|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
Boję się, żeby jakoś tandetnie nie wyglądała. Jaki kolor Wam się najbardziej podoba? Kurcze, na tych zdjęciach niewiele widać...
|
|
|
|
|
#992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dojdzie to dam znać czy zasługuje na pochwały
|
|
|
|
|
#994 |
|
Rozeznanie
|
ja bym się tylko obawiała że kartki w środku będą z jakiegoś beznadziejnego papieru...
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- ale z drugiej strony jak ma same dobre opinie to powinno być ok
|
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#996 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupuję taką księgę gości, zaproszenia, winietki, zawieszki na alkohol i poduszeczkę na obrączki.
Edytowane przez Meana1 Czas edycji: 2010-03-01 o 10:04 |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna ta księga. Ile kosztuje i ile ma stron?
|
|
|
|
#998 |
|
Rozeznanie
|
Niestety jest droga 139 zł za 100 stron (50 kartek)
http://fontanessi.abc24.pl/default.a...093&pro=471942 |
|
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poprzeglądałam trochę allegro i stwierdziłam, że nie ma sensu kupować takiej, która mi się niezbyt podoba tylko dlatego, że jest tania. Poszukam czegoś bardziej klasycznego bez tych stroików, bo wybitnie nie jestem do nich przekonana |
|
|
|
|
#1000 |
|
Rozeznanie
|
zamówiłam ecru ale teraz tak patrze na tą księge i te kartki wydają mi się takie jakieś cienkie, ale też te komentarze w sumie są ok, ja ją kupiłam w sobotę więc może w środę będę ją już mieć, tak mi wpadła w oko jak szukałam lampionów
bo będziemy też puszczać takie lampiony http://www.allegro.pl/item929660142_...osc_10szt.html
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1002 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i tania, ale nie wygląda mi na 100stron... Jeśli to prawda to ja ją zamawiam!
|
|
#1004 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was ślubuje w parafii Chrystusa Króla? My planujemy przyjęcie w Leśnym Dworze i z tego co wiem, to najbliższa parafia. Nie jestem z Kielc, więc dopytuję..jaki ewentualnie Kościół wchodzi w grę, jeśli proboszcz tamtejszej parafii nie udzieli zgody na naborzeństwo w piątek...
Pytanie jeśli ktoś z Was orientuję się jakie są koszty w w/w parafii będę wdzięczna również za info. Pozdrawiam Was
|
|
|
|
#1005 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez ewelkafly
cześć Dziewczynki, ja z małym pytaniem. Żadna z Was nigdy nie wspominała o koronkowej sukni a mnie właśnie takie się podobają ale nie jestem pewna czy na pewno taka chcę, w związku z tym mam pytanko co sądzicie o tej sukni? Liczę na Waszą szczerość pozdrawiamsama mam zamówioną bardzo podobną sukienkę tylko w kolorze ecri już nie mogę się doczekać przymiarki tylko obawy mam takie jak kasia2629 czy na pewno dobrze wybrałam, ale teraz to już po fakcie muszę iść wybrać tort do cukierni Braci Janusz gdzie ona się znajduje bo kompletnie nie wiem . W ogóle to jaki tort polecacie?
|
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 |
|
Raczkowanie
|
Cukiernia Braci Janusz znajduje się na ul. Bohaterów Warszawy w pawilonach dokładnie na przeciwko Tesco. Polecam smak wiśniowo - bananowy. Jest najlepszy
dziękuje za odp
|
|
|
|
#1008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wtedy powiem czy warto ją zamawiać ![]() a tak w ogóle madziastanczyk to za co bana dostałaś?? Edytowane przez syrwia81 Czas edycji: 2010-03-01 o 12:51 |
|
|
|
|
#1009 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W mojej parafii nie ma kościelnego wiec płaci się tylko księdzu w granicach 500-800zł i organiście 100-150zł ale nie wiem ile dokładnie on bierze za ślub. Co do kosztów na Baranówku to nie mam pojęcia.
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
500-800zł? Czemu tak dużo? |
|
|
|
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- yyyyyy no my dajemy księdzu 600zł... A ile się daje tak mniej więcej??? To którego macie ślub??
|
|
#1012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba się tu pilnować ze wszystkim nawet nie sądziłam, że moderator jest w stanie tak wszystko śledzić
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
podłaczam się pod pytanie, ile się daje księdzu? myślałam, że 400-500 zł wystarczy
|
|
|
|
#1014 |
|
Raczkowanie
|
my planowaliśmy dać tak ok 400zł za mszę plus organista i kwiaty w kościele. wystarczy że u TŻ za zapowiedzi zapłaciliśmy 150zł według cudnego cennika. Masakra!
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za co oni biorą to 500-800zł Doliczmy do tego 100zł organista + zapowiedzi w naszych parafiach to 200zł i jak nic wychodzi 1000zł na sam kościół????
|
|
|
|
|
#1016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym ceny są niewiele mniejsze niż w sołtykach a dla mnie żaden tort nie dorówna śmietanowemu z sołtyków!
|
|
#1017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego nawet nie szukałam niczego innego
|
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o tą panią, to faktycznie do najmilszych nie należy. My zamawialiśmy u właściciela i byliśmy bardzo zadowoleni z obsługi.
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki! Czy któraś mogłaby mi polecić jakieś dobrego kamerzyste i fotografa... Zupelnie nie mam pojecia jak sie do tego zabrac... jestem zielona w tym temacie. no i jakie mniej więcej sa tego koszty
|
|
|
|
#1020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówi się co łaska lub w niektórych kościołach są określone kwoty za taką usługę Mój brat cioteczny brał ślub pod telegrafem w 2007 roku i dał księdzu 300zł więc stwierdziliśmy z Tż że 500-600zł bedzie OK. Do tego dochodzi oczywiście dekoracja koscioła i kwiaty a także zapłacenie organiście parafialnemu żeby nie grał i organiście mojemu za granie. Także ze 2000 mi wyjdzie jak nic!
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

W Tęczy widziałam ostatnio księgi gości i miałam nawet zapytać jakie są bo wolała bym w sumie kupić i widzieć jak to wygląda na żywo ale do wesela nam zostało sporo czasu więc się nie zatrzymywałam przy stoisku...
Boję się, żeby jakoś tandetnie nie wyglądała. Jaki kolor Wam się najbardziej podoba? Kurcze, na tych zdjęciach niewiele widać...

). Przekonują mnie komentarze dotyczące tej księgi w profilu sprzedającego. Co o niej myślicie?

Jeśli to prawda to ja ją zamawiam!
trzeba się tu pilnować ze wszystkim
Poza tym ceny są niewiele mniejsze niż w sołtykach a dla mnie żaden tort nie dorówna śmietanowemu z sołtyków!