Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-) - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-31, 10:35   #4801
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. III :-)

Edziu, bo zieleń fajna jest

Ale to dziecko w kapuście - paskudne ;/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 10:57   #4802
tygrysek99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
p
kurcze dobrze ze wszystko wporzadku mam nadzieje ze z lekarzem wybierzecie te bezpieczna opcje
a wszystkie dostaniemy te karty ruchów płodu ja to nie jestem zbyt obowiazkowa do takich rzeczy [COLOR=Silver]
nie wiem czy wszystkie - mi powiedział że od 29 tygodnia się liczy - więc liczę
Stary 2010-03-31, 11:00   #4803
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Ja też kupiłam Jumpera z tym, że model Jumper X Super wózek, ma wszystko czego potrzebuję, i cena do jakości jest rewelacyjna

one sie chyba róznią kołami ?? mozesz mi przesłac linka z twoim wózekim bo teraz własnie zauważyłam ze jumper jumperowi nierówny makabra

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18255324]Edziu, bo zieleń fajna jest

Ale to dziecko w kapuście - paskudne ;/[/QUOTE]

uff bo myslałam ze go dostane w wyposażeniu juz sie zastanawiałam co z ta kapusta zrobić

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
nie wiem czy wszystkie - mi powiedział że od 29 tygodnia się liczy - więc liczę

dziekuje za odpowiedz lecem robic obiadek do potem

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:03   #4804
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18253273]

Wg mnie naciągana lista
Przede wszystkim śpiworek nie jest koniecznością, nie każde dziecko w nim chce spać. Karuzela z pilotem - kwestia gustu i wyboru Sudocrem w ogromnych ilościach - no ale to maść na odparzenia, a nie krem Dla mnie głupota. Wanienka - czemu najlepiej z odpływem? Ja mam najzwyklejszą, za 25zł, większą. Duży miękki ręcznik najlepiej okrycie kąpielowe - no tu też rzecz dyskusyjna, czy najlepiej Ubranka - wg mnie zdecydowanie za mało po 2-3szt. Mogą być dni, kiedy dzieciuch się zaleje, zasika tak, że i 5 razy trzeba go przebrać. Co wówczas? Kombinezon zimowy - no to kwestia pory roku, rzecz jasna. Ubranko wyjściowe w celu wzbudzania zazdrości - nie skomentuję Sterylizator - wg mnie zbędny. Tudzież podgrzewacz. Lista rzeczy do szpitala - pominę, bo każdy szpital i tak daje swoją. Ale taki np. laktator - w szpitalach są, a kupować na zapas nie ma sensu. No i cyrk dnia - tatuś ma wziąć aparat i kamerę

Ogólnie, wg mnie, lista idiotyczna.[/QUOTE]

Według mnie tak samo..
Karuzela na pilot, dla mnie to już bajer zbędny
Ubranko na wyjścia ku zazdrości innym mam
No lista do szpitala to każdy szpital ma swoją.

Ale zastanawiam się, po co legitymacja studencka?!
i zaświadczenie o płaceniu składek zdrowotnych?

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:18   #4805
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Mamusia czerwcowa dołącza się do wątku Jeśli oczywiście może
Mamy w drodze córusię- nie ustaliliśmy z mężem jeszcze imienia, choć ja przystaję na Emilce
A co za listy? Już się pakujecie do szpitala?
Jak tylko o tym pomyślę to się nogi uginają pode mną

Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu

Z zawodu kosmetyczka, masażystka.
Doradca Forever Living Products, Bandi.
Gringoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:33   #4806
ona1981
Zakorzenienie

Edzia kapucha się przyda na okłady przy zastojach pokarmu
A dzieciak faktycznie straszny i jaki tłuściutki

Co do tej listy szpoiatlnej to zastanawiam się po cholerę nożyczki do paznokci do szpitala, przecież dziecku dopiero po kilku tygodniach można je obciąć. Spiworek, podgrzewacz i sterylizator jak dla mnie też są zbędne. Duże ilości sudocremu ?Ja tam będę używała tylko jak już będą odparzenia, nie są one za czeste jeśli się pieluchę często zmienia. Reszta listy ok.

Gringoo witaj.
Stary 2010-03-31, 11:40   #4807
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Edzia kapucha się przyda na okłady przy zastojach pokarmu
A dzieciak faktycznie straszny i jaki tłuściutki

Co do tej listy szpoiatlnej to zastanawiam się po cholerę nożyczki do paznokci do szpitala, przecież dziecku dopiero po kilku tygodniach można je obciąć. Spiworek, podgrzewacz i sterylizator jak dla mnie też są zbędne. Duże ilości sudocremu ?Ja tam będę używała tylko jak już będą odparzenia, nie są one za czeste jeśli się pieluchę często zmienia. Reszta listy ok.

Gringoo witaj.
a czemu po kilku tygodniach można dopiero obciąć?
U mnie wszyscy obicnali od razu po powrocie ze szpitala

Gringoo heej

Stary 2010-03-31, 11:46   #4808
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Gringoo heej

Po kilku to troche przesadziłam. Mi w szpitalu nie pozwolono obciąć, łatwo uszkodzić małe paluszki. Dopiero po wizycie położnej u mnie w domu obcięłam. Takie pierwsze paznokietki są bardzo delikatne i same się kruszą.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-03-31 o 11:48
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 11:58   #4809
Darianna25
Zakorzenienie

Edzia tutaj masz bexe w Rybniku
http://www.osito.pl
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:08   #4810
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

My jeszcze nie kupiliśmy wózka ale także myślałam nad Jumperem
Niestety na mamie nie moge polegać bo ona to by najlepiej kupiła COŚ za 200zł bo trzeba oszczędzać na inne rzeczy
Także wolę poczekać na powrót męża, ale nie wiem czy zdąże ze wspólnym kupnem zanim wróci bidak do Pl

Stary 2010-03-31, 12:13   #4811
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gringoo Pokaż wiadomość
Mamy w drodze córusię- nie ustaliliśmy z mężem jeszcze imienia, choć ja przystaję na Emilce
Witam
Cytat:
one sie chyba róznią kołami ?? mozesz mi przesłac linka z twoim wózekim bo teraz własnie zauważyłam ze jumper jumperowi nierówny makabra
No właśnie Jumper - ma małe koła z przodu http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=267 , a jumper X - duże http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=277 .... no i teraz jeszcze zauważyłam, że mają troszkę inne stelaże... Ja w każdym razie nie brałam w ogóle pod uwagę tego z małymi kołami, więc dokładnie tez się jemu nie przyglądałam...

A ja za prasowanie się znów wzięłam i wyprasowałam ( wcześniej wypraną "wyściółkę z wózka - ten ochraniacz naokoło co jest i wyściółkę dna)... no i postanowiłam go założyć do wózka...chyba z pół godziny się głowiłam jak ten ochraniacz z powrotem założyć okazuje się, że to nie taka prosta sprawa... i nadal nie wiem czy dobrze to zrobiłam

... zaraz zmykam na obiad... dzisiaj idziemy z TŻ na pizze... póki jeszcze można takie żarełko jeść

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-03-31 o 12:18
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 12:32   #4812
kasiaaX
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Cześć
Jestem już po wizycie u ginka. Wszystko ok wyniki idealne, tylko mimo zapewnień gina co do serduszka ja sobie oczywiście poprzybierałam do głowy i cąły c zas myślę. Bo jak ostatnio robił USG to obliczał wg jakiegoś tam wzoru wielkość serca- chyba otym pisałam zresztą- i wyszło że jest duże w górnej granicy normy, ale że wszystko jest ok- no i teraz za każdym razem kontroluje serduszko i długo dokłądnie ogląda. No i dziś też sprawdzał wszystko ok Ha/Ca górna granica jest 0,35 no i właśnie tyle mamy. Nie ma żadnych odchyleń od normy, żadnych wad, ale wiecie już sam fakt że trzeba to kontrolować spędza mi sen z powiek. I nie pomagają zapewnienia gina że jest ok i że dopiero przy 0,46 (to jakiś tam wskaźnik), kieruje się na badania dodatkowe, albo gdy jest coś nie tak w budowie, ale u małej niby wszystko w porządku i budowa serduszka jak trzeba i wszytskie przepływy.
Ahhh taki już los mamy, ze się martwi na zapas- a ja to mam po mojej mamie. Mężuś kazał mi o tym nie myśleć ale jak nie myśleć.
Nie zamartwiaj się ,skoro jest wnormie i dokładnie ogląda to znaczy, że nie ma sie co przejmować. głowa do góry

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość

Dziś miałam wizytę u ginki. Szyjka nadal ok. 2,6 cm, zamknięta czyli bez zmian na tym polu. Tylko mała coś niewiele urosła, bo teraz waży ciut ponad 1700 gram (32tc+6), a 2 tygodnie temu niecałe 1700 gram
Moja zapobiegliwa ginka zmierzyła zatem baaaardzo wnikliwie wszelkie możliwe przepływy i wszystko ok. Powiedziała, że waga nieduża, ale w normie. Za 2 tygodnie kolejna wizyta, do tego czasu mam brać jeszcze fenoterol.
Rzeczywiście nieduża kruszynka, łykaj witaminki

Cytat:
Napisane przez liliputek Pokaż wiadomość
Jestem juz po wizycie i jestem zalamana. Okazalo sie, ze z szyjki trzyma mi tylko 0,5 cm i jej zewnetrzna czesc jest rozwarta juz, i ogolnie jest miekka. Lekarz przepisal mi luteine. I mam sie zglosic za 10 dni na kontrole. powiedzial, ze jak tak dalej pojdzie to czeka mnie szpital i podawanie lekow na wyksztalcenie pluc u dziecka. A juz sie cieszylam, ze mi sie poprawilo a tu dupa blada. Kazal mi sie oszczedac i to bardzo. Tyle ze juz prawie nic nie robie, nawet jak pozmywam to siwto jest w domu. A on powiedzial, ze to nie musi byc wynikiem wysilku fizycznego tylko taka mam gospodarke hormonalna i robi mi sie tak bez powodu.
Będzie dobrze, jak trzeba będzie do szpitla dla zrowia dziecka to będzie trzeba, najwązniejsze malutkie, nie martw się, wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez tygrysek99 Pokaż wiadomość
i ja też melduję się po wizycie - hm wszystko w porządku, glukoza w normie, szyjka 4 cm, serduszko małej bije jak należy, tylko znowu infekcja - tym razem po antybiotykach a brałam niby osłonowe jakieś ale gin powiedział że w ciąży to mały skutek one przynoszą

no i zapytałam o poród - i trochę się wystraszyłam
pisałam kiedyś że muszę jechać dobre 2 godziny na wizytę więc na szpital też, no i lekarz powiedział że ze względu na odległość a przede wszystkim na przeszłość ginekologiczną (nie będę wdawać się w szczegóły bo to nie miejsce na to - ale tak jednym słowem - swoje przeszłam) nie mogę czekać w domu do końca, że muszę być w szpitalu odpowiednio wcześniej, że lekarze muszą się zapoznać z moją sytuacją i że on by się skłaniał jednak ku cesarce nawet pomimo tego że teraz jest wszystko ok
Cieszymy się, że wynki w normie Ech te infekcje...nawet jak cesarka to zniesie sie dla maluszka wszystko

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18253872]A nam 49 dni do wyjścia zostało... Ale wg mojego przeczucia 46

Edziu, mamy Bexe 4kołową, zieloną, poniżej link:

http://www.sklep.ledstar.pl/index.ph...ct&prod_id=294[/QUOTE]

Fajny

Cytat:
Witamy masz termin dwa dni wczesniej niz ja

Cytat:
Ja tez słyszłam,że od razu prawie można, niektóre mamy zakładaja niedrapki i czekają aż paznokietki same odpadną

Cytat:

no ja nie wiem co ale my slazaczki chyba podobne gusta mamy ja wybrałam ten http://www.swistak.pl/a4333482,3w1-W...WE-KOLORY.html akurat nie z tej strony ale kliknełam pierwsza lepsza

szaja ja Rybnik

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Witam

No właśnie Jumper - ma małe koła z przodu http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=267 , a jumper X - duże http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=277 .... no i teraz jeszcze zauważyłam, że mają troszkę inne stelaże... Ja w każdym razie nie brałam w ogóle pod uwagę tego z małymi kołami, więc dokładnie tez się jemu nie przyglądałam...

... zaraz zmykam na obiad... dzisiaj idziemy z TŻ na pizze... póki jeszcze można takie żarełko jeść
Ja tez wybrałam Tako Jumper X z większymi kołami zielono - czarny, ale jeszcze nie kupiłam. To juz raczej ostateczny wybór. Więc nie tylko ślązaczki mają podobne gusta widać

yolanda ale narobiłas smaka...
Stary 2010-03-31, 13:00   #4813
liliputek
Raczkowanie

Cytat:
To dokładnie tak samo było u mnie.
a ja leżałam i leżałam i nic.. Niby było lepiej a tu nagle jeszcze gorzej i dlatego ten krążek.. Może i Tobie powinien założyć?! bo kurde, leżenie plackiem jak i tak się nie polepsza, bo taką masz gospodarkę tez jest bez sensu..
No wlasnie zapytalam o ten krazek ale moj lekarz stwierdzil ze nie daje zadowalajacych efektow (no nie wiem, ja slyszalam cos innego) i ze lepszy jest szew okrezny zakladany na szyjke maiccy...kurde toche mnie przeraza jak pomysle ze mieliby mi cos tam przekluwac i zszywac...
Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
chamstwo się szerzy. ostatnio na poczcie grzecznie stanęłam w kolejce, byłam druga czy trzecia. i nagle patrzę, a kobieta, która już raz była przy okienku a potem poszła coś wypisywać, ciśnie się przede mnie. że niby jej się należy bez kolejki, bo już się nastała. ja się twardo posuwałam do przodu i dopiero w ostatniej chwili kobieta zauważyła mój brzuch i łaskawie stwierdziła, że mnie przepuści

łykaj co trzeba, a my będziemy trzymać kciuki, żebyś nie musiała kłaść się do szpitala
Dziekuje za dodawanie otuchy. Ja wczoraj po raz pierwszy w ciazy bylam bardzo mile zaskoczona. Robilam zakupy w Społem, i gdy chcialam stanac w kolejce do kasy doszla do mnie ekspedientka i specialnie dla mnie otworzyla nowa kase..no w szoku bylam normalnie
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18253273]Kurcze, to kciuki trzymam, coby dziecię nie wyszło za wcześnie! Musi być dobrze

.[/QUOTE]
Dzieki Szaja.
Cytat:

kurcze trzymam za was kochana kciuki ja ide 7 i tez jestem ciekawa jak tam moja szyjka miała teraz zabronione pare rzeczy i lezec i az sie bojam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

mam nadzieje i tego Ci zycze, ze u Ciebie bedzie tylko lepiej.
Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Dasz radę, skoro trzeba leżeć to leż
Teraz sie juz naprawde przestarszylam i chyba nie mam innego wyjscia jak lezec, Zdrowie dziecka najwazniejsze jednak jest.
Cytat:
Witamy wsrod nas.
Cytat:
Napisane przez kasiaaX Pokaż wiadomość

Będzie dobrze, jak trzeba będzie do szpitla dla zrowia dziecka to będzie trzeba, najwązniejsze malutkie, nie martw się, wszystko będzie dobrze

Masz racje, chociaz wizja szpitala lekko mnie przeraza, wole lezec w domu. W szpitalu pewnie bym sie nasluchala opowiesci dziwnej tresci i tylko bym zestresowala.

Dzisiaj na 17 lekarz kazal mi przyjsc na ktg, zobaczymy co wykaze. Pogoda pod psem, mam nadzieje,z e na swieta sie ociepli chociaz mnie to i tak za wiele nie da skoro wyjezdzac za bardzo nie moge..

Edytowane przez liliputek
Czas edycji: 2010-03-31 o 13:05
liliputek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 13:11   #4814
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie zapytalam o ten krazek ale moj lekarz stwierdzil ze nie daje zadowalajacych efektow (no nie wiem, ja slyszalam cos innego) i ze lepszy jest szew okrezny zakladany na szyjke maiccy...kurde toche mnie przeraza jak pomysle ze mieliby mi cos tam przekluwac i zszywac...

Dziekuje za dodawanie otuchy. Ja wczoraj po raz pierwszy w ciazy bylam bardzo mile zaskoczona. Robilam zakupy w Społem, i gdy chcialam stanac w kolejce do kasy doszla do mnie ekspedientka i specialnie dla mnie otworzyla nowa kase..no w szoku bylam normalnie

Dzieki Szaja.

mam nadzieje i tego Ci zycze, ze u Ciebie bedzie tylko lepiej.

Teraz sie juz naprawde przestarszylam i chyba nie mam innego wyjscia jak lezec, Zdrowie dziecka najwazniejsze jednak jest.

Witamy wsrod nas.

Masz racje, chociaz wizja szpitala lekko mnie przeraza, wole lezec w domu. W szpitalu pewnie bym sie nasluchala opowiesci dziwnej tresci i tylko bym zestresowala.

Dzisiaj na 17 lekarz kazal mi przyjsc na ktg, zobaczymy co wykaze. Pogoda pod psem, mam nadzieje,z e na swieta sie ociepli chociaz mnie to i tak za wiele nie da skoro wyjezdzac za bardzo nie moge..
To pewnie zależy od lekarza.. Jedni mówią że szew lepszy inni że krążek
Ważne aby dzidzia wyszła o czase

Pewnie, lepiej leżeć u siebie w domu, niż w szpitalu..
A jak jeszcze trafi sie jakaś sąsiadka która wie wszystko lepiej od lekarzy to już wogole..

Stary 2010-03-31, 13:15   #4815
olivka_7
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny, już mi lepiej. Taki już los mamusiek martwić się o swoją kruszynkę. Ufam ginkowi wyoglądał dokładnie i jak mówi że jest ok to tak jest no
A tak w ogóle rano jak byłam do spowiedzi to sobie tak dłużej w kaplicy posiedziałam, w tej samej w której się o moją kruszynkę modliłam- żeby się pojawiła- i obawy jakoś już poszły sobie daleko

Co do listy wyprawkowej:
-jeśli zakłada się używanie pieluszek jednorazowych bez sensu 20-50 tetrowych- wg mnie 10 z tetry i 10 z flaneli wystarczy (przynajmniej ja tak mam)
-zasypki nie kupowałam, wg mnie lepiej krem zapobiegający odparzeniom
-wanienka zwykła większa- ja mam ze stojakiem bo nie maiłabym małej gdzie kąpać
-sól fizjologiczna kupiłam- aczkolwiek podobno równie dobrze oczka moożna wodą przegotowaną przemywać
-ubranka zdecydowanie za mało 2-3 w jeden dzień można zużyć
-ubranko wyjściowe żey wzbudzić zazdrość- wg mnie idiotyczne podejście
-zamiast leżaczka niektóre foletiki można używać jako leżaczek bujaczek
-butelki- ja kupiłam tylko jedną na wszelki wypadek gdyby się nie udało piersią karmić zawsze można dokupić, a przy karamieniu piersią będzie to niepotrzebny wydatek, tak samo jak sterylizator, szczotki do butelek
- fotel- no na pewno ważne jest wygodne miejsce do karmienia bo jednak trochę się tam czasu spędzi
- laktator też jest w każdym szpitalu, a można kupić później jeśli okaże się w ogóle potrzebny- znam mnóstwo mam karmiących piersią które w ogóle go nie używały
-do szpitala to właśnie zależy konkretnie od danego szpitala

Aha i ja np do torby spakowałam po trochę rzeczy typu, podkłady(tego więcej bo i podpaski duże), 1 ręcznik papierowy, mniejszą paczkę pampersów- bo bym się nie pomieściła a mąż ma już przygotowane gdzie co i dowiezie resztę np na drugi dzień jak będzie potrzeba.
To samo kosmetyki starałam się kupować mniejsze, bo bez sensu zajmują miejsce w torbie a jak będzie ok to przecież długo nie posiedzimy w szpitalu.

A właśnie powiedzcie mi bierzecie do szpitala Tantum Rosa, bo ja wzięłam i do tego chyba wezmę jakąś miseczkę albo kubeczki jednorazowe do przygotowania no bo jak?

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2010-03-31 o 13:19
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 13:55   #4816
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

W butelce można wymieszać
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:00   #4817
Darianna25
Zakorzenienie

U mnie w nocy padał grad.Myślałam, że mi szyby powybija i pewna byłam, że na samochodach będą slady po gradobiciu ale wszystko ok.
No i przez ten grad za dużo w nocy nie pospalam i jak tylko rodzinka wybyła z domu to poszłam spać na 3 godzinki.Wstałam i pojechałam wyprać samochód w środku.Bagatela 4 godziny to trwa więc umówiłam się na inny dzień.Zamówiłam firanke do pokoju Oli a zaraz wybywam na tance z Natalka.
Jeszcze muszę dokupić prześcieradła i pieluchy tetrowe.A tak już mi się nie chce.Ochota na zakupy mi przeszła.

No i ciągle leje.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:27   #4818
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Mi powiedział ze na święta jeszcze zostane w domu ale po świetach mam sie stawić w szpitalu.. Może zostane na noc, bo przepisał mi i te wszystkie badania, morfologie nie morfologię, to już od razu wszystko zrobię na miejscu.
z tego co wiem niektórzy lekarze wolą zakładać w szpitalu, może zatrzymają Cię na jeden dzień żeby badania porobić, widocznie Twój nie zakłada w gabinecie, bezpieczniej bedzie w szpitalu

Cytat:
Aaaaa, to niech trenuje, żeby dała radę
A Twoje samopoczucie jak? Już za chwilke kwiecień, czyli wielki moment tuz tuż...
samopoczucie ok, tylko co raz bardziej namacalnie odczuwam końcówkę ciąży, zatyka mnie, męczę się strasznie szybko , tempo mam bardziej niż żółwie i innych przydasiach nawet nie wspomnę w sumie ciesze się, że jeszcze tylko 4 tygodnie maksymalnie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18238109]Aaaaa
A ja dzisiaj córy dupkę chyba wymacałam [/QUOTE]

pewnie dupka , ja Bruna też czasem klepie, ale jego najłatwiej za stopę złapać... jak się przeciąga to mi pod żebrami z prawej strony stopę wytyka
tylko, z tymi głasiami dla maluszków trzeba uważać, masowanie brzucha nawet przy smarowaniu balsamem lub głąsianiu dziecka może doprowadzić do skurczy i porodu... więc delikatnie i raczej przez chwilkę

Cytat:
Cześć
Jestem już po wizycie u ginka. Wszystko ok wyniki idealne, tylko mimo zapewnień gina co do serduszka ja sobie oczywiście poprzybierałam do głowy i cąły c zas myślę. Bo jak ostatnio robił USG to obliczał wg jakiegoś tam wzoru wielkość serca- chyba otym pisałam zresztą- i wyszło że jest duże w górnej granicy normy, ale że wszystko jest ok- no i teraz za każdym razem kontroluje serduszko i długo dokłądnie ogląda.
wszystko jest ok, nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Dziś miałam wizytę u ginki. Szyjka nadal ok. 2,6 cm, zamknięta czyli bez zmian na tym polu. Tylko mała coś niewiele urosła, bo teraz waży ciut ponad 1700 gram (32tc+6), a 2 tygodnie temu niecałe 1700 gram
dzieci nie rosną równo, w niektórych tygodniach szybciej w innych wolniej, nie martw się, wszystko jest ok, następnym razem malutka nadrobi

Cytat:
Jestem juz po wizycie i jestem zalamana. Okazalo sie, ze z szyjki trzyma mi tylko 0,5 cm i jej zewnetrzna czesc jest rozwarta juz, i ogolnie jest miekka. Lekarz przepisal mi luteine. I mam sie zglosic za 10 dni na kontrole. powiedzial, ze jak tak dalej pojdzie to czeka mnie szpital i podawanie lekow na wyksztalcenie pluc u dziecka. A juz sie cieszylam, ze mi sie poprawilo a tu dupa blada. Kazal mi sie oszczedac i to bardzo. Tyle ze juz prawie nic nie robie, nawet jak pozmywam to siwto jest w domu. A on powiedzial, ze to nie musi byc wynikiem wysilku fizycznego tylko taka mam gospodarke hormonalna i robi mi sie tak bez powodu.
dziwne, że przy tak krótkiej szyjce nie wysłał Cię na założenie pessarium lub szwu... to daje zdecydowanie lepsze efekty niż leżenie i łykanie tabletek...
na rozwój płucek bierze się sterydy
w każdym razie nie denerwuj się, wszystko będzie ok, oszczędzaj się i odpoczywaj jak najwięcej

Cytat:
Według mnie tak samo..
Karuzela na pilot, dla mnie to już bajer zbędny
Ubranko na wyjścia ku zazdrości innym mam
No lista do szpitala to każdy szpital ma swoją.

Ale zastanawiam się, po co legitymacja studencka?!
i zaświadczenie o płaceniu składek zdrowotnych?
zaświadczenie jest potrzebne tym dziewczynom, które potrzebują zwolnienia lekarskiego na czas pobytu w szpitalu

Cytat:
położna mówiła, że na początku paznokietki są długi ale i bardzo delikatne i bardzo trudno jest odróżnić, gdzie kończy się na paluszku ten paznokietek do obcięcia, a gdzie zaczyna żywa tkanka... zupełnie niechcący można zrobic maluszkowi krzywdę i skaleczyć go, co może doprowadzić do zakażenia. lepiej odczekać dwa, trzy tygodnie i dopiero wtedy obciąć paznokietki

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:29   #4819
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Witaj

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 14:44   #4820
Linka24
Wtajemniczenie

Dziewczyny, chciałam was zapytac co do Jumpera jak jest regulowane oparcie w spaxerówce?? MOja kuzynka tez go ma i u niej reguluje się to oparcie takimi koszmarnmi i nieporęcznymi pasami... czy w waszych modelach tez tak jest?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 15:41   #4821
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
z tego co wiem niektórzy lekarze wolą zakładać w szpitalu, może zatrzymają Cię na jeden dzień żeby badania porobić, widocznie Twój nie zakłada w gabinecie, bezpieczniej bedzie w szpitalu

samopoczucie ok, tylko co raz bardziej namacalnie odczuwam końcówkę ciąży, zatyka mnie, męczę się strasznie szybko , tempo mam bardziej niż żółwie i innych przydasiach nawet nie wspomnę w sumie ciesze się, że jeszcze tylko 4 tygodnie maksymalnie

pewnie dupka , ja Bruna też czasem klepie, ale jego najłatwiej za stopę złapać... jak się przeciąga to mi pod żebrami z prawej strony stopę wytyka
tylko, z tymi głasiami dla maluszków trzeba uważać, masowanie brzucha nawet przy smarowaniu balsamem lub głąsianiu dziecka może doprowadzić do skurczy i porodu... więc delikatnie i raczej przez chwilkę

wszystko jest ok, nie martw się na zapas

dzieci nie rosną równo, w niektórych tygodniach szybciej w innych wolniej, nie martw się, wszystko jest ok, następnym razem malutka nadrobi

dziwne, że przy tak krótkiej szyjce nie wysłał Cię na założenie pessarium lub szwu... to daje zdecydowanie lepsze efekty niż leżenie i łykanie tabletek...
w każdym razie nie denerwuj się, wszystko będzie ok, oszczędzaj się i odpoczywaj jak najwięcej

zaświadczenie jest potrzebne tym dziewczynom, które potrzebują zwolnienia lekarskiego na czas pobytu w szpitalu

położna mówiła, że na początku paznokietki są długi ale i bardzo delikatne i bardzo trudno jest odróżnić, gdzie kończy się na paluszku ten paznokietek do obcięcia, a gdzie zaczyna żywa tkanka... zupełnie niechcący można zrobic maluszkowi krzywdę i skaleczyć go, co może doprowadzić do zakażenia. lepiej odczekać dwa, trzy tygodnie i dopiero wtedy obciąć paznokietki
Ahaaa...
No to nie bede obcianała przez pierwsze tygodnie paznokietek

Stary 2010-03-31, 16:16   #4822
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Dziewczyny chciałam się Was zapytać czy Wy kupiłyście lub rozglądacie się za wózkami głębokimi?
Czytałam gdzieś na forum wypowiedź jednej ze sprzedawczyń takich wózków, że nie warto inwestować w wózek głęboki jeśli dzieciątko urodzi się na wiosnę czy w lato ponieważ nie ma sensu pakować je w gondolę, która ma za zadanie chronić przed zimnem..
Myślicie, że warto zatem kupić od razu spacerówkę z możliwością ustawienia oparcia na leżąco

Stary 2010-03-31, 16:28   #4823
jamaicaP
Rozeznanie

heeeej kobitki...!
padam na twarz!
od poniedzialku urzedy urzedy urzedy .... ale udalo sie! nie bedzie kar ze skarbowki wiec wiecej strachu niz to warto ale lepiej w ta strone niz w druga....
w poniedzialek maz mnie zawiozl pomino ze mu sie nie chcialo... ale poprosilam.. naprawde sama nie dalabym rady nienawidze urzedow....
po fakcie jak juz wrocilismy przyznal, ze faktycznie dobrze ze pojechal ze mna, bo droga dluga i by mnie wytrzeslo no i zawsze to jakos lepiej we dwoje...
meska pomoc.... nieoceniona dopoki chlop ci nie powie jak to on sie poswieca....hehhee

dzis juz sama pojechalam bo juz wiedzialam co i jak... ale zmeczona jestem na maksa... nogi sie odezwaly... nie wyspalam sie wcale ....zaraz sie klade i mam wszystko gdzies.... no moze jeszcze poza obiadem .. mniam

wogole zauwazylam ze jakos ostatnio brzuszek mi urosl sporo, co rowniez zauwazyl maz... on to ma wielka radoche z tego mojego brzucha hihihi

i odebralam wyniki tej glukozy!
na czczo mialam 82mg/dl a po godzinie po wypiciu 50 g glukozy mam 105 mg/dl wiec chyba jak najbardziej w normie prawda...?
jutro mam wizyte u gina wiec sie dowiem )

usypiam...

paaaa dziewczeta, trzymajcie sie.... popislaabym jeszcze ale mi net siada cos ... i nie mam cierpliwosci...
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:41   #4824
yolanda9
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez wybrałam Tako Jumper X z większymi kołami zielono - czarny, ale jeszcze nie kupiłam. To juz raczej ostateczny wybór. Więc nie tylko ślązaczki mają podobne gusta widać

yolanda ale narobiłas smaka...
widocznie
Cytat:
A właśnie powiedzcie mi bierzecie do szpitala Tantum Rosa, bo ja wzięłam i do tego chyba wezmę jakąś miseczkę albo kubeczki jednorazowe do przygotowania no bo jak?
Ten specyfik wszystkie kupujecie? Bo u mnie na liście wyprawkowej ze szpitala tego nie ma i się zastanawiam czy mimo wszystko się w to zaopatrzyć ...
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Jeszcze muszę dokupić prześcieradła i pieluchy tetrowe.A tak już mi się nie chce.Ochota na zakupy mi przeszła.
Ja też już mam dosyć

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość
a do którego tygodnia w razie porodu bierze się te sterydy?
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam was zapytac co do Jumpera jak jest regulowane oparcie w spaxerówce?? MOja kuzynka tez go ma i u niej reguluje się to oparcie takimi koszmarnmi i nieporęcznymi pasami... czy w waszych modelach tez tak jest?
Oparcie w spacerówce opuszcza się naciskając dźwigienkę, która jest z tyłu oparcia, natomiast podnosi się pchając poprostu za oparcie do góry
Cytat:
Dziewczyny chciałam się Was zapytać czy Wy kupiłyście lub rozglądacie się za wózkami głębokimi?
Czytałam gdzieś na forum wypowiedź jednej ze sprzedawczyń takich wózków, że nie warto inwestować w wózek głęboki jeśli dzieciątko urodzi się na wiosnę czy w lato ponieważ nie ma sensu pakować je w gondolę, która ma za zadanie chronić przed zimnem..
Myślicie, że warto zatem kupić od razu spacerówkę z możliwością ustawienia oparcia na leżąco
Ja osobiście uważam, że bez względu na porę roku gondola jest niezastąpiona. Nie wyobrażam sobie aby takie malusie dziecko wozić w spacerówce przypięte pasami no bo bez pasów mogłoby wypaść z wózka.... absolutnie bez gondoli według mnie się nie obędzie

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
i odebralam wyniki tej glukozy!
na czczo mialam 82mg/dl a po godzinie po wypiciu 50 g glukozy mam 105 mg/dl wiec chyba jak najbardziej w normie prawda...?
jutro mam wizyte u gina wiec sie dowiem )
bardzo ładne wyniki

Edytowane przez yolanda9
Czas edycji: 2010-03-31 o 16:42
yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 16:42   #4825
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Żadna spacerówka nie bedzie idealna dla noworodka, niemowlaczka..
Myślę ze warto zainwestować w gondole dla bezpieczeństwa dla dziecka

Stary 2010-03-31, 16:52   #4826
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

Cytat:
Napisane przez yolanda9
Ja osobiście uważam, że bez względu na porę roku gondola jest niezastąpiona. Nie wyobrażam sobie aby takie malusie dziecko wozić w spacerówce przypięte pasami no bo bez pasów mogłoby wypaść z wózka.... absolutnie bez gondoli według mnie się nie obędzie
Cytat:
Napisane przez "kardashi''
Żadna spacerówka nie bedzie idealna dla noworodka, niemowlaczka..
Myślę ze warto zainwestować w gondole dla bezpieczeństwa dla dziecka
No właśnie też mi to śmierdziało, dobrze że rozwiałam wątpliwości

Stary 2010-03-31, 17:41   #4827
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

Cytat:
sprzedawcy i te ich teorie...

mi jeden babsztyl w sklepie kiedyś wygarnął, że co ja za durne pytania zadaję? wózek się pcha a nie nosi, i on ma mieć to i tamto, a nie jakieś fanaberie... spytałam oczywiście o wagę wózeczka

ale maluszka w spacerówce wozić? to dopiero kobita wymyśliła...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 17:44   #4828
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
witam nową mamuśkę
ja jeszcze się nie pakuję do szpitala

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-31, 18:05   #4829
Gringoo
Rozeznanie

GG do Gringoo

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1826568 4]sprzedawcy i te ich teorie...

mi jeden babsztyl w sklepie kiedyś wygarnął, że co ja za durne pytania zadaję? wózek się pcha a nie nosi, i on ma mieć to i tamto, a nie jakieś fanaberie... spytałam oczywiście o wagę wózeczka

ale maluszka w spacerówce wozić? to dopiero kobita wymyśliła... [/QUOTE]
Dziwni są ci ludzie naprawde..
Przecież po to tam jest żeby udzielać odpowiedzi, jak ktoś pyta!
Eh nie wiem skąd się tacy ludzie biorą i kto ich w ogóle zatrudnia, skoro żadną przyjemnością dla nich jest tam pracować
Cytat:
Napisane przez iza240
witam nową mamuśkę
ja jeszcze się nie pakuję do szpitala
To dobrze bo już zaczęłam panikować, że nadszedł na mnie czas

Stary 2010-03-31, 18:21   #4830
Marta1122
Rozeznanie

witam, gratki za wszystkie wizytyi trzymam też kciuki żeby za szybko dzieciaczkom się nie śpieszyło coniektórym..
ja już po egzaminie zdałyśmy na 5 i to u prodziekana hihi
zmokłam dziś okropnie brr
zamówiłam dziś termometr i podgrzewacz z nijakiej firmy Sissi??na allegro-bardzo dużo tego gość sprzedaje i zaryzykowałam..
zmykam odpoczywać

niunia jest z nami!:confuse d:

8.08.2009 10 rocznica znajomości i nasz ślub

Edytowane przez Marta1122
Czas edycji: 2010-03-31 o 18:23
Marta1122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości