Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 09:51   #1051
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
a jak u was sie sex rozni?
Jak moj byl tydzien w domu to myslalam ze sobie pouzywamy... a tu tylko w noc jego przyjazdu, bo wiadomo napaleni.. ale skonczylo sie na lizaczku a ja nie chcialam dla siebie nic...
U mnie się duuuuużo różni Nasza ciąża nie była tak do końca planowana, więc zawsze musieliśmy "uważać", a teraz jest kiedy chcemy i jak chcemy No i jest dużo lepiej

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość

Pasożyt to dobre określenie na mojego brata. Chociaż ostatnio od ojca usłyszałam "a Ty nie dostajesz od nas pieniędzy?". Owszem, dostaję. Ale ich nie przepijam, nie przepalam. Poza tym dopóki mam swoje pieniądze to ich kasa mnie nie interesuje, ale tego już nikt nie widzi.
Z mamą też miałam do tej pory dobre relacje w trakcie ciąży.
Dzisiaj mama się zachowuje jakby nic się nie stało, ale słowo "przepraszam" nie padło. Z resztą zawsze tak było jak się kłóciłyśmy.
A mój brat uważa, że jak daje mamie 200 zł to już wystarczy na wszystko! Tylko, że to nawet nie wystarcza na żarcie dla niego samego na tydzień. A samych opłat, jak trzeba płacić za prąd mamy ok. 700zł, bez prądu 450 :/Żre jak świnia i nie patrzy czy to może jeszcze dla kogos miało być, po prostu wszystko jemu się należy. Ostatnio skończyła się kawa, mama mówi, żeby kupił (a on pije co najmniej 3 kawy dziennie i jeszcze do pracy bierze w słoiczek), a on, że nie ma kasy! A wieczorem poszedł gdzieś i wrócił nachlany. Najgorsze, że moja mama NIC mu nie powie, ja wychodzę na najgorszą, ale to nic, że wkładam do domu całą moją wypłatę, rentę po ojcu i stypendium ze szkoły... Zresztą o tym można by napisać książkę... a jak się odzywa do mnie, do mamy...szkoda słów i nerwów...
Ale jak się mieszka "na kupie" to zawsze są jakieś cyrki

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-04-11 o 10:21
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 09:53   #1052
Carmena_
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

karolcia nie da się otworzyc

anuszka tak jak u mnie, tyle że pozycji mamy mniej do wyboru

lazurowa, anuszka w takim razie dołączam się do GRUPY PASOŻYTNICZYCH BRACI tyle że mojego udało mi się już z mieszkania pozbyć, ale to nie zmienia faktu, że dalej żeruje na moich rodzicach.

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-11 o 09:59
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 10:14   #1053
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
karolcia nie da się otworzyc

lazurowa, anuszka w takim razie dołączam się do GRUPY PASOŻYTNICZYCH BRACI tyle że mojego udało mi się już z mieszkania pozbyć, ale to nie zmienia faktu, że dalej żeruje na moich rodzicach.
Nie wiem czemu....
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 10:16   #1054
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ze juz nie moge takich ekstremalnych pozycji, ani miejsc...przez brzuszek mam ograniczone mozliwosci ale i tak jest fajnie
heh miejsca, to u nas byly ale przed slubem, potem to juz loze malzenskie z reguly..
Ja mam ograniczona moja ulubiona pozycje , zwykla misjonarską.. nie idzie sie tak przytulic juz do siebie, zawsze jakies jaski pod pupe by byla wyzej, by nie gdzies brzusia, ale i tak z cialo do ciala nici

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Cytat:
A mi się śni co noc sex z moim exem. Pod tym względem nie miałam do niego żadnych zastrzeżeń. Ehhh...
A gdybyście wiedziały w jaki sposób zostało poczęte moje dziecko to byście się uśmiały, że hohoho.
Powiedz powiedz!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 10:20   #1055
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

A my pozycje jak na razie wszystkie Tylko nie klasyczną, ale nigdy nie lubiłam

Ile ja bym dała, żeby mój "braciszek" wyniósł się z domu
Stary 2010-04-11, 10:21   #1056
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hej! Witam w ten smutny dzień. Dziś i jutro odwołali nam zajęcia na uczelni z powodu żałoby narodowej. To naprawdę straszne, że tyle osób zginęło

U mnie ok, chociaż dziś pół Gdańska złaziłam na szukaniu lekarstwa dla mamy na ranę po operacji, bo sączy jej się ropa Okazało się, że ten lek w ogóle nie jest zarejestrowany w Polsce w postaci żelu, a taki przepisał lekarz, dostałam tylko w postaci płynu, ale to i tak sukces, bo znalazłam go chyba w 20-tej aptece. W Malborku nie było w żadnej, w Tczewie też i dopiero w Gdańsku obok szpitala wojewódzkiego. A jeszcze żeby było śmieszniej, jedna buteleczka kosztuje 55 zł, a przepisali mamie 3 butelki! Masakra :/

Piszecie o wadze swoich dzidziusiów na usg połówkowym. Moja dzidzia w 21 tyg ważyła 422g, więc chyba więcej niż Wasze Zresztą sam lekarz powiedział, że "ładnie sobie waży"

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

lazurowa współczuję Ci tej sytuacji w domu, ale poniekąd wiem co czujesz... Też mam brata pasożyta... zresztą szkoda gadać, ile ja nerwów przez niego już straciłam Kiedyś chyba go zadźgam...

U mnie też wszyscy palą i szczerze mają w dupie czy ja jestem czy mnie nie ma. Moja mama też paliła w każdej ciąży więc być może uważa, że to nic złego. mimo wszystko jednak z mamą mam bardzo dobre relacje...
Moj dzidzius wazyl wczoraj w 22 tyg 500 gr. To dopiero kluseczka.
Stary 2010-04-11, 10:23   #1057
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Ehhh, jak ja bym chciała kupić sobie taką "mega pakę" dla dziewczynki takie śliczne są na allegro, ale kurcze, boję się, że okaże się chłopczyk i sukienusie do niczego będą... Podziwiam te dziewczyny, które tak kupują wszystko dopasowane do płci

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Moj dzidzius wazyl wczoraj w 22 tyg 500 gr. To dopiero kluseczka.
tak jak mój Ale ja podejrzewam, że urodzę spore dziecko, u nas to rodzinne
Stary 2010-04-11, 10:24   #1058
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
masakra...

Nie przepadałam za Kaczyńskim ale jakie to teraz ma znaczenie...
96 osób... Wielu wybitnych i zasłużonych ludzi...
Ja wlasnie mowie odwrotnie! Kij pal czy prezydent czy ministrzy czy biskupi czy inni, wazne ze ludzie!
Oprocz tego ze dla "panstwa" to strata jak mowia, ale i tak najgorsze przezywaja same rodziny..
Kto pomysli np o rodzinach tych Stewardess, pilota, czy innych nie waznych dla "panstwa". (nie wiem ile i kto to by).
One pewnie byly mlode, cale zycie przed nimi..
Nie wazne kto kim byl, biedne rodziny WSZYSTKICH tych ludzi co tam zgineli..

A jak jeszcze ktos dodal u mnie.. a ile dziennie osob ginie bez powodu, np na drogach. A to nie mniejsza tragedia.. Ale nie sa to znane osoby.

Wiec tragedia narodu, ale najwieksza tragedia rodzin.
Stary 2010-04-11, 10:25   #1059
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czemu....
może spróbuj jeszcze raz

anuszka ja mam kilka ulubionych. misjonarska była standardową-początkową, niekiedy tylko mi jej brakuje jak nie ma warunków na szaleństwa

maleństwo
Stary 2010-04-11, 10:31   #1060
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
U mnie się duuuuużo różni Nasza ciąża nie była tak do końca planowana, więc zawsze musieliśmy "uważać", a teraz jest kiedy chcemy i jak chcemy No i jest dużo lepiej
Nasza to juz druga nieplanowana. No ale chyba mimo ze mozna bez ograniczen (tych zaplodnosciowych), to chyba sie nie poprawilo..
Ja ogolnie od slubu jestem chlooooodna :/.
Masakra..
Stary 2010-04-11, 10:32   #1061
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

anuszka ja mam kilka ulubionych. misjonarska była standardową-początkową, niekiedy tylko mi jej brakuje jak nie ma warunków na szaleństwa
Mi nie brakuje Mam święty spokój teraz, bo tż bardzo ją lubił A teraz boi się ugniatania brzuszka
Stary 2010-04-11, 10:35   #1062
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
może spróbuj jeszcze raz

Kurcze skasowalam je z karty aparatu
Cytat:
Ehhh, jak ja bym chciała kupić sobie taką "mega pakę" dla dziewczynki takie śliczne są na allegro, ale kurcze, boję się, że okaże się chłopczyk i sukienusie do niczego będą... Podziwiam te dziewczyny, które tak kupują wszystko dopasowane do płci

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

tak jak mój Ale ja podejrzewam, że urodzę spore dziecko, u nas to rodzinne
Ja mam duzo bodow i sposzkow, a sukienek kilka, ale widzialam ostanio w ciucholandzie, sliczne rzeczy dla dziewczynek wiec jak juz urodze to wybiore sie na spacerek i kupie cos ladnego

U nas pozycje roznie, ostanio z boku lub jeszcze jakos wymyslnie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-11 o 10:37
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 10:43   #1063
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
Nasza to juz druga nieplanowana. No ale chyba mimo ze mozna bez ograniczen (tych zaplodnosciowych), to chyba sie nie poprawilo..
Ja ogolnie od slubu jestem chlooooodna :/.
Masakra..
a to jest jakiś powód tego chłodu? może da się to jakoś naprawić?jakiś seksuolog czy coś. oczywiście nie ten co był w ''Uwadze''

Cytat:
Mi nie brakuje Mam święty spokój teraz, bo tż bardzo ją lubił A teraz boi się ugniatania brzuszka
mój lubi różne, tak jak i ja, ale misjonarska z reguły przeważała u nas, teraz wiadomo-nie można, ale ostatnio miałam plana że pojedziemy autkiem wieczorem w jakieś odosobniopne miejsce no i wiadomo, ale zdałam sobie sprawę że auto ciasne to i pozycja tylko standardowa- no i lipa z pomysłu

Cytat:
Kurcze skasowalam je z karty aparatu

Ja mam duzo bodow i sposzkow, a sukienek kilka, ale widzialam ostanio w ciucholandzie, sliczne rzeczy dla dziewczynek wiec jak juz urodze to wybiore sie na spacerek i kupie cos ladnego
szkoda. próbowałam otworzyć jeszcze raz to mi wyświetla się "błędny załącznik"

jeśli chodzi o zakupy to ja również z pewnością po urodzeniu będę zaglądać do ciucholandów, tyle tam nie kiedy fajnych ciuszków że aż głowa boli

maleństwo
Stary 2010-04-11, 10:48   #1064
niezawsze
Zakorzenienie

Moja kolezanka rodzila w Damianie za 12 tys. wlasnie bo sie bardzo bala i przez cesarke a wiadomo, ze nigdzie indziej nie ma "na zyczenie", ja stac bylo. Byla bardzo zadowolona i mowi, ze drugie dziecko tez tam. Miala warunki idealne, wszystko bylo dostosowane dla niej a wiadomo komfort psychiczny najwazniejszy.
Ja dopoki chcialam rodzic przez cesarke tez bylam zdecydowana na ta forme, ale poczytalam i zmienilam zdanie, lekarze pracujacy w Damianie przyjmuja na Madalinskiego tam gdzie ja chce rodzic no i troche kasy zaoszczedze bo niestety we wszystkich szpitalach za dodatkowe udogodnienia sie placi i czasami wychodzi prawie na to samo co w prywatnej klinice :/ Patrzylam ostatnio na cennik Madalinskiego i tam prywanta polozna 1500zl, ZZO 700zl, pokoj 1 osobowy poporodowy od 900zl, wiec niestety za to, mimo ze panstwowy szpital to sie placi a i jak ktos chce cesarke na zyczenia to nie ma takiej opcji :/ wiec tak naprawde duzo osob sie decyduje zacisnac pasa i skombinowac te 12 tys.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 10:48   #1065
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
a to jest jakiś powód tego chłodu? może da się to jakoś naprawić?jakiś seksuolog czy coś. oczywiście nie ten co był w ''Uwadze''
A jaki byl w uwadze.."?

No do seks. juz prawie sie wybieralismy, nawet maz sie zgodzil, ale nie dojechalismy do niego..
A jaki powod? kto to wie.. Chce by mi sie chcialo a mi sie nie chce.
(teraz czasem bylo lepeij jak wracal po wyjezdzie ale to tak na 1 dzien)
Moge miec niepohamowana ochote, a gdy przychodzi wieczor a raczej nic, wszystko sie rozplywa..
Stary 2010-04-11, 10:50   #1066
niezawsze
Zakorzenienie

Idealne jedna stewardessa miala 23 druga 24 lata a trzecia nie wiem.

Maciuś
Stary 2010-04-11, 11:00   #1067
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
A jaki byl w uwadze.."?

No do seks. juz prawie sie wybieralismy, nawet maz sie zgodzil, ale nie dojechalismy do niego..
A jaki powod? kto to wie.. Chce by mi sie chcialo a mi sie nie chce.
(teraz czasem bylo lepeij jak wracal po wyjezdzie ale to tak na 1 dzien)
Moge miec niepohamowana ochote, a gdy przychodzi wieczor a raczej nic, wszystko sie rozplywa..
molestował pacjentki itp. w Poznaniu to chyba było. Nie jestem psychologiem ale czytałam kiedyś że to jest problem podświadomości, że gdzieś w sobie ukrywamy jakiś lęk, obrzydzenie, znudzenie. Może brakuje Wam 'nowości'. Wtedy trzeba przełamywac barierę po malutku, małymi kroczkami. Staraj się myslec dużo o seksie, o twojej wymarzonej sytuacji i pozycji (np. wtedy kiedy go nie ma) jak przyjedzie, przygotuj chocby świece, nastaw jakąś fajną muzykę, zóbcie razem kąpiel, bądź prysznic, popieśćcie się. Niech gra wstępna trwa dłużej niż zwykle. Nastaw jakoś psychikę lub wbijaj sobie do głowy "chce mi się", "jest cudownie", może poskutkuje. Zastanówcie się oby dwoje czego od siebie oczekujecie, co Wam się obojgu marzy i dążcie do tego, spełniajcie po kolei każde zachcianki. Warto sprobowac

niezawsze jakbym miała sporo kasy to pewnie bym dała na tego typu poród, póki co dla mnie teraz ważniejsze jest mieszkanie i zapewnienie dziecku bytu.

maleństwo
Stary 2010-04-11, 11:05   #1068
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:

niezawsze jakbym miała sporo kasy to pewnie bym dała na tego typu poród, póki co dla mnie teraz ważniejsze jest mieszkanie i zapewnienie dziecku bytu.
A ja nie wiem ile musiałabym mieć kasy, żeby dać za poród 12 tysiaków. Jakbym tyle miała to bym raczej zrobiła skromne wesele Ale jak się ma kasę to się nie patrzy czy 12 czy 30 i raczej nie sądzę, żeby osoby które decydują się na taki poród muszą "zacisnąć pasa". Ja nawet jakbym nie wiem jak zaciskała to przez 5 lat bym tyle nie odłożyła
Stary 2010-04-11, 11:07   #1069
Carmena_
Raczkowanie

anuszka dokładnie ja zaciskam i nawet na remont mieszkania jeszcze nie uzbieraliśmy

maleństwo
Stary 2010-04-11, 11:19   #1070
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

A mój brat uważa, że jak daje mamie 200 zł to już wystarczy na wszystko! Tylko, że to nawet nie wystarcza na żarcie dla niego samego na tydzień. A samych opłat, jak trzeba płacić za prąd mamy ok. 700zł, bez prądu 450 :/Żre jak świnia i nie patrzy czy to może jeszcze dla kogos miało być, po prostu wszystko jemu się należy. Ostatnio skończyła się kawa, mama mówi, żeby kupił (a on pije co najmniej 3 kawy dziennie i jeszcze do pracy bierze w słoiczek), a on, że nie ma kasy! A wieczorem poszedł gdzieś i wrócił nachlany. Najgorsze, że moja mama NIC mu nie powie, ja wychodzę na najgorszą, ale to nic, że wkładam do domu całą moją wypłatę, rentę po ojcu i stypendium ze szkoły... Zresztą o tym można by napisać książkę... a jak się odzywa do mnie, do mamy...szkoda słów i nerwów...
Ale jak się mieszka "na kupie" to zawsze są jakieś cyrki
Moi rodzice nigdy nie chcieli ode mnie ani od brata pieniędzy na utrzymanie domu czy coś. Ale od początku kiedy zaczęłam pracować to wszystkie rzeczy: buty, ubrania, kosmetyki itp. musiałam kupować sama. Sama kupiłam sobie laptopa- mój brat dostał komputer i monitor od rodziców. Sama kupiłam auto i spłacam kredyt, który jest tylko mi wyłącznie na moje nazwisko- mój brat ma kilka niezapłaconych mandatów za jazdę bez biletu. I nie tylko za to ma mandaty niezapłacone...

Cytat:
Widzę, że jest nas więcej.

Cytat:
Powiedz powiedz!
Napiszę a potem się spalę ze wstydu. No ale jak już powiedziałam "a" to powiem i "b". Wybaczcie mi, że będę używać słowa "uprawiałam sex" bo nie chce mi przejść przez gardło ani przez klawiaturę stwierdzenie "kochałam się" z ojcem mojego dziecka, bo tu żadnej miłości z mojej strony nie było.
A więc ja z nim ten sex uprawiałam chyba ze dwa czy góra trzy razy. Pozycja misjonarska wyglądała tak, że właził na mnie i całym swoim ciężarem przygniatał mnie, co jakiś czas pytał czy mi ciężko. I co chwilę pytał "dobrze Ci?". Ja nie cierpię gadania w łóżku. Z moim exem, którego nie doceniałam, było wspaniale: nigdy mnie nie przygniatał, rzadko było klasycznie po misjonarsku ale zawsze było tak jak lubiliśmy najbardziej czyli po naszemu "na piesa".
A moje dziecko poczęte zostało tak, że zostałam znów przygnieciona. W pokoju było gorąco a ja w golfie wełnianym i bez spodni, myślałam, że się uduszę. A ten tylko "dobrze Ci?" w pewnym momencie powiedziałam żeby złaził już ze mnie, bo to przygniatanie trwało już chyba z pół godziny. Ubrałam się i powiedziałam, że wychodzę. Pojechałam do domu i już go nigdy więcej nie widziałam.
Stary 2010-04-11, 11:25   #1071
Carmena_
Raczkowanie

lazurowa rzeczywiście 'mało romantycznie' a jak bym miała ciągle słyszeć 'dobrze Ci?" to bym go chyba zamordowała nie masz się czego wstydzić, prędzej on

maleństwo
Stary 2010-04-11, 11:26   #1072
niezawsze
Zakorzenienie

Lazurkowa a powiedzialas mu, ze jest ojcem?

Maciuś
Stary 2010-04-11, 11:31   #1073
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurowa rzeczywiście 'mało romantycznie' a jak bym miała ciągle słyszeć 'dobrze Ci?" to bym go chyba zamordowała nie masz się czego wstydzić, prędzej on
Tylko, że on ma to w nosie. A ja chcę tą chwilę wymazać z pamięci.

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Lazurkowa a powiedzialas mu, ze jest ojcem?
Tak wie o tym.
Stary 2010-04-11, 11:32   #1074
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie dziś, ale kiedyś Wam na pewno opiszę

Pasożyt to dobre określenie na mojego brata. Chociaż ostatnio od ojca usłyszałam "a Ty nie dostajesz od nas pieniędzy?". Owszem, dostaję. Ale ich nie przepijam, nie przepalam. Poza tym dopóki mam swoje pieniądze to ich kasa mnie nie interesuje, ale tego już nikt nie widzi.
Z mamą też miałam do tej pory dobre relacje w trakcie ciąży.
Dzisiaj mama się zachowuje jakby nic się nie stało, ale słowo "przepraszam" nie padło. Z resztą zawsze tak było jak się kłóciłyśmy.
Jeśli byłoby to jakimś pocieszeniem to ja napiszę, że moi rodzice nigdy mnie nie przepraszali za nic. Fakt, że w niektórych sprzeczkach była moja wina ale nie we wszystkich przecież. I nawet jak udowadniałam im ich winę, która była niepodważalna i oczywista to każdy obrażony i ani słowa. Nigdy od nich tego nie usłyszałam choć nieraz przez to słowo wybaczyłabym im wszystko, całe zło świata, czasem bardzo mi tego brakowało ale nie miałam wyjścia jak tylko przywyknąć.

Co do płacenia za poród, dla mnie i tak dużo jest te 500zł za znieczulenie i po 130 za wizyty, które teraz będe mieć prywatne (przenoszę się do lekarza przyjmującego porody w szpitalu gdzie chcę rodzić bo ten mój ukochany stary gin nie przyjmuje porodów nigdzie)

Policzcie sobie, wizyty co miesiąc lub co dwa tygodnie, plus ceny badań i usg no i do tego opłaty szpitalne.
Czy będzie wtedy dużo mniej niż te 12 000? Mniej na pewno ale też nie mało.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 11:36   #1075
Carmena_
Raczkowanie

lazurowa myślę że samo powinno 'wylecieć', musisz to tylko przykryć jakimś dobrym doświadczeniem. Wiadomo, czas ma tu swoje do gadania. A on ma to w nosie bo jest zwykłym samcem, a poza tym jak znam życie to pewnie wśród kumpli robi siebie mach'a w łóżku z prawdziwego zdarzenia znam taką sytuację że koleś mówił wśród kumpli jaki to z niego 'Dżolero' w łóżku a potem 2 dziewczyny opowiedziały o nim całą prawdę i już mu nie było tak wesoło może śmiej się z tego, albo z niego jak wolisz. pewnie ciężko, bo doświadczenia nie zazdroszczę, ale chłopak jest nie warty Twojego myślenia o tym

maleństwo
Stary 2010-04-11, 11:36   #1076
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Moi rodzice nigdy nie chcieli ode mnie ani od brata pieniędzy na utrzymanie domu czy coś. Ale od początku kiedy zaczęłam pracować to wszystkie rzeczy: buty, ubrania, kosmetyki itp. musiałam kupować sama. Sama kupiłam sobie laptopa- mój brat dostał komputer i monitor od rodziców. Sama kupiłam auto i spłacam kredyt, który jest tylko mi wyłącznie na moje nazwisko- mój brat ma kilka niezapłaconych mandatów za jazdę bez biletu. I nie tylko za to ma mandaty niezapłacone...

No cóż, ja niestety muszę, bo po prostu moja mama nie jest w stanie utrzymać domu za 400zł renty... Nie mam nic przeciwko, bo przecież też tu mieszkam. No, ale powinno być przynajmniej po równo.
Stary 2010-04-11, 11:39   #1077
Linka24
Wtajemniczenie

Moim zdaniem to głupota zapłacic 12 tys za poród....!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 11:40   #1078
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napiszę a potem się spalę ze wstydu. No ale jak już powiedziałam "a" to powiem i "b". Wybaczcie mi, że będę używać słowa "uprawiałam sex" bo nie chce mi przejść przez gardło ani przez klawiaturę stwierdzenie "kochałam się" z ojcem mojego dziecka, bo tu żadnej miłości z mojej strony nie było.
A więc ja z nim ten sex uprawiałam chyba ze dwa czy góra trzy razy. Pozycja misjonarska wyglądała tak, że właził na mnie i całym swoim ciężarem przygniatał mnie, co jakiś czas pytał czy mi ciężko. I co chwilę pytał "dobrze Ci?". Ja nie cierpię gadania w łóżku. Z moim exem, którego nie doceniałam, było wspaniale: nigdy mnie nie przygniatał, rzadko było klasycznie po misjonarsku ale zawsze było tak jak lubiliśmy najbardziej czyli po naszemu "na piesa".
A moje dziecko poczęte zostało tak, że zostałam znów przygnieciona. W pokoju było gorąco a ja w golfie wełnianym i bez spodni, myślałam, że się uduszę. A ten tylko "dobrze Ci?" w pewnym momencie powiedziałam żeby złaził już ze mnie, bo to przygniatanie trwało już chyba z pół godziny. Ubrałam się i powiedziałam, że wychodzę. Pojechałam do domu i już go nigdy więcej nie widziałam.
Niezbyt fajnie ja tez nie cierpię gadania podczas seksu Marek mnie na szczęście nie przygniata, bo chyba bym go udusiła Szkoda, że dzidziuś nie jest z ukochanym, ale co poradzisz już teraz...
Stary 2010-04-11, 11:45   #1079
Xawmeli
Rozeznanie

alutka-gratuluję!!!!!!!!!!!
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-11, 11:57   #1080
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jeśli byłoby to jakimś pocieszeniem to ja napiszę, że moi rodzice nigdy mnie nie przepraszali za nic. Fakt, że w niektórych sprzeczkach była moja wina ale nie we wszystkich przecież. I nawet jak udowadniałam im ich winę, która była niepodważalna i oczywista to każdy obrażony i ani słowa. Nigdy od nich tego nie usłyszałam choć nieraz przez to słowo wybaczyłabym im wszystko, całe zło świata, czasem bardzo mi tego brakowało ale nie miałam wyjścia jak tylko przywyknąć.

Co do płacenia za poród, dla mnie i tak dużo jest te 500zł za znieczulenie i po 130 za wizyty, które teraz będe mieć prywatne (przenoszę się do lekarza przyjmującego porody w szpitalu gdzie chcę rodzić bo ten mój ukochany stary gin nie przyjmuje porodów nigdzie)

Policzcie sobie, wizyty co miesiąc lub co dwa tygodnie, plus ceny badań i usg no i do tego opłaty szpitalne.
Czy będzie wtedy dużo mniej niż te 12 000? Mniej na pewno ale też nie mało.
Wiesz co ja też sobie nie przypominam żebym choć raz usłyszała przeprosiny. Fakt, też mam wybuchowy charakter i czasem sama rozpętałam wojnę, ale zawsze w słusznej sprawie. Po prostu nie umiem siedzieć i patrzeć spokojnie jak bezczelnie można wykorzystywać rodziców. I nie potrafię nie walczyć o swoją rację.

Co do kasy za poród to to są naprawdę kolosalne sumy dla mnie. Ja chodzę na wizytę co 3 tygodnie i płacę 80zł, poza tym badania prywatne też kosztują, żelazo kosztuje. Zapisuję sobie wszystko, zbieram paragony. Ale nie miałam odwagi tego podliczyć na razie.

Cytat:
lazurowa myślę że samo powinno 'wylecieć', musisz to tylko przykryć jakimś dobrym doświadczeniem. Wiadomo, czas ma tu swoje do gadania. A on ma to w nosie bo jest zwykłym samcem, a poza tym jak znam życie to pewnie wśród kumpli robi siebie mach'a w łóżku z prawdziwego zdarzenia znam taką sytuację że koleś mówił wśród kumpli jaki to z niego 'Dżolero' w łóżku a potem 2 dziewczyny opowiedziały o nim całą prawdę i już mu nie było tak wesoło może śmiej się z tego, albo z niego jak wolisz. pewnie ciężko, bo doświadczenia nie zazdroszczę, ale chłopak jest nie warty Twojego myślenia o tym
Oj tak, przydałoby się jakieś dobre doświadczenie, które zatarłoby tamto wspomnienie, ale na razie mogę sobie o tym tylko śnić.
Też mi się wydaje, że to jest taki typ, że ma o sobie wielkie mniemanie i lubi się chwalić jaki to on jest "wielki" w łóżku, a tak naprawdę to taka mała nieporadna glizdeczka.

Cytat:
No cóż, ja niestety muszę, bo po prostu moja mama nie jest w stanie utrzymać domu za 400zł renty... Nie mam nic przeciwko, bo przecież też tu mieszkam. No, ale powinno być przynajmniej po równo.
Rozumiem sytuację. Jak już pisałam, moi rodzice mają całkiem dobre dochody ale nie potrafią nimi gospodarować.

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
Niezbyt fajnie ja tez nie cierpię gadania podczas seksu Marek mnie na szczęście nie przygniata, bo chyba bym go udusiła Szkoda, że dzidziuś nie jest z ukochanym, ale co poradzisz już teraz...
No teraz to już nic nie poradzę. Będę kochać dziecko, postaram się z całych sił żeby czuło się kochane. I będę kochać mojego exa choćbym miała patrzeć jak układa sobie życie z kimś innym. Czasami trzeba popełnić błędy i stracić wszystko żeby zrozumieć jak ważne dla nas było i jak trudno żyć samemu.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości