Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-18, 10:16   #4051
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
witaj
super, że z Małym wszystko ok
ustalac termin cesarki? jak ten czas leci! do mnie tez lekarz wczoraj powiedział, że powoli zblizamy się do finału
ano ustalić dokładny dzień... bo tydzień to już znam i świadomość, że do dnia zero zostało TYLKO 4,5 tygodnia mnie przeraża, najchętniej bym małża wysłała żeby urodził

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:18   #4052
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marta1122 Pokaż wiadomość
dzięki za kciuki
ja tez mam nadzieje ze jakoś ten czas będzie szybciutko leciał do maja
poza tym czeka nas jeszcze położenie gładzi i malowanie pokoju-tż z teściem będzie robił, więc najpierw święta, potem remont,a potem ostatnie zakupy i może faktycznie zleci
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie taki sam plan - po świętach remoncik (gładzie i malowanie, wymiana parapetów), zakupy meblowe do pokoiku córci, potem pranie, prasowanie i układanie
uuuuu to nie zazdroszcze remontu, ja na szczeście wszelkie tego typu prace mam za sobą jakoś nie mam już sił ani zdrowia na takie "zabawy", ciezko mi sie nawet zebrać i w koncu wybrac jakiś wózek
zastanawialam się nad coneco mustang, bo jest lekki i dosc fajnie wygląda, ale poczytalam o nim troche w necie i ludzie bardzo narzekają na niego.
I znów jestem w lesie
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:19   #4053
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Margo nie wpadłam no to żeby pytać kiedy trzeba zamawiać?myślałam że to nie będzie problem,ale zapytam i dam znać co mi powiedzieli.bo koniec maja to może być troche za późno..
dlatego trochę mnie to zdziwiło... może na całość terminy są szybsze, ale w sumie co to za różnica, czy biorę komplet, czy tylko spacerówkę. może nie nadążają z produkcją?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:19   #4054
Puma13
Zadomowienie

Cześć mamusie.

Kardashi mnie też takie bóle/ skórcze łapią co jakiś czas. Pewnie to normalne, trzeba zapytać gina. Chociaż w pierwszej ciąży tak nie miałam.

Dafreen, witaj po przerwie

Jamaica, ja też mam ostatnio takie głupie myśli, tylko konkretnie martwię się, żeby mała nie miała jakiegoś naczyniaczka, szczegónie na buźce. Ale trzeba myśleć, że wszystko będzie dobrze.

A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Odpoczęłam sobie chwilkę, bo byłam kilka minut przed czasem w laboratorium. Kilka osób już było, ale ze względu na brzuszek weszłam pierwsza. Babka wkłuwa mi igiełkę, a z mojej żyły poszła fontanna wyżej niż moja głowa ale miała sprzątania przeze mnie

A tak w ogóle to zaczynamy dzisiaj 33 tydzień

Nadia 06.05.2010
Puma13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:21   #4055
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
witaj jak dzis ze zdrówkiem? lepiej? Ty ciągle jeszcze chodzisz do pracy?
a z tym materacem to niezła jazda nie miałam pojęcia o tym... dobrze ze jeszcze nic nie kupilam
Lepiej. Pojęcia nie mam co to było. Bardzo kochałam kibelek całą noc z pon. na wt. A poza tym nic, zero gorączki, biegunki, nic.
Głodziłam siebie i dziecko we wt. Od wczoraj wracam do żywych.

Tak, chodzę do pracy, bo czekam na stażystkę. Wczoraj dopiero PUP nam wysłał kilka sztuk. Jedną wybraliśmy, ale musi przejść badania wstępne, a to załatwia PUP, pewnie znowu im trochę z tym zejdzie...

Z materacem to faktycznie tak nie halo. Info znalazłam przypadkiem, bo szukałam alternatywy dla materaca, który bardzo chciałam kupić, a który mocno drogi jest (latex) i tak zaciekawiło mnie czemu jedne z gryką takie tanie, a inne nie i sobie o nich czytałam na różnych stronach.
Wiadomość wiarygodna niestety, bo pochodzi ze strony poświęconej tym materacom, autorstwa sprzedawcy tych materacy.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:21   #4056
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Puma13 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi. Odpoczęłam sobie chwilkę, bo byłam kilka minut przed czasem w laboratorium. Kilka osób już było, ale ze względu na brzuszek weszłam pierwsza. Babka wkłuwa mi igiełkę, a z mojej żyły poszła fontanna wyżej niż moja głowa ale miała sprzątania przeze mnie
w takiej sytuacji na pewno bym zemdlała...

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 10:24   #4057
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz krążenie.

Stary 2010-03-18, 10:25   #4058
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
dlatego trochę mnie to zdziwiło... może na całość terminy są szybsze, ale w sumie co to za różnica, czy biorę komplet, czy tylko spacerówkę. może nie nadążają z produkcją?
zauważyłam że firma x-lander jakoś szczególnie się nie reklamuje,mało tych wózków na rynku..ale za to dużo ich na drogach przedstawiciele nawet nie odbierają telefonów bo znalazłam nr na stronie i kilka razy próbowałam..więc może faktycznie nie wyrabiają z produkcją-na all są np. tylko spacerówki.za bodajże 1090 więc może tam sobie zamów-skoro wystawili to pewnie mają...

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:25   #4059
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiak Pokaż wiadomość
dla Natalki i Mamusi

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
ano ustalić dokładny dzień... bo tydzień to już znam i świadomość, że do dnia zero zostało TYLKO 4,5 tygodnia mnie przeraża, najchętniej bym małża wysłała żeby urodził

tylko patrzec jak wszystkie tutaj zaczniemy panikować przed porodem ale w sumie lepiej iść na pierwszy ogień i "mieć to z głowy"
Cytat:

to niezle atrakcje zafundowałas pani w labolatorium z samego rana
gratuluje kolejnego tygodnia
Stary 2010-03-18, 10:30   #4060
Puma13
Zadomowienie

Margo, ja na szczęście nie jestem wrażliwa na takie sytuacje i krew. Wręcz lubię czasmi oglądać w tv jakieś operacje itp

Dafreen, zakładając, że moja mała będzie chciała pospieszyć się tak jej starsza siostra, to też zostało mi 4 tygodnie. Szok.
Chyba zaczyna docierać to do mnie, jak to piszę

Kropka, dobrze, że już ci lepiej i wróciąś do żywych
To samo mi powiedziała piguła Ale, to zależy od ciśnienia, czy co? bo ja to raczej zawsze niziutkie mam

Velluto, no niestety miała atrakcje, ciekawe co ją później czekało

Nadia 06.05.2010

Edytowane przez Puma13
Czas edycji: 2010-03-18 o 10:33
Stary 2010-03-18, 10:31   #4061
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci fajnie... też bym chciała wiedzieć kiedy.

Stary 2010-03-18, 10:34   #4062
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

ale masz ciśnienie Kobieto
i gratki kolejnego tygodnia

Cytat:

tylko patrzec jak wszystkie tutaj zaczniemy panikować przed porodem ale w sumie lepiej iść na pierwszy ogień i "mieć to z głowy"
tak to sobie tłumaczę właśnie... jeszcze chwila i będziemy razem z naszym Misiakiem

Bruno już w domku
Stary 2010-03-18, 10:35   #4063
milanka1985
Przyczajenie

Witam wszystkie mamusie, śpieszę poinformować, że u mnie słońce próbuje przebić się przez chmury może popołudnie będzie słoneczne, tak marzę o wiośnie....

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
Milanko-jedna z poznańskich dziewczyn też chodzi do p.Wioletty(Kees?) to pewnie na Polnej będziesz rodzić?
szkoda,że wcześniej ode mnie,bo może byśmy się spotkały
chyba,że ja się pospieszę a Ty przenosisz
annLee jak patrze na moje koleżanki to coraz bardziej dociera do mnie, że przenoszenie ciąży jest bardzo prawdopodobne (żadna nie urodziła w terminie).... ale cały czas proszę synka, żeby wyszedł o czasie - choć nie wiem co z tego wyjdzie, bo on miałby ochotę pojawić się już teraz a później pewnie zrobi na złość mamusi i specjalnie będzie siedział w brzuszku jak najdłużej

Co do porodu to rzeczywiście wybrałam Polną, ale tutaj wpływ na decyzję ma własnie moja cukrzyca. Boję się tego szpitala, ale dla Adrianka zrobię wszystko

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
witajcie! wiem ze jest raniutko...
mąż wyszedl do pracy, zrobilam sniadanie i pomaranczowa herbatke i patrze w okno-cos jakby jesien..?
postanowilam ze jak sie nie rozpada za chwile to umyje okna, ale zobaczymy czy z planow dojdzie do czynow

wogole jak czytam wasze posty mam wrazenie ze wszystkie jestescie juz daleko przede mna w sensie zaawansowania ciazy! i ze juz w maju to niewiele nas tu zostanie

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

i jeszcze mam taką glupawke.... niewiem czy to typowe czy przesadzam....
ale czy wy takze macie jakies takie mysli czasem na temat zdrowia maluszka?
lekarz prowadzacy i ten ktory robi mi usg mowia ze jest wszystko w porzadku, wyniki mam swietne, ale ja i tak sie martwie czy dziecko na pewno jest zdrowe..
szczegolnie wady genetyczne mnie niepokoja, niewiem dlaczego... ...

glupia baba ze mnie....
Och też bym umyła okna - takie brudne, świata nie widać ale niestety na ostatniej wizycie pani dr kategorycznie zabroniła : "żeby pani sobie nie wymyśliła mycia okien, odpoczywać pani Aniu", no to leżę i odpoczywam, dobrze, że chociaż nauczona doświadczeniem, wiem, że leżenie mi pomaga, gorzej będzie jak się odleżyn nabawie (ciężko mi się zmienić pozycję) ale jeszcze 2 tygodnie i kolejna wizyta, może mały się przesunie, z szyjką będzie ok a mi będzie wolno więcej - w coś wierzyć muszę

A jeśli chodzi o martwienie się o maleństwo to u mnie kulminacyjny moment nastąpił po odebraniu wyników z badania glukozy, zaczęłam szukać informacji o powikłaniach związanych z cukrzycą ciążową i to było najgorsze co mogłam zrobić, płakałam jak oszalała - tak się martwiłam o moje wyczekiwane szczęście ...dlatego teraz nie czytam, nie myślę, proszę tylko żeby wszystko było dobrze i wierzę, że tak będzie.

Prawdą jest, że matki to taki dziwny wynalazek i nawet jak ktoś im mówi, że wszystko jest w porządku to szukają jakiejś dziury.

Ty też się nie martw, musi być dobrze

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
Wróce do tematu wóżków- bo pewnie jako jedna z niewielu jeszcze go nie kupiłam..Czy widziałyscie na żywo wózki Tako????Jesli tak, jakie wrażenia?
buziki i zyczę milllllego dnia!!
Ja też nie mam jeszcze wózka
Oglądałam gondole ze stelażem Tako Jumper X, jak dla mnie wózek jest świetny, ma prawie wszystko czego szukam w wózku duże pompowane koła, przednie skrętne, do tego mój ulubiony amortyzator działający przy podjazdach i duży wybór kolorów. Ja niestety szukam wózka, który ma dodatkową dużą gondole (przynajmniej 80 cm) i podnoszoną część pod główką - tak żeby wykorzystać jeszcze ten wózek zimą. Tako ma w gondoli taką plastikową wstawkę, która powoduje, że główka dziecka jest wyżej jak leży, ale sama gondola ma 75 cm - nie wiem może to wystarczy, ale ja nie mam doświadczenia, a patrząc na mojego męża i mojego wielkostopego Adiego myślę, że może być długim dzieckiem. Zatem ja szukam dalej

Miłego dnia dziewczyny i niech to słońce się pojawia!!
milanka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:35   #4064
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
dawno mnie tu nie było, ale niestety nawał pracy nas troszkę przytłoczył... już powolutku wychodzimy na prostą i się obrabiamy więc będę miała więcej czasu dla Was

U nas ogólnie wszystko ok, Bruno rośnie, kręci się i obija mamę w środku dalej. We wtorek mamy wizytę i ustalamy dokładną datę cc , w każdym razie zostało nam w zasadzie 4,5 tygodnia do rozsypania... jeszcze chwila i Bruno będzie z nami, normalnie nie dociera to do mnie i z dnia na dzień co raz bardziej się boję...
zakupy w zasadzie zakończone, idę jeszcze upolować koszulę i szlafrok bo nie mam czegoś takiego

Ściskam Was mocno Słonka i będę się starała zaglądać na bieżąco
no, wieki Cię nie było. Fajnie, że już jesteś. I super tak znać termin porodu.

Cytat:
gdyby tak można, to każda z nas by z tej opcji skorzystała.

Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada....
No i nie miałam serca zawozić go do babci.
Dzisiaj na 17:45 mamy wizytę u pediatry.
A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.
Cytat:
Cześć mamusie.

Kardashi mnie też takie bóle/ skórcze łapią co jakiś czas. Pewnie to normalne, trzeba zapytać gina. Chociaż w pierwszej ciąży tak nie miałam.

Jamaica, ja też mam ostatnio takie głupie myśli, tylko konkretnie martwię się, żeby mała nie miała jakiegoś naczyniaczka, szczegónie na buźce. Ale trzeba myśleć, że wszystko będzie dobrze.

38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:37   #4065
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Dafreen, zakładając, że moja mała będzie chciała pospieszyć się tak jej starsza siostra, to też zostało mi 4 tygodnie. Szok.
Chyba zaczyna docierać to do mnie, jak to piszę
Słonko, jeśli mój syn będzie się spieszył tak jak jego siostra to ja powinnam urodzić w przyszły czwartek

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie... też bym chciała wiedzieć kiedy.
niedługo Kachana, niedługo

Bruno już w domku
Stary 2010-03-18, 10:38   #4066
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Lepiej. Pojęcia nie mam co to było. Bardzo kochałam kibelek całą noc z pon. na wt. A poza tym nic, zero gorączki, biegunki, nic.
Głodziłam siebie i dziecko we wt. Od wczoraj wracam do żywych.

Tak, chodzę do pracy, bo czekam na stażystkę. Wczoraj dopiero PUP nam wysłał kilka sztuk. Jedną wybraliśmy, ale musi przejść badania wstępne, a to załatwia PUP, pewnie znowu im trochę z tym zejdzie...

Z materacem to faktycznie tak nie halo. Info znalazłam przypadkiem, bo szukałam alternatywy dla materaca, który bardzo chciałam kupić, a który mocno drogi jest (latex) i tak zaciekawiło mnie czemu jedne z gryką takie tanie, a inne nie i sobie o nich czytałam na różnych stronach.
Wiadomość wiarygodna niestety, bo pochodzi ze strony poświęconej tym materacom, autorstwa sprzedawcy tych materacy.
uuuuu to nieciekawie mialas dobrze, że juz lepiej

no to zyczę, żeby stażystka okazała się pojętną uczennicą i zebys szybko mogła iść na zasłużony odpoczynek

Dobrze wiedziec o tych materacach. Lateksowe rzeczywiście mają zabójcze ceny . Czyli zostaje piankowo - kokosowy. A Ty jaki ostatecznie kupilas?
--------------------------
kurczę chyba musze w koncu zostawić ten komputer i iść do sklepu po sok pomidorowy - już 2 razy złapały mnie dzis delikatne skurcze w łydkę
Co do zaparć to mój lekarz polecił mi wczoraj syrop Lactulose (ponoć bezpieczny dla kobiet w ciąży) pić 1 łyżke 3 razy dziennie przed posiłkami. Ja narazie daję radę bez wspomagaczy, ale może którejs z Was sie przyda
Stary 2010-03-18, 10:41   #4067
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]no, wieki Cię nie było. Fajnie, że już jesteś. I super tak znać termin porodu.

gdyby tak można, to każda z nas by z tej opcji skorzystała.

Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada....
A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE]

biedaczek, lepiej w domku z Tobą mu będzie, trzymam kciuki, żeby się nic groźnego z tego nie rozwinęło

Bruno już w domku
Stary 2010-03-18, 10:43   #4068
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka, dobrze, że już ci lepiej i wróciąś do żywych
To samo mi powiedziała piguła Ale, to zależy od ciśnienia, czy co? bo ja to raczej zawsze niziutkie mam
Może chwilowy skok, z racji samego pobierania. Może szłaś chwilę, rozgrzałaś się, zmachałaś. Ja też tak czasem mam przy pobieraniu, a generalnie ciśnienie niskie.

Stary 2010-03-18, 10:47   #4069
velluto
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]Ja dziś mam przymusowy urlop- Maksiu obudził się z 38,5 temperatury. Kaszle wciąż paskudnie... coś mi tu na oskrzela się zapowiada....
A teraz Maksiu śpi, położył się na kanapie i zasnął w momencie- taki słaby bidulek.[/QUOTE]
uuuu biedny Maksiu, oby szybko mu przeszło

Cytat:
Słonko, jeśli mój syn będzie się spieszył tak jak jego siostra to ja powinnam urodzić w przyszły czwartek
jeszcze ciekawsza perspektywa czyli córe urodziłas w 35 tc tak?
Stary 2010-03-18, 10:53   #4070
araczki
Zadomowienie

Cytat:
my byliśmy oglądać wczoraj x-landera xa. mamy do kupienia tylko stelaż ze spacerówką plus gadżety typu folia, moskitiera i torba. stara kolekcja się kończy, nowa niespecjalnie mi się podobała na zdjęciach w necie, ale na żywo widziałam 2 kolorki i są całkiem do przyjęcia. zastanawiamy się tylko czy kupować w sklepie stacjonarnym czy na all.
jakie kolory Ci sie podobaja?
My tez na poczatku myslelismy o x-landerze xa i kolor, bodajze, arctic najbardziej nam sie spodobal..

Cytat:
cześć moje Kochane Ciężaróweczki
Hej Kochana
Fajnie, ze jestes.
No tak juz niedlugo zobaczymy nasze dzieciaczki ale czad

Cytat:
Ja
I najważniejsze, co mnie od niego odrzuciło na km - przy każdym materacu z gryką powinnyśmy domagać się atestów i certyfikatów do łapki. A to z tej przyczyny, że tani materac gryczany zwykle ma łuskę gryki byle jaką, źle oczyszczoną, może zawierać różne uczulające nasiona i trawy, a przy okazji tych domieszek także larwy owadów, z których potem, w domowym ciepełku wylęgnie nam się robactwo!!!
Lo matko
Dobrze, ze to przeczytalam przed kupnem materaca. Koszmar jakis jakby mi robale jeszcze lazily...

Fajnie, ze juz masz sie lepiej

Cytat:

A Tobie tydzień zleci nie wiadomo kiedy i tez będziesz delektować się wolnością
i przeganiam zły nastrój lepiej już?
Lepiej

Cytat:

ale jaja, jak tak siknelas ta krwia to moze im sie i malowanko sufitu szykuje

Gratki 33 t

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]

Oj. Buziaki dla Maksia. Niech wraca do zdrowia szybko!

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 10:53   #4071
Puma13
Zadomowienie

Dafreen, to zaciskaj mocno nogi, żeby mały posiedział w brzuszku te 4 tygodnie.

Nadia 06.05.2010
Stary 2010-03-18, 10:57   #4072
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
zauważyłam że firma x-lander jakoś szczególnie się nie reklamuje,mało tych wózków na rynku..ale za to dużo ich na drogach przedstawiciele nawet nie odbierają telefonów bo znalazłam nr na stronie i kilka razy próbowałam..więc może faktycznie nie wyrabiają z produkcją-na all są np. tylko spacerówki.za bodajże 1090 więc może tam sobie zamów-skoro wystawili to pewnie mają...
widziałam, ale zastanawiam się jeszcze. mam tu u siebie taki nowy sklep, w którym muszę jeszcze zapytać. ostatnio babka mówiła, ze mieli niedawno te stare spacerówki - niebieską i pomarańczową. przy okazji tam podjadę i dowiem się, po ile nowe są u nich i jakie terminy (może przy zniżce,którą u nich mam wyjdzie na to samo, co na all). wczoraj w Zabrzu nowe spacerówki widziałam po 1199,-
Cytat:
kurczę chyba musze w koncu zostawić ten komputer i iść do sklepu po sok pomidorowy - już 2 razy złapały mnie dzis delikatne skurcze w łydkę
pijesz tylko sok, czy bierzesz coś jeszcze? mnie gin wczoraj pytał, czy coś się dzieje, mówię, że nic, a nad ranem złapał mnie skurcz łydki...

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
jakie kolory Ci sie podobaja?
My tez na poczatku myslelismy o x-landerze xa i kolor, bodajze, arctic najbardziej nam sie spodobal..
szybciej chyba umiałabym wymienić te, które mi się nie podobają ale generalnie uważam, że zeszła kolekcja była fajniejsza - połączenie czerni i drugiego koloru jest jak dla mnie wystarczające.

Ewcia
Przemek
Stary 2010-03-18, 10:59   #4073
kasiaaX
Rozeznanie

Witam mamusie, prawie wiosennie (mam nadzieję)

Cytat:
a teraz ja się pochwalę
dziś mialam wizytę u gina, Natalka rośnie i waży około 1200g już ułożyla się główka w dół, a ja ciągle mam wrażenie, że lezy poprzecznie szyjka zamknięta i trzyma, łożysko podniosło się i jest w koncu wyżej
lekarz powiedział, że będzie raczej drobnym dzieckiem i mało prawdopodobne, żeby dobiła do wagi 3,5 kg
Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ale kurdę ja dziś tylko obiad zrobiłam Tak co całe dnie w łozku praktycznie leże.. i tak już mnie pobolewa brzuch jak na @ od kilku dni
To odpoczywaj i skorzystaj z rady Dafreen (doczytałam jej post o skórczach przepowiadających)

Cytat:
Hej.

Powoli wracam do żywych.
no to lux

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
wogole jak czytam wasze posty mam wrazenie ze wszystkie jestescie juz daleko przede mna w sensie zaawansowania ciazy! i ze juz w maju to niewiele nas tu zostanie
Jak to przed tobą? A my? Mamusie czerwcowe?

Cytat:
Wróce do tematu wóżków- bo pewnie jako jedna z niewielu jeszcze go nie kupiłam..Czy widziałyscie na żywo wózki Tako????Jesli tak, jakie wrażenia?
Ja jeszcze nie mam, nie moge sie zdecydowac między Tako właśnie a x-landerm xa, tlko Tako cenowo lepsze, co mnie kusi bardzo...Widziałam Tako, może byćylko mi bardziej spacerówka x-landera odpowiada.

Cytat:

U nas ogólnie wszystko ok, Bruno rośnie, kręci się i obija mamę w środku dalej. We wtorek mamy wizytę i ustalamy dokładną datę cc , w każdym razie zostało nam w zasadzie 4,5 tygodnia do rozsypania... jeszcze chwila i Bruno będzie z nami, normalnie nie dociera to do mnie i z dnia na dzień co raz bardziej się boję...
zakupy w zasadzie zakończone, idę jeszcze upolować koszulę i szlafrok bo nie mam czegoś takiego

Cytat:
witaj ojej jakt o niedużo, 4,5 tygodnia...

Cytat:

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17966757]

Oby Maksiu szybciutko doszedł do siebie
Stary 2010-03-18, 11:09   #4074
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
niedługo Kachana, niedługo
Precyzyjniej poproszę.

Cytat:
Dobrze wiedziec o tych materacach. Lateksowe rzeczywiście mają zabójcze ceny . Czyli zostaje piankowo - kokosowy. A Ty jaki ostatecznie kupilas?
Ja piankowego nie chciałam, to nie ta jakość, która mnie interesowała. A że gryczano-kokosowy mi odpadł, to w końcu postawiłam jednak na ten mój latex wymarzony.

Cytat:
Co do zaparć to mój lekarz polecił mi wczoraj syrop Lactulose (ponoć bezpieczny dla kobiet w ciąży) pić 1 łyżke 3 razy dziennie przed posiłkami. Ja narazie daję radę bez wspomagaczy, ale może którejs z Was sie przyda
Ja piję od dwóch tygodni. Działa.

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Fajnie, ze juz masz sie lepiej
Też się cieszę.

za Maksiowe zdrówko!

Stary 2010-03-18, 11:16   #4075
Puma13
Zadomowienie

Kropka, no to wygląda na to, że wystarczyło, że przeszłam się spacerkiem 15 min na sąsiednie osiedle i stąd te atrakcje
Normalnie czuję się już powoli jak kaleka jakaś. Z chodzeniem po prostym nie mam problemów, ale schody to juz wyzwanie, mont everest jak nic

Lea, buziaki dla Maksia, żeby szybciutko wyzdrowiał.

Dziękuję za gratki

Nadia 06.05.2010
Stary 2010-03-18, 11:20   #4076
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
uuuu biedny Maksiu, oby szybko mu przeszło

jeszcze ciekawsza perspektywa czyli córe urodziłas w 35 tc tak?
34/35 tydzień dziś ma urodziny , a między terminem porodu Olimpii i Bruna mam dokładnie tydzień różnicy, więc w przyszły czwartek będzie dokładnie ten sam termin , ale mam nadzieję, że Bruno się powstrzyma przynajmniej do końca 36 tygodnia...

Cytat:
Dafreen, to zaciskaj mocno nogi, żeby mały posiedział w brzuszku te 4 tygodnie.
zaciskam, zaciskam

Kropuś, ja myślę, że tak dwa tygodnie po mnie ... chłopaka u Ciebie przewidziałam, więc termin też może mi się uda

Bruno już w domku
Stary 2010-03-18, 11:23   #4077
Marta1122
Rozeznanie

Cytat:
widziałam, ale zastanawiam się jeszcze. mam tu u siebie taki nowy sklep, w którym muszę jeszcze zapytać. ostatnio babka mówiła, ze mieli niedawno te stare spacerówki - niebieską i pomarańczową. przy okazji tam podjadę i dowiem się, po ile nowe są u nich i jakie terminy (może przy zniżce,którą u nich mam wyjdzie na to samo, co na all). wczoraj w Zabrzu nowe spacerówki widziałam po 1199,-
u nas też niby 5% zniżki dają.. z tego co pamiętam 1650 z gondola plus torba 149..dużo bardzo mi sie wydaje..ale póki co nic tańszego mi sie mnie spodobało..a wiele naprawde wiele razy mialam okazje podotykac pojeździć innymi.pamiętasz jakie ceny u was?z gondolą i dodatki?

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:27   #4078
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropka, no to wygląda na to, że wystarczyło, że przeszłam się spacerkiem 15 min na sąsiednie osiedle i stąd te atrakcje
Normalnie czuję się już powoli jak kaleka jakaś. Z chodzeniem po prostym nie mam problemów, ale schody to juz wyzwanie, mont everest jak nic
No na to wygląda.

Z wyzwaniami mam podobnie.

Stary 2010-03-18, 11:29   #4079
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
...
Ja widziałam. miałam go kupować. Ale jak już pisałam kiedys spacerówka mi się nie spodobała

Cytat:

kardashi, jak brzuch dzisiaj? Bo wiesz, ja jestem w 34 tc a miewam bole jak @. Co prawda lekarza widzialam raz podczas ciazy ale wspomnialam o tym jaki i poloznej i wg nich takie bole moga wystepowac. Jesli nie ma krwawien np. zapytaj lekarza przy najblizszej wizycie

Ide cos przegryzc
Dziękuje dziś póki co lepiej

Ale zapytam gina.. w poniedziałek mam wizytę i zapytam go o te bóle i o te skórcze, bo mimo nospy dalej mam takie bolące.. mniejsze ale jednak mam..

Cytat:

dawno mnie tu nie było, ale niestety nawał pracy nas troszkę przytłoczył... już powolutku wychodzimy na prostą i się obrabiamy więc będę miała więcej czasu dla Was

Witam wszystkie nowe Mamusie , wszystkim gratuluję udanych wizyt u ginów i zdrowych maluszków

heeej

Oo kurdę, ale ten czas leeci! Jeszcz 4 tygodnie!

Cytat:
niezbyt dobrze to brzmi... a dzis jak sie czujesz?

myslę, że kazdej mamie takie myśli przychodzą do głowy, tym bardziej, że w TV non stop jakies programy i reportaze z udziałem chorych dzieci
Ja ciągle powtarzam sobie, że wiekszość dzieci rodzi się zdrowe. I staram się myśleć pozytywnie
Dziękuje, dobrze

A co do myśli.. Wydaje mi się normalne to że mama martwi sie o swojego maluszka..
Najważniejsze to pozytywne myślenie!

Cytat:
Kropuś, zdrowiej nam szybciutko

Kardashi, to są najpewniej bóle przepowiadające, pojawiają się ok 30-33 tyg i często mylone są z skurczami; wczoraj rozmawiałam o nich z położną w szpitalu... mogą pojawiać się regularnie np co 10-15 min przez całą noc a potem zanikają... zalecają brać nospę, ciepłą kąpiel albo prysznic i odpoczywać... trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze
Też myślę że to bole przepowiadające
Ale kurde.. Jak takie przepowiadacze mają taki ból, to ja nie che tych właściwych skóczy

Cytat:

szybciej chyba umiałabym wymienić te, które mi się nie podobają ale generalnie uważam, że zeszła kolekcja była fajniejsza - połączenie czerni i drugiego koloru jest jak dla mnie wystarczające.
Mi też zeszła kolekcja się bardziej podoba Ta z 2010 wogole mi się nie podoba.. Jakaś taka dziwna jest
Ja mam zieloną spacerówkę. Gondolę bordową. i żałuje że wziełam ta bordową bo jakos mi się nie podoba już

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:33   #4080
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kropuś, ja myślę, że tak dwa tygodnie po mnie ... chłopaka u Ciebie przewidziałam, więc termin też może mi się uda
To tak w okolicy 19 kwietnia Ci wychodzi ten termin jakoś?
Czy źle liczę?

Dwa tyg. po Tobie to akurat majowy weekend mi wypada. Fajnie.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

A któraś już raz wykluta mi powie może gdzie się takie bóle konkretne już lokalizują? Że krzyżowe być mogą to wiem. A dalej? Dół brzucha, cały brzuch, szyjka??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości