|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Jakieś 70-80 km nas dzieli Cytat:
za zdrówko Amelci.Cytat:
![]() A ta kupka to może po kubusiu z truskawką? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie mieliśmy nigdy,może u Was ten języczek taki od antybiotyku![]() Unholy jak samopoczucie? Svi a Twoje plecki? Tuli jak tam?Już urządzona na cacuś? Czołem mamusie Nocka u nas przespana ![]() Muszę wyskoczyć na zakupki dzisiaj,lodówka zaczyna świecić pustkami ![]() Za oknem jako tako-później ma być 14 stopni Damian w szkole,mąż w pracy a ja się raczę herbatką z cytrynką i plackiem drożdżowym ze serem Idziemy przebrać kupsko
|
|||||
|
|
|
#3302 | ||||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
witam
TZ nasmarowal mnie wczoraj mascia, ktorej uzywal jak chodzil na silownie i mial kontuzje i dzis juz prawie nie boli ![]() Cytat:
![]() no Marci obudzil sie w nocy ale TZ z nim walczyl i zjadl mleko dopiero rano w sumie to sie wyspalam nawet ![]() Cytat:
no chyba, ze ten Twoj w kregle gra ![]() hulajnoga taka: http://allegro.pl/item984940893_hula...lax4_2683.html ![]() ![]() Cytat:
![]() nie slyszalam o tym ale bez kitu pasuje na maksa ale chyba Rosja nas nie napadnie co? ![]() Cytat:
zwlaszcza o upadajacym ptaku z waznymi osobami i o rozdzieleniu dwoch braci ![]() chrupcio ja jeszcze sie nie przywitalam - witaj corcia sliczna
|
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
Ale się porobiło , ciągle w to uwierzyć nie mogę... Zresztą staram się o tym nie myśleć, chociaz nie jest łatwo... [*] Nadrobiłam wszystko, ale jakoś nie mam weny cytować. Fajne zabawki upatrujecie ![]() Ja wczoraj myślałam, że się przy moim synku wykończę... Marudził jak nie wiem, jak zasnął to budził się po 20-30 min. Do tego jak gotowałam zupki to dwie mocno przypaliłam... Cieszyłam się, że nie jest źle z ząbkowaniem mojego synka... ale to była cisza przed burzą... Od tygodnia 9jak nie wiecej) nie śpię więcej niż jakieś 4-5 h na dobę ... Zaczynam pracować jak robot... Wszystko robię automatycznie nie zastanawiając się co tak na prawdę robię...Nie wiem co się ze mną dzieje... Do tego mamy jakiś kryzys z mężęm... Nie kłócimy się... ale jest jakoś chłodno, mało ze sobą rozmawiamy... Czekam na dobre wiatry... A dzisiaj... ja wstałam o 5:10 i zaczęłam się zbierać do pracy... Jestem w łazience i słyszę, że mały sie obudził i gada... Idę do sypialni dac mu buziaka na dzień dobry i do widzenia, a mąż w półmroku dłubie coś przy małym na przewijaku... to się go pytam: "Co ty? Przewijasz mu pieluchę po ciemku??" a on mi na to: "oblałem go wodą" ![]() Okazało się, że jak mały się obudził, to mój maż na śpiąco wstał, żeby dać mu się napić wody... Chciał dokręcić butelkę, ale ją nieświadomie ODKRĘCIŁ i podał małemu (mały leżał w łóżeczku) ocknął się jak Przemek zaczął płakać... Na szczęście było jakies 80 ml wody w butelce ale i tak wszystko było mokre... Tak,że tatuś pięknie przywitał synka |
|
|
|
#3304 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kobialki
wczoraj spedzilismy milo dzien z malzem mimo brzydkiej pogody bylismy w kawiarni na kawce i deserku oczywiscie z Weronika a potem pojechalismy jeszcze do mojej znajomej na kawke ale mialam tez dzien placzu..mianowicie....... znajoma urodziła 2 tygodnie temu córeczkę Weronikę i mała jest w szpitalu bo okazało się że ma jelita odwrotnie niz powinnny byc i jedzonko wogole nie trafialo do zoladka tylko zwracala -miala juz operacje i zarazili ja jakas baketria.......mala musi brac silne antybiotyki i juz 2 razy jej sie akcja serca zatrzymala ![]() ![]() ![]() aczkolwiek jest poprawa bo mala juz trawi jedzonko ale jeszcze operacja ja czeka........a jej mama dumna wiozla wczoraj 1 raz cale 50 mleka do szpitala- smutne to czemu tak male dziecko musi cierpiec nawet sobie nie wyobrazam co czuje ta znajoma....... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a na kontrole idziecie? to moze pediatra zobaczy ten jezyk
|
|
#3305 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miejmy nadzieję,że nie ![]() Cytat:
aby sprawy z mężem się poukładały.Chyba trochę późno na Śmigus Dyngus
|
|||
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3307 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
czeko to rzeczywiscie straszne
|
|
#3308 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
to samo mu powiedziałam
Chciałabym wiedzieć co sobie wtedy Przemek "pomyślał" Sylka ![]() Czeko... faktycznie biedna ta Twoja znajoma Sama nie wiem jak bym sobie poradziła gdyby Przemkowi coś się działo... trzymam zeby mała szybko doszła do siebie.
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-04-12 o 09:49 |
|
|
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Czekoladko
za malutką,mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze i szybko wróci do zdrowia.
|
|
|
|
#3311 |
|
Wtajemniczenie
|
Alanek na śpiocha dziękuje za życzenia
)Narazie nie wybieram się na kontrolę bo byliśmy tuż po świętach i narazie nie widzę potrzeby, ale jeśli ten nalot na języku się utzryma to chyba się przejadę z Małym. To nawet nie jest nalot tylko yakie małe białe plamki. Zpbaczyłam to dzis rano i myślałam że to może po mleku nocnym ale nadal to jest więc nie wiem. A antybiotyk młody już przestał brać 3 dni temu więc to nie od tego. No nic poczekamy zobaczymy. Uciekam myśleć nad obiadkiem na dziś. No i jeszcze muszę pstryknąć kilka fotek mojemu 9-miesięczniakowi ![]() Całuję Was gorąco Dziewuszki. |
|
|
|
#3312 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ojjj nie wyspałam się Wstał na dobre o 6,15 ... teraz kima, a ja :ziewa: U nas nareszcie słońce ale humor i tak nijaki ![]() Cytat:
Cytat:
Bartek się tak wtula, ale jak nie dostanie cycusia to jest mega ryk ![]() Cytat:
![]() Cytat:
hahaha ... też sie z tego śmiałam, ale to jest pani dr ![]() Cytat:
biedne dzieciątko ![]() żeby wszystko było dobrze!Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3313 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
U nas nocka przespana ok, pobudka o szostej na mleko apotem dalej lulu do dziewiatej .Czeko biedna malutka i jej rodzice Mam`nadzieje, ze wszystko sie dobrze skonczy.Adaika no to Tatus zrobil przebudke synkowi ![]() Aga fajnie , ze Alanek ma sie lepiej . A z tymi plamkami to nie wiem co to moze byc . Moze poczekaj do jutra jak mu sie to utrzyma to sie przejdzcie do lekarza.
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
witam z kawką
u nas słoneczko świeci, mam nadzieję, że jest tak ciepło jak wygląda ![]() moje dziecko śpi, choć to nietypowa pora dla niego... a ja rozmrażam rybkę i zbieram się do pokrojenia sałatki ciekawe jak tam Svi - taka pogoda powinna ją już do nas przyprowadzić
|
|
#3315 | ||||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Nastrój lepszy jak to z czasem, ale powiedział za dużo, a potem i ja też.... Małż pojechał do szkoły, a ja do rodziców, ale dzwoni, ze zajęcia odwołali z wiadomego powodu, więc wraca po mnie i jedziemy do domu. Powiedziałam mu, że chwilkę posiedzimy u moim rodziców jak już przyjedzie, bo przecież głupio tak wpaść i wypaść jak nic się nie dzieje takiego, ze musimy "uciekać". Ale nie chciał (w ogóle mało lubi) i powiedział, że tylko mnie zabierze i tyle. I ja się wkurzyłam, ze jest taki. OK, miał urodziny, ale to nie przeszkadzało posiedzieć u rodziców i zjeść obiad, który chcieli przygotować z tej okazji. A wieczorem jak mieliśmy w planach posiedzielibyśmy sobie sami u nas, przy winku i lodach. Ale nie, pojechał do domu i powiedział, ze w niedzielę po mnie przyjedzie.... Zmieniło mu się z czasem, bo lodówka pusta i po namowach zgodził się o 18 przyjechać po mnie i zjeść obiad. Wróciliśmy do domu i akurat w drzwiach dzwoni Mama moja, bo chciała powiedzieć, że jedzonko mogla dać nam też na wynos. Antek trochę płakał i marudził i Małż zaczął się drzeć, że odbieram zamiast olać itp, itd, że Mama taka i siaka, ze wydzwania jak się 10 min temu widziałyśmy, że ja taka i siaka bo odbieram a dziecko płacze...Oj..... A ja tylko odebrałam, pytam się "co tam" i jak Mama zaczęło mówić o jedzonku, to odpowiedziałam jej, że Antoś marudzi, stoimy w drzwiach i zadzwonię później - rozłączyłam się. I o to wielkie halo. Wieczór się skończył. Z Bartkiem zjedlismy lody, posiedzieliśmy sobie, a Małż poszedł na kompa i się nie odzywał. Stwierdził, że drugi rok z rzędu zepsułam mu urodziny (W zeszłym roku było jakoś przed Świętami i wcześniej wrócił z pracy, a mnie w domu nie było, bo pojechałam z Mamą po prezent dla niego i wróciłam jak już był w domu - całe 20 min sam. Nie odzywał się wtedy i wkurzony był strasznie....) Także o.... Cytat:
Już troszkę lepiej. Też kupiłam idealny za 40 zł i to z bateriami, które działają do dzisiaj Cytat:
![]() Cytat:
Tyćkę lepiej Oby katarek szybko przeszedł Cytat:
Cytat:
U nas pogoda tez w miare, zobaczymy jak bedzie ok 12. Ja bawarkę sączę ![]() Cytat:
Dobrze, ze już lepiej, ale do lekarza musisz się przejść I pisze to osoba, która powinna iść z bolącymi stawami, "lękami", odpadniętym pieprzykiem (posmarowałam gencjaną, zasuszył się i odpadł...) i jeszcze wieloma innymi schorzeniami. Tak, tak ja w gadce jestem niezła ![]() My mamy hulajnogę z Go Sportu, na dwóch kółkach takich przeźroczystych. Nie pamiętam firmy, ale jest ok. Pamiętam, ze jak szukałam na All, to te dziecięce takie jakieś małe były. Dla 7-latka za małe. Sprawdzałam wysokość kierownicy (min-max) i nie mogłam dopasować. Podjechałam do sklepu i byłam pewna. Ta ma więcej kółek, więc moze też nadaję się dla młodszych dzieci. Nie wiem.A ja osobiście nie kupowałabym na więcej niż dwóch kółkach, bo taki 7-latek, to dobrze jak ćwiczy równowagę. Ale to moje zdanie. ![]() Cytat:
Chrupcio, Jagódka słodka. Pięcioletnia córka mojej przyjaciółki tak ma na imię, ale tak słodka nie jest ![]() Czeko, współczuję znajomej. Każde probemy/tragedie z dziećmi w roli głownej są przykre i trzeba mieć dużo siły, żeby jakoś sobie radzić. Cześć Spało się kiepsko, głowa trochę boli. Zaraz zabieram się za zupę, pranie itp. Miłego
|
|
#3316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do męża... no comment... Ale mój też taki jest... Więc domyślam się, wręcz wiem jak Ci jest cholernie przykro... |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Svi juz dawno jest
![]() Cytat:
wspolczuje co do hulajnogi - Eryk juz od dawna jezdzil i umie trzymac rownowage, ja jej nie biore ze wzgl na te boczne kolka bo je odrazu odczepiam i wywalam
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko trzymam kciuki za malutką
![]() Svi dobrze, że juz lepiej ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Unholy chyba fochy lubi stroić ten Twój mąż Dobrze, że już lepiej
|
#3319 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zuzia też tak czasem robi I wzajemnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I co z tego że pasuje, a skąd wiadomo, że mowa o Polsce? Nie wierzę w to Smutne to... ![]() A myślałam, że masz ![]() Unholy Niefajnie mąż się zachował |
||||
|
|
|
#3320 | |
|
Zakorzenienie
|
Svinecko, ciesze sie, ze czujesz sie lepiej
Unholy, przytulam mocno. Szkoda nawet slow, aby skomentowac zachowanie twojego meza ![]() Katarzynko, ladnie wygladasz w tyc h loczkach Cytat:
Na plesniawki skuteczny jest Daktarin oral gel, ma fajny smak i mozna podawac takim maluchom.
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
nie wytrzymam dzisiaj z moją Oliwką, marudna ze szok, ale moze dlatego ze w nowym miejscu jest. Wyjdziemy na dwór zaraz, moze się nie zgubie na tym osiedlu
najwyzej pod blokiem połazimy tylko. W sumie i tak długo nie bedziemy chodzic, bo nie mam wózka tylko pouch, bo mężowi nie chciało sie wózka brać na 2-3 dni..ale dzisiaj nie ma bata, jak nie wziął wózka z domu to jedziemy kupic jakąś spacerówke- parasolke. bede szukała najlżejszej. Powiedzcie na co zwracać uwagę przy wyborze spacerówki- parasolki? bo ostatnio dyskutowałyscie chyba o nich. gdzies w necie czytałam, ze niektore spacerówki cieżko się pcha, nie wiem czyt to od kółek zależy czy jak... no i czytałam ze maclaren techno jest polecany, ale za drogi, ja chce jakis tani. |
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
Katarzynko, ja pisalam rannego posta, bo jeszcze sie nie polozylam
![]() Czeko, smutne to, co piszesz o swojej znajomej. Mam nadzieje, ze jej Maluszek szybko wydobrzeje. ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Moc calusow dla Alanka
|
#3323 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem cy ją boli, kaszle chyba jak ją tam gardełku zaswędzi taki świszczący ten kaszel, albo już przewrażliwiona jestem po tym zapaleniu oskrzeli ![]() Kubuś ![]() Cytat:
Szkoda, że w Polsce ich nie ma, ale bym się okupiła Jak mieszkałam w Anglii to nie było weekendu bez carboota masę rzeczy sobie przywiozłam za grosze poczytałam torchę o tym Lipomalu (bo go nie znam) i tam pisze, że jest dla dzieci od 1 roku życia a jaką dawkę dawałaś ?Cytat:
też się na niego czaję daj znać czy małej się spodoba ![]() Cytat:
Ale swoją drogą basuje jak ulał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też tak kiedyś zrobiłam na śpiącego w nocy nie wiedziałam, że butelka nie jest dokręcona i wylałam na Amelkę 100 ml herbatki przebrałam ją całą, ale jakoś usnęła ![]() Jezu nawet nie umiem sobie wyobrazić co czuje Twoja koleżanka mocno zaciskam kciuki za malutką ![]() To pocieszyłaś ![]() ![]() My też mięliśmy wczoraj iść z Amelką na gofry, ale wszystko było pozamykane. Idę bo mała marudzi ![]() Obudziła się o 3 i zaczęła śpiewać bababababa ale na szczęście usnęła po uprzednim tryndaniu przez 15 minut Cała nocka była przerywana płaczem.
Edytowane przez megi b Czas edycji: 2010-04-12 o 11:54 |
|||||||
|
|
|
#3324 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jezeli chodzi o ciezkosc pchania ale niestety chyba wszystkie parasolki maja male i twarde kolka - dlatego ja kupuje spacerowke nieparasolke zeby miala wieksze kola sprawdz w sklepie tez czy latwo sie sklada i czy jest lekka no i wielkosc siedzicka - czy mala sie zmiesci i bedzie miala wygodnie bo spacerowka posluzy na dluzej jezeli chcesz niedroga to moge polecic spacerowki baby design - ja i moje kolezanki mialysmy rozne tej firmy i sa fajne i niedrogie
|
|
|
#3325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo nie podoba mi się zachowanie Twojego męża przepraszam ale chyba trochę egoista z niego .Przytulam mocno,mam nadzieję,że w końcu się ocknie jak wielki skarb ma w domu i będzie tylko lepiej ![]() Ja bawarkę zapijam wieczór Przy Damianie nigdy nie piłam-myślałam,że to ohydne Ależ człowiekowi potrafią się gusta zmienić![]() Ja już zupkę odstawiłam-dzisiaj pomidorowa,na drugie później coś zrobię,Bartosz ma zupkę z wczoraj w lodówce:grysiczek z warzywami na rosołku.Pranie wywiesiłam,a teraz idziem na spacerek Odezwę się całkiem później,bo jeszcze zakupy muszę zrobić.Miłego dnia |
|
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za kciuki za coreczke kolezanki
ja mam nadzieje ze nastepna operacje odbedzie sie juz bez komplikacji i mala szybko wydobrzeje i wroci do mamusi do domku gdzie wszyscy na nia czekajaCytat:
Unholy mam nadzieje ze polepsza sie stosunki z malzem
|
|
#3327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś ten Twój małż przesadza ostatnio Cytat:
|
|
|
#3328 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtusiu, ja mogę Ci polecić Chicco CT 04 lub teraz jego następcę Multiway. Nie jest drogi, a dobry. Kółka ma trochę większe niż zwykłych spacerówek.
Moja przyjaciólka ma i już 4 lata jej używa, woziła pierwsze, teraz drugie a nawet obie córy razem. Ja też miałam okazję prowadzić i powiem, że naprawdę fajnie i lekko. Ma duży kosz. W samochodzie mało miejsca zajmuje (można ściągnąc kółka i włożyć np pod siedzenie w samochodzie, jak bagażnik zapchany na wakacje )My już zdecydowaliśmy, że właśnie taki wózeczek kupimy. Tyle, ze na spacery będę chodziła z murą, a ten tylko na wakacje, zakupy i szybkie przejażdżki. http://www.allegro.pl/listing/search...category=11846 Po latach używania to na co "narzeka" przyjaciółka, to skrzypienie kółek, ale psika wd40 i przechodzi na kilka miesiecy. ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Svi, jak kółeczka zdejmiesz to jest ok ![]() My mamu gumowe mniejsze przeźroczyste ale dobrze się jeździ. W ogóle droga była- to musi się dobzre jeździć ![]() Dzięki Dziewczyny no czasami ten mój Małż ma takie wyskoki...
|
#3329 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
my mielismy aluminiowa na malych kolkach i sie rozleciala ![]() poza tym czym wieksze kola tym lepsza jazda
|
|
|
#3330 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No wiadomo... Mam wrażenie, ze podczytuje mnie moja bratowa. I jeżeli tak to mogłaby się ujawnić, bo to nie ładnie..... ![]() Idę na spacer, do później
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

za zdrówko Amelci.
Siostrzenica jest nadwyraz opiekuncza w stosunku do małej.Podtyka jej butelki, smoczki-nie zawsze swoje no i tak wyszlo, ale bylo to kilka łyków.

jaka

... Zaczynam pracować jak robot... Wszystko robię automatycznie nie zastanawiając się co tak na prawdę robię...
To już 5 dzień. U nas Nasivin średnio pomaga.

Szkoda, że w Polsce ich nie ma, ale bym się okupiła
też się na niego czaję 
bardzo nie podoba mi się zachowanie Twojego męża