Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE2010 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-25, 10:01   #4741
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

oj nie mówcie o fasolce bo już kilka dni za mną chodzi jej smak

ja dziś konserwa mięsną się zajadam, Boziu jaka ona jest smaczna

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:06   #4742
Klarissa
Zakorzenienie

Post Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Klarissa jak tam nastrój, bo pamiętam że ostatnio coś kiepsko bylo. Teraz pogoda super, więc mam nadzieję,że wszystkim jesiennym mamuskom humorki dopiszą, bo jak mama szczęśliwa to maluszek też
Żyję sobie po chichutku - mam chyba jakąś pierwszą załamkę ciążową. Niestety, ale i o ile pierwsze 3 miesiące były super, to od początku II trymestru jest mi non stop niedobrze, mam bóle głowy i czuję się okropnie... Gdzie ten demon seksu, w którego miałam się zamieniać? Gdzie to świetne samopoczucie, gdzie ta piękna cera?

Wyglądam i czuję się tragicznie

Widzę, że większość z was tutaj rozkwita wiosennie - fajnie, ja to się na razie czuję strasznie. Mam nadzieję, że w miarę szybko mi to przejdzie. Zazdroszczę tym, które już czują pierwsze ruchy swoich maluszków

--------------------------
Co do kosmetyków to zastosowałam tę cholerną oliwkę z Rosmanna i wysypka do dziś dnia mi nie zeszła - muszę się z nią wybrać do dermatologa bo wygląda to strasznie i swędzi, piecze mimo stosowania wapna i smarowania fenistilem... utrzymuje się to już prawie 3 tydzień...

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-03-25 o 10:07
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:10   #4743
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
aaaaaaa fasolka ale bym zjadla... a mialas mrozona czy jaka opowiadaj
z tą fasolką to była historia, na innym wątku ktoś o niej wspomniał i normalnie zwariowałam, musiałam ją zjeść ubralam się, kluczyki od auta w rękach i już miałam po nią jechać, a mama mi mówi, że w zamrażalce jest no byłam najszczęśliwszym człowiekiem na świecie
ale wcześniej jadłam też taką kupną to też pycha. W każdym markecie powinna być

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:11   #4744
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Buuu... ale ja nie chce atłasowej kiecki. Bez obrazy, ale byłam na weselu, gdzie 98% porcent kobiet mialo atłasowe suknie... jakas masakra... bez obrazy ale mi to troche wsią zalatuje...
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:13   #4745
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Żyję sobie po chichutku - mam chyba jakąś pierwszą załamkę ciążową. Niestety, ale i o ile pierwsze 3 miesiące były super, to od początku II trymestru jest mi non stop niedobrze, mam bóle głowy i czuję się okropnie... Gdzie ten demon seksu, w którego miałam się zamieniać? Gdzie to świetne samopoczucie, gdzie ta piękna cera?
znam to... niestety... ale skoro nam mija to i tobie minie
wyjdzi na spacer... na duzeeeeee lody

Cytat:
z tą fasolką to była historia, na innym wątku ktoś o niej wspomniał i normalnie zwariowałam, musiałam ją zjeść ubralam się, kluczyki od auta w rękach i już miałam po nią jechać, a mama mi mówi, że w zamrażalce jest no byłam najszczęśliwszym człowiekiem na świecie
no u nas n zonkach tez ta fasolka krazy a teraz jeszcze ty.... musze cos wymyslic
Stary 2010-03-25, 10:15   #4746
gabisun
Zakorzenienie

Mszu nie płakaj jest mnóstwo sukienek, które będę pasować na brzuszek, takie odcięte pod biustem. Poszperaj trochę to na pewno znajdziesz coś extra

Klarissa widzisz miałaś super I trymestr to teraz Cię dopadło czyli każdy ma swój czas. Mam nadzieję ,że szybko wrtócisz do formy i będziesz cała w skowronkach

