|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
![]() ![]() 100 lat dla Bianeczki Katriny i Lenki Kolanosi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale Andre ma zasięg ![]() Ja zamierzam od 6 miesiąca ![]() Cytat:
![]() Moja ma śpiworek 6-12 dodatkowo przyrzucam kołderką. Cytat:
![]() Super, że Grzesiowi lepiej... Ola mnie się bardziej pierwsze podobają Domi - Twoje włosy są śliczne - poczekaj chociaż do ślubu... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Nio Oluś masz racje nasze dzieciaczki to takie drobinki
![]() ![]() Aniulka Agusia jak zawsze ślicznie wyglądała ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja też była bardzo grzeczniutka - najgrzeczniejsza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moja była w sukieneczce, bolerku i kapelusiku ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie chcialam wcale tego ogladac, ale otworzyla mi sie strona centralnie na zdjecie ![]() Ja wiem, ze oni poszukuja rodziny itd. ale mogli zrobic naprawde idealna rekonstrukcje taka jak zdjecie normalne a nie taki widok dawac...nie rozumiem naprawde ![]() ![]() Cytat:
Ja jak mysle o ludziach zdolnych do takich rzeczy to mam bardzo okrutne mysli, co bym z nimi zrobila... ![]() André wazy okolo 7800 wiec chyba nie tak duzo... ![]() Cytat:
![]() Bedziesz zadowolona z maty ![]() ![]() My juz po spacerku....jakas jestem nie do zycia dzisiaj.... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-04-08 o 14:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Zadomowienie
|
Kamila a nie waży więcej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Wtajemniczenie
|
ale śliczności
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1237 |
Zadomowienie
|
Ditu Madzia również ślicznie na chrzcie wyglądała. Kurcze Wam mamusiom dziewczynek to fajnie, jest tyle ciuszków dla dziewczynek. Dla chłopców jest dużo mniej. Oczywiście w sklepach i dla chłopców znajdzie się coś fajnego ale kurcze wydawać 60 zł na koszulę i 100 zł na spodnie to trochę przegięcie. I to już nawet nie chodzi o to że nas nie stać ale wydaje mi się to takie nie ekonomiczne kupować takie drogie ciuchy dla tak małego dzieciaczka. A wy jakie macie zdanie na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A udka to moj maly ma... ![]() Cytat:
Ja tez mam podobne zdanie, z tym, ze u mnie konczy sie na posiadaniu tego zdania, bo w rzeczywistosci caly czas kupuje malemu cos do ubrania... ![]() ![]()
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To całkiem nieekonomiczne - dlatego najlepszy biznes to handel małymi ubrankami ![]() Co do chłopców i dziewczynek to chłopcy są tańsi w utrzymaniu ![]() ![]() Ja kupuję różnie (również na allegro) - a w sklepach jak trafi się jakaś promocja to na zapas - znaczy ciut większe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Karenina, pieniążki raz są raz ich nie ma - więc daj boże , daj
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
Moja bestioa nie chce zasnąc i już wściekła sie robi echhh... zeżarł na obiad 2/3 słoiczka dyniowego i popił 60 ml soku marchwiowo jabłkowego
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi tez się wydaje że dla chłopców jest mniej ciuszków a jak już jest coś fajniejszego to znów cena od razu idzie w górę, dla dziewczynek jest więcej różnych różności sukieneczek spudniczek spodeneczki a dla chłopca jednak spodnie spodenki i koniec mniej do wyboru dziewczyny zauwazyłam ostatnio że moja niunia bardzo lubi leżeć na brzuszku i tak szybko fika z plecków na ten brzuszek że hej ![]() ![]() ![]() a nóżkami wywija i podwija je jakby się chciała odepchnąc i przesunąć do przodu haha strasznie fajnie to wygląda
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Zakorzenienie
|
Aniulka ślicznie wyglądała malutka na chrzcinach
![]() A mój takich cudów jak przewroty nie robi do tej pory no i nie chce długo na brzuszku leżeć... więc czasem jak ma dobry dzień kłąde go pare razy an nim... ale to i tak niewiele zmeiniło... Przez chwile mu pasi a po paru minutach zaczyna płakać choćbym nie wiem jak zabawiała. |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Zakorzenienie
|
No dobra niech bedzie ![]() Chociaz ja nie narzekam az tak na brak ciuszkow dla chlopcow - spodnie sa rozne rozniaste - poldlugie, dlugie, krotkie, w paski, kratke itd, ogrodniczki ( ![]() ![]() ![]()
#1246 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dieta proteinowa? mhm poczytam ![]() Cytat:
![]() i ja jestem jedynaczka i to jest najgorsze co moze byc;( pol zycia przez to przeplakalam bo rodzice zawsze mieli duzo pracy a ja siedzialam sama wiecznie w domu i sie nudzilam;( i jak poznalam tzta (on ma 3 rodzenstwa) to calymi dniami u niego siedzialam bo bylo taaak wesolo ![]() Ah jaka ta moja Synowa jest cudowna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Przyszlo krzeselko dla Filipcia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bylam dzis na spacerku w parku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1247 |
Zadomowienie
|
No wiesz Kamila ciuszków dla chłopców jest dużo ale naprawdę tak obiektywnie patrząc do dla dziewczynek jest więcej. A co do ubranek to nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w sklepach to za mniej niż 50-60 zł jest ciężko kupić jakieś fajne ubranko. A biorąc pod uwagę żę takich spodenek czy bluzeczek w jednym rozmiarze trzeba mieć kilka. A jeden rozmiar sama wiesz na ile starcza to strasznie dużo kasy jest. A u Nas to niestety nikt nam nie kupuje ciuchów dla Wikiego, chyba że takie bieliźniane typu body i śpiochy.
Aguś ja tak szczerze to liczę że drugą to będę miała córeczkę. Chociaż biorąc pod uwagę to że wszystkie rzeczy jakie kupujemy są w kolorystyce raczej chłopięcej to jeśli będzie chłopiec to będę mieć chociaż argument ekonomiczny ![]() Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2010-04-08 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a niunia przed chwilą jechała autkiem haha leżała na brzuchu i było tylko tak bzzzzuuum bzzuum bzzuummm i bańki przy okazji i pełno śliny ![]() ![]() i właśnie usnęła w łóżeczku włączyłam jej konika i padła ze zmęczenia ide jej paznokietki obciąć bo śpi
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-04-08 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieeeee, nie pokaze, bo bedziecie sie smialy, ze kupilam dwie takie same... ![]() Cytat:
U nas roznie, np. w C&A, H&M czy Ernstings Family sa spodenki od 5-12 eu, bluzki tak samo... Ale masz racje, na jeden rozmiar, zeby skompletowac to trzeba sporo wydac ![]() Teraz kompletuje na 74 i 80... ![]() Na prezenty tez nie ma co liczyc, bo np. André dostal trzy takie same spioszki - z kubusiem puchatkiem i to na ten sam rozmiar... ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
Młody urządza sobie już trzecią drzemkę dzisiaj, normalnie co 2 godziny jest zmęczony i chce spać
![]() Co do ciuszków, to ja dużo kupuję w lumpkach, wypiorę, wyprasuje z obu stron i git ![]() ![]() A jak wyjdę w teren to też zazwyczaj coś wywlokę ze Smyka albo 5-10-15 czy h&m. I na allegro kupuję, polecam firmę Fixoni, mają super bodziaki, z ekstra bawełny, bardzo mi się podobają. Filuś ma takie tylko niebieskie oczywiście http://www.allegro.pl/item986403234_...80_okazja.html Teraz się czaję na te z carters, bo są fajnie wycięte przy nóżkach, więc nie krępują ruchów i jakie fajne napisy mają ![]() http://www.allegro.pl/item992239825_...y_r_74_9m.html Co do kompletowania, to ja już powoli kupuję na lato na rozmiar 80 ![]() Bo te na 74 teraz są dobre i w sumie nic nam nie brakuje, no może jeszcze kilka bodziaków ![]() W ogóle od 2 miesięcy nie ubrałam Młodego w śpiochy, nawet już półśpiochy za często mu nie zakładam tylko dresiki i skarpetki. No chyba, że mamy dzień lenia i marudzenia to cały dzień "chodzi" w pajacyku w który go ubieram do spania. Ale się rozpisałam ![]()
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-04-08 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Ditu piękna malutka
![]() Aniulka pediatra mi to sugerowała, że nawety może boli jak uciśnie jelitko jak wlezie jak leży ![]() ![]() Głowe ładnie podnosi ale rączki w piąstki ma jak jets na brzuszku i nie ma mowy żeby sam sobie dał rade je dać tak przed siebie pod buźkę. Muszę mu pomóc albo ma obok siebie... Od dwóch dni cyrkuje przy kąpaniu... że taki niby śpiący.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Zakorzenienie
|
Coś tu cicho dzisiaj
![]() Ja na all siedzę i rampersy oglądam ![]()
#1254 |
Zakorzenienie
|
Ja rampersy srednio lubie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Zadomowienie
|
no cichutko strasznie. Ja właśnie oglądam Posejdona i piszę pracę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Zakorzenienie
|
No faktycznie cicho dzis ,jak ja mam dzis troszke czasu zeby popisac to wszystkie pouciekały
![]() Ide tez na allegro,moze znajde cos fajnego
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
no wiesz?
![]() ![]() Chociaż drażni mnie czasem tak ograniczony wybór kolorów, róż jasny, róż ciemny, białe z różowym, żółte z różowym, itd. Chociaż te mieszanki są jeszcze do zniesienia ![]() A tak w ogóle, to jak tak dalej pójdzie, to mnie wyklniecie z tego forum, tylko przyłażę wieczorami i was przelatuję ![]() ![]() ![]() I szukam też ostatnio jakiejś zabawki, żeby jej kupić od 6+. Powiem szczerze, że te w sklepach mi się nie podobają, są takie plastikowe. Co byście polecały. Muszę też poszperać po allegro
![]() |
#1258 |
Zakorzenienie
|
Domi, przecież ja na lato szukam, na wiosnę już wszystko mamy
![]() Gucia możesz przelatywać, ja się nie obrażę ![]() Co do zabawki 6+ to polecam szczeniaczka uczniaczka ![]() http://www.allegro.pl/item981914494_...piramidka.html Kate te z h&m są śliczne: http://www.allegro.pl/item982606202_...pszczolka.html http://www.allegro.pl/item983717925_...yskiem_80.html http://www.allegro.pl/item986291466_..._superman.html Ale jak sobie pomyślę o niespieralnych plamach po marchewce na rampersie za 50 zł ![]()
#1259 |
Rozeznanie
|
Hej kobitki!
Ostatnio bywam tu nie często, ale przygotowania do chrzcin idą pełna parą więc musicie wybaczyć ![]() A tak poza tym to moja Lenka kończy dziś 4 miesiące ![]() A u was już 4h plany w toku??? Zeberko jeśłi chodzi o leżenie na brzuszku to tak samo zachowuje się moja niunia. Rączki na piąstkach i raczej po bokach ciał, a po kilku chwilach placz. U nas to zachowanie jest wynikiem tego wzmożonego napięcia i asymetrii i rehabilitantka mówiła żeby jej na razie nie kłaść na brzuszku bo to tylko pogłębia złe zachowania i jej dyskomfort. Ja jednak od czasu do czasu kładę ją tak choć na chwilkę by sie nie odzwyczaiła. Lecę was troszke nadrobić!
#1260 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie widzie ze nie tylko gucie wydziedziczycie z watku ale i mnie tez, jest taka piekna pogoda ze z Kamilka dzis caly dzien my byly poza domem, włóczyłysmy sie po chałapch a na koniec jeszcze pojechalysmy na budowe bo nam pan schody drewniane robi
![]() U mnie Kamilka nauczyla sie juz przekrecania z pleców na brzudzek ale z brzuszka na plecki cos jej nie wychodzi. Uzywam 2 dzien tych pieluszek tetrowych i uczulenie juz rawie zniknelo ![]() ![]() Sro lat dla solenizantów ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.