|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Domi, nie słyszałaś o nim nigdy?
![]() To widocznie nie był aż takim znanym muzykiem. O rany, szkoda, miał super głos ![]() Nie wpadajmy w paranoję, to może być przypadek ![]() Poza tym, to "przepowiadaczka" pisała chyba, że on umrze dwa tygodnie po katastrofie? ![]()
#1742 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Gratki dla malej za przewrot ![]() ![]() ![]() A z plesniawkami to nie pomoge bo u mnie Kamilka jeszczeich nie miala ![]()
![]() |
#1743 |
Zakorzenienie
|
Zaraz Was nadrobie ale najpierw napiszę co u nas słychać.
Na szczepieniu było w miare ok miał rota i 5 w 1. Warzy 6700 ![]() Nie dałam kleiku bo wolałam kupić kukurydziany boje się dać ryżowy, bo już od żelaza ma twardsze kupki. Pediatra mówiła, że moge naprzemiennie próbować też dawać albo sprawdzić, który lepiej mu pasuje. Ale wole spróbować kukurydziany... Ale i tak spał ładnie bo do 12 a potem 4... Przestraszył się kleiku? ![]() Aaa i przyszedł wózek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też jestem zdania że skoro decyzja zapadłą to nie ma co robić scen i chociaz na Wawel mam jakieś 40 km to nie mam zamiaru tam manifestować i wstyd mi za tych ludzi- a patrzac na nich mam wrażenie że to sami gówniarze którzy chcą sie w TV pokazać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1745 |
Zakorzenienie
|
Zahario, Miriam po prostu
![]() ![]() ![]() gishh, śliczna jest twoja malutka - ech te oczy ![]() ![]() ![]() Agusia z całych sił trzymam kciuki... asioczka - brawo dla dzielnej dziewczynki ![]() Domi, Aniulka - super, że badanie ok ![]() zebra - Piotruś wygląda na zadowolego z obiadku ![]() Kachula świetna ta mata, nie wiem czy się opanuję, żeby nie kupić ![]() simpatica to gratulować czy nie tej jednej kreseczki ![]() Brombi krzesełko fajne |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już po - urlop mam do 4 maja + złożyłam podanie o 2 tygodnie czyli do 18 maja, a potem mam sobie zwolnienie załatwić do końca roku szk. ![]() Zapisałam też Piotrusia do przedszkola od września... ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Zakorzenienie
|
Bogus dlatego nie dałam tej ryżowej, bo pomyślałam sobie, że przy naszym żelazie jak mu dam ryżową to mały sobie może nie dać rady, bo już miewa różne kupki...Kupiłma więc kukurydziany i ten mu podam dzisiaj
![]() Gissh myślę, ze mocz najlepiej zaraz po przebudzeniu ![]() ![]() Ech co mam zrobić żeby Piotruś chciał na brzuszku leżeć więcej? Zero poprawy... po ok. 5 minutach nic go nie ejst wstanie do dalszego brzuszkowania nakłonić... Nigdy się nie przewróci na plecki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1748 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a u nas wieje trochę... Cytat:
![]() Super, że jesteś zadowolona z wózka... ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zadomowienie
|
Witam. Wczoraj wieczorem okazało się że zajęcia w sobotę i niedzielę odwołane więc i mój egzamin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Raczkowanie
|
Konspi, Mario, Zeberko - dzięki za rady na temat łapania siuśków
![]() ![]() Ditu ![]() No i oczywiście sto lat, sto lat dla Oleńki Eli ![]()
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2010-04-15 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() my również po szczepieniu ![]() nawet nie płakała tylko troszke a w domu to już sie znów śmiała ![]() niedawno usnęła wiec wpadłam na chwile bo i szwagierka na kawie była prawie 2,5godziny az mnie cholera już brała, mała wazy 6100gr więc aż tak dużo nie waży hi hi Zeberko moja na razie nie marudzi po tym szczepieniu ale zobaczymy troche puźniej dziś wypróbujemy morele w słoiczku ![]() o kurcze właśnie sie obudziła a spała z jakieś 20 minut
![]() |
#1752 | |
Zadomowienie
|
Jesyesmy wrszcie w domu.. wlasnie was nadrobilam i napisze co u nas:
pojechalismy do tego szpitala od razu nas wzieli na oddzial bo nigdy nie widzieli takiej wysypki i jestona dziwna i trzeba wyjasnic skad sie ona wziela.. nastepnie wbijanie wenflonuw raczke i pobieranie krwi.. ale sie maluszek dal.. a ja nie moglam na to nic poradzic;(;( az mi serce pekalo.. potem siuski do badania wieczorem wyniki byyly i okazalo se ze jest wszytsko ok ale nastepnego dnia czyli wczoraj maly mial miec usg glowy i brzucha i tez tak bylo. usg zrobione wszystko ok. lekarz powiedzial ze jutro czyli dzisiaj jeszcze raz pobiora krew zbadaja i wyjdziemy do domu.. znowu meczyli filipka;( pobierali mu krew z glowki ![]() W szpitalu bylo okropnie! ciagle jakies dzieci sie darly,, nie moglam spac ani ja ani filip.. usypial na 10 minut i sie budzil.. a w dzien byl baardzo wesoly i w ogole nie wygladal na chorego. ciagle zaczepial wszystkie panie pielegniarki ktore chodzily po korytazu tak wiec ciagle fifi mial gosci ktorzy chceili sie z nim awic. pielegniarki jak zwykle nie mile ale przyszla do nas tesciowa dala placka we wtorek ja dalam w srode i dzisiaj na odchodne kupilam torta wiec byly mile ![]() Przez ten spzital w ogole nie mam humoru.. mam ochote zamknac sie w pokoju i plakac az skoncza mi sie lzy ![]() iiiii.. DOSTALAM @ ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez dzisiaj dostalam ![]()
![]() |
#1753 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czemu z główki mu pobierali krew? przecież on już jest dość duży mojej niuni jak miała 1miesiąc to normalnie z rączki pobierali i felfrony 2 razy też miała w rączkach i trzymaj sie dziewczyno musisz mieć siły ![]() my też jak leżałyśmy z pępuszkiem to miała właśnie 4tygodnie i dodatkowo wymiotowała to straszne to było, ile te nasze kochane maluszki muszą wycierpieć a jak płaczą to aż serce sie kroi a nie idzie nic pomóc ja też płakałam razem z nią Agusia będzie coraz lepiej a chociaż wiesz że wyniki ma dobre ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ... i współczuję @... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | |||||||
Zadomowienie
|
witam
![]() dziś moje dziecko pospało do 10 ![]() a że dziś piękna pogoda to pobyłyśmy dziś na spacerku 2 h. zakupiłam parasolkę i się super sprawdziła, bo nie musiałam kombinować, żeby słońce Olce po oczach nie dawało! ![]() i zrobili nam pod blokiem plac zabaw ![]() ![]() Cytat:
![]() daty ważności też sprawdzam ![]() ![]() będę próbować tych wynalazków kaszkowych ![]() Cytat:
a fakt, ze z przygotowywaniem mleka to dużo więcej roboty, niż z kamieniem piersią. Bluzka do góry i już, a tak to mycie butelek, gotowanie wody, odmierzanie, podgrzewanie lub oziębianie itp itd mieszanie, ech.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
moja też się nie słucha!!! i już nie raz słyszałam że Olki są charakterne, a do tego skorpion, to już w ogóle mieszanka wybuchowa ![]() Cytat:
dziękujemy ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() dziękujemy ![]() Agusia-dobrze, że wyniki są w porządku!!! Jak masz ochotę to się wypłacz, ale żeby Fifi nie widział ![]() A z tym ciastem to nieźle wykombinowałaś ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Agus wspolczuje przejsc w szpitalu
![]() Wyplacz sie kochana, bo to po lepsze niz duszenie wszystkiego w sobie ![]() My bylismy dzisiaj w restauracji na spotkaniu z moimi kolezankami z uniwerku i maly byl w 7 niebie - tylko usmiechy, gugania i chichrania caly czas ![]() A na kolanach to u kazdej chcial siedziec, jakkolwiek zauwazam prefencje w strone kobiet o ciemnych wlosach ![]() Tak go "wymeczyly", ze po 1,5 godzinie padl i bez zajakniecia sie zasnal kamiennym snem, mama dopila kawe i poszlysmy jeszcze na shopping... ![]() Teraz ma jeszcze popoludniowa drzemke ![]()
#1757 |
Zakorzenienie
|
Aga naprawdę super, że wyniki w porządku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Wtajemniczenie
|
mamusieńki przypomnijcie mi czym smarujecie pachwinki maluszkom bo ja ostatnio smaruję linomagiem bo delikatnie jej sie odparzyły a często zmieniam pampersy i wietrze pupiande małą i już nie kupuję tych huggisów tylko z powrotem pampers, no a kiedyś używałam tego sudokremu i było dobrze ale mówiłyście że moze wysuszać czy coś tam jeszcze a pudru nie chce używać bo potem ciężko mi andzie wymyć bo zawsze sie tam dostanie
aha i jak kąpiecie maluszki to uważacie żeby uszek nie zamoczyć bo często sie mówi nie zalej uszków a przecież jak na basen chodzą z takimi maluszkami to całe pod wodą nurkują i nie ma problemu z zamoczeniem i kurcze moja niunia uwielbia robic kupke do świeżego pampersa ![]() zmieniłam jej teraz i słysze że ciśnie kupule no stwora jedna juz któryś raz z kolei to zauważyłam ![]()
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
Aniulka ja używam Linomagu tylko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Również wszystkiego najlepszego życzę ![]() ![]() Agusia super że już jesteście w domu ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | ||
Raczkowanie
|
Agusiu, dobrze ze już wróciliście do domku
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do parasolki to ja właśnie wczoraj też zakupiłam... Bo już mnie wkurzało to ciągłe kombinowanie na spacerach jaką trasę wybrać żeby jak najmniej świeciło na małą słońce... A teraz jak bedzie Misi świeciło w oczka to uruchomimy parasolkę i spokojnie jedziemy dalej ![]() Nieśmiała? Hmmm... jakoś nie chce mi się wierzyć ![]() Cytat:
![]() ![]()
Dukam ![]() - 7,5kg DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png Edytowane przez gissh Czas edycji: 2010-04-15 o 17:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuśki
![]() aniulka8204 my smarujemy Linomagiem, raz jak się jej takie coś w zgięciu brzydkie zrobiło, to smarowałam ten fragment Bephantenem przez 2 dni i znikło... A, no i uszy moczymy, mój mąż kąpie i jakoś zawsze mu się zamoczą... AsiCcccCA ale mi się smutno zrobiło jak to przeczytałam... A co się stało? Myślałam, że więcej rzeczy zacytowałam, a tu się okazało, że nie... ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Agusia_a dobrze, że już w domu jesteście...
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() One chyba tylko czekają na świeżego pampersa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
aniulka8204 dodatkowo my nie wycieramy pupki chusteczkami (nie licząc wyjazdów) tylko dużymi wacikami i wodą przegotowaną... Ja nie ufam tym chusteczką, to sama chemia w końcu jest...
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Ja łapałam siuśki do tych woreczków, ale one są do d... Czekaliśmy tydzień na wyniki posiewu i się okazało, że są do wyrzucenia, bo się próbka zanieczyściła... Najlepiej to jakby Ci się udało do kubeczka złapać... Ale ja łapałam 3 dni i zwątpiłam, stwierdziłam, że mi się dziecko prędzej przeziębi... Bo Paulina niestety nie robi siusiu do 30 minut po jedzeniu, ja czekałam 1,5 godziny zanim w końcu do woreczka nasiusiała...
![]() |
#1765 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomy dziś mi powiedział, że jego synek ma teraz (5mies) problemy skórne, takie jak on miał jako niemowlę. I te problemy zniknęły jak zęby wyszły.
![]() |
#1766 |
Wtajemniczenie
|
DZIĘKI DZIEWCZYNY ZA ODPOWIEDZI
![]() ![]() to bede zmieniać co jakiś czas linomag i sudocrem a my jak łapaliśmy siuski do woreczka to raz sie udało a raz nie no jak sie nie udało bo nasiusiała obok to przyklejałam drugi raz nowy i jakoś nasiusiała no i tak jak już jedna mamusia wspomniała my też kupowaliśmy dodatkowo kubek na mocz i do niego wkładaliśmy cały woreczek bo tak to samego woreczka nie wezmą przynajmniej u nas, jak była miesięcznym bobaskiem to lepiej sie łapało mocz bo sie nie ruszała tak fest a teraz to sie już wierci nóżkami wyrabia to ten woreczek sie kurcze odkleja
![]() |
#1767 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja jak@ nie mialam tak nie mam ![]() Cytat:
A ja od wczoraj jestem juz na pampersach zmieniam bardzo czesto, wietrze kufer i smaruje duza iloscia linomagu i nawet troszke wydaje mi sie ze ma bledsze, mam nadzieje ze juz jej w koncu przejdzie ![]()
![]() |
#1768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kciuki, żeby całkiem przeszło... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- uciekam bo chyba będą przytulanki macanki ![]() ![]() dobranoc kobitki i bobaski kochane ![]() do jutra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.