Stary 2010-03-25, 10:25   #4747
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
hmmm pomidory mniaaaaaami, juz wiem, co dzisiaj jemy
A teściową się nie przejmuj, to Twoja ciąża i dziecko, a nie jej.
Ja się przyznam szczerze, że do niedawna jak jakaś kobieta, z którą miałam do czynienia zaszła w ciążę i szła od razu na zwolnienie, to sobie myślałam, no tak. zaciążyła i buch- po co pracować
Po tym, co przeszłam przez ostatnie 3m-ce, przepraszam w myślach wszystkie te, o których w tak niedobry sposób pomyślałam

U mnie w pracy jest tak, że ciężarnej chcą się pozbyć. Bo jak pójdzie na zwolnienie, to można zatrudnić kogoś teoretycznie na jej miejsce. tzn taka osoba jest "przynieś, wynieś, pozamiataj", ale jest i zawsze wyczyści jakieś zaległości. A ciężarna- wiadomo, źle się poczuje i nie przyjdzie.. A po co komu pracownik niedyspozycyjny?
Także ja nie będę sie narażać na stresa.
ja naprawde moglabym pracowac, jakby miala normalne warunki i zawsze myslalam, ze bede pracowac tak dlugo, jak tylko sie da, ale niestety .... zycie weryfikuje nasze plany i sytuacja jest beznadziejna i ona to wie i jeszcze tak gada, poza tym wie jak dlugo sie staralismy o dziecko i te jej gadki ufff wyzalilam sie tu i na zonkach i mi lepiej
ciesze sie ze pomoglam znalezc zachciolka
Cytat:
aaaaaaa fasolka ale bym zjadla... a mialas mrozona czy jaka opowiadaj
ja wole kalafiora z buleczka i maselkiem ale moja mama kiedys kupowala fasolke szparagowa w sloikach w jakiejs zalewie slodkiej i odcedzala i robila na patelce z buleczka.... hmmmm w sumie takie cus tez bym zjadla
Cytat:

Wyglądam i czuję się tragicznie

Widzę, że większość z was tutaj rozkwita wiosennie - fajnie, ja to się na razie czuję strasznie. Mam nadzieję, że w miarę szybko mi to przejdzie. Zazdroszczę tym, które już czują pierwsze ruchy swoich maluszków

--------------------------
Co do kosmetyków to zastosowałam tę cholerną oliwkę z Rosmanna i wysypka do dziś dnia mi nie zeszła - muszę się z nią wybrać do dermatologa bo wygląda to strasznie i swędzi, piecze mimo stosowania wapna i smarowania fenistilem... utrzymuje się to już prawie 3 tydzień...
nie smutaj sie zobacz wiosna idzie, cieplutko, dzidzia rosnie-czego wiecej chciec od zycia

a co do oliwki to ja tez mam ta z rossmana i nic mi po niej nie wyskoczylo, ale jest okropna - jak dla mnie smierdzi niemilosiernia i czuje sie jak frytka bleeeee
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:37   #4748
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
A balsam do ciezarnych hmm no coz wedlug mnie to samo dzialanie bedzie miec zwykla oliwka co i balsam za 100 zl bo tu glownie chodzi o natluszczenie skory i ochrone przed roztepami
i masaż przy okazji wcierania mazidel
juz koniec mojego wykladu (zboeczenie zawodowe)
hehe- no ja miałam się na ten temat trochę rozpisać (też zboczenie zawodowe), ale dobrze, że mnie ubiegłaś

Cytat:
A z tym peelingiem to nie wskazane jest silne tarcie,
pewnie, żeby nie podrażniać skóry (moja np zrobiła się w ciąży bardziej wrażliwa), ale bez przesady- przecież to nie papier ścierny
ale nie pamiętam już czemu no i enzymatycznych to już w ogóle nie można bo jakieś tam enzymy mogą przeniknąć.
guzik prawda. A nawet jakby jakimś cudem przeniknęły, to nic się od tego nie stanie
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:39   #4749
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dziewczyny.. Dajcie zyc. Chwile mnie nie bylo i juz tyle nadrabiania lece czytac.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 10:43   #4750
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Ale robicie smaki od rana!!!!!!!!!!!

ja nie wiem, cobęde gotować, starsznie się czuje, a zaraz musze jechac zchłopakami do Krk, bo koleżanka ma rozmowę o pracę i musze jej córki popilnowac w tym czasie, potem najstarszy wróci ze szkoły, musi odrobić lekcje i wrócimy do domu, nie chce mi sie nic robić, ale za to pięka pogoda
Stary 2010-03-25, 10:51   #4751
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Co myslicie o tym wozku?
http://www.allegro.pl/item970761243_...z_gratisy.html
Zakochalam sie w tym sliwkowym

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Drogie Koleżanki, mam pytanko, moze zadaje je na niewłasciwym forum, ale nie mam pomyslu kogo moglabym zapytac...
Pod koniec maja idziemy na slub i przyjecie weselne do znajomych. Na moje ramiona spadł obowiazek obfootografowania calej uroczystosci, z czego sie niezmiernie ciesze. Ale przejdzmy do sedna, czy wpada na wiosenna impreze zalozyc taka sukienke?
Zdugiej strony wolabym unikac jakiegos koloru rzucajacego sie w oczy, bo mam byc wiekoszosc imprezy blisko pary mlodej, i raczej wolalabym pozostac w ich "cieniu". Co o tym myslicie?
http://www.sesile.pl/product-pol-638...ia-czarna.html
Teoretycznie czarne na slub niezbyt sie nadaje. Najlepiej zebys zapytala panstwa mlodych czy im to nie bedzie przeszkadzac Opinia innych ludzi bym sie nie przejmowala.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
cześć dziewuszki, chciałam się tylko przywitać przed wyjściem do pracy, ale dziewczyny tak się rozpisały,że też coś "skrobnę" Ja ekspertem nie jestem, ale czasem zastanawiam się, czy te serie kosmetyków typu...dla mam...dla kobiet w ciąży....to nie jest poprostu naciąganie klienta? No nie każda z nas zagłębia się w składniki kremów, a ja tak z ciekawości kiedyś porównałam sobie nasz krem z Bielendy za 14 zł i jakiś hiper nowy z loreal za dwa razy tyle i co? Miały ten sam skład. Może z mamusiowymi kosmetykami też tak jest?
Mam jeszcze pytanko co ile robicie USG ? Ja mam je robione co 3tyg na każdej wizycie, ale teraz w sobotę idę na genetyczne i to już 4USG w ciągu 12 tc będzie, na dodatek ostatnie miałam tydzień temu......hmmm chyba dzidzi nie zaszkodzi?
Co do kremow sie nie wypowiem. Ja uzywam oliwki z Rossmanna i uzywam jej na przemian z oliwka J&J i kremami nawilzajacymi.
USG ostatnie mialam w 12tyg. Nastepne planuje na 16 lub 20 tydzien, pozniej 30, kolejne to juz tylko sprawdzanie wagi dziecka itd.
Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Poza tym biorę teraz na noc Lactovaginal.Czy któraś w was też go stosowała?Ja go stosuję pierwszy raz i po pierwszej nocy,rano miałam piżamę przyklejoną do mojej "niewymownej",a dziś w kolei obudziłam się i miałam mokrą plamę na spodenkach...Czy to normalne?
Rany musze chyba na jakąś terapię pójść,bo już sama nie wytrzymuję z tym swoim panikarstwem
To normalne Ja przy moich musialam caly czas nosic wkladki, a i tak czesto przez noc mialam plamy na bieliznie. To nic zlego i nie ma sie czym martwic

Edytowane przez xxSHINeexx
Czas edycji: 2010-03-25 o 10:58
Stary 2010-03-25, 10:57   #4752
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
znam to... niestety... ale skoro nam mija to i tobie minie
wyjdzi na spacer... na duzeeeeee lody
W pracy jestem... I czuję się jak w więzieniu - takie piękne słoneczko a ja tutaj tkwię...

Cytat:
Klarissa widzisz miałaś super I trymestr to teraz Cię dopadło czyli każdy ma swój czas. Mam nadzieję ,że szybko wrtócisz do formy i będziesz cała w skowronkach
Jak to mawiają oliwa zawsze sprawiedliwa No ktoś musi mieć gorzej, żeby ktoś miał lepiej

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
nie smutaj sie zobacz wiosna idzie, cieplutko, dzidzia rosnie-czego wiecej chciec od zycia

a co do oliwki to ja tez mam ta z rossmana i nic mi po niej nie wyskoczylo, ale jest okropna - jak dla mnie smierdzi niemilosiernia i czuje sie jak frytka bleeeee
No staram się jakoś pocieszać, ale ostatnio do tego wszystkiego tż mnie drażni - ponieważ on cytuję "nie rozumie mojej dziwacznej fascynacji ciążą" i jego denerwuje cokolwiek powiedziane na ten temat i jest ogólnie oburzony faktem, że ja stale nie mam siły itd. Jednym słowem wkurza mnie, bo wykazuje zero zrozumienia a jak już z łaski ze mną rozmawia o czymś, co mnie dręczy to ma taką minę wtedy jakbym mu krzywdę robiła

Co do tej oliwki to ona chyba u mnie skończy jako smarowidło do skórzanych butów...
Stary 2010-03-25, 11:00   #4753
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Klarisso - jakos to musisz wytrzymac. Pewnie mu przejdzie jak zobaczy malego na swiecie

Teraz juz sie nie moge zdecydowac, ktory wozek jest lepszy.
http://www.allegro.pl/item959861488_...we_kolory.html
czy
Stary 2010-03-25, 11:06   #4754
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Klarisso - jakos to musisz wytrzymac. Pewnie mu przejdzie jak zobaczy malego na swiecie
Ja myślę, że jemu to przejdzie wcześniej, po prostu powoli adaptuje się do zmian. Prawda jest taka, że mojego tż-ta boli to, że wcześniej miał mnie tylko dla siebie i do spełniania wszystkich zachcianek, a teraz jest często odwrotnie - to ja coś od niego ciągle chcę (nie wypieram się bo tak rzeczywiście jest) i jemu się to zaczyna nie podobać... No ale co ja mu na to poradzę, takie jest życie. Gdyby jego codziennie mdliło, to pewnie ja robiłabym za niego różne rzeczy w domu i nic bym nie mówiła. Wszystko było ok, dopóki byłam w pełni sił, a teraz gdy mnie przyszpiliło to wychodzi na to, że tż nie ma zbytnio ochoty się mną i moimi problemami interesować

Cytat:
Teraz juz sie nie moge zdecydowac, ktory wozek jest lepszy.
http://www.allegro.pl/item959861488_...we_kolory.html
czy
Mnie się ten pierwszy bardziej podoba "optycznie"
Stary 2010-03-25, 11:09   #4755
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Co myslicie o tym wozku?
Kolor ładny

Teoretycznie czarne na slub niezbyt sie nadaje. Najlepiej zebys zapytala panstwa mlodych czy im to nie bedzie przeszkadzac Opinia innych ludzi bym sie nie przejmowala.
Ty byś pytała??? Czarne jest na każdą okazję, wiele sukienek wieczorowych jest właśnie w kolorze czarnym.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 11:10   #4756
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja myślę, że jemu to przejdzie wcześniej, po prostu powoli adaptuje się do zmian. Prawda jest taka, że mojego tż-ta boli to, że wcześniej miał mnie tylko dla siebie i do spełniania wszystkich zachcianek, a teraz jest często odwrotnie - to ja coś od niego ciągle chcę (nie wypieram się bo tak rzeczywiście jest) i jemu się to zaczyna nie podobać... No ale co ja mu na to poradzę, takie jest życie. Gdyby jego codziennie mdliło, to pewnie ja robiłabym za niego różne rzeczy w domu i nic bym nie mówiła. Wszystko było ok, dopóki byłam w pełni sił, a teraz gdy mnie przyszpiliło to wychodzi na to, że tż nie ma zbytnio ochoty się mną i moimi problemami interesować
A nie mozna z nim jakos porozmawiac?
Wiesz.. Przemowic do rozsadku Wiadomo, nowa sytuacja, kazdy musi miec czas zeby sie przyzwyczaic...
Stary 2010-03-25, 11:12   #4757
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
hehe- no ja miałam się na ten temat trochę rozpisać (też zboczenie zawodowe), ale dobrze, że mnie ubiegłaś

guzik prawda. A nawet jakby jakimś cudem przeniknęły, to nic się od tego nie stanie
no i bądź tu mądra, a artykuł napisany niby przez jakiegoś specjalistę

Ja w każdym razie nie mam zamiaru stosować żadnych intensywnych zabiegów ani kremów. Zresztą nawet w gabinetach kosmetycznych wiele jest przeciwskazanych. A skórę mam teraz taką, że dobrze jej zrobi odpoczynek od peelingu, nie chcę jej bardziej dobić

Stary 2010-03-25, 11:14   #4758
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Ty byś pytała??? Czarne jest na każdą okazję, wiele sukienek wieczorowych jest właśnie w kolorze czarnym.
Wlasnie ten wozek mi juz z glowy wyjsc nie moze. Chcialabym go kupic teraz, ale TZ sie upiera, ze po remoncie. A wystawili tylko 3 sztuki i boje sie, ze pozniej nie bedzie (tak, tak. Jestem w goracej wodzie kapana )

Ja na pewno bym sie spytala. W lipcu mam slub brata. Bratowa sama pojdzie ze mna wybierac sukienke. Ale ona akurat jest taka, ze wszystko musi byc idealnie. Wlosy prosto od fryzjera, slicznie uczesane, makijaz od kosmetyczki itd. Bo w koncu obok niej bedziemy
Wlasnie jest ten plus, ze czarny nada sie jeszcze na inna okazje
Stary 2010-03-25, 11:18   #4759
gabisun
Zakorzenienie

Shine ten pierwszy to chyba już Nika wstawiała, mi bardziej w oko ten drugi wpadł, muszę tylko o nim poczytać, bo na razie to tak okiem tylko rzuciłam na wygląd

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

kurcze ten drugi fajny tylko taki ciemny jakiś i ta czarna parasolka

Stary 2010-03-25, 11:18   #4760
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Shine ten pierwszy to chyba już Nika wstawiała, mi bardziej w oko ten drugi wpadł, muszę tylko o nim poczytać, bo na razie to tak okiem tylko rzuciłam na wygląd
Tak, wstawiala. I teraz sie zastanawiam czy wziac tamten, czy ten drugi.
Stary 2010-03-25, 11:41   #4761
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mozna z nim jakos porozmawiac?
Wiesz.. Przemowic do rozsadku Wiadomo, nowa sytuacja, kazdy musi miec czas zeby sie przyzwyczaic...
Rozmawiam z nim cały czas, ale nie zmienia to faktu, że czuję się tym wszystkim przybita
Stary 2010-03-25, 11:57   #4762
martucha84
Zakorzenienie

Maggie1983 kalafiorrrrrrrrrrrrrrrrr

Cytat:
Co myslicie o tym wozku?
ten sliwkowy mi sie kojarzy z pogrzebem... serio.. tak pogrzebowo...
juz lepiej ten pierwszy co wrzucalas....

Cytat:
[/COLOR]kurcze ten drugi fajny tylko taki ciemny jakiś i ta czarna parasolka
dokladnie....
Stary 2010-03-25, 12:09   #4763
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Buuu... ale ja nie chce atłasowej kiecki. Bez obrazy, ale byłam na weselu, gdzie 98% porcent kobiet mialo atłasowe suknie... jakas masakra... bez obrazy ale mi to troche wsią zalatuje...
Ja tez chodzę na wesela "wiejskie wesela' i jakoś nie zauwazyłam żeby dziewczyny ze wsi wyglądały gorzej od mieszczuszek, które co do jednej w atłasy były poubierane....
Sama pochodzę z malutkiej wsi i denerwuje mnie, jak ktoś pisze na forum że cos jest wieśniackie. Nie czuje sie gorsza od was.

Ta suieneczka która pokazałaś jest naorawde urocza, sama byłam na weselu w 5 mc ubrana w czarna bluzeczke ciążową i białą spudniczke z dużymi czarnymi kwiatkami....
Do tego miałam bały żakiecik i mysle że było oki

Cytat:

Nie martw sie, ja tez tak miałam w pierwszej ciąży ze swoim facetem. Czuł sie zaniedbany, i zły że odmawiam bzykanka. Czesto jezdzilismy na imprezy i musiałam grzecznie siedzieć do 3 w nocy i nie marudzić.
Pózniej mu przeszło.
Wczesniej musiałam codziennie mu kanapeczki do robory rano robić, a teraz wstaje rano robi butle małemu i zakazuje mi wstawać
Powiedzmy że teraz ja sobie go wychowałam,
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:23   #4764
kasiasiar
Zakorzenienie

Mnie to dziwi jedna rzecz a raczej zjawisko...

Była tu juz rozmowa o paleniu i piciu w ciąży, o odzywianiu,
o kosmetykach uzywanych w czasie ciąży
itd itp

i dziwi mnie, że kobiety, ktore piszą, że bez przesady, że mozna uzywac wszystkiego, że winko czy jedno piwko nie zaszkodzi, że kwasy i peelingi enzymatyczne nie szkodzą, że te same kobiety pierwszą rzecz jaka robia po dowiedzeniu się, że sa w ciązy , ida do lekarza i proszą o zwolnienie lekarskie

Nie odbierzcie tego osobiście nie pisze tego personalnie do żadnej z Was , po prostu takie przemyslenie mi sie nasunęlo...
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:24   #4765
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
W pracy jestem... I czuję się jak w więzieniu - takie piękne słoneczko a ja tutaj tkwię...

Jak to mawiają oliwa zawsze sprawiedliwa No ktoś musi mieć gorzej, żeby ktoś miał lepiej

No staram się jakoś pocieszać, ale ostatnio do tego wszystkiego tż mnie drażni - ponieważ on cytuję "nie rozumie mojej dziwacznej fascynacji ciążą" i jego denerwuje cokolwiek powiedziane na ten temat i jest ogólnie oburzony faktem, że ja stale nie mam siły itd. Jednym słowem wkurza mnie, bo wykazuje zero zrozumienia a jak już z łaski ze mną rozmawia o czymś, co mnie dręczy to ma taką minę wtedy jakbym mu krzywdę robiła

Co do tej oliwki to ona chyba u mnie skończy jako smarowidło do skórzanych butów...
moj wczoraj tylko wypalil z tekstem, ze caly dzien spie juz teraz, wiec co bedzie jak bede w 8 czy 9 m-cu, wiec mu powiedzialam, ze chyba lepiej, ze spie niz mialabym wisiec nad porcelanka ale on to powiedzial tak przez smiech i nie mial nic zlego na mysli, wiec mu wybaczam no i pozmywal grzecznie choc niby mowilam ze ja to zrobie, wiec ma wybaczone na zapas
Cytat:
Maggie1983 kalafiorrrrrrrrrrrrrrrrr

dokladnie....
dzisiaj chyba robie za kusicielke zachciejkowa a no kalafiorrrr - tez bym wszamala
ja tez mam awersje do ciemnych wozkow, a jak widze cale czarne to wogole mnie oslabia nie mowie, ze musza byc rozowe lub niebieskie, ale czarnym mowie no chyba ze mi sie jeszcze odmieni-kobieta w koncu zmienna jest
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:26   #4766
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Rozmawiam z nim cały czas, ale nie zmienia to faktu, że czuję się tym wszystkim przybita
Tym bardziej na Twoim miejscu bym go ustawila do pionu. Nie zalamuj sie, bo to zle dla dziecka.
Cytat:

kurcze ten drugi fajny tylko taki ciemny jakiś i ta czarna parasolka
Parasolki chyba(?) nie dodaja do zestawu. Ja raczej kupie fioletowa/sliwkowa. I ten ciemny kolor strasznie mi wpadl w oko
Cytat:

dokladnie....
Ja wiem czy pogrzebowo Troche ciemny klimat, ale strasznie mi sie podoba. Bo dla dzieci same jasne rzeczy robia, to taki ciemny akcent bedzie raczej na plus w jasnym pokoju, przy jasnej poscieli, jasnych ciuszkach itd.
Stary 2010-03-25, 12:31   #4767
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Nie martw sie, ja tez tak miałam w pierwszej ciąży ze swoim facetem. Czuł sie zaniedbany, i zły że odmawiam bzykanka. Czesto jezdzilismy na imprezy i musiałam grzecznie siedzieć do 3 w nocy i nie marudzić.
Pózniej mu przeszło.
Wczesniej musiałam codziennie mu kanapeczki do robory rano robić, a teraz wstaje rano robi butle małemu i zakazuje mi wstawać
Powiedzmy że teraz ja sobie go wychowałam,
U nas nie ma problemu z seksem - to znaczy jest, ja się muszę normalnie prosić, bo mój tż owszem by chciał, ale on od zawsze lubił się kochać w środku nocy, a ja po prostu o 20 lub 21 zasypiam i chcę się kochać, ale wcześniej a nie jak tracę przytomność. A on z reguły wieczorek spędza sobie przy laptopie albo gdzieś chce iść, i potem ja nie mam siły Ale ten problem rozwiązuję inaczej - budzę się wcześnie rano i budzę jego

Natomiast problemy leżą w zajmowaniu się domem. Po prostu tż-towi nie podobają się nowe obowiązki domowe, nawet jeśli ma je tylko tymczasowo wykonywać jedynie do czasu porodu itd.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
moj wczoraj tylko wypalil z tekstem, ze caly dzien spie juz teraz, wiec co bedzie jak bede w 8 czy 9 m-cu, wiec mu powiedzialam, ze chyba lepiej, ze spie niz mialabym wisiec nad porcelanka ale on to powiedzial tak przez smiech i nie mial nic zlego na mysli, wiec mu wybaczam no i pozmywal grzecznie choc niby mowilam ze ja to zrobie, wiec ma wybaczone na zapas
Mój na początku też się śmiał z tego spania i zachcianek, ale teraz już go to denerwuje. Pierwsza euforia opadła, on przecież w żaden sposób nie czuje naszej ciąży, więc może dla niego jakieś o tym gadanie jest nudne i bez sensu... tak mi wczoraj powiedział - że on nie będzie czytał żadnych książeczek o pielęgnacji itp. żebym mu zrobiła ściągę o dziecku i ciąży Wkurza mnie tym i tyle. A kto mnie zrobi ściągę?
Stary 2010-03-25, 12:31   #4768
aaannnnnnaaa
Raczkowanie

[QUOTE=xxSHINeexx;18125823]Co myslicie o tym wozku?

-

xxSHINeexx też lubię taki kolorek, ale widzę, że on waży aż 16 kg, a to dla mnie mieszkanki wielkiej płyty bez windy za dużo Chyba że mogłabym zostawić na dole stelaż..?
Siedzę mocno w temacie wózkowym i coraz bardziej zastanawiam się nad zakupem oddzielnie dobrej jakościowo gondoli a dopiero potem spacerówki/parasolki.
Utonęłam w w tym forum http://forum.gazeta.pl/forum/f,22462...dzieciece.html i tam większość radzi kupić wózek z najwyższej półki- choćby miał być używany.. ale te najbardziej wychwalone kosztują ponad 2,5 tys Już sama nie wiem czy to szpan na markę, czy rzeczywiście tak wielka różnica w użytkowaniu..
Chyba niedługo zacznę zaczepiać ludzi na ulicy i pytać jak się sprawuje ich wózek
aaannnnnnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:32   #4769
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

mszu, sukienka bardzo fajna, jak najbardziej się nadaje. I nie rozumiem za bardzo co jest niestosownego w czarnym na weselu??? Ja nie raz zakładałam na wesele czarną sukienkę- z tym że na pewno nie założyłabym takiej np. latem, w upały, bo źle bym się czuła.

Cytat:
Tak wogole to musze sie poskarzyc-moja tesciowa mnie wkurza bo wiecie ja mam beznadziejna sytuacje w pracy i non stop jakies stresy i nerwy i postanowilam, ze po swietach ide na L4, a ta moja tesciowa wie, jak jest i chodzi i powtarza, ze ona to pracowala do konca i jeszcze poszla do pracy w dzien porodu i dopiero po pracy pojechala do szpitala! No dobra, ja tez nie uwazam, ze ciaza to choroba i jakbym miala normalne warunki pracy to bym pracowala ile sie da no i wczoraj znowu ta sama gadka- bo .zapytala kiedy moja przyjaciolka rodzi, wiec powiedzialam ze tp ma na 18.04.10, ale ze moim zdaniem urodzi wczesniej, bo juz zle wyglada i bardzo narzeka i we wtorek na ktg prawie zemdlala i lekarz chcial ja wyslac do szpitala, a moja tesciowa "Ja, nie wiem, takie baby (tu zlozie pewnie o rozmiar chodzilo ) i nie wytrzymaja, ja to bylam kurczak i do konca wytrzymalam i jeszcze w tp w pracy bylam!" normalnie tak mnie wkurza, ze nastepnym razem juz nie wytrzymam zobaczymy, jak bedzie gadac, jak jej coreczka bedzie w ciazy-oj wtedy bede sie pastwic i przypominac jej slowa
ludzie, co za kobieta...

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
hmmm pomidory mniaaaaaami, juz wiem, co dzisiaj jemy
A teściową się nie przejmuj, to Twoja ciąża i dziecko, a nie jej.
Ja się przyznam szczerze, że do niedawna jak jakaś kobieta, z którą miałam do czynienia zaszła w ciążę i szła od razu na zwolnienie, to sobie myślałam, no tak. zaciążyła i buch- po co pracować
Po tym, co przeszłam przez ostatnie 3m-ce, przepraszam w myślach wszystkie te, o których w tak niedobry sposób pomyślałam
Przyznam że ja też tak często myślałam i troche mi głupio teraz.. ale z drugiej strony wiem, że każdy ledwo wytrzymuje w mojej pracy, co dopiero kobieta w ciąży:/

Cytat:
Ja mam zawsze zimą pełną zamrażarkę mrożonek, nie kupuję zimą "świeżych" warzyw. Fasolki też dużo mam i chyba zrobię jutro na obiad Dzisiaj jemy zapiekanego dorsza

Ale cudna pogoda... Nie mam dzisiaj zajęć, tylko 1 wykład późnym popołudniem, z przyjemnością pójdę dzisiaj..

Dziewczyny, niby brzuszek dopiero mi zaczął rosnąć, ale ja nie mam już w czym chodzić!!! Nie wiem kompletnie co kupić.. Zawsze nosiłam obcisłe bluzki i teraz większość jest.. za krótka. Goły brzuch mi widać jak je założę Chodzę na zmianę w 2 tunikach i jednych spodniach.......... Muszę coś na święta sobie kupić.

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-03-25 o 12:34
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-25, 12:38   #4770
gabisun
Zakorzenienie

ja znalazłam sposób na zmęczenie wieczorne, i teraz tradycją są u nas poranne przytulanki Mężus wie, że wieczorem jestem zdechła i nic mi się nie chce, a rano jak najbardziej jemu też się to spodobało

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości