Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-06, 23:06   #4021
Dorota5
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 7

Cytat:
Napisane przez ch_aga Pokaż wiadomość
Witam Od dziś zaczęłam dietę proteinową, był to mój pierwszy dzień i jestem zadowolona. Już długo czytałam o tej diecie, wreszcie się zdecydowałam. Ale mam kilka wątpliwości, bo w I fazie zabroniona jest sól, warzywa itp. A przeczytałam przepisy Dukana i w większości jest sól, pieprz. W niektórych papryka, sok z pomarańczy. Więc trochę się pogubiłam - niby żeby schudnąć to można jeść tylko i wyłącznie co jest na liście a z drugiej strony sam twórca diety do większości przepisów daje sól Mogłybyście mi to jakoś wyjaśnić??
Pozdrawiam
Witaj.
Sól nie jest zabroniona. Dobrze ją ograniczać, bo zatrzymuje wodę w organizmie.
Warzywa w drugiej fazie jak najbardziej. Sok z pomarańczy? Nie wiem, gdzie znalazłaś ten przepis, ale owoce nie dla nas. Dopiero w trzeciej fazie. Może chodzi o sok z cytryny. W małej ilości jest dopuszczalny.
Stary 2010-04-06, 23:07   #4022
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez gosiaika Pokaż wiadomość
No to sie doczekałam zarówno ja jak i Wy moich foteczek
Pierwsze dwa u gory nie musze mowic ?? Listopad 92kg. Nastepne trzy swieta 67kg.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że mnie przygarniecie
Przygarniemy A co by nie Witaj

Ide spac. Strasznie boli mnie glowa Nie lubie jak sa takie duze zmiany pogody

Dobranoc

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:13   #4023
ch_aga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
a najlepiej ksiazke z przepiasami wywal w kąt i zajrzyj do naszej przepisowni
Bardzo dziękuję, korzystam
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:17   #4024
Zaba885
Raczkowanie

Hejka dziewczyny nie było mnie tutaj troszeczkę...ale mam nadzieje, że nie jesteście na mnie złe
Dorota, jaka zmiana !! Wyglądasz świetnie i gratuluje Ci

A co do mojej wagi – to się zdziwiłam dzisiaj- ponieważ pokazała mi 58,3 kg. No nie mogłam w to uwierzyć - i dalej nie wierze, bo jeszcze w poniedziałek rano warzyłam 59,5 kg. No chyba, że moja waga się zepsuła. Czy to normalne - takie skoki ?!

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Cytat:
Bardzo dziękuję, korzystam
Pozdrawiam
oj tak Emila ma racje, pewnego razu chciałam zrobić jakiś mus lub suflet z ksiązki Dukana - troszkę mi nie wyszło. no i musiałam wyrzucić.
Zaba885 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:17   #4025
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny nie było mnie tutaj troszeczkę...ale mam nadzieje, że nie jesteście na mnie złe
Dorota, jaka zmiana !! Wyglądasz świetnie i gratuluje Ci

A co do mojej wagi – to się zdziwiłam dzisiaj- ponieważ pokazała mi 58,3 kg. No nie mogłam w to uwierzyć - i dalej nie wierze, bo jeszcze w poniedziałek rano warzyłam 59,5 kg. No chyba, że moja waga się zepsuła. Czy to normalne - takie skoki ?!
Normalne. Ciesz się. I nie płacz, jak trochę podskoczy. Dziękuję pięknie za miłe słowa
Stary 2010-04-06, 23:21   #4026
ch_aga
Zadomowienie

Cofnęłam się w wątku o kilka stron i zobaczyłam zdjęcia. Dziewczyny - GRATULUJĘ !!! Proszę o więcej zdjęć bo to olbrzymia motywacja
A swoją drogą dziś zaczęłam dietę a raczej zmieniam swoje nawyki żywieniowe, a w tę sobotę i następną imprezki. Poradźcie jeszcze, proszę, co jeść wtedy Czy mam sobie upiec np. serniczek i go wziąć ze sobą? Bo niestety ale uwielbiam słodycze i już nie mogę się doczekać jak jutro upiekę ciasteczka owsiane, oczywiście Dukanowskie. Dziś jadłam serek naturalny Sunmilk i muszę przyznać, że jest pyszny, narazie nie tęsknię za smakowymi serkami ale to dopiero początek walki; wiem, że potem będzie trudniej więc co i rusz będę sobie przygotowywać różnego rodzaju deserki. Ale muszę wytrwać i mam nadzieję, że tutaj otrzymam wsparcie
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:24   #4027
Zaba885
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsze dwa u gory nie musze mowic ?? Listopad 92kg. Nastepne trzy swieta 67kg.
SUPER wyglądasz GRATULUJE
Dzięki Wam dziewczyny mam coraz większą motywacje i wiem, że warto być na dziecie dukana !
Stary 2010-04-06, 23:29   #4028
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Gosia Wyglądasz super Dużo Cię ubyło
Musimy się na randkę z patykami umówić, żeby mi się tylko tyłek chciało ruszyć do prawdziwego pisania, ehh...

Ja spadam do łóżka, wymarzłam się dzisiaj i ciągle głodna byłam. Dopadłam się do gotowanej rolady z boczku(chudego!) i papryki, mama o nim zapomniała, a takie cudo jej wyszło Tłuste części dostały koty
I tak wygrałam, bo cały czas chodził za mną sernik z rosą i nie ruszyłam A mięso to mięso Na II żarłam schaby, ale się nie przyznawałam
To adijos

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:32   #4029
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
moze idz do przychodni zdrowia albo do apteki - zwazyc sie musisz - 3 faza trwa tyle ile sie schudlo na diecie wiec skad bedziesz wiedziec ile masz ja robic
Racja nie pomyślałam o tym Tak zrobię, pójdę jutro do przychodni i się zważę.
Jakoś tak nie skojarzyłam z tą 3 fazą. Dzięki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:34   #4030
ezoanna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aggie30 Pokaż wiadomość
Test Dukana
Ja tylko krótko-sama jak zaczynałam postanowiłam sobie zrobić 10 dni uderzeniówki-ale już po 5 dniach było stop na wadze. Sama zauważysz jak ci nic nie bedzie sie ruszało z wagą po 4-góra 5 dniach to skacz na PW. Po co się meczyć?A przecież na PW i tak tracisz kg.powodzenia.

qcze nie umiem się jeszcze posługiwać do końca forum,więc wybaczcie.
Ok,przekonałyście mnie!1o dni uderzenia to faktycznie przesada-może wiele tłumaczyć dlaczego z czasem rzucałam się bez ograniczeń na jedzienie.
Ufam Wam moje drogie,bo widzę,że wiele z Was osiąga swój cel .
Nie jestem jednak pewna,czy powinnam stosować zatem 5/5?Widzę,że niektóre z Was stosują 4/3...
Dziś 2gi dzień uderzeniowej,w mej szufladzie czai się mleczna zmora z orzechami(ćwiczenie silnej woli..),ale jak na razie mnie nie kusi

Edytowane przez ezoanna
Czas edycji: 2010-04-06 o 23:35 Powód: Aaa..i czy ważycie się codziennie w f.uderzeniowej?Czy tylko dnia 1szego i ostatniego?Nie chcę się za szybko zniechęcać..
ezoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:35   #4031
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Cofnęłam się w wątku o kilka stron i zobaczyłam zdjęcia. Dziewczyny - GRATULUJĘ !!! Proszę o więcej zdjęć bo to olbrzymia motywacja
A swoją drogą dziś zaczęłam dietę a raczej zmieniam swoje nawyki żywieniowe, a w tę sobotę i następną imprezki. Poradźcie jeszcze, proszę, co jeść wtedy Czy mam sobie upiec np. serniczek i go wziąć ze sobą? Bo niestety ale uwielbiam słodycze i już nie mogę się doczekać jak jutro upiekę ciasteczka owsiane, oczywiście Dukanowskie. Dziś jadłam serek naturalny Sunmilk i muszę przyznać, że jest pyszny, narazie nie tęsknię za smakowymi serkami ale to dopiero początek walki; wiem, że potem będzie trudniej więc co i rusz będę sobie przygotowywać różnego rodzaju deserki. Ale muszę wytrwać i mam nadzieję, że tutaj otrzymam wsparcie
Pozdrawiam
zabierz sowoje jedzonko tylko w ilosci hurtowej bo jak sie reszta towarzysta dowie ze serniczek nie tuczy, a odchudza, to dla Ciebie zostanie tylko wylizanie talerza(robilam sernik Megi - z kleksami z kakao (troche masy sernikowej wymieszanej z odrobina kakao i pochlapalam po calosci) smietanowiec tez podobno bardzo dobry jest

na szybkie deserki
wiesniak z cynamonem
serek homo na wszystkie smaki - waniliowy, smietnkowy, przed okresem czekoladowy z rumem
omlet na slodko
ptasianka
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:37   #4032
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ezoanna Pokaż wiadomość
Dziś 2gi dzień uderzeniowej,w mej szufladzie czai się mleczna zmora z orzechami(ćwiczenie silnej woli..),ale jak na razie mnie nie kusi
Nie rusoj!
Stary 2010-04-06, 23:38   #4033
itsmemarti
Raczkowanie

[QUOTE=Monia_35;18384244]
Cytat:
Napisane przez Monia_35 Pokaż wiadomość
Witam!!! Z tutułu tego ze sie nie udzielam zbyt czesto ale jestem zWami od stycznia tez sie pochwale...coprawde dopiero 7kg za mna ale cwicze i sa efekty. Pierwsze zdjecia z zeszłego roku a dwa ostatnie z marca
Cytat:
Jesteście kochane z tymi zdjęciami! Oszałamiające efekty strasznie motywują!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Dziewczynki macie jakiś pomysł jak tu sprawdzić wagę bez wagi LOL

Kurcze chyba będę musiała zainwestować jednak w ten durny przyrząd...
35 zł w netto.

Cytat:
Napisane przez Chooo Pokaż wiadomość
Ta, mój też jest mechanikiem, ma swój warsztat i tylko auta mu w głowie, pracuje cąłymi dniami, jak sie ze mną umawia czasem to odwołuje, bo np. babce samochodu nie zrobił i musi skończyć.
Jak mój ojciec go poprosił, by pojechal z nim po samochod na drugi koniec Polski, to się w terminarz musiał wpisywać... Tia... Kiedyś to mojemu chłopu zależało żeby punktować u teściów, teraz to nie skomentuję...
Znajduje on dla mnie czas, jestem jego numerem 1, ale wiadomo, że kobieta porównuje zawsze do najlepszych chwil - zazwyczaj do początków i na pewno po 6latach nie jest już tak samo kolorowo
Jestem silną kobietą (Skorpion), zawsze stawiałam na swoim, kłótliwa, pamiętliwa jestem co nie miara, ale ostatnio to mam problem, by się nawet na niego obrazić, jak się na mnie spojrzy ten mój okropny, 190cm chłop, wielki jak Pudzian, groźny jak nawet nie wiem kto chłop tymi zielonymi oczami pełnymi miłości, skruchy i oddania jak szczeniaczek (nie udaje, tylko na prawdę jest mu przykro - nie bierze mnie na oczy, bo się kiedyś nauczył, że to nic nie daje) to mięknę od razu, a kiedyś potrafiło to na mnie nie działać
Podsumuję: nienawidzę go za to, że go kocham
Pomimo wszystko wypowiadasz się o nim pozytywnie i z wielkim uczuciem, więc wydaje mi się, że wszystko będzie ok. I tego Ci dodatkowo życzę!

Spadam do łóżka, bo czas błogiego lenistwa nadszedł końca i jutro szara rzeczywistość. Dobranoc
Stary 2010-04-06, 23:40   #4034
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Ok,przekonałyście mnie!1o dni uderzenia to faktycznie przesada-może wiele tłumaczyć dlaczego z czasem rzucałam się bez ograniczeń na jedzienie.
Nie jestem jednak pewna,czy powinnam stosować zatem 5/5?Widzę,że niektóre z Was stosują 4/3...
zrob sobie test - z pierwszego postu, nawet dokladny jest
a tryb wybierzesz pozniej
4/3 to duze nagiecie zasad jest, najpierw zobacz jak bedzie Ci szlo w normalnym trybie 5/5, 3/3, 1/1
ja na 3/4 przeszlam po miesiacu, jak podczas choroby nie mialam ochoty na stanie przy garach a ze to bylo w srodku tygodnia to jeszcze czasu brak, dlatego dni pw mam w weekend i ostro daje z warzywami zeby uzupelnic witaminki
Stary 2010-04-06, 23:45   #4035
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Ja idę 5/5 ale nie bede sie przy tym twardo upierać-jeśli coś mi się nie spodoba to śmiało ide na 4/3. Generalnie nie męczę się na 5/5 wytrzymuję bezproblemowo. Ale jak powiedziała Emila3000 warto to wszystko na sobie wypróbować.
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-06, 23:52   #4036
Zaba885
Raczkowanie

[QUOTE=Monia_35;18384244]
Cytat:
Witam!!! Z tutułu tego ze sie nie udzielam zbyt czesto ale jestem zWami od stycznia tez sie pochwale...coprawde dopiero 7kg za mna ale cwicze i sa efekty. Pierwsze zdjecia z zeszłego roku a dwa ostatnie z marca
Kurde dziewczyny, jak my mnie motywujecie !!

SUPER WYGLĄDASZ !!

i wszytskim innym dziewczynom gratulujespadków !! pieknie

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

życzę Wszystkim dukającym dobrej nocy i dalszych spadków ! Dobranoc
Stary 2010-04-06, 23:59   #4037
Megi428
Wtajemniczenie

Cytat:
Były małe ale juz powiekszyłam .Mam nadzieje ze dobrze zobaczycie teraz co trzeba
gosiaika teraz to widać kosmiczną zmianę
młodsza, zgrabna - nowa Ty dosłownie, naprawdę super
Stary 2010-04-07, 00:03   #4038
ezoanna
Przyczajenie

Popróbuję zatem!Najpierw 5/5 i ten test sobie strzele,ale to jutro,bo nie mam do tego głowy dziś.
Ajjj...Jak często wchodzicie na wagę?Nie chcę popaść w jakieś szaleństwo.
Stary 2010-04-07, 00:05   #4039
Dorota5
Raczkowanie

Cytat:
Popróbuję zatem!Najpierw 5/5 i ten test sobie strzele,ale to jutro,bo nie mam do tego głowy dziś.
Nie wiem czy to już szaleństwo, ale codziennie
Stary 2010-04-07, 00:08   #4040
ezoanna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Dorota5 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to już szaleństwo, ale codziennie
Dobrze Gosiek!będę się Was słuchać.Oby tym razem udało mi się wytrwać.Jutro z rana pakuję się na wagę
Stary 2010-04-07, 00:12   #4041
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
4 razy dziennie minimum

codziennie pol po wstaniu z lozka, po wc i na czczo - uciazliwe, ale nie wytrzymalabym gdybym nie poznala swojej wagi waga stoi w miejscu czesto uczeszczanym przeze mnie wiec szybciutko wskakuje w ciagu (nie mam pojecia po co ) no i wieczorem przed pojsciem spac, bo: lubie wiedziec czego mam sie spodziewac rano i strasznie przyjemnie jest ogladac coraz to mniejsza wage, nawet jak zaladek mam zaladowany do pelna

waz sie codziennie, bedziesz miec pelną kontrole nad dietą i bedziesz wiedziala jaki tryb wybrac
Stary 2010-04-07, 00:24   #4042
ezoanna
Przyczajenie

Brzydale z Was dziewczęta !
Zmykam spać,a z rańca na wagę.Monitoring będzie rzecz jasna!Dziękuję za rady.Niebawem przyjdę po następne:P.

Dobranoc
Stary 2010-04-07, 01:35   #4043
_wanilka_
Raczkowanie

GG do _wanilka_ Wyślij wiadomość przez MSN do _wanilka_

BARDZO dziekuje za ksiazke!!!
skracaja sie moje cierpienia...bo wydrukowalam sobie pierwsze kilkadziesiat stron. No i zabieram sie bo kilogramy czekaja!!

A wy wszystkie ktore zamiescilyscie zdiecia!!!! to po prostu niesamowite!!!
Wspaniale efekty! Gratuluje!!! ...i prosze o wiecej, bo nie ma nic bardziej mtywujacego niz zobaczyc na wlasne oczy

...a co do naszych lubych...to sadze ze kazda z nas wie tak na prawde w glebi serca...czy wybaczyc, czy zrobic wielka sprawe. chyba nie ma jednej recetepty na wszystkie zwiazki.
Ale wiem jedno....ze mozna je mierzyc tylko miara wlasnego serca.

Ja z moim bylym chlopakiem bylam przez 5 lat...studiowalismy razem, potem wyjechalismy z polski...czyli zamieszkalismy razem..i zaczelismy zyc niby razem, ale obok siebie. Do tego on oczekiwal ze bede jego praczka, sprzataczka, kucharka. I tak sie rozchdzilismy....stawalis my sie 'starym malzenstwem', ktore w 2 nie widzi nic wiecej. On w styczniu zeszlego roku polecial do polski..niby prawo jazdy robic...ale oboje w glebi serca chyba wiedzielismy ze sie nie zobaczymy. i tak ja po 2 miesiacach uslyszalam ze on nie chce wracac do irlandii, a ja nie chce do polski. jednak ciesze sie z takiego rozwiazania. byl nam latwo. nie musielismy sie widywac...po ptostu umarlo smiercia naturalna.

A przez ostatnie 2 lata ciaglismy to tylko dlatego ze zadne z nas nie mialo odwagi tego zakonczyc.
Rok po tym poznalam wspanialego mezczyzne. No i wpadlam po uszy...ale szczesliwie. Jest irlandczykiem...i prawie doslowne nosi mnie na rekach (hmmm...z jakichs powodow tu jestem...za ciezka jestem )

No i teraz przyszlo powalczyc z kilogramami. od przyazdu do irlandii przytylam 18 kg
Wiec kazda z was wie jak sie czuje.....zle. Nie mam obsesji na punkcie wagi...ale po prostu zaczelo mi to przeszkadzac.
no i przezylam szok patrzac na swoje zdiecia..gdy sie nie poznalam

Tak wiec chwilowo powiem dobranoc..i .dziekuje wam za pomoc .
_wanilka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 06:35   #4044
loles92
Raczkowanie

GG do loles92 Send a message via Skype™ to loles92

Cytat:
łaał rewelka wyglądasz świetnie!
loles92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 07:40   #4045
senna87
Raczkowanie

czesc dziewczyny, ja po radę. jak myślicie, mogę pic sobie zieloną herbatę z 5% zawartością owocu maliny? (jestem na II f. )
senna87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 08:02   #4046
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chooo Pokaż wiadomość
Kolonoskopia to rureczka w pupę dosłownie mówiąc
Czasem ze znieczuleniem, ale zazwyczaj bez - zależy od pacjenta.
Rurka ma na końcu kamerkę i wszystko ładnie sobie lekarz obejrzy na kamerze i będzie miał obraz tego co się u Ciebie dzieje i co z tym dalej zrobić.
Kolonoskopia na pewno nie jest taką tragedią jak endoskopia, gdzie kamerkę musisz łykać i na dodatek siedzisz, na kolonoskopii kładziesz się na boku, a lekarz robi swoje - nie ma się co stresować i bać.
Z tego co wiem, to uczucie jakby no czopek wkładać
Ja tam miałam kiedyś endoskopię, żyję, traumatyczne to nie było więc spokojnie
Mialas kiedyś kolonoskopie,ze piszesz takie rzeczy?

czopek w pupe?????????????????????/
ja slyszalam na korytarzu jak ludzie wyli i wrzeszczeli z bolu,

obawiam sie,ze pomylilas te dwa pojecia i moze chodzilo Ci o hydrokolonoterapie- to tak, tutaj oczyszaczaja jelito
natomiast kolonoskopia to badanie, ktore czesto sie stosuje przy diagnostyce jelita grubego
bol przy tym nieziemski- gorszy od porodu, do tego przygotowania sa bardzo traumatyczne
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 08:11   #4047
koteczek11
Raczkowanie

Cytat:
gratulacje patrzac na takie fotki wierze, ze i mi sie uda

niestety albo i stety mały lokator w brzuchu więc ze ścisłym Dukanem rozstanie
koteczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 08:14   #4048
mara30
Zadomowienie

Witajcie
Cholera jasna, dzisiaj na wadze było pół kg więcej niż po półtora miesięcznym obżarstwie a już tak ładnie szło w dół... mam nadzieję, że to chwilowe bo nawet nie pocieszyło mnie to, żę ubrałam dzisiaj "spódnicę prawdy"

Cytat:
Bosssssko wyglądasz

Cytat:
Bosko!!!!! znam sie na tym z autopsji
A zauwazyłyscie ze na wszystkich "grubych" zdjeciach jestesmy w jakis dresach i t-shirtach a na "chudych" odstrzelone jak sie patrzy
Haha, bo teraz w końcu chce się kupować ciuchy, stroić i w ogóle
A swoją drogą Ty masz chude w dresach i i tak wyglądasz super

Cytat:
Napisane przez Zaba885 Pokaż wiadomość
No koleżanko coś mi się tu nie podoba, bo ja mam dokładnie odwrotnie, a identyczne liczby. Węszę tu jakiś podstęp
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 08:25   #4049
koteczek11
Raczkowanie

Oficjalnie dołączyłam do Dukających Wizażanek Choć ... w moim pierwszym dniu uderzeniówki popełniłam grzech .. a może to był ostatni dzień "starej mnie" ?? otóż o 3 w nocy wypiłam sok marchwiowy ale juz rano. kawka - gorzka ale za jakis czas sie przyzwyczaje ... do tego wedzony pstrąg.. do pracy mam jajca z natka pietruszki a w lodowce marynuje sie kurczaczek w przyprawach

niestety albo i stety mały lokator w brzuchu więc ze ścisłym Dukanem rozstanie
koteczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-07, 08:48   #4050
elianka
Zakorzenienie

Cytat:

też tak chcę...!
elianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości