|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.
Cytat:
Już nie mogę się doczekać Ty pewnie ani tyle Pytanie tylko czy Twój "synuś" zazdrosny nie będzie? ??---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
I czekamy na infromacje jakby się coś zaczęło dziać ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- aixa bedzie dobrze, chociaz ja pewnie tez bym cala noc nie spala, myslala o dzidzi, o tym czy wszystko mam i tak dalej.. ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- poradze sie was bo ja oczywiscie sie za wszystko biore "bardzo wczesnie" co jeszcze znajduje sie w waszych torbach? 1.koszule 2. reczniki 3.reczniki papierowe 4.wkladki laktacyjne 5.podklady poporodowe - dzisiaj dokupowalam i powiem wam ze te co kupilam wygladaja o niebo lepiej niz te z belli ( ktore tez mam 1 paczke)- a te sie nazywaja Absorgyn 6.Kapcie 7.Pasta do zębów 8.Żel do higieny intymnej - nivea 9.Tantum Rosa 10.Pampersy( ile bierzecie?) 11.Czapeczka 12.Skarpetusie 13.Sudocrem 14.Oliwka 15.Szlafrok 16.Smoczek 17.Podklady na lozko 18.Majtki siateczkowe 19.Chusteczki - Pampers 1 op. 20.lyżka, noz, widelec, kubek 21.Biustonosz
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj dokupilam purelan na sutki i to tez zapakowalam
|
|
|
|
#694 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my za Ciebie Wcale się nie ośmiesza! Masz talent! Powinnaś się zająć zawodowo tworzeniem dekoracji bo na prawdę masz i pomysły i super wykonanie. Cytat:
![]() Mnie ciągle wysyłają "zaproszenia do aplikacji" i już mnie coś trafia. Cytat:
Jak by coś to Tża wyślę do apteki Cytat:
![]() A nam od jutra ![]() Ja biorę ubranka do szpitala ale takie zwykłe co specjalnie na ta okazję kupiłam, bo w szpitalu coś fajniejszego to się może "zapodziać" . Pampersy biorę paczkę 43 szt tych najmniejszych. Jak coś to Tż doniesie.Chusteczki 1 paczkę 72 szt. Ja nie mam pojęcia jak jest u nas. Moja ginka mi powiedziała, ze mam wziąć co chcę, ze się o nic nie czepiają, nic nie każą i nie zabraniają też niczego (np smoczka) ale ja sobie jeszcze przedzwonię do szpitala i się dowiem żeby nie taszczyć nic niepotrzebnego lub nie zapomnieć czegoś ważnego. Aaa jedynie wiem że proszą o spirytus 90% bo tego maja zawsze mało. Dziewczyny ale te huśtawki to nie są od razu potrzebne, nie? Bo przecież "nowe" dziecko nie powinno siedzieć przez jakiś czas. Od którego miesiąca się tego używa? Bo teraz to już na prawdę mi się nie chce myśleć nad kolejną rzeczą dlatego bym kupiła potem. Myślałam tez nad matą, nie raz tu linki wklejałyście, ale w końcu rozmawiałam z kuzynką i się zapytała co kupić i sama zaproponowała, ze może taką matę więc niech kupuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Izumi - Gratuluję super wieści Ale miałam do nadrabiania Ładnie się dzisiaj rozpisałyście.
|
|
|
#695 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem najlepiej zadzwonić do szpitala w którym rodzicie, i spytać się co będzie tam zagwarantowane.
W szpitalu gdzie ja rodzę, można mieć swoją koszulę, ale z doświadczenia wiem że lepiej w szpitalnej, bo jedna na dzień to mi była mało. Podkłady na łóżko też dawali, podpaski poporodowe, też , a tego to strasznie dużo idzie w pierwszych dniach, a w domu już wolałam normalne podpaski, takie cienkie ze skrzydełkami, ale nie z kanalikami (wrażenie foliowych lekko) a takie mięciutkie. do podmywania najlepsze szare mydło, i rivanol( po nim szybciej rana się goi jak jest cięcie, i się nie babrze).Kosmetyki dla dzieci mają w szpitalach pod dostatkiem, bo dla wszystkich firm produkujących takie kosmetyki, wtedy jest okazja poreklamować się. Mi położne w szpitalu odradzały Jonsona bo niby uczula, i dla mam też odradzały soki hortexu, że najczęściej po nich dzieci mają kolki ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- A co do tematu ubioru malucha na odebranie ze szpitala. To ja przy pierwszym dziecku ubierałam w body, pajacyka,czapeczkę i tylko w rożek, ale to był czerwiec i upały.Teraz mam uszykowany podobny zestaw, ale z kombinezonkiem. I pewnie będzie ok, bo przecież spacerek niewielki bo tylko do auta, i z auta do domu. Najlepiej trzymać się zasady że niemowlaka ubieramy w jedną warstwę wiecej niż siebie. ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Jezdyś spać nie mogę, bo głupie to o tej godzinie, ale wszystko bym dałą za tortille , ale samej do maca nie chce mi się jechać, a mój tż wstaje o 5.30 to sumienia nie mam go obudzić. Muszę poczekać do jutra---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Jedna z najnowszych aukcji ![]() http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=956387206 Ja bym tam wolała do roweru kupić fotelik, trochę taniej
|
|
#696 |
|
Wtajemniczenie
|
izumi właśnie weszłam zobaczyć czy coś dziś pisałaś, bo już myślałam, że te skurcze wczorajsze popędziły cię do szpitala... ale widzę, że jesteś, Michaś też chce być Kwiecień
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
o jejq, joba dostane, ja juz mam dosc, z przodu swedzi, z tylu to juz w ogole jest jakis kosmos, ratunku!
|
|
#699 |
|
Zakorzenienie
|
ooo a co to taka pustelnia z rana??? i ostatni post po północy??szok czyżbyście spać wszystkie poszły o ludzkiej godzinie?? bo ja nie zmrużyłam oka całą noc
ale ja głupia jestem co??tak to już bym chciała urodzić, a jak mnie skurcze wzięły tak panika totalna---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Izumi jak ja Twoją radość po wizycie rozumiem Ja też z tych ślepych mi napisała na zaświadczeniu: brak wskazań do skrócenia 2 fazy porodu i tyż mam nowe szkła i soczewki i widzę wreszcie wszystkie znaki na drogach jak jadę powiedziała mi tylko, że rodzić nie wolno w kontaktach tylko w okularach ehhh wybaczcie jak będę pisać od rzeczy ale po całej nieprzespanej nocy to same rozumiecie
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny. Ja tez z tych mało widzących
ale u mnie nie ma przeciwskazan ![]() Melduje się nadal 2 in 1 (ja chce juz urodzic )
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładowarka do telefonu i telefon (coby wysłać SMS do nas ).papier toaletowy (??? - nieraz powinno się mieć własy, ale Ty i tak jak pamiętam to gazetą ![]() )Jakiś krem na bolące sutki pomatka nawilżająca na usta ( w szpitalu strasznie wysychają) wodę do picia coś do przegryzania (np. jakieś herbatniki lub biszkopty) Może laktator (jak dziewczyny pisały przydaje się przy natłoku pokarmu). Jakieś ciepłe skarpety (zima wraca i będzie do końca marca). i najważniejsze: TZ-ta do pomocy( i na kogoś musisz się "wydrzeć" w czasie porodu) ![]() ![]() Cytat:
Ta którą ja kupiłam ma dwa poziony. No i Oliwka ma "Już" prawie 3 miesiące ![]() .Baobabku - jakaś Ty biedna z tym kaszlem
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-03-12 o 08:13 |
||
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
witam..
baobabku ja mkiałam wstac ok 3 i na wizaz siaśc .. jak sie przebudziłam o 2,35 tak zasnełam ok 6 rano ![]() a o 7 budzik juz zadzwonił bo jade do ZUSu. chyba sie przez ten zus tak stresowałam mam nadzieję że kurka wypisali juz to zaświadczenie!!!! bo musze do 13 godz. do Urzędu pracy to dowieźć. Dziewczyny dzieki za rady odnosnie tej sparwy. Tylko u mnie to wygląda tak ze np. jakbym urodziła wczoraj... to moge im w ciagu 2 tyg dowieźć zaświadczenie o ubezpieczeniu.. ale ja włąsnie potrzebuje tego papierka z Zusu aby sie ubezpieczyc.. wiec nawet jak im dowioze to w dniu porodu pozostałam osoba nieubezpieczona. Ale juz nawet nie o to chodzi... Jak dzis bym nie dowiozła do Urzędu pracy tego pisma o opłacancyh skłądkaCH i o decyzji z gminy że działaność juz zamknieta z dniem 1 marca.. to przepada mi zasiłek dla bezrobotnych czyli " kuroniówka" a tym samym przepadnie mi zasiłek macierzyński wypłacany z urzędu Pracy. Tym sie martwie bardziej.. ale o 9 wyjeżdzam TRZYMAJCIE KCIUKI.. bo chyba z nerwó zaczne rodzic jak cos znowu bedzie nie tak wieczorem miałam okropny bół brzucha chodzic nie mogłam ani siedzieć tylko lezałąm wiec nie mogłam WAs POINFORMOWAC ŻE:
aneczkkaa pisałą sms ŻE LEZY NA PATOLOGII CIĄZY z podejrzeniem zatrucia ciązowego. MAMY TRZYMAC KCIUKI. aixa Kochana Trzymam kciuki za Twoje CC!!!!!!!!!!!!!!!!!!:cmok :
|
|
#703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aixa- trzymam kciuki za CC.. bedzie dobrze
moje malunki ![]() ![]() i moje wypocinki fotograficzne ![]() mama aniołka *28.02.2010- [*] 17.03.2010 Edytowane przez Isis23 Czas edycji: 2010-03-12 o 08:21 |
||
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu i mnie tak strasznie ten brzuch zaczął wczoraj w nocy bolec i boli do dzisiaj-ale przypuszczam,że to po seksie-to już drugi raz tak i niestety już do końca się wstrzymamy;/
aneczka trzymaj się tam ![]() a jeśli chodzi o te huśtawki to moja też ma 2 poziomy i może"nowe" dziecko w niej leżec sobie
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-03-12 o 08:22 |
|
|
|
#705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł!!
![]() No, ja znów wyspana... izumi- mam nadzieję, że Twój tż wreszcie znajdzie prace dzienną bo pozostanie mi czytanie Twoich nocnych postow z rana. Ja to śpioch jestem wiec 22 to już wyrko Za to od rana już czatuje na necie. A Ciebie wtedy nie ma ![]() Gratuluje dobrych wyników!! Jak ja lubię jak Ty się cieszysz ![]() Cytat:
Przed porodem troche jej lecialo z piersi ale mało... Cytat:
![]() A wczoraj mój tż jechal na zakupy do reala. No i mówię mu żeby mi kupił wkladki higieniczne. Wytłumaczylam mu, że w kartoniku, gdzies koło podpasek, takie cienkie i żeby były z belli. A on mi przyniósł... owszem- cienkie, ale podpaski z belli...ach, te chłopy
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mąż mojej siostry to nawet ziemniaków kupić nie potrafi...
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w pytaniu na śniadanie będzie"cc za i przeciw"i coś o małych dzidziulkach,ale nie usłyszałam co.
Eh wczoraj tak chodziły za mną pierogi ruskie,że postanowilam dzisiaj zrobic,ale coś mi się nie chcę,ale muszę,bo mam już wszystko do nich przyszykowane-to się uszczęśliwiłam;/
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy pierwszym dziecku jak byłam w ciąży nie miałam przecieków z piersi. Jak się synek urodził, to niewielkie kropelki były, to do męża żeby mi herbatkę na laktację kupił i doniusł, niestety nie poczekałam aż samo się ruszy, i jak dostałam nawału pokarmu to mokra chodziłam, i jeszcze lekarka kazała mi odciągać pokarm jak mi po karmieniu zostanie, to już wogle jeszcze gorzej było. Dopiero potem położna do domu przyszła i mi powiedziała że bez laktatora, a jak już to jak najmniej, bo im więcej się odciąga tym więcej piersi produkują. I kazała przed karmieniem ciepły okład na piersi, a po zimny, żeby trochę zmniejszyć( ten zimny to liście kapusty z lodówki)
---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Ja już dzisiaj po lekarzu, bo dziecię sie ruszać od wczoraj nie chciało. Na szczęście wszystko w normie, tylko tak już będzie bo dziecku ciasno. I jak zwykle z przejęcia zapomniałam lekarzowi powiedzieć żeby sprawdził co będzie No i lekarz powiedział że nie patrzeć że tym razem wszystko ok, jak ruchy o połowe się zmniejszą to lecieć do szpitala, bo lepiej nawet kilka fałszywych alarmów niż jak coś będzie nie tak, nie pojechać i potem żałować.
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
o operacjach prenatalnych bedzie.. jak zycie ratują.... i o cc na zyczenie
|
#710 |
|
Wtajemniczenie
|
Baobabku jak dobrze że Ty nadal w dwupaku
Upraszam o napisanie mi smska po wizycie bo mnie ciekawość zeżre a będę w podróży do Kielc - mój synuś ukochany wysłuchał próśb mamusi o wstrzymanie się z przychodzeniem na świat przynajmniej do 12 marca Madziwnia, aneczka trzymamy kciuki i czekamy na dalsze wieści ISIS jak tam stan zdrowia Norbusia?? Co mówią lekarze?? Nie masz dla ciotek jakieś fotki??
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-12 o 09:17 |
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz jestem siwa a do końca porodu będę cała siwiutka...
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie też zeżre co u Ciebie po wizycie Ja po wczoraszych skurczach tak spanikowałam, że nie wiem jak z tym jutrzejszym porodem brzuch mi opadł totalnie, jak wchodzę po schodach to go obijam udami Oby mi zdjął tą obrożę dzisiaj
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja najchętniej już bym się położyła do szpitala 24h na dobe pod ktg i wtedy bym była spokojna.U mnie tu mieszka kobieta,która była w 9 miesięcu ciąży-termin za jakieś 2 tygodnie i też ruchy przestała czuc,pojechała do szpitala i za pózno już było.Dzidziuś się udusił pępowiną ![]() a to stało się we wrześniu i teraz jak mnie widzi-a ja z brzuszkiem to na mój widok odwraca głowe![]()
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .. (teraz czekamy na jeszcze jedna opinie jakiegos profesora)....a przez to ze serce jest w takim stanie nie mozna ruszyc nic innego bo nikt sie nie podejmie znieczulenia...fotek niestety zadnych nie mam.....
|
|
#716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty jesteś taka dzielna Isis Prócz serduszka co jeszcze ma do operacji ...? Trzymaj się Kochana Szalenie Cię podziwiam i modlę się za Twojego synusia ...Baobabek daj zdjęcie opadniętego brzusia Mój może ociupinkę się zniżył, ale i tak jest wysoko Cycki siedząc wciąż na nim kładę To ja też dam znać po wizycie ale myślę że smsem bo nie wiem czy zdołam na net wejść Tylko to będzie jakoś koło 22
Edytowane przez Gmyrelka Czas edycji: 2010-03-12 o 09:52 |
|
|
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plissss...Nie pisz takich historii bo mnie przerażają ![]() Cytat:
Trzymaj się kochana
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak mysle,żeby moja ginke poprosic o skierowanie do szpitala na najbliższej wizycie,bo ja wykorkuje. Tylko czy tak można w ogóle???
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-03-12 o 10:02 |
|
|
|
|
#719 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też jestem z rodziny krecików ale moja wada nie jest przeciwwskazaniem do porodu SN na szczęście. Zazdroszczę dziewczynom, które mogą nosić szkiełka kontaktowe bo ja niestety nie mogę, bo mogłoby to wadę pogłębić. Izumi 'brzydalu' chciałabym być choć w połowie tak 'brzydka' jak ty
|
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
To zależy od hustawki, leżaczka. Są takie gdzie dziecko leży ite można już od początki a są takie że dziecko półsiedzi i te chyba trochę pózniej.
Ta którą ja kupiłam ma dwa poziony. No i Oliwka ma "Już" prawie 3 miesiące ![]() .No właśnie. Ja kupowałam taki leżazek dla chrześnicy i on mamie ratował życie a sąsiadom uszy. Nie można tylko takiego malszka cały dzień tam trzymać bo ie ma jeszcze dobrze ukształtowanej przepony i co by nam się nie ususił, max 1 godz a późnej przerwa. To tak jak w foteliku samochodowym. Ta mówiła nam położna a koleżance pediatra jej dzieci.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

??
.

no chyba,że moja córa będzie chciała wcześniej wyjśc(oby)
Ładnie się dzisiaj rozpisałyście.
, ale samej do maca nie chce mi się jechać, a mój tż wstaje o 5.30 to sumienia nie mam go obudzić. Muszę poczekać do jutra
Dziękujemy za troskę 

)