|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
hej...
Muszka, Katarzynka gratulacje dla waszych pociech Svi, ciesze sie, ze Marcel juz nie goraczkuje. Cass, ogromne gratulacje, bardzo sie ciesze Mam znizke nastroju, pozmieniali mi leki i czuje sie fatalnie i tyje ![]() ![]()
|
#1592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
Pytam,bo te mi taki pomysl przelecial przez glowe i u mnie odp kategorycznie nie, nawet jesli wystosowalabym prośbe ze tylko taka zmiana mnie urzadza Zycie hotelowe równiez znam...od podszewki ![]() ale u nas chocby hotel byl pusty i nie mialo byc zadnego przyjazdu /wyjazdu itp to kazdy na stanowisku pracy, w pełnej gotowosci...magia * * * * * ![]() ja chce po obu stronach okna, i do samej podlogi Cytat:
Cytat:
wiosenka pozytwnie nastraja ![]() Cytat:
buuuuuuu Nie wiem ile x w nocy wstalam...hmmm moze z 5, do tego mleko o 1:30, i do 2:30 oklaski, gugania,"spiewy" w lozeczku ![]() a potem to ja zasnac nie moglam ![]() szykuje sie do wyjazdu milego dnia wszystkim
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co ja się orientuje to jeśli się na to zgadzasz TY to możesz mieć zmiany nocne... (ale nie wiem na pewno) My na szczęście w hotelu mamy domową atmosfere i szefowa wie, że w razie czego nie doniosę do PIP-u... Zresztą nie mam takiego zamiaru bo wolę mieć nockę niż dwie dniówki... wtedy więcej bym traciła z życia mojego synka a tak jestem raczej na bierząco ![]() Kiedyś w pierwszym roku mojej pracy zmianę miałam we wigilię... pusto jak nie wiem było a i tak musiałam być (pracuję na recepcji)... No to o 12 obiekt zamknęłam i poszłam na pasterkę (na przeciwko mam kosciół), wróciłam z pasterki i poszłam spać... a że nie było nikogo to wyłożyłam się na sofie w lobby i tak spałam do 7 a o 8 kończyłam zmiane...Ale to było takie pilnowanie obiektu... równie dobrze mógł być zamknięty w tą noc Potem to już w każde święta zawsze ktoś był...Powiem Wam że nawet będą c w ciaży chyba do 4 mies. miałam nocki... W końcówce co prawda z dziewczyna która się szkoliła żeby mnie zastąpić więc szłam na pokoje i sobie spałam ale łatwo nei było... Za to moja koleżanka z pracy (jak już ja z macierzyńskiego wróciłam) wyobraźcie sobie przyniosła zaświadczenie od lekarza dla szefowej że jest... UWAGA!!! w 2 tygodniu ciąży ![]() Mój lekarz dopiero "na pewno" ciążę mi potwierdził w 6 tyg i wtedy też wypisał zaświadczenie... Oczywiście już ten miewsiąc na L4 spędziła bo miałą temperaturę (37 st.) i od kwietnia w ogóle idzie na L4... Bo jest ciagle zmeczona i wiecznie chce jej się spać... Boże życzę jej powodzenia jak urodi się dziecko... Bo to jest dopiero hardcore a już wtedy L4 czy zwolnienia od dziecka nie dostanie... |
|
|
|
|
#1594 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moj chyba dostalby zawalu, gdyby kochany tv mial ryske...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A czemu zmieniali? Nie mozesz do nich wrocic?katarzynko milych spotkan zycze ![]() sylko alez z Ciebie pracus. Zamiast odpoczac, to Ty nawet w dzien wolny sprzatasz. Jak reka? Dzien dobry! Impreza udala sie bardzo dobrze, przyszlo ponad 30 osob, zjedli praktycznie wszystko co przygotowalam. Siedzieli dluzej niz planowalismy, wiec mam dzisiaj glowe jak balon od tego holenderskiego . Tesciowa troche mnie zirytowala na poczatku, wpadla do naszego domu i zaczela rzadzic: "to tutaj postawic, to tak polozyc, to nie tak, to bez sensu, to mi sie nie podoba" itd. itd...Staralam sie byc grzeczna i zgodna, ale ja strasznie nie lubie, jak mi sie inna kobieta szarogesi w mojej kuchni. Wiem, ze chciala pomoc i z dobrego serca to robila, wiec przemilczalam, ale potem maz sie nasluchal ![]() Ania byla najgrzeczniejszym dzieckiem, wszyscy byli Nia zachwyceni- siedziala caly czas z nami, obserwowala wszystkich, jadla z zapamietaniem warzywka, czarowala panow usmieszkami. Myslalam, ze bedzie miala problemy ze spaniem, ale gdzie tam, padla jak mucha o 19 i spi do tej pory A my sie chyba dzisiaj wybierzemy na spacer na plaze. Zycze milego dnia!
|
|
#1595 |
|
Rozeznanie
|
Moc buziakow dla naszych slodkiech dziewczynek- Laurki i Majeczki
|
#1596 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() To byłoby na tyle ładnej pogody u nas, jest ciepło, ale pada deszcz ... Cytat:
też tak spróbuję Cytat:
mam nadzieję, że z wiekiem mu ta strachliwość przejdzie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja Cię podziwiam, bo pewnie coś bym teściowej powiedziała, może nie jakoś niegrzecznie czy z grubej rury od razu, ale chociaż jakoś subtelnie, że to moja impreza i moja kuchnia ![]() A co dobrego zrobiłaś na imprezę do jedzenia? dla 30 osób toż to jak dla pukłu wojskowego tyle żarła ![]()
|
||||
|
|
|
#1597 |
|
Ola-Unhola
|
Przede wszystkim zdrówka, abyście się pięknie rozwijały i kłopotów rodzicom nie przysparzały Kasiu, brawa dla Laurki za pierwszy samodzielny siad ![]() ![]() Cass, gratuluje spadku wagi. Samozaparcie do pozazdroszczenia i naśladowania ![]() Gorgulku, super, że Zuzia pije ze słomki. Ja Antka też będę uczyła. Tak jak pisała Tru, słomka bardzo dobrze wpływa buziaczki naszych dzieciaczków Więcej nie pamiętam ![]() Miramej, co u Was. Odezwij się jak będziesz miała chwilkę ![]() Ja wczoraj spędziłam cały dzień do wieczora u rodziców. Mamy właściwie nie było, bo organizowała w szkole maraton mat., więc wróciła dopiero przed 18, a potem padła ze zmęczenia na podłodze z Antkiem i służyła za przyrząd gimnastyczny ![]() Muszę dzisiaj trochę posprzątać, bo wczoraj nie było jak. Małż idzie na uczelnię, więc będę musiała sama z dziećmi na spacerek iść. Wczoraj piękna była pogoda - 15st. Antek spał na dworze 4 godziny, tak mu dobrze było Idę na śniadanko, miłej niedzieli
|
#1598 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() witam z zielona herbatka i po zdrowym sniadanku znaczy owsiance ![]() u nas nocka spokojna, mala wlasnie zrobila kupe wiec musze isc ja umyc ![]() Cytat:
![]() mnie tez zawsze glowa boli jak mam@ ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() dla grzecznej Ani( wszystkie Anie sa ulozone i grzeczne -skromnie mowiac )---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH MALYCH DAM
|
|
#1599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fanie, że impreza udana :ehem. Dla 30 osób gotować? Podziwiam. Jeśli zaś chodzi o teściową to zwróciłabym uwagę tak bardziej w żartach a ona już by wiedziała o co mi chodzi ![]() I brawa dla grzecznej Ani ![]() Przyłączam się do życzeń. Rośnijcie zdrowo dziewczynki Cytat:
A jak to zabawnie wygląda jak ona ustka składa na tej słomce ![]() Miramjeku mam nadzieję, że już lepiej u Was. Tęsknimy Nocka dziś fajnie przespana. Zuzia spała do 8 Miłej niedzieli |
||
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Zapominalska ciotka nie parzy na urodzinową listę
![]() Dziewczyny planuję kupić córci koleżanki matę edukacyjną w prezencie. Poradźcie, jeśli znacie jakieś fajne i w rozsądnej cenie. Ja mam akurat tiny love, z której nie jestem do końca zadowolona, bo lamówka dookoła ma w środku drut, o który brzdąc mógł łatwo się uderzyć główką i nie jest wcale miękka.. |
|
|
|
#1601 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Mamusie
Troche Was ostatnio zaniedbuje , ale nie mam niestety za wiele czasu. Tomuś powiedział mama Raz i wiecej nie chce powtorzyć, a baba mowi kilkanascie razy dziennie....dziękuje za zyczenia dla Tomeczka ![]() Svinecko ale z Ciebie maniaczka butow, ja mam 30 pare i myslalam ze to już dużo , a jednak się myliłam
|
|
#1602 |
|
Zakorzenienie
|
Svi słońce nie gniewaj sie ze wczoraj nie wrzuciłam fotek, ale po spacerku, zaraz mąż przyjechał no i pojechalismy na zakupy przed meczem, bo musialam mamie prezent kupic na urodzinki, no a potem od razu na mecz. Było zaje.....ie. Tylko strasznie głośno, az po meczu dostałam migreny i nie pojechalismy na kolacje tylko do domu. Kolacje odłozylismy na przyszły weekend.
A teraz sie wkurzylam, bo juz pisałam na sigmie ze zamawiam te grafitowe butki, a patrze ktos je 3 minuty przede mną zamówił oj dupa ze mniefotki zaraz wrzuce |
|
|
|
#1603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym powiesiła tylko cos w oknie (albo panel albo tak samo mocowaną firankę, albo taką roletę z jakiejś ozdobnej tkaniny tudzież roletę drapowaną) , bo zmniejszysz sobie pokój jak tez skosy jeszcze obniżysz panelami Cytat:
jeśli jakąś matę bym poleciła to albo Bawi dmuchaną za ok 250 zł można kupić nową (bo na prezent musi być nowa) ale Bawi ma wiele fajnych zabawek - mamy np. kręgle pluszowe z piłeczką - świetne, choć na razie ja zbijam te kręgle, a Tomuś się śmieje i mamy takiego konika , na którego Tomuś włazi - też mięciutki i ma trochę bajerów poszukam zaraz linków... http://www.bystrzaki.pl/producers/14/p/249 http://www.bystrzaki.pl/producers/14/p/250 http://images.google.pl/imgres?imgur...JY7-_AaK1J3mCQ taka też fajna http://images.google.pl/imgres?imgur...OcWC_QbZqMX4CQ
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-03-21 o 10:15 |
||
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
zdjecia brzydkie bo pod swiatło robione na szybko
z kuchni te srebrne są w rzeczywistości jasniejsze, a tych w pokoju nie marszczyłam teraz bo mi sie nie chciało, bo tam mam karnisz na żabki i musialabym przepinac je zeby ładnie jakos ułożyc te firanki. wiec na szybko tylko pomarszczyłam te w kuchni ( ciezko było, bo ta tasma, w ktorą się wkłada rurke karnisza jest sztywna i nie chciała sie ułozyc ładnie) dalej mnie głowa boli, Oliwka zasnela to ja klade sie kolo niej. Mąż na targach dzisiaj znowu do wieczora ![]() smutno mi, potrzebuje butów na pocieszenie..... albo czegokolwiek... a moze zjem budyn i mi przejdzie |
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie podobaly sie te tiny love i fisher price ale stwierdzilam ze jak zacznie raczkowac to mata pojdzie w kat i po co tyle kasy wydawac ![]() Cytat:
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide zrobić sobie ten budyń
|
|
|
|
|
#1608 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przy dwójce dzieci trzeba dużego zorganizowania ![]() Moje też już były brudne ![]() Cytat:
Będzie dobrzeCytat:
![]() Współczuję nocki I wzajemnie Cytat:
niestety,nic samo się nie zrobiRęka o dziwo lepiej,niż po rehabilitacji Ja też nie zawsze się odzywam,jak teście do czegoś się wtrącaja i przerządzają.Często zagryzam zęby,nie odzywam się i wyryczę się w poduszkę,ale czasem jak za dużo tych naleciałości,to człowiek wybucha .Ostatnio teściowa przegięła![]() dla Aneczki,ma dziewczynka klasę![]() Cytat:
dla Tomusia.Cytat:
![]() Svinecka jak minęła noc bez chłopców? Miramej myślimy o Was Witam się niedzielnie Dzisiaj nareszcie luźniejszy dzień ![]() Rosołek się dogotywuje,makaron ugotowany Po obiedzie spacerek ![]() Miłej niedzieli Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-03-21 o 11:05 |
||||||
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
tru, mamy jeszcze taką matę-kocyk
http://***********/produkt/Bawi-Mata...x130-cm-10001- bardzo fajna, bo jest grubsza i bardziej miękka niż kocyk i Tomuś jak siedzi to praktycznie tylko na niej się bawi wykropkowało mi - zaraz poszukam jeszcze innego linka http://mariolafruwa.pl/product-pol-1...Baby-Bawi.html
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-03-21 o 11:10 |
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety często. ale ten ból był do przywidzenia, bo zawsze tak moja głowa reaguje na duży hałas, a wczoraj na meczu to można było ogłuchnąć. zaopatrzyłam się w stopery do uszu, a i tak było dla mnie za głośno. Ale nie żałuję, bo widowisko super było
|
|
|
|
#1611 |
|
Zakorzenienie
|
tru, a jak się sprawuje baza Kanebo?
mnie już tak denerwuje ArtDeco, a Lumene jest bardzo trudno dostępna i wychodzi z przesyłką ok 40-50 zł to już wolę dołożyć i mieć Kanebo bez łaski ![]() ona jest taka silikonowa, pudrowa, kremowa, klei się...
|
|
#1612 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ale cieplutko na dworze jest Znowu można spacerować po 3 godziny ![]() Cytat:
Ja np. pracowałam niemal do końca, ale nie każdy tak musi ![]() Chyba, że koleżanka tak naciąga, żeby nic nie robić to nieładnie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tej firmy Bawi mamy dwie rzeczy - pieska zebuloo i jakiegoś tygryska i faktycznie są dobrze wykonane i ciekawe
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
mamy w planie z malzem jak mala zje obiadek pojechac do Agaty Meble kupic cos znajomym do nowego domku i do Tesco pewnie wstapimy tez
a nie pisalam wam co wczoraj przytrafilo sie mojemu bratu ![]() ![]() ![]() pomagal kumplowi ciac drzewo i mial wypadek -pila spalinowa rozciela mu noge......ma 24 szwy!! noga pocieta w kolanie.........jak pomysle ze niewiele brakowalo a bylby bez nogi to chce mi sie ryczec...... dziekuje Bogu ze ma ta noge i zeby teraz szybko sie wygoilo ![]()
|
#1614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaświadczenie o ciąży w 2 tygodniu przecież nie wiadomo czy jeszcze coś z tego będzie - przepraszam za tą brutalność, ale podobno spory odsetek ciąż się nie utrzymuje i kobieta nawet o tym nie wie, bo dostaje miesiączkę w spodziewanym terminie albo kilka dni później interesowałam się tymi odsetkami jak poroniłam w 6 tygodniu i rozmawiałam z lekarzem, ze nawet nie zdajemy sobie sprawy ile mamy podobnych poronień, bo tylko kobiety, które oczekują dziecka albo skrupulatnie pilnują swojego cyklu sa w stanie wychwycić takie rzeczy my mamy rzeczy z Fisher Price i Bawi i stwierdzam, ze Bawi są o niebo lepsze ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
dobrze, że skończyło się tych szwach
|
|
|
#1615 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
maly przez to spanie popoludniowe poszedl spac chyba o pierwszej ![]() jade zaraz zawiezc Eryka do durnego ojca czyli tak jak ja radzialam ![]() tak bedzie lepiej - praktyczniej, bo bedzie dostep do okna Cytat:
![]() hmmmm a czy przez te ciemne nie jest ciemniej w pokoju? bo moze tez bym sobie ciemniejsze kupila a z chlopcami bo wrocili ![]() wszystkiego najlepszego dla Laurki i Majki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#1616 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jest 16 stopni i w sumie wolę taką pogodę nawet z deszczykiem niż jakieś wichury - nie cierpię wiatru - wrr ![]() Boszzz, chyba się jeszcze nie rozbudziłam, bo przeczytałam, że w 2 miesiącu No 2 tydzień to rzeczywiście coś wcześnie... I że lekarz już wypisał zaświadczenie? Aż nie chce mi się wierzyć. Może tylko taka plotka poszła, a był tam inny termin? Albo lekarz zaprzyjaźniony... Też stwierdziłam, że Fisher przereklamowany
|
|
#1617 |
|
Ola-Unhola
|
Niestety sporo jest poronień, o których nawet nie wiemy, a myślimy, zę spóźnia się nam miesiączka
![]() Myślę, ze ta dziewczyna mówiąc 2 tydz miała na myśli 4 (od ost.@), czyli liczy od owulacji, ale zgadzam się, że różnie może być niestety. Jednak myślą tak o tym tylko kobiety, które spotkają się z poronieniem (na własnym przykładzie, bądź w bardzo bliskim otoczeniu). Dla kobiety, która nie poroniła nie jest to w ogóle "brane pod uwagę". Czeko, straszna historia z Twoim bratem. Dobrze, że to tylko szwy, naprawdę. trzymam kciuki, zęby wszystko się dobrze goiło ![]() Tru, my mamy matę Tiny Love, chyba Zoo. Ja jestem zadowolona, tzn. byłam, bo juz jest schowana Jak Wam napiszę, co jadł przed chwilą Antek, to padniecie...Mam nadzieję, że nie obrzydzę nikomu. Ja siedziałam na krześle, a on stał obok mnie przy kanapie i patrzę a coś przeżuwa, No to szybko sprawdzam co to, wyciągam, a to koopa. Matko, wyjął sobie z pieluch bobka i smakował w najlepsze A cały czas na niego patrzyłam, nie wiem jak on to zrobił....
|
#1618 | ||||
|
Zadomowienie
|
Zapomniałabym
|
|
#1619 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Za pierwszym razem nie poczekałam aż wyschnie i nałożyłam cienie no i się zwałkowały trzeba odczekać aż będzie taka prawie sucha, chwilkę to trwa, ale trzeba wyczuć moment żeby nie wyschła zupełnie Przepraszam, ale na razie nie jestem Ci w stanie więcej napisać ![]() Cytat:
Morska, gdzie mam Twój cytat? ![]() Autko - klik! tylko, że my kupiliśmy w tesco za 33zł chyba |
|||
|
|
|
#1620 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
padlam kasia nie chcesz butkow takich ladnych grafitowych? zostal tylko Twoj rozmiar
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Przed nocką mam cały dzień żeby pobyć z małym... Fakt faktem po nocce nie jest łatwo ale to kwestia przyzwyczajenia...

.

milego dnia wszystkim
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale klal - i oczwiscie to moja wina
Obie kaszlemy i smarkamy, jeszcze tylko małż się trzyma. Amelka nie bierze antybiotyku, miała tylko w szpitalu inhalacje i kazali dawać syrop prawoślazowy. Słychać, że jej się wszystko odrywa i katar jej się puścił spory, ale muszę z nią iść do lekarza, żeby sprawdził czy wszystko ok. Ja biorę antybiotyk bo już nic nie dawało rady
A dzisiaj leżą idealnie
A czemu zmieniali? Nie mozesz do nich wrocic?

.Ostatnio teściowa przegięła

przecież nie wiadomo czy jeszcze coś z tego będzie - przepraszam za tą brutalność, ale podobno spory odsetek ciąż się nie utrzymuje i kobieta nawet o tym nie wie, bo dostaje miesiączkę w spodziewanym terminie albo kilka dni później