|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
oj nie mówcie o fasolce bo już kilka dni za mną chodzi jej smak
![]() ja dziś konserwa mięsną się zajadam, Boziu jaka ona jest smaczna
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądam i czuję się tragicznie ![]() Widzę, że większość z was tutaj rozkwita wiosennie - fajnie, ja to się na razie czuję strasznie. Mam nadzieję, że w miarę szybko mi to przejdzie. Zazdroszczę tym, które już czują pierwsze ruchy swoich maluszków ![]() -------------------------- Co do kosmetyków to zastosowałam tę cholerną oliwkę z Rosmanna i wysypka do dziś dnia mi nie zeszła - muszę się z nią wybrać do dermatologa bo wygląda to strasznie i swędzi, piecze mimo stosowania wapna i smarowania fenistilem... utrzymuje się to już prawie 3 tydzień...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-25 o 10:07 |
|
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
ubralam się, kluczyki od auta w rękach i już miałam po nią jechać, a mama mi mówi, że w zamrażalce jest no byłam najszczęśliwszym człowiekiem na świecie ![]() ale wcześniej jadłam też taką kupną to też pycha. W każdym markecie powinna być |
|
|
|
|
#4744 |
|
Zadomowienie
|
Buuu... ale ja nie chce atłasowej kiecki. Bez obrazy, ale byłam na weselu, gdzie 98% porcent kobiet mialo atłasowe suknie... jakas masakra... bez obrazy ale mi to troche wsią zalatuje...
|
|
|
|
#4745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyjdzi na spacer... na duzeeeeee lody ![]() Cytat:
|
|
|
#4746 |
|
Zakorzenienie
|
Mszu nie płakaj
Klarissa widzisz miałaś super I trymestr to teraz Cię dopadło czyli każdy ma swój czas. Mam nadzieję ,że szybko wrtócisz do formy i będziesz cała w skowronkach |
|
|
|
#4747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sytuacja jest beznadziejna i ona to wie i jeszcze tak gada, poza tym wie jak dlugo sie staralismy o dziecko i te jej gadki ufff wyzalilam sie tu i na zonkach i mi lepiej ![]() ciesze sie ze pomoglam znalezc zachciolka Cytat:
tez bym zjadla ![]() Cytat:
a co do oliwki to ja tez mam ta z rossmana i nic mi po niej nie wyskoczylo, ale jest okropna - jak dla mnie smierdzi niemilosiernia i czuje sie jak frytka bleeeee |
|||
|
|
|
#4748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. A nawet jakby jakimś cudem przeniknęły, to nic się od tego nie stanie |
||
|
|
|
#4749 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny.. Dajcie zyc. Chwile mnie nie bylo i juz tyle nadrabiania
lece czytac.
|
|
|
|
#4750 |
|
Raczkowanie
|
Ale robicie smaki od rana!!!!!!!!!!!
ja nie wiem, cobęde gotować, starsznie się czuje, a zaraz musze jechac zchłopakami do Krk, bo koleżanka ma rozmowę o pracę i musze jej córki popilnowac w tym czasie, potem najstarszy wróci ze szkoły, musi odrobić lekcje i wrócimy do domu, nie chce mi sie nic robić, ale za to pięka pogoda |
|
|
|
#4751 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Co myslicie o tym wozku?
http://www.allegro.pl/item970761243_...z_gratisy.html Zakochalam sie w tym sliwkowym ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
Opinia innych ludzi bym sie nie przejmowala.Cytat:
USG ostatnie mialam w 12tyg. Nastepne planuje na 16 lub 20 tydzien, pozniej 30, kolejne to juz tylko sprawdzanie wagi dziecka itd. ![]() Cytat:
Edytowane przez xxSHINeexx Czas edycji: 2010-03-25 o 10:58 |
|||
|
|
|
#4752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ktoś musi mieć gorzej, żeby ktoś miał lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do tej oliwki to ona chyba u mnie skończy jako smarowidło do skórzanych butów...
|
|
#4753 |
|
Wtajemniczenie
|
Klarisso - jakos to musisz wytrzymac. Pewnie mu przejdzie jak zobaczy malego na swiecie
![]() Teraz juz sie nie moge zdecydowac, ktory wozek jest lepszy. http://www.allegro.pl/item959861488_...we_kolory.html czy http://www.allegro.pl/item970761243_...z_gratisy.html |
|
|
|
#4754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4756 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz.. Przemowic do rozsadku Wiadomo, nowa sytuacja, kazdy musi miec czas zeby sie przyzwyczaic...
|
|
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w każdym razie nie mam zamiaru stosować żadnych intensywnych zabiegów ani kremów. Zresztą nawet w gabinetach kosmetycznych wiele jest przeciwskazanych. A skórę mam teraz taką, że dobrze jej zrobi odpoczynek od peelingu, nie chcę jej bardziej dobić
|
|
|
|
|
#4758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Ja na pewno bym sie spytala. W lipcu mam slub brata. Bratowa sama pojdzie ze mna wybierac sukienke. Ale ona akurat jest taka, ze wszystko musi byc idealnie. Wlosy prosto od fryzjera, slicznie uczesane, makijaz od kosmetyczki itd. Bo w koncu obok niej bedziemy ![]() Wlasnie jest ten plus, ze czarny nada sie jeszcze na inna okazje
|
|
|
|
|
#4759 |
|
Zakorzenienie
|
Shine ten pierwszy to chyba już Nika wstawiała, mi bardziej w oko ten drugi wpadł, muszę tylko o nim poczytać, bo na razie to tak okiem tylko rzuciłam na wygląd
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- kurcze ten drugi fajny tylko taki ciemny jakiś i ta czarna parasolka
|
|
|
|
#4760 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Maggie1983 kalafiorrrrrrrrrrrrrrrrr
Cytat:
juz lepiej ten pierwszy co wrzucalas.... dokladnie....
|
|
|
#4763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama pochodzę z malutkiej wsi i denerwuje mnie, jak ktoś pisze na forum że cos jest wieśniackie. Nie czuje sie gorsza od was. Ta suieneczka która pokazałaś jest naorawde urocza, sama byłam na weselu w 5 mc ubrana w czarna bluzeczke ciążową i białą spudniczke z dużymi czarnymi kwiatkami.... Do tego miałam bały żakiecik i mysle że było oki ![]() Cytat:
![]() Pózniej mu przeszło. Wczesniej musiałam codziennie mu kanapeczki do robory rano robić, a teraz wstaje rano robi butle małemu i zakazuje mi wstawać ![]() Powiedzmy że teraz ja sobie go wychowałam,
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to dziwi jedna rzecz a raczej zjawisko...
Była tu juz rozmowa o paleniu i piciu w ciąży, o odzywianiu, o kosmetykach uzywanych w czasie ciąży itd itp i dziwi mnie, że kobiety, ktore piszą, że bez przesady, że mozna uzywac wszystkiego, że winko czy jedno piwko nie zaszkodzi, że kwasy i peelingi enzymatyczne nie szkodzą, że te same kobiety pierwszą rzecz jaka robia po dowiedzeniu się, że sa w ciązy , ida do lekarza i proszą o zwolnienie lekarskie Nie odbierzcie tego osobiście nie pisze tego personalnie do żadnej z Was , po prostu takie przemyslenie mi sie nasunęlo... |
|
|
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale on to powiedzial tak przez smiech i nie mial nic zlego na mysli, wiec mu wybaczam no i pozmywal grzecznie choc niby mowilam ze ja to zrobie, wiec ma wybaczone na zapas ![]() Cytat:
a no kalafiorrrr - tez bym wszamala ![]() ja tez mam awersje do ciemnych wozkow, a jak widze cale czarne to wogole mnie oslabia
|
||
|
|
|
#4766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Parasolki chyba(?) nie dodaja do zestawu. Ja raczej kupie fioletowa/sliwkowa. I ten ciemny kolor strasznie mi wpadl w oko ![]() Cytat:
Troche ciemny klimat, ale strasznie mi sie podoba. Bo dla dzieci same jasne rzeczy robia, to taki ciemny akcent bedzie raczej na plus w jasnym pokoju, przy jasnej poscieli, jasnych ciuszkach itd.
|
||
|
|
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ten problem rozwiązuję inaczej - budzę się wcześnie rano i budzę jego Natomiast problemy leżą w zajmowaniu się domem. Po prostu tż-towi nie podobają się nowe obowiązki domowe, nawet jeśli ma je tylko tymczasowo wykonywać jedynie do czasu porodu itd. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
|
|
#4768 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=xxSHINeexx;18125823]Co myslicie o tym wozku?
http://www.allegro.pl/item970761243_...z_gratisy.html Zakochalam sie w tym sliwkowym - xxSHINeexx też lubię taki kolorek, ale widzę, że on waży aż 16 kg, a to dla mnie mieszkanki wielkiej płyty bez windy za dużo Chyba że mogłabym zostawić na dole stelaż..?Siedzę mocno w temacie wózkowym i coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem oddzielnie dobrej jakościowo gondoli a dopiero potem spacerówki/parasolki. Utonęłam w w tym forum http://forum.gazeta.pl/forum/f,22462...dzieciece.html i tam większość radzi kupić wózek z najwyższej półki- choćby miał być używany.. ale te najbardziej wychwalone kosztują ponad 2,5 tys ![]() Chyba niedługo zacznę zaczepiać ludzi na ulicy i pytać jak się sprawuje ich wózek |
|
|
|
#4769 | |||
|
Zadomowienie
|
mszu, sukienka bardzo fajna, jak najbardziej się nadaje. I nie rozumiem za bardzo co jest niestosownego w czarnym na weselu??? Ja nie raz zakładałam na wesele czarną sukienkę- z tym że na pewno nie założyłabym takiej np. latem, w upały, bo źle bym się czuła.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dzisiaj jemy zapiekanego dorsza![]() Ale cudna pogoda... Nie mam dzisiaj zajęć, tylko 1 wykład późnym popołudniem, z przyjemnością pójdę dzisiaj.. ![]() Dziewczyny, niby brzuszek dopiero mi zaczął rosnąć, ale ja nie mam już w czym chodzić!!! Nie wiem kompletnie co kupić.. Zawsze nosiłam obcisłe bluzki i teraz większość jest.. za krótka. Goły brzuch mi widać jak je założę Chodzę na zmianę w 2 tunikach i jednych spodniach.......... Muszę coś na święta sobie kupić.
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-03-25 o 12:34 |
|||
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
ja znalazłam sposób na zmęczenie wieczorne, i teraz tradycją są u nas poranne przytulanki
Mężus wie, że wieczorem jestem zdechła i nic mi się nie chce, a rano jak najbardziej jemu też się to spodobało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

ubralam się, kluczyki od auta w rękach i już miałam po nią jechać, a mama mi mówi, że w zamrażalce jest
czyli każdy ma swój czas. Mam nadzieję ,że szybko wrtócisz do formy i będziesz cała w skowronkach
mniaaaaaami, juz wiem, co dzisiaj jemy
ufff wyzalilam sie tu i na zonkach i mi lepiej