Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-16, 15:27   #2881
agga19851985
Wtajemniczenie

Dot.: Rosną nam bobasy rosną, wnet raczkować będą wiosną (07 -08. 2009r) cz. IV

napisalam w klubie w tej samej dyskusji co kasia
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 15:33   #2882
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ktoś chce dostać chyba w łeb
a ja poprawię
Aga nawet tak nie pisz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 15:46   #2883
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
No i nie doczekałam się rady odnośnie żeberek więc już się pieką metodą tradycyjną:-(

Od wczoraj próbuję wstawić zdjęcia do albumu i ni hu hu wca się nie da, ten wizaz jest do du**.
Jakoś mam wrażenie że nie jestem mile widziana na tym forum, pewnie dlatego że się mało udzielam. Ale niestety mam wymagające dziecko i nie zawsze mam czas na klikanie. No trudno. To w takim razie spadam.
pa pa
No co Ty, Agus
Ostatnio o przepis na zeberka prosila Megi b, to wyszukalam na necie, ale niesprawdzone, bo ja kupuje juz marynowane od rzeznika. Wstawilam wtedy tego linka:
http://www.gotujmy.pl/przepisy,zeberka,i610/

Co do albumu, napisz co nie wychodzi, a pomozemy.

My juz po spacerze, bylo pieeeknie, slonce swieci, nawet sie cieplej zrobilo.
Ponawiam pytanie, naprawde wszystkie dzieci na forum juz sie przeracaja na brzuszek oprocz mojej coreczki?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 15:54   #2884
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

aga

a co do zeberek - ja jak nie mam pomyslu to kupuje pomysl na soczyste zeberka i pieke w tym worku z ta przyprawa, powiem Ci, ze bardzo smaczne, kurczaka tez juz pieklam z tej serii i tez dobry
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:11   #2885
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Miramejku, bardzo sie ciesze, ze jestes . Bardzo, bardzo. Wspaniale, ze Kubusiowi zasmakowaly nowe potrawy
Odnosnie Twojego pytania, to uwazam, ze jak najbardziej powinnysmy wyrazac swoje zdanie nawet jesli jest odmienne od ogolu czy jednostki. Nauczmy sie rozmawiac takze o tych niewygodnych dla nas tematach
----------

Wiem, ze w PL z polityka rodzinna nie jest najlepiej, ale na mojej wyspie naprawde tragicznie. Nie dosc, ze nie ma ustalonego rownego macierzynskiego dla wszystkich (w niektorych pracach macierzynski jest bardzo krotki i nabywa sie go po okreslonej liczbie przepracownych miesiecy), dodatek na dziecko jest symboliczny, to zapomnialam wam napisac, ze jak mam chore dziecko, to nie przysluguje mi opieka nad dzieckiem itp. Musze wziac urlop . Nie dostane zadnego swistka od lekarza, ktory uprawnia mnie do zwolnienia z pracy na okres choroby dziecka
Tragicznie.
, ja też się cieszę, że Kubuś ładnie je i oby tak Mu zostało . I podoba mi się, że chcecie i na te niewygodne tematy rozmawiać

Rzeczywiście do

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
A tam czekolada Proponuję Monte - też jest przeznaczone dla dzieci

O ile można to nazwać dyskusją

Fajnie, że piszesz i fajnie piszesz
O Monte też czytałam

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
to super
Marcel tez nie znowsi ziemniakow ze szpinakiem
Dzięki , od razu Kubie będzie raźniej

Cytat:
a ja mam najmniej glosow z Was od razu widac, ze mnie nie lubicie :Cry:
, kliknęłabym, ale żadnego baneru ani linka nie widzę

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
ja niestety jestem strasznie na siebie zła i wstyd mi, bo nakrzyczałam na Bartka chciałam o tej 6 jeszcze przekimać chwile, a Bartek włączył syrene no i na niego nakrzyczałam
nie lubie siebie, bo brak mi cierpliwości
(...)
Miramej, super, że Kubusiowi smakują nowe przysmaki Bartek też nie za bardzo za szpinakiem
, jesteśmy tylko ludźmi, ale wierzę, że Ci z tym źle

, jest trzeci dzidź nie przepadający za szpinakiem

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
mamusie - czy wszystkie dzieciaczki już same siedzą? bo moja Oliwka jakas niechętna do samodzielnego siedzenia, wiem ze ma jeszcze czas, ale tak z ciekawosci pytam
Kuba sam nie siedzi

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Miramej oczywiście,że to tylko rozmowa (żadna kłótnia)
Każdy ma prawo do swojego zdania.Nie powiedziałam,że danonki są odpowiednie dla naszych dzieci,po prostu o tym nie wiedziałam.
Nie obraziłaś mnie i mam nadzieję że Ty też się nie gniewasz?
Oczywiście, że się nie gniewam , uważam, że fajnie jest podyskutować, bo wiele się można nauczyć i dowiedzieć.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:12   #2886
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja posadze oliwkę, tak bez oparcia, to sie chwieje na boki albo do przodu mocno wygina i sie boje ze sobie cos zrobi. i nie wiem czy ją sadzac tak, próbować? bo inaczej skąd mam wiedziec ze juz umie sama siedziec bez trzymania jej?
Kuba identycznie z tym siedzeniem ma

Cytat:
Ja tam nie widzę w tym nic złego. Wg mnie były to rezolutne odpowiedzi na postawione argumenty.

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
co do siedzenia to idzie jej coraz lepiej i juz się nie kiwa tak mocno i posiedzi sporo. i nauczyła się z brzuszka podpierać się i siadać wtedy. wczoraj raz a dziś już 3...
a czy wasze pociechy robią rączkami takie wywijasy?? Amelka albo jeddną albo drugą rączką - dłonią tak wywija, mąż śmieje się że jeszcze jej tej szrfy brakuje co są w gimnastyce artystycznej. a najlepiej jej się to podoba jak jakaś piosenka i tanczymy to wywija piąstkami

Kuba tak wywija, z gracją

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Widze, ze nadal trwa dyskusja o Danonkach.
Musze jeszcze raz wtracic swoje trzy grosze.
Nie wiem co jest złego w tym, ze dziecko dostanie od czasu do czasu (2 razy w tyg.) małego Danonka? Przeciez nie daje tego codziennie i w duzych ilosciach. Powtorze sie, to nie trucizna. We wszystkich produktach mozna doszukac sie niezdrowych składników.
Kazdy robi jak uwaza. Ja daje i bede dawac

A druga sprawa dotyczy chodzika. Kuba świetnie sie rozwija, sam siedzi, raczkuje, a nawet wstaje na nozki i nie wiedze, zeby chodzik cos spowolnił w jego rozwoju a moze wrecz przeciwnie.
Wszystko musi miec swoj umiar. Kuba przebywa w chodziku bardzo krotki czas w ciagu dnia bo teraz kiedy sam ładnie siedzi raczkuje moge go wszedzie posadzic i sie soba zajmie.

I tak jak Sylka, wcale nie uważam, ze robie cos zle czy jestem złą matką.
Chce dla swojego dziecka jak najlepiej i napewno nie chce go skrzywdzić.
Cass, żeby nie było - w życiu nie ośmieliłabym się pomysleć, że jesteś (Ty albo inna nasza mama) złą matką i że chcesz źle dla swojego dziecka.

Masz śliczny av

Cytat:
Któraś pytała czy dzieciaki siedzą, mój wcale a wcale nie umie siedzieć, gdy go posadze to od razu na jeden lub drugi bok sie przewraca lub wygina się bardzo do przodu(tak że aż mu się ulewa).
No i nie doczekałam się rady odnośnie żeberek więc już się pieką metodą tradycyjną:-(

Od wczoraj próbuję wstawić zdjęcia do albumu i ni hu hu wca się nie da, ten wizaz jest do du**.
Jakoś mam wrażenie że nie jestem mile widziana na tym forum, pewnie dlatego że się mało udzielam. Ale niestety mam wymagające dziecko i nie zawsze mam czas na klikanie. No trudno. To w takim razie spadam.
pa pa
Mój też nie umie siedzieć, ale w końcu się nauczy (mam nadzieję ), ja też późno umiałam siedzieć, więc pewnie ma to po mnie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:17   #2887
UnholyOne
Ola-Unhola

Muszę dzisiaj cichutko pochwalić Antosia za jedzenie.
Rano ładnie zjadł misiowy jogurcik, przed spacerem jarzynki z królikiem, a teraz duży słoik jabłka z marchewką i płatkami zbóż
Ale

Przyszedł blender, więc jutro premiera mojej kuchni
Zaraz druknę sobie kilka przepisów i powieszę na lodówkę
Stary 2010-02-16, 16:32   #2888
aannuullaa
Wtajemniczenie

Witajcie...właśnie mała zasnęła po półtoragodzinnej walce z sama sobą głowa mi pęka a rumieńce mam jakbym w sprincie biegała
Nie mam coś ostatnio went na pisanie, podczytuję po łebkach...

Waga mnie dzisiaj załamała,

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:33   #2889
p4w
Zakorzenienie

czytam Was kochane, ale nie mam nastroju odpisywać
nic się nie dzieje - Tomuś grzeczniutki, ale jakoś problemy dnia codziennego mnie chyba przerastają i przygnębiają

zaczęłam się interesować specjalizacją i niby mam całkiem niezły wynik z egzaminu.... miejsc jest bardzo mało, albo jest poza etatowo (czyli przez kilka lat pracuje się za free) i chyba mam marne szanse

koleżanki, które chcą robić specjalizację poprawiają wciąż ten egzamin, żeby mieć lepszy wynik, a ja chyba nie dałabym rady się teraz przygotowywać do egzaminu (a może przesadzam ) - cieszę się, ze mam zdrowego, ślicznego synka, ale zawodowo jestem już bardzo ograniczona

na dodatek jest bardzo mało pacjentów i chyba mam za dużo czasu na myślenie
o braku kasy nawet nie wspominam

mam doła

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:36   #2890
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Mój też nie umie siedzieć, ale w końcu się nauczy (mam nadzieję ), ja też późno umiałam siedzieć, więc pewnie ma to po mnie

Miramej, dobrze że jesteś i ze u was ok

Martynka też jeszcze nie siedzi ale mają czas nasze dzieciaczki

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
nic się nie dzieje - Tomuś grzeczniutki, ale jakoś problemy dnia codziennego mnie chyba przerastają i przygnębiają

zaczęłam się interesować specjalizacją i niby mam całkiem niezły wynik z egzaminu.... miejsc jest bardzo mało, albo jest poza etatowo (czyli przez kilka lat pracuje się za free) i chyba mam marne szanse

koleżanki, które chcą robić specjalizację poprawiają wciąż ten egzamin, żeby mieć lepszy wynik, a ja chyba nie dałabym rady się teraz przygotowywać do egzaminu (a może przesadzam ) - cieszę się, ze mam zdrowego, ślicznego synka, ale zawodowo jestem już bardzo ograniczona

mam doła
no tak to czasem jest że niby nic się nie dzieje a źle człowiekowi... Może poszukaj innego gabinetu?

Stary 2010-02-16, 16:39   #2891
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, kliknęłabym, ale żadnego baneru ani linka nie widzę
.
teraz mojego nie widac?
Cytat:

mam doła
biedna
Stary 2010-02-16, 16:43   #2892
Cassandra 23
Zakorzenienie

Cytat:
nie zebym byla zwolenniczka chodzika - ale Eryk chodzil w chodziku, wtedy jeszcze nawet nie wiedzialam, ze jest niezdrowy i nie mial najmniejszych problemow z chodzeniem

pewnego dnia wstal, puscil sie stolu i poszedl - nigdy wiecej juz nie wrocil do raczkowania
wcale nie chcial od razu biec ani nie mial zachwianej rownowagi - wszystko bylo w porzadku
I mysle, Svinecko, ze tak robi wiele matek. Uwieżcie, ze nie wszystki mamy wiedzą, ze chodziki są szkodliwe wg. specjalistów.
Nie każdy ma dostep do neta, czyta odpowiednie czasopisma.
Ludzie nie są poinformowani o wielu przeczach, robia tak jak im podpowiada intuicja.

Bo nie chodzi o to zeby dziecko rano włożyc w chodzik i wyciegnac pod wieczór. Jak juz wspomniałam wszystko trzeba robic z głową i umiarem.
Kuba swietnie sobie radzi, wspaniale siedzi, raczkuje jak błyskawica, podtrzymując sie mebli wstaje na nozki takze z jego rozwojem fizycznym jest wszystko ok. W naszym przypadku uzywanie chodzika nie miało negatywnych skutków (moze u niektorych dzieci miało skoro lekarze odradzaja i widza same wady).
I znam bardzo wiele przykładkow (np. moja ciotka wychowała 5 dzieci w chodziku) gdzie używanie chodzika nie miało złego wpływu na rozwój dziecka.
I jeszcze raz sie powtorze nikogo nie namawiam do dawania Danonków czy kupowania chodzika. Każda z nas robi jak uważa

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:46   #2893
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
wypatrzyłam na allegro takie hula z podwójnymi wypustaki za ok 80 zł, i takie chyba kupie. Zniosę te siniaki oby tylko ten brzuchol się poprawił. A ja myśłała mże trzeba na goły brzuch kręcić? nie ma wtedy lepszych efektów? No i te siniaki to chyba tylko po pierwszym razie, co ? czy cały czas?

)

wiesz co moim zdaniem na efekty to nie ma większego wpływu... ale gdybys na gołe ciało spróbowała kręcić to nie radzę, poobijałabyś się masakrycznie...
Te siniaki to rzeczywiście tylko na początku, teraz czasem jakiś malutki mi się zrobi jak nie daj Boże bluzka przy kręceniu się podwinie... jak zaczniesz krecić i wyjdą te siniaki to warto poczekaż aż zejda całkiem i potem można hulać..przynajmniej u mnie tak zadziałało

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja też mam pytanie jeszcze. Czy to hula hop "spłaszcza" brzuszek? Bo ja mam z deka odstający i nie wiem jak się tego cholerstwa pozbyć. Jak dotykam to naprawdę jest fajnie umięśniony, nawet napinać nie muszę. Ale tak na środku, na wysokości pępka jest tego tłuszczyku trochę i odstaje. Najgorzej na wieczór
I sama jestem zdziwiona, że ćwicząc tylko 2 razy w tyg takie efekty mam. W życiu nie miałam tak twardego brzucha

.ja mam tyle tłuszczu na brzuchu że sama rozumiesz efekty powolutku u mnie widać...ale jeśli to na wysokości pepka to powinno pomóc

Stary 2010-02-16, 16:46   #2894
katarzynka00
Zakorzenienie

No nie bylo mnie w domu, a polecilabym zeberka w miodzie
Z koncentratem są boskie

Wojtusiu, ja mialabym mala prosbe... nie grzeb prosze przy smoczku
Na kazdej dolaczonej ulotce jest napisane zeby samemu nie powiekszac dziurek, ani nie dorabiac dodatkowych...

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
Kasiu to teścik zrób, ja też w sumie powinnam ale bym nie rozpaczała
eee no ja na tabsach jade, wiec nie sadze bym byla ewenementem
Niebawem skonczy mi sie opakowanie i okresik dostane.

Cytat:
1.hehe podziekuj bo to komplement
2.na wizazu najbardziej pasuje do Ciebie ta buzka hehe a przez telefon taka grzeczniutka dziewczynka jestes

3.ale uwielbiam Twoja wredowatosc zeby nie bylo haha
1

no to padam na kolana i dziekuje

2 no i co ja mam powiedziec...udalo ci sie...ty juz wiesz co rozhuśtać mój brzuch
Tak naprawde to ja jestem przyjaznie nastawiona do otoczenia, a rogi rosną mi jak jest pełnia

3.

Cytat:
a ja mam najmniej glosow z Was od razu widac, ze mnie nie lubicie :Cry:
oooo nie, tak byc nie moze
chciałabys

bejbe...ile glosow mozna oddac na dzien? będę klikać jak szalona
Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
ja niestety jestem strasznie na siebie zła i wstyd mi, bo nakrzyczałam na Bartka chciałam o tej 6 jeszcze przekimać chwile, a Bartek włączył syrene no i na niego nakrzyczałam
nie lubie siebie, bo brak mi cierpliwości
eee no nie wyrzucaj sobie
mi sie tez zdarza fuknąc na mala, takim groźnym glosem i spojrzeniem.
Najczesciej jak jestem naprawde zajeta a ona akurat chce na raczki lub cokolwiek innego.
Cytat:
Napisane przez Wojtusia;
17224326
bedziemy klikać. A to nie tylko pierwsza dziesiatka wygrywa tylko pierwsza setka. ale im wyzej tym lepsza nagroda.
co zdobedziecie? o co walczycie?nagrody vichy?
Cytat:
i nie wiem czy ją sadzac tak, próbować? bo inaczej skąd mam wiedziec ze juz umie sama siedziec bez trzymania jej?
u nas bylo tak ze przestala sie bawic na lezaco.Od razu byl placz. Wiec ją posadzilam i od tego dnia ani razu nie bawila sie na lezaco.Czasem sie polozy zeby sie napic i chwile poobraca cos w lapkach, ale glownie na siedzaco sie bawi.
Na poczatku sie kiwala, ale w kilka dni opanowala do perfekcji.

Cytat:
Powtorze sie, to nie trucizna. We wszystkich produktach mozna doszukac sie niezdrowych składników.
Kazdy robi jak uwaza. Ja daje i bede dawac

A druga sprawa dotyczy chodzika.
Temat danonow i dzis Laura zjadla 2 lyzeczki, ale byly jaja
Mala Natala czesto bawi sie z Laura, znaczy wydaje jej sie ze sie bawia.Ustawia ich butelki,smoczki,przynosi chrupki i biszkopty, znosi Laurze zabawki.
Moja raczej psuje,bo wszystkim trzaska i tak sobie siedziala na podlodze pod naszymi nogami(moja w samym niskim foteliku od karmienia )i taka cisza pod stolem...a Natala z pokoju przyniosla reszte danona (otwartego rano)i karmila moja mala

Ale sama dawac jej nie bede, a jakbym byla u Cass na kawusi to i w chodzik bym ją wsadzila.
Wierze ze sama go na pol dnia tam nie dajesz, tylko dla urozmaicenia.
Cytat:
pa pa
dobrze sie czujesz ?

Cytat:
napisalam w klubie w tej samej dyskusji co kasia
no tam wszystkie mozemy kontynowac ta tematyke, chyba ze kazda chce zalozyc swoj watek

Tuli moja sie obraca.Najczesciej przy zmianie pampersa albo jak chce dosiegnac zabawki,Sama z siebie zeby sie turlnąć bez celu to nie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:46   #2895
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

od 11 czytam i czytam i co przyjde to mam następną stronę, i nie mam jak odpisać

ugotowałam Bartkowi zupke i tak z ciekawości wlałam do śłoiczka... w szoku jestem, bo on przeważnie zjadał całą miseczke a to wychodzi 250 g

Moje dziecko w koncu się rozgadało, jest coś więcej niż tylko piski ... od paru dni pięknie mu sżło gaworzenie ale z palcem w buzi, bez palca nie poweidzał ani "slowa"
A dzisiaj od rana ślicznie mówi gege, guuu, duu, i nawet te
Cytat:
Spóźnione o godzinkę, ale proszę przyjąć:

Wszystkiego najlepszego dla Bartusia!

dziękujemy przyjmujemy
Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.
Przepraszam, że od tak dawna się nie odzywałam. Od 3 tygodni jestem w Polsce, ale niestety już w piątek wraca do Anglii, choć w sumie stety, bo już tęsknię za mężem.
Kuba ma już 6 miesięcy( jak ten czas zleciał), waży 9,600 kg, mierzy 74 cm i mamy już 6 zębów.
Kuba przeszedł mężnie przez serię badań i wizyt lekarskich. Okazało się niestety, ze ma ciężki przypadek atopowego zapalenia skóry. Zostałam do tego zrugana, że zaniedbałam skórę małego i do tego źle go karmiłam, co podobno doprowadziło go niemal do anemii. Na szczęście trafiliśmy ostatecznie pod opiekę wspaniałej doktór pediatry. Dostaliśmy leki i skóra Kubko już dużo lepiej wygląda. Pediatra wprowadziła również dość poważne zmiany w jego diecie. W tej chwili je 5 posiłków dziennej-2 mięsno-warzywne, dwa na mleku i raz Sinlac. Największy problem był z mlekiem, bo Kuba musiał zacząć pić Nutramigen. Na szczęście mogę na nim robić kaszki, więc jakoś to idzie. Mamy wykluczony z diety nabiał i produkty pochodzenia mlecznego oraz selera. Za 3 miesiące zobaczymy co dalej.
Uff, to tyle u nas.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i trzymam kciuki,żeby nase maleństwa zdrowo rosły.
cześc ... ale Kubuś ma piękną wagę! ... przykro mi, z powodu AZS

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:47   #2896
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
U mnie kolejny dzień potopów w kuchni się tak leje po ścianie, że tylko patrzeć jak sąsiada zaleje
Spałam z Amelką bo Tż na nockę w tym tygodniu chodzi, a we dwie nam tak słodko spać Tylko znów problem bo jak małż się ma wyspać w dzień w jednym pokoju z niemowlakiem? Oj ciężki tydzień przed nami. Jak bym miała gdzie to bym się przeprowadziła. Wilgotność w mieszkaniu mam 70%, siekierę można zawiesić mała zaczyna kaszleć i jeszcze jakiejś astmy się nabawimy otworzyłam drzwi na klatkę, żeby powietrze jakieś wpadło i jak mała woła mama mama to echo na 4 piętra słychać
... masakra jakaś normalnie
zeby Amelce nic nie było

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
Mi sie wszystkie otieraja, wiec klikam jak opetana
A ile razy dziennie mozna?

A tak a propos, pytanie do mam karmiacych piersia uzebione lobuzy- czy Wasze dzieci tez Was gryza? Ania czasem tak mi chrupnie w sutek, ze doslownie gwiazdki widze. Dotad ma zeby tylko na dole, ale drze przed dniem, gdy pojawia sie te gorne...
ja też klikam ... i to nie raz, a kilka i nigdzie nie pisze, ze nie można kilka razy ... więc klikam jak tylko napotkam na drodze baner

oj gryzie gryzie ... najpierw ładnie pije, a jak już sobie poje to z uśmiechem zatapia ząbki w moim sutku ... ałłłłłł!
Cytat:
pa pa
a co to za texty ...
Cytat:
No i na całym Allegro nie ma tych botków
Były tylko dwie szt. w rozm. 37 i zamiast kupić to się ociągałam
I teraz mam
Może spróbuję metodą na Svineckę?

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Ania, pytałaś o nianię elekt.
My mamy zwyczajną Angelcare (bez monitoru oddechu). Ja jestem zadowolona, ale Ty chcesz z poglądem, a tu nie pomogę
... a moze się uda!

dzięki za info

piszecie, ze się juz nie przyda a ja mam pokój na górze i jak schodze na dół to musi być idealna cisza, żebym słyszała jak płacze ... bo to takie dwu poziomowe mieszkanie

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:53   #2897
katarzynka00
Zakorzenienie

Ugotowalam jej dzis pomidorowa z ryzem.Byla pyszna mniam
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 16:57   #2898
sylka79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamuśki

pokikołam w wasze linki i prosze o klikomie w mój banerek też <prosi> szpadam do pracy później wpadnę ponadrabiac was ;*
Zrobione

Cytat:
jak ja posadze oliwkę, tak bez oparcia, to sie chwieje na boki albo do przodu mocno wygina i sie boje ze sobie cos zrobi. i nie wiem czy ją sadzac tak, próbować? bo inaczej skąd mam wiedziec ze juz umie sama siedziec bez trzymania jej?

z drzemki narazie nici, oliwka dalej szaleje
U nas było to samo,Bartoszek się chwiał,przewracał,więc na siłę go nie sadzałam,po 2tygodniach,zaczął sam wstawać.Najpierw podnosił główkę trochę z pleckami,później zaczął przechylać się na prawą rączkę i teraz z łokcia się odbija i siada.Ja próbowałam od czasu do czasu,ale na siłę go nie męczyłam

Cytat:
I tak jak Sylka, wcale nie uważam, ze robie cos zle czy jestem złą matką.
Chce dla swojego dziecka jak najlepiej i napewno nie chce go skrzywdzić.
Ja zrobiłam to nieświadomie,żeby aż od 3lat te danonki były?

Cytat:
My już po spacerku, ale pięknie. Słonko świeci, śnieg się topi i czuć cieplejsze powietrze.
Chcę już wiosnę
Ja też chcę,też

Cytat:
nie zebym byla zwolenniczka chodzika - ale Eryk chodzil w chodziku, wtedy jeszcze nawet nie wiedzialam, ze jest niezdrowy i nie mial najmniejszych problemow z chodzeniem

pewnego dnia wstal, puscil sie stolu i poszedl - nigdy wiecej juz nie wrocil do raczkowania
wcale nie chcial od razu biec ani nie mial zachwianej rownowagi - wszystko bylo w porzadku
Damian też chodził,nie wiem czy dzięki temu szybciej chodził.Pamiętam że raz się w nim przewrócił.
Teraz nie kupuję,bo uważam za rzecz zbędną.Kiedy przyjdzie pora,wtedy będziemy chodzić

Svi dzięki za zaproszenie

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:01   #2899
muszka66
Rozeznanie

Cytat:

Pytanie: czy jest tu jeszcze jakas mama, ktorej pociecha NIE potrafi obracac sie na brzuszek lub na plecy? Codziennie dzowni do mnie tesciowa pytajac, czy to juz, czy to juz A Aneczce jakos sie nie chce...
tak, jest tu taka mama za tydzien mamy wizyte u nerologa w zwiazku z tym
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:07   #2900
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Nie no to ja jestem najmniej lubiana bo nawet na tej liście 100 mnie nie widać :placze ze smarkiem:

glosuje na was z 3 komputerow teraz w pracy tez oddalalm juz glosiki
oki biore się do nadrabiana tylko kurde nie cierpie tej klawiatury bo polskich sie nie da pisac bo raz alt dziala a raz nie

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:

moja mam i szwagierka tyle się nasuchay o chodzikach ze daly mi taki wyklad i nie kupilam, ale tyle dzieci sie na nich wyc howalo ze chyba troszke przesadzaj ą

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
no widze ze w koncu ktos sie tu przekonal do domowych obiadkow

Edytowane przez marica5
Czas edycji: 2010-02-16 o 17:05
marica5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-16, 17:08   #2901
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
1

no to padam na kolana i dziekuje

2 no i co ja mam powiedziec...udalo ci sie...ty juz wiesz co rozhuśtać mój brzuch
Tak naprawde to ja jestem przyjaznie nastawiona do otoczenia, a rogi rosną mi jak jest pełnia

3.

oooo nie, tak byc nie moze
chciałabys

bejbe...ile glosow mozna oddac na dzien? będę klikać jak szalona

.
1. spoko nie ma za co
2. haha uwielbiam to Twoje falowanie brzucha
3.
4. nie wiem ile ale klikaj klikaj
Cytat:
a jak zobilas?

ja jeszcze nie robilam budyniu bo nie mam maki ziemniaczanej

czekajcie, Marci chce cos wtracic do rozmowy:

sza=l-op.k89y8g8yjmtm ft809opjk6hy n,;/.'o;y.v -oxl0[7tb 8omge vmv cn brt
Stary 2010-02-16, 17:10   #2902
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
... a moze się uda!

dzięki za info

piszecie, ze się juz nie przyda a ja mam pokój na górze i jak schodze na dół to musi być idealna cisza, żebym słyszała jak płacze ... bo to takie dwu poziomowe mieszkanie

Mi w mieszkaniu się przydaje i myslę, ze długo jeszcze będzie. Bo np. tak jak jest u mnie:
suszę włosy
jestem w kuchni,
oglądam tv,
gotuję (chodzi okap),
w nocy jak zasnę snem kamiennym,
a poza tym jak pojadę na działkę będę mogła spokojnie siedzieć przed domem przy ognisku, a nie biegać co 3 min i sprawdzać - nawet jak Antek będzie miał 2 czy 3 lata, a nawet tym bardziej, bo takie dziecko już kojarzy sporo i np budzi się prawie po ciemku w obcym miejscu i jest krzyk, a wierzcie, że czasami zdarza się nie usłyszeć.
Zawsze znajomi się ze mnie śmiali, że miałam omamy i ciągle słyszałam płacz i ich uciszałam, żeby usłyszeć ciiii, ciii. Mieli ze mnie ubaw
A Wy macie dom i teraz mieszkacie w domu, więc moim zdaniem tym bardziej, a poza tym planujecie drugie dziecko, więc też Wam posłuży.
Stary 2010-02-16, 17:12   #2903
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

marica dzieki

nadrobimy zaraz
juz kliknelam
Stary 2010-02-16, 17:13   #2904
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Muszę dzisiaj cichutko pochwalić Antosia za jedzenie.
Rano ładnie zjadł misiowy jogurcik, przed spacerem jarzynki z królikiem, a teraz duży słoik jabłka z marchewką i płatkami zbóż
Ale
To ja po cichutku bije brawo

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Witajcie...właśnie mała zasnęła po półtoragodzinnej walce z sama sobą głowa mi pęka a rumieńce mam jakbym w sprincie biegała
Nie mam coś ostatnio went na pisanie, podczytuję po łebkach...

Waga mnie dzisiaj załamała,
No pieknie, brawa za wytrwalosc, dla Ciebie...i dla corenki

Cytat:

mam doła
A moze sprobuj podejsc do tego egzaminu? Co masz do stracenia? Do odwaznych swiat nalezy Jesli nie wyjdzie, to trudno, ale bedziesz miala satysfacje, ze chociaz sprobowalas.

Cytat:
Tuli moja sie obraca.Najczesciej przy zmianie pampersa albo jak chce dosiegnac zabawki,Sama z siebie zeby sie turlnąć bez celu to nie.
Dzieki, dobra kobieto za odpowiedz.

Anulka zaczela przekrecac sie na bok Moje spokojne dni dobiegaja konca...

Chryzolit gdzie Ty kobito?

Angy Ciebie chyba tez dzisiaj nie bylo
Stary 2010-02-16, 17:17   #2905
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
aga

a co do zeberek - ja jak nie mam pomyslu to kupuje pomysl na soczyste zeberka i pieke w tym worku z ta przyprawa, powiem Ci, ze bardzo smaczne, kurczaka tez juz pieklam z tej serii i tez dobry
też to robię i strasznie moim domownikom smakują nawet mojemu tacie który tylko tradycyjnie bigos uwielbia

Cytat:
marica dzieki

nadrobimy zaraz
juz kliknelam
dziękuję
Stary 2010-02-16, 17:18   #2906
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

no tak to czasem jest że niby nic się nie dzieje a źle człowiekowi... Może poszukaj innego gabinetu?
właśnie w tej kwestii też się biję z myślami, ale w tym gabinecie mam możliwość bycia więcej z Tomusiem, a poza tym to jest gabinet krajowej konsultant do spraw protetyki, więc jak już się dostanę na specjalizację to na pewno pomoże w wielu sprawach organizacyjnych

więc jak już tam jestem na złe to chciałabym doczekać też dobrego (po to zatrudniłam się w tym gabinecie, ale coś na razie nie widać korzyści tylko same minusy)

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-02-16, 17:19   #2907
UnholyOne
Ola-Unhola

Ja się zaklikam chyba dzisiaj n śmierć
mam nadzieję, że liczone są wszystkie kliknięcia, a nie tylko 1 dziennie (nigdzie na ten temat nie znalazłam), bo inaczej to bez sensu
Stary 2010-02-16, 17:20   #2908
marica5
Rozeznanie

GG do marica5

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Zrobione
dziękuję
Stary 2010-02-16, 17:20   #2909
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
tak, jest tu taka mama za tydzien mamy wizyte u nerologa w zwiazku z tym
No nie strasz Ja myslalam, ze to taka natura niektorych dzieci...
Stary 2010-02-16, 17:20   #2910
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

A moze sprobuj podejsc do tego egzaminu? Co masz do stracenia? Do odwaznych swiat nalezy Jesli nie wyjdzie, to trudno, ale bedziesz miala satysfacje, ze chociaz sprobowalas.
przyjęcie na specjalizację zależy od ilości chętnych - raz próg jest niższy raz wyższy, więc pomyślałam że jak kilka razy się nie dostanę to wtedy spróbuję zdawać jeszcze raz
bez przygotowania nie ma sensu zdawać - to egzamin z całego materiału przerabianego na studiach, więc na szczęście nie ma co liczyć

3220g 54 cm

------------------

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości