Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 16:10   #241
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

ale tu cicho...

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:10   #242
Aaś
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
No i news dnia: KIECA OSTATECZNIE (mam nadzieję ) WYBRANA
hurra
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:37   #243
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
to ja rzezuche moge caly rok jesc a kielki tez kupuje w Makro jest baaardzo duzy wybor, wiec sa i kielki lucerny, rzodkiewki, brokula czy tam slonecznika pyszotka kiedys nawet mialam kielki na patelnie - z dodatkiem czosnku niebo w gebie

ja bede rzucac bukietem ale bukiet do zwrotu, bo mi sie jeszcze na plenerek przyda

a my ostatnio pobawilismy sie z TZem we wstepne ustalanie rozsadzenia gosci na sali chcielismy zrobic stol mojej rodziny, stol jego rodziny i stol znajomych, ale w momencie jak wyszlo, ze przy stole TZowej rodzinie bedzie siedzialo troche ponad 20 osob, u mnie troche ponad 30, a przy stole znajomych 60 osob to musielismy zmienic koncepcje teraz wyszlo nam w miare po rowno choc nie bylo latwo

i tak sobie mysle, ze jak zamawiamy teraz zaproszenia to od razu zalatwimy wszystkie 'papierkowe' sprawy tzn. zawieszki na wodke na stolach, etykiety na wodke na odchodne i przydaloby sie kupic jakies materialy do tablo. wole to zalatwic teraz urtem, a potem juz sobie nie zawraca glowy takimi szczegolami

wymyslilam, ze jak sala bedzie na bialo-zielone to kupie duzy soczystozielony karton, na ktory przykleje takie jakby schematy 4 stolow (na bialym tloczonym papierze), a to ozdobie albo materialowymi bialymi kwiatuszkami albo drewnianymi biedronkami dla kotrastu na szczescie sztaluga jest na wyposazeniu sali, wiec wystarczy tylko przymocowac
zamowilabym jeszcze od razu za jednym zamachem te krzeselka pelniace funkcje podziekowania i winietki, no ale tu juz mnie ogranicza to, ze jeszcze nie wiemy kto na pewno przyjdzie

zawieszki beda takie jak na pierwszym zdjeciu tylko w takiej zielonej kolorystyce jak na drugm (i z roznymi tekstami o wodce)j, a etykiety z tym takim niebieskim jak na pierwszej (bedzie Wyborowa, wiec pod kolor) i jakims takim tekstem dziekczynnym z naszymi imionami i data jak na drugiej co sadzicie? (oj ciezko bylo znalezc w tym calym slubnym kiczu cos w miare prostego i niepretensjonalnego )
Lain a powiedz mi jak podzieliście te stoły dla Gości?
Będziecie wypisywać na tablo numer stołu i np. Rodzina Panny Młodej czy z imienia i nazwiska każdego gościa?

Jak kiedyś kupowałam bukiet kwiatów w prezencie to też dostałam gratis biedronkę na listek. Bardzo ładne te biedroneczki

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
pokaże wam moją sukienkę
nie mam w niej koła i halki więc układ ma nieco zniekształcony
Mi się te ramiączka nie podobają
Nie da rady ich troszkę zmarszczyć?
Bo wg mnie są za szerokie i nie wyglądają elegancko tylko jak od jakiegoś t-shirtu Ja bym je troszkę zmarszczyła żeby właśnie było bardziej elegancko. Wiesz o co mi chodzi?

Muszę teraz wymyślić jakiś pomysł na obiad
Lain ma czasami fajne pomysły obiadowe bo takie 'inne', a na coś takiego ma ochotę

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:53   #244
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Super podkreśla talię I biuścik świetnie wygląda

Nie piłam, ale słyszałam same pozytywne opinie

A tą odżywkę można kupić w zwykłej aptece, czy tylko przez neta?

Ja się bardzo cieszę, że na naszej sali jest wieeelki kibelek dla inwalidów Zmieszczę się w nim razem ze świadkową w razie gdybym sobie sama nie radziła

gratulejszyn!!!
wklejaj suknię!

a ja mam nadzieję, że jutro pochwalę się tym samym

czy można tą odżywkę kupić w normalnej aptece to napiszę ci albo jutro albo później, bo właśnie zaraz mam zamiar iść to sprawdzić

see you, uciekam, bo w końcu z pracy trzeba wyjść, nie?

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 16:55   #245
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
klask i: Uznam, że nie zauważyłam tego co napisałaś w nawiasie
Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
klask i:
I na co sie w końcu zdecydowałaś?
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
hurra
Dzięki za brawa i grupową radość
Oczywiście, żeby nie było zbyt łatwo to suknia jest mixem, ale tym razem nie trzeba aż tak bardzo wysilać wyobraźni:
góra jak na pierwszym zdjęciu
kokarda jak na drugim zdjęciu w kolorze kwiatków (bo tamta duża kokarda by zbyt ekstrawagancko wyglądała w takim kolorze )
Dół jak na 3 zdjęciu, tylko te fragmenty koronki będą mniejsze.
Z tyłu sznurowana i wstążka przyszyta tak jak na 4 zdjęciu
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:06   #246
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za brawa i grupową radość
Oczywiście, żeby nie było zbyt łatwo to suknia jest mixem, ale tym razem nie trzeba aż tak bardzo wysilać wyobraźni:
góra jak na pierwszym zdjęciu
kokarda jak na drugim zdjęciu w kolorze kwiatków (bo tamta duża kokarda by zbyt ekstrawagancko wyglądała w takim kolorze )
Dół jak na 3 zdjęciu, tylko te fragmenty koronki będą mniejsze.
Z tyłu sznurowana i wstążka przyszyta tak jak na 4 zdjęciu
Ale mix!
Fajnie będzie wyglądać.
Butki też będziesz miała w kolorze kokardy?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:14   #247
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjoanna Pokaż wiadomość
Ale mix!
Fajnie będzie wyglądać.
Butki też będziesz miała w kolorze kokardy?
Dzięki
Chciałam mieć takie butki, ale TZtowi się nie podoba ten pomysł Z resztą sama nie jestem do niego tak do końca przekonana, więc chyba jednak zostanę przy białych butkach
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:14   #248
Remmi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
I jak dla mnie mega skuteczna. Jestem zadowolona
No to ja też sobie zaaplikuję tę odżywkę.

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
a ile będzie śmiechu żeby iść siu siu

A masz jakis pomysł na coś prostego i eleganckiego?
A żebyś wiedziała ile to śmiechu, pół roku temu byłam świadkową przyjaciółki i z moją przyjaciółką chodziłam do kibelka i trzymałam jej suknię a ona siiiusssiiii a nie miała halki to ja nie wiem co to będzie z halką

Cytat:
Gratulacje
Stary 2010-03-04, 17:37   #249
madmuazelle
BAN stały

Martolka,gratuluje wyboru sukni.

Ja póki co nie chce myśleć o tym,jak to będzie z susianiem kiedy ma się na sobie suknie.

Czytam sobie właśnie relacje ze ślubów na innym forum.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:46   #250
certina4
Wtajemniczenie

cześć
dziękuję ze poparłyście mój wybór wczoraj miałam ciężki orzech do zgryzienia z tą suknią a zaraz przyjeżdza TŻ i jedziemy zamówić suknię

Cytat:
Napisane przez 83mika Pokaż wiadomość
Super butkiOstatnio przeleciałam po sklepach ale nic mi sie nie podobało, większość z tymi czubkami
Ale mam stresa, no nic wklejam zdjęcia
To ja w mojej sukience
ładnie wyglądasz tylko jakoś lampa dała efekt rozbłysku sukience?

Gospella ładnie Ci w tej sukni

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:50   #251
sjoanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Martolka,gratuluje wyboru sukni.

Ja póki co nie chce myśleć o tym,jak to będzie z susianiem kiedy ma się na sobie suknie.

Czytam sobie właśnie relacje ze ślubów na innym forum.
Moja koleżanka opowiadałą ze też się tym siusianiem martwiła ale podczas całego wesela nie była w łazience. Trochę jadła i piła ale najwięcej tańczyła i rozmawiała z gośćmi więc na nic nie miała czasu.
Do łazienki poszła dopiero w domu a wtedy zdjęła sukienkę

I co ciekawego tam piszą?

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2010-03-04 o 17:55
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 17:52   #252
BlackAngel
Adwokat diabła

już jestem!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:29   #253
asiulek1705
Wtajemniczenie

Ale cisza...czyżby przed burzą? Ja czekam na TŻta, czuję niepokój, no ale nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieli nie dojść do porozumienia
Stary 2010-03-04, 18:42   #254
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Ale cisza...czyżby przed burzą? Ja czekam na TŻta, czuję niepokój, no ale nie wyobrażam sobie, żebyśmy mieli nie dojść do porozumienia
Asiulek, będzie dobrze
Na pewno dojdziecie do porozumienia, a jak TZ dalej będzie się wahał czy porozmawiać z mamą czy nie, to Ty weź sprawy w swoje ręce (to na teściową oczywiście)

A tak wogóle to cześć
Nie miałam czasu w pracy zajrzeć do Was sajgon był taki , że hoho
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 18:53   #255
mmmmmm
Zakorzenienie

Mogę się Wam wypłakać???
jeszcze nie mam sukienki a czas goni

ps. Już mi lepiej jak Wam to napisałam...
Stary 2010-03-04, 18:56   #256
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę się Wam wypłakać???

nawet nie wiesz jak mnie to cieszy, bo chyba my 2 tylko nie mamy kieckija jeszce sie nawet nie rozglądałam
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:01   #257
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
nawet nie wiesz jak mnie to cieszy, bo chyba my 2 tylko nie mamy kieckija jeszce sie nawet nie rozglądałam
Ale Ty masz ślub 5 tygodni po mnie
Stary 2010-03-04, 19:04   #258
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez can't be perfect Pokaż wiadomość
za dużo myslisz kobieto idź do salonu i tam specjalistki na pewno Ci doradzą

ja się zastanawiam nad pasta wybielającą.. kiedys wspominałyscie o paście Blanx, byłam się zorientowac ile takie cus kosztuje i w aptece ok. 30 zł.. trochę mi szkoda takiej kasy na pastę, ale czy coś w ogóle daje?? albo polecacie jakąs inna?? bo musiałabym trochę może żółte ząbki doprowadzić do ładu.. a i pojawiły mi sie na jedynkach takie białe małe plamki?? mozna to jakoś zlikwidowac?? za mało wapna czy co??
Ja polecę żel białę perłe - takie nakładki na zeby są i 2 tubki żelu. Mi dużo dało... a jestem jeszcze na pierwszej tubie.

Cytat:
No własnie, a gdzie to można kupić?

Mój suwaczek mnie przeraża! Muszę wyciągnąć TŻta po garniak... ale jak... on twierdzi, że chudnie jeszcze ...właśnie pochłonął pączka
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:19   #259
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Ty masz ślub 5 tygodni po mnie
no niby tak ci nie zmienia faktu ze 95 % lasek już ma suknię a ja jeszcze się nie rozglądam:P ale wisi mi to mam czas
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:31   #260
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A tą odżywkę można kupić w zwykłej aptece, czy tylko przez neta?
Mozna

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
czy można tą odżywkę kupić w normalnej aptece to napiszę ci albo jutro albo później, bo właśnie zaraz mam zamiar iść to sprawdzić
Widzę, że odżywka robi furorę. Mam nadzieję, że dla innych będzie tak samo skuteczna jak dla mnie
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:34   #261
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Nie tylko Wy we dwie nie macie kiecki,bo ja też jeszcze nie mam.Po nią wybieram się dopiero w czerwcu.

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17631987]
Mój suwaczek mnie przeraża! Muszę wyciągnąć TŻta po garniak... ale jak... on twierdzi, że chudnie jeszcze ...właśnie pochłonął pączka[/QUOTE]
Smacznego pączusia Właśnie się dzisiaj pytałam tż-ta czy się ważył,stwierdził że co jakiś czas się waży i jego waga stoi w miejscu.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Powróciłam,bo tż wybył.Także czas na relaks.

A,zapomniałam:
joasiu,wow to koleżanka miała fajnie.Ja chyba też będe mało pic,by nie sikac. Nie,no żartuje.
A piszą tam ( PMP-Przewodnik Panny Mlodej ) dziewczyny swoje releacje plus zdjęcia.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:34   #262
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Remmi Pokaż wiadomość
No to ja też sobie zaaplikuję tę odżywkę.
Stary 2010-03-04, 19:37   #263
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
oho! hormony się odzywają? a czy ty nie wiesz, że kobieta w ciąży nie jest ani brzydka ani gruba? tylko bardzo kobieca i wręcz zachwycająca!

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
na pewno wszystko bedzie ok moje kocurki to co swoje odespaly i byly jak nowe. z kotkami jest troche bardziej skomplikowane, ale to juz tak rutynowy zabieg, ze na pewno bedzie dobrze
Chyba jest wszystko ok jak na razie.. kotka co prawda nie chce za bardzo spac i lazi chwiejnym krokiem po mieszkaniu ale w koncu jej sie pewnie znudzi Szkoda mi jej troche bo jest taka nieporadna
Cytat:
Mogę się Wam wypłakać???

Masz jeszcze troche czasu, spokojnie Ja mam suknie ale prawdopodobnie bede musiala wybrac inna, i to na jakis miesiac przed slubem zeby dobrac cos odpowiedniego do mojego brzucha Damy rade

Black, tak jak obiecalam wklejam fotke
Troche sie wstydze ale co tam

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-03-04 o 19:43
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:38   #264
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Nie tylko Wy we dwie nie macie kiecki,bo ja też jeszcze nie mam.Po nią wybieram się dopiero w czerwcu.

Smacznego pączusia Właśnie się dzisiaj pytałam tż-ta czy się ważył,stwierdził że co jakiś czas się waży i jego waga stoi w miejscu.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Powróciłam,bo tż wybył.Także czas na relaks.

A,zapomniałam:
joasiu,wow to koleżanka miała fajnie.Ja chyba też będe mało pic,by nie sikac. Nie,no żartuje.
A piszą tam ( PMP-Przewodnik Panny Mlodej ) dziewczyny swoje releacje plus zdjęcia.

A to dobrze i źle, żew jego przypadku stoi? TŻ własnie mówi, że za jakieś 2 tygodnie pójdziemy... przegryzajac sernikiem...
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:39   #265
anesh_
Zakorzenienie

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;17631987]Ja polecę żel białę perłe - takie nakładki na zeby są i 2 tubki żelu. Mi dużo dało... a jestem jeszcze na pierwszej tubie.

No własnie, a gdzie to można kupić?

Mój suwaczek mnie przeraża! Muszę wyciągnąć TŻta po garniak... ale jak... on twierdzi, że chudnie jeszcze ...właśnie pochłonął pączka[/QUOTE]

w aptece normalnie
A mi się podoba Twój suwaczek

Martoolka
Asiulek
Stary 2010-03-04, 19:43   #266
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, zmykam na aero i zakupy

Zajrzę do Was później
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:45   #267
anesh_
Zakorzenienie

Mam problem z wkładami do zaproszeń... najpierw chciałam o teatrze i o sądzie, a teraz stwierdziłam, że wymyślę coś o nas, czyli, że juz mamy slub cywilny...
I staneło:
Państwem X już się staliśmy,
lecz przed Bogiem jeszcze nie przysięgaliśmy...
I co dalej?
Dlaczego ja sobie zawsze muszę wymyślić dodatkowy problem?
Stary 2010-03-04, 19:50   #268
aicila
Rozeznanie

Cytat:
jeszcze ja! jeszcze ja! nie zapominajcie o tym, że jeszcze ja nie mam sukienki no ale ja to mam jeszcze duuuużo czasu (czyli jakieś 2 miesiące)

Martoolka gratuluję, ale czy to jest aby na pewno ostateczna wersja

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 19:51   #269
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Mam problem z wkładami do zaproszeń... najpierw chciałam o teatrze i o sądzie, a teraz stwierdziłam, że wymyślę coś o nas, czyli, że juz mamy slub cywilny...
I staneło:
Państwem X już się staliśmy,
lecz przed Bogiem jeszcze nie przysięgaliśmy...
I co dalej?
Dlaczego ja sobie zawsze muszę wymyślić dodatkowy problem?

Teraz te braki nadrobić chcemy/pragniemy
Z wielką radością poslubujemy

tak mi sie pomyślało

caprica dziękuję za wsparcie. Jestem jakias zdołowana ostatnio. I już sama nie wiem czego chcę jeśli chodzi o sukienkę...
Stary 2010-03-04, 19:54   #270
aicila
Rozeznanie

Cytat:
Teraz te braki nadrobić chcemy/pragniemy
Z wielką radością poslubujemy

tak mi sie pomyślało

caprica dziękuję za wsparcie. Jestem jakias zdołowana ostatnio. I już sama nie wiem czego chcę jeśli chodzi o sukienkę...
mam tak samo. sama już nie wiem czego szukam. na pierwszych wizytach na salonach czułam się jak w siódmym niebie. to było świetne uczucie, ale już mi to przeszło i już nawet ochoty nie mam iść do pozostałych salonów z mojej listy... a wszystko chyba przez to, że nic mnie na kolana nie rzuciło jeszcze i teraz już wychodzę z założenia, że i tak nic nie znajdę...

"...Każdy ma po jednej szansie żeby powiedzieć TAK, jak ją straci to musi zostać jaroszem.
A kto to jest jarosz?
Człowiek je tylko same warzywa, bo żona mu nie będzie gotowała schabowych taka przyszłość go czeka!"
aicila jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości