|
|
#181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje pierwsze twory biżuteryjne
Ostatni wrzuci po prostu prześliczny!!!! Bardzo Ci słuzy ta technika! czekam na kolejne równie wspaniałe prace.
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję galerii
zasłuzyłaś ![]() a ostatnie wrzuty to po prostu |
|
|
|
|
#183 |
|
Wtajemniczenie
|
Piękne te Twoje wyroby, oj piękne! Muszę przyznać, ze fascynuje mnie ta technika od dawna, ale jak na razie nie dla mnie
Bardzo podobają mi się zestawienia kamieni ze splotami. Takie w moim stylu ![]() Co do własnoręcznego robienia ogniwek- ten ostatni przyrząd z drutami do tego się nie nadaje, bo ma zbyt małą średnice drutów- wiem, bo mam to Ten z głowicą od wiertarki i owszem, ale myślę, ze tu najlepsza będzie wiertarko-wkrętarka akumulatorowa, bo wypróbowałam. Ja baba, ale od dzieciństwa majsterkująca Lepsza do tego celu niż tradycyjna wiertarka, bo można ją normalnie na stole postawić, a do wiertarki na prąd trzeba by uchwyt wykombinować. Bardziej wprawny i bez uchwytu można, ale to jednak kwestia tejże wprawy. Tak więc polecam akumulatorówkę. Dobierasz sobie pręt do tego, jaką chcesz mieć średnicę ogniwek i lecisz W każdej chwili możesz dorobić, a jakby co postawić pod stołem, żeby nie przeszkadzała
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Przejrzałam cały Twój wątek- piękne prace tworzysz
Ja też ostatnio próbowałam coś sklecić z ogniwek, ale nie bardzo mi wychodziło. Muszę jeszcze poćwiczyć
|
|
|
|
|
#185 |
|
Rozeznanie
|
Ojej ale cudeńka. Ten komplecik mnie zauroczył (pierwsze też śliczne zresztą)
|
|
|
|
|
#186 |
|
Raczkowanie
|
Świetne te plecionki i ogniwka! Bardzo oryginalne prace
|
|
|
|
|
#187 |
|
Rozeznanie
|
Pracki z ogniwek bardzo mi się podobają
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
Pięknie dziękuję dziewczyny za wszystkie komentarze, rady i opinie
Czasu na biżutkowanie też niewiele, a na dodatek paczka z ogniwkami nie doszła przed weekendem, więc dzisiaj tylko porcja chain-zwyklaków z resztek wszystkiego co miałam: resztek kamieni, resztek drutu i resztek ogniwek I jeszcze jak na złość, mimo pięknej pogody za oknem, zdjęcia mi wyszły fatalne, więc czeka mnie kolejna sesja Ale może to i dobrze, bo jak zaczęłam poprzednie fotki obrabiać, to mi wyszło wszystko co skopałam w kolcach A reszta zaczętych tworów czeka na paczuszkę ![]() 1. Agat w kapeluszu - spękane agaty i sreberka - jak już je zrobiłam, to się okazało, że kamienie są nierównej wielkości i jednego kolca muszę rozmontować ![]() 2. Green light - zielone agaty i czyste srebro. Oczywiście jeden kamień zawiesiłam na plecionce tyłem do przodu... Już poprawione, ale trzeba zrobić nowe foty... 3. Skromna elegancja - takie proste z onyksami i plecionką bez oksydy. Przymierzam się do bransoletki w podobnym stylu, ale kiedy powstanie, to nie mam pojęcia... 4. Organika - srebro bez oksydy i różowy agat o specyficznym wzorze - trochę mi się z jakimś kokonem Obcego kojarzy... ![]() 1.Załącznik 2892202 2.Załącznik 2892203 3.Załącznik 2892204 4.Załącznik 2892205 |
|
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmmm resztkowce powiadasz?? piękne te resztkowce
|
|
#190 |
|
Wtajemniczenie
|
Green light super
|
|
|
|
|
#191 |
|
Rozeznanie
|
Agat i Organika podobają mi się najbardziej
![]() Bardzo ładnie wyszły te pozakręcane ogniwka. |
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Skoro z resztek potrafisz wyczarować takie cudeńka, to ciekawe co nam pokarzesz z nowej dostawy materiału
Podobają mi się wszystkie- Agat w kapeluszu ma prześliczny kolor, Green Light- fajne połączenia, a Skromnej Elegancji i Organice podobają mi się poskręcane ogniwka
|
|
|
|
|
#193 |
|
Raczkowanie
|
Piękne prace z ogniwek
, a z wczorajszych, to najbardziej podobają mi się te kolczyki z różowym agatem
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Organika
też urocza |
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję pięknie dziewczyny
Przespałam dzisiaj prawie 14 godzin i w końcu jestem w stanie normalnie funkcjonować Tak więc nawiążę jeszcze do wcześniejszych wypowiedzi a' propos sprzętu do robienia ogniwek No więc sytuacja narzędziowa u mnie wygląda tak, że braciszek mój kochany przywiózł mi od rodziców dremelka To było jakiś tydzień temu, a ja do tej pory kartonu nie rozpakowałam, bo nie miałam czasu się tym zająć... Tak się tylko właśnie zastanawiam, gdzie ja to ustrojstwo podzieję, bo w moim pokoju nie ma nawet miejsca, żeby dodatkową szafkę na półfabrykaty postawić i wszystko mi się wala wszędzie, a co dopiero karton ze "sprzętem ciężkim"... Z tego względu również na razie wstrzymuję się z nabywaniem wszelkiego innego ustrojstwa okołobiżutkowego - kowadełka, nawijarki do drutu, palnika... W salonie nie bardzo mogę to trzymać, bo mebli szafowatych u mnie w ogóle niewiele, jedynie bym mogła u brata w pokoju coś upchnąć, ale już widzę jego radość, jak mu się po nocy na drabinę wspinam, żeby coś z szafki na wys. 3m wydobyć ![]() ![]() Ale tak sobie myślę, że jak mi się trochę sprzedaż w galeriach ruszy (bo do Modnej jeszcze zostałam przyjęta, ale muszę kilka prac dorobić, żeby się tam w ogóle wystawić...) i odbuduję co nieco moją ruinę finansową, to będę się musiała porządnie zastanowić, jak by tu logistycznie do mojego mini-pokoiku jakiś regał jeszcze wstawić Niestety, dodatkowym problemem, wynikającym już z mojego zboczenia zawodowego , będzie to, że regał musi mi pasować do reszty mebli, więc mam tylko nadzieję, że uda mi się gdzieś zdobyć takie ustrojstwo z surowej sosny, żebym je mogła na biało pomalować... ![]() A co do pozaczynanych pracek, to tylko napiszę, że może nie będą jakoś specjalnie skomplikowane, ale na pewno bardziej efektowne, niż ostatnie zwyklaki Ale zwyklaków nowych też pewnie kilka powstanie, bo założę się, że znów zamówiłam za mało ogniwek, a będę chciała obie galerie obsłużyć... |
|
|
|
|
#196 |
|
Raczkowanie
|
prześliczne, ale dla mnie wygrywa 9
|
|
|
|
|
#197 |
|
Raczkowanie
|
śliczne Twoje kolce Ollcia,wszystkie bez wyjątku
![]() a napiszę jeszcze,żę uwielbiam czytać Twoje wątki, o ciasnym pokoju,rodzicach, braciszku i wspomnieniach z dzieciństwa...rany chyba fanką Twoją się robię fajna babka z Ciebie musi być ![]() ja od niedawna siedzę w biżu i wiem jak to daje po kieszeni, tak że życzę ci,żeby sprzedaż Twoich tworków była duża i żebyś zaczeła zarabiać na biżu, o tym chyba marzy każda biżuteryjka
|
|
|
|
|
#198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pisać rozwlekle, to ja potrafiłam zawsze, ale dopiero od paru lat udaje mi się pisać z odrobinką humoru, a nie tak śmiertelnie poważnie, jak to mnie w szkole uczyli... No i zawsze brakuje mi miejsca na to, żeby napisać wszystko, co bym chciała, a moje posty i tak są strasznie długaśne I to są właśnie uroki internetu, bo gadasz z kimś, wydaje Ci się fajnym człowiekiem, a niestety rzeczywistość realna często mija się z tą wirtualną... Ze mną jest podobnie Co prawda dzieciństwo miałam bardzo przyjemne (przynajmniej to sprzed rodzinnej przeprowadzki, czyli sprzed ok. 7 roku życia) i mam co wspominać, ale obecnie jestem wszystkowiedzącą MEGA pesymistką, która na dodatek musi mieć zawsze rację... Znajomi już się do mnie przyzwyczaili i jak ich za bardzo wkurzam to mi to po prostu mówią, ale ja nie jestem typem ogólnie lubianym i podziwianym Ale przynajmniej dzięki temu mam grono PRAWDZIWYCH zaufanych przyjaciół wokół siebie, na których zawsze mogę polegać ![]() A co do różnych opowieści z życia wziętych, to tutaj staram się przedstawiać je z tej bardziej pozytywnej strony Bo w rzeczywistości niestety wszystko widzę raczej w czarnych barwach Braciszek mój kochany, który mieszka ze mną na co dzień mógłby coś więcej na ten temat napisać...
|
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo ciekawa analiza osobowości Ollcia
![]() Mimo to również jestem zdania że fajna z Ciebie babka ![]() Ale do rzeczy, kochana, ostatnio jakoś rzadko w ogóle wizaż odwiedzam, ale to co zobaczyłam w Twoim wątku powaliło mnie na kolana! Chain bardzo, ale to bardzo ładnie Ci wychodzi Jestem pod wrażeniem! Najbardziej podobają mi się te z różowym agatem i wcześniejszy komplecik No i gratuluję przyjęcia do galerii Udanej sprzedaży
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie tak znowu często ![]() przez net poznałam kilka fajnych dziewczyn i od kilku lat piszemy ze sobą, jesteśmy takie wirtualne przyjaciółki ![]() a ja też jestem taką pesymistką niestety,ale mam kogoś kto mi w odpowiednim momencie da kopa w tyłek i jest dobrze ![]() również gratuluję dostania się do galerii, tym bardziej,że chyba dostać się tam nie jest tak łatwo
|
|
|
|
|
|
#201 |
|
Rozeznanie
|
To jest niesamowite jak dodanie kilku ogniwek w odpowiednim miejscu sprawia, że kolczyki stają się bardzo piękne
![]() Gratulacje dostania się do galerii
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Olu jeszcze tutaj gratulacje!! oby w modnej było modniej dzięki Tobie
![]() sorki ostatnio mnie się głupie żarty trzymają, ja też z tych pesymistycznych i meble muszą pasować:P w końcu w meblowym pracuje :P a Twoje posty wcale nie są długaśne, ja zauważyłam, że stałam się mega minimalistką jeżeli chodzi o wypowiedzi w necie... i ograniczam się do kilku linijek co mnie nie satysfakcjonuje:P ale zmęczenie daje popalić, praca na etacie, drugi etat w domu z dzieckiem i jeszcze biżutkowanie... no i na fotki czasu brak:/ ale się u Ciebie rozpisałam... mnie z ostatnich zwyklaczków chain najbardziej do gustu przypadła organika ![]() i czekam na więcej i więcej i więcej!! |
|
|
|
|
#203 |
|
Raczkowanie
|
Widze że znalazłaś swoj ogniwkowy styl i bardzo dobrze bo śliczności spod Twoich paluszków wychodzą
gratuluje przyjęcia do galerii
|
|
#204 |
|
Zadomowienie
|
Loquacee - dziękuję podwójnie za oba komplementy
![]() Attentte - no ja niestety po skonfrontowaniu kilku wirtualnych znajomości z rzeczywistością mocno się rozczarowałam, ale wygląda na to, że dzięki Wizażowi będę musiała zmienić zdanie Przynajmniej odrobinkę Bo co innego jak się gada z kimś przez komunikator, a co innego, jak się prowadzi bardziej towarzyskie życie na forum To też niby tylko znajomość wirtualna, ale jakoś tak człowiek ma większe szanse poznania drugiej osoby śledząc jej posty w różnych wątkach, oglądając prace w galeriach i na blogach I wtedy przeniesienie takiej znajomości do świata rzeczywistego często odbywa się bezboleśnie ![]() Agave - dziękuję I teraz nie nadążam z realizacją tego, co mi w głowie siedzi ![]() Lwica - dziękuję Twierdzisz, że moje posty nie są długaśne? Hmm... A mnie się cały czas wydaje, że wypisuję tu elaboraty, których nikomu się nie chce czytać... Follow me - również dziękuję podwójnie No dobrze, wrzucam nowe fotki z nowego aparatu :Nowe fotki tworów z poprzedniego wrzutu: Załącznik 2907962Załącznik 2907963Załącznik 2907964 Oraz zapowiadane nowości :1. Wiosenny bez - plecionka chain bez oksydy i nieregularne bryłki ametystu 2. Queen Elisabeth - plecionka w oksydzie, elementy bali i piękne fasetowane krople onyksu 3. Black&white - kwarc turmalinowy, Swarek Crystal Moonlight oraz plecionka ze srebra czystego i w mocnej oksydzie 4. Król howlit w oksydzie - jak w tytule Nieregularne bryłki howlitu, srebro bali i plecionka w oksydzie5. Słodka chwila zapomnienia - fasetowana oponka jadeitu w kolorze pudrowego różu, fasetowana kula szarego kwarcu i przekładki z kółeczek 1.Załącznik 2908005Załącznik 2908006 2.Załącznik 2908008Załącznik 2908009 3.Załącznik 2908007 4.Załącznik 2908010 5.Załącznik 2908011 |
|
|
|
|
#205 |
|
Rozeznanie
|
Najnbardziej mnie zachwycił wiosenny bez - CUDEŃKO, ze świetnie dobraną nazwą
|
|
|
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie śliczne, ale drugie to prawdziwe dzieło sztuki
|
|
|
|
|
#207 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenny Bez i Queen Elisabeth - bezkonkurencyjne. Super wrzut i gratuluję pięknych fotek nowym aparatem
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie nowości śliczne, ale zdecydowanie najbardziej onyksowe
|
|
|
|
|
#209 |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba żadnych nie wyróżnię , bo wszystko piękne . bardzo Ci służy praca z ogniwkami. oby tak dalej
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
|
|
|
|
#210 |
|
Zadomowienie
|
Drugie najbardziej przypadły mi do gustu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

zasłuzyłaś 
Bardzo podobają mi się zestawienia kamieni ze splotami. Takie w moim stylu
W każdej chwili możesz dorobić, a jakby co postawić pod stołem, żeby nie przeszkadzała 

Ale może to i dobrze, bo jak zaczęłam poprzednie fotki obrabiać, to mi wyszło wszystko co skopałam w kolcach 

i inne tworki bizuteryjne