Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy. cz. 15 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-28, 20:02   #3631
woda sodowa
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
woda,ahaaa czyli podsumowując,tak czy siak zakupy udane.
No widzisz,a u mnie pada. A chcieliśmy iśc na spacer. :/
My mielismy isc do parku, ale tak sie nalatalismy na tych zakupach, ze stwierdzilismy, ze i nam i malemu na dzis spacerow wystarczy Powiesilismy przed chwila te koszyki przed domem i naprawde wyglada to fajnie i tak wiosennie. Chcemy jeszcze sobie do ogrodka z tylu kupic stol i lawke i w przyszlym tygodniu zaczynamy grillowanieDobra, lece z ta sukienka do swiadkowej, bo TZ mnie pogania
woda sodowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:04   #3632
toskaKrk
Wtajemniczenie

Dot.: Nadchodzą wiosenne roztopy, a PM-ki 2010 dopinają wszystko, by nie było wtopy.

Hej PM-ki
Wróciliśmy niedawno do Krakowa. Czuję się jakby mnie stado tramwajów przejechało, a do tego psychicznie jeszcze gorzej

Wczorajszy pogrzeb zrobił na mnie wrażenie. Mnóstwo ludzi, piękne wieńce i kazanie o dziadku Tż-ta.
Ksiądz zwrócił uwagę, że dziadkowie przeżyli szczęśliwie 59lat jako małżeństwo i że w obecnym czasie zbyt wiele małżeństw się rozchodzi przy pierwszym kryzysie, że ludzie niedojrzali się pobierają, a potem jedno odchodzi zostawiając drugie poranione
Dla Tż-ta to był pierwszy w życiu pogrzeb, w dodatku tak bliskiej osoby. Widziałam jak bardzo się starał nie rozkleić i było mi strasznie ciężko. Przez cały czas trzymaliśmy się za rękę

Cytat:
Napisane przez woda sodowa Pokaż wiadomość
No wlasnie mojej mamie o to chodzi, ze powinno byc widac, ze sa ponczochyA ja w rajstopach wiem, ze lepiej sie bede czula, bo nic mi nie spadnie, nic widac nie bedzie, chrzanic konwenanse, zakladam rajstopy
Ja też wybrałam rajstopy
Z tym, że okazało się, że są jakby trochę za krótkie i mnie irytowały, więc przy pierwszej wizycie w pokoju je zdjęłam, po czym okazało się, że przez fiszbiny w gorsecie nie jestem w stanie założyć drugiej pary rajstopwięc wróciłam na przyjęcie już bez nich

(z pokoju na salę trzeba było obejść częściowo budynek, a śniegu było ponad kostki, więc piszczałam jak zarzynana dziewica jak mi śnieg dotykał gołych stóp)

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
cena kosmiczna a ja sobie wczoraj sprawdziłam ważność mojego paszportu i co? do 26 maja 2010 więc jeśli zdecydujemy się na podróż poślubną to w tym roku będę wyrabiać paszport 2x ??!!
Albo jedźcie na Kanary

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
szerokość w pasie 35/40 cm to nie jest rozmiar 46/48 co najwyżej 40/42! To, że ktoś pisze o rozmiarze nie oznacza, ze jest on prawdziwy i osoba w moim rozmiarze go ubierze
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6711131 ta firma robi pasy i pończochy też na zamówienie i niedrogo z tego co mi koleżanki mówiły. Bardzo sobie chwalą

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Moja kotka ostatnio upolowala 1 w tym roku muche
Ja staram się sama rozprawiać z muchami (wypuszczam je)zanim futra je dopadną, bo niestety przenoszą pasożyty. A koty i tak odrobaczam co kwartał lub pół roku, bo to ważne dla ich zdrowia, a nawet na butach czy warzywach do umycia możemy przynieść pasożyty
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:39   #3633
Anouk.
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Ja pierwszy koszmar przedślubny miałam już chyba z 1,5 roku temu (chyba jedyny z tego co pamiętam). Śniło mi się, że był dzień ślubu, było po 10, o 14 miałam ślub i dopiero jeżdziłam szukac sukienek (na pierwszy i drugi dzień). I nie było nic ładnego w tych sklepach, w dodatku wszystko było na mnie wielkie

Ja też juz takie koszmary mialam, ponad rok temu I miewam je regularnie. tylko sukienki nie byly na mnie za wielkie, a po prostu nie bylo bialych - i musialam isc np. w bardzo ciemnym kolorze morskim albo bordowej Juz kilka razy mi sie to snilo.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
Oj przyda się, przyda

W mojej kuchni rozgościł się właśnie Pan Tadeusz w kilku kartonach - kolejny punkt na ślubnej liście do odznaczenia
Za ile kupiłaś i gdzie? - jesli mozna zapytać. Poluję właśnie na jakąś w miarę korzystną cene PT
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:44   #3634
can't be perfect
Wtajemniczenie

hej

ale miałam intensywne ostatnie kilka dni dzisiaj cały dzień jeździliśmy po rodzince i rozdawalismy zaproszenia niedawno wróciłam, a jeszcze muszę zrobić prezentację na zajęcia i się tego nauczyć, bo mam publiczne wystapienie

niestety nie mam czasu Was nadrobic zdarzyło się coś fajnego od czwartku??
can't be perfect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 20:47   #3635
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość

Za ile kupiłaś i gdzie? - jesli mozna zapytać. Poluję właśnie na jakąś w miarę korzystną cene PT
21,09 zł za 500ml - kupione w Eurocash Cash & Carry
Stary 2010-03-28, 20:55   #3636
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
My mielismy isc do parku, ale tak sie nalatalismy na tych zakupach, ze stwierdzilismy, ze i nam i malemu na dzis spacerow wystarczy Powiesilismy przed chwila te koszyki przed domem i naprawde wyglada to fajnie i tak wiosennie. Chcemy jeszcze sobie do ogrodka z tylu kupic stol i lawke i w przyszlym tygodniu zaczynamy grillowanieDobra, lece z ta sukienka do swiadkowej, bo TZ mnie pogania
No powiem/napisze ci,że jak wróciliśmy z zakupów to tż padł ze zmeczenia,ja również i troche się podrzemało.
Mówisz,że sezon grillowy otwieracie. Fajnie.
Do sklikania potem.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 21:37   #3637
Ellin_ak
Rozeznanie

My wczoraj skończyliśmy nauki. Musimy odrobić zaległość i czekają nas jeszcze dwa spotkania w poradni-jedno jutro i jedno za miesiąc i już
Dziś byłam po mszy u księdza i za 2 tygodnie w sobotę mamy się pojawić w kancelarii na spisywanie protokołu
Może w tę środę pójdziemy też do urzędu załatwić formalności i zaklepać datę Okazało się że kilka par z kursu naszego też postanowiło z różnych powodów-najczęściej urzędowo-formalnych- wziąć ślub cywilny na miesiąc,dwa wcześniej.
AA!! najważniejsze!
Jak nasza grupa dostała na zajęcia księdzem, pokazywał nam i opowiadał o samej ceremonii-jak się odbywa, co mówi ksiądz, na co możemy mieć wpływ, czego unikać, co dopilnować. Ponieważ byliśmy jedyną para mieszaną, ksiądz tez trochę czasu poświęcił aby powiedzieć jak wtedy msza przebiega. I kiedy przyszła część dokładnego przebiegu samej przysięgi, poprosił nas na środek auli, postawił przed sobą, związał dłonie stułą i czytał dokładnie wszystko książki a my musieliśmy powtarzać
Tż miał kwestię z :Biorę sobie ciebie", a ja miałam z obrączkami- to było wzruszające, z tego wszystkiego nie wiedziałam co z druga ręką zrobić i na która założyć fikcyjna obrączkę Tz patrzyła na mnie i powtarzał "Biorę sobie Ciebie za żonę i ślubuje..." a ja świeczki w oczach To było świetne doświadczenie. Cieszyliśmy się że akurat nas wybrał.

Edytowane przez Ellin_ak
Czas edycji: 2010-03-28 o 21:38
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 22:02   #3638
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
nie bardzo rozumiem dlaczego się czepiłaś skoro ktoś coś wstawia na forum publiczne to musi się liczyć z wyrażeniem opinii przez innych ludzi
a na pytanie Ci odpowiedziałam przecież

wow ale malutko już Wam zostało!
chilanes to był żarcik

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:

Poka, poka, nie wstydz sie. Ja uroczyscie oswiadczam, ze jak przyjade do domu, to zrobie zdjecie w staniku i wam pokaze

No juz wypadaloby konczyc powoli, ja juz mam z glowy na szczescie
czekam na fotke Woda
a apropos zapraszania, boziu, to boli dziś 3 rodziny, 2 obiady, 3 desery i 7 godzin

masakra
na licznku 61 dni, jutro będzie w związku z tym 60 czyli szoook
od jutra 1 miesiąc i 30 dni czy jakoś tak

tżcik padł, nasza psina też padła- bo zapraszała z nami
a no i jedziemy nad morze na całe 4 dni miodowe, jutro rezerwuję
z ciastami okazało się, że piec nam będzie siostra cioteczna tżta, i tort też i teściowa wzieła na siebie wysiłek organizacyjny i finansowy
odrzuciłam tylko koncepcję figurek na torcie, będą jakieś inne ozdóbki,
okazało się też, że muszę sprawdzić kiedy stawiają kwiatki w kościele.

Ja wiedziałam ze tak będzie... że wyjdzie kilka spraw na koniec
a słuchajcie zapowiedzi to razem trzeba być? czy można oddzielnie?
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-28, 23:34   #3639
madmuazelle
BAN stały

No jestem.Byłam z tz-tem przed chwilą na małym wieczornym spacerze po tabletki.
Dostałam odpowiedz,że na dzieci od lat 3-10 jest 50% zniżka i stwierdziliśmy,że będziemy zapraszać z dziećmi.Dużo ich nie ma i podliczając wyjdzie nam jak za dwie dorosłe osoby. Będzie wesoło.
Stary 2010-03-28, 23:50   #3640
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Dziewczyny - zamawiacie do Kościoła jakąś oprawę muzyczną czy korzystacie tylko z kościelnego organisty?
Stary 2010-03-29, 07:31   #3641
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
o jak Wam dobrze, kiedy ten sierpień ja tez już chce razem zamieszkać
Oj dobrze Nareszcie będziemy mogli sami rozmawiać, dyskutować o sprawach naszych i co ważniejsze podejmować decyzje.
Co najlepsze, u TŻta w domu wszyscy byli zszokowani, że się w sobotę przeprowadził W czwartek mówił w domu, że pewnie w weekend się przeprowadzi, ale nie wzięli tego na serio. W sumie poniekąd się nie dziwię, bo TŻ często lubi im wkręcać dziwne/śmieszne historie Zwłaszcza mamie, która lubi się dopytywac o wszystko.
Najpierw mu nie uwierzyli, później myśleli że jedziemy na weekend w Bieszczady do mojej babci. No ale gdy zobaczyli, że zabrał swoje rzeczy...dotarło

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hej PM-ki
Wróciliśmy niedawno do Krakowa. Czuję się jakby mnie stado tramwajów przejechało, a do tego psychicznie jeszcze gorzej

Wczorajszy pogrzeb zrobił na mnie wrażenie. Mnóstwo ludzi, piękne wieńce i kazanie o dziadku Tż-ta.
Ksiądz zwrócił uwagę, że dziadkowie przeżyli szczęśliwie 59lat jako małżeństwo i że w obecnym czasie zbyt wiele małżeństw się rozchodzi przy pierwszym kryzysie, że ludzie niedojrzali się pobierają, a potem jedno odchodzi zostawiając drugie poranione
Dla Tż-ta to był pierwszy w życiu pogrzeb, w dodatku tak bliskiej osoby. Widziałam jak bardzo się starał nie rozkleić i było mi strasznie ciężko. Przez cały czas trzymaliśmy się za rękę
Tosiu musisz wspierać TŻta, zresztą co ja piszę, przecież Ty już to robisz Cięzkie są chwilę, gdy odchodzi ktoś bliski, bardzo ważny. Przeszłam to, kiedy po długiej chorobie zmarła moja babcia, TŻ bardzo mi wtedy pomógł i wiem, że kochana osoba może zdziałać wiele
Stary 2010-03-29, 09:07   #3642
mariiasia
Zadomowienie

cześć!
nadrabiam

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:08   #3643
chilanes
Zakorzenienie

gospella nie to nie rozbawiło

Cytat:
Dziewczyny - zamawiacie do Kościoła jakąś oprawę muzyczną czy korzystacie tylko z kościelnego organisty?
My korzystamy z ich organistki i zastanawiams ię jeszcze, cze zamówić pozostałą część jej zespołu, czyli skrzypce i gitarę.

Ponadto informuję, że nie szukam pasa do pończoch, więc wszelkie linki nie są mi potrzebne
Stary 2010-03-29, 09:18   #3644
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:

hmmmm
widocznie nie wstrzeliłam się w Twoje poczucie humoru, ale nie tylko Ty pisałaś o tym staniku, nie myślałam o Tobie tylko ogólnie żartobliwie o wypowiedziach
ale jeśli cię uraziłam - wybacz
Stary 2010-03-29, 09:22   #3645
chilanes
Zakorzenienie

Luz... różnie można interpretować internetowe wypowiedzi

Umawialiście się na spisywanie protokołu z księdzem?
Stary 2010-03-29, 09:31   #3646
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Hej PM-ki

Ja też wybrałam rajstopy
Z tym, że okazało się, że są jakby trochę za krótkie i mnie irytowały, więc przy pierwszej wizycie w pokoju je zdjęłam, po czym okazało się, że przez fiszbiny w gorsecie nie jestem w stanie założyć drugiej pary rajstopwięc wróciłam na przyjęcie już bez nich

(z pokoju na salę trzeba było obejść częściowo budynek, a śniegu było ponad kostki, więc piszczałam jak zarzynana dziewica jak mi śnieg dotykał gołych stóp)

Albo jedźcie na Kanary

http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6711131 ta firma robi pasy i pończochy też na zamówienie i niedrogo z tego co mi koleżanki mówiły. Bardzo sobie chwalą

Ja staram się sama rozprawiać z muchami (wypuszczam je)zanim futra je dopadną, bo niestety przenoszą pasożyty. A koty i tak odrobaczam co kwartał lub pół roku, bo to ważne dla ich zdrowia, a nawet na butach czy warzywach do umycia możemy przynieść pasożyty
Przykro mi z powodu niemilych przezyc Dobrze ze bylas caly czas przy TŻecie
Ja chyba sie zdecyduje na ponczochy, bedzie mi wygodniej, te ciazowe rajstopy sa takie sobie
Tez odrobaczam kotke co pol roku, a na jesien to nawet z TŻem sie na wszelki wypadek sami odrobaczylismy
Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
Jak nasza grupa dostała na zajęcia księdzem, pokazywał nam i opowiadał o samej ceremonii-jak się odbywa, co mówi ksiądz, na co możemy mieć wpływ, czego unikać, co dopilnować. Ponieważ byliśmy jedyną para mieszaną, ksiądz tez trochę czasu poświęcił aby powiedzieć jak wtedy msza przebiega. I kiedy przyszła część dokładnego przebiegu samej przysięgi, poprosił nas na środek auli, postawił przed sobą, związał dłonie stułą i czytał dokładnie wszystko książki a my musieliśmy powtarzać
Tż miał kwestię z :Biorę sobie ciebie", a ja miałam z obrączkami- to było wzruszające, z tego wszystkiego nie wiedziałam co z druga ręką zrobić i na która założyć fikcyjna obrączkę Tz patrzyła na mnie i powtarzał "Biorę sobie Ciebie za żonę i ślubuje..." a ja świeczki w oczach To było świetne doświadczenie. Cieszyliśmy się że akurat nas wybrał.

Cytat:
Wlasnie sie zastanawiam, przydaloby sie gdyby ktos ladnie zaspiewal ave maria
Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
czesc

tyle to ja zamawiam na 17 kwietnia jestem cieplolubna,
co do zwierzakow to rzeczywiscie trzeba uwazac, my tez musimy kupic nowa obroze,

u mnie na suwaczku rowno 20 dni wczoraj mialam kolejnego koszmara slubnego
Wow ale malutko!
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
ja zamawiam na lipiec 25 stopni

a tak w ogole to zaczal sie sezon kleszczowy rodzice mi wlasnie mowili, ze juz kitkowi wczoraj jednego kleszcza wyciagali, a juz dzis przyniosl kolejnego to znak, ze musimy go zaopatrzyc w nowa antykleszczowa obrozke
tak wiec uwazajcie na swoje ewentualne spacerujace futrzaczki
Ja zamawiam 20 stopni i slonce
Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość
chyba tak zrobię. Dla własnej pewnści. Tylko gdzie taką osobę znajdę? Ale rzeczywiście jak teraz spojrzałam to na zdjęciu dziwnie wygląda. na żywo wcale nie odstaje i i sie dobrze trzyma.
We Wroclawiu na pewno cos znajdziesz, zerknij tutaj http://forum.gazeta.pl/forum/w,32203...narne.html?v=2

Chil my sie nie umawialismy, ale trwa to conajmniej pol godziny wiec trzeba przyjsc troche wczesniej.

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-03-29 o 09:33
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 09:40   #3647
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
Luz... różnie można interpretować internetowe wypowiedzi

Umawialiście się na spisywanie protokołu z księdzem?
u nas nie trzeba było, ale moja koleżanka musiała się umówić
co do oprawy muzycznej- chyba się zdecydujemy na śpiew, skrzypce
Stary 2010-03-29, 09:45   #3648
chilanes
Zakorzenienie

hmm bo u nas chyba właśnie trzeba się umówić wcześniej, itd...

Oczywiście cały weekend u nas padało, a dziś piękne słońće już od rana
Stary 2010-03-29, 09:55   #3649
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie tak, a ja przeciez tez "krytykowalam" Gospella nie zalamuj sie starucho, poczucie humoru nadal masz
Stary 2010-03-29, 10:14   #3650
gospella
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie tak, a ja przeciez tez "krytykowalam" Gospella nie zalamuj sie starucho, poczucie humoru nadal masz
dzięki Lalu

dziś lekka załamka bo okazało się że kwiatki do kościoła muszę zrobic, buuuuu
ale jedziemy nad morze od środy do niedzieli: oczywiście po ślubie
Stary 2010-03-29, 10:19   #3651
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Też nie mam pojęcia jak trzeba by się kręcić, podskakiwać i wydziwiać, by było widać, ze ma się pod spodem rajstopy/pończochy. Bez przesady! Nikt kiecki na głowę zadzierać nie będzie
a przynajmniej nie na weselu bo potem to kto wie
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
jak wieje to moze tez Ci przewieje te chmury

pierwszy ale mysle, ze pierwszy i ostatni na szczescie udalo sie ja zmyc, ale trzeba bylo niezle szorowac

w ogole moja twarz chyba ma strasznie duze potrzeby nawilzania ostatnimi czasy, bo ten Humektan polecany przez Tancie juz musze w podwojnej ilosci nakladac zeby mi nawilzyl skore jak trzeba i chyba sie starzeje, bo nigdy nie musialam stosowac kremu do rak... a teraz jak ich nie posmaruje to sie robia mega suche na kostkach TZ mowi, ze to od podnoszenia sztangi i ze mu tez tak sie robi... ale ja cos zwiazku nie widze jak od podnoszenia sztangi moze wysychac skora
a czy jak jesteś na siłowni to używasz talku do rąk, żeby się nie ślizgały na sztandze?? bo może dlatego masz wysuszone dłonie
Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
my wrócilismy z zapraszania
jutro znowu i prawie koniec
gratuluję rozdanych zaproszeń (chilanes, tobie również )
Cytat:
A rosnie, brzuch tez rosnie Dzidzia wierci sie jak szalona Ja czuje sie dobrze, zrobilo sie cieplej i mam duzo energii

Ufff To na pewno sie tam kiedys wybiore
to super że wszystko ok

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 10:20   #3652
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
Lato ma być upalne,ciepłe ,ale deszczowe i burzowe .
Jak mawiają przesądy ślubne jeśli pogoda w dniu ślubu nie zapowiada się najlepiej, nie należy się tym przejmować. Deszcz uważa się za przepowiednię urodzaju i bogactwa. Burzę, szczególnie kiedy następuje po niej tęcza - za preludium do szczęścia. Nawet obfite opady śniegu dobrze się kojarzą - wszak niebo nie stąpi młodym swojego puchu. Słońce to oczywiście także dobra wróżba: szczęścia, pogody i radości.
tak czy siak jest git
Cytat:
Jestem

Noi byliśmy ponownie w Debenhamsie,noi tż zakupił garniak,kamizelke i spinki. Kupił/liśmy ten garniak co go wczoraj tż mierzył. A jak tż zobaczyłam to mmmm.
Smiać mi się chciało,bo tż pytał czy długość rękawów jest ok,a Pan odpowiedział po polsku,spoko.
albo czekam na tż-ta przed przymierzalnią,była też jakaś pani,bo jej mąz garnitur mierzył.Po czym poszedł,a ona do mnie men's shoping.
A i Pan,który tam pracował pytał się,to znaczy bardziej upewniał,pytając czy ten garniak to na nasz ślub,my oczywiście że tak,to się usmiechnął i na koniec nam życzył szczęścia.

Zaraz Was nadrobie.
gratuluję udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Cześć Nie jestem w stanie nadrobić Wczoraj było u mnie przemeblowanie i TŻcik się wprowadził Także nareszcie jestem happy
ale fajnie, cieszę się razem z Tobą

p.s.1. woda, mad koleżanka mi odpisała, że miała załatwiać w ambasadzie, ale dla niej było wygodniej i taniej zrobić to w PL, więc po ślubie złożyła dokumenty, a potem na kolejnym urlopie odebrała nowe. a tak to używała starych jeszcze. więc to chyba mi się coś pomyliło z tą ambasadą, albo któraś inna koleżanka tak załatwiała muszę zrobić wywiad środowiskowy

p.s.2. wybieraliśmy z tż wczoraj zdjęcia do albumów dla rodziców (póki co tylko zdjęcia ode mnie) i tż miał niezły ubaw jak widział mnie w wieku ok lat 5-6 bez zębów, rozczochraną, brudną i uchachaną jak nie wiem albo w wannie, cała z piany z rogami na głowie i wywalonym jęzorem
ale ja się zemszczę, w tym tygodniu robimy nalot na jego fotki

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 10:45   #3653
Anouk.
BAN stały

Cytat:
ja z organistą umawiam się na konkretny repertuar Bo to wlasciwie nie "tradycyjny" organista tylko mlody chlopak o przepięknym głosie. Dodatkowo (i GRATIS) muzycy z zespolu weselnego zgodzili się zagrac na flecie, trąbce i saksofonie. Jeszcze nie wiem na ile to bedzie pasowalo, więc wybiore sobie instrumenty ktore chcę
Anouk. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 10:53   #3654
Aaś
Zakorzenienie

czeeeść

co tak mało postów od piątku?
ale miły weekend spędziłam... z parapetówki wróciłam na stary czas o 5 czyli na nowy o 6 a teraz mnie łokieć boli i nie mogę go wyprostować
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 10:59   #3655
woda sodowa
Wtajemniczenie

Cytat:
dzięki Lalu

dziś lekka załamka bo okazało się że kwiatki do kościoła muszę zrobic, buuuuu
ale jedziemy nad morze od środy do niedzieli: oczywiście po ślubie
Zwazywszy na to, ze masz wlasny biznes to naprawde super, ze uda wam sie wyjechac. A nad Biale czasem jezdzicie?

Cytat:

p.s.1. woda, mad koleżanka mi odpisała, że miała załatwiać w ambasadzie, ale dla niej było wygodniej i taniej zrobić to w PL, więc po ślubie złożyła dokumenty, a potem na kolejnym urlopie odebrała nowe. a tak to używała starych jeszcze. więc to chyba mi się coś pomyliło z tą ambasadą, albo któraś inna koleżanka tak załatwiała muszę zrobić wywiad środowiskowy
Ja sie troche stracham, ale mysle, ze i mi sie uda na tym starym dowodzie jezdzic. Facetka mi powiedziala, ze postara sie to dla mnie zalatwic w bardzo przyspieszonym trybie, no nic to, zobaczymy. W kazdym razie dziekuje
Tak w ogole to w przyszlym roku chyba zloze papiery o obywatelstwo brytyjskie, bo wkurza mnie, ze musze miec do czynienia z ta cala polska biurokracja, tutaj jakos to wszystko latwiejsze, dla ludzi po prostu
Stary 2010-03-29, 11:29   #3656
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
gratuluję udanych zakupów
Dziękuje bardzo.
chociaż ty jedna coś napisałaś.

Cytat:
Tak czy siak,dziękuje że się dowiedziałaś od koleżanki co nieco.
To racja,bo tu drogo jest,jesli chcesz załatwiać prawy poprzez Polską abmasade,w Polsce jest taniej.I ja raczej w Polsce będe załatwiać,jeszcze nie wiem jak,pomyśle jak będe w pl.

Cytat:
p.s.2. wybieraliśmy z tż wczoraj zdjęcia do albumów dla rodziców (póki co tylko zdjęcia ode mnie) i tż miał niezły ubaw jak widział mnie w wieku ok lat 5-6 bez zębów, rozczochraną, brudną i uchachaną jak nie wiem albo w wannie, cała z piany z rogami na głowie i wywalonym jęzorem
To musieliście mieć niezły ubaw,to fakt. Ja niewiem czy tż widział,ale ja mam też śmieszne zdjęcie jako paroletni dzieciaczek,bo jestem obcięta na chłopaka.
Stary 2010-03-29, 11:30   #3657
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:

ale fajnie, cieszę się razem z Tobą

Miło, że ktoś cieszy się razem ze mną My w tamtym tygodniu u TŻ szperaliśmy w zdjęciach i wybieraliśmy, potwierdzam że jest przy ty, sporo śmiechu
Stary 2010-03-29, 11:43   #3658
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
czeeeść

co tak mało postów od piątku?
ale miły weekend spędziłam... z parapetówki wróciłam na stary czas o 5 czyli na nowy o 6 a teraz mnie łokieć boli i nie mogę go wyprostować
o matko, a cóż ty robiłaś że cię łokieć boli?!

Cytat:
Zwazywszy na to, ze masz wlasny biznes to naprawde super, ze uda wam sie wyjechac. A nad Biale czasem jezdzicie?

Ja sie troche stracham, ale mysle, ze i mi sie uda na tym starym dowodzie jezdzic. Facetka mi powiedziala, ze postara sie to dla mnie zalatwic w bardzo przyspieszonym trybie, no nic to, zobaczymy. W kazdym razie dziekuje
Tak w ogole to w przyszlym roku chyba zloze papiery o obywatelstwo brytyjskie, bo wkurza mnie, ze musze miec do czynienia z ta cala polska biurokracja, tutaj jakos to wszystko latwiejsze, dla ludzi po prostu
Cytat:
Dziękuje bardzo.
chociaż ty jedna coś napisałaś.

Tak czy siak,dziękuje że się dowiedziałaś od koleżanki co nieco.
To racja,bo tu drogo jest,jesli chcesz załatwiać prawy poprzez Polską abmasade,w Polsce jest taniej.I ja raczej w Polsce będe załatwiać,jeszcze nie wiem jak,pomyśle jak będe w pl.

To musieliście mieć niezły ubaw,to fakt. Ja niewiem czy tż widział,ale ja mam też śmieszne zdjęcie jako paroletni dzieciaczek,bo jestem obcięta na chłopaka.
nie ma za co dziękować, bo w sumie niewiele pomogłam ale się starałam
Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Miło, że ktoś cieszy się razem ze mną My w tamtym tygodniu u TŻ szperaliśmy w zdjęciach i wybieraliśmy, potwierdzam że jest przy ty, sporo śmiechu
a co do zdjęć, to na prawdę można się uśmiać, już się nie mogę doczekać zdjęć malutkiego tżcika (chociaż powiem wam w tajemnicy, że siostra tż kiedyś dała mi kilka zdjęć jak miał tak może z 5-6 lat, ale był sweet )

btw ostatnio siedzę u tż z jego mamą i siostrą i tak sobie gadamy i tż nagle wypalił, jak on to się zarąbiście cieszy, że nie będzie tam mieszkał i że w końcu nikt mu się nie będzie wtrącał. na co jego siostra: "a skąd ty wiesz, że my z mamą nie będziemy codziennie do CIEBIE przychodzić?!" a jego mama do mnie: "wy tylko wiedzcie jedno, że jak ja się uprę i się obrażę, to już nie będzie odwrotu" na co ja z ledwością się powstrzymałam od komentarza w stylu: "a pani grozi czy obiecuje?"

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2010-03-29, 11:46   #3659
Kulkaaga
Wtajemniczenie

Hej Pm-ki

Cytat:

My korzystamy z ich organistki i zastanawiams ię jeszcze, cze zamówić pozostałą część jej zespołu, czyli skrzypce i gitarę.
Cytat:
Wlasnie sie zastanawiam, przydaloby sie gdyby ktos ladnie zaspiewal ave maria
Cytat:
u nas nie trzeba było, ale moja koleżanka musiała się umówić
co do oprawy muzycznej- chyba się zdecydujemy na śpiew, skrzypce
Cytat:
Napisane przez Anouk. Pokaż wiadomość
ja z organistą umawiam się na konkretny repertuar Bo to wlasciwie nie "tradycyjny" organista tylko mlody chlopak o przepięknym głosie. Dodatkowo (i GRATIS) muzycy z zespolu weselnego zgodzili się zagrac na flecie, trąbce i saksofonie. Jeszcze nie wiem na ile to bedzie pasowalo, więc wybiore sobie instrumenty ktore chcę
Dzięki za odpowiedzi, chyba też zdecyduje się na jakąś oprawę np skrzypce plus wokal

Cytat:
h
Oczywiście cały weekend u nas padało, a dziś piękne słońće już od rana
U mnie to samo - cały weekend lało i wiało, dziś od rana słońce
Stary 2010-03-29, 11:47   #3660
madmuazelle
BAN stały

marii,ale liczy sie fakt że próbowałaś noi miałaś chęć pomocy,by się dowiedziec.To się liczy.

Moj tż będac dzieckiem,miał bardzo białe włosy-blondyn jednym słowem,a teraz na stare lata mu sciemniały.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości