|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)
Edziu, bo zieleń fajna jest
![]() Ale to dziecko w kapuście - paskudne ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
one sie chyba róznią kołami ?? mozesz mi przesłac linka z twoim wózekim bo teraz własnie zauważyłam ze jumper jumperowi nierówny ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18255324]Edziu, bo zieleń fajna jest ![]() Ale to dziecko w kapuście - paskudne ;/[/QUOTE] uff bo myslałam ze go dostane w wyposażeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
dziekuje za odpowiedz lecem robic obiadek ![]()
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18253273]
Wg mnie naciągana lista ![]() Przede wszystkim śpiworek nie jest koniecznością, nie każde dziecko w nim chce spać. Karuzela z pilotem - kwestia gustu i wyboru ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie, wg mnie, lista idiotyczna.[/QUOTE] Według mnie tak samo.. Karuzela na pilot, dla mnie to już bajer zbędny ![]() Ubranko na wyjścia ku zazdrości innym mam ![]() No lista do szpitala to każdy szpital ma swoją. Ale zastanawiam się, po co legitymacja studencka?! i zaświadczenie o płaceniu składek zdrowotnych? |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 |
Rozeznanie
|
Mamusia czerwcowa dołącza się do wątku
![]() ![]() Mamy w drodze córusię- nie ustaliliśmy z mężem jeszcze imienia, choć ja przystaję na Emilce ![]() A co za listy? Już się pakujecie do szpitala? ![]() Jak tylko o tym pomyślę to się nogi uginają pode mną ![]()
#4806 |
Zakorzenienie
|
Edzia kapucha się przyda na okłady przy zastojach pokarmu
![]() A dzieciak faktycznie straszny i jaki tłuściutki ![]() Co do tej listy szpoiatlnej to zastanawiam się po cholerę nożyczki do paznokci do szpitala, przecież dziecku dopiero po kilku tygodniach można je obciąć. Spiworek, podgrzewacz i sterylizator jak dla mnie też są zbędne. Duże ilości sudocremu ?Ja tam będę używała tylko jak już będą odparzenia, nie są one za czeste jeśli się pieluchę często zmienia. Reszta listy ok. Gringoo witaj.
#4807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wszyscy obicnali od razu po powrocie ze szpitala ![]() Gringoo heej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po kilku to troche przesadziłam. Mi w szpitalu nie pozwolono obciąć, łatwo uszkodzić małe paluszki. Dopiero po wizycie położnej u mnie w domu obcięłam. Takie pierwsze paznokietki są bardzo delikatne i same się kruszą.
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2010-03-31 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Edzia tutaj masz bexe w Rybniku
http://www.osito.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Rozeznanie
|
My jeszcze nie kupiliśmy wózka ale także myślałam nad Jumperem
![]() Niestety na mamie nie moge polegać bo ona to by najlepiej kupiła COŚ za 200zł bo trzeba oszczędzać na inne rzeczy ![]() Także wolę poczekać na powrót męża, ale nie wiem czy zdąże ze wspólnym kupnem zanim wróci bidak do Pl ![]()
#4811 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja za prasowanie się znów wzięłam i wyprasowałam ( wcześniej wypraną "wyściółkę z wózka - ten ochraniacz naokoło co jest i wyściółkę dna)... no i postanowiłam go założyć do wózka...chyba z pół godziny się głowiłam jak ten ochraniacz z powrotem założyć ![]() ![]() ... zaraz zmykam na obiad... dzisiaj idziemy z TŻ na pizze... póki jeszcze można takie żarełko jeść ![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-03-31 o 12:18 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 | ||||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18253872]A nam 49 dni do wyjścia zostało... Ale wg mojego przeczucia 46 ![]() Edziu, mamy Bexe 4kołową, zieloną, poniżej link: http://www.sklep.ledstar.pl/index.ph...ct&prod_id=294[/QUOTE] Fajny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() yolanda ale narobiłas smaka... ![]()
![]() |
#4813 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18253273]Kurcze, to kciuki trzymam, coby dziecię nie wyszło za wcześnie! Musi być dobrze ![]() .[/QUOTE] Dzieki Szaja. Cytat:
Teraz sie juz naprawde przestarszylam i chyba nie mam innego wyjscia jak lezec, Zdrowie dziecka najwazniejsze jednak jest. Cytat:
Cytat:
Dzisiaj na 17 lekarz kazal mi przyjsc na ktg, zobaczymy co wykaze. Pogoda pod psem, mam nadzieje,z e na swieta sie ociepli chociaz mnie to i tak za wiele nie da skoro wyjezdzac za bardzo nie moge.. Edytowane przez liliputek Czas edycji: 2010-03-31 o 13:05 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ważne aby dzidzia wyszła o czase ![]() Pewnie, lepiej leżeć u siebie w domu, niż w szpitalu.. A jak jeszcze trafi sie jakaś sąsiadka która wie wszystko lepiej od lekarzy to już wogole.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, już mi lepiej. Taki już los mamusiek martwić się o swoją kruszynkę. Ufam ginkowi wyoglądał dokładnie i jak mówi że jest ok to tak jest no
![]() A tak w ogóle rano jak byłam do spowiedzi to sobie tak dłużej w kaplicy posiedziałam, w tej samej w której się o moją kruszynkę modliłam- żeby się pojawiła- i obawy jakoś już poszły sobie daleko ![]() Co do listy wyprawkowej: -jeśli zakłada się używanie pieluszek jednorazowych bez sensu 20-50 tetrowych- wg mnie 10 z tetry i 10 z flaneli wystarczy (przynajmniej ja tak mam ![]() -zasypki nie kupowałam, wg mnie lepiej krem zapobiegający odparzeniom -wanienka zwykła większa- ja mam ze stojakiem bo nie maiłabym małej gdzie kąpać -sól fizjologiczna kupiłam- aczkolwiek podobno równie dobrze oczka moożna wodą przegotowaną przemywać -ubranka zdecydowanie za mało 2-3 w jeden dzień można zużyć -ubranko wyjściowe żey wzbudzić zazdrość- wg mnie idiotyczne podejście -zamiast leżaczka niektóre foletiki można używać jako leżaczek bujaczek -butelki- ja kupiłam tylko jedną na wszelki wypadek gdyby się nie udało piersią karmić zawsze można dokupić, a przy karamieniu piersią będzie to niepotrzebny wydatek, tak samo jak sterylizator, szczotki do butelek - fotel- no na pewno ważne jest wygodne miejsce do karmienia bo jednak trochę się tam czasu spędzi ![]() - laktator też jest w każdym szpitalu, a można kupić później jeśli okaże się w ogóle potrzebny- znam mnóstwo mam karmiących piersią które w ogóle go nie używały -do szpitala to właśnie zależy konkretnie od danego szpitala Aha i ja np do torby spakowałam po trochę rzeczy typu, podkłady(tego więcej bo i podpaski duże), 1 ręcznik papierowy, mniejszą paczkę pampersów- bo bym się nie pomieściła a mąż ma już przygotowane gdzie co i dowiezie resztę np na drugi dzień jak będzie potrzeba. To samo kosmetyki starałam się kupować mniejsze, bo bez sensu zajmują miejsce w torbie a jak będzie ok to przecież długo nie posiedzimy w szpitalu. A właśnie powiedzcie mi bierzecie do szpitala Tantum Rosa, bo ja wzięłam i do tego chyba wezmę jakąś miseczkę albo kubeczki jednorazowe do przygotowania no bo jak?
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-03-31 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Konto usunięte
|
W butelce można wymieszać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zakorzenienie
|
U mnie w nocy padał grad.Myślałam, że mi szyby powybija i pewna byłam, że na samochodach będą slady po gradobiciu ale wszystko ok.
No i przez ten grad za dużo w nocy nie pospalam i jak tylko rodzinka wybyła z domu to poszłam spać na 3 godzinki.Wstałam i pojechałam wyprać samochód w środku.Bagatela 4 godziny to trwa więc umówiłam się na inny dzień.Zamówiłam firanke do pokoju Oli a zaraz wybywam na tance z Natalka. Jeszcze muszę dokupić prześcieradła i pieluchy tetrowe.A tak już mi się nie chce.Ochota na zakupy mi przeszła. No i ciągle leje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18238109]Aaaaa A ja dzisiaj córy dupkę chyba wymacałam ![]() pewnie dupka ![]() ![]() tylko, z tymi głasiami dla maluszków trzeba uważać, masowanie brzucha nawet przy smarowaniu balsamem lub głąsianiu dziecka może doprowadzić do skurczy i porodu... więc delikatnie i raczej przez chwilkę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na rozwój płucek bierze się sterydy w każdym razie nie denerwuj się, wszystko będzie ok, oszczędzaj się i odpoczywaj jak najwięcej ![]() Cytat:
położna mówiła, że na początku paznokietki są długi ale i bardzo delikatne i bardzo trudno jest odróżnić, gdzie kończy się na paluszku ten paznokietek do obcięcia, a gdzie zaczyna żywa tkanka... zupełnie niechcący można zrobic maluszkowi krzywdę i skaleczyć go, co może doprowadzić do zakażenia. lepiej odczekać dwa, trzy tygodnie i dopiero wtedy obciąć paznokietki
![]() |
#4819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4820 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, chciałam was zapytac co do Jumpera jak jest regulowane oparcie w spaxerówce?? MOja kuzynka tez go ma i u niej reguluje się to oparcie takimi koszmarnmi i nieporęcznymi pasami... czy w waszych modelach tez tak jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to nie bede obcianała przez pierwsze tygodnie paznokietek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałam się Was zapytać czy Wy kupiłyście lub rozglądacie się za wózkami głębokimi?
Czytałam gdzieś na forum wypowiedź jednej ze sprzedawczyń takich wózków, że nie warto inwestować w wózek głęboki jeśli dzieciątko urodzi się na wiosnę czy w lato ponieważ nie ma sensu pakować je w gondolę, która ma za zadanie chronić przed zimnem.. Myślicie, że warto zatem kupić od razu spacerówkę z możliwością ustawienia oparcia na leżąco ![]()
#4823 |
Rozeznanie
|
heeeej kobitki...!
![]() padam na twarz! od poniedzialku urzedy urzedy urzedy .... ale udalo sie! nie bedzie kar ze skarbowki ![]() ![]() w poniedzialek maz mnie zawiozl pomino ze mu sie nie chcialo... ale poprosilam.. naprawde sama nie dalabym rady nienawidze urzedow.... po fakcie jak juz wrocilismy przyznal, ze faktycznie dobrze ze pojechal ze mna, bo droga dluga i by mnie wytrzeslo no i zawsze to jakos lepiej we dwoje... meska pomoc.... nieoceniona dopoki chlop ci nie powie jak to on sie poswieca....hehhee ![]() ![]() ![]() dzis juz sama pojechalam bo juz wiedzialam co i jak... ale zmeczona jestem na maksa... nogi sie odezwaly... nie wyspalam sie wcale ....zaraz sie klade i mam wszystko gdzies.... no moze jeszcze poza obiadem .. mniam ![]() wogole zauwazylam ze jakos ostatnio brzuszek mi urosl sporo, co rowniez zauwazyl maz... on to ma wielka radoche z tego mojego brzucha hihihi i odebralam wyniki tej glukozy! na czczo mialam 82mg/dl a po godzinie po wypiciu 50 g glukozy mam 105 mg/dl wiec chyba jak najbardziej w normie prawda...? jutro mam wizyte u gina wiec sie dowiem ![]() usypiam... paaaa dziewczeta, trzymajcie sie.... popislaabym jeszcze ale mi net siada cos ... i nie mam cierpliwosci... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez yolanda9 Czas edycji: 2010-03-31 o 16:42 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę ze warto zainwestować w gondole dla bezpieczeństwa dla dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4827 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mi jeden babsztyl w sklepie kiedyś wygarnął, że co ja za durne pytania zadaję? wózek się pcha a nie nosi, i on ma mieć to i tamto, a nie jakieś fanaberie... spytałam oczywiście o wagę wózeczka ![]() ale maluszka w spacerówce wozić? to dopiero kobita wymyśliła... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jeszcze się nie pakuję do szpitala ![]()
![]() |
#4829 | |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1826568 4]sprzedawcy i te ich teorie...
![]() mi jeden babsztyl w sklepie kiedyś wygarnął, że co ja za durne pytania zadaję? wózek się pcha a nie nosi, i on ma mieć to i tamto, a nie jakieś fanaberie... spytałam oczywiście o wagę wózeczka ![]() ale maluszka w spacerówce wozić? to dopiero kobita wymyśliła... ![]() Dziwni są ci ludzie naprawde.. Przecież po to tam jest żeby udzielać odpowiedzi, jak ktoś pyta! Eh nie wiem skąd się tacy ludzie biorą i kto ich w ogóle zatrudnia, skoro żadną przyjemnością dla nich jest tam pracować ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4830 |
Rozeznanie
|
witam, gratki za wszystkie wizyty
![]() ja już po egzaminie zdałyśmy na 5 ![]() zmokłam dziś okropnie brr zamówiłam dziś termometr i podgrzewacz z nijakiej firmy Sissi??na allegro-bardzo dużo tego gość sprzedaje i zaryzykowałam.. zmykam odpoczywać
http://www.suwaczek.pl/cache/b735966895.png ![]() ![]() ![]() 8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub ![]() Edytowane przez Marta1122 Czas edycji: 2010-03-31 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.