Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 11:10   #2611
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Kurcze te kosmetyki co mi Tz wczoraj kupil do dooopy nie przypasowalo mi, ryjek mi wypala i dzis mam czerwona twarz jakby poparzona

kurde dac im szanse jeszcze???

ale jestem zła

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 13:43   #2612
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

witajcie w sobotnie popołudnie

dziewczyny niewiem czy dobrze oddaje głosy na was wciskam te wasze napisy z konkursem wyskakuje oddaj głos a potem udało się

i co to wszystko??

i moja kruszynka niedała mi rano pospać od 6nad ranem oczy jak 5złotych i koniec spania

musze iść zrobić jakis obiad a mam smaka na takiego porządnego kotleta z piersi bo dawno niejadłam a przyprawie se go masakra

i wiecie co moja mama powiedziała do Agusi?
rośnij rośnij babcia za niedługo bedzie uczyć cie wierszyków fajnych i piosenek a szczególnie: poszedł żuczek za chałupke .... a reszte napewno znacie

a ja na to no pięknie babciu pięknie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

i skusiłam się jednak na tą sukienusię
http://www.allegro.pl/item921039085_...dka_z_usa.html

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

aha i powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki pierdzą bardzo dużo? bo moja niunia jakos duzo i niewiem czy to normalne
ale ubaw czasami przy tym mamy niezły

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kurcze te kosmetyki co mi Tz wczoraj kupil do dooopy nie przypasowalo mi, ryjek mi wypala i dzis mam czerwona twarz jakby poparzona

ale jestem zła
DOMI a niemasz ty cery wrażliwej i dlatego ci sie buzia zrobiła czerwona?
moja mama ma cere bardzo wrażliwą i nawet kiedyś użyła kremu z ireny eris do cery bardzo wrażliwej na drugi dzień jak wstała to buzie miała niedość że czerwoną to tak spuchła że ledwo oczy otwierała masakra ona sie tak wystraszyła że hej i dziś używa kremów dość drogich a i tak co jakiś czas musi je zmieniać bo do końca nieumi ich wysmarować bo po czasie i tak sie na nie uczula ale zmieni i po 2miesiącach może znów wrócić do poprzedniego co niezużyła i tak wkółko
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:36   #2613
katekatee
Zadomowienie

Witam mamusieWiki dziś zjadł 1/3 słoiczka jabłuszka i zrobił dwie kupy Rany ale się cieszę Jak to niewiele mamie wystarczy do szczęścia.
Kamila jak czytałam o tej Waszej akcji to normalnie masakra. Ja bym pewnie dzwoniła po straż pożarną żeby przez okno weszli. Koszmar

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Ja polecam Sarbinowo, mała miejscowość, nie przepełniona, ale gdzie iść wieczorem też jest. A jak większe atrakcje, to 10 km od Sarbinowa jest Mielno. A samo wybrzeże jest tam super, bo wzdłuż całej plaży jest zbudowany chodnik, ciągnie się przez całe miasteczko, więc nie ma problemu, żeby z wózkiem sobie nad morzem spacerować. Wklejam zdjęcie kawałka plaży i tego "molo", przy okazji także mnie z Alą w brzuszku (tutaj najlepiej widać jak to jest tam zbudowane)

Aha i dziękuję za patent z pieluszką, u naszej córki o usposobieniu kanarka, sprawdziło się idealnie
Heh kiedy to było Ja też się zastanawiam gdzie jechać i może pomyślę nad tym Sarbinowem skoro mówisz że tak fajnie.

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

To jeszcze pooglądam co tam w tym Sarbinowie ciekawego
Z tym chodnikiem to fajnie i na zdjęciu widać, że plaża dość szeroka.
My w zeszłym roku byliśmy w Jastrzębiej Górze, pięknie tam jest, ale z wózkiem z plaży wracać pod górę, to ja dziękuję
Brombi ja myślę nad Rowami lub Władysławowem. Tylko muszę się rozeznać jakie tam są plaże i jak z podjazdem właśnie na wózki. Przeglądałam oferty i tak za 100zł za pokój można znaleźć coś ciekawego. Tylko że my jedziemy w czerwcu i jest taniej niż w sezonie.

Ja mam taki wózek obczajony

http://www.allegro.pl/item925293455_...es_gratis.html

Nie chce takiej zwykłem parasolki bo my będziemy na niego przechodzić od razu z gondoli bo my mamy gondolę pożyczoną i nie jest za bardzo wyjściowa

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

No ja tez myslalam o spacerowce na Wielkanoc jesli bedzie ciepełko oczywiscie,narazie musze usiasc i zaczac szukac na all jakie w ogole sa teraz spacerowki

A Wy mamuski macie juz jakies typy na spacerowke?
j.w a właśnie co do spacerków to dziewczyny jak jest taka plucha i bardzo wilgotno to chodzicie z maluszkami na dwór

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
faktycznie jaki ten świat mały
MARIA2008 tak jestem z Radlina do rybnika mam 10km czyli przy tych fajnych korkach na trasie do rybnika z jakieś 15-20min.
a ta trasa to jest okropna bo czasami jak jeździłam do pracy to jak były korki to i kurcze pół godziny sie jechało a można to było przejechać w 5-10 minut
No mały ten świat mały, ja z Jastrzębia więc to też bliziutko

Cytat:
Dziewczynki patrzcie co moje malenstwo wyprawia po dwoch dniach kladzenia na twardym przewijaku

i tak sobie gada z tatusiem
Śliczności

Cytat:
a ja wstawie Agusie z nowym pluszaczkiem hihi
ŚlicznaJa bym też Wikiemu kupiła tego konika ale on ma chyba z zaraz policzę 19 maskotek więc tżt by mnie chyba zamordował za kolejną

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki polecacie termometr do mierzenia temperatury dzieciom?
Byliśmy u lekarza kazała nam kupić calcium i syropek na kaszel i nosek czyścić wodą morską.
Kazała nam tez chodzić codziennie na spacery i kąpać też mamy hmm... sama nie wiem kiedyś jak było się przeziebionym to trzeba było w domu siedzieć....
Ja mam elektroniczny 5 w 1 z firmy topcom i jestem zadowolona.

Cytat:

Kurde dzieczyny czy wy tez tak macie ?ja od jakiegos czasu(zaraz po porodzie) jak mam umyc wlosy to chora jestem,zawsze mylam codziennie co dwa dni a teraz myje co trzy bo poprostu jak mam sie uzerac z tymi kłakami jak mi tak wyłaża to wsciekłosci dostaje,umyje wlosy pryskam odzywka zeby sie łatwo rozczesywały i delikatnie czesze a na szczocie i tak pełno kudłów,normalnie cala szczota az mnie to wkurza,kiedy to sie skonczy to wychodzenie tych włosow????
To sie pozaliłam teraz ide umyc włosy
Mycie głowy Nie dość że to trwa godzinę ( szampony, maski na wypadanie, sera i inne pierdoły) to jeszcze jak widzę te lecące włosy to mam dość. Kiedy t się skończy

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
nasze wyniki ok, Billirubina 1,7

Kropciu - pisalas ze tez mieliście przesuszona skórę na nóżkach. Stosowalaś cos czy po prostu odstawiłas oliwkę hipp? Po jakim czasie Ci to zeszło?
Gratki za dobry wynik. A jak morfologia. My robimy w poniedziałek i ja na samą myśl się boję
A co do balsamów to dziewczyny polecam ATOPIN dla dzieci z AZS jest bardzo delikatny i super nawilża.

Aniulka Wiki też strasznie pruka. Czasem to nie wiem kto pruknął czy Wiki czy tżt

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-02-20 o 14:40
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:41   #2614
zebra666
Zakorzenienie

Domi o masakra ale Cie uczuliło
Jakby mnie coś zjarało twarz juz bym tego nie tkneła.

Aniulka mój Piotruś sporo pierdziocha i widze, że odczuwa ulge więc to chyba dobrze

Katekatee gratuluję udanego posiłku i stolcaa konik jest jedyny w swoim rodzaju i muszem go miećee tzn. Piotruś musi go mieć uczywiście
Trzymam kciuki za morfologię Za jakiś czas też będę się tego obawiała... Echhh ale dopiero tydzien niecały bierzemy hemofer więc napewno nie zleci od razu morfologi.

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-02-20 o 14:43
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 14:52   #2615
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

ale jestem zła
Ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym drugiego razu...
Cytat:
witajcie w sobotnie popołudnie

dziewczyny niewiem czy dobrze oddaje głosy na was wciskam te wasze napisy z konkursem wyskakuje oddaj głos a potem udało się

i co to wszystko??

i moja kruszynka niedała mi rano pospać od 6nad ranem oczy jak 5złotych i koniec spania

musze iść zrobić jakis obiad a mam smaka na takiego porządnego kotleta z piersi bo dawno niejadłam a przyprawie se go masakra

rośnij rośnij babcia za niedługo bedzie uczyć cie wierszyków fajnych i piosenek a szczególnie: poszedł żuczek za chałupke .... a reszte napewno znacie

a ja na to no pięknie babciu pięknie

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

i skusiłam się jednak na tą sukienusię

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

aha i powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki pierdzą bardzo dużo? bo moja niunia jakos duzo i niewiem czy to normalne

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

...
To wszystko - tylko najlepiej dwa razy

Ja nie znam tego wierszyka

Sukieneczka - bomba taka w marynarskim stylu - fajna..

Moja prawie wcale bączków nie puszcza ale za to robi kupki tak często jak noworodek
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Witam mamusieWiki dziś zjadł 1/3 słoiczka jabłuszka i zrobił dwie kupy Rany ale się cieszę Jak to niewiele mamie wystarczy do szczęścia.
Kamila jak czytałam o tej Waszej akcji to normalnie masakra. Ja bym pewnie dzwoniła po straż pożarną żeby przez okno weszli. Koszmar

Heh kiedy to było Ja też się zastanawiam gdzie jechać i może pomyślę nad tym Sarbinowem skoro mówisz że tak fajnie.

Brombi ja myślę nad Rowami lub Władysławowem. Tylko muszę się rozeznać jakie tam są plaże i jak z podjazdem właśnie na wózki. Przeglądałam oferty i tak za 100zł za pokój można znaleźć coś ciekawego. Tylko że my jedziemy w czerwcu i jest taniej niż w sezonie.

Ja mam taki wózek obczajony

http://www.allegro.pl/item925293455_...es_gratis.html

Nie chce takiej zwykłem parasolki bo my będziemy na niego przechodzić od razu z gondoli bo my mamy gondolę pożyczoną i nie jest za bardzo wyjściowa

j.w a właśnie co do spacerków to dziewczyny jak jest taka plucha i bardzo wilgotno to chodzicie z maluszkami na dwór

No mały ten świat mały, ja z Jastrzębia więc to też bliziutko

Śliczności

ŚlicznaJa bym też Wikiemu kupiła tego konika ale on ma chyba z zaraz policzę 19 maskotek więc tżt by mnie chyba zamordował za kolejną

Ja mam elektroniczny 5 w 1 z firmy topcom i jestem zadowolona.

Mycie głowy Nie dość że to trwa godzinę ( szampony, maski na wypadanie, sera i inne pierdoły) to jeszcze jak widzę te lecące włosy to mam dość. Kiedy t się skończy

Gratki za dobry wynik. A jak morfologia. My robimy w poniedziałek i ja na samą myśl się boję
A co do balsamów to dziewczyny polecam ATOPIN dla dzieci z AZS jest bardzo delikatny i super nawilża.
Brawo za postępy

My też sie zastanawiamy gdzie by nad to morze...

Co do wychodzenia w pluchę to nie zawsze - czasami kładę ja do wózka w wiatrołapie (spory mamy) i otwieram drzwi na dwór albo wystawiam do ogrodu - pod okno - tak żeby ją widzieć...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:08   #2616
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Kachula ja mam znow teraz fiola na pukcie mycia wlosow...w ciazy mylam co 3-4 dni a teraz co 2 dni. Calyczas mi sie wydaje, ze mam tluste i mam tak zaprogramowane, ze po porodzie z reguly sie nie dba o siebie, ze musze ciagle myc zeby, uzywam peelingów, zaczelam znow uzywam maseczek na lepek no i cwiczyc...bo by mnei szlag trafil
ja teraz też częściej myję włosy, bo zwyczajnie szybciej mi się po porodzie przetłuszczają i jakoś tak zrobiły się matowe I nie mogę jeszcze zacząć mieszania, bo 1 istotny składnik nie przyszedł, pewnie będzie dopiero w poniedziałek No nic, co się odwlecze to nie uciecze, mam nadzieję tylko, że do tej pory nie wyłysieję przy okazji

Cytat:

ale jestem zła
a nie masz przypadkiem alergii na jakiś składnik
Stary 2010-02-20, 15:42   #2617
zatoka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
A ja znowu u lekarki byłam, maluch dostał wysypki czerwonej na pleckach i prawdopodobnie to znowu potówki - i chyba rzczywiscie, bo wczoraj po spacerze spał 2h w takim polarkowym ubranku (cienkie, ale zawsze) i chyba się zapocił bidny...
Ale gorzej, że przez 2 tygodnie tylko 30 dkg przybrał... a tyle je!!! Muszę go obserwować i jak coś, trzeba będzie dokarmiać, ale ja nie chce!!
Lekarz zalecił obserwować cos jeszcze poradził? Skierowanie na badanie moczu dostałaś? Podobno zapalenie układu moczowego to najczęstsza przyczyna słabego przybierania na wadze.
My też sie z tym borykamy... i na razie przyczyny nie znam. Od tygodnia karmię Zosię max co 2,5 h w dzień (zwykle częściej), a w nocy mam ustawony 2 razy budzik bo ona to by całą przespała najchętniej W poniedziałek się przekonam czy daje to jakies efekty.

Cytat:

[/COLOR]i skusiłam się jednak na tą sukienusię

podaj cały/ą wierszyk/piosenkę

fajowa ta sukienka

a pierdzioszki u nas też są

Włoski ja myję tak jak zawsze czyli codziennie mam nadzieję, że to im nie szkodzi...
Stary 2010-02-20, 15:42   #2618
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym drugiego razu...

To wszystko - tylko najlepiej dwa razy

Ja nie znam tego wierszyka

Sukieneczka - bomba taka w marynarskim stylu - fajna..

Moja prawie wcale bączków nie puszcza ale za to robi kupki tak często jak noworodek

Brawo za postępy

My też sie zastanawiamy gdzie by nad to morze...

Co do wychodzenia w pluchę to nie zawsze - czasami kładę ja do wózka w wiatrołapie (spory mamy) i otwieram drzwi na dwór albo wystawiam do ogrodu - pod okno - tak żeby ją widzieć...
DITU77 naprawde nieznasz? moja mama go uczyła rownież moją siostrzenice; poszedł żuczek za chałupke ściągnął majtki zrobił kupke żuczku żuczku coś ty zrobił? ja wam chałupke przyozdobił

jakoś tak to leciało albo siostrzenica nieumiała mówić F bo mówiła H jak była maluśka no i babcia zawsze Natalko powiedz fuj no i wiadomo co mówiła a teraz ma 10lat jak babcia wspomina to Natalka do babci: babciu co ty mówisz!
tak samo kiedyś powiedziała królewna Fiona a my zrozumieliśmy ją: jestem wkur...na

moja mama jest niestety dowcipnisią kawały trzymią się jej bardzo mocno a wierszyków jeszcze ze swojej szkoły i swoich lat zna bardzo dużo i to dowciapnych ale ja niestety takiej pamięci do tego niemam
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:44   #2619
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
:przytul :

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Będzie dobrze kochana, nie martw się

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
T
Simpatica będzie dobrze

Cytat:
będzie dobrze bądz dobrej myśli

dzięki dziewczyny za słowa otuchy
Cytat:
Kurde dzieczyny czy wy tez tak macie ?ja od jakiegos czasu(zaraz po porodzie) jak mam umyc wlosy to chora jestem,zawsze mylam codziennie co dwa dni a teraz myje co trzy bo poprostu jak mam sie uzerac z tymi kłakami jak mi tak wyłaża to wsciekłosci dostaje,umyje wlosy pryskam odzywka zeby sie łatwo rozczesywały i delikatnie czesze a na szczocie i tak pełno kudłów,normalnie cala szczota az mnie to wkurza,kiedy to sie skonczy to wychodzenie tych włosow????
To sie pozaliłam teraz ide umyc włosy
mi też zaczeły wyłaźic więc kupiłam sobie w aptece szampon Radical na wzmocnienie. pomaga

Bravurka witaj, mogłabyś napisac coś więcej niż tylko "melduję się" no i np fotkę Patryka wstawic. Pewnie już z niego duzy chłopiec jest

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 15:56   #2620
domi7ks
Zakorzenienie

Chyba mnie uczulil wlasnie jakis skladnik i to w kremie bo dzis potem rano poszlam zmyc twarz samym zelem i nei dalam kremu, tylko bambino i juz bylo spokojniej no nic....żelowi dam szanse a krem bedzie uzywal moj Tz- bedzie mi ladnie pachnial

Mi wlosy wypadaly w ciazy normalnie i teraz tak samo jak w ciazy- nie nasililo sie wypadania. Ale tak jak Guci baaardzo mi sie przetluszczaja a tak jak Simpatica polecam Radical do wypadajacych wlosow. No i olejek rycynowy, WAX

Ja dzis Polusie powerandowalam. Taka ciapa lapa, ze nie chcialo mi sie wychodzic nawet

Ja sie nie moge doczekac jak Malutka troche pdoorsnie i zrobi sie cieplej. Bede mogla jej te moje hamerykanskie ciuszki zakladac

Stary 2010-02-20, 15:59   #2621
simpatica
Zakorzenienie

Domi a ten olejek to w aptece się kupuje?

Stary 2010-02-20, 16:10   #2622
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Domi a ten olejek to w aptece się kupuje?
tak,kosztuje jakies 2 zł

Wax rowniez

Stary 2010-02-20, 16:19   #2623
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
tak,kosztuje jakies 2 zł

Wax rowniez
o szał. to chyba mnie nie stac
i chciałam Ci jeszcze tylko napisac --- jeśli masz ochotę obiąc włosy to ścinaj ale przygotuj się na to iż najprawdopodobniej będziesz później tego żałowała

Stary 2010-02-20, 16:19   #2624
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
ja teraz też częściej myję włosy, bo zwyczajnie szybciej mi się po porodzie przetłuszczają i jakoś tak zrobiły się matowe I nie mogę jeszcze zacząć mieszania, bo 1 istotny składnik nie przyszedł, pewnie będzie dopiero w poniedziałek No nic, co się odwlecze to nie uciecze, mam nadzieję tylko, że do tej pory nie wyłysieję przy okazji

a nie masz przypadkiem alergii na jakiś składnik
Trzymam kciuki, żeby przyszło jak najszybciej...
Cytat:
DITU77 naprawde nieznasz? moja mama go uczyła rownież moją siostrzenice; poszedł żuczek za chałupke ściągnął majtki zrobił kupke żuczku żuczku coś ty zrobił? ja wam chałupke przyozdobił

jakoś tak to leciało albo siostrzenica nieumiała mówić F bo mówiła H jak była maluśka no i babcia zawsze Natalko powiedz fuj no i wiadomo co mówiła a teraz ma 10lat jak babcia wspomina to Natalka do babci: babciu co ty mówisz!
tak samo kiedyś powiedziała królewna Fiona a my zrozumieliśmy ją: jestem wkur...na

moja mama jest niestety dowcipnisią kawały trzymią się jej bardzo mocno a wierszyków jeszcze ze swojej szkoły i swoich lat zna bardzo dużo i to dowciapnych ale ja niestety takiej pamięci do tego niemam

No nie znam, znam za to inne, np.
Slimak, ślimak pokaż rogi dam ci sera na pierogi
Jak nie sera to kapusty po kapuściee będziesz tłusty
Cytat:
Chyba mnie uczulil wlasnie jakis skladnik i to w kremie bo dzis potem rano poszlam zmyc twarz samym zelem i nei dalam kremu, tylko bambino i juz bylo spokojniej no nic....żelowi dam szanse a krem bedzie uzywal moj Tz- bedzie mi ladnie pachnial

Mi wlosy wypadaly w ciazy normalnie i teraz tak samo jak w ciazy- nie nasililo sie wypadania. Ale tak jak Guci baaardzo mi sie przetluszczaja a tak jak Simpatica polecam Radical do wypadajacych wlosow. No i olejek rycynowy, WAX

Ja dzis Polusie powerandowalam. Taka ciapa lapa, ze nie chcialo mi sie wychodzic nawet

Ja sie nie moge doczekac jak Malutka troche pdoorsnie i zrobi sie cieplej. Bede mogla jej te moje hamerykanskie ciuszki zakladac
Oj ja też już się nie mogę doczekać wiosny....
Stary 2010-02-20, 16:23   #2625
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc.. melduje ze zyjemy i jestesmy zdrowi..

Domi mnie uczulil zel do mycia twarzy olay odstaw te krem na jakis czas a za jakis miesiac sprobuj znow..

Simpatica ty sie tak nie ciesz ze 2zl
ja w swojej aptece 5 zyli zaplacilam drozyzna

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 16:46   #2626
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
o kurde to mnie pocieszyłaś...

Stary 2010-02-20, 16:53   #2627
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
i chciałam Ci jeszcze tylko napisac --- jeśli masz ochotę obiąc włosy to ścinaj ale przygotuj się na to iż najprawdopodobniej będziesz później tego żałowała
no własnie wiem...bbuuuu

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
czesc.. melduje ze zyjemy i jestesmy zdrowi..

Domi mnie uczulil zel do mycia twarzy olay odstaw te krem na jakis czas a za jakis miesiac sprobuj znow..

bo pewnie kupilas ten wiekszy

Stary 2010-02-20, 17:06   #2628
martaN23
Zadomowienie

kochane w poniedziałek mamy 2 szczepienie i chciałam was zapytać czy stosujecie jakieś maści przeciwbólowe dla dzieciaczków przed szczepieniem?jeśli tak to jakie?
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 17:07   #2629
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej,

ja tylko przelotem, bo maly pobil dzisiaj w nocy rekord i budzil sie cos z 11 razy...czyli ani razu nie przysnelam na dluzej niz 40 min...Chodze dzisiaj wiec taka i wole nawet nie myslec o nastepnej nocy...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 17:18   #2630
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
kochane w poniedziałek mamy 2 szczepienie i chciałam was zapytać czy stosujecie jakieś maści przeciwbólowe dla dzieciaczków przed szczepieniem?jeśli tak to jakie?
ja niczym nie smarowałam

Stary 2010-02-20, 17:56   #2631
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Domi mam 100g

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 18:03   #2632
martaN23
Zadomowienie

http://nasza-klasa.pl/profile/291651...ery/album/3/27

pokażę wam córkęmojej siostry
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 18:47   #2633
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie ja tylko na sekunde pozniej postaram sie was nadrobic ale widze nie ma duzo dzis

Chcialam sie wam tylko pochwalic ze wylicytowalam mate edukacyjna dla mojej perelki za 15 zl uzywana ale w dobrym stanie, podokladam troche zabawek bo mam takie co beda w sam raz i mata bedzie super luma

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:03   #2634
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymamy kciuki
Ja niczym nie smaruję ale można maścią Emla:
zdaniem lekarza:
"można zastosować emlę jest to jedyny krem znieczulający miejscowo który zakłada się pod specjalny plaster w miejsce wkłucia 30 min przed szczepieniem. Daje on znieczulenie jednak dziecko i tak będzie krzyczeć z uwagi na trzymanie i wymuszona pozycję. Jesli Pani i dziecko maja się czuć lepiej to można zastosować."
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej,

ja tylko przelotem, bo maly pobil dzisiaj w nocy rekord i budzil sie cos z 11 razy...czyli ani razu nie przysnelam na dluzej niz 40 min...Chodze dzisiaj wiec taka i wole nawet nie myslec o nastepnej nocy...

Cytat:

Cytat:
Witam mamusie ja tylko na sekunde pozniej postaram sie was nadrobic ale widze nie ma duzo dzis

Chcialam sie wam tylko pochwalic ze wylicytowalam mate edukacyjna dla mojej perelki za 15 zl uzywana ale w dobrym stanie, podokladam troche zabawek bo mam takie co beda w sam raz i mata bedzie super luma
Udany zakup
Stary 2010-02-20, 19:13   #2635
zaharia
Rozeznanie

kurcze jak mnie nie ma dwa dni to potem mam a mam do nadrobienia.
wpadlam sie przywitac i zaczynam przelatywac od str77
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:16   #2636
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Aniu śliczna ta sukieneczka

Pietrusia to masz mate prawie że za darmo
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:34   #2637
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Ja stosowalam masc EMLA podczas dawania zastrzykow Kamilce i ona dziala na tej zasadzie ze dziecko nie czuje wbicia igly ale czuje juz wpuszczanie zastrzyka wiec i tak placze, ale mimo to uwazam ze jesli dziecko nie czuje uklucia to i tak juz jest polowa sukcesu

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 19:44   #2638
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
e tam Simpatica. Raz się żyje Ja kiedyś obcięłam sobie włosy po kłótni z moim byłym i jednego dnia miałam włosy do pół pleców, a drugiego 1 cm jeża I czyn ten przyczynił się niejako do naszego zerwania, czego absolutnie nie żałuję, bo facet okazał się niezłym ... Tylko potem wkurzały mnie rózne etapy odrastania i nieukładalność moich włosków

Cytat:
słodziusia

Cytat:

ładna ta mata, gratuluję wygranej

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki, żeby przyszło jak najszybciej...
dziękuję
dziś w sumie zrobiłam taką małą próbę mieszania emulsji i jestem dość zadowolnona, jedyne co to okazało się, że moja waga kuchenna nie jest wystarczająco dokładna i będę musiała jeszcze jakiś tydzień poczekać na nową

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-02-20 o 20:27
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:25   #2639
asioczka
Zadomowienie

pietrusia super mata!a moja mama tez wierszyk o zuczku bardzo lubi tylko ona to mowi: poszedl zuczek za chalupke, zdjal porteczki, zrobil kupke. ładnieś, ładnieś zuczku zrobil,żeś chalupke przyozdobił
ja nie uzywalam masci, ale slyszalam duzo dobrego o tej masci EMLA. tylko on jest na recepte.

kurde nie wiem za bardzo jak sobie poradzic z budzeniem sie mojej malutkiej w nocy. budzi sie roznie: przewaznie miedzy 3cią a 5tą po kilka razy. nie jest glodna, bo jak daje smoka to usypia.z tym, ze budzi sie znowu za 10-15 minut, jak dam smoka to znow usypia. i wlasciwie nie placze tylko marudzi i "popłakuje". dopiero miedzy 5tą a 6tą zaczyna sie "prawdziwy" placz z glodu i wtedy ją karmie.
w dzien smoka uzywa tylko do zasypiania, nigdy podczas aktywnosci go nie chce-pluje nim. i nie przejmuje sie zbytnio, gdy jej wypanie podczas snu. w dzien w drzemke zapada dosc latwo- daje smoka, gdy tylko widze, ze jest spiaca, przykrywam ją pieluszka, czasem musze kilka minut robic "ćććśśś",ale czesto zasypia zanim wyjde z pokoju i nie budzi sie ponownie. dodam, ze nie robie nic dodatkowo, gdy przebudza sie w nocy- nie nosze, nie lulam, nie odzywam sie.moze jest za mala jeszcze, zeby umiala sama zasypiac w srodku nocy? przewertowalam "zaklinaczke",ale nie widze za bardzo rozwiazania. bo jesli zrezygnuje ze smoka to bede musiala stosowac "cicho-sza" w nocy tak? a jak sie uzalezni od takiego sposobu usypiania i nie bedzie mogla sama usnac (bez mojej pomocy)? nie wiem kurde co robic. a moze sprobowac zageszczac mleczko? mozna juz? Maja skonczyla 18ego 3 miesiace.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-02-20 o 20:33
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:32   #2640
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
pietrusia super mata!a moja mama tez wierszyk o zuczku bardzo lubi tylko ona to mowi: poszedl zuczek za chalupke, zdjal porteczki, zrobil kupke. ładnieś, ładnieś zuczku zrobil,żeś chalupke przyozdobił
ja nie uzywalam masci, ale slyszalam duzo dobrego o tej masci EMLA. tylko on jest na recepte.

kurde nie wiem za bardzo jak sobie poradzic z budzeniem sie mojej malutkiej w nocy. budzi sie roznie: przewaznie miedzy 3 a 5 po kilka razy. nie jest glodna, bo jak daje smoka to usypia. z tym, ze budzi sie znowu za 10-15 minut, jak dam smoka to znow usypia.
w dzien smoka uzywa tylko do zasypiania, nigdy podczas aktywnosci go nie chce-pluje nim. i nie przejmuje sie zbytnio gdy jej wypanie podczas snu. w dzien w drzemke zapada dosc latwo- daje smoka, gdy tylko widze, ze jest spiaca, przykrywam ją pieluszka, czasem musze kilka minut robic "ćććśśś",ale czesto zasypia zanim wyjde z pokoju i nie budzi sie ponownie. dodam, ze nie robie nic dodatkowo, gdy przebudza sie w nocy- nie nosze, nie lulam, nie odzywam sie.moze jest za mala jeszcze, zeby umiala sama zasypiac w srodku nocy? przewertowalam "zaklinaczke",ale nie widze za bardzo rozwiazania. bo jesli zrezygnuje ze smoka to bede musiala stosowac "cicho-sza" w nocy tak? a jak sie uzalezni od takiego sposobu usypiania i nie bedzie mogla sama usnac (bez mojej pomocy)? nie wiem kurde co robic. a moze sprobowac zageszczac mleczko? mozna juz? Maja skonczyla 18ego 3 miesiace.
mam ostatnio taki sam problem z Sandrą, też zaczęła się znów budzić między 3.30 a 5, czasem po przebudzeniu się ok 4 dośpi do 6, ale to i tak rzadko. Trochę zwalam to na skok, ale też zastanawiam się nad zagęszczaniem mleczka

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości