolacji, na śniadanie możesz dać więcej węgli spokojnie, a na II i obiad wcinaj szybkowchłaniajace białko - jaja, chude wędliny, ryby. Bardzo smaczne i syte są tzw tymbaliki, plaster szynki z farszem z jajka na twardo zmielonego z łychą chrzanu / cebulą / szczypiorem kombinuj

Cytat:
Napisane przez paaatkaaa Pokaż wiadomość
wszystko mega smaczne
jesli na tym tyjesz to super;*
jeszcze nie wiem, czy tyję, bo ostatnio trochę zawalałam..
ale myślę, że jestem na dobrej drodze

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.

Edytowane przez pyskatka89
Czas edycji: 2010-02-13 o 11:53
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:54   #3668
Vegetka
Zakorzenienie

Moje R - początki, więc pewnie są błędy, ale czytam i ciągle się uczę... proszę o ocenę

ś I - owsianka , kromka sojowego z twarogiem, pomidorem i cebulą. (drugiego śniadania nie było bo późno wstałam )
O - ryba w worku z piekarnika, ziemniaki bez tłuszczu, pomidor z cebulą, kapusta kiszona
P- kefir naturalny 2% 400g, garstka daktyli, rodzynek, orzechów.
K- kromka sojowego z paprykarzem. ( wiem średnio)
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:59   #3669
paaatkaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pyskatka89 Pokaż wiadomość
a lubisz tuńczyka? wędzone rybki? albo na parze robione ?
ogranicz nabiał do 2 posiłków, np do podwieczorku i kolacji, na śniadanie możesz dać więcej węgli spokojnie, a na II i obiad wcinaj szybkowchłaniajace białko - jaja, chude wędliny, ryby. Bardzo smaczne i syte są tzw tymbaliki, plaster szynki z farszem z jajka na twardo zmielonego z łychą chrzanu / cebulą / szczypiorem kombinuj

jeszcze nie wiem, czy tyję, bo ostatnio trochę zawalałam..
ale myślę, że jestem na dobrej drodze
daj sobie troche czasu, rob swoje,ale nic na sile i czekaj na efekty

Dukan od 14.09 do...skutku !
paaatkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:02   #3670
kiitty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vegetka Pokaż wiadomość
Moje R - początki, więc pewnie są błędy, ale czytam i ciągle się uczę... proszę o ocenę

ś I - owsianka , kromka sojowego z twarogiem, pomidorem i cebulą. (drugiego śniadania nie było bo późno wstałam )
O - ryba w worku z piekarnika, ziemniaki bez tłuszczu, pomidor z cebulą, kapusta kiszona
P- kefir naturalny 2% 400g, garstka daktyli, rodzynek, orzechów.
K- kromka sojowego z paprykarzem. ( wiem średnio)
według mnie ładny jadłospis jak na R. tylko bym jeszcze jakiś owoc dorzuciła np. po śniadaniu no i to 2 śniadanie powinno być, ale rozumiem, że późno wstałaś i Ci się nie chciało jeść.
kiitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:24   #3671
malagwiazda3
Raczkowanie

Witam wszystkich
Mam do was pytanie i bede bardzo wdzieczna za odpowiedz.
Co najlepiej jest zjesc na I S dla osoby (czyt. dla mnie), ktora zaraz po nim wraca do lozkana na 1-1,5 godz. Zazwyczaj moim pierwszym sniadaniem jest drugie spie do ok 9:30 dlatego, ze czesto wstaje w nocy(do coreczki) i nad ranem jestem padnieta, a teraz codziennie zmuszalabym sie do wczesniejszego wstawania na sniadanko, zeby wyszlo 5 posilkow. Takze jakie sniadanie byloby w porzadku?
Z gory dziekuje za odpowiedz i przepraszam za OT.
malagwiazda3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:27   #3672
Zlamalazla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zlamalazla Pokaż wiadomość
Proszę o ocenkę R:

1. słona owsianka na chudym mleku (5 łyżek owsianych zwykłych, mleko 0.5%) + kiwi

2. bułka żytnia z ziarnami, 2 plastry indyka luksusowego (50g), odrobina ketchupu, surówka z kiszonych ogórków (dwa ogórki, ćwierć jabłka, cebula, dwie łyżeczki oliwy z oliwek)
20g suszonych płatków buraków

trening: 30minut szybkiego marszu (7.3km/h), 20minut ergometr, 10 rowerek staconarny +stratching
w trakcie 250ml isostaru, po 5 suszonych śliwek

3. kasza gryczana (80g) z duszonymi pieczarkami (3 pieczarki, cebula, przyprawy, łyżka jogurtu), filet z mintaja ze szpinakiem

4. serek homo naturalny z odrobiną kawy i kakao, 10 orzechów włoskich (a w zasadzie 10ćwiartek)

5. 200g serka wiejskiego, pół ogórka, pomidor, czosnek, zioła + sok pomidorowy
up up

Zlamalazla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:40   #3673
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

Cytat:
Napisane przez Zlamalazla Pokaż wiadomość
Postanowiłam zamieścić mój pierwszy jadłospis i mam nadzieje, że mnie do siebie przyjmiecie .
Całe życie miałam nadwagę, praktycznie od przedszkola. W ciągu ostatniego roku zeszłam do 66kg (z 79), ustabilizowałam wagę i teraz planuje dalszą redukcję.
Proszę o ocenkę R:

1. słona owsianka na chudym mleku (5 łyżek owsianych zwykłych, mleko 0.5%) + kiwi jak dla mnie ok

2. bułka żytnia z ziarnami, 2 plastry indyka luksusowego (50g), odrobina ketchupu, surówka z kiszonych ogórków (dwa ogórki, ćwierć jabłka, cebula, dwie łyżeczki oliwy z oliwek)
20g suszonych płatków buraków To jest niby Twój posiłek przedtreningowy a że jesteś na R to wywaliłabym węglowodany i warzywa i zjadła coś typowo białkowego jakiegoś omleta, pierś z kurczaka lub tuńczyka

trening: 30minut szybkiego marszu (7.3km/h), 20minut ergometr, 10 rowerek staconarny +stratching
w trakcie 250ml isostaru, po 5 suszonych śliwek

3. kasza gryczana (80g) z duszonymi pieczarkami (3 pieczarki, cebula, przyprawy, łyżka jogurtu), filet z mintaja ze szpinakiem bardzo fajny obiad i w sumie nawet jako potreningowy by uszedł

4. serek homo naturalny z odrobiną kawy i kakao, 10 orzechów włoskich (a w zasadzie 10ćwiartek) super że są orzeszki

5. 200g serka wiejskiego, pół ogórka, pomidor, czosnek, zioła + sok pomidorowy tu mi się też podoba
Mi się jadłospis podoba Trochę posiłki okołotreningowe do dopracowania ale to już musisz pytać osób bardziej w tym obeznanych :P
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:45   #3674
kasia220112
Raczkowanie

Wczorajsze U/P Korekta jadłospisu bo zjadłam wiecej na kolacje
śn; 8.30 jog natur 150g. 5 łyżek płatkow bran flakes, łyżka pełnoz, łyżka otrebow, kilkanaście rodzynek, bakalie, 4 migdały, łyżeczka słonecznika,kilka ringów miodowych,ponad pół łyzeczki miodu(nie chcialam zeby bylo za slodkie)
przek1; 11.00 baton bounty ma chyba 51 g
przek2; 11.50 jabłko ok200-250g
ob; 13.30-14.00 krupnik ryżowy tj 2 chochelki rosołu z łyżka ryżu, 2 danie: 1,5 gałki ziemniaków z odrobina masla, piers z kurczaka obsmazona w mace na oliwie i duszona w wodzie ok 100-120g, 5-6 łyżek mieszanki warzywnej duszonej na margarynie
des; 14.05 paczek z lukrem i roza
przek; 15.00, 16.00 (robiłyśmy projekt u przyjaciółki) 3 ciastka kruche z nadzieniem czekoladowym z awiteksu, 3 mini paluszki piwne grube, kawalek macy
pod; 18.15 activia malinowa, łtzeczka otrebow, 1,5 jabłka
kol; 20.00 1 kromka chleba razowego z masłem i wędliną, 1 kromka chleba słonecznikowego z masłem i wędliną, 2 kromki świeżego pszennego z większą ilością masła i solą, plasterek wędliny, kawałek sera żółtego, herbata, pomidor
po; raczej nic już nie zmieszczę

P.s
Strasznie mi ciezko na zoladku. Wczoraj zjadlam wiecej niz dzis i czulam sie lepiej, nie mialam tak ,,napuchnietego" brzucha.

Ocenicie??? Plis!!!!
UP!
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 16:00   #3675
ar22
Raczkowanie

moje narazie chyba UUU::: sobota wreszcie wolnee!!!) ale musze przytyc...;(

śniadanie(8:00): 2 srednie fraknfruterki na ciepło+ 2 kromki chleba razowego+ pół pomidora+ pare plasterków ogóka zielonego+ łyżka ketchupu+ musztarda+ kawa zbożowa z mlekiem

sniadanie II( 11:00): jabłko+ serek danio z kilkoma orzechami nerkowca+ kawa ala latte

stepper(30 min)+ troche rozgrzewki:

obiad: ( 13:00): talerz rosołu z drobiu z makaronem orkiszowym+ gotowana piers + fuuura surówki( pekinka, papryka, ogórek, pomidor, oliwa z oliwek, zioła, sos czosnkowy na jogo naturalnym)

podwieczorek j16:30): kawa ala latte+ jabłko+ 2 mandarynki

kolacja( ok 20): bedzie pizza hut: i tu problem: co wybrac najlepiej o tej porze?????myslałam o sałatce cezar ( piers z kuraka, sałata zielona z tym sosem chyba czosnkowym, 3 grzanki z masłem czosnkowym ale bez parmezanu) czy cos innego np. makaron z jakims sosem czy pizza???co doradzicie???????
+ herbata zielona

w ciagu dnia ok 2 litrów wody
iii jak???????prosze slicznie o ocenke:pr osi:
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 16:04   #3676
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez ar22 Pokaż wiadomość
moje narazie chyba UUU::: sobota wreszcie wolnee!!!) ale musze przytyc...;(

śniadanie(8:00): 2 srednie fraknfruterki na ciepło+ 2 kromki chleba razowego+ pół pomidora+ pare plasterków ogóka zielonego+ łyżka ketchupu+ musztarda+ kawa zbożowa z mlekiem

sniadanie II( 11:00): jabłko+ serek danio z kilkoma orzechami nerkowca+ kawa ala latte

stepper(30 min)+ troche rozgrzewki:

obiad: ( 13:00): talerz rosołu z drobiu z makaronem orkiszowym+ gotowana piers + fuuura surówki( pekinka, papryka, ogórek, pomidor, oliwa z oliwek, zioła, sos czosnkowy na jogo naturalnym)

podwieczorek j16:30): kawa ala latte+ jabłko+ 2 mandarynki

kolacja( ok 20): bedzie pizza hut: i tu problem: co wybrac najlepiej o tej porze?????myslałam o sałatce cezar ( piers z kuraka, sałata zielona z tym sosem chyba czosnkowym, 3 grzanki z masłem czosnkowym ale bez parmezanu) czy cos innego np. makaron z jakims sosem czy pizza???co doradzicie???????
+ herbata zielona

w ciagu dnia ok 2 litrów wody
iii jak???????prosze slicznie o ocenke:pr osi:
radzę coś, na co będziesz mieć ochotę. a tej Ochoty wypatruj zza oparów Objawów i Wyrzutów Sumienia, które z radością podsuną Ci pomysł zjedzenia sałatki.
jadłospis kiepski. Patrząc na obiad, odnoszę dziwne wrażenie, że zapychasz się warzywami. A ryż obok piersi z kurczaka prezentowałby się apetycznie;-) a smakował jeszcze lepiej.
Po co Ci ten stepper? żeby, umieszczając nad jadłospisem literkę "U" i dopisując obok niej "ale muszę przytyć", w podtekście zawrzeć uwagę dla potencjalnych oceniających: "nie traktujcie tego poważnie"?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 16:05   #3677
stupify
Zakorzenienie

ar22, po cholere ty ćwiczysz skoro chcesz przytyć?
stupify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 16:06   #3678
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U/P Korekta jadłospisu bo zjadłam wiecej na kolacje
śn; 8.30 jog natur 150g. 5 łyżek płatkow bran flakes, łyżka pełnoz, łyżka otrebow, kilkanaście rodzynek, bakalie, 4 migdały, łyżeczka słonecznika,kilka ringów miodowych,ponad pół łyzeczki miodu(nie chcialam zeby bylo za slodkie) mhm, ok jak na U
przek1; 11.00 baton bounty ma chyba 51 g
przek2; 11.50 jabłko ok200-250g hmm zamiast tych przekąsek może jakieś 2 śn bardziej wartościowe? a to jako dodatek ewentualnie?
ob; 13.30-14.00 krupnik ryżowy tj 2 chochelki rosołu z łyżka ryżu, 2 danie: 1,5 gałki ziemniaków z odrobina masla, piers z kurczaka obsmazona w mace na oliwie i duszona w wodzie ok 100-120g, 5-6 łyżek mieszanki warzywnej duszonej na margarynie hmm ryżu tragicznie mało, a pierś dlaczego tak w mące a nie np w panierce?
des; 14.05 paczek z lukrem i roza
przek; 15.00, 16.00 (robiłyśmy projekt u przyjaciółki) 3 ciastka kruche z nadzieniem czekoladowym z awiteksu, 3 mini paluszki piwne grube, kawalek macy
pod; 18.15 activia malinowa, łtzeczka otrebow, 1,5 jabłka mało coś
kol; 20.00 1 kromka chleba razowego z masłem i wędliną, 1 kromka chleba słonecznikowego z masłem i wędliną, 2 kromki świeżego pszennego z większą ilością masła i solą, plasterek wędliny, kawałek sera żółtego, herbata, pomidor cały ten pomidorek? bo ogólem mało warzywek
po; raczej nic już nie zmieszczę

P.s
Strasznie mi ciezko na zoladku. Wczoraj zjadlam wiecej niz dzis i czulam sie lepiej, nie mialam tak ,,napuchnietego" brzucha.

Ocenicie??? Plis!!!!
UP!
jesteś po ed czy po prostu chcesz przytyć?
mało warzywek, dużo węgli i troszkę mało białka
poprawiłabym podw i te przekąski zamieniłabym na porządny posiłek

A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42

"Zapytałam dziecko niosące świeczkę:
- Skąd pochodzi to światło?
Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął.
- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
kika171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 16:10   #3679
natul
Raczkowanie

ś: bułka trochę majonezu sałata rzodkiewka ogórek szynka 330 kcal
o: ryba z warzywami 450 kcal
k: berliso 260 kcal
#1040 kcal#

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 16:18   #3680
kasia220112
Raczkowanie

do kika171

jesteś po ed czy po prostu chcesz przytyć?
mało warzywek, dużo węgli i troszkę mało białka
poprawiłabym podw i te przekąski zamieniłabym na porządny posiłek

jestem po ed. Musze przytyc zeby okres wrocil. Nie mam od ponad roku, ale psychiatra mowi ze jak zaczne jesc i przytyje do wroci.

Odp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 16:20   #3681
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez natul Pokaż wiadomość
ś: bułka trochę majonezu sałata rzodkiewka ogórek szynka 330 kcal
o: ryba z warzywami 450 kcal
k: berliso 260 kcal
#1040 kcal#

mądrze to Ty się raczej nie odchudzasz...

- Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi.
JC"
Stary 2010-02-13, 17:01   #3682
Irish lady 28
Zadomowienie

utrzymanie

dzisiaj bez ładu i składu= przeprowadzka...wpisuję wszystko jak leci..
  1. actimel, kabanos, filet dorsza na zimno
  2. 2 plastry szynki chudej, jabłko
  3. podwójna pierś kurczaka smażona na sporej ilości oleju, 4 ziemniaczki z koperkiem, sałatka:feta,sałata,pomid or,ogórki,cebula,sos ziołowy,rzodkiewki
  4. kromka białego chleba, plaster żółtego sera
  5. planuję jeszcze trochę tej sałatki z obiadu

proszę o ocenkę

Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 17:47   #3683
ar22
Raczkowanie

wiec iza_wiosenna co bys zmieniła w tym moim jadłospisie????mam przestac cwiczyc mimo ze cały dzien przesiedziałam na tyłku????w domu...
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 18:48   #3684
Vegetka
Zakorzenienie

moje Rrrrr proszę o ocenę

I ś (późne) - owsianka z suszonymi śliwkami, rodzynkami i wiórkami kokosowymi, kromka sojowego z polędwicą z indyka i pomidorem z cebulą
O - zupa pieczarkowa
P - sałatka : ryż 100 g, tuńczyk, jajko, kukurydza, pietruszka
skakanka 16 min. interwałowo
K - serek wiejski, papryka, ogórek zielony
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 18:54   #3685
viline1988
Raczkowanie

GG do viline1988

UUUU
Śniadanie: placki owsiane (5łych płatków owsianych, jajo, kawałek piersi z kurczaka)
10-15min rozgrzewki, 25-30min ćwiczeń na brzuch i talię, 25-30min ćwiczeń na biust i ramiona, 10-15min skakanki
2Śniadanie: tuńczyk wsw, makaron z mąki pszennej durum tak z 40g
Obiad: 2 naleśniki z mąki pszennej razowej z twarogiem, jogurtem greckim i mała łyżeczką cukru oraz ogromna ilością cynamonu
godzinny spacer
Podwieczorek: serek danio homogenizowany waniliowy 200g z dwoma łychami słonecznika
Kolacja: twarożek domowy z pomidorem

Wiem, że mało warzyw ale jakoś dzisiaj nie miałam na nie weny :P
bez badziewnego jedzenia
*siłownia 3 x tyg
*interwały 1 x tyg (przygotowanie do HIIT-a)
viline1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 18:56   #3686
paulina.t11
Zadomowienie

Wczorajsze U

1. Jogurt nat. 135g; łyżka słonecznika, łyżeczka zarodków przennych, dwa daktyle, trochę orzechów włoskich, ok. 2 łyżeczki siemienia lnianego, otręby żytnie, jęczmienne.

2. Kwadratowa bułka z ziarnami, banan - w szkole

3. Grahamka z salami - w szkole

4. Zupa pomidorowa z makaronem; 2 wafelki śmietankowe

Banan, jabłko

Godzina na bieżni

5. Dwa jajka na twardo, dwie kromki ciemnego chleba z twarożkiem "Turek"

Co myślicie?

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 19:31   #3687
natul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kika171 Pokaż wiadomość

mądrze to Ty się raczej nie odchudzasz...

ja wiem, wiem. ale to tylko dzisiaj tak. jestem po imprezie. same wiecie

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 19:58   #3688
anolipa
Raczkowanie

Hej, chciałam zapytać czy dzisiejszy moj jadlospis jest ok. Do tej pory - wstyd mówic - ale często chcialam zaoszczędzic na jedzeniu - jestem studentką i czasem pieniężnie nie wyrabiałam.
Od kiedy prowadzę comiesięczne rachunki i od kiedy widzę ile na co mogę przeznaczyć, postanowiłam wziąść się porządnie za siebie , a mianowicie za odpowiednią dietę. Nie chce już tracić sił w ciągu dnia i nie chce rujnować metabolizmu ( a jestem na najlepszej drodze ;/ ). Czas się opamiętać.
Mam 160 cm wzrostu i ważę 55.. Także nie interesuje mnie żaden konkretny spadek wagi. Raczej wolałabym zacząć trenować i zastąpić celulity i galarety solidnym ciałkiem ( co ciekawe - jakiś miesiąc temu ważyłam 50 kg, a celulit i galareta były nadal - obleśne to to ) .
Dlatego zwracam się do Was z prośbą, czy to co przygotowywuje sobie ostatnio do szamki daje mi jakiekolwiek możliwości włączenia w to jeszcze sportu, ćwiczeń... pewnie początkowo biegi, skakanka i jakieś ćwiczenia rozciągające..
Oto mój dzisiejszy jadłospis :
Śn: 2 jajka na miękko, bułka pełnoziarnista z 2 plastrami szynki, pomidorem, serek wiejski + siemie lniane, dwa centymetrowe plastry papryki czerwonej ( papryczkę zwyklę biorę do ręki i zagryzam :P - taki mam dziwny zwyczaj ) , dwie kostki gorzkiej czekolady, dwa orzechy makadamia, jabłko

2śń Jabłko,2x kostka gorzkiej czekolady, orzech brazylijski

Obiad: makaron, cięlęcina z sosem słodkokwaśnym ( zwykle staram się jeść warzywa z pary plus stek drobiowy, plus kus kus ewentualnie ryż/kasza gryczana - różne konfiguracje, więc dzisiejszy obiad mało reprezentatywny - zdaje sobie sprawę )
Podwieczorek: Pomarańcza
Kolacja: Pieczone jablko z cynamonem i wanilia, orzechy makadamia, serek wiejski, rodzynki, siemie lniane, wiewiórki kokosowe, otręby przenne, słonecznik, sezam.

uuu .... czuje że będzie gruby ochrzan

proszę o jakieś wskazówki - jestem otwarta na wszystko
cel - 50

anolipa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 20:38   #3689
kika171
Zadomowienie

GG do kika171

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

1. Jogurt nat. 135g; łyżka słonecznika, łyżeczka zarodków przennych, dwa daktyle, trochę orzechów włoskich, ok. 2 łyżeczki siemienia lnianego, otręby żytnie, jęczmienne. yyy no tak dziwnie, mało mi się wydaje, brak białka, sądzę, że płatków nie za dużo bo ile można ich zjeść z małym jogo

2. Kwadratowa bułka z ziarnami, banan - w szkole w Małysza się bawisz? gdzie jakieś masełko, wędlinka, warzywka?

3. Grahamka z salami - w szkole masło?warzywka?

4. Zupa pomidorowa z makaronem; 2 wafelki śmietankowe mam nadzieję, że ta zupa to ZUPA, a nie "zupa"

Banan, jabłko

Godzina na bieżni a podw Małysz Ci zjadł? owocde to nie posiłek

5. Dwa jajka na twardo, dwie kromki ciemnego chleba z twarożkiem "Turek" WARZYWA!!!!

Co myślicie?
jw

Cytat:
Napisane przez natul Pokaż wiadomość
ja wiem, wiem. ale to tylko dzisiaj tak. jestem po imprezie. same wiecie
no to jak wiesz to po co wklejasz takie jadło? wchodzi jakaś dziewczyna, patrzy na Twoje "R" i się wzoruje potem

Cytat:
Napisane przez anolipa Pokaż wiadomość
Hej, chciałam zapytać czy dzisiejszy moj jadlospis jest ok. Do tej pory - wstyd mówic - ale często chcialam zaoszczędzic na jedzeniu - jestem studentką i czasem pieniężnie nie wyrabiałam.
Od kiedy prowadzę comiesięczne rachunki i od kiedy widzę ile na co mogę przeznaczyć, postanowiłam wziąść się porządnie za siebie , a mianowicie za odpowiednią dietę. Nie chce już tracić sił w ciągu dnia i nie chce rujnować metabolizmu ( a jestem na najlepszej drodze ;/ ). Czas się opamiętać.
Mam 160 cm wzrostu i ważę 55.. Także nie interesuje mnie żaden konkretny spadek wagi. Raczej wolałabym zacząć trenować i zastąpić celulity i galarety solidnym ciałkiem ( co ciekawe - jakiś miesiąc temu ważyłam 50 kg, a celulit i galareta były nadal - obleśne to to ) .
Dlatego zwracam się do Was z prośbą, czy to co przygotowywuje sobie ostatnio do szamki daje mi jakiekolwiek możliwości włączenia w to jeszcze sportu, ćwiczeń... pewnie początkowo biegi, skakanka i jakieś ćwiczenia rozciągające..
Oto mój dzisiejszy jadłospis :
Śn: 2 jajka na miękko, bułka pełnoziarnista z 2 plastrami szynki, pomidorem, serek wiejski + siemie lniane, dwa centymetrowe plastry papryki czerwonej ( papryczkę zwyklę biorę do ręki i zagryzam :P - taki mam dziwny zwyczaj ) , dwie kostki gorzkiej czekolady, dwa orzechy makadamia, jabłko mhm, podoba mi się, tylko masełko bym dodała

2śń Jabłko,2x kostka gorzkiej czekolady, orzech brazylijski tutaj gorzej, owoców jako posiłek nie traktujemy, niom i ten jeden orzech...

Obiad: makaron, cięlęcina z sosem słodkokwaśnym ( zwykle staram się jeść warzywa z pary plus stek drobiowy, plus kus kus ewentualnie ryż/kasza gryczana - różne konfiguracje, więc dzisiejszy obiad mało reprezentatywny - zdaje sobie sprawę ) ok, "tradycyjne" zestawienie jest fajne, możesz kombinować z rybkami, piersią, ale fajnie, że jest i mięsko i ryż i warzywka
Podwieczorek: Pomarańcza jw-owoce to nie posiłek, możesz zjeść coś bardziej wartościowego albo jakiś homo z orzechami-nnkt
Kolacja: Pieczone jablko z cynamonem i wanilia, orzechy makadamia, serek wiejski, rodzynki, siemie lniane, wiewiórki kokosowe, otręby przenne, słonecznik, sezam. hmm no tak na noc tłuszcze nie wiem ogólnie jabłko jako kolacja marnie serek jaki jadasz?

uuu .... czuje że będzie gruby ochrzan

proszę o jakieś wskazówki - jestem otwarta na wszystko
ode mnie na początek tyle

JC"
Stary 2010-02-13, 21:15   #3690
paulina.t11
Zadomowienie

Kika 171 - dziękuję bardzo za ocenę. Może fakt owoce to trochę mało... Masła do pieczywa nie jem w ogóle. O warzywach zapomniałam...

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości