|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Ja tylko na chwilę wpad lam zobaczyć co u Was, jesteśmy u moich rodziców. Adaś pospał sobie na powietrzu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale mnie chodziła po głowie jakaś dziewczyna z czasów mojego aktywnego kosmetoholizmu, siakaś inna ![]() Wojtusiu - rzecz gustu. Ja np. nie lubię takich centków i innych motywów zwierzęcych, ale ogólnie chusta fajna Torebka trochę mała, ja raczej wory wybieram ale ładna sama w sobie.---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Qrcze, Magi z Maciulem mieli miec wczoraj to usg i nic nie pisze............ |
||||
|
|
|
#1652 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
dla MartynkiMagi nie zagląda do nas w weekendy. Mam nadzieję, że jutro napisze i to same dobre wieści. |
|
|
|
|
#1653 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
kupilismy tej mojej znajomej obraz w agacie-sama bym go zostawila ale nie mam gdzie powiesic
![]() w tesco kupilam malej pampersy(Unholy juz wspominala o promocji) desereki tez sa 2+1 gratis ![]() mnostwo ciuszkow jest za 50% ale nie kupilam nic bo Wercia ma tyle szmatek ze szok Cytat:
ale pila to 1 raz.......Cytat:
nie moge z Antka- maly aparat dokladnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w takim razie trzymam kciuki zeby szybko sie unormowalo Cytat:
dla kroliczka
|
|
#1654 |
|
Ola-Unhola
|
Svi, mamy komplet na oka grafitowe
Marica, a co Ty masz z tym uchem, nie doleczyłaś? Antybiotyk trzeba brac odpowiedni i tyle dni ile lekarz zaleci, bo z tym nie ma żartów. Przytulam Brawa dla Króliczka ![]()
|
#1655 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia mi sie ta torebka nie podoba
ale rzecz gustu ja to lubie dziwadla rozne teraz np zakupilam z asosa taka i jestem w niej zakochana
|
|
#1656 |
|
Rozeznanie
|
dziekuję w imieniu Martyni
![]() A z uchem to własnie nie wiem, bralam antybiotyk tak jak mi zalecił lekarz 5 dni i jakos przestało boleć a w pt masakra znow ten sam ból, kurcze ja to mam pecha jak chce wziąść się za pisanie mgr to znów zaczeło boleć masakra ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- o kurcze to jutro zaraz smigne na pocztę, ale do nas to tak wlasnie dochodza paczki, raz szybko a sweterek dla myszki przyszedł dop w pt a 2 tyg predzej kupilam i zaplacilam, facet pisał że wyslal a to nasza poczta kochana tak przetrzymala. Dzieki za wiadomość, szkoda że predzej nie zapytałam |
|
|
|
#1657 |
|
Ola-Unhola
|
5 dni to trochę za krótko (przy Bartku przerabiałam już różne opcje, 5, 7, 10 dni) przy tych 5 właśnie, za kilka dni znowu się zaczęło i to tak porządnie
![]() Kuruj się, bidulko
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
szukam dalej tej torebki....
TŻ własnie wrócił wiec spadam. Do jutra papa |
|
|
|
#1659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
www.asos.com
z tamtad tez zamawiamy ![]() ostatnio jeszcze byly te torebki ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- jest jeszcze ![]() http://www.asos.com/Max-C-London/Max...clr=PowderPink teraz nawet jest drugi kolor, wczesniej nie bylo ale ten moj i tak mi sie bardziej podoba ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- dziewczyny doradzcie jakis telefon do 300zl dodam, ze tel tez nie lubie zwyklych, czyli srebrne, czarne odpadajamusi byc jakis kolorowy - kurcze jak kupowalam mojego chocolate to na all byl wiekszy wybor kolorowych fajnych telefonow a teraz jakas lipa mysle nad ta nokia http://www.allegro.pl/item950357378_...chy_sklep.html ale ona nie ma nawet bluetootha ![]() podoba mi sie taki http://www.allegro.pl/item964027176_...m_bt_java.html ale nie wiem czy nie bede potem klac, ze ciezko sie go obsluguje - ma ktos calkowicie dodtykowy tel i moze sie wypowiedziec?
|
|
#1661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest słodki, ale w naszym wieku nie wiem czy wypada Asos...hmm jak od kwietnia wrócę do pracy i pensji to będę pytać kiedy coś zamawiasz
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Ola-Unhola
|
Mój małż ma całkowicie dotykowego, jest po rpostu mega..., no ale nie mieści się w Twoim przedziale.
http://www.allegro.pl/listing/search...1&string=pixon Kitty fajna
|
#1663 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy za zyczonka wszystkim wirtualnym ciociom
Majeczce równiez serdecznie winszuje ![]() Cytat:
skosu nie mam bardzo scietego mieszcze sie tam na stająco ![]() bardziej sklaniam sie ku propo svi ![]() Cytat:
Cytat:
Tru- u nas mata nie byla w uzytku.Zrobilam kilka podejsc i niewypal/ klapa. Czeko jak przeczytalam i bracie to za glowe sie chwycilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Laura tez dzis sie najadla, ale czegos innego.O tym za chwile heh Cytat:
ile sianka? chwilowo jestem pusta jak bęben,Na dniach sianko mam dostac A ze tak wtrace, bo nie ma czasu sledzic sigmy ostatnio. Zamowilam japonki czarne, takie z listkami palmy i co z nimi, wiesz moze czy zostalo anulowane czy czekaja na komplet? czy dziewczyna przysle mi pw, czy w ogole jest opcja anulowania zamowienia czy czekaja az komplet bedzie? Jakby odpadly to skusze sie na te ładneCytat:
z czego? Kilka slow o dniu dzisiejszym Plan byl taki Ja wstaje do malej o 6 daje jej mleko i po 7 idzie spac Z planow nici Mala wstala o 6 i do 9 wałkoniła sie w łóżeczku, az cala spocona byla Wygibasy, stawanie na glowie, raz w nogach raz w glowie łózka, stawanie na kolanach, hustanie sie na kuckach, turlanie ![]() Wrzucilam jej zabawki i szybko wzielam prysznic,zlecialam z psem (małż spal obok w łóżku) i zaczelam sie malowac, ale cierpliwosc jej sie konczyla.Mi z reszta tez.Az nadeszla pora IIsniadania.Myslalam ze jak zle to zasnie ale i tu sie ludzilam, wiec zapakowalam ja we wozek i pieszo poszlysmy do marketu po upominki.Spacer przespala.Przelozylam ja z wozka do auta, gdzie po drodze nie spala-40km, a u kuzyna to juz w ogole popis dala.Zakonczylo sie na zelu na dziaselka i na panadolu. Wczesniej zwiedziala pokoj, walnela glowa o podloge, byl placz...eh W domu mieli okrutnie goraco, rozebralam mala jak do rosolu, a oni nie chcieli uchylic nawet okna.Ze mnie sie lało, choc bluzke mialam bez rekawow i z rozcietymi plecami od szyji po tyłek. Mala w koncu padla u meza na rekach, ubieralam ją lejącą. U drugiej rodzinki byla juz soba. Dala pelen popis swoich umiejetnosci, tylko ze tam znow gorąco...bagatela 29stopni w domu.Matko swięta Ich syn 3letni chyba przyzwyczajony do tropikow w domu, a ja znow myslalam ze ducha wyzionę ![]() mala pół naga u nich wygimnastykowala sie do oporu i znow droge do domu przespala. Wjechalam jeszcze do mamy.U nich temp odpowiednia.Puscilam mala do dzieciakow.Synek bawil sie sam a dziewczyny weszly do takiego domku co siora ma w pokoju- generalnie zabawki w nim trzyma i czestowaly sie kremem bambino ![]() Natala maczala paluszek i raz lizala ona, raz dawala mojej he he he Krem byl we wlosach, ciuchach, a spuszczona zostala zaledwie na czas naszego rozebrania ,umycia rąk i poproszenia o obiad. Spala dzis jak chciala wiec czekalam az sen ją zmoży i tak zrobila sie 20. Coraz czesciej staje na nogach-sama.Na kolanka i jak tylko ma sie o co podeprzec to juz na girkach i podskakuje. Nie wiem czy to forma jakiejs zabawy, ale jak lezy w lozku i nie moze zasnac i do niej wchodze przelozyc ja na plecy to ucieka w lozeczku i sie rechoce jak mala zabka. Jak sama sie z nia bawie i maz wchodzi do pokoju, albo na odwrot to tez probuje uciec i smieje sie do rozpuku. Ale sie rozpisalam, no to koncze bo zglodnialam.Ide cos zjesc, choc pozno, ale ciiii
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||||||
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie szaleństwa będą chyba coraz częstsze im bardziej nasze pociechy się usprawniają i usamodzielniają ruchowy tym więcej będzie wygibasów. Nasz też dziś się przewrócił do tyłu siedział na podłodze i grał z babcią w kosi kosi łapci no i nagle się przegibnął,a tam płytki więc odgłos był okropny...a płacz jeszcze gorszy... Krem bambino mówisz smakował małej
|
|
|
|
|
#1665 |
|
Ola-Unhola
|
Hehe, krem bambiono. Skąd ja to znam. przyjaciółki córy non stop kremy smakują, a to nivea, a to babci z półki, a to bambino. Coś w tym jest
![]() Gratuluję pierwszych podnoszeń, oj to się teraz zacznie ![]() Ja nie mogę na chwilkę oka spuścić, bo wstaje opierając się o szafki, kanapę, łózko, drzwi wannę i co najgorsze łapie się szafkę, na której wisi TV
|
#1666 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybkie gojenie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Martynki.Cytat:
![]() dla Laurci.Bartosz robi to samo,jak tylko ma okazję i jest się czego przytrzymać,to z siadu na kolanka i na nogi,a matka go dawaj na ziemię ![]() U nas dzień spokojny ![]() Obiadek,spacerek i leniuchowanie w końcu niedziela![]() Spokojnej nocy |
|||||
|
|
|
#1667 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
chyba postawie na nokie znalazlam jeszcze fajny na ebayu ale nie ma polskiego menu: http://cgi.ebay.pl/F168-DUAL-SIM-UNL...item27afd24b04 Cytat:
![]() ooooj nieladnie kolezanko trzeba sledzic watek - niektore org nie wysylaja pw z danymi bo maja je podane w swoim watku organizacyjnym, ostatnio nie zagladam na sigme wiec nie wiem nic na tematy tych butow ale moze byc sytuacja, ze buty sa juz zamowione, dziewczyny powplacaly, org odebrala buty i je juz rozsyla a wplaty dalej od Ciebie nie ma - wtedy bedziesz pewnie na czarnej lisciewiec lepiej szybko sprawdz u tej organizatorki status zamowienia ale moze byc tez tak, ze zostalo anulowane 2. hmmm robie bardzo prosto - biore kawalek wolowiny, kroje w kosteczki i wrzucam na patelnie, przyprawiam, sol, pieprz, czosnek, papryka i smaze, potem wrzucam miecho do gara z woda, czasem daje jeszcze kostke wolowa, no i wrzucam wloszczyzne i gotuje, marchewke kroje jak sie podgotuje w kawalki, daje pokrojony por, papryke czerwona pokrojona w kostke (duzo), groszek i ziemniaki - calosc przyprawiam do smaku przewaznie sola, pieprzem, vegeta ![]() to mialas dzien pelen wrazen
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-03-21 o 22:18 |
|||
|
|
|
#1668 |
|
Ola-Unhola
|
To ja już się pożegnam, dobrej i spokojnej nocki
|
#1669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mi się właśnie ta czarno-brązowa podoba ![]() ale jakoś nie mam nastroju napalać się na torebki... mój Tz ma iPhona i mi się nie podoba, ale on zachwycony... aczkolwiek jak się używa tylko podstawowych funkcji to masakra - potrzeba dwóch rąk chociażby zeby odebrać telefon, więc jakoś na szybko (w samochodzie) odpada ja miałam jakiś czas temu motorolę V3 pink w kwiatki - fajna była http://www.allegro.pl/item965622106_...atuszkami.html są też inne różowe motorolki Cytat:
ale miałaś dzień ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Svi, tu masz fajne kolorki telefonów (aukcje przykladowe) http://www.allegro.pl/item951605235_...ragon_hit.html http://www.allegro.pl/item955970407_...przedawcy.html ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- http://www.allegro.pl/item951707921_..._22_smycz.html
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-03-22 o 09:56 |
||
|
|
|
#1670 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobilam:- salatke z tunczykiem i makaronem - salatke z fasolka szparagowa, grzybami i pomidorami - sledzie po slasku - krewetki z sosem - grzanki z pomidorami - bulion z tostami - salatke jajeczna z boczkiem - melona z prosciutto - zapiekane jablka z lodami Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item957233054_..._baranowo.html Na poczatku nie moglam sie polapac, ale teraz juz go rozgryzlam- rewelacyjny telefon. Dzien dobry dziewczynki! Juz jest wiosna. Czujecie? ![]() W zalaczniku moja coreczka z wczorajszego spaceru.
|
|
#1671 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Tulip jest piekna No to sie narobilas. Zdradzisz przepis na krewetki??? ![]() Ja od rana dzialam. Poodkurzalam juz, pomylam podlogi i umylam lazienke. A teraz chrupie sniadanko ![]() Od 2 tygodni nie jem slodyczy a moja waga ani drgnie a jeli juz to w gore
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobryenergii brak a okna na umycie czekają Witam się poniedziałkowo i idę nadrabiać
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
proszę się obowiązkowo podzieli ćprzepisami na sałatki, krewetki i zapiekane jabłka ![]() ![]() Śliczna Anulka!
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to nawet nie mam skompletowanej zastawy dla dla 6 osób ![]() o gotowaniu nie wspomnę... ![]() podziwiam!!!
|
|
|
#1675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi sie znudził troche już. wolalabym połączenie dotykowego i takiego rozkładanego jak motorola, albo jakis slider ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
a ja tez poproszę przepisy, na wszystko, a co
|
||
|
|
|
#1676 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemanko
Jak po weekendzie? Pewnie fajnie bo pogoda nam dopisywała. Wczoraj u nas troche padał deszcz ale juz taki typowo wiosenny.Niedziele siedzilismy u tesciów, mały był bardzo grzeczny, nawe 1,5 godz. sie zdrzemnął. A ja wczoraj byłam obserwatorką narodzin swinek Tescie maja gospodarstwo i teraz 2 swinki sie oprosiły Jedna trzy dni temu i ma 6 prosiatek a druga właśnie wczoraj rodziła. Ale miała ciezki poród, biedulka sie meczyła Dzisiaj mały obudził sie o 5, jeszcze szaro było za oknem ale ja sie wysałam bo juz o 21 położyłam sie do łózka Cytat:
Mam nadzieje, ze nastrój sie niedlugo poprawi. A nie mozna zamienic na inne leki skoro te maja takie skutki uboczne? Cytat:
I naprawda wielkie dla Ciebie, ze udało ci sie przygotować jedzenie dla 30 osób, sama wszystko robiłaś? A tesciowa... I super, ze Ania była taka grzeczna - chyba aniołka macie w domu. ![]() Cytat:
Cytat:
za to, ze tak mało nas odwiedzasz ![]() Cytat:
![]() O mamo, dobrze ze tylko na tym sie skonczyło... straszny wypadek Sąsiad takim sposobem poucinał sobie palce u ręki. Cytat:
ale z niego Agent Nasze dzieci są nieobliczalne ![]() c.d.n.
|
|
|
#1677 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień dobry
Mało wyspana jestem Pobudki między 5-6 chyba już weszły w krew Antkowi, także chyba muszę się przyzwyczaić na dobre ![]() W sobotę i niedz. czekają mnie dwudniowe urodziny Bartka, takze już czas pomyśleć nad menu. No i teraz nie wiem, czy obiad dwudaniowy + 2/3 sałatki, czy tylko zimne przekąski, sałatki, jajka itp. No nie wiem, co radzicie?
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-03-22 o 09:39 |
|
|
|
#1678 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zadnych obiadow . Zrob zimne przkaski, salatki, jajka, jakies ciasto, paluszki i do domu Padniesz gotujac gorace posilki.---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Gorgulek piekna z ciebie kobietka A szczypiorek ze ho ho
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Tuli a na grzanki z bulionem podzielisz sie przepisem?
bede pozniej, mala marudzi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#1680 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja juz chyba bym padła i nie dojechała do domu U tesciow tez było na maksa gorąco, chyba 30 stopni. A tesc dalej do pieca podkładał bo myslał, ze Kubie zimno ![]() Wrociłam z bólem głowy i smierdzącymi ciuchami (nałogowi palacze). Cytat:
ślina spływa mi po brodzie ale rarytasy zrobiłaś Bardzo prosze o przepisy na sałatki i te sledzie ![]() Pewnie, ze czuc wiosne...wczoraj sie zaczeła na dobre. Ktos topił marzanne? ![]() Ania Cytat:
Jak bedziesz miała juz energie to podskocz i do mnie...okna proszą sie o umycie Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.

ale mnie chodziła po głowie jakaś dziewczyna z czasów mojego aktywnego kosmetoholizmu, siakaś inna 
dla Martynki

A cały czas na niego patrzyłam, nie wiem jak on to zrobił....
Wspolczuje...

przecież nie wiadomo czy jeszcze coś z tego będzie - przepraszam za tą brutalność, ale podobno spory odsetek ciąż się nie utrzymuje i kobieta nawet o tym nie wie, bo dostaje miesiączkę w spodziewanym terminie albo kilka dni później 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

trzeba sledzic watek - niektore org nie wysylaja pw z danymi bo maja je podane w swoim watku organizacyjnym, ostatnio nie zagladam na sigme wiec nie wiem nic na tematy tych butow ale moze byc sytuacja, ze buty sa juz zamowione, dziewczyny powplacaly, org odebrala buty i je juz rozsyla a wplaty dalej od Ciebie nie ma - wtedy bedziesz pewnie na czarnej liscie

Dzień dobry

za to, ze tak mało nas odwiedzasz