|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Cytat:
|
|
#4052 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zastanawialam się nad coneco mustang, bo jest lekki i dosc fajnie wygląda, ale poczytalam o nim troche w necie i ludzie bardzo narzekają na niego. I znów jestem w lesie
|
||
|
|
|
#4053 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego trochę mnie to zdziwiło... może na całość terminy są szybsze, ale w sumie co to za różnica, czy biorę komplet, czy tylko spacerówkę. może nie nadążają z produkcją?
|
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Cześć mamusie.
Kardashi mnie też takie bóle/ skórcze łapią co jakiś czas. Pewnie to normalne, trzeba zapytać gina. Chociaż w pierwszej ciąży tak nie miałam. Dafreen, witaj po przerwie Jamaica, ja też mam ostatnio takie głupie myśli, tylko konkretnie martwię się, żeby mała nie miała jakiegoś naczyniaczka, szczegónie na buźce. Ale trzeba myśleć, że wszystko będzie dobrze. A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Odpoczęłam sobie chwilkę, bo byłam kilka minut przed czasem w laboratorium. Kilka osób już było, ale ze względu na brzuszek weszłam pierwsza. Babka wkłuwa mi igiełkę, a z mojej żyły poszła fontanna wyżej niż moja głowa ale miała sprzątania przeze mnie![]() A tak w ogóle to zaczynamy dzisiaj 33 tydzień
|
#4055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A poza tym nic, zero gorączki, biegunki, nic. Głodziłam siebie i dziecko we wt. Od wczoraj wracam do żywych. ![]() Tak, chodzę do pracy, bo czekam na stażystkę. Wczoraj dopiero PUP nam wysłał kilka sztuk. Jedną wybraliśmy, ale musi przejść badania wstępne, a to załatwia PUP, pewnie znowu im trochę z tym zejdzie... ![]() Z materacem to faktycznie tak nie halo. Info znalazłam przypadkiem, bo szukałam alternatywy dla materaca, który bardzo chciałam kupić, a który mocno drogi jest (latex) i tak zaciekawiło mnie czemu jedne z gryką takie tanie, a inne nie i sobie o nich czytałam na różnych stronach. Wiadomość wiarygodna niestety, bo pochodzi ze strony poświęconej tym materacom, autorstwa sprzedawcy tych materacy.
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przedstawiciele nawet nie odbierają telefonów bo znalazłam nr na stronie i kilka razy próbowałam..więc może faktycznie nie wyrabiają z produkcją-na all są np. tylko spacerówki.za bodajże 1090 więc może tam sobie zamów-skoro wystawili to pewnie mają...
|
|
#4059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko patrzec jak wszystkie tutaj zaczniemy panikować przed porodem ale w sumie lepiej iść na pierwszy ogień i "mieć to z głowy" ![]() Cytat:
to niezle atrakcje zafundowałas pani w labolatorium z samego rana ![]() gratuluje kolejnego tygodnia
|
||
|
|
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
Margo, ja na szczęście nie jestem wrażliwa na takie sytuacje i krew. Wręcz lubię czasmi oglądać w tv jakieś operacje itp
![]() Dafreen, zakładając, że moja mała będzie chciała pospieszyć się tak jej starsza siostra, to też zostało mi 4 tygodnie. Szok. Chyba zaczyna docierać to do mnie, jak to piszę ![]() Kropka, dobrze, że już ci lepiej i wróciąś do żywych ![]() To samo mi powiedziała piguła Ale, to zależy od ciśnienia, czy co? bo ja to raczej zawsze niziutkie mam![]() Velluto, no niestety miała atrakcje, ciekawe co ją później czekało
Edytowane przez Puma13 Czas edycji: 2010-03-18 o 10:33 |
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale masz ciśnienie Kobieto ![]() i gratki kolejnego tygodnia ![]() Cytat:
|
|
#4063 | |||
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie mamusie, śpieszę poinformować, że u mnie słońce próbuje przebić się przez chmury
Cytat:
a później pewnie zrobi na złość mamusi i specjalnie będzie siedział w brzuszku jak najdłużej Co do porodu to rzeczywiście wybrałam Polną, ale tutaj wpływ na decyzję ma własnie moja cukrzyca. Boję się tego szpitala, ale dla Adrianka zrobię wszystko ![]() Cytat:
ale niestety na ostatniej wizycie pani dr kategorycznie zabroniła : "żeby pani sobie nie wymyśliła mycia okien, odpoczywać pani Aniu" (ciężko mi się zmienić pozycję) ale jeszcze 2 tygodnie i kolejna wizyta, może mały się przesunie, z szyjką będzie ok a mi będzie wolno więcej - w coś wierzyć muszęA jeśli chodzi o martwienie się o maleństwo to u mnie kulminacyjny moment nastąpił po odebraniu wyników z badania glukozy, zaczęłam szukać informacji o powikłaniach związanych z cukrzycą ciążową i to było najgorsze co mogłam zrobić, płakałam jak oszalała - tak się martwiłam o moje wyczekiwane szczęście ...dlatego teraz nie czytam, nie myślę, proszę tylko żeby wszystko było dobrze i wierzę, że tak będzie. Prawdą jest, że matki to taki dziwny wynalazek i nawet jak ktoś im mówi, że wszystko jest w porządku to szukają jakiejś dziury. Ty też się nie martw, musi być dobrze Cytat:
![]() Oglądałam gondole ze stelażem Tako Jumper X, jak dla mnie wózek jest świetny, ma prawie wszystko czego szukam w wózku duże pompowane koła, przednie skrętne, do tego mój ulubiony amortyzator działający przy podjazdach i duży wybór kolorów. Ja niestety szukam wózka, który ma dodatkową dużą gondole (przynajmniej 80 cm) i podnoszoną część pod główką - tak żeby wykorzystać jeszcze ten wózek zimą. Tako ma w gondoli taką plastikową wstawkę, która powoduje, że główka dziecka jest wyżej jak leży, ale sama gondola ma 75 cm - nie wiem może to wystarczy, ale ja nie mam doświadczenia, a patrząc na mojego męża i mojego wielkostopego Adiego myślę, że może być długim dzieckiem. Zatem ja szukam dalej ![]() Miłego dnia dziewczyny i niech to słońce się pojawia!! |
|||
|
|
|
#4064 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Fajnie, że już jesteś. Cytat:
Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada.... No i nie miałam serca zawozić go do babci. Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry. A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek. Cytat:
|
|||
|
|
|
#4065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niedługo Kachana, niedługo ![]()
|
|
#4066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to zyczę, żeby stażystka okazała się pojętną uczennicą i zebys szybko mogła iść na zasłużony odpoczynek Dobrze wiedziec o tych materacach. Lateksowe rzeczywiście mają zabójcze ceny . Czyli zostaje piankowo - kokosowy. A Ty jaki ostatecznie kupilas? -------------------------- kurczę chyba musze w koncu zostawić ten komputer i iść do sklepu po sok pomidorowy - już 2 razy złapały mnie dzis delikatne skurcze w łydkę ![]() Co do zaparć to mój lekarz polecił mi wczoraj syrop Lactulose (ponoć bezpieczny dla kobiet w ciąży) pić 1 łyżke 3 razy dziennie przed posiłkami. Ja narazie daję radę bez wspomagaczy, ale może którejs z Was sie przyda |
|
|
|
|
#4067 |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]no, wieki Cię nie było.
Fajnie, że już jesteś. gdyby tak można, to każda z nas by z tej opcji skorzystała. Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada.... No i nie miałam serca zawozić go do babci. Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry. A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE] biedaczek, lepiej w domku z Tobą mu będzie, trzymam kciuki, żeby się nic groźnego z tego nie rozwinęło
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada....
No i nie miałam serca zawozić go do babci. Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry. A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE] uuuu biedny Maksiu, oby szybko mu przeszło ![]() Cytat:
czyli córe urodziłas w 35 tc tak? |
|
|
|
|
#4070 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My tez na poczatku myslelismy o x-landerze xa i kolor, bodajze, arctic najbardziej nam sie spodobal.. Hej Kochana Fajnie, ze jestes. No tak juz niedlugo zobaczymy nasze dzieciaczki ale czad ![]() Cytat:
Dobrze, ze to przeczytalam przed kupnem materaca. Koszmar jakis jakby mi robale jeszcze lazily... Fajnie, ze juz masz sie lepiej ![]() Cytat:
Lepiej Cytat:
![]() Gratki 33 t [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757] Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada.... No i nie miałam serca zawozić go do babci. Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry. A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE] Oj. Buziaki dla Maksia. Niech wraca do zdrowia szybko!
|
|
#4071 |
|
Zadomowienie
|
Dafreen, to zaciskaj mocno nogi, żeby mały posiedział w brzuszku te 4 tygodnie.
|
#4072 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
ale generalnie uważam, że zeszła kolekcja była fajniejsza - połączenie czerni i drugiego koloru jest jak dla mnie wystarczające.
|
|||
|
|
|
#4073 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie, prawie wiosennie
(mam nadzieję)Cytat:
Cytat:
no to lux ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ojej jakt o niedużo, 4,5 tygodnia...![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757] Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada.... No i nie miałam serca zawozić go do babci. Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry. A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE] Oby Maksiu szybciutko doszedł do siebie
|
|
#4074 | ||
|
Zakorzenienie
|
Precyzyjniej poproszę.
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Też się cieszę. ![]() ______________ za Maksiowe zdrówko!
|
||
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Kropka, no to wygląda na to, że wystarczyło, że przeszłam się spacerkiem 15 min na sąsiednie osiedle i stąd te atrakcje
Normalnie czuję się już powoli jak kaleka jakaś. Z chodzeniem po prostym nie mam problemów, ale schody to juz wyzwanie, mont everest jak nic ![]() Lea, buziaki dla Maksia, żeby szybciutko wyzdrowiał. Dziękuję za gratki
|
#4076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, a między terminem porodu Olimpii i Bruna mam dokładnie tydzień różnicy, więc w przyszły czwartek będzie dokładnie ten sam termin , ale mam nadzieję, że Bruno się powstrzyma przynajmniej do końca 36 tygodnia...Cytat:
![]() Kropuś, ja myślę, że tak dwa tygodnie po mnie
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wyzwaniami mam podobnie.
|
|
|
|
|
#4079 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziś póki co lepiej Ale zapytam gina.. w poniedziałek mam wizytę i zapytam go o te bóle i o te skórcze, bo mimo nospy dalej mam takie bolące.. mniejsze ale jednak mam.. Cytat:
![]() Oo kurdę, ale ten czas leeci! Jeszcz 4 tygodnie! Cytat:
![]() A co do myśli.. Wydaje mi się normalne to że mama martwi sie o swojego maluszka.. Najważniejsze to pozytywne myślenie! Cytat:
Ale kurde.. Jak takie przepowiadacze mają taki ból, to ja nie che tych właściwych skóczy ![]() Cytat:
![]() Ja mam zieloną spacerówkę. Gondolę bordową. i żałuje że wziełam ta bordową bo jakos mi się nie podoba już
|
||||||
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy źle liczę? Dwa tyg. po Tobie to akurat majowy weekend mi wypada. Fajnie. ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- A któraś już raz wykluta mi powie może gdzie się takie bóle konkretne już lokalizują? Że krzyżowe być mogą to wiem. A dalej? Dół brzucha, cały brzuch, szyjka?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

do mnie tez lekarz wczoraj powiedział, że powoli zblizamy się do finału 

nie miałam pojęcia o tym... dobrze ze jeszcze nic nie kupilam

lepiej już?
Tak co całe dnie w łozku praktycznie leże.. i tak już mnie pobolewa brzuch jak na @ od kilku dni 
za Maksiowe zdrówko!
dziś póki co lepiej