Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 22:35   #691
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

A ja wczoraj miałam wizytę "przedadopcyjną" ze schroniska. I dziewczyny stwierdziły że powinniśmy mieć co najmniej 3 pieski a nie tylko jednego małego. Ale muszą jeszcze przetestować pieska którego wybraliśmy jaki ma stosunek do kotów i jeżeli będzie OK to być może jutro albo w sobotę nasza rodzina się powiększy
Kurcze! SUPER! Już nie mogę się doczekać Ty pewnie ani tyle Pytanie tylko czy Twój "synuś" zazdrosny nie będzie? ??

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia1234 Pokaż wiadomość
Uwaga uwaga :P
Po wczorajszym masazu szyjki mam plamienia (takie brązowe jak początki @) dzwoniłam do połoznej to mówiła ze to juz blizej niz dalej Wiec mam nadzieje ze za niedługo (dzien góra dwa) bede miała Małą przy sobie .
SUPER WIEŚCI!!! No to trzymamy kciuki za szybki przebieg akcji! I czekamy na infromacje jakby się coś zaczęło dziać

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj czynię ostatnie przygotowania do szpitala. Spac nie mogłam, cały czas myślałam o jutrzejszym CC. I booooooooooję się strasznie.
Kurcze... kochana, spokojnie. Wszystko będzie dobrze . A powiedz o której jutro to będziemy kciuki trzymać mocno!
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 22:45   #692
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Darusia- a Ty bywasz czasem w domu dziecka?? Bo wiem, ze kiedyś (nie wiem jak teraz) pracowała tam moja znajoma z Sieradza. Moze bys ją znała. Ale dane ewentualnie na Priv
no mozesz przeslac, moze akurat znam

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

aixa bedzie dobrze, chociaz ja pewnie tez bym cala noc nie spala, myslala o dzidzi, o tym czy wszystko mam i tak dalej..

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

poradze sie was bo ja oczywiscie sie za wszystko biore "bardzo wczesnie"
co jeszcze znajduje sie w waszych torbach?
1.koszule
2. reczniki
3.reczniki papierowe
4.wkladki laktacyjne
5.podklady poporodowe - dzisiaj dokupowalam i powiem wam ze te co kupilam wygladaja o niebo lepiej niz te z belli ( ktore tez mam 1 paczke)- a te sie nazywaja Absorgyn
6.Kapcie
7.Pasta do zębów
8.Żel do higieny intymnej - nivea
9.Tantum Rosa
10.Pampersy( ile bierzecie?)
11.Czapeczka
12.Skarpetusie
13.Sudocrem
14.Oliwka
15.Szlafrok
16.Smoczek
17.Podklady na lozko
18.Majtki siateczkowe
19.Chusteczki - Pampers 1 op.
20.lyżka, noz, widelec, kubek
21.Biustonosz
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 22:51   #693
mloda1989
Zakorzenienie

ja dzisiaj dokupilam purelan na sutki i to tez zapakowalam
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 22:55   #694
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Nie martw się będzie interesowało np. mnie. A mój numer telefonu jest podany w klubie i nie tylko mój. Bo tak na forum publicznym to raczej nie powinno sie podawać nr. telefonu. Więc dziewczyny najlepiej dołączcie do klubu.
Tylko do klubu to najpierw trza zaproszenie dostać

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
dziewczyny te co się telefonami wymieniają piszcie do mnie to wam wyśle zaproszenia do klubu tam sa namiary do kazdej dziewczyny .
No właśnie, to poproszę przy okazji bo ja nie mam namiaru do nikogo.

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
i trzymam kciuki za was.. pa
A my za Ciebie

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Dobra, uwaga BIEDOTA się ośmiesza
Wcale się nie ośmiesza! Masz talent! Powinnaś się zająć zawodowo tworzeniem dekoracji bo na prawdę masz i pomysły i super wykonanie.

Cytat:
oprócz pisania z wami i prowadzenia farmy na farmville to nic innego nie robię)
Co ten Facebook robi z ludźmi
Mnie ciągle wysyłają "zaproszenia do aplikacji" i już mnie coś trafia.

Cytat:

O! Dzięki! A powiedz? Dużo zapłaciłaś? I ile szt. jest w opakowaniu? Jedno opakowanie styknie?
Ja mam 1, 20 szt Bella, ale takich największych jakie sa w markecie. Podobno po CC też z człowieka cieknie wiec na wszelki wypadek kupiłam. A kosztowały nieco ponad 2 zł.
Jak by coś to Tża wyślę do apteki

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo,ale ostatnia to jestem jano chyba,że moja córa będzie chciała wcześniej wyjśc(oby)

Hmm i też się zastanawiam czy ktoś tu jeszcze będzie na nas czekał...
Ostatnia jestem ja - Planowo tzn według terminu. Tylko mam niby mieć CC 22.04. Taki jest plan na chwilę obecną ale zostało jeszcze dużo(?) czasu wiec się może wszystko zmienić

Cytat:
A nam od dzisiaj leci 34 tydzień
A nam od jutra

Ja biorę ubranka do szpitala ale takie zwykłe co specjalnie na ta okazję kupiłam, bo w szpitalu coś fajniejszego to się może "zapodziać". Pampersy biorę paczkę 43 szt tych najmniejszych. Jak coś to Tż doniesie.
Chusteczki 1 paczkę 72 szt.
Ja nie mam pojęcia jak jest u nas. Moja ginka mi powiedziała, ze mam wziąć co chcę, ze się o nic nie czepiają, nic nie każą i nie zabraniają też niczego (np smoczka) ale ja sobie jeszcze przedzwonię do szpitala i się dowiem żeby nie taszczyć nic niepotrzebnego lub nie zapomnieć czegoś ważnego.
Aaa jedynie wiem że proszą o spirytus 90% bo tego maja zawsze mało.

Dziewczyny ale te huśtawki to nie są od razu potrzebne, nie? Bo przecież "nowe" dziecko nie powinno siedzieć przez jakiś czas. Od którego miesiąca się tego używa? Bo teraz to już na prawdę mi się nie chce myśleć nad kolejną rzeczą dlatego bym kupiła potem. Myślałam tez nad matą, nie raz tu linki wklejałyście, ale w końcu rozmawiałam z kuzynką i się zapytała co kupić i sama zaproponowała, ze może taką matę więc niech kupuje

Cytat:
A ja wczoraj miałam wizytę "przedadopcyjną" ze schroniska. I dziewczyny stwierdziły że powinniśmy mieć co najmniej 3 pieski a nie tylko jednego małego. Ale muszą jeszcze przetestować pieska którego wybraliśmy jaki ma stosunek do kotów i jeżeli będzie OK to być może jutro albo w sobotę nasza rodzina się powiększy

Cytat:
wczoraj powiedział,że zgadza się na psa ze schroniska i obojętnie co to będzie-oby był duzy.Tak się cieszę,bo jedno życie uratujemy

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Dostanę paczkę za pobraniem Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dzięki za rady!
Mogłaś ew. poprosić o wysyłkę kurierem za pobraniem i przy nim otworzyć paczkę i mieć świadka gdyby coś było nie tak. Ale mam nadzieję, że będzie wsio ok

Izumi - Gratuluję super wieści

Ale miałam do nadrabiania Ładnie się dzisiaj rozpisałyście.

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 23:22   #695
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moim zdaniem najlepiej zadzwonić do szpitala w którym rodzicie, i spytać się co będzie tam zagwarantowane.
W szpitalu gdzie ja rodzę, można mieć swoją koszulę, ale z doświadczenia wiem że lepiej w szpitalnej, bo jedna na dzień to mi była mało. Podkłady na łóżko też dawali, podpaski poporodowe, też , a tego to strasznie dużo idzie w pierwszych dniach, a w domu już wolałam normalne podpaski, takie cienkie ze skrzydełkami, ale nie z kanalikami (wrażenie foliowych lekko) a takie mięciutkie. do podmywania najlepsze szare mydło, i rivanol( po nim szybciej rana się goi jak jest cięcie, i się nie babrze).Kosmetyki dla dzieci mają w szpitalach pod dostatkiem, bo dla wszystkich firm produkujących takie kosmetyki, wtedy jest okazja poreklamować się. Mi położne w szpitalu odradzały Jonsona bo niby uczula, i dla mam też odradzały soki hortexu, że najczęściej po nich dzieci mają kolki

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

A co do tematu ubioru malucha na odebranie ze szpitala. To ja przy pierwszym dziecku ubierałam w body, pajacyka,czapeczkę i tylko w rożek, ale to był czerwiec i upały.Teraz mam uszykowany podobny zestaw, ale z kombinezonkiem. I pewnie będzie ok, bo przecież spacerek niewielki bo tylko do auta, i z auta do domu. Najlepiej trzymać się zasady że niemowlaka ubieramy w jedną warstwę wiecej niż siebie.

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Jezdyś spać nie mogę, bo głupie to o tej godzinie, ale wszystko bym dałą za tortille , ale samej do maca nie chce mi się jechać, a mój tż wstaje o 5.30 to sumienia nie mam go obudzić. Muszę poczekać do jutra

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Jedna z najnowszych aukcji
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=956387206
Ja bym tam wolała do roweru kupić fotelik, trochę taniej

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 23:40   #696
minka26
Wtajemniczenie

izumi właśnie weszłam zobaczyć czy coś dziś pisałaś, bo już myślałam, że te skurcze wczorajsze popędziły cię do szpitala... ale widzę, że jesteś, Michaś też chce być Kwiecień
Stary 2010-03-11, 23:55   #697
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
izumi właśnie weszłam zobaczyć czy coś dziś pisałaś, bo już myślałam, że te skurcze wczorajsze popędziły cię do szpitala... ale widzę, że jesteś, Michaś też chce być Kwiecień
Dziękujemy za troskę
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 00:30   #698
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

o jejq, joba dostane, ja juz mam dosc, z przodu swedzi, z tylu to juz w ogole jest jakis kosmos, ratunku!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 07:48   #699
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

ooo a co to taka pustelnia z rana??? i ostatni post po północy??szok czyżbyście spać wszystkie poszły o ludzkiej godzinie?? bo ja nie zmrużyłam oka całą noc kaszel mnie męczył i te skurcze...aż się bałam wstać siku w nocy bo obawiałam się, że mi wody chlusną ale ja głupia jestem co??tak to już bym chciała urodzić, a jak mnie skurcze wzięły tak panika totalna Dzisiaj od 14 ide czatować na kolejkę i już wiem że będę mega wściekła wieczorem bo ten głupi gin nie będzie się chciał babrać i mi nie wyjmie pessara....Póki co zawiozłam ciepłe siuchy do badania i oddałam krew i jak zwykle siniak na pół ręki Miałam się wreszcie za przesadzanie kwiatków wziąć i co??ziemia mi zamarzła bo zostawiłam worek na tarasie ehhhh

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Izumi jak ja Twoją radość po wizycie rozumiem Ja też z tych ślepych mi napisała na zaświadczeniu: brak wskazań do skrócenia 2 fazy porodu i tyż mam nowe szkła i soczewki i widzę wreszcie wszystkie znaki na drogach jak jadę powiedziała mi tylko, że rodzić nie wolno w kontaktach tylko w okularach a ja w okularach to bywam z godzinę dziennie przed zaśnięciem jak już soczewki wyciągnę i nie jestem przyzwyczajona w okularach muszę całą głową manewrować żeby wszystko widzieć a w soczewkach tylko gałkami poruszamehhh wybaczcie jak będę pisać od rzeczy ale po całej nieprzespanej nocy to same rozumiecie

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:04   #700
Mysia1234
Raczkowanie

GG do Mysia1234

Czesc dziewczyny. Ja tez z tych mało widzących ale u mnie nie ma przeciwskazan
Melduje się nadal 2 in 1 (ja chce juz urodzic)

Razem od 18.03.2005
Zaręczyny 29.07.2009
Ślubowaliśmy 12.02.2011
Mysia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:08   #701
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
poradze sie was bo ja oczywiscie sie za wszystko biore "bardzo wczesnie"
co jeszcze znajduje sie w waszych torbach?
1.koszule
2. reczniki
3.reczniki papierowe
4.wkladki laktacyjne
5.podklady poporodowe - dzisiaj dokupowalam i powiem wam ze te co kupilam wygladaja o niebo lepiej niz te z belli ( ktore tez mam 1 paczke)- a te sie nazywaja Absorgyn
6.Kapcie
7.Pasta do zębów
8.Żel do higieny intymnej - nivea
9.Tantum Rosa
10.Pampersy( ile bierzecie?)
11.Czapeczka
12.Skarpetusie
13.Sudocrem
14.Oliwka
15.Szlafrok
16.Smoczek
17.Podklady na lozko
18.Majtki siateczkowe
19.Chusteczki - Pampers 1 op.
20.lyżka, noz, widelec, kubek
21.Biustonosz
klapki pod prysznic
Ładowarka do telefonu i telefon (coby wysłać SMS do nas).
papier toaletowy (??? - nieraz powinno się mieć własy, ale Ty i tak jak pamiętam to gazetą)
Jakiś krem na bolące sutki
pomatka nawilżająca na usta ( w szpitalu strasznie wysychają)
wodę do picia
coś do przegryzania (np. jakieś herbatniki lub biszkopty)
Może laktator (jak dziewczyny pisały przydaje się przy natłoku pokarmu).
Jakieś ciepłe skarpety (zima wraca i będzie do końca marca).
i najważniejsze:
TZ-ta do pomocy( i na kogoś musisz się "wydrzeć" w czasie porodu)

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale te huśtawki to nie są od razu potrzebne, nie? Bo przecież "nowe" dziecko nie powinno siedzieć przez jakiś czas. Od którego miesiąca się tego używa? Bo teraz to już na prawdę mi się nie chce myśleć nad kolejną rzeczą dlatego bym kupiła potem. Myślałam tez nad matą, nie raz tu linki wklejałyście, ale w końcu rozmawiałam z kuzynką i się zapytała co kupić i sama zaproponowała, ze może taką matę więc niech kupuje
To zależy od hustawki, leżaczka. Są takie gdzie dziecko leży ite można już od początki a są takie że dziecko półsiedzi i te chyba trochę pózniej.
Ta którą ja kupiłam ma dwa poziony. No i Oliwka ma "Już" prawie 3 miesiące.

Baobabku - jakaś Ty biedna z tym kaszlem. I tak naprawde to chyba wyleczysz się dopiero po porodzie. Dobra strona to taka że Twój organizm walczy z chorobą więc w Twoim mleczku będą już przeciwciała

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-03-12 o 08:13
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:10   #702
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

witam..
baobabku ja mkiałam wstac ok 3 i na wizaz siaśc .. jak sie przebudziłam o 2,35 tak zasnełam ok 6 rano
a o 7 budzik juz zadzwonił bo jade do ZUSu.

chyba sie przez ten zus tak stresowałam mam nadzieję że kurka wypisali juz to zaświadczenie!!!! bo musze do 13 godz. do Urzędu pracy to dowieźć.

Dziewczyny dzieki za rady odnosnie tej sparwy.
Tylko u mnie to wygląda tak ze np. jakbym urodziła wczoraj... to moge im w ciagu 2 tyg dowieźć zaświadczenie o ubezpieczeniu.. ale ja włąsnie potrzebuje tego papierka z Zusu aby sie ubezpieczyc.. wiec nawet jak im dowioze to w dniu porodu pozostałam osoba nieubezpieczona.
Ale juz nawet nie o to chodzi...
Jak dzis bym nie dowiozła do Urzędu pracy tego pisma o opłacancyh skłądkaCH i o decyzji z gminy że działaność juz zamknieta z dniem 1 marca.. to przepada mi zasiłek dla bezrobotnych czyli " kuroniówka" a tym samym przepadnie mi zasiłek macierzyński wypłacany z urzędu Pracy.
Tym sie martwie bardziej..
ale o 9 wyjeżdzam
TRZYMAJCIE KCIUKI.. bo chyba z nerwó zaczne rodzic jak cos znowu bedzie nie tak

wieczorem miałam okropny bół brzucha chodzic nie mogłam ani siedzieć tylko lezałąm wiec nie mogłam WAs POINFORMOWAC ŻE:
aneczkkaa pisałą sms ŻE LEZY NA PATOLOGII CIĄZY z podejrzeniem zatrucia ciązowego. MAMY TRZYMAC KCIUKI.

aixa Kochana Trzymam kciuki za Twoje CC!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmok :

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:18   #703
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Ja mam 1, 20 szt Bella, ale takich największych jakie sa w markecie. Podobno po CC też z człowieka cieknie wiec na wszelki wypadek kupiłam. A kosztowały nieco ponad 2 zł.
Jak by coś to Tża wyślę do apteki

.
oj cieknie ... i to niemało... ja juz prawie 2 tyg po a dalej cieknie choć juz nie tak jak na poczatku

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Moim zdaniem najlepiej zadzwonić do szpitala w którym rodzicie, i spytać się co będzie tam zagwarantowane.
W szpitalu gdzie ja rodzę, można mieć swoją koszulę, ale z doświadczenia wiem że lepiej w szpitalnej, bo jedna na dzień to mi była mało. Podkłady na łóżko też dawali, podpaski poporodowe, też , a tego to strasznie dużo idzie w pierwszych dniach, a w domu już wolałam normalne podpaski, takie cienkie ze skrzydełkami, ale nie z kanalikami (wrażenie foliowych lekko) a takie mięciutkie. do podmywania najlepsze szare mydło, i rivanol
( po nim szybciej rana się goi jak jest cięcie, i się nie babrze).Kosmetyki dla dzieci mają w szpitalach pod dostatkiem, bo dla wszystkich firm produkujących takie kosmetyki, wtedy jest okazja poreklamować się. Mi położne w szpitalu odradzały Jonsona bo niby uczula, i dla mam też odradzały soki hortexu, że najczęściej po nich dzieci mają kolki

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

popieram.. najlepiej zadzwonic.. ja np podkladów z tego wszystkiego zapomniałam, ale szpital dawal swoje takze dobrze ze nie musiałam brac(wiecej miejsca było w torbie), a po powrocie do domu robie tak jak madzia pisze: zwykłe podpaski, a na rane szare mydło..... nie pomyslalam tylko o tym rivanolu... a to tez dobry pomysl jest

aixa- trzymam kciuki za CC.. bedzie dobrze

i moje wypocinki fotograficzne

mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010

Edytowane przez Isis23
Czas edycji: 2010-03-12 o 08:21
Isis23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:20   #704
anakazar
Zakorzenienie

Jezu i mnie tak strasznie ten brzuch zaczął wczoraj w nocy bolec i boli do dzisiaj-ale przypuszczam,że to po seksie-to już drugi raz tak i niestety już do końca się wstrzymamy;/
aneczka trzymaj się tam
a jeśli chodzi o te huśtawki to moja też ma 2 poziomy i może"nowe" dziecko w niej leżec sobie

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-03-12 o 08:22
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:50   #705
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Heloł!!

No, ja znów wyspana... <odpukać> Byle tak dalej.

izumi- mam nadzieję, że Twój tż wreszcie znajdzie prace dzienną bo pozostanie mi czytanie Twoich nocnych postow z rana. Ja to śpioch jestem wiec 22 to już wyrko Za to od rana już czatuje na necie. A Ciebie wtedy nie ma

Gratuluje dobrych wyników!! Jak ja lubię jak Ty się cieszysz

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Madziwnia raz mi coś tam poleciało, a i dwa dni po porodzie w szpitalu też musiałam dokarmiać butelką bo miałam mało pokarmu także się nie przejmuj jak u ciebie tak będzie tylko często trzeba przystawiać, żeby się produkował.
Nawał pokarmu jest na trzecią dobę i to potężny nawał zaopatrzcie się w laktator żeby chociaż te parę dni ściągać zanim wam cycki poobrywa, bo dzidzia jeszcze tyle nie zje.
Ja to bym spokojnie trójkę wykarmiła
No ,wczoraj rozmawiałam z ta kolezanką co rodzila, to mówila, że przez pierwsze dwa dni miała dosłownie kapeczki. Polozna dała jej laktator i kazała ściągać pokarm (mała leżała w inkubatorku). Więc przez pierwsze dwa dni najwyżej udawalo jej sie na łyżeczkę. Ale polożne mówily, że to wystarczy, kazda najmniejsza ilośc jest dobra dla dziecka. Nawet zeby tylko pomoczyć usta. A na trzeci dzień jak się obudzila to masakra... cała zalana. Polozna zabronila już jej używania laktatora bo byłoby jeszcze gorzej. A zamiast wkładek laktacyjnych musiala wkladać sobie te wielkie podklady poporodowe i starczały na niecała godzinę. Po prostu z niej sikało...
Przed porodem troche jej lecialo z piersi ale mało...

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

wieczorem miałam okropny bół brzucha chodzic nie mogłam ani siedzieć tylko lezałąm wiec nie mogłam WAs POINFORMOWAC ŻE:
aneczkkaa pisałą sms ŻE LEZY NA PATOLOGII CIĄZY z podejrzeniem zatrucia ciązowego. MAMY TRZYMAC KCIUKI.

aneczkaaa trzymamy moooocno kciukasy. Będzie dobrze kochana

A wczoraj mój tż jechal na zakupy do reala. No i mówię mu żeby mi kupił wkladki higieniczne. Wytłumaczylam mu, że w kartoniku, gdzies koło podpasek, takie cienkie i żeby były z belli. A on mi przyniósł... owszem- cienkie, ale podpaski z belli...ach, te chłopy

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 08:59   #706
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
izumi- mam nadzieję, że Twój tż wreszcie znajdzie prace dzienną bo
A wczoraj mój tż jechal na zakupy do reala. No i mówię mu żeby mi kupił wkladki higieniczne. Wytłumaczylam mu, że w kartoniku, gdzies koło podpasek, takie cienkie i żeby były z belli. A on mi przyniósł... owszem- cienkie, ale podpaski z belli...ach, te chłopy
hehehe ja jak byłam w szpitalu za pierwszym razem to też mi brakło wkładek i wysłałam tż do rossmanna i wytłumaczyłam że carefree w różowym pudełku 20 sztuk obok płynów do higieny...no i kupił tyle, że husteczki nawilżane carefree do higieny i mówił,że tylko takie były przy płynach no ale pojechał drugi raz i jednak przy podpaskach były i kupił dobre hehehehe fajne te chłopy takie nierozgarnięte czasami A mąż mojej siostry to nawet ziemniaków kupić nie potrafi...

Stary 2010-03-12, 09:02   #707
anakazar
Zakorzenienie

Dziś w pytaniu na śniadanie będzie"cc za i przeciw"i coś o małych dzidziulkach,ale nie usłyszałam co.

Eh wczoraj tak chodziły za mną pierogi ruskie,że postanowilam dzisiaj zrobic,ale coś mi się nie chcę,ale muszę,bo mam już wszystko do nich przyszykowane-to się uszczęśliwiłam;/

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-03-12, 09:14   #708
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja przy pierwszym dziecku jak byłam w ciąży nie miałam przecieków z piersi. Jak się synek urodził, to niewielkie kropelki były, to do męża żeby mi herbatkę na laktację kupił i doniusł, niestety nie poczekałam aż samo się ruszy, i jak dostałam nawału pokarmu to mokra chodziłam, i jeszcze lekarka kazała mi odciągać pokarm jak mi po karmieniu zostanie, to już wogle jeszcze gorzej było. Dopiero potem położna do domu przyszła i mi powiedziała że bez laktatora, a jak już to jak najmniej, bo im więcej się odciąga tym więcej piersi produkują. I kazała przed karmieniem ciepły okład na piersi, a po zimny, żeby trochę zmniejszyć( ten zimny to liście kapusty z lodówki)

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Ja już dzisiaj po lekarzu, bo dziecię sie ruszać od wczoraj nie chciało. Na szczęście wszystko w normie, tylko tak już będzie bo dziecku ciasno. I jak zwykle z przejęcia zapomniałam lekarzowi powiedzieć żeby sprawdził co będzie, no ale jak już i tak mam wszystko kupione to poczekam z niespodzianką do porodu.
No i lekarz powiedział że nie patrzeć że tym razem wszystko ok, jak ruchy o połowe się zmniejszą to lecieć do szpitala, bo lepiej nawet kilka fałszywych alarmów niż jak coś będzie nie tak, nie pojechać i potem żałować.

Stary 2010-03-12, 09:16   #709
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś w pytaniu na śniadanie będzie"cc za i przeciw"i coś o małych dzidziulkach,ale nie usłyszałam co.
o operacjach prenatalnych bedzie.. jak zycie ratują.... i o cc na zyczenie

Stary 2010-03-12, 09:16   #710
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Baobabku jak dobrze że Ty nadal w dwupaku Upraszam o napisanie mi smska po wizycie bo mnie ciekawość zeżre a będę w podróży do Kielc - mój synuś ukochany wysłuchał próśb mamusi o wstrzymanie się z przychodzeniem na świat przynajmniej do 12 marca

Madziwnia, aneczka
trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieści

ISIS jak tam stan zdrowia Norbusia?? Co mówią lekarze?? Nie masz dla ciotek jakieś fotki??

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-12 o 09:17
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 09:19   #711
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

No i lekarz powiedział że nie patrzeć że tym razem wszystko ok, jak ruchy o połowe się zmniejszą to lecieć do szpitala, bo lepiej nawet kilka fałszywych alarmów niż jak coś będzie nie tak, nie pojechać i potem żałować.
No właśnie i tego najbardziej się boję. Bo moje dziecię naprawdę różnie się rusza. Ma lepsze i gorsze dni. Jednego dnia kręci się jak wariatka, na drugi dzień czasem ją dobudzam i zaczynam się martwic, a kolejnego znów w porządku. Także nie wiem kiedy panikować a kiedy odpuścić?? Jakie to wszystko zagmatwane... ja już chce żeby nasatł mój czas i mieć niunie juz w domku... całą i zdrową. Bo ja naprawdę osiwieje Juz jestem siwa a do końca porodu będę cała siwiutka...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-12, 09:30   #712
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
No właśnie i tego najbardziej się boję. Bo moje dziecię naprawdę różnie się rusza. Ma lepsze i gorsze dni. Jednego dnia kręci się jak wariatka, na drugi dzień czasem ją dobudzam i zaczynam się martwic, a kolejnego znów w porządku. Także nie wiem kiedy panikować a kiedy odpuścić?? Jakie to wszystko zagmatwane... ja już chce żeby nasatł mój czas i mieć niunie juz w domku... całą i zdrową. Bo ja naprawdę osiwieje Juz jestem siwa a do końca porodu będę cała siwiutka...
To chyba wszystkie tak mają. Ja bym pewnie nie pojechała do lekarza, tylko na SR mój tż się nasłuchał własnie o takim przypadku jednej ze SR jak poczuła że dziecko mniej się rusza pojechała do szpitala, i 10 min później cesarkę jej robili, bo dziecię pępowiną obwiązane dwa razy. Ale zdrowa córcia się urodziła i była się pochwalić.

Stary 2010-03-12, 09:36   #713
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Baobabku jak dobrze że Ty nadal w dwupaku Upraszam o napisanie mi smska po wizycie bo mnie ciekawość zeżre a będę w podróży do Kielc - mój synuś ukochany wysłuchał próśb mamusi o wstrzymanie się z przychodzeniem na świat przynajmniej do 12 marca
napiszę, napiszę i tak miałam taki zamiar bo mnie też zeżre co u Ciebie po wizycie Ja po wczoraszych skurczach tak spanikowałam, że nie wiem jak z tym jutrzejszym porodem brzuch mi opadł totalnie, jak wchodzę po schodach to go obijam udami i na dodatek kuleję bo mam jakiś mega ból w prawym pośladku i strasznie boli przy chodzeniu Oby mi zdjął tą obrożę dzisiaj

Stary 2010-03-12, 09:39   #714
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Jekciu ja też się tego bojęja najchętniej już bym się położyła do szpitala 24h na dobe pod ktg i wtedy bym była spokojna.

U mnie tu mieszka kobieta,która była w 9 miesięcu ciąży-termin za jakieś 2 tygodnie i też ruchy przestała czuc,pojechała do szpitala i za pózno już było.Dzidziuś się udusił pępowinąa to stało się we wrześniu i teraz jak mnie widzi-a ja z brzuszkiem to na mój widok odwraca głowe

Stary 2010-03-12, 09:41   #715
Isis23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
ISIS jak tam stan zdrowia Norbusia?? Co mówią lekarze?? Nie masz dla ciotek jakieś fotki??
stan niestety bez zmian... dalej tak samo. lekarze go badaja, urzadzaja konsylium... ale i tak kazdy kardiolog mówi to samo.. ze wada serca jest bardzo powazna i na 99% praktycznie na 100% nieoperacyjna.. (teraz czekamy na jeszcze jedna opinie jakiegos profesora)....a przez to ze serce jest w takim stanie nie mozna ruszyc nic innego bo nikt sie nie podejmie znieczulenia...
fotek niestety zadnych nie mam.....

Stary 2010-03-12, 09:50   #716
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
stan niestety bez zmian... dalej tak samo. lekarze go badaja, urzadzaja konsylium... ale i tak kazdy kardiolog mówi to samo.. ze wada serca jest bardzo powazna i na 99% praktycznie na 100% nieoperacyjna.. (teraz czekamy na jeszcze jedna opinie jakiegos profesora)....a przez to ze serce jest w takim stanie nie mozna ruszyc nic innego bo nikt sie nie podejmie znieczulenia...
Strasznie mi przykro A Ty jesteś taka dzielna Isis Ale co to znaczy nieoperacyjna?? Czyli co teraz?? Przecież musi być jakieś wyjście Prócz serduszka co jeszcze ma do operacji ...? Trzymaj się Kochana Szalenie Cię podziwiam i modlę się za Twojego synusia ...

Baobabek daj zdjęcie opadniętego brzusia Mój może ociupinkę się zniżył, ale i tak jest wysoko Cycki siedząc wciąż na nim kładę To ja też dam znać po wizycie ale myślę że smsem bo nie wiem czy zdołam na net wejść Tylko to będzie jakoś koło 22

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2010-03-12 o 09:52
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 09:52   #717
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Jekciu ja też się tego bojęja najchętniej już bym się położyła do szpitala 24h na dobe pod ktg i wtedy bym była spokojna.

U mnie tu mieszka kobieta,która była w 9 miesięcu ciąży-termin za jakieś 2 tygodnie i też ruchy przestała czuc,pojechała do szpitala i za pózno już było.Dzidziuś się udusił pępowinąa to stało się we wrześniu i teraz jak mnie widzi-a ja z brzuszkiem to na mój widok odwraca głowe
Ja jak teraz w czwartek pójdę do lekarza to chyba poproszę o skierowanie do szpitala. Będę spokojniejsza...

Plissss...Nie pisz takich historii bo mnie przerażają

Cytat:
Napisane przez Isis23 Pokaż wiadomość
Smutne to bardzo... Kurcze... muszą coś wymyślić, przecież medycyna idzie do przodu.
Trzymaj się kochana jesteśmy z Tobą całym sercem

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-03-12, 09:58   #718
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jak teraz w czwartek pójdę do lekarza to chyba poproszę o skierowanie do szpitala. Będę spokojniejsza...

Plissss...Nie pisz takich historii bo mnie przerażają

Smutne to bardzo... Kurcze... muszą coś wymyślić, przecież medycyna idzie do przodu.
Trzymaj się kochana jesteśmy z Tobą całym sercem
Ok nic już nie piszę-sama zatykam uszy jak któs coś takiego opowiada,a ja tu brzuchatkom piszę takie historie.

Ja też tak mysle,żeby moja ginke poprosic o skierowanie do szpitala na najbliższej wizycie,bo ja wykorkuje.
Tylko czy tak można w ogóle???

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-03-12 o 10:02
Stary 2010-03-12, 09:58   #719
la_wenda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynamonkowa Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny!
Postanowiłam do Was dołączyć podobno lepiej późno niż wcale
Nie wiem jeszcze czy będę mamusią kwietniową(termin centralnie na Wielkanoc 05.04) czy marcową, lekarz jest zdania, że Wielkanoc możemy z Nadią spędzić już w domku..zobaczymy.
Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie życząc lekkiego rozpakowania i zdrowiutkich Kruszynek!
A szczęśliwym mamusiom z Okruszkami w domku - szczerze gratuluję!!!
Cynamonkowa Witam nową mamusię! Ja też mam termin na 5.04 ale tak bardzo chciałabym już na Święta być w domku. No cóż niewiele tu mam do gadania

Ja też jestem z rodziny krecików ale moja wada nie jest przeciwwskazaniem do porodu SN na szczęście. Zazdroszczę dziewczynom, które mogą nosić szkiełka kontaktowe bo ja niestety nie mogę, bo mogłoby to wadę pogłębić.

Izumi 'brzydalu' chciałabym być choć w połowie tak 'brzydka' jak ty
Stary 2010-03-12, 09:58   #720
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

To zależy od hustawki, leżaczka. Są takie gdzie dziecko leży ite można już od początki a są takie że dziecko półsiedzi i te chyba trochę pózniej.
Ta którą ja kupiłam ma dwa poziony. No i Oliwka ma "Już" prawie 3 miesiące.

No właśnie. Ja kupowałam taki leżazek dla chrześnicy i on mamie ratował życie a sąsiadom uszy. Nie można tylko takiego malszka cały dzień tam trzymać bo ie ma jeszcze dobrze ukształtowanej przepony i co by nam się nie ususił, max 1 godz a późnej przerwa. To tak jak w foteliku samochodowym. Ta mówiła nam położna a koleżance pediatra jej dzieci.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości