|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torby sie pakują-brzuszki się szykują MAMUSIE marzec-kwiecień 2010
Cytat:
![]() Asiulek, ale z CIEBIE CHUDZINKA! Dopiero na tym foto dojrzałam jakie Twoje dziecko będzie mieć zarąbistą mamuśkę SZPRYCHA z Ciebie nawet z brzuszkiem ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() Ja zawsze piłam gorące mleko z masłem i miodem (bez czosnku, bo strasznie nie lubię) i pomagało. Ale może wysłać kogoś do apteki i po prostu poprosić "coś na przeziębienie dla Pani w Ciąży" ??? |
||
|
|
|
#1592 |
|
Wtajemniczenie
|
Pop Oliweczka jest przecudowna!! Jutro już 2 miesiące skończy - kiedy to minęło
?? Izumi mój synek ma czkawkę 3-4 razy dziennie i aż się zaczęłam zastanawiać czy to aby normalne?? Może Jemu jest zimno ? Baobabek kiedy dokładnie zdejmujesz krążek?? Widzę że pierwsza uskutecznisz akcję "bzyknij jak zdążysz" ![]() A ja dzisiaj pierwszy raz na szkołe rodzenia idę Ciekawe co się będzie działo
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-02-15 o 10:19 |
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem... chudzina ze mnie straszna i mimo, że przytyłam jak na razie ok 11 kilo to nie wiem gdzie ja to mam bo nawet brzuszek nie jest duży. Każdy mówi, że ma taki jak się porządnie naje
![]() Jutro idę na USG to się okaże czy wszystko w porządku bo zaczynam się martwić tym małym brzuchem. Przecież to już 31 tydzień wiec wypadałoby żeby był większy... Mam małego stracha...Krechę na brzuchu mam w sumie praktycznie od samego początku. Ale ja ją lubię- chociaż coś co świadczy o tym, że w ciąży jestem
|
#1594 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry laseczki.
POP Oliwcia jest tylko do zgryzienia taka słodka. Nie zdziwie sie jak wszytskie sie zapatrzymy na Oliwcię i wszystkie dziewuszki beda miały po niej imię. Asiulek brzusio wspaniały, a tak w ogóle to naprawde chudzinka z Ciebie. U mnie wszystko bez zmian. Wczoraj dowiedziałam sie że koleżanka urodziła chłopca 59cm i 3900 a najfajniejsze że ona też taka chudzinka jak ty i przytyła moze ze 7 kg. Takze ja nie wiem gdzioe ona to chłopisko trzymała. Ja mam od rana nerwy bo jestem bez samochodu miałam jechac do szwagierki szyc firanki bo jak sie okazało wczoraj uszycie jednej zajeło nam 2 godziny bo sobie takie wymyśliłam ze roboty od ch....y. Nie mam czym jechac na działke zeby zobaczyc co tam sie dzieję jak idą wykończenia i normalnie chyba zaczne zaraz szczekać. ] A tak w ogole to tez mam juz dosć tego brzucha ciaży i w ogóle chciałabym zeby było już po wszytskim i zaczęli normalnie funkcjonowac w komplecie. |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możliwe ze mi będzie zdejmował w szpitalu i tam mnie zostawi
|
|
#1596 |
|
Wtajemniczenie
|
Pewnie juz ktoras wklejala, ale co tam :
http://dzieci.pl/chgid,11966492,titl...puticaid=69a5b artykul z onetu
|
#1597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wprost przeciwnie... nie mam dość ciąży i brzucha bo prawie go nie mam a chciałabym poczuć jak to jest jak jest taki ogromny Dlatego czekam cierpliwie ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
|
|
#1598 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ...
widze ze nie jestem sama ktora ma absolutny zakaz "bzykanka" Doradzcie mi... 2 marca mam sie stwic w szpitalu na cesarke... i juz planowalam ze skoro nic nie moge, to w szpitalu bede pod kontrala wiec z rana przed pojdziem do szpitala wykorzystam mężusia żeby przynajmniej na pare dni nam poprawić samopoczucie, bo obydwoje sie męczymy leżac kolo siebie od paru miesiecy i nie mogac nic... ![]() tak nas nosi... no i on mowi ze lepiej nie... a ja mysle ze chyba nic sie nie stanie co??:P jak myslicie? chyba tak nagle mi sie rozwarcie nie powiekszy co? zdarze pod prysznic i do szpitala? ![]() normalnie az zacytuje dode... "bo mi się bzykac chcialo"
|
#1599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najbardziej podoba mi się wieszak na niemowlaka Całkiem praktyczna rzecz
|
|
|
|
|
#1600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A robiłaś takie badania jak ASPAT i ALAT? Właśnie też muszę ją kupić bo na przykładzie Oliwki widać, że to jednak fajna rzecz. Widziałam je też "na żywo" i wyglądają poręcznie. Tylko, że w sklepie sama wanienka kosztowała 110 zł a na allegro ok 80 i to w wersji z termometrem i korkiem. Grr. Mnie coś trafia jak ktokolwiek poza Tżem chce dotknąć mojego brzucha. Przed nowym rokiem byliśmy z Tżem na chwilę w knajpie u znajomych i ciągle ktoś za mną chodził i mnie chciał "obmacywać". I to w dużej mierze faceci się fascynowali mimo, że wtedy jeszcze mało co było widać a do tego byłam w bluzie i jak ktoś nie wiedział, że jestem w ciąży to raczej by się nie domyślił. Pop - Fotki boskie, szczególnie to na którym Oliwka ma czerwone ubranko, wygląda jak laleczka
|
|
|
#1601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy to możliwe? Kurcze U mnie często też czkawka po jabłkach jest. Ja normalnie (normalnie = poza ciążą) jestem na nie uczulona ... może Mały też? <rwie włosy z głowy> jakie to wszystko skomplikowane no ;]. A jak sobie radzić z czkawką u dziecka już urodzonego?Koniecznie daj znać jak w szkole Będziecie mieć jedną, stała grupę? U nas niestety jest tak, ze co chwilę się kursanci zmieniają (nabór ciągły) i to strasznie klimat psuje Za to wiedza wyniesiona z zajęć - bezcenna ;]
Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-02-15 o 10:37 |
|
|
|
|
#1602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to tylko i wyłącznie moje bliskie osoby z którymi spędzam bardzo wiele czasu. Nie tam jakieś obce albo co widuje raz na ruski rok.
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek 23- wyglądasz prześlicznie w tej ciąży. A kumpele to chyba trochę Ci zazdoszczą . Widzę to po ich minach![]() Izumi- bluza bardzo ładna. Jeżeli faktycznie Ci nie potrzebna to prześle Ci na PW mój adres. Ale w zamian przyślesz mi swój to ja też Ci coś prześlę ![]() ![]() Dziewczyny widać po Waszych zachwytach nad Oliwką że Wy już bardzo napalone jesteście na te swoje dzieci. Oj aż strach co tu się będzie działo. Megi co u Ciebie? Bo Ty chyba dzisiaj zaczynasz 39 tydzień I jak tam przeprowadzka??
|
|
#1604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie dosyć, że mamy podobne terminy to i tyjemy podobnie Niestety ja z tych pulchniejszych, ale z Ciebie to będzie jak już urodzisz "one hot sexy mama" ![]() Brzuszkiem się nie martw, gdyby coś było nie tak to pewnie byś juz dawno wiedziała Także lepiej buzia na kłódkę
|
|
|
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1606 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tyle przeszłyście już... dzielna taka mała kruszynka... jak jej nie kochać co? ![]() Z bluzą to nie ma problemu To czekam na adresik Może jeszcze dziś wyślę A najdalej jutro ![]() ---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
Ale ja w ogóle w realu jestem raczej wstydliwa i zamknięta w sobie, może to dlatego ;]
|
|||
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale troszkę mógłby urosnąć, co bym się poczuła choć na koniec jak niezdarna baba w ciąży
|
|
#1608 |
|
Wtajemniczenie
|
wierz mi, nie chcesz hihi
Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2010-02-15 o 10:50 |
|
|
|
#1609 |
|
Raczkowanie
|
Też mam malutki brzuszek ale za to mam narządy wewnętrzne pościskane jak sardynki dlatego wiem gdzie mi się to dziecko mieści
![]() A przytyłam 8 kg i stanęło - już nie tyję prawie wcale. A wszystko jest ok. Więc myślę, że nie masz się co martwić. Skoro jesteś drobniutka to widać taka Twoja uroda i nawet w ciąży nie musisz tyć nie wiadomo ile.
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=MadCat;17198155]
Właśnie też muszę ją kupić bo na przykładzie Oliwki widać, że to jednak fajna rzecz. Widziałam je też "na żywo" i wyglądają poręcznie. Tylko, że w sklepie sama wanienka kosztowała 110 zł a na allegro ok 80 i to w wersji z termometrem i korkiem. Wiesz co ten termometr super ale wanny z korkiem nie polecam. Mielismy takż jak mieszkalismy w IRL i wiecznie mielismy zalane dywany. Nosiliśmy wanienkę do pokoju żeby kąpać dzieci . I praktycznie za każdym razem jakimś dziwnym trafem korek sięwyciagał. Jak sie Kuba albo Niki brzechtali w wodzie i wierzgali nogami często o niego zahaczali i wyciagali. chyba ze zamirzasz ja wstawiać do duzej wanny to jak najbardziej, ale jeśli masz zamiar wanienke brac do pokoju to moze lepiej sobie to przemyśl. To tylko moja taka mała uwaga |
|
|
|
#1611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to było zanim zaczelismy sie kochac .... hihih Ps. Jejuniu Oliwia jest przecudna no brak mi słow!!! Cytat:
Cytat:
a jesli chodzi o czkawke to moja michasia ma codziennie najczęsciej jak leżę juz w łozku na boku wtedy czuje bardzo odbijanie od łozka dośc długo to trwa Cytat:
piłam melko z masłem i czosnkiem... dodatkowo kupiłam apap bo mozna na goraczke i bóle głowy i miesni... HOMEOVOX na gardło... spray do nosa ale taki bardziej stezony możesz tez Tantun Verde jesli cie gardło boli wtedy sobie psikasz na bolące iejsce i jeszcze taki sztyft do nosa . mój mąz pierwszy raz od dawna zostawił auto w domku i pojechał z kolega do pracy... więc korzystam i jadę!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ga duly: do kolezanki
|
|
|
#1612 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiulek nie martw się, ja też mam malutki brzuszek jak na swój 34tc... każdy mi mówi że wyglądam na max 6 miesiąc
Wstawię później fotkę To moja druga ciąża i nastawiałam się na mega balon a tu mi mówią psiapsióły i TŻ, że mam brzunio znacznie mniejszy niż z Hanią miałam A syn w środku zdrowy i dorodny, bo na tym etapie 2,4kg także głowa do góry!! Wielkość brzucha nie jest wyznacznikiem wielkości i zdrowia dziecka asienka ja tam bym chyba się skusiła ![]() Izumi zdam relację na pewno Co do grupy to nie wiem nic jak to będzie wyglądało. Wszystko się dzisiaj okaże Mam nadzieję że mnie nie wyproszą, bo ćwiczyć nie mogę ![]() Tż właśnie poszedł po moją Hanie, bo pielęgniarka szkolna zadzwoniła, że ma 37,6 i kiepsko się czuje To się nabyła w szkole po feriach... całe 2,5h
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
megi-megi jestes tu jeszcze.....
|
|
#1614 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1615 |
|
BAN stały
|
witajcie dziewczyny
![]() Ja do was wpadam od czasu do czasu.... jakos teraz czasu brak na wizaz.....klopotki rodzinne...jakos nie umiem dogadac sie z TZ....nie wiem co jest grane... nawet wczoraj w walentynki...sie poklocilismy...![]() eheh az zycie sie odechciewa....sorki ze tak tu marudze.... |
|
|
|
#1616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz wietrzę sypialnie więc Oliwka śpi w wózeczku. I nagle słyszę takie głośne chrapanie. Myślę co jest, przecie to nie możliwa aby to ona tak głośno chrapała. A pod wózkiem śpi moje drugie dziecko (syneczek - kot Igor) i to on tak chrapie. ![]() W szpitalu mi powiedzieli że na początku muszę uważać na zwierząta i sprawdzić czy mała nie ma alergi bo w jej przypadku (przy jej płucach) to trochę groźne. Więc nie wpuszczamy Igora do sypialni. Ale Igor nie wykazuje specjalnego zainteresowania nowym domownikiem
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W ogóle w gronie naszych znajomych (a mamy w dużej mierze tych samych) nasza ciąża to było duże zaskoczenie (dla nas też ) , w sumie to szlaki przecieramy bo mimo, że jest wiele par, niektórzy już nawet po ślubie to dzieci nie ma (przedział wiekowy 22-35). Może dlatego każdy taki chętny żeby podotykać![]() A moja przyjaciółka się boi dotykać bo się nie chce "zarazić" Tzn chce i to bardzo ale jeszcze nie teraz.39 ![]() A mnie się ciepło robi jak pomyślę, że u mnie 30 a ja w lesie z niektórymi rzeczami. A 39 to sobie nie wyobrażam!
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie robiłam takich badań
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec jest dobrze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

SZPRYCHA z Ciebie nawet z brzuszkiem 

możliwe ze mi będzie zdejmował w szpitalu i tam mnie zostawi

I jak tam przeprowadzka??
To czekam na adresik 
normalnie obudziłam się cała mokra jak kura....a okno mam otwrte i muszę obeschnąć, żeby móc z łóżka wyjść
Wstawię później fotkę
A mnie się ciepło robi jak pomyślę, że u mnie 30 a ja w lesie z niektórymi rzeczami. A 39 to sobie nie wyobrażam!