Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-15, 10:14   #1591
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nooo... to faktycznie miałas "gorrrrąco" pod kołdrą
A co do czkawki to moje dziecie też sie męczy bardzo często... mam nazieję, że to dobrze...

A tak wygladała spora część spotkania ze znajomymi... oglądanie, dotykanie, wypatrywanie ruchu Akurat wtedy mala dawała czadu, tak, że cały brzuch mi latał i wystawiała piętki... dlatego takie skupienie na twarzach dziewczyn
Kurcze nie wiem właśnie. Czkawka podobno nie groźna, ale wiem, że jak mnie dopadnie to jest strasznie męcząca

Asiulek, ale z CIEBIE CHUDZINKA! Dopiero na tym foto dojrzałam jakie Twoje dziecko będzie mieć zarąbistą mamuśkę SZPRYCHA z Ciebie nawet z brzuszkiem

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez asienka240 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja dzis umieram...
przez cala ciaże nic mi nie było i jak na złość na sam koniec musialam sie przeziębić...

błagam pomożcie...
herbata z cytryna, mleko z miodem... co jeszcze? pije to wszystko i pije
i nic mi to nie daje, z nosa jak z kranu, do tego scieka mi z zatok, przez gardlo...
nos zatkany, głowa cięzka
tyle dobrze ze nie mam goraczki...

sa jakies antygrypiny ktore mozna w ciazy brac??
Biedulka
Ja zawsze piłam gorące mleko z masłem i miodem (bez czosnku, bo strasznie nie lubię) i pomagało. Ale może wysłać kogoś do apteki i po prostu poprosić "coś na przeziębienie dla Pani w Ciąży" ???
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:17   #1592
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Pop Oliweczka jest przecudowna!! Jutro już 2 miesiące skończy - kiedy to minęło ??

Izumi mój synek ma czkawkę 3-4 razy dziennie i aż się zaczęłam zastanawiać czy to aby normalne?? Może Jemu jest zimno?

Baobabek kiedy dokładnie zdejmujesz krążek?? Widzę że pierwsza uskutecznisz akcję "bzyknij jak zdążysz"

A ja dzisiaj pierwszy raz na szkołe rodzenia idę Ciekawe co się będzie działo

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-02-15 o 10:19
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:19   #1593
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wiem, wiem... chudzina ze mnie straszna i mimo, że przytyłam jak na razie ok 11 kilo to nie wiem gdzie ja to mam bo nawet brzuszek nie jest duży. Każdy mówi, że ma taki jak się porządnie naje
Jutro idę na USG to się okaże czy wszystko w porządku bo zaczynam się martwić tym małym brzuchem. Przecież to już 31 tydzień wiec wypadałoby żeby był większy... Mam małego stracha...

Krechę na brzuchu mam w sumie praktycznie od samego początku. Ale ja ją lubię- chociaż coś co świadczy o tym, że w ciąży jestem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:20   #1594
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

dzień dobry laseczki.

POP Oliwcia jest tylko do zgryzienia taka słodka. Nie zdziwie sie jak wszytskie sie zapatrzymy na Oliwcię i wszystkie dziewuszki beda miały po niej imię.

Asiulek brzusio wspaniały, a tak w ogóle to naprawde chudzinka z Ciebie.
U mnie wszystko bez zmian. Wczoraj dowiedziałam sie że koleżanka urodziła chłopca 59cm i 3900 a najfajniejsze że ona też taka chudzinka jak ty i przytyła moze ze 7 kg. Takze ja nie wiem gdzioe ona to chłopisko trzymała.

Ja mam od rana nerwy bo jestem bez samochodu miałam jechac do szwagierki szyc firanki bo jak sie okazało wczoraj uszycie jednej zajeło nam 2 godziny bo sobie takie wymyśliłam ze roboty od ch....y.
Nie mam czym jechac na działke zeby zobaczyc co tam sie dzieję jak idą wykończenia i normalnie chyba zaczne zaraz szczekać. ]
A tak w ogole to tez mam juz dosć tego brzucha ciaży i w ogóle chciałabym zeby było już po wszytskim i zaczęli normalnie funkcjonowac w komplecie.
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:22   #1595
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Pop Oliweczka jest przecudowna!! Jutro już 2 miesiące skończy - kiedy to minęło ??

Izumi mój synek ma czkawkę 3-4 razy dziennie i aż się zaczęłam zastanawiać czy to aby normalne?? Może Jemu jest zimno?

Baobabek kiedy dokładnie zdejmujesz krążek?? Widzę że pierwsza uskutecznisz akcję "bzyknij jak zdążysz"

teraz mam wizytę 24 lutego i to będzie koniec 35 tyg i wtedy ma mi zrobić usg i zależy ile mały waży, ale obiecał, że w 37 zdejmie napewno czyli 10-11 marzec ale on mi ostatnio powiedział, że moja szyja jest dociśnięta krążkiem i mogę nie zdążyć "pobzykać" możliwe ze mi będzie zdejmował w szpitalu i tam mnie zostawi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:24   #1596
ita83
Wtajemniczenie

Pewnie juz ktoras wklejala, ale co tam :

http://dzieci.pl/chgid,11966492,titl...puticaid=69a5b

artykul z onetu
Stary 2010-02-15, 10:28   #1597
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izaizula Pokaż wiadomość
Asiulek brzusio wspaniały, a tak w ogóle to naprawde chudzinka z Ciebie.
U mnie wszystko bez zmian. Wczoraj dowiedziałam sie że koleżanka urodziła chłopca 59cm i 3900 a najfajniejsze że ona też taka chudzinka jak ty i przytyła moze ze 7 kg. Takze ja nie wiem gdzioe ona to chłopisko trzymała.

A tak w ogole to tez mam juz dosć tego brzucha ciaży i w ogóle chciałabym zeby było już po wszytskim i zaczęli normalnie funkcjonowac w komplecie.
No własnie mam nadzieje, że moje dziecię mimo wszystko sobie ladnie rośnie. Że jednak gdzieś tam ono się mieści mimo małego brzucha. Echhhh... już chcę byc po USG!! Muszę poczekać do jutra wieczora bo jade dopiero na 19-ta

A ja wprost przeciwnie... nie mam dość ciąży i brzucha bo prawie go nie mam a chciałabym poczuć jak to jest jak jest taki ogromny Dlatego czekam cierpliwie

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

artykul z onetu
Ale ten bobo co leży na wkładce do zlewu jest uroczy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-15, 10:28   #1598
asienka240
Rozeznanie

dziewczyny ...
widze ze nie jestem sama ktora ma absolutny zakaz "bzykanka"

Doradzcie mi...
2 marca mam sie stwic w szpitalu na cesarke...
i juz planowalam ze skoro nic nie moge, to w szpitalu bede pod kontrala
wiec z rana przed pojdziem do szpitala wykorzystam mężusia żeby przynajmniej na pare dni nam poprawić samopoczucie, bo obydwoje sie męczymy leżac kolo siebie od paru miesiecy i nie mogac nic...
tak nas nosi...
no i on mowi ze lepiej nie... a ja mysle ze chyba nic sie nie stanie co??:P
jak myslicie? chyba tak nagle mi sie rozwarcie nie powiekszy co? zdarze pod prysznic i do szpitala?

normalnie az zacytuje dode... "bo mi się bzykac chcialo"
Stary 2010-02-15, 10:32   #1599
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość

artykul z onetu
Heheheh! Właśnie to przeglądałam Najbardziej podoba mi się wieszak na niemowlaka Całkiem praktyczna rzecz
Stary 2010-02-15, 10:35   #1600
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
do tego swędziały mnie te stopy i dłonie tak, że tarłam nimi z całej siły po dywanie..
Swędzenie dłoni i stóp to podobno objaw cholestazy. Nie chcę straszyć ale moja ginka jest wyczulona na to i mnie się wypytuje czy nie mam takich objawów więc i ja się mogę tego niepotrzebnie doszukiwać.
A robiłaś takie badania jak ASPAT i ALAT?

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
nie raz już im zareklamowałam wanienkę i każdy zadowolony
Właśnie też muszę ją kupić bo na przykładzie Oliwki widać, że to jednak fajna rzecz.
Widziałam je też "na żywo" i wyglądają poręcznie. Tylko, że w sklepie sama wanienka kosztowała 110 zł a na allegro ok 80 i to w wersji z termometrem i korkiem.

Cytat:
oglądanie, dotykanie, wypatrywanie ruchu
Grr. Mnie coś trafia jak ktokolwiek poza Tżem chce dotknąć mojego brzucha.
Przed nowym rokiem byliśmy z Tżem na chwilę w knajpie u znajomych i ciągle ktoś za mną chodził i mnie chciał "obmacywać". I to w dużej mierze faceci się fascynowali mimo, że wtedy jeszcze mało co było widać a do tego byłam w bluzie i jak ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży to raczej by się nie domyślił.

Pop - Fotki boskie, szczególnie to na którym Oliwka ma czerwone ubranko, wygląda jak laleczka

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:35   #1601
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:

Zimno? W BRZUCHU? Czy to możliwe? Kurcze U mnie często też czkawka po jabłkach jest. Ja normalnie (normalnie = poza ciążą) jestem na nie uczulona ... może Mały też? <rwie włosy z głowy> jakie to wszystko skomplikowane no ;]. A jak sobie radzić z czkawką u dziecka już urodzonego?

Koniecznie daj znać jak w szkole Będziecie mieć jedną, stała grupę? U nas niestety jest tak, ze co chwilę się kursanci zmieniają (nabór ciągły) i to strasznie klimat psuje Za to wiedza wyniesiona z zajęć - bezcenna ;]

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-02-15 o 10:37
Stary 2010-02-15, 10:39   #1602
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość

Przed nowym rokiem byliśmy z Tżem na chwilę w knajpie u znajomych i ciągle ktoś za mną chodził i mnie chciał "obmacywać". I to w dużej mierze faceci się fascynowali mimo, że wtedy jeszcze mało co było widać a do tego byłam w bluzie i jak ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży to raczej by się nie domyślił.
A ja wręcz przeciwnie- lubię. I sama wołam jak brzuchol skacze, żeby sobie laski poczuły Ale to tylko i wyłącznie moje bliskie osoby z którymi spędzam bardzo wiele czasu. Nie tam jakieś obce albo co widuje raz na ruski rok.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-15, 10:39   #1603
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
mama idzie mi do apteki i o wszystko popyta...
musze sie wyleczyc bo do cesarki dwa tygodnie.
a nie wyobrazam sobie z pocietym brzuchem prychac i kichac...
Oj tak, musisz się koniecznie wyleczyć bo przy CC kichanie i kaszlenie ZABRONIONE.

Asiulek 23- wyglądasz prześlicznie w tej ciąży. A kumpele to chyba trochę Ci zazdoszczą. Widzę to po ich minach

Izumi- bluza bardzo ładna. Jeżeli faktycznie Ci nie potrzebna to prześle Ci na PW mój adres. Ale w zamian przyślesz mi swój to ja też Ci coś prześlę

Dziewczyny widać po Waszych zachwytach nad Oliwką że Wy już bardzo napalone jesteście na te swoje dzieci. Oj aż strach co tu się będzie działo.

Megi co u Ciebie? Bo Ty chyba dzisiaj zaczynasz 39 tydzieńI jak tam przeprowadzka??

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:40   #1604
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiem, wiem... chudzina ze mnie straszna i mimo, że przytyłam jak na razie ok 11 kilo to nie wiem gdzie ja to mam bo nawet brzuszek nie jest duży. Każdy mówi, że ma taki jak się porządnie naje
Jutro idę na USG to się okaże czy wszystko w porządku bo zaczynam się martwić tym małym brzuchem. Przecież to już 31 tydzień wiec wypadałoby żeby był większy... Mam małego stracha...

Krechę na brzuchu mam w sumie praktycznie od samego początku. Ale ja ją lubię- chociaż coś co świadczy o tym, że w ciąży jestem
11kg To nie dosyć, że mamy podobne terminy to i tyjemy podobnie Niestety ja z tych pulchniejszych, ale z Ciebie to będzie jak już urodzisz "one hot sexy mama" pozazdrościć tż'owi tylko
Brzuszkiem się nie martw, gdyby coś było nie tak to pewnie byś juz dawno wiedziała Ja np. do 20tc brzucha nie miałam WCALE! A potem jak wystrzelił to od razu popękał Także lepiej buzia na kłódkę
Stary 2010-02-15, 10:40   #1605
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Zimno? W BRZUCHU? Czy to możliwe? Kurcze U mnie często też czkawka po jabłkach jest. Ja normalnie (normalnie = poza ciążą) jestem na nie uczulona ... może Mały też? <rwie włosy z głowy> jakie to wszystko skomplikowane no ;]. A jak sobie radzić z czkawką u dziecka już urodzonego?
Oooo... o wilku mowa.... właśnie mała ma czkawkę... chyba po ciastkach

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-15, 10:46   #1606
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

Izumi- bluza bardzo ładna. Jeżeli faktycznie Ci nie potrzebna to prześle Ci na PW mój adres. Ale w zamian przyślesz mi swój to ja też Ci coś prześlę

Dziewczyny widać po Waszych zachwytach nad Oliwką że Wy już bardzo napalone jesteście na te swoje dzieci. Oj aż strach co tu się będzie działo.
Nie napalone an swoje dzieci, po prostu ta Twoja Mała jest taka cudowna I tyle przeszłyście już... dzielna taka mała kruszynka... jak jej nie kochać co?
Z bluzą to nie ma problemu Z przyjemnością Ci ją wyślę! I nie wygłupiaj się, nie chcę nic w zamian! Ty masz dość wydatków i rzeczy na głowie teraz To czekam na adresik Może jeszcze dziś wyślę A najdalej jutro

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Oooo... o wilku mowa.... właśnie mała ma czkawkę... chyba po ciastkach
NO WŁAŚNIE MIAŁAM PISAĆ ŻE MAŁY USŁYSZAŁ BO ZNOWU CZKAWKUJE!

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Ja strasznie lubię właśnie jak tż dotyka i się przygląda, ale jak ktoś inny to mi tak głupio trochę Ale ja w ogóle w realu jestem raczej wstydliwa i zamknięta w sobie, może to dlatego ;]
Stary 2010-02-15, 10:47   #1607
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
11kg To nie dosyć, że mamy podobne terminy to i tyjemy podobnie Niestety ja z tych pulchniejszych, ale z Ciebie to będzie jak już urodzisz "one hot sexy mama" pozazdrościć tż'owi tylko
Brzuszkiem się nie martw, gdyby coś było nie tak to pewnie byś juz dawno wiedziała Ja np. do 20tc brzucha nie miałam WCALE! A potem jak wystrzelił to od razu popękał Także lepiej buzia na kłódkę
Ok, to już zamykam twarzyczkę Ale troszkę mógłby urosnąć, co bym się poczuła choć na koniec jak niezdarna baba w ciąży

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-15, 10:48   #1608
Izumi
Wtajemniczenie

wierz mi, nie chcesz hihi

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2010-02-15 o 10:50
Stary 2010-02-15, 10:49   #1609
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Przecież to już 31 tydzień wiec wypadałoby żeby był większy...
Też mam malutki brzuszek ale za to mam narządy wewnętrzne pościskane jak sardynki dlatego wiem gdzie mi się to dziecko mieści
A przytyłam 8 kg i stanęło - już nie tyję prawie wcale.
A wszystko jest ok.
Więc myślę, że nie masz się co martwić. Skoro jesteś drobniutka to widać taka Twoja uroda i nawet w ciąży nie musisz tyć nie wiadomo ile.

Stary 2010-02-15, 10:49   #1610
izaizula
Rozeznanie

GG do izaizula

[QUOTE=MadCat;17198155]

Właśnie też muszę ją kupić bo na przykładzie Oliwki widać, że to jednak fajna rzecz.
Widziałam je też "na żywo" i wyglądają poręcznie. Tylko, że w sklepie sama wanienka kosztowała 110 zł a na allegro ok 80 i to w wersji z termometrem i korkiem.

Wiesz co ten termometr super ale wanny z korkiem nie polecam. Mielismy takż jak mieszkalismy w IRL i wiecznie mielismy zalane dywany. Nosiliśmy wanienkę do pokoju żeby kąpać dzieci . I praktycznie za każdym razem jakimś dziwnym trafem korek sięwyciagał. Jak sie Kuba albo Niki brzechtali w wodzie i wierzgali nogami często o niego zahaczali i wyciagali.
chyba ze zamirzasz ja wstawiać do duzej wanny to jak najbardziej, ale jeśli masz zamiar wanienke brac do pokoju to moze lepiej sobie to przemyśl. To tylko moja taka mała uwaga
izaizula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:51   #1611
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:

Madziwina – a możesz zdradzić szczegóły tej waszej zabawy?? Bardzo proszę o instrukcje.
.
hihi nie bardzo bo dokładnie nie wiem jak on to zrobił
ale to było zanim zaczelismy sie kochac .... hihih

Ps. Jejuniu Oliwia jest przecudna no brak mi słow!!!
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
ufff wstałam, tzn leżę obudzona i czekam aż obeschnę normalnie obudziłam się cała mokra jak kura....a okno mam otwrte i muszę obeschnąć, żeby móc z łóżka wyjść nie wiem co mnie tak zlało...Jak wstałam w nocy to aż się przeraziłam, obudziłam tż i przy okazji chyba pół ulicy moje stopy nie zmieściły się do kapci!!!!!!!!giganty normalnie palce - ogromne, w życiu czegoś takiego nie widziałam!!!!!!!!! a dłonie to wyglądaly tak tragicznie, że aż się popłakałam - palce jak parówki cielęce, a te kosteczki tuż poniżej palców były bordowo-sine!!!!!do tego swędziały mnie te stopy i dłonie tak, że tarłam nimi z całej siły po dywanie...mój tż zamarł jak to ujrzał....usnęłam w końcu od tego płaczu i za to obudziłam się cała mokra, ale odzyskałam kończyny i co mi było???
miałam pisac to samo co MAdCat zrób sobie i to szybko ALAT I ASPAT bo to może byc faktycznie cholestaza.... niebezpieczne dla dzidzi dla matki niekoniecznie.
Cytat:
Niooo... u mnie też było "dziko" pod kołdrą ;]. Mąż wyszedł po 22ej z domu sobie swojego dostawczaka odśnieżyć na firmę, żeby rano mógł wyjechać o normalnej godzinie i jak wrócił i położył się taki zmarznięty obok to tylko odskakiwałam jak się próbował przytulić Michaś też uciekał - "Zimny tata - fe". No i dupa blada z amorów

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

A właśnie. Czy wasze maluszki też tak często mają czkawkę? Bo nam normalnie czkawka weekend sponsorowała ;]. Przeważnie po południu Mały (nie przyzwyczaję się chyba mówić do niego w formie męskiej ) dostaje kilku ataków czkawki z których każdy trwa po kilka-kilkanaśnie nawet minut Aż mi żal tego małego biedaka, że go tak męczy. Też tak macie?
ale był hardcor u ciebie brrrrrrr
a jesli chodzi o czkawke to moja michasia ma codziennie najczęsciej jak leżę juz w łozku na boku wtedy czuje bardzo odbijanie od łozka dośc długo to trwa
Cytat:
dziewczyny a ja dzis umieram...
przez cala ciaże nic mi nie było i jak na złość na sam koniec musialam sie przeziębić...

błagam pomożcie...
herbata z cytryna, mleko z miodem... co jeszcze? pije to wszystko i pije
i nic mi to nie daje, z nosa jak z kranu, do tego scieka mi z zatok, przez gardlo...
nos zatkany, głowa cięzka
tyle dobrze ze nie mam goraczki...

sa jakies antygrypiny ktore mozna w ciazy brac??
ja ostatnio miałam to samo....
piłam melko z masłem i czosnkiem... dodatkowo kupiłam apap bo mozna na goraczke i bóle głowy i miesni... HOMEOVOX na gardło... spray do nosa ale taki bardziej stezony możesz tez Tantun Verde jesli cie gardło boli wtedy sobie psikasz na bolące iejsce i jeszcze taki sztyft do nosa .

mój mąz pierwszy raz od dawna zostawił auto w domku i pojechał z kolega do pracy... więc korzystam i jadę!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ga duly: do kolezanki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:53   #1612
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Asiulek nie martw się, ja też mam malutki brzuszek jak na swój 34tc... każdy mi mówi że wyglądam na max 6 miesiąc Wstawię później fotkę To moja druga ciąża i nastawiałam się na mega balon a tu mi mówią psiapsióły i TŻ, że mam brzunio znacznie mniejszy niż z Hanią miałam A syn w środku zdrowy i dorodny, bo na tym etapie 2,4kg także głowa do góry!! Wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem wielkości i zdrowia dziecka

asienka ja tam bym chyba się skusiła

Izumi zdam relację na pewno Co do grupy to nie wiem nic jak to będzie wyglądało. Wszystko się dzisiaj okaże Mam nadzieję że mnie nie wyproszą, bo ćwiczyć nie mogę

Tż właśnie poszedł po moją Hanie, bo pielęgniarka szkolna zadzwoniła, że ma 37,6 i kiepsko się czuje To się nabyła w szkole po feriach... całe 2,5h

Stary 2010-02-15, 10:53   #1613
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

megi-megi jestes tu jeszcze.....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:54   #1614
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
megi-megi jestes tu jeszcze.....
To samo właśnie miałam dopisać

Stary 2010-02-15, 10:56   #1615
EQusska
BAN stały

witajcie dziewczyny

Ja do was wpadam od czasu do czasu....

jakos teraz czasu brak na wizaz.....klopotki rodzinne...jakos nie umiem dogadac sie z TZ....nie wiem co jest grane... Niby wszytsko oki...a jednak.....eheheh nawet wczoraj w walentynki...sie poklocilismy... eheh az zycie sie odechciewa....

sorki ze tak tu marudze....
EQusska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:59   #1616
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w Opolu w sklepie widzialam ję po 75 PLN. I oczywiście jest z korkiem i z termometrem. My kupiliśmy w sklepie wraz z orginalnym stelażem i zapłaciliśmy 175 PLN. Bo tak naprawdę to ten stelaż jest drogi. Ale w jednym sklepie pokazywano nam polski za około 50 PLN i też nie był zły. Wanienka naprawdę super.

Cytat:
]
Oliwka przynajmniej raz dziennie ma czkawkę i tak naprawdę nic z tym nie robię. tylko cieplej ją okrywam.

Teraz wietrzę sypialnie więc Oliwka śpi w wózeczku. I nagle słyszę takie głośne chrapanie. Myślę co jest, przecie to nie możliwa aby to ona tak głośno chrapała. A pod wózkiem śpi moje drugie dziecko (syneczek - kot Igor) i to on tak chrapie.
W szpitalu mi powiedzieli że na początku muszę uważać na zwierząta i sprawdzić czy mała nie ma alergi bo w jej przypadku (przy jej płucach) to trochę groźne. Więc nie wpuszczamy Igora do sypialni. Ale Igor nie wykazuje specjalnego zainteresowania nowym domownikiem

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 10:59   #1617
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Asiulek nie martw się, ja też mam malutki brzuszek jak na swój 34tc... każdy mi mówi że wyglądam na max 6 miesiąc Wstawię później fotkę To moja druga ciąża i nastawiałam się na mega balon a tu mi mówią psiapsióły i TŻ, że mam brzunio znacznie mniejszy niż z Hanią miałam A syn w środku zdrowy i dorodny, bo na tym etapie 2,4kg także głowa do góry!! Wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem wielkości i zdrowia dziecka
Hmmm.. no wiec nie zamartwiam się już Jutro się wszystko okaże. Już chcę być poooo...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-02-15, 11:02   #1618
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Ale to tylko i wyłącznie moje bliskie osoby z którymi spędzam bardzo wiele czasu. Nie tam jakieś obce albo co widuje raz na ruski rok.
No właśnie wtedy to raczej dużo taki znajomych co ich widuje raz na ruski rok było. W końcu 2 kumpli musiałam opierniczyć, że sobie nie życzę bo mi żyć nie dawali.
W ogóle w gronie naszych znajomych (a mamy w dużej mierze tych samych) nasza ciąża to było duże zaskoczenie (dla nas też) , w sumie to szlaki przecieramy bo mimo, że jest wiele par, niektórzy już nawet po ślubie to dzieci nie ma (przedział wiekowy 22-35). Może dlatego każdy taki chętny żeby podotykać
A moja przyjaciółka się boi dotykać bo się nie chce "zarazić" Tzn chce i to bardzo ale jeszcze nie teraz.

Cytat:
Bo Ty chyba dzisiaj zaczynasz 39 tydzień
39 A mnie się ciepło robi jak pomyślę, że u mnie 30 a ja w lesie z niektórymi rzeczami. A 39 to sobie nie wyobrażam!

Stary 2010-02-15, 11:07   #1619
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Swędzenie dłoni i stóp to podobno objaw cholestazy. Nie chcę straszyć ale moja ginka jest wyczulona na to i mnie się wypytuje czy nie mam takich objawów więc i ja się mogę tego niepotrzebnie doszukiwać.
A robiłaś takie badania jak ASPAT i ALAT?
eeeee no nie strasz mnie nie robiłam takich badań czytałam o cholestazie-jednak trochę inne objawy miewam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-15, 11:07   #1620
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wtedy to raczej dużo taki znajomych co ich widuje raz na ruski rok było. W końcu 2 kumpli musiałam opierniczyć, że sobie nie życzę bo mi żyć nie dawali.
W ogóle w gronie naszych znajomych (a mamy w dużej mierze tych samych) nasza ciąża to było duże zaskoczenie (dla nas też) , w sumie to szlaki przecieramy bo mimo, że jest wiele par, niektórzy już nawet po ślubie to dzieci nie ma (przedział wiekowy 22-35). Może dlatego każdy taki chętny żeby podotykać
A moja przyjaciółka się boi dotykać bo się nie chce "zarazić" Tzn chce i to bardzo ale jeszcze nie teraz.
Z męskiego grona naszych bliskich znajomych raczej nikt nie "maca" mi brzucha. Nawet jakby mi to nie przeszkadzało to oni chyba czuliby się niezręcznie Wiec jest dobrze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości