|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Nasza ciąża nie była tak do końca planowana, więc zawsze musieliśmy "uważać", a teraz jest kiedy chcemy i jak chcemy No i jest dużo lepiej ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Ale jak się mieszka "na kupie" to zawsze są jakieś cyrki
Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-04-11 o 10:21 |
||
|
|
|
#1052 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
karolcia nie da się otworzyc
![]() anuszka tak jak u mnie, tyle że pozycji mamy mniej do wyboru ![]() lazurowa, anuszka w takim razie dołączam się do GRUPY PASOŻYTNICZYCH BRACI
"Bo związki przypominają psychozę maniakalno-depresyjną: od "misiaczka" po "zamknij się!", od "daj mi kur.wa, święty spokój!" po "kochany króliczku" ![]() maleństwo Edytowane przez Carmena_ Czas edycji: 2010-04-11 o 09:59 |
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#1054 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam ograniczona moja ulubiona pozycje , zwykla misjonarską.. nie idzie sie tak przytulic juz do siebie, zawsze jakies jaski pod pupe by byla wyzej, by nie gdzies brzusia, ale i tak z cialo do ciala nici ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie klasyczną, ale nigdy nie lubiłam ![]() Ile ja bym dała, żeby mój "braciszek" wyniósł się z domu
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1057 |
|
Zakorzenienie
|
Ehhh, jak ja bym chciała kupić sobie taką "mega pakę" dla dziewczynki
takie śliczne są na allegro, ale kurcze, boję się, że okaże się chłopczyk i sukienusie do niczego będą... Podziwiam te dziewczyny, które tak kupują wszystko dopasowane do płci ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Ale ja podejrzewam, że urodzę spore dziecko, u nas to rodzinne
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oprocz tego ze dla "panstwa" to strata jak mowia, ale i tak najgorsze przezywaja same rodziny.. Kto pomysli np o rodzinach tych Stewardess, pilota, czy innych nie waznych dla "panstwa". (nie wiem ile i kto to by). One pewnie byly mlode, cale zycie przed nimi.. Nie wazne kto kim byl, biedne rodziny WSZYSTKICH tych ludzi co tam zgineli.. A jak jeszcze ktos dodal u mnie.. a ile dziennie osob ginie bez powodu, np na drogach. A to nie mniejsza tragedia.. Ale nie sa to znane osoby. Wiec tragedia narodu, ale najwieksza tragedia rodzin. |
|
|
|
|
#1059 |
|
Raczkowanie
|
może spróbuj jeszcze raz
![]() anuszka ja mam kilka ulubionych. misjonarska była standardową-początkową, niekiedy tylko mi jej brakuje jak nie ma warunków na szaleństwa
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No ale chyba mimo ze mozna bez ograniczen (tych zaplodnosciowych), to chyba sie nie poprawilo.. Ja ogolnie od slubu jestem chlooooodna :/. Masakra.. |
|
|
|
|
#1061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz boi się ugniatania brzuszka
|
|
|
|
|
#1062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas pozycje roznie, ostanio z boku lub jeszcze jakos wymyslnie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-11 o 10:37 |
||
|
|
|
#1063 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda. próbowałam otworzyć jeszcze raz to mi wyświetla się "błędny załącznik" jeśli chodzi o zakupy to ja również z pewnością po urodzeniu będę zaglądać do ciucholandów, tyle tam nie kiedy fajnych ciuszków że aż głowa boli
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka rodzila w Damianie za 12 tys. wlasnie bo sie bardzo bala i przez cesarke a wiadomo, ze nigdzie indziej nie ma "na zyczenie", ja stac bylo. Byla bardzo zadowolona i mowi, ze drugie dziecko tez tam. Miala warunki idealne, wszystko bylo dostosowane dla niej a wiadomo komfort psychiczny najwazniejszy.
Ja dopoki chcialam rodzic przez cesarke tez bylam zdecydowana na ta forme, ale poczytalam i zmienilam zdanie, lekarze pracujacy w Damianie przyjmuja na Madalinskiego tam gdzie ja chce rodzic no i troche kasy zaoszczedze bo niestety we wszystkich szpitalach za dodatkowe udogodnienia sie placi i czasami wychodzi prawie na to samo co w prywatnej klinice :/ Patrzylam ostatnio na cennik Madalinskiego i tam prywanta polozna 1500zl, ZZO 700zl, pokoj 1 osobowy poporodowy od 900zl, wiec niestety za to, mimo ze panstwowy szpital to sie placi a i jak ktos chce cesarke na zyczenia to nie ma takiej opcji :/ wiec tak naprawde duzo osob sie decyduje zacisnac pasa i skombinowac te 12 tys. |
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No do seks. juz prawie sie wybieralismy, nawet maz sie zgodzil, ale nie dojechalismy do niego.. A jaki powod? kto to wie.. Chce by mi sie chcialo a mi sie nie chce. (teraz czasem bylo lepeij jak wracal po wyjezdzie ale to tak na 1 dzien) Moge miec niepohamowana ochote, a gdy przychodzi wieczor a raczej nic, wszystko sie rozplywa.. |
|
|
|
|
#1067 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niezawsze jakbym miała sporo kasy to pewnie bym dała na tego typu poród, póki co dla mnie teraz ważniejsze jest mieszkanie i zapewnienie dziecku bytu.
|
|
#1068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak się ma kasę to się nie patrzy czy 12 czy 30 i raczej nie sądzę, żeby osoby które decydują się na taki poród muszą "zacisnąć pasa". Ja nawet jakbym nie wiem jak zaciskała to przez 5 lat bym tyle nie odłożyła
|
|
|
|
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
anuszka dokładnie
ja zaciskam i nawet na remont mieszkania jeszcze nie uzbieraliśmy
|
#1070 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Napiszę a potem się spalę ze wstydu. No ale jak już powiedziałam "a" to powiem i "b". Wybaczcie mi, że będę używać słowa "uprawiałam sex" bo nie chce mi przejść przez gardło ani przez klawiaturę stwierdzenie "kochałam się" z ojcem mojego dziecka, bo tu żadnej miłości z mojej strony nie było. A więc ja z nim ten sex uprawiałam chyba ze dwa czy góra trzy razy. Pozycja misjonarska wyglądała tak, że właził na mnie i całym swoim ciężarem przygniatał mnie, co jakiś czas pytał czy mi ciężko. I co chwilę pytał "dobrze Ci?". Ja nie cierpię gadania w łóżku. Z moim exem, którego nie doceniałam, było wspaniale: nigdy mnie nie przygniatał, rzadko było klasycznie po misjonarsku ale zawsze było tak jak lubiliśmy najbardziej czyli po naszemu "na piesa". A moje dziecko poczęte zostało tak, że zostałam znów przygnieciona. W pokoju było gorąco a ja w golfie wełnianym i bez spodni, myślałam, że się uduszę. A ten tylko "dobrze Ci?" w pewnym momencie powiedziałam żeby złaził już ze mnie, bo to przygniatanie trwało już chyba z pół godziny. Ubrałam się i powiedziałam, że wychodzę. Pojechałam do domu i już go nigdy więcej nie widziałam.
|
|
#1071 |
|
Raczkowanie
|
lazurowa rzeczywiście 'mało romantycznie'
a jak bym miała ciągle słyszeć 'dobrze Ci?" to bym go chyba zamordowała nie masz się czego wstydzić, prędzej on
|
#1073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Tak wie o tym.
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do płacenia za poród, dla mnie i tak dużo jest te 500zł za znieczulenie i po 130 za wizyty, które teraz będe mieć prywatne (przenoszę się do lekarza przyjmującego porody w szpitalu gdzie chcę rodzić bo ten mój ukochany stary gin nie przyjmuje porodów nigdzie) Policzcie sobie, wizyty co miesiąc lub co dwa tygodnie, plus ceny badań i usg no i do tego opłaty szpitalne. Czy będzie wtedy dużo mniej niż te 12 000? Mniej na pewno ale też nie mało.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1075 |
|
Raczkowanie
|
lazurowa myślę że samo powinno 'wylecieć', musisz to tylko przykryć jakimś dobrym doświadczeniem. Wiadomo, czas ma tu swoje do gadania. A on ma to w nosie bo jest zwykłym samcem, a poza tym jak znam życie to pewnie wśród kumpli robi siebie mach'a w łóżku z prawdziwego zdarzenia
może śmiej się z tego, albo z niego jak wolisz. pewnie ciężko, bo doświadczenia nie zazdroszczę, ale chłopak jest nie warty Twojego myślenia o tym
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem to głupota zapłacic 12 tys za poród....!!
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez nie cierpię gadania podczas seksu Marek mnie na szczęście nie przygniata, bo chyba bym go udusiła Szkoda, że dzidziuś nie jest z ukochanym, ale co poradzisz już teraz...
|
|
|
|
|
#1079 |
|
Rozeznanie
|
alutka-gratuluję!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#1080 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kasy za poród to to są naprawdę kolosalne sumy dla mnie. Ja chodzę na wizytę co 3 tygodnie i płacę 80zł, poza tym badania prywatne też kosztują, żelazo kosztuje. Zapisuję sobie wszystko, zbieram paragony. Ale nie miałam odwagi tego podliczyć na razie. Cytat:
Też mi się wydaje, że to jest taki typ, że ma o sobie wielkie mniemanie i lubi się chwalić jaki to on jest "wielki" w łóżku, a tak naprawdę to taka mała nieporadna glizdeczka. Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- No teraz to już nic nie poradzę. Będę kochać dziecko, postaram się z całych sił żeby czuło się kochane. I będę kochać mojego exa choćbym miała patrzeć jak układa sobie życie z kimś innym. Czasami trzeba popełnić błędy i stracić wszystko żeby zrozumieć jak ważne dla nas było i jak trudno żyć samemu.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

a ja nie chcialam dla siebie nic...
Nasza ciąża nie była tak do końca planowana, więc zawsze musieliśmy "uważać", a teraz jest kiedy chcemy i jak chcemy

a jak bym miała ciągle słyszeć 'dobrze Ci?" to bym go chyba zamordowała
nie masz się czego wstydzić, prędzej on