|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
![]() mi z tych pierwszych ruchow wyszlo na 4 lipca czyli tak jak na usg przesiewowym |
|
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
|
|
|
|
#3573 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie maz ma od naszego poznania 12 wiecej i nadal jakies 7 wiecej odemnie ![]() wiem co czujesz bo tez mialam ale najadlam sie migdalow a ja jestem lepsza bo przy 164 ok 80 :/ dodaje 20 tyg bodajże kuchnia stoi a jutro kosmetyka i bedzie git!!!!!!!juz mi sie podoba!!teraz jak zaczne gotowac w moim krolestwie to dopiero sie roztyjemy :P a moje dzielne dziecko ma 11 ząbków |
|||||||
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
do daty pierwszych wyczutych ruchow dodajesz 20 tygodni i wychodzi niby data porodu
ide z psiakiem a potem spac bo brzuch mnie gniecie ze wysiedziec nie moge
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-02-25 o 22:06 |
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz już po ptokach. Też mam książeczkę dawcy, ale to ponoć nie jest już dokument, którym można się posługiwać (?). No i waga- witaj w klubie. Startujemy podobnie.
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja 8 marca ide wiec dam Ci znac co i jak i zdjecia wkleje |
||
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
No i wrocilam. Dzidzi zdrowe, wszystkie narzady wporzadku, pepowina trojnaczyniowa, bicie serduszka miarowe ok 148/min, wiek ciazy 2 dni roznicy tylko od om., serduszko czterojamowe, waga ok 340g, lozysko na scianie przedniej
czytalam, ze mniej ruchy sie czuje wtedy na szczescie poza ryzykiem przodowania i jest w 0 stopniiu w/g Granumma. No i dzidzia lezy poprzecznie mam nadzieje, ze sie obruci jeszcze bo tak to cesarka na bank.Dzidzi zlosliwe pokazac sie nie chcialo i znow nozki mialo skrzyzowane!!!!!! Gin powiedzial tylko cos takiego, ze jak nie widac sisiola to dziewczynka moze byc no ale bulki tez nie bylo widac wiec i chlopiec moze byc . Nie pozostaje mi nic innego jak czekac do 8 marca.Na pocieszenie kupilam dzidzi body, choc za kare nie powinnam moze ;P |
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
niezawsze to masz wstydnisia/wstydnisie
ale najwazniejsze, ze dziecko zdrowebelunia witaj i dane na pw dawaj ![]() a poza tym to wszystkie brzuszki sliczne
|
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Odebralam wyniki tez i krew mi wyszla, ze wszystko w normie, ale mozem to sie przerazilam mam bardzo wysoki poziom bakterii
i od kilku dni mnie kluje pecherz, wiec raczej na pewno mam zapalenie, zobaczymy co mi jutro gin powie na 13 40 ide do niego. Chyba niektore braly cos na te bakterie urosept czy antybiotyki?
|
|
|
|
#3580 |
|
Raczkowanie
|
niezawsze Ja wlasnie pytalam o to dzisiejsze USG bo pamietalam ,ze masz dzien przede mna ,namieszalam toche
Dobrze ,ze dzidzius zdrowy ,a juz niedlugo znow go podejrzysz to moze w koncu bedzie widac ! Co do tych bakterii to gin na pewno jutro cos zaradzi !aniaa22 to mi tez wyszedl termin 4 lipca ,bylabym za bo termin z om mam na 21.
Edytowane przez żabka19 Czas edycji: 2010-02-25 o 23:25 |
|
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze - super, że z dzidzią wszystko w porządku
![]() Śliczne te paputko-skarpeteczki Nie mogę z tym Facebookiem - FishVille mnie wykończy xD Nie pójdę chyba spać bo mi rybki zdechną
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wózek dla maluszka musi się dobrze BUJAĆ, musi być dobre zawieszenie. Jechałaś kiedyś autem które "trzepało" na wertepach i takim, które "płynęło" po tych samych wertepach? To samo czuje dzidziulek. W sklepach większość drogich wózków to wg mnie szmelc - skrzypią i są bardzo "twarde", zero amortyzacji. Najlepsze są te na paskach albo na wahaczach, ewentualnie takie sprężyny (nie wiem jak to się nazywa). |
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Najfajniejsze jest to, ze dzidzi sie tak rozbudzilo, ze kopie jak szalone, chyba mu usg sie nie podobalo jak mi ta glowica jezdzil bo wtedy i widzialam i czulam ruchy dzidzi juz tak bardziej a teraz leze i sie wierci jak szalone
Ide spac to szybciej mi wizyta u gina przyjdzie bo sie martwie tylko tymi bakteriami i kluciami pecherza
|
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz biorę provag, lekarz tłumaczył, że to jak actimel ale dla pochwy (doustnie) ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ---------- niezawsze - najważniejsze, że zdrowe!!!!!! ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- itakasia - czy masz już tą jeansową spódniczkę z allegro? Zastanawiam się nad kupnem, tylko chciałam wiedzieć, czy rozmiary są jak te podane na stronie i na ile ona jest rozciągliwa (bo niby troszkę jest). Ja będę musiała kupić większy rozmiar, ty chudzielcu ![]() Kupiłam pas ciążowy ze STÓPKAMI. Jest boski, czekam na przesyłkę. anoxa - zarąbisty ten wasz wypoczynek do salonu, wygląda na mega wygodny, czuję, że jak goście przyjdą to nie będą mogli wyjść... ja bym pewnie po 5 minutach prawie leżała Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-02-25 o 23:58 |
|
|
|
|
#3585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dbam o higiene bardzo nawet czasami 2-3 razy dziennie sie umyje plus chusteczki do higieny intymnej, pije wody duzo i uzywam specjalnych zeli dla kobiet w ciazy wiec nie wiem czemu tak
|
|
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie ten posiew robiłam, ale ja tych wyników moczu zupełnie nie rozumiem. Ja też staram się dużo pić, używam żeli do higieny intymnej (nivea) , ale to chyba taka już moja "uroda", że mam dużo bakterii.
Na wynik posiewu czekałam prawie 2 tygodnie |
|
|
|
#3587 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdobrywieczór
![]() Dopiero przebrnęłam przez wszystkie posty (11 stron od 2 w nocy!! litości nie macie...) Niestety komp mi się zawiesił 2 razy w międzyczasie, więc skasowało mi się wszystko co miałam poodpisywać ![]() Pamiętam tylko ten boski tekst (nie wiem już która to pisała) o mmsie z porodówki, że "wreszcie udało mi się stworzyć coś co ma ręce i nogi" ![]() Brzuszki macie śliczne ja postaram się wkleić swój, ale muszę poprosić TŻ żeby mi zdjęcie zrobił jak wrócę z pracy...Ja też się zaliczam do żon karmicielek mój TŻ przytył prawie 20kg przez te 6 lat jak mieszkamy razem (po ślubie jesteśmy półtora roku) i ważył już w porywach do 106 ale i siebie przy okazji nieźle spasłam bo przywzroście 169cm ważyłam już 82kg. Potem wzięliśmy się za siebie i TŻ schudł ponad 10 a ja 14kg i już wyglądamy jak ludzie ![]() Alguien - córeczka śliczna!! ![]() Ach no i witam nową mamusię
|
#3588 |
|
Rozeznanie
|
12 stron!!!! powariowalyscie??alguien sliczna masz coreczke aniaa22 widze ze mamy takie same terminy bo mi tez wychodzi z usg na 4 lipca czyli sa 4 dni roznicy. witam nowa mamusie! rozgosc sie ![]() cos ostatnio non stop bym jadla pomarancze a normalnie mam uczulenie na cytrusy i po 2 pomaranczach mam wysypke a tu nic mi sie nie dzieje. jestem w szoku. kupilam dzisiaj laktator elektroniczny avent, oczywiscie moj mezus musial zobaczyc jak to naprawde dziala i powiem ze wcale to przyjemne nie bylo nie wiem czy tylko ja mam takie wrazliwe piersi czy pozniej to minie? czy ktoras z mamus ktora ma juz dziecko uzywala pompy?jak wy sie chwalicie brzuszkami to ja nie bede gorsza tylko sie nie przestraszcie bo juz niezle wyskoczyl. tak dla wiadomosci - bedzie chlopiec. pelne 21 tygodni czyli dzisiaj zaczelismy 22
|
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu ale masz śliczny brzusio
![]() Co do terminu porodu wg pierwszych ruchów, no to mi wychodzi gdzieś 10 lipiec, czyli miesiąc wczesniej niż wg OM... zobaczymy jak to będzie. Z Łucją też wychodziło prawie miesiąc wcześniej, bo wg OM był 16 styczeń, urodziłąm 18 grudnia, a wg pierwszych ruchów miałam rodzić 19 grudnia My nie śpimy, Łucja jak nigdy (ale i wczoraj) zrobiła mi pobudkę o 6:35... ale doleżała i ja mogłam dodrzemać. Teraz zjadłąm bułkę z zółtym serkiem i łososiem, mała ogląda chwilę bajkę, ja sobie będę trochę ogarniać mieszkanie i idę ją podrzucić do babci.... no i jadę w trasę. Tzn po Marysie, na targ, do ciuchlandu, do teściów na chwilę, do US, a potem obiadek szykować ![]() Nie spamujcie, w weekend jest mnie o wiele mniej, dzisiaj widze sie z moja Marysia,wiec juz wogole tu mnie raczej nie bedzie
|
|
|
|
#3590 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty ile masz na plusie? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3591 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja starsza siorka na poczatku tak wlasnie karmila swojego synka i teraz przyjaciolka tak karmi i ponoc u nas w szkole rodzenia bardzo duzo czasu poswiecaja karmieniu, wiec z bobasem juz wiadomo jak postępować ![]() Cytat:
musze dzis TZta poprosic zeby mi fotke cyknął, to same ocenicie ![]() mi brzucho tez idzie raczej w piłeczke, ale z tyłu na plecach porobiły mi się taki dziwne "boczki" - jakby fałdki skóry z tłuszczykiem a kręgosłup mam mega wklęsły - czy to normalne jest? bo dziwnie to wygląda ;/ "boczki" na plecach zamiast na boczkach ![]() siostra mi mowi, ze potem jak brzucho będzie rosnąć to mi sie to naciągnie i będzie Ok, ale jakoś nie bardzo wierze... ![]() tez tak macie?? bo u Was widze same fajne piłeczki z przodu i gładkie plecki... Cytat:
i dobrze, ze nic groźniejszego się nie stało.. Cytat:
Cytat:
![]() a co do wozków - to przede wszystkim pompowane koła - i to cztery! bo czesto sie zdarza, ze dają pompowaną tylko jedną parę a reszta to plastiki ;/ no i tak jak dziewczyny powiedzialy - wazna jest amortyzacja, czyli paski albo spreżynki, żeby fajnie sie Młodemu jeździło w nim a Tobie prowadziło ![]() i jeszcze jedna uwaga - od moich znajomych Mam - nie warto kupować wózka dla gondoli, bo dzidzius jeździ nią baaaardzo krótko na poczatku montujesz na wozku i tak fotelik - bo dziecku i Tobie jest wygodniej a potem, jak juz się nie zmieści - max 2-3 miesiące w gondoli i potem jak juz tylko zacznie siedzieć to chce sobie wyglądać na spacerach jakies 2 lata w spacerówce, wiec warto kupić wózek przede wszystkim dla super spacerówki! zeby mozna było w niej mniejszego bobasa zamontowac żeby miała rozkładane oparcie (nie kazda ma!) zeby mozna bylo cieply spiworek dać - czesto maja w zestawie takie spiworki, ze spacerowka wyglada prawie jak gondolka po zalozeniu Cytat:
![]() qurcze ja tez mam lozysko na przedniej scianie - ale gin powiedzial ze to zadna roznica czy na przedniej czy tylniej wiec sie nie martwilam i nic nie czytalam... ale dalas mi do myslenia wlasnie ![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3592 | ||
|
Zadomowienie
|
Najwazniejsze, ze wszystko ok.
![]() Cytat:
nie ukryjesz! sliczny Cytat:
Zamykam fotka pierwszy trymestr. Ciezko powiedziec jaki ma ksztalt ten moj brzuch, ja mam wrazenie ze zaczyna sie rozlewac...pileczki tam raczej nie widze
|
||
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
Na marginesie same laski na tym wizazu |
|
|
|
|
#3594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Fajnie ze nie tylko ja to widze
|
|
|
|
|
#3595 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a płeć jeszcze poznacie Coś tak czuję, że u nas będzie podobnie... ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
![]() Możesz być zwyczajnie osłabiona i wówczas bardziej podatna na wszelkie choroby... ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
pomarańcze. Potrafię wstać o 3 w nocy zjeść 3 pomarańcze i iść spać i tak od 8-9 tc |
|||
|
|
|
#3596 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- co za ciało ! wow! |
|
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic nie mow, u mnie waga ostro idzie w gore |
|
|
|
|
#3599 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mierzylyscie sie moze dziewczyny? Wlasnie sie zmeirzylam i jestem w szoku , od poczatku ciazy przybylo mi: biust 6cm, talia 8cm, biodra 3cm
Edytowane przez caprica6 Czas edycji: 2010-02-26 o 09:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

w sumie tak pierwszy raz 20ego... i się powtarzają 

Wstaje 3 razy
!!!

Dobrze ,ze dzidzius zdrowy ,a juz niedlugo znow go podejrzysz to moze w koncu bedzie widac ! 

12 stron!!!! powariowalyscie??
nie ukryjesz! sliczny 
Dzieki