Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 22:54   #2851
Martoolka87
Zakorzenienie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
Taki mam zamiar

A z praktycznych pytań: jaką wódkę kupujecie na wesele?
Ja mam chrapkę na Pana Tadeusza (ładna butelka i podobnoż wódka dobra, choć ja tam smakoszem nie jestem). Szukam w związku z tym jakiegoś zagłębia z niższymi cenami w okolicy Gdańska/Olsztyna.
Gdzie Wy kupujecie alkohol na wesele: Makro, Carrefour etc?

Szukam tez przyzwoitej fryzjerki i makijażystki, które dojadą do pipidówy, w której biorę ślub
My zakupiliśmy Sobieskiego w hurtowni alkoholi, bo było taniej niż w marketach (w Makro mieli chyba minimalnie niższą cenę, ale musielibyśmy dojechać 50 km, więc nam się nie opłacało).
Pan Tadek też dobry, ale ma szeroką szyjkę, a to ułatwia rozlewanie wódki po obrusie No i jest droższy od Sobieskiego.
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 22:59   #2852
madmuazelle
BAN stały

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Aaa przypomniało mi się co do garniaka,a zwłaszcza ściągania.Widziałam,że była dyskusja na ten temat,więc i ja się wypowiem.
Otóż jest tego zdania,że owszem na początku,tż będzie cały czas miał,ale potem jak zrobi mu się goraco,to po co ma się dusić niechaj ściagnie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 23:03   #2853
Anouk.
BAN stały

Cytat:
Pokaż sukienkę
Dopiero kupiłam, używkę na Allegro. Będę ją jeszcze przerabiać, ale póki co dołączam 2 zdjęcia poprzedniej właścicielki. Dodam, że jestem wysoka, nie należę do chudzinek i "mam czym oddychać" więc sporo klasycznych krojów sukni u mnie odpada Musiałam znaleźc cos co mnie nie pogrubi

Załącznik 2972095

Załącznik 2972096

A co do zaproszeń, do ja też jestem teraz na tym etapie. Przejrzałam zaproszenia na Allegro ale jakoś średnio mi się podobają. Chyba będę zamawiać z drukarni www.zaproszenia-slubne.com, ale gdzieś w filii na miejscu - lepiej zobaczyć osobiście jak to wygląda.
No i ambitnie postanowiłam sama wymyślić jakiś oryginalny tekst wewnątrz zaproszenia zamiast brać gotowy... ale coś nie mam weny
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 00:13   #2854
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
myślę, ze priorytetem spokojnie można
ja po ostatnim zamawianiu próbek na all ponownie zaczęłam wierzyć w naszą niezawodną Pocztę Polską
aż w szoku byłam, że tak ekspresowo dotarły
ja wlasnie zwatpilam calkowicie jak zgubili te probki
na szczescie firma od zaproszen jeszcze raz je wyslala na swoj koszt i tym razem doszly dzis dostalam polecony z Wawki, ktory szedl 6 dni - chyba troche dlugo

Cytat:
Lain postaw na wygodę na dalszym miejscu bo te butki są świetne i tak ładnie do Twojej sukni będą wyglądały

noo tez mi sie strasznie podobaja ALE chyba jednak wygoda gora raz, ze kiepsko bym sie czula bez zapiecia, bo niestety mam bardzo szczupla stopy i zeby mi tego typu buty nie spadaly to musze je od srodka dobrze obkleic zelowymi wkladkami zeby wypelnialy wolna przestrzen po miescie moge tak smigac, ale chyba idac do oltarza nie chcialabym sie zastanawiac czy mi po drodze but nie spadnie inna sprawa to ich obcas - 10cm na codzien pomykam na 5-8cm, wiec nie wiem czy na 10cm bylabym w stanie przetanczyc intensywnie cala noc... pewnie skonczyloby sie to zmasakrowaniem stop
dlatego jestem zmuszona je sobie darowac pocieszam sie tym, ze butow spod sukni praktycznie w ogole nie widac

Cytat:

ale coś mi się kojarzy, że to sport bardzo popularny w rożnego rodzaju serialach
myslę, że to moze być fajna sprawa, a przede wszystkim bardzo dobra na sylwetkę ja bym się jedynie bała, że nie zdarzę odbić piłki i dostane centralnie w twarz
ooo tak tego w sumie nie kojarzylam mi sie z serialami raczej scianka wspinaczkowa i bieganie kojarzy ale ja juz dawno zadnych seriali poza Desperatkami i Californication nie ogladalam, wiec moze jestem nie na czasie

haha tez mam taka fobie z ta pilka w twarz kiedys tak dostalam prosto miedzy oczy na wf-ie podczas gry w pilke reczna... az mnie zwalilo do tylu z nog i zobaczylam gwiazdy

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Mieszkamy koło Galerii Krakowskiej

Ja się witam i spadam, papappapap
no to fajna lokalizacje macie do wiekszosci miejsc z buta mozecie dotrzec w takim razie milego pobytu zycze
my dzis po spinningu bylismy na spacerku z aparatem bulwarami. polecam!
Załącznik 2972159

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Zapłacicie cenę brutto i do tego doliczają 2 albo 5 % (właśnie nie pamiętam dokładnie)
oby to jednak bylo 2%

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
śliczne te buty, ale ja sie jakoś nastawiłam od dawna na taneczne; poza tym muszę mieć zapinane bo mam bardzo szczupłe stopy
no wlasnie mam ten sam problem

Cytat:
Ja mam chrapkę na Pana Tadeusza (ładna butelka i podobnoż wódka dobra, choć ja tam smakoszem nie jestem). Szukam w związku z tym jakiegoś zagłębia z niższymi cenami w okolicy Gdańska/Olsztyna.
ja chcialam Pana Tadzia, bo mi sie butelka podoba ale meska czesc rodziny (ojciec, tesciu i TZ) stwierdzili po pertraktacjach kto co lubi, a czego nie lubi, ze bedzie Wyborowa w sumie tez ma calkiem calkiem ta butelke, wiec niech im juz bedzie...
podobno Pan Tadziu za gorzki... ehhh ja tam i tak winko bede pic
my sie jutro wybieramy po wodke do Selgrosa, bo jest fajna promocja i w sumie z rozeznania, ktore robimy od jakiegos czasu wyszloby najtaniej
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 07:34   #2855
ultraradiola
Wtajemniczenie

Witam

ale wczoraj była superowa pogoda normalnie wiosna
a rano myślałam ze zjadę dzisiaj schodzę o 6 rano do auta widzę szron i chce go drapać a mój kochany TŻ stwierdził w sobotę gdy mył mój samochodzik ze drapaczka mi się już nie przyda i schował ją w garażu no myślałam ze się wścieknę szybę rano drapałam opakowaniem z płyty ale od razu po pracy wysyłam TŻ po moją nie zawodną drapaczkę w kwietniu na pewno rano też się przyda

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
a jutro idziemy kupowac wodke, bo w Selgrosie jest od jutra bardzo fajna promocja
czesc TZ schowa u siebie, a czesc ja u siebie jeszcze nie jestem pewna ile wiecej zaplacimy ze wzgledu na brak koncesji, ale podobno to sa jakies grosze, wiec jestem dobrej mysli
a u nas w Selgrosie bez koncesji była wódka jeszcze droższa niż w tych wszytskich supermarketach z koncesją oczywiście jak najbardziej się opłaca róznica np. sobieski 14,49 z koncesją a bez 18,90 zł

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
co do papierkow koscielnych (akty chrztu, bierzmowania, pozwolenie na spisanie protokolu) to chyba niedlugo zaczniemy za nimi chodzić (bo one sa wazne 6 miesiecy tak?)
nam ksiądz podkreślał 1000 razy ze dokumenty ważne są tylko 3 miesiące wiec się zastosujemy do tego

a tak w ogole dzisiaj idziemy z kolejnymi zaproszeniami

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 07:49   #2856
Ellin_ak
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny!
My mamy kolejne sprawy załatwione
Wczoraj pojechaliśmy do factory i kupiliśmy Tżtowi buty ślubne i muszkę. Niestety nie mamy koszuli bo on ma rozmiar 38 i nie było nigdzie takiego. Ale jeszcze będziemy szukać. Trudniej będzie bo to musi byc koszula do muszki. Dziś zrobię zdjęcia w świetle dziennym i pokażę
Do tego zastanawiamy się nad ewentualnym wyjazdem choć na tydzień gdzieś w ciepłe miejsce. Gdyby tylko zostało nam pieniędzy na tyle-pojedziemy.
Jeśli nam się "impreza" zwróci, zostanie na następny semestr studiów to wtedy na last minut się załapiemy. Tylko jest problem-nie mam paszportu...
W podstawówce zmieniałam imię. Mój ojciec uparł się przy rejestracji w urzędzie, że nie wyjdzie dopóki nie zapiszą że mam na imię OLA-nie ALEKSANDRA bo i tak nikt tak nie będzie na mnie mówił. I męczył ich tak długo, że w końcu dali za wygraną, a ja miałam same kłopoty bo wszędzie i tak wpisywali Aleksandra albo Olga. Paszport wtedy tez miałam na Ola. Pod koniec gimnazjum zmieniłam na Aleksandra bo wiedziałam ze im dalej tym będzie trudniej więc teraz mam nie ważny paszport. I teraz najważniejsze: żeby pojechać gdzieś gdzie potrzebny jest paszport musiałabym go przed ślubem wyrobić-ale po ślubie kolejny raz bym musiała żeby zmienić na taki z nowym nazwiskiem więc to dwa razy te same koszty!
Wiem, że do krajów strefy nie trzeba mieć ale nie wszędzie na dowód się da. Tż wpadł na pomysł, żeby wziąć miesiąc wcześniej ślub cywilny, zmienić dokumenty i pojechać na nowych Wtedy jakbysmy trafili coś nie na dowód na last minut to nie bylibyśmy w stresie.
Ile może potrwać wyrobienie nowych dokumentów po ślubie cywilnym? Tż wpadł na pomysł żeby tylko świadków zabrać i nie powiedzieć nic nikomu Taki nasz mały sekret
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:01   #2857
gosica502
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny Dawno nie pisałam tutaj nic Ale podczytywac podczytywałam, przyznaję się bez bicia

Co do tematów poruszanych to powiem tak... Mój TŻ będzie miał ślubną kamizelkę, wszyscy u nas mają więc nie będziemy się wyłamywac I tej kamizelki raczej nie będzie ściągał A ile wytrwa w marynarce to tylko od niego zależy. Podejrzewam że bardzo szybko ją zdejmie bo to gorący chłopak jest haha

Wódkę jak już kilkakrotnie pisałam mamy wyborową, z hurtowni

Dzięki dziewczyny za uświadomienie mnie co do papierkologii z USC. Myślałam że to zaświadczenie to kożdy ze swojego wybiera a tu się okazuje że zaświadczenie wybierzemy z mojego

AHa... w zeszłym tygodniu odebrałam nasze obrączki

A dziś jedziemy do pani od placków ustalac wszystko, żeby nam zrobiła listę produktów
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:05   #2858
ultraradiola
Wtajemniczenie

właśnie tez mam ten sam problem mam nie ważny paszport od roku a chcielibyśmy z TZ wyjechać gdzieś w ciepłe kraje na podroż poślubną ale tam trzeba mieć paszport z tego co wiem na paszport się czeka max 2 miesiące ale po co mam teraz wyrabiać jak i tak we wrześniu czy w sierpniu będzie nie wazne ?? no i nie wiem jak teraz to rozgryż

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:09   #2859
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Aaa przypomniało mi się co do garniaka,a zwłaszcza ściągania.Widziałam,że była dyskusja na ten temat,więc i ja się wypowiem.
Otóż jest tego zdania,że owszem na początku,tż będzie cały czas miał,ale potem jak zrobi mu się goraco,to po co ma się dusić niechaj ściagnie.
Popieram

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;18068560]Wyjełam pranie i krzyczę o kur.....
Biegnie TŻ i pyta co sie stało, widzi co mam w rękach i woła "moja ulubiona koszulka..."
Myślicie, że to było okrzyk radości, że sie ufarbowały jej paseczki na różowo???[/QUOTE]

Cytat:
Jako zupełnie nowa i zielona w wątku, witam Was wszystkie głębokim ukłonem
jestem przyszłą małżonką, data ślubu 4 wrzesnia 2010
Witaj
Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Anouk,my prawdopodobnie bedziemy kupować wódke żołądkową de luxe.No,ale zobaczymy,okaże się w czerwcu bo wtedy zamerzamy kupić.
My taka kupilismy
Cytat:

Caprica nie denerwuj się, to jakiś stres poniedziałkowy będziesz na pewno piękną PM a brzuszek jeszcze bardziej doda Ci uroku

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:25   #2860
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Jako zupełnie nowa i zielona w wątku, witam Was wszystkie głębokim ukłonem
jestem przyszłą małżonką, data ślubu 4 wrzesnia 2010
witam, dodaję do listy PM
Cytat:
cześć
jak tam przygotowania?? Napisz coś o Was, bo my czasami ciekawe jesteśmy

chociaż nienawidzę papierosów, to przyznam, że masz intrygujący avatar

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dziękować

Witam

Pokaż sukienkę

Nie było mnie dłuższą chwilę, bo zajęłam się przeglądaniem 6 albumów i 1 kartonika ze zdjęciami, które przywiozłam od rodziców
Wybieram zdjęcia do fotoksiążki, którą damy im w prezencie na podziękowanie, a przy okazji mam niezły ubaw Rodzice myślą, że wzięłam te albumy, bo chcę wybrać fotki na wstęp do filmiku ślubnego
niezły ubaw można mieć oglądając stare fotki Ja się nieźle ubawiłam wybierając zdjęcia
Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
właśnie tez mam ten sam problem mam nie ważny paszport od roku a chcielibyśmy z TZ wyjechać gdzieś w ciepłe kraje na podroż poślubną ale tam trzeba mieć paszport z tego co wiem na paszport się czeka max 2 miesiące ale po co mam teraz wyrabiać jak i tak we wrześniu czy w sierpniu będzie nie wazne ?? no i nie wiem jak teraz to rozgryż
dziewczyny pamiętam, że PM 2009 rozwiązywały to tak, że jak jechały zaraz po ślubie, to się nie przyznawały, że mają inne nazwisko i jechały na stare dokumenty. Przecież dowód też będziecie miały ze starym nazwiskiem. Zawsze to jakieś rozwiązanie
Stary 2010-03-23, 08:37   #2861
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
dziewczyny pamiętam, że PM 2009 rozwiązywały to tak, że jak jechały zaraz po ślubie, to się nie przyznawały, że mają inne nazwisko i jechały na stare dokumenty. Przecież dowód też będziecie miały ze starym nazwiskiem. Zawsze to jakieś rozwiązanie
u mnie to nie przejdzie bo ja mam nie ważny-zmieniłam imię i mam inne w dowodzie a inne w paszporcie. A na paszport czeka się pewnie z 4 tygodnie.
Stary 2010-03-23, 08:39   #2862
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
u mnie to nie przejdzie bo ja mam nie ważny-zmieniłam imię i mam inne w dowodzie a inne w paszporcie. A na paszport czeka się pewnie z 4 tygodnie.
No w takim wypadku nie przejdzie, ale gdy paszport jest ważny, tylko nazwisko powinno być zmienione po ślubie, to można chyba tak zrobić dziewczyny powyjeżdżały, wróciły i głowy im nie urwano
Stary 2010-03-23, 08:46   #2863
Lils121
Rozeznanie

Dzień dobry

Wczoraj odebrałam obrączki i normalnie są takie piękne,że już chciałabym swoją nosić

I kupiłam buty, ale nie wiem czy nie przesadziłam z obcasem
Wyjdzie w praniu

Miłego dzionka życzę
Lils121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 08:47   #2864
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Witajcie dziewczyny!
My mamy kolejne sprawy załatwione
Wczoraj pojechaliśmy do factory i kupiliśmy Tżtowi buty ślubne i muszkę. Niestety nie mamy koszuli bo on ma rozmiar 38 i nie było nigdzie takiego. Ale jeszcze będziemy szukać. Trudniej będzie bo to musi byc koszula do muszki. Dziś zrobię zdjęcia w świetle dziennym i pokażę
Do tego zastanawiamy się nad ewentualnym wyjazdem choć na tydzień gdzieś w ciepłe miejsce. Gdyby tylko zostało nam pieniędzy na tyle-pojedziemy.
Jeśli nam się "impreza" zwróci, zostanie na następny semestr studiów to wtedy na last minut się załapiemy. Tylko jest problem-nie mam paszportu...
W podstawówce zmieniałam imię. Mój ojciec uparł się przy rejestracji w urzędzie, że nie wyjdzie dopóki nie zapiszą że mam na imię OLA-nie ALEKSANDRA bo i tak nikt tak nie będzie na mnie mówił. I męczył ich tak długo, że w końcu dali za wygraną, a ja miałam same kłopoty bo wszędzie i tak wpisywali Aleksandra albo Olga. Paszport wtedy tez miałam na Ola. Pod koniec gimnazjum zmieniłam na Aleksandra bo wiedziałam ze im dalej tym będzie trudniej więc teraz mam nie ważny paszport. I teraz najważniejsze: żeby pojechać gdzieś gdzie potrzebny jest paszport musiałabym go przed ślubem wyrobić-ale po ślubie kolejny raz bym musiała żeby zmienić na taki z nowym nazwiskiem więc to dwa razy te same koszty!
Wiem, że do krajów strefy nie trzeba mieć ale nie wszędzie na dowód się da. Tż wpadł na pomysł, żeby wziąć miesiąc wcześniej ślub cywilny, zmienić dokumenty i pojechać na nowych Wtedy jakbysmy trafili coś nie na dowód na last minut to nie bylibyśmy w stresie.
Ile może potrwać wyrobienie nowych dokumentów po ślubie cywilnym? Tż wpadł na pomysł żeby tylko świadków zabrać i nie powiedzieć nic nikomu Taki nasz mały sekret
Po ślubie czywilnym czy zwykłym na paszport czekasz koło 2-3 tygodni.. oczywiscie zalezy kiedy
ja odebralam w zeszlym tygodniu swoj paszport .. czekalam 2 tygodnie. a jesli bierzecie slub w wakacje no to powiem CI ze mozesz miec problem
oile dobrze kojarze wymiana paszportu za wzgledu na zmiane nazwiska czy tam czegos musisz miec akt slubu z urzedu zaswiadcenie z urzedu miasta badz gminy o tym ze zmieniasz dowod i oplata bodaj 14 zl
a dowod to chyba za darmo wymianiaja ale ile sie czeka to ci nie powiem ale tez pewnie ze 4 tygodnie
(na swistku od paszportumasz napisane ze czeka sie 4 tygodnie ale dostajesz tez nr sprawy ktora mozesz sobie pilnowac w internecie i ja pilnujac mialam paszport po 2 tygodniach)
Stary 2010-03-23, 08:48   #2865
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lils121 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj odebrałam obrączki i normalnie są takie piękne,że już chciałabym swoją nosić

Wyjdzie w praniu

Miłego dzionka życzę
Poprosimy fotki
Stary 2010-03-23, 08:52   #2866
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Po ślubie czywilnym czy zwykłym na paszport czekasz koło 2-3 tygodni.. oczywiscie zalezy kiedy
ja odebralam w zeszlym tygodniu swoj paszport .. czekalam 2 tygodnie. a jesli bierzecie slub w wakacje no to powiem CI ze mozesz miec problem
oile dobrze kojarze wymiana paszportu za wzgledu na zmiane nazwiska czy tam czegos musisz miec akt slubu z urzedu zaswiadcenie z urzedu miasta badz gminy o tym ze zmieniasz dowod i oplata bodaj 14 zl
a dowod to chyba za darmo wymianiaja ale ile sie czeka to ci nie powiem ale tez pewnie ze 4 tygodnie
(na swistku od paszportumasz napisane ze czeka sie 4 tygodnie ale dostajesz tez nr sprawy ktora mozesz sobie pilnowac w internecie i ja pilnujac mialam paszport po 2 tygodniach)
Dlatego właśnie Tż zaproponował, że np w rocznicę zaręczyn czyli 1.07 weźmiemy ślub cywilny i akurat na po ślubie czyli po 7.08 będą wszystkie dokumenty i spokojnie będziemy mogli wybierać wycieczkę. Co o tym myślicie? Tz dość zapalił sie do tego pomysłu- w ogóle zawsze chciał coś skromnego, cichego i pewnie dlatego jak na to wpadł to mu się pomysł spodobał
Stary 2010-03-23, 08:55   #2867
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Poprosimy fotki
Niestety nie mam swoich oryginalnych, ale obrączki w tym stylu tylko że błyszczące nie satynowe i półokrągłe.

A buty są do niczego nie podobne

To znaczy nie znalazłam na necie podobnych do moich.
Stary 2010-03-23, 08:59   #2868
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Dopiero kupiłam, używkę na Allegro. Będę ją jeszcze przerabiać, ale póki co dołączam 2 zdjęcia poprzedniej właścicielki. Dodam, że jestem wysoka, nie należę do chudzinek i "mam czym oddychać" więc sporo klasycznych krojów sukni u mnie odpada Musiałam znaleźc cos co mnie nie pogrubi

Załącznik 2972095

Załącznik 2972096
Szkoda, że nie bardzo widać góry sukni Bo dół jest ładny.
Cytat:
Dzień dobry

Wyjdzie w praniu

Miłego dzionka życzę
Dołączam się do prośby o fotki
Cześć wszystkim Ja dzisiaj robię z mamą rajd po sklepach, bo ma urlop
Stary 2010-03-23, 09:00   #2869
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Dlatego właśnie Tż zaproponował, że np w rocznicę zaręczyn czyli 1.07 weźmiemy ślub cywilny i akurat na po ślubie czyli po 7.08 będą wszystkie dokumenty i spokojnie będziemy mogli wybierać wycieczkę. Co o tym myślicie? Tz dość zapalił sie do tego pomysłu- w ogóle zawsze chciał coś skromnego, cichego i pewnie dlatego jak na to wpadł to mu się pomysł spodobał
najpierw dowiedz się ile u Was trwa wyrobienie wszystkich dokumentów, bo np u mnie jakiś czas temu na dowód i paszport czekało się 6-8 tygodni
Stary 2010-03-23, 09:01   #2870
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tam sobei chcecie ale wg mnei to dodatkowy bezsensowny wydatek.. Poza tym ja dlateog biore ślub konkordatowy zeby porządnie zacelebrować ten dzień
Rozumiem, że ktoś może nie chcieć hucznego wesela ale w takim razie po co się godził na nie in the first place.
Poza tym skoro tak bardzo chcieliscie zacelebrowac rocznice zareczyn to trzeba bylo sobie termin pierwotnie zamowic na ten dzien
a jesli chcesz sie ohajtac tylko to po by miec juz na podrozy poslubnej papiery z nazwiskiem meza no to wg mnei to jest malo wystarczajacy powod.
rozumiem podniecac sie tym wsyzstkimale po co sobie dokaldac emocji roboty i ujmowac waznosci tego dnia weselnego..
ale to twoj wybor
Stary 2010-03-23, 09:09   #2871
Lils121
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie bardzo widać góry sukni Bo dół jest ładny.

Dołączam się do prośby o fotki
Cześć wszystkim Ja dzisiaj robię z mamą rajd po sklepach, bo ma urlop
Rzuciłam jedną wyżej
Stary 2010-03-23, 09:09   #2872
chilanes
Zakorzenienie

przyznam, ze dla mnie też jest to dziwne, w podróż poślubną można się wybrać i pół roku po ślubie, niekoniecznie musi to być na drugi dzień A skoro ma sie ustaloną datę, itd... to nei widzę sensu takiego kombinowania i rozmieniania na drobne z powodu tygodniowego odpoczynku
Stary 2010-03-23, 09:10   #2873
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Rzuciłam jedną wyżej
Tak tak, w czasie gdy pisałam swojego posta
Stary 2010-03-23, 09:12   #2874
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Moim zdaniem troszke za duzo zachodu, na slub cywilny tez wypada kogos zaprosic, w cos sie ubrac itp... ja bym nie robila tego cywilnego a na wycieczke wybrala wrzesien - bedzie taniej, akurat beda dokumenty i nie bedzie tak goraco jak w sierpniu (bo podejrzewam ze myslicie o jakis krajach srodziemnomorskich) No ale to oczywiscie Wasza decyzja

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:24   #2875
Ellin_ak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Jak tam sobei chcecie ale wg mnei to dodatkowy bezsensowny wydatek.. Poza tym ja dlateog biore ślub konkordatowy zeby porządnie zacelebrować ten dzień
Rozumiem, że ktoś może nie chcieć hucznego wesela ale w takim razie po co się godził na nie in the first place.
Poza tym skoro tak bardzo chcieliscie zacelebrowac rocznice zareczyn to trzeba bylo sobie termin pierwotnie zamowic na ten dzien
a jesli chcesz sie ohajtac tylko to po by miec juz na podrozy poslubnej papiery z nazwiskiem meza no to wg mnei to jest malo wystarczajacy powod.
rozumiem podniecac sie tym wsyzstkimale po co sobie dokaldac emocji roboty i ujmowac waznosci tego dnia weselnego..
ale to twoj wybor
nie mamy hucznego wesela-tylko kolację z najbliższymi(takie przyjęcie). Mieliśmy nie jechac nigdzie, ale okazało się że zamkniemy się z wydatkami w ok 12 tysiącach za wszystko i jest duża szansa na to, że połowa nam sie zwróci, więc pomyślelismy ze pojedziemy gdzieś. Tata Tżta jest w stanie cięzkim-jest duze prawdopodobieństwo ze nie da razy dotrwac do sierpnia, ale i tak wszystko robimy tak aby zdążyć. Też ze zwględu na niego nie robimy wesela hucznego-zeby czuł się dobrze, jesli uda mu sie dotrzeć i poświęcic jemu więcej uwagi. Po drugie dlatego, że sami finansujemy. I też dlatego że Tż jest niewierzący (i jego rodzina) i chcieliśmy aby tez on czuł się dobrze. To był taki kompromis między wieloma rzeczami.
A z tym cywilnym to taki szalony pomysł. Moglibysmy wtedy szybciej dostać dokumenty i pojechac gdzie byśmy chcieli i po slubie kościelnym czakałabym na nie krócej. Ale też nie jest powiedziane, żę to zrobimy. Po prostu po kupnie pieknych ślubnych butów, Tz się rozczulił i wpadłna szalony pomysł ślubu w tajemnicy Tylko my i świadkowie. Dokumenty już będziemy miec więc nie trzeba będzie nowych. Do kościelnego ważne są 6 meisięcy. Dokumenty do wyjazdu to drugorzędna sprawa-po prostu pozytywny efekt uboczny jego szalonego pomysłu. Czasami jest szalony Tak tylko zapytałam co myślicie. Pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-23 o 09:27
Stary 2010-03-23, 09:33   #2876
lain
Zakorzenienie

Hejo ale dzis ladnie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a u nas w Selgrosie bez koncesji była wódka jeszcze droższa niż w tych wszytskich supermarketach z koncesją oczywiście jak najbardziej się opłaca róznica np. sobieski 14,49 z koncesją a bez 18,90 zł
bo to roznie bywa i trzeba trafic od dzisiaj w Selgrosie Wyborowa jest za 18,29 jesli oplata za brak koncesji wynosilaby 2% to ostateczna cena byloby 18,65, a to jak na Wyborowa jest super cena wczoraj moj ojciec w Tesco widzial Wyborowa za ponad 22zl i ogolnie baaardzo rzadko widzi sie ja gdziekolwiek ponizej 19zl

Cytat:
przyznam, ze dla mnie też jest to dziwne, w podróż poślubną można się wybrać i pół roku po ślubie, niekoniecznie musi to być na drugi dzień A skoro ma sie ustaloną datę, itd... to nei widzę sensu takiego kombinowania i rozmieniania na drobne z powodu tygodniowego odpoczynku
dla mnie to tez jest dziwne
a jak Wam koniecznie zalezy na podrozy po slubie to taniej bedzie wyrobic teraz ten paszport niz robic wczesniej slub cwyilny, ktory tez swoje kosztuje, bo przeciez w jeansach nie pojdziecie

ja w zeszlym roku w lutym czekalam na paszport 2 tygodnie ale im blizej wakacji tym dluzej sie czeka

Cytat:
I też dlatego że Tż jest niewierzący (i jego rodzina) i chcieliśmy aby tez on czuł się dobrze.
a co to ateisci nie swietuja hucznie slubow moja siostra i szwagier sa ateistami, a ich wesele bylo jedno z huczniejszych na jakich bylam

Cytat:
Po prostu po kupnie pieknych ślubnych butów, Tz się rozczulił i wpadłna szalony pomysł ślubu w tajemnicy
po kupnie butow sie rozczulil? Twoj TZ mnie rozbraja coraz bardziej (wczesniej bodajze stokrotkami na suwaczku )
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:33   #2877
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
nie mamy hucznego wesela-tylko kolację z najbliższymi(takie przyjęcie). Mieliśmy nie jechac nigdzie, ale okazało się że zamkniemy się z wydatkami w ok 12 tysiącach za wszystko i jest duża szansa na to, że połowa nam sie zwróci, więc pomyślelismy ze pojedziemy gdzieś. Tata Tżta jest w stanie cięzkim-jest duze prawdopodobieństwo ze nie da razy dotrwac do sierpnia, ale i tak wszystko robimy tak aby zdążyć. Też ze zwględu na niego nie robimy wesela hucznego-zeby czuł się dobrze, jesli uda mu sie dotrzeć i poświęcic jemu więcej uwagi. Po drugie dlatego, że sami finansujemy. I też dlatego że Tż jest niewierzący (i jego rodzina) i chcieliśmy aby tez on czuł się dobrze. To był taki kompromis między wieloma rzeczami.
A z tym cywilnym to taki szalony pomysł. Moglibysmy wtedy szybciej dostać dokumenty i pojechac gdzie byśmy chcieli i po slubie kościelnym czakałabym na nie krócej. Ale też nie jest powiedziane, żę to zrobimy. Po prostu po kupnie pieknych ślubnych butów, Tz się rozczulił i wpadłna szalony pomysł ślubu w tajemnicy Tylko my i świadkowie. Dokumenty już będziemy miec więc nie trzeba będzie nowych. Do kościelnego ważne są 6 meisięcy. Dokumenty do wyjazdu to drugorzędna sprawa-po prostu pozytywny efekt uboczny jego szalonego pomysłu. Czasami jest szalony Tak tylko zapytałam co myślicie. Pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie
SKoro mowisz ze robicie wszystko zeby tatus zdazyl na slub po czym mowisz ze na slubie bedziecie tylko wy i swiadkowie (a jak mniemam swiadkami beda wasi przyjaciele kumple czy tam ktos - bez ojca) no to jaki w tym wszystkim sens
wez juz kobieto nie kombinuj bo to tylko dodatkowy stres
a slub bierzecie w kosciele ??? bo jak tak to ta gadka o niewierzacym tz i dbaniu o jego dobre samopoczucie to jakas totalna hipokryzja a na pewno schizofrenia. wg mnie jesli juz tak koniecznie chcesz dbac o samopoczucie calej rodziny to zrob ten slub cywilny wczesniej a zrezygnuj z koscielnego.. sama zobacz odpadna ci opalty koscielne i ten stres i ceremonia bedzie szybsza ( u mnie w usc sluby sa co pol godziny a msza trwa 1 godzine)
wg mnie za bardzo chcesz wszystkim dogodzic i taka totalna schizofrenia ci wychodzi.. przystopuj bo wyfikniesz szybciej niz szanowny tatus
Stary 2010-03-23, 09:34   #2878
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
u nas też powinno się 3 miesiące
przed ślubem protokół spisać ale mój M wyjeżdża za granicę na maj i czerwiec więc ksiądz poszedł nam na rękę i spiszemy go teraz a w lipcu tylko papiery z usc doniesiemy bo inaczej się nie da zaproszenia też będziemy rozwozic na początku lipca ale całą rodzina już została poinformowana że to przez wyjazd trochę tak późno najgorsza ta spowiedź
chyba że tak

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Uważam że jeśli jesteś tak rzadko w tym kościele to spytaj księdza może zrobi dla ciebie wyjątek czy którąś z was już przeszła pierwsza spowiedź?
ja chyba pójdę jutro, a TŻ w czwartek.. to zalezy czy od czwartku pójdę do pracy..

Cytat:
Taki mam zamiar

My mamy sobieskiego płacilismy coś chyba 18 zł, nie za droga, a podobno smaczna.. ja się tam nie znam bo nie piję zbytnio na sylwestra strzelilismy sobie litrową finlandię

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
AHa... w zeszłym tygodniu odebrałam nasze obrączki

A dziś jedziemy do pani od placków ustalac wszystko, żeby nam zrobiła listę produktów
fajnie że macie już obrączki

My zamawiamy ciasto u takiej pani co piecze w domu i płacimy za gotowe ciasto

Cytat:
Niestety nie mam swoich oryginalnych, ale obrączki w tym stylu tylko że błyszczące nie satynowe i półokrągłe.
ładne
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:39   #2879
83mika
Raczkowanie

Witam koleżanki
Czy któras z Was była na weenekdowym kursie przedmałażeńskim?
Mój TŻ po kursie stał sie aniołem
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 09:42   #2880
chilanes
Zakorzenienie

Ja uważam, że gdyby po jakimś zcasie rodzice dowiedzieli się co zrobiliście, to byłoby im przykro ;/ Jakos nie widzą mi się śluby w tajemnicy

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości