Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-12, 22:34   #2011
zebra666
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Konspiracja rośnie malec ech kiedy mój tak będzie już potrafił

a idę spać, bo od myślenia o tych wynikach morfologi tylko coraz bardziej się schizuję.Moze jutro wstane w lepszym nastroju. Buziaki dziewczyny

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-12, 22:55   #2012
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

ooo Stas duzy chlopczyk juz z niego

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:19   #2013
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Konspiracja i Pietrusia moze te dziecinki to sie na zeby slinia??
Konspi Stas kochany jest

ja oczywiscie znow sama na placu boju. Chlopaki mi kaszla ale jakos po Adrianie widac ze lepiej sie czuje a Tomka bardzo mecza dziasla. Szkoda mi go niesamowicie.

Domi caly dzien nie spi?? moze ma za duzo bodzcow i ja rozpraszaja?? a na spacerach tez nie chce spac czy nie wychodzisz z nia??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 08:47   #2014
brombusia
Zakorzenienie

Heloł
Ja dzisiaj wyspana, bo spałam do 9, TŻ przejął Młodego po 7 i się z nim bawił.
I wiadomość dnia: Filuś ponoć podniósł na wyprostowanych rękach całą klatkę piersiową, tak jak ostatnio Andre
Małż go zostawił na brzuszku dłużej, zgodnie z zaleceniami neurologa, że ma być jak najczęściej na brzuszku, a że przewracać mu się nie chciało, to się podniósł, ale jestem dumna

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Brombi - widzisz wszystko dobrze u neurologa

Staś słodki , taką poważną, zamyśloną minkę ma, może będzie z niego filozof

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
ja oczywiscie znow sama na placu boju. Chlopaki mi kaszla ale jakos po Adrianie widac ze lepiej sie czuje a Tomka bardzo mecza dziasla. Szkoda mi go niesamowicie.

Co do tej śliny, to chyba Madzia kiedyś pisała, jak nasze dzieciaki zaczęły się ślinić, że po prostu zaczęła się większa produkcja, a nie każde radzi sobie od razu z połykaniem, całej ślinki. To normalne, więc nie ma się co martwić. Pamiętam, jak mój bratanek zaczął się tak ślinić, biedaczek, moja mam jak mu wiązała bandankę pod szyją to pod spód wsadzała chusteczki albo watę, bo mu tak ciekło po brodzie, że bez tej dodatkowej ochrony, to zaraz miał całą bluzeczkę mokrą

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:03   #2015
tarasia
Wtajemniczenie

ja dzisiaj mega niewyspana... marudna noc za nami ale może uda mi się w dzień zdrzemnąć...

Staś już taki duży!
Brombi czyli u neurologa nie było tak źle. i mnie też przerażają te wasze wszystkie dodatkowe badania. Z jednej strony myślę sobie, że wyrodna matka ze mnie, że nie przebadałam dziecka na wszystkie strony a z drugiej - nie dajmy się zwariować...

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:18   #2016
DiTu77
Zakorzenienie

Brombusia gratulacje
Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ja dzisiaj mega niewyspana... marudna noc za nami ale może uda mi się w dzień zdrzemnąć...

Staś już taki duży!
Brombi czyli u neurologa nie było tak źle. i mnie też przerażają te wasze wszystkie dodatkowe badania. Z jednej strony myślę sobie, że wyrodna matka ze mnie, że nie przebadałam dziecka na wszystkie strony a z drugiej - nie dajmy się zwariować...
Tarasiu dzięki za te słowa, bo też już się zastanawiałam czy ja wyrodna jestem...
Kurcze a mi się Piotruś rozchoruje chyba. Wczoraj wieczorem zwymiotował i miał prawie 38 'C. Porobiłam mu kompresy na noc, żeby się wygrzał. Dziś już temperatury nie ma ale kaszle i przymulony z deka chodzi... żeby tylko Madzia się nie rozchorowała...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 09:38   #2017
kamilla123
Rozeznanie

Witam!

Dzisiaj po kilku dniach leniuchowania Mały w końcu zechciał podnosić główkę. Ostatnio, tak jak u niektórych z was, marudził przy leżeniu na brzuchu, ani myślał ćwiczyć i podnieść główkę Nawet już zaczęłam się martwić, że ma za ciężką tą głowę i juz jej nie podniesie sam (schiza) A dzisiaj jak gdyby nigdy nic trzymał ją ładnie wysoko i długo. Te dzieciaki chyba nas w konia robią Wydaje mi się że pomogło mu to, że było rano więc był wypoczęty, miał założonego suchego pampersa i ubranko bez guzików ani zatrzasków wzdłuż brzucha. Poza tym był mój tata i gadał do niego i wyciągał tak tą główkę z ciekawości żeby zobaczyć skąd ten nowy głos dochodzi.

Cytat:

Wczoraj zwróciłam na to uwagę mężowi. Że dzieki moim cyckom sporo zaoszczędzilismy i czy w związku z tym nie należy mi sie jakaś premia?

Dobre pytanie - u nas też ślinka płynie - o co kaman?
heheh no to i ja muszę dzisiaj z moim tż jakąś premię wynegocjować

A z tym nadmiernym ślinieniem to wyczytałam, że pojawia się zwylkle między 3 a 5 miesiącem życia i jest związane m.in. z rozwojem ślinianek. Poza tym tak małe dziecko przełykanie kojarzy jednynie ze ssaniem (nie slini się gdy pije mleko lub ssie smoczek) Dopiero później nauczy się że można połykać slinę, nie tylko wtedy gdy coś się je. Wielu lekarzy uważa, że nasilenie ślinienia jest sygnałem, że układ trawienny przygotowuje się do przyjmowania innych pokarmów niż mleko, bo dzięki ślinie łatwiej jest połknąc większe kawałki jedzenia.

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

kurcze a moje dziecię kochane ciągle dziś chcialo na raczki, bo inaczej płakała. Nawet jak Tz ją nosił to płakala dopiero u mnie sie uspokajała poza tym ciągle chciala jesc i własciwie od jakiejs 17 ciągle wisiala na cycu...w koncu jakas godzinke temu zasneła przy cycu. Nie wiem co jest grane. Zastanawiam sie, czy moze byc cos takiego, ze ja przekarmialam. Bo bardzo czesto robiła kupki. Moze chciala sobie possac i sie poprzytulac a tam lecialo mleko i w zwiazku z tym sie przejadala nie wiem sama

w ogole od kilku dni w dzien nie spi nic a nic
A smoczka jej dawałaś? A jeśli chcesz żeby pospała trochę w dzień to może musisz ja bardziej "zmęczyć"? Karuzela, mata, leżenie na brzuszku, gadanie? A jak przyjdzie pora drzemki to wtedy ją wyciszaj, wyeliminuj wszystkie bodźce i tylko głaskaj. No a może miała tylko taki zły dzień?

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
I wiadomość dnia: Filuś ponoć podniósł na wyprostowanych rękach całą klatkę piersiową, tak jak ostatnio Andre
Małż go zostawił na brzuszku dłużej, zgodnie z zaleceniami neurologa, że ma być jak najczęściej na brzuszku, a że przewracać mu się nie chciało, to się podniósł, ale jestem dumna
No to matka znowu brawo biła super!

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
też tak myślę, zdrowe podejście, ale niestety schizy też mi się zdarzaja
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 09:46   #2018
brombusia
Zakorzenienie

Dzięki za gratulacje

Dziewczyny, z tymi specjalistami i badaniami, to jeśli nic niepokoi, nie ma sensu do nich biegać. Ja o tym usg główki, w ogóle bym nie pomyślała, ale skoro dostałam skierowanie, to pewnie pójdę.
Z kolei, jeśli coś jest nie tak, to warto iść, żeby się uspokoić, albo żeby ewentualnie szybko podjąć leczenie, więc trza to zawsze wypośrodkować.
Ja swoje schizowanie staram się trzymać na wodzy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:13   #2019
kamilla123
Rozeznanie

Póki dziecko śpi to przepuszczę trochę kasy na allegro
Chciałbym mu zamówić w końcu matę edukacyjną, coś tiny love albo fisher price. Zależy mi na tym żeby była duża. Podoba mi się ta tropikalna wyspa, tylko cena już trochę mniej mi się widzi co polecacie?
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 10:15   #2020
kachula27
Zakorzenienie

Przywitam sie tylko i lece szykowac sie do kina!!!!!Dzis mamy wychodne a Matik do babci idzie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:01   #2021
sexy body
Rozeznanie

Nie zaglądałam na nasz wąteczek przez kilka dni i mam za swoje - 11 stron do nadrobienia ale z Was gadułki

Muszę się przyznać, że strrraszną mam ochotę na papierosa Nie paliłam całą ciążę a teraz aż mnie skręca! Mam nadzieje że sie powstrzymam jakos.

A jak tam u Was, ciągnie do papieroska czy nie?
Przyznawać się, która wróciła do palenia?

Dobra, idę na spacer, a potem będę nadrabiać co napisałyście przez te kilka dni.
Buziaki!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 11:07   #2022
Verusia 23
Raczkowanie

Witam was dziewczynkimam maly problem..kupilam ostatnio nan activ1 i moj maly nie chce pic tego mleczka;(a co najgorsze nie chce pic z butelki,buntuje sie i placze.Ogolnie karmie piersia..pokarm mam dobry maly ladnie przybiera,ale w kwietniu wracam do pracy i chcialam po malu wprowadzic zmiany.kupilam butelke ze smoczkiem zblizonym do sutka i nic..juz nie wiem co robic..poradzcie cos..dolanczam fotke mojego skarba
Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:16   #2023
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
Przywitam sie tylko i lece szykowac sie do kina!!!!!Dzis mamy wychodne a Matik do babci idzie
Miłego seansu
Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
Nie zaglądałam na nasz wąteczek przez kilka dni i mam za swoje - 11 stron do nadrobienia ale z Was gadułki

Muszę się przyznać, że strrraszną mam ochotę na papierosa Nie paliłam całą ciążę a teraz aż mnie skręca! Mam nadzieje że sie powstrzymam jakos.

Dobra, idę na spacer, a potem będę nadrabiać co napisałyście przez te kilka dni.
Buziaki!
Współczuję - ale tylko trochę Nie zrozumiem palących. Jak można wdychać takie paskudztwo z własnej nieprzymuszonej woli (mając świadomość utraty zdrowia, tego że się będzie "pachniało" itp) Może ja jakaś dziwna jestem ale nigdy nawet nie spróbowałam papierosa, no jakoś nigdy mnie nie ciągnęło.
sexy pomyśl też ile to pieniędzy (najpierw na papieroski a potem na lekarzy...), a najważniejszym argumentem przeciw to chyba wiadomo - dzieciątko A może właśnie teraz jest najlepszy moment żeby na zawsze pożegnać się z dymkiem - skoro tyle wytrzymałaś...

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Verusia 23 Pokaż wiadomość
Witam was dziewczynkimam maly problem..kupilam ostatnio nan activ1 i moj maly nie chce pic tego mleczka;(a co najgorsze nie chce pic z butelki,buntuje sie i placze.Ogolnie karmie piersia..pokarm mam dobry maly ladnie przybiera,ale w kwietniu wracam do pracy i chcialam po malu wprowadzic zmiany.kupilam butelke ze smoczkiem zblizonym do sutka i nic..juz nie wiem co robic..poradzcie cos..dolanczam fotke mojego skarba
Stary 2010-02-13, 11:48   #2024
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Biedny Tomuś, ucałuj od cioci w bolące dziąsełka...

Cytat:
Heloł
Ja dzisiaj wyspana, bo spałam do 9, TŻ przejął Młodego po 7 i się z nim bawił.
Gratuluję
A nasz maluszek też główkę podnosi, ale oczywiście nie na rączkach, tylko z samej szyjki, ale naprawdę czasami b. mocno - są momenty, kiedy buntuje się na pozycję brzuszkową, a czasami bardzo lubi i walczy walczy z grawitacją że hej

Kurczę, martwi mnie ta wysypka strasznie... taka szorstkawa kaszka na rączkach i nóżkach, i bródka czerwona... ale wydaje mi się, że gdyby to miała być skaza białkowa, to by go brzuszek bolał czy co?

A oto mój prawie miesięczniak na pierwszych dwóch zdjeciach cieszący się do karuzelki

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 11:53   #2025
belladonna78
Raczkowanie

i jeszcze troszke

Wydaje mi sie że jak na miesięczniaka to jest mega kontaktowy i ruchliwy wodzi wzrokiem za ludźmi, zabawkami, światłem, słucha muzyki gada do nas - głównie le le i me me no i eee i aaa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 12:00   #2026
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Sliczny skarbuś A jesli chodzi o butelkę to próbowałaś mu swoje mleko dawać??do kwietnia masz jeszcze troche czasu wiec jest szansa że synus zaakceptuje butelkę. Ja bym próbowała ze swoim mlekiem lub herbatką- ewentualnie próbuj zmienic butelkę ( niewiem jak Agusia rozwiązała ten problem ale tez Filipek nie chciał pic z butelki i wiem ze próbowała róznych firm)

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość

Gratuluję
A nasz maluszek też główkę podnosi, ale oczywiście nie na rączkach, tylko z samej szyjki, ale naprawdę czasami b. mocno - są momenty, kiedy buntuje się na pozycję brzuszkową, a czasami bardzo lubi i walczy walczy z grawitacją że hej

Kurczę, martwi mnie ta wysypka strasznie... taka szorstkawa kaszka na rączkach i nóżkach, i bródka czerwona... ale wydaje mi się, że gdyby to miała być skaza białkowa, to by go brzuszek bolał czy co?

A oto mój prawie miesięczniak na pierwszych dwóch zdjeciach cieszący się do karuzelki
Brawo dla ślicznego miesięczniaka:lo ve:
A z tą skaza białkową to chyba niekoniecznie musi brzuch boleć
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:08   #2027
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Brawo dla ślicznego miesięczniaka:lo ve:
A z tą skaza białkową to chyba niekoniecznie musi brzuch boleć
No wieem, wiem, ale chyba to się jednak rzadko zdarza, a ja właściwie od początku jem odrobinę nabiału i nie ma jakichś innych objawów, a wysypkę widziała lekarka i powiedziała, że na alergię to jej zupełnie nie wygląda. Najpierw zmienię proszek na płatki mydlane i przestanę go smarować kremem (bo tak na tych rączkach i nóżkach się pojawiło 3 dni temu, jak zaczęłam go kremem hippa smarować - to może to), a potem dopiero schizę dietową włączę... bo mam nadzieję, że to nie to!

Stary 2010-02-13, 12:11   #2028
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
No wieem, wiem, ale chyba to się jednak rzadko zdarza, a ja właściwie od początku jem odrobinę nabiału i nie ma jakichś innych objawów, a wysypkę widziała lekarka i powiedziała, że na alergię to jej zupełnie nie wygląda. Najpierw zmienię proszek na płatki mydlane i przestanę go smarować kremem (bo tak na tych rączkach i nóżkach się pojawiło 3 dni temu, jak zaczęłam go kremem hippa smarować - to może to), a potem dopiero schizę dietową włączę... bo mam nadzieję, że to nie to!
A ja nadal obstawiam wysypkę hormonalną... Z tego co udało mi się dojrzeć to wygląda podobnie jak u mojej malutkiej
A mały - cudny
Stary 2010-02-13, 12:32   #2029
xpressja
Zadomowienie

bella, mały jest cudny
a wysypka moze faktycznie od hippa ? moją malutką hipp też uczulił - właśnie krem, miała kaszkę na nóżkach i buzi a miejscami takie czerwone plamki ! przez kilka dni używałam oilatum soft do kąpania i krem
a teraz zainwestowałam w mustele. i jest ok

ja czekam na tz, aż wróci z przeglądu samochodu i wybieram się na pierwsze zakupy po ciąży...
już nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

ojej, nadrobić was kochane po jednym, dwóch dniach nieobecności graniczy z cudem - gaduły!
czytam o podnoszeniu główki na sztywnych rączkach - brawo! brawo!
patrze na zdjecia jak dzidziolki łapią grzechotki - brawo!
piękny widok!

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

a z tym ślinieniem się -
czytałam że u dzieci wzmożone ślinienie jest wynikiem wzmożonej pracy śłinianek, a dodatkowo dzieci zaczynają tak śmiesznie układać języczek od ok. 10 tyg wypychając przy tym ślinę lub puszczając "bańki" to ułożenie języczka to takie ćwiczenie przed układaniem go podczas wypowiadania słów.

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-13, 12:37   #2030
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

a ja Sexy Cie doskonale rozumiem - tez dymek za mna chodzi

Grzes zaczał wiecej jesc wiem ze ladnie przybiera na wadze ale tak malo jadl, no i wczoraj to mnie zaskoczyl - 170 na dobranoci o 1 w nocu juz zjadl 100 az mnie zatkalo
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:40   #2031
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Witam wszystkie mamusie. Postanowiłam do Was dołączyć Jestem mamą Oskarka, urodził się 12 listopada 2009.

Mój synek ma czerwonawe krostki pomiędzy brwiami, bliżej brwi odchodzą małe płateczki skóry. Jestem młodą mamą i nie wiem za bardzo czy to normalne u niemowlaków, czy może zacząć z tym walczyć?

Oskarek też się straszni ślini i robi bąbelki na ustach

Edytowane przez vitreus
Czas edycji: 2010-02-13 o 12:41
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 12:48   #2032
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie. Postanowiłam do Was dołączyć Jestem mamą Oskarka, urodził się 12 listopada 2009.

Mój synek ma czerwonawe krostki pomiędzy brwiami, bliżej brwi odchodzą małe płateczki skóry. Jestem młodą mamą i nie wiem za bardzo czy to normalne u niemowlaków, czy może zacząć z tym walczyć?

Witaj.
Moj Tomek tez miał taką suchą, łuszczącą skóre w okolicach brwi- wzięłam szczoteczke do włosów i to "wyczesałam" a potem posmarowałam kremikiem i juz od tamtej pory jest ok. Jesli chodzi o te krostki to niewiem jak ona wyglądają?? A konsultowałas to z lekarzem?? Ogólnie to takie maluszki mają czesto problemy skórne bo albo potówka, albo jakaś alergia itd wiec mysle że nie ma powodu do niepokoju
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:00   #2033
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Cytat:
Witaj.
Moj Tomek tez miał taką suchą, łuszczącą skóre w okolicach brwi- wzięłam szczoteczke do włosów i to "wyczesałam" a potem posmarowałam kremikiem i juz od tamtej pory jest ok. Jesli chodzi o te krostki to niewiem jak ona wyglądają?? A konsultowałas to z lekarzem?? Ogólnie to takie maluszki mają czesto problemy skórne bo albo potówka, albo jakaś alergia itd wiec mysle że nie ma powodu do niepokoju
Ja też wyczesuję. Lekarz mówił, że krostki same znikną, ale on ma już je dość długo i jedne znikają i pojawiają się następne. Średnio 3-4 krostki na czole pomiędzy brwiami.
Stary 2010-02-13, 13:02   #2034
Verusia 23
Raczkowanie

Cytat:
Sliczny skarbuś A jesli chodzi o butelkę to próbowałaś mu swoje mleko dawać??do kwietnia masz jeszcze troche czasu wiec jest szansa że synus zaakceptuje butelkę. Ja bym próbowała ze swoim mlekiem lub herbatką- ewentualnie próbuj zmienic butelkę ( niewiem jak Agusia rozwiązała ten problem ale tez Filipek nie chciał pic z butelki i wiem ze próbowała róznych firm)

Tak dawalam mu moje mleczko wlasnie jakis miesiac temu w butelce z Aventa i pil super..a teraz nawet mojego nie chce przez te butelki..herbatke tez probowalam,,,on wogole smoka nie toleruje tylko cycus i cycus
Verusia 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:05   #2035
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Staś słodki , taką poważną, zamyśloną minkę ma, może będzie z niego filozof
No super postępy! gartulacje!
filozof? A może bo i mama lubi sobie czasem "pofilozować":brzydal :

dziękujemy za wszystkie komplementy.

Kamila, a gdzie połozylas malego, ze chętny nagle do ćwiczeń na brzuszku?

Domi, super ten tusz, mam go juz pare miesięcy, ale czemu Ty go testujesz? ja tez chcę

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

a z tym ślinieniem się -
czytałam że u dzieci wzmożone ślinienie jest wynikiem wzmożonej pracy śłinianek, a dodatkowo dzieci zaczynają tak śmiesznie układać języczek od ok. 10 tyg wypychając przy tym ślinę lub puszczając "bańki" to ułożenie języczka to takie ćwiczenie przed układaniem go podczas wypowiadania słów.
ooo to to, to... wlalsnie u nas tez tak jest.
dzięki za odpowiedzi.

Bella, malutki fajowy

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
a ja Sexy Cie doskonale rozumiem - tez dymek za mna chodzi

Grzes zaczał wiecej jesc wiem ze ladnie przybiera na wadze ale tak malo jadl, no i wczoraj to mnie zaskoczyl - 170 na dobranoci o 1 w nocu juz zjadl 100 az mnie zatkalo
Będzie dobrze Madziu.

Tato byl rano i przywiózl mamy farówki
trzeba będzie dłuższy dystans na rowerze jechać...

A co do klopotow skornych - to ostatnio zauważyłam na nóżkach malego takie suche miejsca, takie bardziej szorskie, głownie na udkach... Co to znowu jest? Kąpiemy go w olejku, ja go potem równiez masuje oliwką, a tu sucha skóra?

Brombi, mialam jeszcze pytać a tą rehabilitację ktora Wam neurolog zlecil to sami macie robic czy spacjalista się za to zabierze?

Tż dopiero wieczorem wraca, musze jeszcze skończyć łazienkę, żurek ugotowany i na spacer trzeba mlodego przewietrzyć.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:12   #2036
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Konspiracja - może sobie obciera o pieluszkę i stąd skóra wydaje sę sucha?
Stary 2010-02-13, 13:24   #2037
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Mały waży troszke ponad 6 kg, a ma dwa miesiace i 3 dni. W miesiąc przytył 2 kilo! No i teraz się martwie, że jest za gruby. Jak tak dalej pójdzie, to jak bedzie miał 3 miesiące bedzie ważył 8 kg... Ile ważyły wasze dzieciaczki w 3 miesiacu?
Moj fifi jak mial 3 miesiace to wazyl 7400;p i karmie tylko piersia

Cytat:
Moj filip tez nie chcial pic z butli. mialam aventa i jeszcze jakies inne dopiero moj tz kupil butelke nuka z takim gumowym zoltym spoczkiem podalam filutkowi od razu po 3 godzinnym spaniu gdy byl najbardziej glodny i nie wybrzydzal ciagnal od razu

lecem do tzciora;p jutro walentynki pieke torta

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 13:27   #2038
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
ale ci zazdroszcze... nie pamietam nawet kiedy ostatnio bylam gdzies sama z tz..

Cytat:

mi nie smakuja papierosy i nie pale a kiedys ale to juz kilka lat temu palilam paczke dziennie
nie pal juz sexy. chyba ze twoj tz pali to wtedy rozumiem ze cie moze ciagnac. jak rzucac to razem

Cytat:
w koncu usnal.. nie wiem co z tym dzieckiem dzisiaj.. jestem wykonczona.. a Bart super lubie takie male noworody ogladac. taki maluski jest w porownaniu do Tomka

Cytat:
Tato byl rano i przywiózl mamy farówki
trzeba będzie dłuższy dystans na rowerze jechać...

A co do klopotow skornych - to ostatnio zauważyłam na nóżkach malego takie suche miejsca, takie bardziej szorskie, głownie na udkach... Co to znowu jest? Kąpiemy go w olejku, ja go potem równiez masuje oliwką, a tu sucha skóra?
farowki rulez
a powiedz jaka masz oliwke?? moj maly mial sucha skore na nogach po oliwce z hippa.
teraz niczym go nie smaruje tylko do kapieli daje plynu z nivea

ide napic sie pierwszej herbaty dzisiaj. zeby tez dopiero niedawno umylam

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 14:08   #2039
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwalę się jeszcze tylko naszymi dzisiajszymi zabawami przy sprzataniu: Staś sam bawil się grzechotką!!! Oczywiście probował ją włożyć do dziobka Zuch mały...:-D
Staś jest cudowny

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
kurcze a moje dziecię kochane ciągle dziś chcialo na raczki, bo inaczej płakała. Nawet jak Tz ją nosił to płakala dopiero u mnie sie uspokajała poza tym ciągle chciala jesc i własciwie od jakiejs 17 ciągle wisiala na cycu...w koncu jakas godzinke temu zasneła przy cycu. Nie wiem co jest grane. Zastanawiam sie, czy moze byc cos takiego, ze ja przekarmialam. Bo bardzo czesto robiła kupki. Moze chciala sobie possac i sie poprzytulac a tam lecialo mleko i w zwiazku z tym sie przejadala nie wiem sama

w ogole od kilku dni w dzien nie spi nic a nic
na piersi nie przekarmisz, a jeśli mała jadła, to znaczy, że tego potrzebowała, gdyby nie chciała, to albo by przestała ssać, albo krztusiła lecącym mlekiem

a jeśli nie śpi wdzień, to może powinniście ograniczyć ilość wrażeń, a płacz może być też powodem przemęczenia

Cytat:

Cytat:
same cudowności

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość

witamy nową mamusię
A suchą skórę smaruj olejkiem np migdałowym

A tym oto sposobem Sandra dołącza do grona czytelników książek i wyrusza na wyprawę z jednym ze swoich kumpli
..................

Nie mogę sobie poradzić ze wstawianiem zdjęć w poście Wiem, że Brombusia o tym pisala, ale juz nie pamiętam kiedy

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-13 o 14:14
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-13, 14:22   #2040
zebra666
Zakorzenienie

Dzień Dobry
wstałam dzisiaj w lepszym nastroju... W poniedziałek idę do tej fajnej pediatry i przenosze kartotekę małego do niej. Obejrzy wyniki i da mu zapewne żelazo(mówiła kiedyś, że jak mu się pogorszą wyniki to żelazo w kropelkach). W sumie przespałam sie ze wszytskim i dzisiaj trzeźwo na to patrze- mały ma apetyt, jest ruchliwy- nie ma niczego niepokojącego w zachowaniu, gdyby nie te badania nie byłoby nawet podejrzeń o anemie fizjologiczną. Grunt, że to już wiemy i zacząć dopowiednio działać... Się naprodukowałam:P
Byliśmy na spacerku pierwszy raz od powrotu ze szpitala i było ekstraaaaa

gucia śliczna malutka a jaki hipcio fajny

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-13 o 14:34
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości