|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7
Cytat:
Sól nie jest zabroniona. Dobrze ją ograniczać, bo zatrzymuje wodę w organizmie. Warzywa w drugiej fazie jak najbardziej. Sok z pomarańczy? Nie wiem, gdzie znalazłaś ten przepis, ale owoce nie dla nas. Dopiero w trzeciej fazie. Może chodzi o sok z cytryny. W małej ilości jest dopuszczalny.
|
|
#4022 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przygarniemy A co by nie Witaj ![]() Ide spac. Strasznie boli mnie glowa Nie lubie jak sa takie duze zmiany pogody ![]() Dobranoc
|
|
#4023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny nie było mnie tutaj troszeczkę...ale mam nadzieje, że nie jesteście na mnie złe
Dorota, jaka zmiana !! Wyglądasz świetnie i gratuluje Ci A co do mojej wagi – to się zdziwiłam dzisiaj- ponieważ pokazała mi 58,3 kg. No nie mogłam w to uwierzyć - i dalej nie wierze, bo jeszcze w poniedziałek rano warzyłam 59,5 kg. No chyba, że moja waga się zepsuła. ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- oj tak Emila ma racje, pewnego razu chciałam zrobić jakiś mus lub suflet z ksiązki Dukana - troszkę mi nie wyszło.
|
|
|
|
#4025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4026 |
|
Zadomowienie
|
Cofnęłam się w wątku o kilka stron i zobaczyłam zdjęcia. Dziewczyny - GRATULUJĘ !!! Proszę o więcej zdjęć bo to olbrzymia motywacja
![]() A swoją drogą dziś zaczęłam dietę a raczej zmieniam swoje nawyki żywieniowe, a w tę sobotę i następną imprezki. Poradźcie jeszcze, proszę, co jeść wtedy ![]() Czy mam sobie upiec np. serniczek i go wziąć ze sobą? Bo niestety ale uwielbiam słodycze i już nie mogę się doczekać jak jutro upiekę ciasteczka owsiane, oczywiście Dukanowskie. Dziś jadłam serek naturalny Sunmilk i muszę przyznać, że jest pyszny, narazie nie tęsknię za smakowymi serkami ale to dopiero początek walki; wiem, że potem będzie trudniej więc co i rusz będę sobie przygotowywać różnego rodzaju deserki. Ale muszę wytrwać i mam nadzieję, że tutaj otrzymam wsparcie ![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#4027 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo Cię ubyło Musimy się na randkę z patykami umówić, żeby mi się tylko tyłek chciało ruszyć do prawdziwego pisania, ehh... Ja spadam do łóżka, wymarzłam się dzisiaj i ciągle głodna byłam. Dopadłam się do gotowanej rolady z boczku(chudego!) i papryki, mama o nim zapomniała, a takie cudo jej wyszło ![]() I tak wygrałam, bo cały czas chodził za mną sernik z rosą i nie ruszyłam A mięso to mięso Na II żarłam schaby, ale się nie przyznawałam To adijos ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak zrobię, pójdę jutro do przychodni i się zważę.Jakoś tak nie skojarzyłam z tą 3 fazą. Dzięki |
|
|
|
|
#4030 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
qcze nie umiem się jeszcze posługiwać do końca forum,więc wybaczcie .Ok,przekonałyście mnie!1o dni uderzenia to faktycznie przesada-może wiele tłumaczyć dlaczego z czasem rzucałam się bez ograniczeń na jedzienie Ufam Wam moje drogie,bo widzę,że wiele z Was osiąga swój cel .Nie jestem jednak pewna,czy powinnam stosować zatem 5/5?Widzę,że niektóre z Was stosują 4/3... Dziś 2gi dzień uderzeniowej,w mej szufladzie czai się mleczna zmora z orzechami(ćwiczenie silnej woli.. ),ale jak na razie mnie nie kusi
Edytowane przez ezoanna Czas edycji: 2010-04-06 o 23:35 Powód: Aaa..i czy ważycie się codziennie w f.uderzeniowej?Czy tylko dnia 1szego i ostatniego?Nie chcę się za szybko zniechęcać.. |
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smietanowiec tez podobno bardzo dobry jestna szybkie deserki wiesniak z cynamonem serek homo na wszystkie smaki - waniliowy, smietnkowy, przed okresem czekoladowy z rumem ![]() omlet na slodko ptasianka
|
|
#4032 |
|
Raczkowanie
|
Nie rusoj!
|
#4033 | ||||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Monia_35;18384244]
Cytat:
Cytat:
Jesteście kochane z tymi zdjęciami! Oszałamiające efekty strasznie motywują!Cytat:
Cytat:
![]() Spadam do łóżka, bo czas błogiego lenistwa nadszedł końca i jutro szara rzeczywistość. Dobranoc
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tryb wybierzesz pozniej 4/3 to duze nagiecie zasad jest, najpierw zobacz jak bedzie Ci szlo w normalnym trybie 5/5, 3/3, 1/1 ja na 3/4 przeszlam po miesiacu, jak podczas choroby nie mialam ochoty na stanie przy garach a ze to bylo w srodku tygodnia to jeszcze czasu brak, dlatego dni pw mam w weekend i ostro daje z warzywami zeby uzupelnic witaminki
|
|
#4035 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4036 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Monia_35;18384244]
Cytat:
SUPER WYGLĄDASZ !! i wszytskim innym dziewczynom gratulujespadków !! pieknie ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- życzę Wszystkim dukającym dobrej nocy i dalszych spadków ! Dobranoc
|
|
|
|
|
#4037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() młodsza, zgrabna - nowa Ty dosłownie, naprawdę super
|
|
#4038 |
|
Przyczajenie
|
Popróbuję zatem!Najpierw 5/5 i ten test sobie strzele,ale to jutro,bo nie mam do tego głowy dziś.
Ajjj...Jak często wchodzicie na wagę?Nie chcę popaść w jakieś szaleństwo .
|
|
|
|
#4039 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4040 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
codziennie pol po wstaniu z lozka, po wc i na czczo - uciazliwe, ale nie wytrzymalabym gdybym nie poznala swojej wagi waga stoi w miejscu czesto uczeszczanym przeze mnie wiec szybciutko wskakuje w ciagu (nie mam pojecia po co ) no i wieczorem przed pojsciem spac, bo: lubie wiedziec czego mam sie spodziewac rano i strasznie przyjemnie jest ogladac coraz to mniejsza wage, nawet jak zaladek mam zaladowany do pelna ![]() waz sie codziennie, bedziesz miec pelną kontrole nad dietą i bedziesz wiedziala jaki tryb wybrac
|
|
#4042 |
|
Przyczajenie
|
Brzydale z Was dziewczęta
!Zmykam spać,a z rańca na wagę.Monitoring będzie rzecz jasna!Dziękuję za rady .Niebawem przyjdę po następne:P.Dobranoc
|
|
|
|
#4043 |
|
Raczkowanie
|
BARDZO dziekuje za ksiazke!!!
![]() skracaja sie moje cierpienia...bo wydrukowalam sobie pierwsze kilkadziesiat stron. No i zabieram sie bo kilogramy czekaja!! A wy wszystkie ktore zamiescilyscie zdiecia!!!! to po prostu niesamowite!!! Wspaniale efekty! Gratuluje!!! ...i prosze o wiecej, bo nie ma nic bardziej mtywujacego niz zobaczyc na wlasne oczy ![]() ...a co do naszych lubych...to sadze ze kazda z nas wie tak na prawde w glebi serca...czy wybaczyc, czy zrobic wielka sprawe. chyba nie ma jednej recetepty na wszystkie zwiazki. Ale wiem jedno....ze mozna je mierzyc tylko miara wlasnego serca. Ja z moim bylym chlopakiem bylam przez 5 lat...studiowalismy razem, potem wyjechalismy z polski...czyli zamieszkalismy razem..i zaczelismy zyc niby razem, ale obok siebie. Do tego on oczekiwal ze bede jego praczka, sprzataczka, kucharka. I tak sie rozchdzilismy....stawalis my sie 'starym malzenstwem', ktore w 2 nie widzi nic wiecej. On w styczniu zeszlego roku polecial do polski..niby prawo jazdy robic...ale oboje w glebi serca chyba wiedzielismy ze sie nie zobaczymy. i tak ja po 2 miesiacach uslyszalam ze on nie chce wracac do irlandii, a ja nie chce do polski. jednak ciesze sie z takiego rozwiazania. byl nam latwo. nie musielismy sie widywac...po ptostu umarlo smiercia naturalna. A przez ostatnie 2 lata ciaglismy to tylko dlatego ze zadne z nas nie mialo odwagi tego zakonczyc. Rok po tym poznalam wspanialego mezczyzne. No i wpadlam po uszy...ale szczesliwie. Jest irlandczykiem...i prawie doslowne nosi mnie na rekach (hmmm...z jakichs powodow tu jestem...za ciezka jestem )No i teraz przyszlo powalczyc z kilogramami. od przyazdu do irlandii przytylam 18 kg Wiec kazda z was wie jak sie czuje.....zle. Nie mam obsesji na punkcie wagi...ale po prostu zaczelo mi to przeszkadzac. no i przezylam szok patrzac na swoje zdiecia..gdy sie nie poznalam ![]() Tak wiec chwilowo powiem dobranoc..i .dziekuje wam za pomoc .
|
|
|
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, ja po radę. jak myślicie, mogę pic sobie zieloną herbatę z 5% zawartością owocu maliny? (jestem na II f. )
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czopek w pupe?????????????????????/ ja slyszalam na korytarzu jak ludzie wyli i wrzeszczeli z bolu, obawiam sie,ze pomylilas te dwa pojecia i moze chodzilo Ci o hydrokolonoterapie- to tak, tutaj oczyszaczaja jelito natomiast kolonoskopia to badanie, ktore czesto sie stosuje przy diagnostyce jelita grubego bol przy tym nieziemski- gorszy od porodu, do tego przygotowania sa bardzo traumatyczne |
|
|
|
|
#4047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
patrzac na takie fotki wierze, ze i mi sie uda
|
|
|
#4048 | |||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Cholera jasna, dzisiaj na wadze było pół kg więcej niż po półtora miesięcznym obżarstwie bo nawet nie pocieszyło mnie to, żę ubrałam dzisiaj "spódnicę prawdy" ![]() Cytat:
Cytat:
A swoją drogą Ty masz chude w dresach i i tak wyglądasz super ![]() Cytat:
coś mi się tu nie podoba, bo ja mam dokładnie odwrotnie, a identyczne liczby. Węszę tu jakiś podstęp
|
|||
|
|
|
#4049 |
|
Raczkowanie
|
Oficjalnie dołączyłam do Dukających Wizażanek
Choć ... w moim pierwszym dniu uderzeniówki popełniłam grzech .. a może to był ostatni dzień "starej mnie" ?? otóż o 3 w nocy wypiłam sok marchwiowy ale juz rano. kawka - gorzka ale za jakis czas sie przyzwyczaje ... do tego wedzony pstrąg.. do pracy mam jajca z natka pietruszki a w lodowce marynuje sie kurczaczek w przyprawach
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Od dziś zaczęłam dietę proteinową, był to mój pierwszy dzień i jestem zadowolona. Już długo czytałam o tej diecie, wreszcie się zdecydowałam. Ale mam kilka wątpliwości, bo w I fazie zabroniona jest sól, warzywa itp. A przeczytałam przepisy Dukana i w większości jest sól, pieprz. W niektórych papryka, sok z pomarańczy. Więc trochę się pogubiłam - niby żeby schudnąć to można jeść tylko i wyłącznie co jest na liście a z drugiej strony sam twórca diety do większości przepisów daje sól
Mogłybyście mi to jakoś wyjaśnić??

Nastepne trzy swieta 67kg.

Czy mam sobie upiec np. serniczek i go wziąć ze sobą? Bo niestety ale uwielbiam słodycze i już nie mogę się doczekać jak jutro upiekę ciasteczka owsiane, oczywiście Dukanowskie. Dziś jadłam serek naturalny Sunmilk i muszę przyznać, że jest pyszny, narazie nie tęsknię za smakowymi serkami ale to dopiero początek walki; wiem, że potem będzie trudniej więc co i rusz będę sobie przygotowywać różnego rodzaju deserki. Ale muszę wytrwać i mam nadzieję, że tutaj otrzymam wsparcie 

Tak zrobię, pójdę jutro do przychodni i się zważę.

coś mi się tu nie podoba, bo ja mam dokładnie odwrotnie, a identyczne liczby. Węszę tu jakiś podstęp