|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
chyba jutro wezme wolne i na jakies zakupy skocze
|
|
|
|
|
#4772 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Dziewczyny ja Was
![]() ![]() :pal a:![]() ![]() ![]() Kurde KALAFIOR!!!!!!!!!!!!!!! haha, już zjadłam grahamkę z pomidorkiem Maggie mniami była a teraz mam na kalafiora apetytka ![]() Klarisko ja wiem jak się czujesz, bo miałam ostatnie 2 tygodnie taką dolinę, że ryczałam w poduszkę. Wczoraj się wkurzyłam, wstałam- mimo zawrotów głowy i wykąpałam sie w pachnidełkach, wmasowałam w siebie cuda, poszłam do fryzjera, kupiłam trochę ciuszków i zaraz mi lepiej. Mój lekarz jak mnie dziś zobaczył, to aż cmokał, taka zmiana. Ale wcześniejsze 3 m-ce- to była masakra. gabisunku ja wiem, że to nie do mnie ale ja się tak tylko ostatnio czułam, taka zaniedbana babsztylica, która nawet nóg nie miała siły ogolić![]() Shinee ten pierwszy to mój faworyt Mój lekarz dziś powiedział, że jeśli nie możemy spać na lewym boczku, to starać się na prawym leżeć i że to niemożliwe, że jak kładę rękę na brzuszku, to czuję bicie serduszka Małego i był zły, jak mogła mi lekarka powiedzieć, że będzie chłopak w 15tc... Więc mój niebieski kolorek może się jeszcze zmienić ![]() Mam skierowanie na trzecie już badania krwi i moczu, a także na usg połówkowe, które mam zrobić ok 14 kwietnia, bo ponoć lepiej po 20tc. Wymierzył Malucha i zbadał Mu tętno moja Dzidzi jedyne co chce pokazywać, to głowa (będzie zapewne mądraliński za tatusiem) i machał rączka. ma dwie komory serduszka i dwa przedsionki, wszystko wielkością adekwatne jak na 19tc, a co do reszty, to na tym dokładniejszym za 3 tygodnie się dowiemy.Fotkę mam, ale jest taka kiepska, że raczej jej nie wkleję, choć będę jeszcze kombinować. |
|
|
|
#4773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Klarissa może twój TŻ potrzebuje więcej czasu żeby zaakceptować nową sytuację |
|
|
|
|
#4775 |
|
BAN stały
|
mszu ja nie zwracałam uwagi na materiał szczerze mówiąc
Przepraszam Kochana ![]() Sama miałam atłasową sukienkę w zeszłym roku, co prawda rażący fiolet i szyta na zamówienie, ale większość babć tez takie miała i już takiej nie wcisnę ![]() A Pomidorka się ostatnio ociąga... ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Ja bym chyba kupiła jakieś czarne spodnie i to tego fajny, bardziej ozdobny top- tunikę. Nie wiem, jakoś kiece mi "nie leżą"
|
|
|
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiec dla mnie jesli ktos pisze ze cos jest wiesniackie, wsiurskie to ma na mysli własnie ten typ "kultury". Nie chcialam Cie urazic... |
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
kurde i juz nie pamietam co mialam odpisac tyle napisalyscie,ze szok ja dzis od rana wymioty choinka jasna znow ,ja chce koniec juz tego Klarisa przejdzie ci zobaczysz teraz ciebie dopadlo aneczka1984 sama tez nie lubie jak ktos czyms podsumuje wiejskie,mimo,ze nie jestem ze wsi moje marzenie jest zamieszkac na wsi
|
#4778 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja mysle na co by Wam tu jeszcze smaka narobic i kto wie czy jutro nie zawita na stole ![]() no i mysle caly czas o tych pomidorach ze smietana i juz odliczam za ile bede w domu a na obiad u mnie dzis jarzynowa jakby kto pytal
|
|
|
|
|
#4780 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żadne to wiec osiągnięcie![]() ![]() Moja teściowa tez mi nie oszczędza mądrości: że Ona przytyła w ciąży tylko 9kg i podkreśla że nie wolno za dużo jeść i pić (!), że ona zwykłe ciuchy nosiła prawie do 7 miesiąca i nie rozumie po co kupować ciążowe spodnie już teraz itp. ![]() Jeśli chodzi o L-4 to wszystko zależy od rodzaju pracy, od atmosfery w pracy, klimatu tp. No i od zdrowia ciężarnej oczywiście. Nikt nie powinien takich decyzji oceniać. Ja pracuję i mam zamiar pracować jak najdłużej, ale życie samo zweryfikuje. Oczywiście to kwestia gustu, mi się atłasowe podobają ![]() I tak fajnie, że masz jakiś wybór, Ja idę na wesele 23 sierpnia, ciekawe czy pod koniec 8 miesiąca zmieszczę się w jakaś sukienkę. ![]() ![]() Cytat:
Mój mąż jak narazie spisuje się na medal, przejął większość obowiązków domowych związanych ze sprzątaniem i to z własnej woli Mam nadzieje, że mu się to zaraz nie znudzi. Ja znowu odwrotnie, większość moich ciuchów "na górę" nadaje się na ciąże, zawsze lubiłam tuniki. Dokupiłam tylko spodnie i 2 spódnice ciążowe i narazie daję radę. Po wypłacie kupię jeszcze jedne jaśniejsze rybaczki i jakaś spódnicę letnią.
|
|
#4781 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Szczęśliwa;18129502] Ja idę na wesele 23 sierpnia, ciekawe czy pod koniec 8 miesiąca zmieszczę się w jakaś sukienkę.
![]() QUOTE] ja też mam 23ego hehe- może idziemy razem haha
|
|
#4782 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SHINeexx bardzo spodobał mi się ten pierwszy vector, taki leciutki, sama zaczęłam się nad nim zastanawiać, tylko te przednie kółka takie małe... moja koleżanka też takie miała i odpadały jej i psuły się. mszu ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak, jak CI SHINeexx radzi- poszłabym w spodniach (nawet jakby miały to być moje stare, np jasne w kantkę i miałabym je spiąć gumką) a do tego kupiłabym sobie jakąs super tunikę. Teraz jest bardzo dużo fajnych tunik i wybór jest duży. Tylko ja raczej rzadko chodzę w sukienkach, to może dlatego Ci tak radzę, ale przemyśleć możesz Dziewczyny narobiłyście mi smaka na takiego kalafiora z bułką tartą, albo na taką fasolkę szparagową w bułce tartej MIAM Ja dzisiaj jadłam barszczyk a niedługo będę miała pyszne pierogi z kapusta mmm już tak za mną chodzą chyba z tydzień. Mój brzuszek urósł chyba znowu Ja na razie smaruję się balsamem oliwkowym, ale niedługo będę oliwą z oliwek bo koleżanka bardzo zachwalała. Czuję się dobrze i humorek mi wrócił a nie miałam go przez ostatnie 3 miesiące... jedyne co to zawroty głowy szczególnie rano a w kościele to wystać nie mogę.
|
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam mnostwo tunik bluzek w stylu bombka... no i nawet mam 3 sukienki na lato odcinane wiec w sam raz ![]()
|
|
|
#4784 |
|
BAN stały
|
dash ja właśnie dzwoniłam do mamy, bo jest na zakupach i mam nadzieję, że wróci z pysznym kalafiorkiem
![]() My mamy dziś na obiadek naleśniory z jabłuszkiem Takie słonko fajne było (się gdzieś na chwilę ukryło) i stwierdziłam, że szkoda czasu na pitraszenie dziś marnować a naleśniczki wiadomo- raz, dwa i gotowe.A ja będę niedługo "wsiurą" i cieszę się z tego na maksa Wiem, co mszu miała na myśli, więc nie obrażajcie się dziewczęta, najwięcej wsiurek mieszka u mnie w mieście wojewódzkim, w mojej dzielnicy także chodzi o jakiś typ, a nie pochodzenie, czy miejsce zamieszkania.
|
|
|
|
#4785 | ||||
|
Zadomowienie
|
dra, super brzucholek
![]() Cytat:
Ja częściej używam słowa "obciachowe", bo czy ktoś jest ze wsi, czy z miasta, to może ubrać się tak, że śmiech na sali. A noszenie tego co modne przez 70% osób jest, moim zdaniem, troszkę obciachowe. Cytat:
Dla mnie picie/palenie i uciekanie na zwolnienie w ciąży nie maja za dużo wspólnego. xxSHINeexx, wózek wizualnie nie w moim typie Kolor fajny. Mi nie kojarzy się może z pogrzebem, ale ten fiolet jest taki ...biskupi Ale ja taki lubię Cytat:
Co do płci, to ja nadal obstaję przy swoim, w 15 tygodniu narządy dziewczynki/chłopca już się od siebie różnią i jak lekarz dobry i sprzęt ok, a w dodatku dzieciaczek się wystawi, to można poznać płeć. Ale błędy zawsze się zdarzają. Bicia serca chyba się wyczuć nie da nawet przy dużym dzieciaczku ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4786 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik ja mam wesele w połowie sierpnia i nie wiem czy iść, bo to będzie 2 tygodnie przed porodem, a mam jakieś takie przeczucie,że jednak w sierpniu urodzę
boję się trochę,że mi wody na weselu odejdą, a stamtąd do szpitala to spory kawałek mam ![]() Ycan na brzuchu? z tego co wiem to wszędzie jest napisane że nie wolno na brzuchu spać w ciąży Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-03-25 o 14:23 |
|
|
|
#4787 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=gabisun;18130093]Mpik ja mam wesele w połowie sierpnia i nie wiem czy iść, bo to będzie 2 tygodnie przed porodem, a mam jakieś takie przeczucie,że jednak w sierpniu urodzę
boję się trochę,że mi wody na weselu odejdą, a stamtąd do szpitala to spory kawałek mam ![]() QUOTE] Nio ja muszę iść - to ślub mojej przyjaciólki, miałam być świadkową, ale odmówiłam, bo własnie róznie to bywa. w ogóle mam 3 wesela i jak nie będzie mi się chciało iść to zawsze mogę zwalić na złe samopoczucie,,
|
|
#4788 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan ale teraz wsie zamieniaja sie w miasta niestety wszyscy chca tam mieszkac nagle
pamietam jak jezdzilam do babci staly zaldwie 3 domy,a teraz sasiedzi posprzedawali ziemie,babcia moja powiedziala,ze nie sprzeda i jeszcze tam gdzie ma pola tam spokoj,ale tam gdzie mieli tez 2 sasiedzi to nie wiem ile domow powstalo juz nie zlicze,ale dość dużo,ludzie juz zrobili ze wsi miasta i bedzie to rosło,a gdzie ta cisza i spokój
|
#4789 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś jadłam fasolkę szparagową z masełkiem i bułeczka
A jutro będę robić gołąbki bo mi po głowie chodzą od jakiegoś czasu I dziś już kupiłam kapustę na nie Tż mnie dziś do kina zabiera. Korzystamy póki możemy Co do ciuchów to ja w Weekend zamierzam kupić jakieś spodnie (nie jeansy) na święta żeby wyglądać jak człowiek bo w moich wiosennych niestety się nie dopinam i może nie do końca jest to wynikiem ciązy a tym że ostatnie 7 miesięcy byłam na lekach stymulujących cykl i troszku mi się od nich też przytyło Od połowy kwietnia mam zamiar zapisać się na fitness dla mam w ciąży |
|
|
|
#4790 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
No to nareszcie mamy odwrotną sytuacje, bo przecież do tej pory, to większość młodych uciekała ze wsi do miast ![]() Także w przyrodzie wszystko się wyrównuje
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niedalam sie na mowic... wrocilam i po tygodni uznowu zaczelam plamic.... wniosek byl jeden ratuje dziecko... ide na l4.. a ze do tego zlozylo sie ze dyr jest okropna i na kazdym kroku starala mi sie udowodnic ze ona do dnia porodu byla w pracy to sorry... stres stres i jescze raz stres... troche mi sie zrobilo przykro jak przeczytalam ze to super rozwiazanie.... gowno prawda... jakbym mogla to bym pracowala ale sorki nie bede ryzykowac ze przypaleta sie do grupy rozyczka ospa swinka czy inna glista... a ja dla dobra ludzkosci bede pracowac.... a w ciazy nie palilam i nie pije (odkad wiem ze jestem bo wczesniej jak juz pisalam nie wiedzialam i sie napilam... do dzis zaluje ale nie moglam tego przewidziec..) ... wiec tez nie widze zwiazku...
|
|
|
#4792 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny mam kalafiorka
---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- hehe widzę, że generalnie hormony nam szaleją ![]() I co chwilę się o coś urażamy ![]() A ja z innej beczki ![]() Jak sobie radzicie dziewczyny z poceniem się? Ja dostaję już na głowę, zawsze miałam świra na tym tle, a teraz czuję się czasem jak jakiś dziad, mimo iż myję się po kilka razy dziennie (chodzi o paszki, reszta ok). Mój mąż oczywiście twierdzi, że nic nie zauważył, ale ja dostaję szału. mam nadzieje, że nie napisałam tego w czasie czyjegoś obiadu |
|
|
|
#4793 |
|
Rozeznanie
|
dash ja też smaruję się oliwą z oliwek na zmianę z oliwką z J&J i póki co jest ok. Też słyszałam,że oliwa jest super.
Dziewczyny tak narobiłyście mi ochoty na kalafiorka,że właśnie posłałam TŻ na zakupy. Więc u mnie dzisiaj wiosennie...kalafiorek, marchewka, ziemniaczki gotowane na parze z bułką i masełkiem i omlet ![]() Ray czyli rozumię ,że samoopalacz spokojnie w ciązy mogę używać? Od 5 lat non stop używałam samoopalacza a teraz przestałam i blada jestem strasznie. A słonko u mnie odpada bo się strasznie męczę jak mam się opalać ![]() Kurcze zastanawiam się nad tym ponownym USG w sobotę... coraz mniejszą mam na nie ochotę, no bo skoro moja ginka mówiła,ze jest wszystko ok??? A i jeszcze mam niusa od koleżanki, która była w ciąży przebywając w Anglii....tam badania na przezierność i pappa robią każdej ciężarnej standardowo. No i wyliczają ryzyko tych chorób genetycznych.... średnio co drugiej dziewczynie wychodzi wysokie ryzyko zespołu downa i mają wskazanie do amnio.... no a wszystkie rodzą zdrowe dzieci więc tam juz nikt się tymi badaniami nie przejmuje No dobra wiem, monotematyczna jestem, wybaczcie ![]() A co do pracy...ja pracuję, ale ... mam super szefową, fajnych współpracowników i dzieciaki w szkole też są ok. Kazdy traktuje mnie jakbym była pod ochroną (nawet już dyżurów na korytarzu nie muszę robić ) i dzieci jakieś takie grzeczniejsze się zrobiły. Ale gdybym miała nerwową prace na pewno poszłabym na L4...dzidzia ważniejsza.
|
#4794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Teraz już jesteśmy świadome, dbamy o siebie i nasze maluszki i to jest najważniejsze żeby szczęśliwie doczekać do końca ciąży
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-25 o 14:54 |
||
|
|
|
#4795 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moją koleżankę w 6 m-cu ciąży przemianowano na prawie gońca, bo się odezwała, że nie chciałaby siedzieć 8h przed kompem Ha i biegała z 4 piętra na parter- średnio kilkanaście razy dziennie, bo pół roku były 2 windy nieczynneSą firmy i firmy- tak, jak ludzie i ludzie. Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-03-25 o 14:56 |
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
ja obecnie jestem na zwolnieniu , ale jak się całymi dniami wymiotowało to nie było innej możliwości... ogólnie i szefa i współpracownicę nam super więc chętnie tam wrócę po świętach, bo mam nadzieję, że mi się polepszy trochę
![]() a dziś wkurzyłam się, poszłam na badanie moczu ze skierowaniem i myślałam, że ono normalnie za darmo będzie, a baba do mnie że 70 zł to kosztuje.... ja oczy jak 5 zl i dziękuje, do widzenia... wkurzyłam się, juz prawie się rozpłakałam po tym szpitalem ( ostatnio ciągle reaguje płaczem na wiele rzeczy ) , ale dobrze, że wpadłam by pójśc do rodzinnej po skierowanie, no i dostałam, ale tylko na badanie ogólne i jak będzie coś nie tak to wtedy dostanę na posiew, bo tam takie procedury i niestety nie można tak od razu... Boże, człowiek płaci gruba kasę w składkach a później jak się przyjdzie z tej chory służby zdrowia korzystać to znów trzeba z kieszeni grubą kasę wyciągnąć, co za chory kraj
|
#4798 |
|
BAN stały
|
dziewczyny zobaczcie ten wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=413149 Ja prawie spadłam z krzesła...
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha niepotrzebnie poczułas sie urazona
Ycnan napisala ten post w odpowiedzi na mój wczesniejszy... ja podZielilam sie w nim swoim wrazeniem na temat kobiet, które uwazaja, że wszystko w ciązy wolno nawet wypic piwko od czasu do czasu, natomiast proszą lekarza o zwolnienie bo sadzą, że praca juz im zaszkodzi ![]() Nie chodziło tu o te kobiety , które sa na zwolnieniu z powodów zdrowotnych. ja sama plamie i obecnie jestem na zwolnieniu choc nie bylam na nim od poczatku... Znam wiele kobiet , które jednak uważaja, że zwolnienie w ciązy im sie nalezy mimo, że nie plamia, ciąża rozwija sie prawidłowo, ale wiedza, że jak pooszukuja troche u lekarza to to zwolnienie dostana więc czemu nie wykorzystać |
|
|
|
#4800 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do teściowej to nie przejmuj się nią.Odwal jej coś i tyle.Ja kiedyś też się przejmowałam gadaniem teścia i teściowej,teraz kończę ich gadkę jakimś konkretnym tekstem i problem z głowy ![]() Cytat:
No z tą płcią to różnie bywa,dlatego może to dobrze,że ja pierwsze informacje na ten temat uzyskam dopiero na usg połówkowym(o ile bobo zechce zaprezentować swój sprzęt) ![]() Cytat:
W każdym bądź razie jako ciężarna stałam się straszną panikarą w kwestiach czystości(swoją drogą w jakiej kwestii nie jestem Poza tym pomijając fakt,że jestem w pracy,to korzystając z okazji,że musiałam wyjść służbowo do Urzędu Skarbowego,zrobiłam sobie spacerek i co?Mam z tego tytułu pierwszy wiosenny odcisk na palcu u stopy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:41.

Dzisiaj jemy zapiekanego dorsza
Chodzę na zmianę w 2 tunikach i jednych spodniach.......... Muszę coś na święta sobie kupić.
chyba jutro wezme wolne i na jakies zakupy skocze

mmm już tak za mną chodzą chyba z tydzień. Mój brzuszek urósł chyba znowu