|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Konspiracja rośnie malec
![]() ![]() a idę spać, bo od myślenia o tych wynikach morfologi tylko coraz bardziej się schizuję.Moze jutro wstane w lepszym nastroju. Buziaki dziewczyny |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
ooo Stas
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zakorzenienie
|
Konspiracja i Pietrusia moze te dziecinki to sie na zeby slinia??
Konspi Stas kochany jest ![]() ja oczywiscie znow sama na placu boju. Chlopaki mi kaszla ale jakos po Adrianie widac ze lepiej sie czuje a Tomka bardzo mecza dziasla. Szkoda mi go niesamowicie. Domi caly dzien nie spi?? moze ma za duzo bodzcow i ja rozpraszaja?? a na spacerach tez nie chce spac czy nie wychodzisz z nia??
#2014 | |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ja dzisiaj wyspana, bo spałam do 9, TŻ przejął Młodego po 7 i się z nim bawił. I wiadomość dnia: Filuś ponoć podniósł na wyprostowanych rękach całą klatkę piersiową, tak jak ostatnio Andre ![]() ![]() Małż go zostawił na brzuszku dłużej, zgodnie z zaleceniami neurologa, że ma być jak najczęściej na brzuszku, a że przewracać mu się nie chciało, to się podniósł, ale jestem dumna ![]() ![]() Staś słodki ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tej śliny, to chyba Madzia kiedyś pisała, jak nasze dzieciaki zaczęły się ślinić, że po prostu zaczęła się większa produkcja, a nie każde radzi sobie od razu z połykaniem, całej ślinki. To normalne, więc nie ma się co martwić. Pamiętam, jak mój bratanek zaczął się tak ślinić, biedaczek, moja mam jak mu wiązała bandankę pod szyją to pod spód wsadzała chusteczki albo watę, bo mu tak ciekło po brodzie, że bez tej dodatkowej ochrony, to zaraz miał całą bluzeczkę mokrą ![]()
![]() |
#2015 |
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj mega niewyspana... marudna noc za nami ale może uda mi się w dzień zdrzemnąć...
Staś już taki duży! Brombi czyli u neurologa nie było tak źle. i mnie też przerażają te wasze wszystkie dodatkowe badania. Z jednej strony myślę sobie, że wyrodna matka ze mnie, że nie przebadałam dziecka na wszystkie strony a z drugiej - nie dajmy się zwariować... |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Brombusia gratulacje
![]() Cytat:
Kurcze a mi się Piotruś rozchoruje chyba. Wczoraj wieczorem zwymiotował i miał prawie 38 'C. Porobiłam mu kompresy na noc, żeby się wygrzał. Dziś już temperatury nie ma ale kaszle i przymulony z deka chodzi... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||||
Rozeznanie
|
Witam!
![]() Dzisiaj po kilku dniach leniuchowania Mały w końcu zechciał podnosić główkę. Ostatnio, tak jak u niektórych z was, marudził przy leżeniu na brzuchu, ani myślał ćwiczyć i podnieść główkę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A z tym nadmiernym ślinieniem to wyczytałam, że pojawia się zwylkle między 3 a 5 miesiącem życia i jest związane m.in. z rozwojem ślinianek. Poza tym tak małe dziecko przełykanie kojarzy jednynie ze ssaniem (nie slini się gdy pije mleko lub ssie smoczek) Dopiero później nauczy się że można połykać slinę, nie tylko wtedy gdy coś się je. Wielu lekarzy uważa, że nasilenie ślinienia jest sygnałem, że układ trawienny przygotowuje się do przyjmowania innych pokarmów niż mleko, bo dzięki ślinie łatwiej jest połknąc większe kawałki jedzenia. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za gratulacje
![]() Dziewczyny, z tymi specjalistami i badaniami, to jeśli nic niepokoi, nie ma sensu do nich biegać. Ja o tym usg główki, w ogóle bym nie pomyślała, ale skoro dostałam skierowanie, to pewnie pójdę. Z kolei, jeśli coś jest nie tak, to warto iść, żeby się uspokoić, albo żeby ewentualnie szybko podjąć leczenie, więc trza to zawsze wypośrodkować. Ja swoje schizowanie staram się trzymać na wodzy ![]()
#2019 |
Rozeznanie
|
Póki dziecko śpi to przepuszczę trochę kasy na allegro
![]() Chciałbym mu zamówić w końcu matę edukacyjną, coś tiny love albo fisher price. Zależy mi na tym żeby była duża. Podoba mi się ta tropikalna wyspa, tylko cena już trochę mniej mi się widzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Przywitam sie tylko i lece szykowac sie do kina!!!!!Dzis mamy wychodne a Matik do babci idzie
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Rozeznanie
|
Nie zaglądałam na nasz wąteczek przez kilka dni i mam za swoje - 11 stron do nadrobienia
![]() ![]() Muszę się przyznać, że strrraszną mam ochotę na papierosa ![]() A jak tam u Was, ciągnie do papieroska czy nie? Przyznawać się, która wróciła do palenia? ![]() Dobra, idę na spacer, a potem będę nadrabiać co napisałyście przez te kilka dni. Buziaki! ![]()
#2022 |
Raczkowanie
|
Witam was dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() sexy pomyśl też ile to pieniędzy (najpierw na papieroski a potem na lekarzy...), a najważniejszym argumentem przeciw to chyba wiadomo - dzieciątko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2024 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nasz maluszek też główkę podnosi, ale oczywiście nie na rączkach, tylko z samej szyjki, ale naprawdę czasami b. mocno - są momenty, kiedy buntuje się na pozycję brzuszkową, a czasami bardzo lubi i walczy walczy z grawitacją że hej ![]() Kurczę, martwi mnie ta wysypka strasznie... taka szorstkawa kaszka na rączkach i nóżkach, i bródka czerwona... ale wydaje mi się, że gdyby to miała być skaza białkowa, to by go brzuszek bolał czy co? A oto mój prawie miesięczniak ![]() ![]()
![]() |
#2025 |
Raczkowanie
|
i jeszcze troszke
![]() Wydaje mi sie że jak na miesięczniaka to jest mega kontaktowy i ruchliwy ![]() ![]() ![]() ![]()
#2026 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tą skaza białkową to chyba niekoniecznie musi brzuch boleć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Raczkowanie
|
No wieem, wiem, ale chyba to się jednak rzadko zdarza, a ja właściwie od początku jem odrobinę nabiału i nie ma jakichś innych objawów, a wysypkę widziała lekarka i powiedziała, że na alergię to jej zupełnie nie wygląda. Najpierw zmienię proszek na płatki mydlane i przestanę go smarować kremem (bo tak na tych rączkach i nóżkach się pojawiło 3 dni temu, jak zaczęłam go kremem hippa smarować - to może to), a potem dopiero schizę dietową włączę... bo mam nadzieję, że to nie to!
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mały - cudny ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Zadomowienie
|
bella, mały jest cudny
![]() a wysypka moze faktycznie od hippa ? moją malutką hipp też uczulił - właśnie krem, miała kaszkę na nóżkach i buzi a miejscami takie czerwone plamki ! przez kilka dni używałam oilatum soft do kąpania i krem a teraz zainwestowałam w mustele. i jest ok ![]() ja czekam na tz, aż wróci z przeglądu samochodu i wybieram się na pierwsze zakupy po ciąży... już nie mogę się doczekać ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- ojej, nadrobić was kochane po jednym, dwóch dniach nieobecności graniczy z cudem - gaduły! czytam o podnoszeniu główki na sztywnych rączkach - brawo! brawo! patrze na zdjecia jak dzidziolki łapią grzechotki - brawo! piękny widok! ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- a z tym ślinieniem się - czytałam że u dzieci wzmożone ślinienie jest wynikiem wzmożonej pracy śłinianek, a dodatkowo dzieci zaczynają tak śmiesznie układać języczek od ok. 10 tyg wypychając przy tym ślinę lub puszczając "bańki" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Wtajemniczenie
|
a ja Sexy Cie doskonale rozumiem - tez dymek za mna chodzi
Grzes zaczał wiecej jesc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamusie. Postanowiłam do Was dołączyć
![]() Mój synek ma czerwonawe krostki pomiędzy brwiami, bliżej brwi odchodzą małe płateczki skóry. Jestem młodą mamą i nie wiem za bardzo czy to normalne u niemowlaków, czy może zacząć z tym walczyć? Oskarek też się straszni ślini i robi bąbelki na ustach ![]() Edytowane przez vitreus Czas edycji: 2010-02-13 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moj Tomek tez miał taką suchą, łuszczącą skóre w okolicach brwi- wzięłam szczoteczke do włosów i to "wyczesałam" a potem posmarowałam kremikiem i juz od tamtej pory jest ok. Jesli chodzi o te krostki to niewiem jak ona wyglądają?? A konsultowałas to z lekarzem?? Ogólnie to takie maluszki mają czesto problemy skórne bo albo potówka, albo jakaś alergia itd wiec mysle że nie ma powodu do niepokoju |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak dawalam mu moje mleczko wlasnie jakis miesiac temu w butelce z Aventa i pil super..a teraz nawet mojego nie chce przez te butelki..herbatke tez probowalam,,,on wogole smoka nie toleruje tylko cycus i cycus ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
filozof? ![]() dziękujemy za wszystkie komplementy. Kamila, a gdzie połozylas malego, ze chętny nagle do ćwiczeń na brzuszku? Domi, super ten tusz, mam go juz pare miesięcy, ale czemu Ty go testujesz? ![]() ![]() Cytat:
dzięki za odpowiedzi. Bella, malutki fajowy ![]() Cytat:
Tato byl rano i przywiózl mamy farówki ![]() trzeba będzie dłuższy dystans na rowerze jechać... A co do klopotow skornych - to ostatnio zauważyłam na nóżkach malego takie suche miejsca, takie bardziej szorskie, głownie na udkach... Co to znowu jest? Kąpiemy go w olejku, ja go potem równiez masuje oliwką, a tu sucha skóra? ![]() Brombi, mialam jeszcze pytać a tą rehabilitację ktora Wam neurolog zlecil to sami macie robic czy spacjalista się za to zabierze? Tż dopiero wieczorem wraca, musze jeszcze skończyć łazienkę, żurek ugotowany i na spacer trzeba mlodego przewietrzyć.
![]() |
#2036 |
Raczkowanie
|
Konspiracja - może sobie obciera o pieluszkę i stąd skóra wydaje sę sucha?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecem do tzciora;p jutro walentynki pieke torta ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie pal juz sexy. chyba ze twoj tz pali to wtedy rozumiem ze cie moze ciagnac. jak rzucac to razem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a powiedz jaka masz oliwke?? moj maly mial sucha skore na nogach po oliwce z hippa. teraz niczym go nie smaruje tylko do kapieli daje plynu z nivea ide napic sie pierwszej herbaty dzisiaj. zeby tez dopiero niedawno umylam ![]()
![]() |
#2039 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jeśli nie śpi wdzień, to może powinniście ograniczyć ilość wrażeń, a płacz może być też powodem przemęczenia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A suchą skórę smaruj olejkiem np migdałowym A tym oto sposobem Sandra dołącza do grona czytelników książek i wyrusza na wyprawę z jednym ze swoich kumpli ![]() .................. Nie mogę sobie poradzić ze wstawianiem zdjęć w poście ![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2010-02-13 o 14:14 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() wstałam dzisiaj w lepszym nastroju... W poniedziałek idę do tej fajnej pediatry i przenosze kartotekę małego do niej. Obejrzy wyniki i da mu zapewne żelazo(mówiła kiedyś, że jak mu się pogorszą wyniki to żelazo w kropelkach). W sumie przespałam sie ze wszytskim i dzisiaj trzeźwo na to patrze- mały ma apetyt, jest ruchliwy- nie ma niczego niepokojącego w zachowaniu, gdyby nie te badania nie byłoby nawet podejrzeń o anemie fizjologiczną. Grunt, że to już wiemy i zacząć dopowiednio działać... Się naprodukowałam:P Byliśmy na spacerku pierwszy raz od powrotu ze szpitala i było ekstraaaaa ![]() gucia śliczna malutka ![]() ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-02-13 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:42.