Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud. 2009) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-04, 22:11   #3781
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

A i prosze o kciuki jutro, bo na 8 do dentysty ide...

......................... ....

phi... jaka tu cisza. To ja też idę spać

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-03-04 o 23:23
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:33   #3782
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Tarasiu gratuluje KKV ciesze sie ze jestes w klubie jeszcze Kachulke musimy miec

z zabawek... hmm... przede wszystkim mata i karuzelka.. poza tym przyczepilam malemu w lozeczku grzechotki do wozka wiec je sobie potrzasa..
duzo grzechotek mamy i maly je lubi.. szeleszczace ksiazeczki
krowka do ukladania http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...anka-p2791.htm czy pluszowy pociag http://www.bangla.babyonline.pl/zaba...miki-p2782.htm uczace kluczyki ktore dostal ostatnio http://www.zabawki-fisher-price.pl/p...uczyki,55.html

bardzo podoba mu sie mlynek do kulek sensorycznych co kupilam chrzesnicy.. tak sie cieszyl jak swiecily swiatelka i graly melodyjki
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Kropko Kachulka juz jest w klubie

kurde mialam tyle pisac a cos weny nie mam
Nie no dziewczyny jestem na liscie tej rankingowej 160 osob ale do KKV nie naleze,brak miejsc raczej

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-04, 23:59   #3783
zebra666
Zakorzenienie

Gucia dzięki poszukam czy u nas w Rossmanie jest takie coś

Karenina19 będzie dobrze

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 08:49   #3784
simpatica
Zakorzenienie

pierwsza

to sie melduje i ide poczytac co tam wieczorem naskrobałyście bo miałam zajrzec ale się z mamą ściełam i nie miałam ochoty wychodzic z pokoju...

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 08:52   #3785
konspiracja
Zakorzenienie

Bry
A co to, czy wszystkie Mamusie jeszcze śpią?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 08:54   #3786
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kachulko mam nadzieje ze bedziesz w klubie

u nas noc jak zwykle przespana.
zaraz jade na rentgen stopy. oczywiscie dostalam skieroanie ale zeby zrobic zdjecie trzeba jechac na drugi koniec krakowa bo blizej nie ma podpisanej umowy. wszystko aby zniechecic ludzi do leczenia

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 08:57   #3787
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
u nas sprawdza się kostka babydream z Rossmanna. Sandra jest nią zachwycona. W środku ma dzwoneczek, szeleszczące wypustki, lusterko, gryzaczki i jest obszyta materiałami o różnej teksturze
Załącznik 2920298
super ta kiostka. szkoda, że n ie widziałam takiej u nas może źle patrzyłam
Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Heloł

Zahaczyłam jeszcze o Real i tam dużo fajnych promocji jest.
Kupiłam Pampersy, 186 sztuk za 95 zł. I szczeniaczka uczniaczka za 129 zł więc cena jak na allegro a do tego była piramidka z kółeczkami gratis
my tez kupiliśmy tą mega pakę. Wychodzi po jakieś 51gr za sztukę więc fajna cena!

Kropeczko wczoraj udało mi się wejść do klubu
kachulka musisz czatować. zawsze rano się okazuje czy jest wolne miejsce czy nie

i widzę, że opaski w modzie wszystkie dziewczynki wyglądają w nich tak uroczo!

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:12   #3788
brombusia
Zakorzenienie

Haj
Młody wreszcie padł bo od 6 marudził

Cytat:
Brombi szczeniaczek uczniaczek super zabawka
No, jak się nią wczoraj ekscytowałam już w aucie, a potem rzuciłam ją na tylne siedzenie to za 5 sekund mi zawołał "a kuku, widzę Cię"

Cytat:

No i jak? Kciuki trzymałam

Cytat:
zaraz jade na rentgen stopy. oczywiscie dostalam skieroanie ale zeby zrobic zdjecie trzeba jechac na drugi koniec krakowa bo blizej nie ma podpisanej umowy. wszystko aby zniechecic ludzi do leczenia
Kochana, a ja chyba nie doczytałam, co Ci w stopę?

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
super ta kiostka. szkoda, że n ie widziałam takiej u nas może źle patrzyłam
Właśnie też muszę się wybrać do rossmanna obczaić te zabawki z babydream Poza tym dostałam paczkę z Hippa i jest tam taka książeczka rabatowa na słoiczki, herbatki, soczki i kosmetyki z Hippa.

Xpressja Twoja Mała to niezła gaduła, mój w jej wieku tyle nie nawijał

Simpatica, Filuś nie interesuje się w ogóle lusterkami, także zazdroszczę
I zazdroszczę budowania, ja jestem na etapie szukania działki, ale u mnie w mieście ciężko, jak są to wąskie i dłuuuugie i kosztują 150-200 tysięcy
Za to wymarzony projekt domu juz dawno wybrany

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-03-05 o 09:14
brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:27   #3789
elalank
Zadomowienie

witam

Kuzynka powiedziała, że jak będzie znów w ciąży to sie jej dołożymy do wózka, więc miło z jej strony. Choć i tak mam takie mega wyrzuty sumienia, ze takie cos się przytrafiło.

Na szczęscie moja przyjaciółka pożyczy nam wózek na ten koniec zimy teraz już nie zostawię go na pół minuty...

Jeśli chodzi o mojego TZa- Olka od 3 dni płacze i marudzi jak TZ ją ma na rękach, więc jest mu strasznie smutno, aż mi było przykro jak mi ją oddawał, bo wpadła w taką histerię nie wiem co jest grane.... Mam nadzieję, że zaraz jej to przejdzie.
I mój TZ bardzo potrzebuje mojej bliskości, więc też staram się mimo zmęczenia pobyć trochę sam na sam.

Kupiłam mleko NAN i niestety uczuliło (plamki czerwone na buzi, głowie i brzuszku) Olkę, wcześniej dawałam Bebiko i nic jej nie było, ale pisałyście, że raczej słabe jest to mleko, więc chciałam zmienić. Także nie będę już testować tylko kupię znów bebiko.

i dziś nici ze spaceru, bo jest -6 a w tej spacerówce nie mam za bardzo jak opatulić Olkę zeby było jej ciepło więc zostajemy w domu

Kliknęłam po 2 razy

a co to za klub o którym piszecie?

belladonna- narodziny dziecka wywraca świat młodych rodziców do góry nogami. Mam nadzieję, że wkrótce sobie poradzicie z tymi chwilowymi problemami

angelusia- yyyyyy!!!!!!! normalnie troszke mnie zatkało. Jak to jesteście małżeństwem i nie mieszkacie razem?? przepraszam, za takie pytanie, ale nam sie bardzo spieszyło, zeby razem zamieszkać i być ze sobą 24h.

Cytat:
czesc mamusie

po pierwsze wstrzasnelo mna to co napisala Ela. ja nie rozumiem jak mozna ukrasc komus wozek. poprostu nie rozumiem az takiego chamstwa. widzac wozek od razu czlowiek mysli: o niemowlak czy noworodek! do glowy by mi nie przyszlo aby komus cokolwiek ukrasc a tym bardziej malemu dziecku..
z drugiej strony moze faktycznie jakis budowlaniec ukradl myslac: na mieszkanie ich stac to i na wozek tez bedzie
Elus zgloscie koniecznie kradzierz na policje.
Kropko- ale i tak nie znajdą złodzieja ... I wydaje mi się, że raczej nie potraktują mnie poważnie

gucia- zdjęcia okropne, ale najwżniejsze że Twoja rodzinka jest cała!!! to musiało być straszne przeżycie, i dobrze, ze jednak Was tam nie było w tym czasie!

Brombi- fajnie, ze piszesz o promocji, bo nam sie pieluchy kończą mam nadzieję, ze jutro też bedzie ta promocja,bo się wybieram do IKEI a obok jest real

karenina- bolało u dentysty?? oby nie! bo moje trzymacie kciuków poszłoby na marne!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-03-05 o 09:31
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 09:54   #3790
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość

właśnie ostatnio sobie czytałam nasze rozmowy w ostatnich dniach przed porodem - i jak mnie głupawka dopadła na dzień przed

ja 1.03 zaczełam 6weidera - ciekawe jak długo wytrzymam
Jak Ty na to czas znajdujesz, grzebac w starych postach?
Za 6w trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
A ja złapałam mega doła tak jak na początku po porodzie było super z TZtem, tak teraz czuję, że on własciwie uważa, że ja swoją rolę spełniłam... nie przytula mnie, praktycznie się nie całujemy (tylko jakieś cmokanie na dzień dobry/ do widzenia) nie mówiąc już o innych kwestiach. Zawsze czekałam na jego powrót z pracy i na wspólne bycie z dzidziem, ale wcale nie jest tak, że jesteśmy wspólnie - orbitujemy wobec synka a ze sobą nie jesteśmy prawie wcale... strasznie mi smutno... powiedziałam mu o tym przez telefon jak był w pracy, wrócił i jeszcze gorzej się niż zwykle zachowuje - jakbym go obraziła. Wcześniej był miło obojętny a dziś jest zimno obojętny.

I widzisz, DiTU, tyle mojego szczęścia - tzn. ubóstwiam swojego synka (i kocham TZ i wierzę, że wszystko się poukłada) ale dlaczego niby nagle ja przestałam być ważna? to nie jest zazdrość o Bartusia absolutnie, po prostu wiem, że da się pogodzić uczucie do dziecka i jego ojca, a widać mój TZ w drugą stronę tak nie chce/ nie potrafi...
Bella, dziewczyny już fajnie odpisaly na Twojego posta, ja tez jestem pewna że to minie.
I u nas tez był taki okres że miałam wrażenie, że super że jest nasz najukochanszy synek, ale parą taką jak byliśmy przedtem już nie będziemy... ale wszystko się poukladało samo i samo wrociło na swoje miejsce, i wrociły te drobne gesty, czułości itd. A oprócz tego mamy teraz nasz największy skarb i to sprawia ze jesteśmy DRUŻYNĄ nie do pokonania Moj małżonek też kompletnie oszalał na punckie synka i wiem, ze "zazdrości" mi tego czasu, kiedy on jest w pracy, a ja z małym. Widzę jak teraz kombinuje żeby jak najszybciej byc w domu, zresztą niby w żartach ale zaproponowal mi czy nie chciałabym wrocic do pracy, zeby on mógł pójść na tacierzyński dlatego ja tez tak robię, specjalnie jak wraca z pracy, staram się zejśc malemu na drugi plan, podgotouję czesto obiad na nast dzień,czy robie cos w domku, zeby oni mogli się pobawic. Gorzej jak maly ma akurat drzemkę, a tatuś chcialaby juz z nim być aktywnie potem kapiemy malego razem tzn tatus bardziej kąpie, ja jestem od masażu i ubierania. W weekendy staramy sie dzielić chyba po rowno, ale bliskość ktorą mam ze Stasiem dzięki karmieniu, mąż nadrabia w zabawie. I wspaniale jest ich słyszeć jak się wygłupiają, a malutki coraz głosniej się zaśmiewa. Moi mężczyźni
Bella wszystko się pouklada. Rozmawiajcie tylko i dajcie sobie troszkę czasu. Zobaczysz, jak mąz ochlonie wrocą przutulania calowania i wszystkie "inne kwestie'...

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam mamuski, wlasnie wrocilam z aerobiku bylo za***iaszczo takiego ruchu mi trzeba bylo, ale jutro wam powiem czy bede w stanie sie ruszyc uciekam teraz pod prysznic, potem kapac mala i bede was nadrabiac
Ale Ci fajnie!!!!!!! och pamietam jakie to wspaniale uczucie!

Cytat:
Dzięki kochana za wsparcie i miłe słowa... u nas to jeszcze inaczej jest chyba - bo doszłam do tego, o co najprawdopodobniej chodzi... TZ jest niesamowicie zaangażowany w synka, uwielbia go tak jak ja - i nie do końca potrafi sobie poradzić z faktem, że w sposób naturalny przez pierwsze miesiące Bartek jest bliżej mnie, emocjonalnie i fizycznie, że to ze mną spędza gros czasu i że do mnie najmocniej się uśmiecha, że on go nie może nakarmić itd. Niby wie, że tak po prostu jest, ale... Trochę to rozumiem, z drugiej strony co mogę na to poradzić? być gorszą mamą? no przecież nie! A ja też potrzebuję miłości od niego i wsparcia, bo nie zawsze jest łatwo... Tak więc on raczej więcej synka by chciał niż mnie, bo ja go nie odsunęłam i nie staram się zawłaszczać tej relacji dla siebie, tak czasami wychodzi. Ech pożaliłam się - sorki...
Sprobuj tak specjalnie podkreślić ważnośc tż jak wroci z pracy i zagadaj np: No teraz chlopaki to ja Was zostawiam, macie swoje meskie sprawy, Bartuś caly dzięń czekal na tatę i pytał kiedy wroci z pracy" itd

Cytat:
u nas sprawdza się kostka babydream z Rossmanna. Sandra jest nią zachwycona. W środku ma dzwoneczek, szeleszczące wypustki, lusterko, gryzaczki i jest obszyta materiałami o różnej teksturze
Załącznik 2920298
ale super, niestety tez tego u nas nie widziałam

Cytat:

A tak w ogole to jestem troche smetna, bo tz powiedzial mi, ze dostal propozycje pracy w Indiach na 3 lata i to baaaardzo dobra propozycja....ja nie chceeeeeeeeeeeeeeeee..... ..........
Rozumiem. Może to sie jeszcze rozwieje... ale jakby co - Bedziemy tam razem z Tobą

Cytat:

Trzymam.

Milego dnia Mamusie!

Acha - Xpresja - sliczna gadulka
I dziekuję za przepisy

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-03-05, 09:58   #3791
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Grześ wczoraj goraczkował i byłam rano w osrodku - i ma zmiany w oskrzelach
pojade jeszcze do naszej prywatnie - zobacze jaki ona da lek
wnerwia mnie to wszystko delikatnie piszac - kaszle niby mniej ale inaczej
co robie zle no co??????????????????????? ????????????????????????? ???????
mam doła
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:02   #3792
belladonna78
Raczkowanie

No takie pustki dzisiaj...
Widzę, że wywołałam temat...
Kropciu, ja wiem że rozmowa jest podstawą. Mój TZ jest kochany ale niestety jest też potwornym uparciuchem (skorpion...), ja też pewnie nie należę do najbardziej uległych i tak to się ściera czasami. Na pewno to nie jest jakaś tragedia, wiem że większość par przechodzi różne kryzysy a urodzenie się dziecka jest tak ogromną zmianą jak nic chyba innego (gdzieś czytałam, że na początku 90% związków się pogarsza po urodzeniu dziecka). A tak na marginesie - to żoną nie jestem

DiTu, masz rację - właściwie to to samo a ja jakoś ze zrozumieniem wczoraj nie przeczytałam. Ale kwestia polega na tym, że ja właśnie zupełnie nie przyjmuję postawy kwoki, która pod swoje skrzydło pisklaka chce zagarnąć (tak mi się zdaje). On niby wie, że jego niepokoje są bez sensu i że to naturalne że to ja karmię, że on z racji pracy nie spędza tyle czasu, ale co z tego, jak sobie z tym nie radzi. Dlatego naciskał w pewnym momencie żebyśmy go dokarmiali butelką mlekiem modyfikowanym - ja sie nie zgodziłam. a mały i tak nie przejawia entuzjazmu do smoczków (bo ściągnęlam mleko żeby TZ mógł pokarmić) - ale zobaczymy, może to jest jakiś kompromis a i w weekend mogłabym pospać jakby TZ karmił..

Zebra, nie uważam że jesteś "ta wredniejsza ale na pewno dobrze, jakbyście z TZ znaleźli dla siebie miejsce (też bym tak chciała!). No ale u mnie jest inna sytuacja - bo TZ lgnie do dzidzia totalnie i jak wraca z pracy to wlasciwie jest w 90% tylko dla niego. Ale w domu prawie nic nie robi, chyba że mu palcem pokarzę - chociaż na początku zupełnie było inaczej, jak byłam słaba po porodzie. No a to co piszesz o wolnym czasie i zmianie życia - to podobno niestety częste u facetów

Gucia już dawno miałam ci napisać, że jesteś moim idealem jesli chodzi o układanie relacji TZ - dziecko - ty (jeśli chodzi o podział "obowiązków" angażowanie TZ w dziecko itd). Ja też chcę, żeby mój TZ przeżył jak piszesz zarówno radość jak i zmęczenie i frustrację - oczywiście on jest bardziej chętny do tego pierwszego... No i Brombi i Kareninka też dają radę (jak zawsze )
Wiem, kryzys na pewno minie, ochwościmy się w tym nowym świecie, chociaż dzisiaj znowu mam doła bo pożegnanie TZ było "pa" spod drzwi wyjściowych.
- nasz synek za to jest bezbłędny, jest naprawdę przecudny i słodki jak nie wiem (właśnie się zaprzyjaźnia z matą - wcześniej był na nią "za młody"). Wczoraj za to chyba odkryliśmy mały problem, polożylismy małego na brzuchu z głową na prawą stronę, bo zawsze kładzie na lewą i nie da rady inaczej niemal - i zaczął strasznie płakać. I potem tylko w kąpieli i przy piersi był spokojny, a tak to z półtorej godziny takiego płaczu że serce pękalo kurczę, martwię się strasznie, czy to nie jakiś przykurcz w szyi ... to nie był raczej płacz z bólu ale i tak dziwne...

ALE SIĘ ROZPISAŁAM

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:04   #3793
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Brombi- fajnie, ze piszesz o promocji, bo nam sie pieluchy kończą mam nadzieję, ze jutro też bedzie ta promocja,bo się wybieram do IKEI a obok jest real
Ta promocja jest do 10.03 więc spokojnie się załapiecie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
mam doła

Wszystko robisz dobrze, po prostu Grześ ma skłonności niestety.
Może rzeczywiście jest alergikiem

Stary 2010-03-05, 10:07   #3794
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
mam doła

Oh Madziu nic nie robisz zle, no cos ty Choroba nie wybiera, ze sie Grzesia te wirusy tak uczepily...

Dziekuje kochane za kciuki, na was zawsze mozna polegac
Stal sie chyba cud i nie mam zadnych ubytkow!! A myslalam, ze tak ze 3 sie znajda...
Zabki mam ladnie wyszyszczone i jem wlasnie sniadanko

A malz dzisiaj od rana o tych Indiach nawija....

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 10:18   #3795
belladonna78
Raczkowanie

Kropciu, a co się ci w stopę stało??

Konspi, no wlaśnie - dokładnie tak teraz mam. Że oboje cieszymy sie niemożebnie z synka, ale to przysłoniło naszą relację. Tak jakby miłości nie starczało mu na mnie trochę . Ale skoro piszecie, że to mija, to jestem dobrej myśli - na pewno drogą do zmiany tej sytuacji nie jest obrażanie się na siebie i bierne czekanie. A rzeczywiście mówienie o tym, że Bart tęsknił i zostawianie ich samych tak bardziej świadomie to bardzo dobry pomysł. Swoją drogą, też pewnie byłabym zazdrosna na miejscu TZta, gdyby to on cały czas spędzał z Bartusiem.

O kurczę, Madziu - przerąbane, biedny Grzesiulek... a Izunia w przedszkolu? może coś przyniosła, co na jej organizmie nie zrobiło wrażenia a Grześ osłabiony poprzednimi infekcjami coś od niej podłapał... Ale wybij sobie z glowy, że to Twoja wina!!

Kareninka - no cóż... Indie są mega fascynujące, ale na 3 lata - to chyba też bym nie chciała... zresztą ja w ogóle mam problem z Indiami, trudno mi tam by było pojechać na wakacje, za dużo biedy która by mnie przytłaczała, nie mogę patrzeć na głód i mieć swiadomość, że w gruncie rzeczy nie mogę nic zrobić. To by mi odebrało wszelką radość z wakacji.

Stary 2010-03-05, 10:19   #3796
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
No i Brombi i Kareninka też dają radę (jak zawsze )
Wiem, kryzys na pewno minie, ochwościmy się w tym nowym świecie, chociaż dzisiaj znowu mam doła bo pożegnanie TZ było "pa" spod drzwi wyjściowych.
- nasz synek za to jest bezbłędny, jest naprawdę przecudny i słodki jak nie wiem (właśnie się zaprzyjaźnia z matą - wcześniej był na nią "za młody"). Wczoraj za to chyba odkryliśmy mały problem, polożylismy małego na brzuchu z głową na prawą stronę, bo zawsze kładzie na lewą i nie da rady inaczej niemal - i zaczął strasznie płakać. I potem tylko w kąpieli i przy piersi był spokojny, a tak to z półtorej godziny takiego płaczu że serce pękalo kurczę, martwię się strasznie, czy to nie jakiś przykurcz w szyi ... to nie był raczej płacz z bólu ale i tak dziwne...
Nie zawsze, ale się staram
U nas to było tak, że mój mąż bardziej chciał dziecka niż ja. To znaczy chciałam, ale odwlekałam to w czasie, to właściwie on zdecydował, że już czas
Co do TŻ to nie martw się, wszystko wróci do normy, a jak w domu potrzebujesz pomocy, to mu po prostu powiedz, czasami facetom wydaje się, że my tak fajnie, siedzimy sobie w domu z dzieckiem i mamy na wszystko czas, jakbyśmy na urlopie były
Na pewno się ułoży, tylko potrzeba trochę czasu i trzeba mówić o swoich odczuciach, bo faceci są prości, pewnych rzeczy się nie domyślają. A jak on według Ciebie jest zazdrosny o czas spędzany z Bartusiem i Twoją bliskość z nim i w ten sposób chce Cię "ukarać", to może powiedz mu to głośno, może on nie zdaje sobie z tego sprawy. Mój na początku też miał z tym problem, bo mu się wydawało, że wszytko robi źle, że nie potrafi go uspokoić, że on woli do Mamy itd. Ale nie pozwoliłam mu na to, jak mi płaczące dziecko chciał oddawać, bo niby "chce do Mamy" to mu mówiłam, " To tak samo Twój syn jak i mój, na pewno sobie poradzisz, uspokoisz go, jakby mnie nie było to musiałbyś dać radę sam" i jakoś się nauczył, a Mały jak słyszy Tatusia to aż cały się rusza z "ekscytacji" bo Tatuś to zawsze jakaś odmiana po całym dniu z Mamusią
A co do tego leżenia na brzuszku, to spróbuj jeszcze raz, może to był przypadek, a jeśli się powtórzy to najlepiej zgłoś to pediatrze na wizycie.
Mój jak mu główkę przyciskam na lewą stronę ( bo prawą lubi) to się drze, ale nie z bólu tylko ze złości, bo po prostu nie lubi na lewej.

Edytowane przez brombusia
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:20
Stary 2010-03-05, 10:27   #3797
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
witam

nie nadrabiałam jeszcze,wpadłam tylko napisac ze dziś lub wczoraj w nocy lub wieczorem ukradli nam wózek!!!

zostawialiśmy go pod drzwami,bo mieszkamy na saaaamym końcu długiego korytarza oddzielni dodatkowymi drzwami.
myśleliśmy ze to nas uchroni przed takim zdarzeniem, ale jednak stało się!
polaczki...

teraz siedze i chce mi się płakac, tzn juz płacze

Cytat:
Zapomnialam zaprosic was na kawke poranna...

Załącznik 2918646

...co myslicie..?
wypila bym ta kawke i zjadla filzanke

Cytat:
h
-- a my z Tż-tem namiętnie przeglądamy katalogi z domkami bo nie możemy sie na projekt zdecydować i już mi te domki zaczynają się mieszać i wszystkie takie do siebie podobne trudny wybór...

no to chyba tyle narazie idę coś zjeść
jak juz wybierzesz projekt to pokazesz prawda??

Cytat:
J

A ja złapałam mega doła tak jak na początku po porodzie było super z TZtem, tak teraz czuję, że on własciwie uważa, że ja swoją rolę spełniłam... nie przytula mnie, praktycznie się nie całujemy (tylko jakieś cmokanie na dzień dobry/ do widzenia) nie mówiąc już o innych kwestiach. Zawsze czekałam na jego powrót z pracy i na wspólne bycie z dzidziem, ale wcale nie jest tak, że jesteśmy wspólnie - orbitujemy wobec synka a ze sobą nie jesteśmy prawie wcale... strasznie mi smutno... powiedziałam mu o tym przez telefon jak był w pracy, wrócił i jeszcze gorzej się niż zwykle zachowuje - jakbym go obraziła. Wcześniej był miło obojętny a dziś jest zimno obojętny.

I widzisz, DiTU, tyle mojego szczęścia - tzn. ubóstwiam swojego synka (i kocham TZ i wierzę, że wszystko się poukłada) ale dlaczego niby nagle ja przestałam być ważna? to nie jest zazdrość o Bartusia absolutnie, po prostu wiem, że da się pogodzić uczucie do dziecka i jego ojca, a widać mój TZ w drugą stronę tak nie chce/ nie potrafi...
a u mnie jest niestety na odwrot.. :/ moj tz przepada za mna i za naszym synkiem .. przez calytydzien jak go nie ma to za nim tesknie itp a jak przyjezdza to mnie p o prostu denerwuje i ciagle placze jak jest sama nie wiem czemu.. :/ nie mam ochoty sie calowac przytulac ani nic wecejmam ochote tylko plakac.. a w tygodniu jak go nie ma to jest ok jestem usmiechnieta i nie wiem co sie dzieje i denerwuje mnie jak sie zajmuje malym.. zamiast sie z nim bawic to siedzi przy lapku albo oglada tv a dziecko sie samo bawi.. "nic sie nie stanie jak troche pokrzyczy" trafia mie w tym momencie i zabieram dziecko do 2 pokoju :/

Cytat:
właśnie dostałam zdjęcia od teściów. Fakt, że u nich po trzęsieniu ziemi było w miarę ok, ale aż mnie ciarki przechodzą, jak sobie pomyślę, że planowaliśmy być w Chile właśnie w tym okresie czasu. Generalnie masakra

Nocleg po pierwszych wstrząsach
Załącznik 2920194

resztki naczyń Załącznik 2920195

trochę dziur w drogach Załącznik 2920196Załącznik 2920197
o matko.. dobrze ze nikomuz twojej rodznki nic sie nie stalo..

Cytat:

pokazzz

Cytat:
mam doła
kurcze biedny Grzesio.. hm nie mam apojecia czemu on t ak choruje.. a moze juz taki jest.. niektore dzieci sa odporne na wszytskie choroby a za to inne ciagle cos podlapuja..

dzisiaj wraca tz

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-03-05 o 10:29
Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:17   #3798
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kareninka - no cóż... Indie są mega fascynujące, ale na 3 lata - to chyba też bym nie chciała... zresztą ja w ogóle mam problem z Indiami, trudno mi tam by było pojechać na wakacje, za dużo biedy która by mnie przytłaczała, nie mogę patrzeć na głód i mieć swiadomość, że w gruncie rzeczy nie mogę nic zrobić. To by mi odebrało wszelką radość z wakacji.

Nie no Indie pod zadnym wzgledem nie wchodza w gre...brudno tam, cuchnie wszedzie, bieda....nieeeeeeeeeee... ...To ja juz chetnie to Chin z powrotem....

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
wypila bym ta kawke i zjadla filzanke

a u mnie jest niestety na odwrot.. :/ moj tz przepada za mna i za naszym synkiem .. przez calytydzien jak go nie ma to za nim tesknie itp a jak przyjezdza to mnie p o prostu denerwuje i ciagle placze jak jest sama nie wiem czemu.. :/ nie mam ochoty sie calowac przytulac ani nic wecejmam ochote tylko plakac.. a w tygodniu jak go nie ma to jest ok jestem usmiechnieta i nie wiem co sie dzieje i denerwuje mnie jak sie zajmuje malym.. zamiast sie z nim bawic to siedzi przy lapku albo oglada tv a dziecko sie samo bawi.. "nic sie nie stanie jak troche pokrzyczy" trafia mie w tym momencie i zabieram dziecko do 2 pokoju :/

Masz swoja kawke, tez slodziuchna

A z tz'tem tez tak mialam. ze mnie denerwowal i to jaaaaak ...on wracal do domu po pracy i zamiast "leciec" do malego zajmowal sie innymi rzeczami a mnie trafialo...ale rozumiem tez, ze potrzebuje chwili dla siebie i teraz grzecznie po pol godzinie czasu dla siebie zajmuje sie ladnie malym... Ale super z niego tatus, musze powiedziec

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

A tutaj cosik dla was jeszcze:

http://www.youtube.com/watch?v=A9wlTt9eGcQ

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2010-03-05 o 11:05
Stary 2010-03-05, 11:22   #3799
konspiracja
Zakorzenienie

Nie, no to moj jeszcze butow nie sciagnie, a juz w progu biegnie do synka. Zawsze wtedy pytam czy za mna tez tak tesknił
A wiecie co dzis zrobił wychodzi do pracy o 7.30, ja wstaje przed 7 i widze ze cwicza z malym brzuszek na przewijaku. Przewinal go, przebral po akcji wielka kupa, wszystko kosztem swojego sniadania i zeby mnie nie budzic... az mialam wyrzuty sumienia, ale wiem ze to dla tz ogromna frajda.

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-03-05, 11:25   #3800
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Kareninko ustawilas jako prywatny i ja nie wiem jak mam sie do niego dostac

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Filipek

http://www.youtube.com/watch?v=rt-AnOVVoHk

http://www.youtube.com/watch?v=14qCmXSGhNU
(wybaczcie za mojje wyglupy i odglosy ale on tylko wtedy sie tak ladnie usmiecha:P)

http://www.youtube.com/watch?v=gxpDGJ5PhzU tutaj tez wybaczcie mojej glupocie:P

wybaczcie ze troche nie w ta strone ale nie umialam zmienic;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Czas edycji: 2010-03-05 o 11:33
Stary 2010-03-05, 11:34   #3801
gissh
Raczkowanie

Dzień dobry Mamusie

Po baaaardzo ciężkiej nocy i poranku wreszcie mam chwilę dla siebie... Nie wiem co się stało mojej Małej ale dziś od 3 w nocy nie spała
Obudziła się niby głodna więc ją nakarmiłam i odłożyłam do łóżeczka, zasnęła ale po pół godziny znowu był wrzask... Do 5 uspokajałam ją smoczkiem - który ona namiętnie wypluwała a potem się darła że jej "wypadł", więc wstawałam chyba z milion razy... Zdrzemnęła się potem dopiero z pół godziny przed 8, a ja... ledwie zdążyłam zamknąć oko to już było po jej spaniu... Więc generalnie czuję się dzisiaj i wyglądam tak Dopiero teraz po 10 padła i mam nadzieję że trochę pośpi...

Pisałyście o swoich TŻ-tach... No cóż, u nas też zdarzają się zgrzyty... TŻ kompletnie zwariował na punkcie córeczki i jak jest w domu to rzeczywiście spędza z nią czas, bawi się, przewinie, wykąpie, jak trzeba dać butelkę to nakarmi... Ale generalnie i tak większość czasu w ciągu dnia spędzam z nią ja no bo on pracuje i wraca do domu koło 18 dopiero - więc niewiele tego czasu zostaje bo o 20 zwykle Dominika juz śpi. No i wstawanie w nocy też na mojej głowie jako że ja nie muszę wstawać rano do pracy... Niby to rozumiem, zresztą przecież i tak TŻ cycka jej nie da, ale czasami trochę mnie to wszystko wkurza... Bo w końcu ja też potrzebuję trochę się wyspać i odpocząć żeby mieć siłę na cały dzień zajmowania się dzieckiem. A czasami mam wrazenie, że jemu to się wydaje że ja to mam super bo przez cały dzień przecież nic nie muszę robić tylko "bawię się z dzieckiem"... Nie wiem, może się czepiam, ale miewam takie odczucia...
Generalnie to myslę, że oboje jesteśmy przemęczeni i tak bardzo zaabsorbowani córką że czasami naprawdę nie mamy już ani czasu ani tym bardziej siły na to żeby pobyć razem jak jak dawniej... I to nas oboje chyba trochę frustruje. Bardzo się kochamy - to się nie zmieniło - ale w związku z natłokiem obowiazków i tymi naszymi nowymi rolami życiowymi trudno nam czasem być tylko dla siebie...
Ale tak jak piszecie - najważniejsze to ze sobą rozmawiać i mimo wszystko nie dopuścić do sytuacji kiedy to dwoje kochających się ludzi zaczyna się nagle od siebie oddalać

Oj, muszę kończyć bo dziecię mi się budzi i wzywa
Pozdrawiam

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:35   #3802
moniam85
Raczkowanie

Hej dziewczyny,

Mam pytanie czy wasze pociechy śpią już na poduszce i pod kołderką ???
Stary 2010-03-05, 11:37   #3803
belladonna78
Raczkowanie

Brombi, to nie tak, że ja myślę że on jest zazdrosny - on sam do tego się przyznaje! W gruncie rzeczy to pół biedy, że zdaje sobie z tego sprawę i z tego, że to jest irracjonalne - ale jego recepta jest taka, że nie to że mu przejdzie i sobie poukłada to w głowie, tylko że Bartuś dorośnie i tata zacznie być równie ważny. A jeśi chodzi o pomoc, to ja mu mówię i on wtedy robi - a ja bym chciała żeby sam coś pomyślał, zobaczył, co trzeba kupić, że coś trzeba zrobić -a nie że jak dziecku mu trzeba palcem pokazywać.
A co do tego, żeby "uczyniac" tatę ważniejszym to masz rację - jak np. wczoraj Bart płakał to ja go zabrałam od TZta i rzczywiscie to był pewnie błąd. Muszę to przemyśleć

A jesli chodzi o brzuszek, to rzeczywiscie - muszę spróbować (ale to jak tz wróci) a jak coś to idę i tak we wtorek do pediatry. Sama mam przykurcz szyi (prawie 1cm krótszy jeden bok), niby tego nie widać, ale sie odbija na kręgosłupie!

Agusia, może to jest tak, że układasz sobie swój mały światek bez TZta, przyzwyczajasz się do bycia bez niego, a ten czas, który jesteście razem jest zbyt krótki, żebyście mogli w nim normalnie funkcjonować. A jednocześnie przez to że jest dziecko, to nie może być ciągłej randki (jak to bywa czasami w takich układach na odległość) bo dla ciebie każdy dzień wypełniony jest Filipkiem a on nagle wpada w ten układ i go niejako burzy. No ale też by mnie wkurzalo "zajmowanie się" dzieckiem przy laptopie - oczywiscie ja też czasami kładę go obok siebie i coś tam sobie na lapku przeczytam, ale to jest 10% dnia a gdybym miała go tak mało dla Bartka to w ogóle pewnie bym nie siedziała.

Stary 2010-03-05, 11:37   #3804
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Kareninko ustawilas jako prywatny i ja nie wiem jak mam sie do niego dostac

Juz zmienilam

Filipek !!

Stary 2010-03-05, 11:41   #3805
simpatica
Zakorzenienie

oj no i pierw nie doczytałam bo Ola się obudziła i musiałam ją nakarmic a potem na spacerek wyszłyśmy bo piękne słońce dziś u nas teraz Ola spi. Zobaczymy jak długo. Muszę jeszcze włosy umyc bo dziś do dentysty jadę. Łączę się z Kareniną

Cytat:
gratuluję śmiechy Oleńki

A z domami to wiem o czym mówisz. My póki co się na nic nie zdecydowaliśmy. Wczoraj oglądaliśmy ładny dom, ale... niestety piwnica była cała zagrzybiona i część okien do wymiany i ogólnie za dużo roboty z remontami by było.
no to życze abyście natrafili na dom który Was urzeknie
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
a moja jak uwidzi kamere albo telefon to przestaje gaworzyć i wpatruje się i nieumie jej nagrać
ja na początku też jak tylko wyciągałam aparat żeby zrobic Oli zdjęcie to automatycznie przestawała się uśmiechac
Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

simpatica - coś rzadko ostatnio tu bywasz. A ostatnio przypomniałam sobie jak się przed porodem umawiałyśmy do szpitala
to też czytałam DiTu DiTu?
Cytat:
Simpatica, Filuś nie interesuje się w ogóle lusterkami, także zazdroszczę
I zazdroszczę budowania, ja jestem na etapie szukania działki, ale u mnie w mieście ciężko, jak są to wąskie i dłuuuugie i kosztują 150-200 tysięcy
my działki mamy i to nawet dwie i teraz nie mozemy się zdecydowac na której będzie lepiej... ja bym wolała na tej mojej a Tż na swojej i w ogóle ja chcę mały domek on większy... chyba każdy swój dom postawi
pokażesz projekt?

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Jak Ty na to czas znajdujesz, grzebac w starych postach?
Za 6w trzymam kciuki!
jakimś cudem sie udało
Cytat:
mam doła
Madzia przecież to nie Twoja wina - poprostu Grześ widocznie jest podatny na takie infekcje.Nie martw się - to i tak dobrze ze potrafisz wyczuc kiedy jest cos nie tak
Cytat:
jak juz wybierzesz projekt to pokazesz prawda??
pewnie tak ale nie myslałam ze takie trudne - wybrac dom. jak nie kotłownia za mała to spiżarki w kuchni nie ma, albo balkonu albo jeden jest fajny ale klop na środku stoi i jakoś mi nie pasi... oj...

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:43   #3806
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez moniam85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

ja mu poduszki do lozeczka nie wkladalam ale jak tz wraca to zawsze mu wklada "bo mu wygodniej " i zawsze w nocy wyciagam..

a pod kolderka spi caly czas raczki ma do gory a kolderke ma pod paszkami i rogi wkladam pod materac

Andre moj Nynek nie umie tak aguuuu tylko tak jak na filmikach widac a wasze tak slodko gugaja

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=63 oto domek moich marzen i tz'ta tez bo moje marzenia sa jego marzeniami

Fifi

Czas edycji: 2010-03-05 o 11:45
Stary 2010-03-05, 11:49   #3807
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

Filipek

http://www.youtube.com/watch?v=rt-AnOVVoHk

http://www.youtube.com/watch?v=14qCmXSGhNU
(wybaczcie za mojje wyglupy i odglosy ale on tylko wtedy sie tak ladnie usmiecha:P)

http://www.youtube.com/watch?v=gxpDGJ5PhzU tutaj tez wybaczcie mojej glupocie:P
Filippo boski!!!!
a chyba każda mamusia ma obszerny repertuar dziwnych odgłosów, uwielbianych przez dzidziole!

Cytat:
Hej dziewczyny,

u mnie bez poduszki pod grubszym kocykiem,
zastanawiałam się nad kołderką ale jakaś taka sztywna jest i cos mi w niej nie gra :/

kareninka, z tymi Indiami... no daleko no! i jak będziemy robić forumowe spotkania? że Ty będziesz z tych Indii latać, tak ? Poza tym tam śmierdzi

madzia, 3mam kciki za Grzesia z całej siły! wstretne choróbska go się czepiają
na pewno ty nie robisz nic źle!
dajesz mu to co najlepsze! a odporności nabierze! tego z całego serduszka mu życzę!
dużo sił dla Ciebie!

my właśnie wróciłyśmy od okulistki, jest stan zapalny oczka i najprawdopodobniej nie ma przytkanego kanalika. Pani dr fajnie wytłumaczyła jak masować dzieciom kanaliki - ja oczywiście robiłam to źle
mała dostała kropelki. Po kuracji kropelkami mamy się zgłosić jeszcze raz na dokładniejsze obejrzenie oczka. Jak jest stan zapalny to nie można do końca wykluczyć sprawy kanalika.
Lenka była dzielna i obdarowywała okulistkę pięknmi bezzębnymi uśmieszkami
dostałyśmy pochwałę że jesteśmy dzielne!

po powrocie do domu... małe padło.

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-05 o 11:55
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-05, 11:52   #3808
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
Filippo boski!!!!
a chyba każda mamusia ma obszerny repertuar dziwnych odgłosów, uwielbianych przez dzidziole!
hyh dziekujemy a niunka sliczna!!

Fifi

Stary 2010-03-05, 12:16   #3809
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny,

Nie i jeszcze dluuuugo nie bedzie tak spal...

Cytat:
oj no i pierw nie doczytałam bo Ola się obudziła i musiałam ją nakarmic a potem na spacerek wyszłyśmy bo piękne słońce dziś u nas teraz Ola spi. Zobaczymy jak długo. Muszę jeszcze włosy umyc bo dziś do dentysty jadę. Łączę się z Kareniną
No to teraz ja kciuki trzymam...

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
kareninka, z tymi Indiami... no daleko no! i jak będziemy robić forumowe spotkania? że Ty będziesz z tych Indii latać, tak ? Poza tym tam śmierdzi

po powrocie do domu... małe padło.

No wiem wlasnie...

Jaki ladny sweterek...

Stary 2010-03-05, 12:17   #3810
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelusia194 Pokaż wiadomość
cześć... byłyśmy dzsiaj u szczepienia mała nawet nie zapłakała... nic mi nie mówcie o facetach bo mam mojego dosyć... jesteśmy małżeństwem od lipca ale nie mieszkamy razem bo on nie chce się do mnie przeprowadzić,a ja do niego nie pójde bo z teściową na łeb dostane... ona twierdzi że wszystko robie żle przy dziecku wię same rozumiecie... a do dziecką mąż też rzadko przyjeżdża raz w tygodniu... poprostu masakra!!!!!!! no i równeż nie pamiętam kiedy ostatnio mnie przytulal lub pocałował a o seksie to już nie wspomne...

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

ale nie raz próbowałam się do niego przytulić jak mała usnęłłą ale on jest taki obojętny...
współczuję sytuacji

Cytat:
właśnie dostałam zdjęcia od teściów. Fakt, że u nich po trzęsieniu ziemi było w miarę ok, ale aż mnie ciarki przechodzą, jak sobie pomyślę, że planowaliśmy być w Chile właśnie w tym okresie czasu. Generalnie masakra
szok!
całe szczęście że nic im się nie stało!

Cytat:

z zabawek... hmm... przede wszystkim mata i karuzelka.. poza tym przyczepilam malemu w lozeczku grzechotki do wozka wiec je sobie potrzasa..
duzo grzechotek mamy i maly je lubi.. szeleszczace ksiazeczki
krowka do ukladania http://www.bangla.babyonline.pl/dla-...anka-p2791.htm czy pluszowy pociag http://www.bangla.babyonline.pl/zaba...miki-p2782.htm uczace kluczyki ktore dostal ostatnio http://www.zabawki-fisher-price.pl/p...uczyki,55.html

bardzo podoba mu sie mlynek do kulek sensorycznych co kupilam chrzesnicy.. tak sie cieszyl jak swiecily swiatelka i graly melodyjki
zabawki rewelacyjne!
pozwolę sobie "odgapić" pomysły
i fajny ten sklep z zabawkami fishera, ja tylko to allegro i allegro a tu w jednym sklepie wszystkie zabawki
nic tylko kupować

... o jakie super: http://www.zabawki-fisher-price.pl/p..._ku_ku,75.html

Cytat:

http://www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=63 oto domek moich marzen i tz'ta tez bo moje marzenia sa jego marzeniami
projekt piękny!
eeeh rozmarzyłam się...

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-03-05 o 12:18
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości