Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 09:35   #391
kachula27
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

bry

: roza:dla solenizantów Grzesia i Polinki: roza:

A my dzis pierwszy raz po takiej pieknej nocce tfu tfu zeby nie zapeszyc,jak maly zasnal o 22 tak wstal o 6 walnal kupala ,dostal mleko i spal dalej do 8,30

Brombi fajna ta wasz gwara

Kareninkoklask i:dla Anrdusia

A fridka u mojego kiedys nie robila wiekszego znaczenia dopoki nie mial lekkiego katarku i szla w ruch bez przerwy,teraz jej za bardzo nie lubi i czasami tylko sie wierci a czasami wrecz drze

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:51   #392
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

hej dziewczyny nieumie drugi raz dzis przysiąść do tego laptopa zeby z wami poklachać

moja niunia 2 razy odwróciła sie przed chwilą na brzuszek położyłam ją obok mnie na łóżku a tu nagle ona leży na brzuszku

kurcze podchodze do tego laptopa chyba z 6 raz i niemogę dokończyć pisać, normalnie wene już straciłam co wogóle chciałam napisać
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:53   #393
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

Dzień doberek moj mały dziisaj się dopiero o 9 obudził spał jakieś 13 godzin a teraz się sam ładnie bawi grzechotkami

Magda i Domi - 1oo lat dla dzieciaczków!

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Mam pytanie - czy jak juz dawalam malemu przez tydzien jabluszko i teraz zaczynam marchewke to jabluszko mam odstawic czy np. o 11 jabluszko a potem o 14 marchewke??
I ile dajecie maluchom? Pol sloiczka naraz czy wiecej??
[/SIZE][/FONT]
Ja nie odstawiałam tylko dokładałam nowe jedzonko.
teraz mały je: mleko, mleko, zupka, deserek, mleko, soczek lub herbatka, mleko i kaszka.

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:56   #394
elalank
Zadomowienie

ja jestem na wizażu jedynie jak Olka spi lub ją karmię i też mi czasu brakuje
wnioskuję o zwiększenie ilosci godzin w dobie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
A na caly weekend z małą? I co rezerwowaliście już coś? Kurcze tez bym chciała gdzies wyskoczyć, nad morze to chyba za daleko...

No to macie imprezke w weekend? Fajni sasiedzi chyba

A tak na przyszłość:
to sloiczek dajecie zamiast mleka, czyli zastępujemy jeden posiłek?
Bo chyba gdzies czytałam, zeby ten posiłek konczyć mleczkiem.
Jak robicie
tak na cały, chyba wyjedziemy w pt rano a wracamy w pon wieczorem. nie rezerwowalismy, ale mamy taki domek, do którego jeździmy i to jest miejscowość w górach gdzie nie ma ludzi warunki są fajne i mili właściciele

a sąsiadów nie widziałam, bo TZ otworzył drzwi w kalesonach a ja karmiłam Olkę. no ale bardzo pozytywnie się zaskoczyliśmy

ja też czytałam, żeby zakończyć mlekiem, ale raz dawałam marchchewkę i nie dałam potem mleka.

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pytanie do Brombi i innych Mamuś:
Czy Wy wszystkie uzgadniałyście rozszerzanie diety Maluszków z pediatrą? No i czy to lekarz Wam powiedział co, ile i kiedy podawać?
Pytam, bo moja Dominika za tydzień skończy 4 miesiące i powoli zaznajamiam się z tematem...

A jak to u Was z kaszkami? Jakie podajecie i czy też po konsultacji z lekarzem?
pediatra mi powiedziała, żeby dać od razu zupkę ale sie nie zastosowałam i dałam najpierwjabłko, a potem marchew. teraz dam jabłko z marchewką albo marchew z ziemniakiem.
a kaszki jeszcze nie podawałam.

tez jestem ciekawa jak to wygląda u innych mamuś

dobra Olka nakarmiona-idziemy na spacer paaa

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 09:59   #395
aniulka8204
Wtajemniczenie

aha tak piszecie o tych deserkach zupkach słoiczkach, ja mam jeszcze czas bo dopiero 3miesiąc sie zbliża a szkoda bo też już bym jej coś dawała dobrego do zjedzonka

i wsstawie kilka zdjęc mojego śpioszka małego

a sierota z mamuli bo zapomniałam dać jej jeszcze opaske na głowe do sukienusi
Stary 2010-03-22, 10:02   #396
karolina84
Raczkowanie

Witam!
Dziewczyny ja nie zdanżam Macie niezłe tempo.
W weekend nie miałam czasu nawet by się zbliżyć do komputera, bo w domu 2ka dzieci - Adaś i Tż . Poza tym jak już pisałam Tż w tygodniu jest dla nas niedostępny więc w weekend cieszymy sie sobą nawzajem.
No i Tż w weekend robił sushi więc jestem tak objedzona że hej

Przeleciałam Was ale tylko tak z grubsza.

Elalank - widziałam że chodzisz z maluchem na basen super!! my też byliśmy na basenie, nie chodzimy na żadne zorganizowane zajęcia, powiedz czy warto? a w załączniku mój pływak - polecam Wam to kółeczko dla dzieci do pływania, jest od 3miesięcy i maluch napewno z niego nie wypadnie

Brombusiu dziękuje ślicznie za zaproszenie do klubu Nie wiem tylko czy czasu mi starczy na to by jeszcze i tam zaglądać, będę się starać
Co do fridy to mój jak widzi że się zbliżam z tym wężem to się wygina i łapie za fridę przez co ciężko mu wyciągnąć cokolwiek.

Odnośnie wprowadzania nowych jedzonek to ja nie konsultowałam tego z pediatrą. Wprowadzałam po jednym składniku ktory podawałam 3 dni po czym wchodziłam z drugim. Jak wprowadziłam jabłuszko to po 3dniach podawałam jabłuszko z marchewka. Teraz już jemy sporo rzeczy więc daje małemu warzywka jako obiadek głownie jest to zupka jarzynowa a popołudniu jakieś owocki. No i Adaś też pije wieczorem mleczko z kleikiem, ale kleik tez wprowadzałam stopniowo, najpierw pół łyżeczki od mleka potem cała a na końcu dwie. Narazie nie daje kaszek bo Adaś przyjmuje żelazo i już ma problemy z kupkami więc nie chcę obciążać go gęstą kaszą.

A co do weekendu majowego to ja już się nie mogę doczekać bo jedziemy nad jeziorko w super miejsce i bedziemy sie SPAłować

No i to co najważniejsze - najlepszego dla Wszystkich maluszków co obchodzą swoje święta i dla ich mamuś też!!
I wszystkie dzieciaczki śliczne, robią ekstra minki, wpatrują się w tatusiów czy w mamusie, ślicznie się bawią i cieszą swoje buziaczki
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:03   #397
aniulka8204
Wtajemniczenie

lece do klubu poklachać i ponarzekać puki mała usneła

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 10:17   #398
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolina84 Pokaż wiadomość

a w załączniku mój pływak - polecam Wam to kółeczko dla dzieci do pływania, jest od 3miesięcy i maluch napewno z niego nie wypadnie
wow!
pływak pierwsza klasa!!!!

a gdzie się takie koło zakupuje ?

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

aniulka!
Twoje dziecię do schrupania na szybko!!!!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:21   #399
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
łeeeeeeeeee, a do kiedy będziesz w P-niu??bo my wyjeżdżamy do Czech na weekend. A z chęcią bym sie spotkała
od 23 kwietnia przez jakieś 2 tygodnie będę w Polsce. Tyle, że 25 odpada, bo moj tata ma urodziny, a potem przez kilka dni będę pewnie na wschodzie. Ale jakby dało radę jakoś w ciągu tygodnia, to ja nie mam najmniejszego problemu

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Mój też podejmuje próby przemieszczania się, ale to na razie raczej pełzanie niż raczkowanie. I średnio mu wychodzi, więc ryków przy tym co nie miara
Sandra to samo. Jak jej coś nie wychodzi, to w ryk

Cytat:

Mam pytanie - czy jak juz dawalam malemu przez tydzien jabluszko i teraz zaczynam marchewke to jabluszko mam odstawic czy np. o 11 jabluszko a potem o 14 marchewke??
I ile dajecie maluchom? Pol sloiczka naraz czy wiecej??
z tego co słyszałam, to powinno sie jeden produkt dawać przez tydzień, potem inny przez tydzień, bez mieszania, a mieszać oba dopiero w kolejnym tygodniu
Stary 2010-03-22, 10:25   #400
katekatee
Zadomowienie

Heloł. Dziś mój syn spał od 21 do 5 rano potem zjadł i pospał do 7. Jestem mega wyspana Rano mnie obudziło marudzenie, wstaje a Wiki wsadził nogę między szczebelki i borok nie umiał wyciągnąć

Wszystkiego Naj, Naj dla solenizantów: cmok:

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
katekatee
no jasne narazie niepokazał się zaden kandydat więc jesteśmy wolne
a może już nie Wiki to śliczny chłopczyk więc mogę się zgodzić ha ha
oooo to bym miała ślicznego zięciunia i teściówka jak ta lala

troche spuźnione ale w sobote i niedzierrlle to byłam w gościach i troche tylko podczytałam was ale teraz staram się to troche nadrobić ale tak lecicie z tymi stroniczkami że heh
Kusisz Aniulka Agusią, kusisz Ale ja myślę że tak za miesiąc się zgadamy i spotkamy się w Rybniku na klachach To się nasze dzidzie poznają I dziekuje za zyczenia

Cytat:
Dzien doberek

W kazdym razie wczoraj moje dziecko w kojcu przewrocilo sie na brzuszek i nagle unioslo puope do gory i na 5 sekund podnioslo sie na raczkach i prawie PRZERACZKOWALO pare centymetrow !!!!!! Malo z sofy nie spadlam....
Teraz lezy na macie na brzuchu i z dupka w gorze odpycha sie kolanami i do przodu...

Cytat:

kity to uda raczej
fandzolić znaczy głupoty gadać
Dobrze godosz

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-03-22 o 10:27
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:26   #401
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla Poli i Grzesia

A mi dziś znajoma tz'a wskazując na mój brzuch powiedziała: będziecie mieć drugie dziecko? I się załamałam. A tak na marginesie, to ona urodziła 2.5 roku temu, a ciągle ma brzuch jak w 8. miesiącu! Ale swojego chyba nie widzi, tylko mój...
i tyle

Cytat:

Też tak rano stwierdziłam jak Was otworzyłam... i do tego jescze tyle stron w klubie?no sorry, ale ja sie nie wyrabiam, mam malego cudowanego, acz wymagajacego uwagi synka, fantastycznego meża, z ktorym tez chce spedzic trochę czasu, rodzine i prowadzę teraz dom I jeszcze chce coś poczytac czasem, cos innego niz wizaż, film obejrzeć, spotkac sie ze znajomymi i uprawiać sport... I kiedy mam to wszystko robić? Kiedy Wy to robicie, jak tyle ciagle na wizażu piszecie?
ps. U mnie bujak tak dobrze ne dziala. bujak tylko w przypadku gdy ja coś robie i sie ruszam, i gadam do malego. Pisanie na kompie nie wchodzi w grę

A tak na przyszłość:
to sloiczek dajecie zamiast mleka, czyli zastępujemy jeden posiłek?
Bo chyba gdzies czytałam, zeby ten posiłek konczyć mleczkiem.
Jak robicie?
Mnie też jest ciężko bo mi jeszcze do tego dochodzi pisanie pracy i nauka na egzaminyJa czasem dam Wikiego babci na dół ale to tak na maks godzinkę dwie. Mój mały jest dość grzeczy i nieraz go postawię w bujaku obok kuchni a sama gotuję, myję garki. Nawet leży sobie przed drzwiami w łazience a ja w tym czasie głowę myję A wizaż czytam z nim na ręku lub w trakcie karmienia

Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
Ja nie odstawiałam tylko dokładałam nowe jedzonko.
teraz mały je: mleko, mleko, zupka, deserek, mleko, soczek lub herbatka, mleko i kaszka.
Nie za dużo tego Ile Twój synek ma miesięcy i ile waży?? A karmisz piersią?? BO mój Wiki ma 5 miesięcy i dostaje albo deserek albo zupkę.

Cytat:
aha tak piszecie o tych deserkach zupkach słoiczkach, ja mam jeszcze czas bo dopiero 3miesiąc sie zbliża a szkoda bo też już bym jej coś dawała dobrego do zjedzonka

i wsstawie kilka zdjęc mojego śpioszka małego

Śliczna królewna Niech już będzie ciepło to ją na żywo zobaczę

A ta ostatnia rybka przesłodka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:33   #402
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

Wszystkiego najlepszego dla Grzesia i Polusi

A ja znow z pytaniem, od kiedy mozna zageszczac mleczko? Bo mala nedlugo skonczy 4 mies i nie wiem czy moge
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:41   #403
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam!
Dziewczyny ja nie zdanżam Macie niezłe tempo.
W weekend nie miałam czasu nawet by się zbliżyć do komputera, bo w domu 2ka dzieci - Adaś i Tż . Poza tym jak już pisałam Tż w tygodniu jest dla nas niedostępny więc w weekend cieszymy sie sobą nawzajem.
No i Tż w weekend robił sushi więc jestem tak objedzona że hej

Przeleciałam Was ale tylko tak z grubsza.

Elalank - widziałam że chodzisz z maluchem na basen super!! my też byliśmy na basenie, nie chodzimy na żadne zorganizowane zajęcia, powiedz czy warto? a w załączniku mój pływak - polecam Wam to kółeczko dla dzieci do pływania, jest od 3miesięcy i maluch napewno z niego nie wypadnie

Brombusiu dziękuje ślicznie za zaproszenie do klubu Nie wiem tylko czy czasu mi starczy na to by jeszcze i tam zaglądać, będę się starać
Co do fridy to mój jak widzi że się zbliżam z tym wężem to się wygina i łapie za fridę przez co ciężko mu wyciągnąć cokolwiek.

Odnośnie wprowadzania nowych jedzonek to ja nie konsultowałam tego z pediatrą. Wprowadzałam po jednym składniku ktory podawałam 3 dni po czym wchodziłam z drugim. Jak wprowadziłam jabłuszko to po 3dniach podawałam jabłuszko z marchewka. Teraz już jemy sporo rzeczy więc daje małemu warzywka jako obiadek głownie jest to zupka jarzynowa a popołudniu jakieś owocki. No i Adaś też pije wieczorem mleczko z kleikiem, ale kleik tez wprowadzałam stopniowo, najpierw pół łyżeczki od mleka potem cała a na końcu dwie. Narazie nie daje kaszek bo Adaś przyjmuje żelazo i już ma problemy z kupkami więc nie chcę obciążać go gęstą kaszą.

A co do weekendu majowego to ja już się nie mogę doczekać bo jedziemy nad jeziorko w super miejsce i bedziemy sie SPAłować

No i to co najważniejsze - najlepszego dla Wszystkich maluszków co obchodzą swoje święta i dla ich mamuś też!!
I wszystkie dzieciaczki śliczne, robią ekstra minki, wpatrują się w tatusiów czy w mamusie, ślicznie się bawią i cieszą swoje buziaczki
ale słodka rybka

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

katekatee no jasne że trzabędzie sie spotkać bedzie cieplutko to wyruszymy w miasto gdzieś żeby sie poznać osobiście

tylko mam nadzieje że jeszcze niebede po zabiegu na tą przepukline
ale mam stracha masakra a jak bede w tym cholernym szpitalu to bez mojej niuni to ja sie zapłacze
Stary 2010-03-22, 10:46   #404
karolina84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
wow!
pływak pierwsza klasa!!!!

a gdzie się takie koło zakupuje ?
Koło można kupić u Pana allegro nazywa się swimhorsy.
Tu można sobie poczytać o tym kółeczku http://www.swimhorsy.com/polski/index.html
Na YouTubie są też filmiki jak maluchy pływają.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość

A ta ostatnia rybka przesłodka

Cytat:
ale słodka rybka
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 10:49   #405
vitreus
Raczkowanie

GG do vitreus

katekatee - Oskar jest w 5 miesiącu. Waży jakieś 7 kg. Od narodzin jest na mleku modyfikowanym. Nie wiem czy za dużo, kieruję się tabelą o rozszerzaniu diety, tylko tam jest, że cały słoiczek a ja daje mojemu po pół słoiczka. czyli 4 x mleko modyfikowane ( do ostatniego dosypuję kaszkę, bo by wyszło więcej mleka w nocy a tak to śpi całą noc), pół słoiczka zupki, pół deserka i 100 ml herbatki. Myślicie, że daję mu za dużo? Kiedy on by chciał więcej i więcej.. Chyba polecę do pediatry

.razem.

Oskar ~ 12.11.2009

Maja ~ 12.07.2011

ząbki Oskara.
vitreus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:10   #406
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Koło można kupić u Pana allegro nazywa się swimhorsy.
Tu można sobie poczytać o tym kółeczku http://www.swimhorsy.com/polski/index.html
Na YouTubie są też filmiki jak maluchy pływają.

już klikam

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:25   #407
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

zostawic was tylko na weekend i juz tyyyle do nadrabiania.. plus do tego klub i jeszcze inne watki.. normalnie nie wyrabiam;p

Skoro i wy piszeci na kolorowo to ja tez.. a co nie bbedzie wiosennie na tym naszym watku

Cytat:
Napisane przez marchewkowa karrotka Pokaż wiadomość
Kobitki a można do Was jeszcze dołączyć? Jeśli tak to chętnie podam dane...
Witam witam

Cytat:
Napisane przez marchewkowa karrotka Pokaż wiadomość
nie martw się tak, moja teściowa też święta nie jest, jak tylko, może to mi dogaduje mówiąc mi cały czas, że jak będę się rozstawiać z moim tżtem, to dziecko zostaje z nim (a ja nie mam najmniejszego zamiaru się z nim rozstawać!) , a dziecka nie oddam, za żadne skarby świata! takie są już te teściowe...
:O no nie wierze.. jak mozna byc taka.. zolza..

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
kawał:

o mężczyźnie
Mężczyzna w wieku do 20 lat jest jak kelner-zanim doniesie to rozleje!
Mężczyzna w wieku 20-30 lat jest jak drwal- rznie co popadnie!
Mężczyzna w wieku 30-40 lat jest jak wirtuoz-długo stroi krótko gra!
Mężczyzna w wieku 40-50 lat jest jak meteorolog-z przodu opad z tyłu wiatry!
Mężczyzna w wieku 50-60 lat jest jak młynarz-siedzi na workach i bawi się sznurkiem!

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
w

jestem złą matką..... nie smaruję jej zbytnio buźki w domu, nic się z nią nie dzieje więc tego nie robię.... oliwkuję po kąpieli zawsze i chyba wystarcza jej takie całościowe nawilzenie. Jedyne co to nóżki na łydkach ma strasznie suche, oliwka nie pomaga, nie wiem co z tym robic

Mi pediatra polecila balsam Emolium.. Bo filip mial strasznie sucha skore ale juz wysuszenie minelo Emolium smaruje codziennie po kapaniu cale cialko Filipcia
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Mamusie moja Kamilka przekreciła sie z brzuszka na plecy i to 3 razy ale jestem z Niej dumna
Gratulujemy Widze ze ostatnio u nas jakis wysyp przewracajacych sie dzieciaczkow

Cytat:
Witam mamusie Nie odzywałam sie bo w piątek 19 miałam 25 urodziny. OSprawiałąm urodziny w piątek i w sobote bo by mi się goście nie pomieścili i miałam taki sajgon że z tego wszystkiego się trochę przeziębiłam Człowiek niby solenizant a się tyle narobi że tragedia.
A no i wczoraj Wiki skończył 5 miesięcy Będziemy mu dziś robić sesję urodzinową to wkleje parę fotek
Tytuł superaśny. Lece Was nadrabiać o ile to możliwe
Sto lat Sto lat dla Ciebie i dla Wikusia!

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
i ciąg dalszy
Genialne miny

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę Sandrą wpatrującą się w tzta grającego na gitarze
Załącznik 2967336
Ale slodko to wyglada jak dziecko w rodzica jest tak bardzo wpatrzone i w ogole zazdrosze tzta umiejacego grac na gitarze Moj mowil zawsze ze by chcial sie nauczyc ale oczywiscie nic w tym kierunku nie robi...

Cytat:

I wklejam mojego solenizanta i jego ćwierćwieczną mamcię
Piekny synus a mamcia.. kurcze lachon lachon i jeszcze raz lachon

Cytat:
Mamuśki a jak Wasze dzieci znoszą czyszczenie noska fridą?
Pisk wrzask i wielka awantura

A my bylismy na zakupach w weekend i kupilismy w h&m Filipciowi kurtke i dresy kurde glodny jest zaraz do was wracam;p

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:34   #408
sexy body
Rozeznanie

No właśnie, jak to zrobic żeby pogodzić opiekę nad maluszkiem, wizaż, spacery, czytanie książek, oglądnięcie jakiegoś filmu, naukę, spotkania ze znajomymi, ćwiczenia, a w moim przypadku jeszcze z poszukiwaniem pracy i pisaniem listów motywacyjnych???

Tęsknię trochę za leniuszkowaniem sprzed ciąży

Kochane jak ubieracie maluszki na spacerki gdy jest 15-20 stopni? Nadal w zimowe kombinezony?
Ja ostatnio ubrałam Nikosia w body, na to śpiochy, a na to gruby dresik, czapeczka, przykryłam kocykiem i zapięłam osłonkę na wózek. Nie zakładałam już kombinezonu bo na zewnątrz było 18 stopni i słoneczko świeciło. Spotkałam znajoma która z wyrzutem zapytała "A co ty masz małego bez kombinezonu???" Poczułam się jakbym była wyrodną matką!
Ale bez przesady, ubirać dziecko w to samo przy temperaturze -5 i +18!!!

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:55   #409
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
my dzis konczymy piec miesiecy
rety jak ten czas leci
Cytat:
ale co najgorsze ja nieumie ciągnąc przez tą fridę, bo jak zaciągam te powietrze to tak mnie strasznie boli między piersiami że szok, i potem do pół godziny jak np kichne to skaranie boskie, boli jak cholera już sie zastanawiam czy mnie co niezeżera od płuc albo co
mi tez ciężko ciągnąc więc zawsze jak mogę to Tż-ta do tego zatrudniam

Cytat:
A ostatnio mu wyszło coś co do złudzenia przypominało "te amo", w związku z czym wkręcam sobie, że mi wyznał miłość po włosku
ostatnio Tż do Oli jak marudziła - czemu Ty płaczesz? a ona - nie wem bez kitu tak powiedziała - ale się zachodziliśmy ze śmiechu
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Moja krolewna dzis konczy 3 miesiace
gratulejszyn
Cytat:
Z ważnych wydarzeń: wczoraj Staś pierwszy raz przewrocil sie z brzuszka na plecy :-D
tż akurat kręcił film i mały tak sie zapatrzyl na czerwone światełko w aparacie, ze aż się zapomniał i przewrócił :-D
super!
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
myślicie, że jak pójdziemy do sąsiadów w sobotą to jakieś ciasto wypadałoby upiec? czy wódeczka starczy?
chyba wódka wystarczy
Cytat:
moja niunia 2 razy odwróciła sie przed chwilą na brzuszek położyłam ją obok mnie na łóżku a tu nagle ona leży na brzuszku
ale postępy - jeden za drugim

<><><>
Sexy ja ubieram dokładnie tak jak Ty

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
bez opaski też słodko

Karenina aby patrzec jak Andre będzie śmigał

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-03-22 o 11:56
simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 11:57   #410
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość
No właśnie, jak to zrobic żeby pogodzić opiekę nad maluszkiem, wizaż, spacery, czytanie książek, oglądnięcie jakiegoś filmu, naukę, spotkania ze znajomymi, ćwiczenia, a w moim przypadku jeszcze z poszukiwaniem pracy i pisaniem listów motywacyjnych???

Kochane jak ubieracie maluszki na spacerki gdy jest 15-20 stopni? Nadal w zimowe kombinezony?
Ja ostatnio ubrałam Nikosia w body, na to śpiochy, a na to gruby dresik, czapeczka, przykryłam kocykiem i zapięłam osłonkę na wózek. Nie zakładałam już kombinezonu bo na zewnątrz było 18 stopni i słoneczko świeciło. Spotkałam znajoma która z wyrzutem zapytała "A co ty masz małego bez kombinezonu???" Poczułam się jakbym była wyrodną matką!
ja np nigdy nieubierałam małej w kombinezon bo miała go za duży i miała na sobie podkoszulek koszulke spiochy na to zarzucałam taką kurteczkę tzn taką cieplą bluzę z kapturkiem oczywiście czapeczka no i okrywałam takim ciepłym kocykiem i osłonka na wózek ale nigdy niebyłam dłużej niż 30min na dworze nawet jak było -8st +2st to tak samo była ubrana i jak ją wyciągałam z wózka to zawsze bardzo cieplutka była a pytałam się osób w domu bo oni byli ciepli więc ich pytałam czy mała jest zimna czy ciepła i zawsze odpowiadali że cieplutka więc nigdy mi niezmarzła i teraz jak jest tak cieplutko to niewiem jak mam ja ubierać ale teraz to daję tylko jeden rękawek bez podkoszulki pod spodem,
Stary 2010-03-22, 12:01   #411
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

jak bylo u nas ostatnio 15 stopni to ja Filipka ubralam tak: body z dlugim bluze albo bluzke z dlugim i kurtke wiosenna a na dol to milam rajtki adidaski a spodnie dresy albo jeansy i czapke

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:02   #412
suonko2
Rozeznanie

Jeju tyle się opisałam i mi wcięło to gdzieś . A teraz zapomniałam co miałam komu???
Wszystkiego najlepszego dla maluszków, które mają dziś "urodzinki".
Chętnie pooglądałabym zdjęcia - tylko jak dostać się do albumiku?

I jeśli można - czy ktoś prześle mi zaproszenie do klubu

Któraś mama pisała coś o refluksie - a czy maluszek ma zdjagnozowany reflux? Ulewa?

Mnie nie było przez łikend i znowu tyle nadrabiania
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:05   #413
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
rety jak ten czas leci

mi tez ciężko ciągnąc więc zawsze jak mogę to Tż-ta do tego zatrudniam

ostatnio Tż do Oli jak marudziła - czemu Ty płaczesz? a ona - nie wem bez kitu tak powiedziała - ale się zachodziliśmy ze śmiechu

gratulejszyn

super!

chyba wódka wystarczy

ale postępy - jeden za drugim

<><><>
Sexy ja ubieram dokładnie tak jak Ty

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

bez opaski też słodko

Karenina aby patrzec jak Andre będzie śmigał
simpatica mój tż mówi że ma bardzo dobre białko skoro takie postępy robi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-22, 12:27   #414
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

ja jakoś sobie radzę z czynnościami związanymi z pracą. Tzn cv i szablon listu motywacyjnego używam stary i tylko udoskonalam. Zresztą też się w tej chwili nie spieszę, bo mam jeszcze torchę czasu. Niestety za wizażem nie zawsze nadążam

A co do ubierania maluszków, to też body z długim rękawem, rajtki, ciepły dresik, czapka, szalik i pod kocyk w wózku.
Raz ubrałam małą w kombinezon przy 10st do tego było słońce, to potem jak ją w domu rozebrałam, to była cała mokra

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

właśnie wciągnęłam budyń czekoladowy

A wcześniej powiesiłam pranie i wyobraźcie sobie, że wyprałam białe rzeczy, wyciągnęłam z pralki, a one wszytkie mają taki zielonkawy odcień. Okazało się, że gdzieś tam w coś wkręciła się zielona serwetka Z moją bielizną i ubrankami Sandry to pal licho, ale ta koszula tzta...

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:24
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:36   #415
simpatica
Zakorzenienie

Pietrusiu ja nie chcę byc nie miła ale czy Ty czytasz w ogóle moje posty?

<><><><>

w sob mojemu sąsiadowi sie dzidź urodził a wczoraj poleciał do Afganistanu - współczuję jego żonie że sama teraz z dzidziusiem została ale dobrze że chociaż sąsiad synka zdążył zobaczyć

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 12:43   #416
zebra666
Zakorzenienie

Ech mój Tż się pobawił kompem i wsio usunął

Wymiękam z kupami Piotrusia było super jak podałam pare razy troszkę soku jabłkowego z hippa... Dałam bobofruta znowu do d... tak więc teraz spóbowałam łyżeczkę deserku jabłkowego i na razie nie będę nic dawała poza mlekiem, herbatką i zobaczymy. Może mój mały ma lepiej z tym żelazem? Oszaleje do środy nim wyniki morfologi zobaczę...

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-03-22 o 12:45
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 13:46   #417
kolanosia
Rozeznanie

Hello ponowne!

To ja tez na kolorowo.......

Co prawda nikt mi nie odpowiedział od kiedy zagęszczacie mleczko kliekiem, ale i tak dzięki karolince i katarinie coś niecoś juz wiem na ten temat. Tak więc dziś pierwszy raz zagęszczę małej mleczko. Jutro kończy 15 tyg więc jak dodam jej poł miarki do wieczornego mleka to chyba nie zaszkodzi.

Brombi czy można prosić zaproszenie do klubu? Co prawda ostatnio mało piszę ale jak z małą będzie lepiej to myślę, że będzie mnie więcej
Stary 2010-03-22, 13:47   #418
elalank
Zadomowienie

no to my juz po spacerze, troszkę zmarzłam, bo se kurde letnią kurtkę założyłam termometr mnie oszukał

Cytat:
fajnie jest na zajęciach, myślę, że warto.

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
od 23 kwietnia przez jakieś 2 tygodnie będę w Polsce. Tyle, że 25 odpada, bo moj tata ma urodziny, a potem przez kilka dni będę pewnie na wschodzie. Ale jakby dało radę jakoś w ciągu tygodnia, to ja nie mam najmniejszego problemu
to się jakoś na pewno spotkamy

Olka wrzeszczy muszę się z nia pobawić.

do później

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 13:57   #419
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
Hello ponowne!

To ja tez na kolorowo.......

Co prawda nikt mi nie odpowiedział od kiedy zagęszczacie mleczko kliekiem, ale i tak dzięki karolince i katarinie coś niecoś juz wiem na ten temat. Tak więc dziś pierwszy raz zagęszczę małej mleczko. Jutro kończy 15 tyg więc jak dodam jej poł miarki do wieczornego mleka to chyba nie zaszkodzi.

Brombi czy można prosić zaproszenie do klubu? Co prawda ostatnio mało piszę ale jak z małą będzie lepiej to myślę, że będzie mnie więcej
ja poweim ci, że zagęszczałam ze 2-3 razy ok 15 tygodnia, ale przestałam gdy Sandra zaczęła mieć biegunki i na razie ciągle jesteśmy tylko na mleczku
Jakoś nie chcę kombinować za wcześnie po szczepieniach na rota
Stary 2010-03-22, 14:03   #420
gosik_wwa
Raczkowanie

Witam

wpadam jak po ogień z pytaniem. Czy Wasze Maluszki rozpraszają się swoimi rączkami?
Właśnie zauważyłam, że Michaś przed zaśnięciem strasznie macha rączkami po buzi. Wkłada je do ust, smaruje po oczkach, wyjmuje smoka. Kończy się to tym, że się wybudza i płacze. Nie dość że wykańcza mnie kolkami to jeszcze teraz poznaje uroki swojej twarzy przed snem.
Próbowałam go wiązać w rożek-czyli rączki pod kocykiem ale boję się że na dłuższą metę nie będzie potrafił inaczej zasnąć-już bez pieluchy na oczkach słabo mu to idzie. Dodatkowo jak jest to usypianie na noc to nie wiem jak to robi ale potrafi wyciągnąć te rączki razem z kocykiem i trzyma tak na twarzy-boję się że może zatkać sobie nosek.
Miałyście może podobnie?

Aaaaa... Zebra-super fotki-co za miny
no i inne Mamusie tez super zdjątka.
Nam nie jest potrzebny klub-wystarczy że gwarą piszecie i już trzeba sie zastanawiać:brz ydal:

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości