|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4292 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
Cytat:
Mój M w poprzedniej firmie raz na jakiś czas wyjeżdżał służbowo i zawsze gdy wyjeżdżał zostawiał w domu,w jakimś dziwnym miejscu (np. na lustrze w łazience, w szafie, w chlebaku) karteczkę z "czułym zdaniem". Oczywiście karteczka trafiała w moje ręce w najmniej oczekiwanym momencie np. rano gdy robiłam śniadanie, w lodówce na maselniczce i była bardzo miłym akcentem |
|
|
|
|
#4293 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.II
|
|
|
|
#4294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4295 |
|
Raczkowanie
|
mamuśki czy farbujecie włoski w tym naszym wyjątkowym stanie??
|
|
|
|
#4296 |
|
Zakorzenienie
|
powstrzymałam się do 17 tc
Potem użyłam szamponu koloryzującego. Zakładam, że jeszcze kilka razy zastosuje szampon
|
|
|
|
#4297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Abeta- ja wracam do naturalnych wiec nie farbuje juz od 7.11.2009
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4298 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma rok temu była w ciąży i farbowała, tylko po 3 miesiącu ciąży.
Ja na swój ślub też odwiedzę fryzjera i jak będzie koncept by się farbować to skorzystam
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4299 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez mam dzis gina - moze bedzie plec juz widac ![]() ja jutro mam fryzjera - po raz pierwszy w ciazy
|
||
|
|
|
#4300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo to jest nas dziś conajmniej 3 na wizycie u gina ![]() Mam nadzieję, że wrócimy z samymi dobrymi wieściami
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4301 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4302 |
|
BAN stały
|
marta spokojnie
![]() ja za to ide na czesanie próbne
|
|
|
|
#4303 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczynki
Ciekawe jakie będę miała wyniki cytologi? Czy Was też tak bolało robienie cytologii. MI aż łzy napłynęły, a moja ginka jest bardzo delikatna. |
|
|
|
#4304 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie, nigdy
|
|
|
|
#4305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że to niemożliwe.
|
|
|
|
#4306 |
|
Zakorzenienie
|
Bo są 2 sposoby. Pierwszy kiedy pobiera wymaz patyczkiem. Drugi, nowsze i podobno bardziej wiarygodny przy zastosowaniu takiej niby strzałki. Polega na lekkim zdrapaniu naskórka. Dlatego cholerstwo boli i można po badaniu troszkę krwawić.
|
|
|
|
#4307 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czułam jak mnie tam coś lekko udrapnęło ale nie plamiłam ani nic. Tylko chwilę był taki dyskomfort.
|
#4308 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nie wiem czym mi pobierał próbkę bo nie patrzę mu na ręce czy sobie w psiochę a jak się położę to patrzę w sufit i udeję, że mnie nie ma xD
Nigdy mnie jakoś nic nie bolało na szczęście.
|
|
|
#4309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
marta moze dlatego ze ciałko jest teraz bardziej ukrwione marta, siala, pilotka i czekamy na relacje ja ide jutro z rana bo na 9:15hd narobiłas mi ochoty i wypackałam się glinką i zrobiłam sobie henne ![]() Ja na temat włosów się nie wypowiadam bo nigdy nie miałam potrzeby farbować Oczywiscie jajeczniczke zjadlam tak mi Basia ochoty narobiła A co robicie na obiad ja nie mam pojecia bo nie mam ziemniaków chyba pierś wyciągne i zrobie te placuszki z kurczaka o ...Odnośnie karteczek: Ja kiedyś wróciłam z nocki (mój był w pracy na rano) otwieram laptopa a tu karteczka " nie ma siedzenia przy komputerku , do spania słodka"
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-02 o 11:03 |
|
|
|
|
#4310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4311 |
|
Zakorzenienie
|
jeju dziewczyny ciezko za wami nadazyc od rana
![]() mi poleciala krew przy cytologi troche ale gin powiedziala zeby sie nie martwic bo to sie zdaza. ale nie bolalo mnie wcale. ja tez nie patrze nigdy miedzy nogi tylko w sufit
|
|
|
|
#4312 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() naprawde najwiekszym stresem przy badaniu jest dla mnie ten nieszczescy fotel i to, ze ktos będzie miał mi TAM cos wkladac porodu to na prawde sobie nie wyobrazam
|
||
|
|
|
#4313 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale mi chodzi czy nie lepiej zaraz takie na 2 m?? Cytat:
moje dziecko chyba mi ktos podmienil...od rana sam sie bawi!!! pokaze wam moj brzusio.... |
||||||||
|
|
|
#4314 |
|
Zakorzenienie
|
żabka zobaczymy najwyżej kiecke sprzedam
kurcze nawet nie wiedziałam, że takie wanienki są ![]() pilotka ja miałam 75c a teraz z 80d (miekkich) wypływa ![]() i ten kolega ![]() muminek no piękny brzucholek A my oprócz ślubu kuzynki w kwietniu (swoją drogą nie wiem co zrobić bo dostalismy od niej 2000,- na prezent ślubny, ale ona pracuje jako lekarz w anglii i niezle zarabia.Od jej ojca a mojego chrzestnego dostalismy 1500,- ale ona tak przesadzila.Głupio mi dac mniej, ale mówi się, ze kazdy daje tyle na ile go stac nawet rozmawiałam z nią ze przesadziła bardzo...)idziemy 28 marca na chrzciny Filipka i Tż jest chrzestnym (dowiedział się w niedziele)chcemy dac 500,- bo tyle też daliśmy Tż chrzesnicy dwa lata temu. Teraz jeszcze ubezpieczenie auta, niedopłata za wode za mieszkanie bedzie a jeszcze nie wiem jak prąd.No paranoja z tymi wydatkami w krótkim czasie...ech Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-03-02 o 11:25 |
|
|
|
#4315 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki... podkradłam z innego wątku coś do pośmiania się
![]() Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8 miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Placz: Pierwsze dziecko: Wyciagasz dziecko z lozeczka jak tylko pisnie. Drugie dziecko: Wyciagasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczenstwo, ze jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakrecac grajace zabawki w lozeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, ze ma dzwonic tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz sie na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spogladasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz sie przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz sie prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-03-02 o 11:24 |
|
|
|
#4316 |
|
Zadomowienie
|
Siala_Bala sukienka bardzo ładna ale wiadomo każdy ma swój gust
ja np nie lubie tych o matko zapomniałam słowa dziecko mi mózg wyżera ale chodzi mi o okrycie wierzchnie heheh bo zakrywa sukienke ale wiadomo musi być bo chlodno będzie dla mnie moja sukienka była najlepsza na świecie chodz bałam się czy mnie wszystkie ciotki nie zjedzą bo byla strasznie jakby wyzywająca hehe ale np mojej babci mimo że mówiła że to sukienka na sylwestra a nie na ślub ( miałam cywilny) bardzo sie podobała i chodziła potem i mowiła ciągle moja barbi moja barbi hehe a je byłam strasznie zadowolona była szyta wg mojego pomysłu i nie było w niej widać moich boczków bo ja w stosunku do brzucha mam strasznie waskie biodra o zresztą wstawie wam zdjęcie ![]() papeteria ciężko powiedzieć jak z tą sukienka bo niewiadomo jak urosną ci piersi za miesiąc może napisz jeszcze pytanie czy się właśnie rozciąga w piersiach czy jest to sztywny materiał ale ci wasi TZ są fajni ja to sobie mogę pomażyć mojemu to mówić wprost że czasem miło by było dostać głupią róże ale do niego nic nie dociera ;/ ja farbowałam ale to chyba był już 4 miesiąc ale tylko dlatego nie wczesniej by zle się czułam i nie wyobrażałam sobie wysiedziec 4 h u fryzjera ale to tylko jeden powód nie wierze w jakies wchłanianie sie farby przez głowe co może być szkodą dla płodu pilotka f16 marta_d1 Siala_Bala powodzenia dziewczyny u ginów i czekamy na relację ![]() a odnośnie cytologii ja miałam chyba rok temu w styczniu a teraz w ciąży nie miałam powinnam się upomnieć ginowi ? bo nie wiem
|
|
|
|
#4317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo ja tez dzisiaj mam wizyte. Ide na 16 i dzisiaj mamy sie dowiedziec płeć mam nadzieje ze maleństwo się ładnie ułoży. Trzymajcie kciuki i ja tez trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
|
#4318 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cytologii mój lekarz( robi raz na rok?) uprzedza mnie ze bedzie robił i wtedy czuje takie jakby uszczypniecie, drapniecie czy cos w tym stylu
siala nieźle się uśmiałam ![]() wiolek ślicznie kociamborek
|
|
|
|
#4319 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Szalejecie dziewczyny, ciężko was nadrobić. Ślązaczki super, że spotkanie się udało ![]() papeteria, ładna sukienka, a co do rozmiarów biustu to widzę, że mamy ten sam, ja muszę się zaopatrzyć w nowy stanik bo mi się już wylewa i nie chcę żeby mi jeszcze urosły bo na taczce będę musiała je wozić![]() siala mi się twoja sukienka bardzo podoba więc nie mów, że jesteś bezguście bo i mnie obrażasz Co do niespodzianek od faceta to mój ma wiecznie jakieś pomysły, aż się czasem sama boję, kwiaty, misie, batoniki to normalka, ale najbardziej uwielbia mnie straszyć i mi się po szafach chowa, łobuz , kiedyś przez niego zawału dostanę.Trzymam kciuki za wszystkie kobity, które mają dzisiaj wizyty, ja też dzisiaj miałam mieć, ale przesunęła się na jutro na 8.30 nie wiem jak ja wstanę hehe. wiolek mi na dzień dobry lekarka zrobiła cytologię-na pierwszej wizycie jak już byłam w ciąży Edytowane przez Lilka___ Czas edycji: 2010-03-02 o 11:39 |
|
|
|
#4320 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!
Dawno mnie nie było, czytam Was na bierząco, ale jak mam coś napisać sama od siebie to nie wiem co napisać. Mam takiego mega doła, że sobie z nim nie radzę. Idę na 19 do pani psycholog, muszę wierzyć, że mi pomoże, bo jak nie będę wierzyć to po co iść. Kilka lat temu, brałam leki na depresję, nie mogłam się pozbierać po rozstaniu z pewną osobą. Wiem, że teraz jestem przewrażliwiona na swoim punkcie, łatwo płaczę etc. ale mam nadzieję, że jakoś się z tego wygramolę. Byłam wczoraj odreagować, łaziłam po sklepach i komisach i w sumie dla siebie nic nie znalazłam, ale dla koleżanki która już wie, że będzie dziewczynka znalazłam świetną czapeczkę za 10 zł.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.

"

chyba pierś wyciągne i zrobie te placuszki z kurczaka o ...
Ale nie wiem, czy to nie za duże wariactwo...
, czy on jest atrakcyjny cenowo? czy chodzi o dobra jakosc? jakie sa jego zalety?