|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Cytat:
|
|
#2012 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
też nie prasuje wogóle tż jak ze mną zamieszkał to nie przyzwyczajony bo mu mamusia prasowała wszystko łącznie z jeansami a ja nie lubie i nie prasuje przed rozwieszeniem strzepuje i koszulki czy tam swetry są ok tylko takie niektóre co trzeba to prasuje żeby wymięta nie chodzić ale większość nie i spokój
|
|||
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nooo ja juz po glukozie... oczywiscie glupek ze mnie bo sie wybralam do laboratorium o 10 a krzywą cukrową robią miedzy 7:30 a 8:30 ale jakos łaske mi zrobily i ta krew pobraly. wypilam to 75 g glukozy - dla mnie pychota no i wynik na czczo 82 a po glukozie 92 - oba w normie no i poszlam dzisiaj do biblioteki po ksiazki do licencjatu.... o jezuuuu w zyciu sie tak nie wymeczylam na 15 pozycji tylko dwie moglam wypozyczyc z czego jedna ktos mial oddac w 2008 r ![]() no i znowu ledwo was nadrobilam... szalejecie
|
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek
wogole sie nie przejmuj , jak jakis czas temu ogladalam mikado to mialy zupelnie inny system montowania gondoli, teraz chyba wogole nie ma takich idiotycznych systemow . poza tym ten wozek roznil sie calkowicie od obecnych. eleo ja mialam podejrzenie malowodzia w kazdej ciazy bo ilosc wod byla w dolnej granicy. zawsze bylam pod opieka lekarska. czestsze wizyty. i ktg. ale to po 30tc. i za kazdym razem bylo ok. wiec taka moja uroda chyba. spokojnie. wiem, ze ciezko opanowac nerwy. ale na razie to tylko podejrzenia a wszystko sie okaze. a w pierwszej ciazy nie mialas takich problemow? ja za kazdym razem sie martwilam, jak to matka, do tego dzieci zawsze male. ale widocznie tak juz mam. i tez czekam na kolejna wizyte z obawa. aha i dostawalam zalecenie od gina zeby duzo jesc, pic i odpoczywac
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie będziemy trzymały kciuki za wizytę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! |
|
|
|
|
#2016 |
|
Zadomowienie
|
Mmmmmm jadlam wczoraj popcorn.. ale kurcze za duzo sobie posolilam i cala buzke sobie obszczypalam.. i ejszcze byl jakis nie wydarzony, duzo łusek mial..
ale byl ![]() A glukoza byla pycha . Ale bylam przerazliwie od rana glodna. Jest w normie-ale nie pamietam ile mialam. Bede widziala jak odbiore wyniki..Jedyne co to mialam zgage po tej glukozie, potem jak przeszla to po obiadku -fasolka po bret. tez zgaga, a potem znow rolada truskawkowa i znow zgaga.. cos mnie dzis przesladuje ![]() I wiecie co... boli mnie paaalec! Po uklóciu.. Z zyly ok ale z palca po glukozie tragedia, gorzej niz male dziecko.. jak cos dotkne tym palcem to mam ochote krzyczec z bolu! |
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
kurka, chyba mam małą anemię, odebrałam dziś wyniki,
hgb 10. 4, hematokryt 32; na żelazo chyba poczekać do wizyty????? (za tydzień) czy ktosia tu nie miała kiedyś podobnych wyników? coś mi tak świta... |
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam własnie z Lux Medu.
Miałam echo serca. Czekałam prawie miesiąc na to badanie Na szczęście wszystko jest OK Wcześniej miałam ekg i też wyszło OK Jutro z wynikami mam się zgłosić do kardiologa. Ulżyło mi bo bałam się, że podczas cc mogą wyjśc jakies problemy z sercem... Teraz wiem, że nie powinno być komplikacji |
|
|
|
#2019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- I jak i jak? jakie są w noszeniu? ja mysle o tej nr 1, fajne są gatunkowo? Fajne te rozpiecia na boki? |
|
|
|
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
hd
bardzo sie ciesze, super entertete ja mialam podobnie, hgb 10.6 i hematokryt tez jakos niski. moj gin nie jest akurat zwolennikiem podnoszenia wynikow zelazem od razu. kazal jesc regularnie witaminy - feminatal n, i spozywac produkty bogate w zelazo. i po miesiacu mialam juz 11.6. a jakie mialas wczesniej wyniki? i jakie jesz witaminy?
|
#2021 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
eleonoremio trzymam kciuki za dzidziolka! napewno wszystko bedzie w porzadku, glowa do gory
a ja w koncu dostalam kase z zusu... i oczywiscie dostalam mniej niz mnie zapewniano zamiast 2400 zl jest 1700zl hmmm na chorobowym jestem od 4 lutego... 33 dni placi pracodawca, wiec zachaczylo jeszcze o marzec. tak sobie mysle ze nie zaplacili za caly marzec ehhh a mialo byc na meble do kuchni no ale zawsze lepsze to niz nic.
|
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
wow!
Pewnie konieczne nie, ale ja baardzo duzo korzystalam z nich, az do momentu gdy miala zaczela dosc chodzic -nie mowie ze super, ale tez wtedy juz zabraklo wiekszych rozmiarow .
|
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja walsnie wrocilam ze spacerku....
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
Ja liste ubranek pewnie zrobie dopiero w maju, jak powyciagam skrzynki z ciuszkami od malej, posegreguje co sie nada dla chlopczyka, a moja mama je popierze
.Ale kurcze teraz przez was naszla mnie ochota by tez wiedziec i wam sie pochwalic czego ile mam :P o wy brzydkie! :P Ja wyczekuje na upaly, musze recznie wyszorowac wozek (z gondola i spacerowy na zmiane) i fotelki.. przy przeprowadzce w grudniu 2008 masakra. Maz mi niczego nie opakowal, wszystko brudne, czarne, feee a fotetelik chyba zaplesnialy! gdzies prawie na dworze stal chyba zime wiosne lato.. a teraz nawet nie wiem gdzie ejst.. wscieklam sie troche, ale coz, wszystko trzebabylo samemu dopilnowac.. :/ za to teraz czeka mnie fajna robota.. ale byleby cieplo przyszlo.. najlepiej w maju lub predzej bo w czerwcu nie bede miala sil
|
|
|
|
#2026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów kupiłam truskaweczki i brokuły bo mi ochoty ostatnio narobiłyście
![]() Teraz przesmażam pieczarki i na kolacje zapiekanki będą ![]() Cytat:
ale mam materiałowe z h&m te i sa super wygodne.siala nie gadaj tylko rób to zdjęcie ![]() ja tez juz mam te siare, ale nie codziennie chyba ![]() no i smaka na pierogi mi narobiłaś ![]() itakasia ruskie ![]() alguien śliczny ten przewijak ola co za pyszności vette ładny Cytat:
wiolek dobre z tymi skarpetkami niech się uczy niezawsze ja susze włosy jak się gdzieś spiesze a tak schna same ![]() suszarke mam zwykla z philipsa za 40 złotych czy jakoś tak.... carmena napewno wszystko ok ja kupuje używany wózek w granicach 600 przynajmniej takie mam plany ![]() lazurowa no ten twój brat udany ![]() jusdan dobrze ze z córcia lepiej eleonoremio teraz doczytałam jejku trzymam za was mocnohd super, ze ok
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-15 o 20:31 |
||
|
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pieczarki w lodówce a już jestem głodna ![]() Hmmmmmmm....... |
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra, idę robić zapiekanki
|
|
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
dobrze, ze nie mam pieczarek |
|
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a hematokryt 36, jem feminantal 400 z dha, jest tu dużo wit z grupy B, ale żelaza nie ma w składzie. Nie wiem czemu tak poleciało bardzo, w ogóle w samopoczuciu to się nie objawia. a w tym N jest żelazo? |
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty kobitko to sobie jedzonka nie zaluj:P nic po tobie nie widac, nic a nic! tylko w powietrze te kg ci poszly! A moze stopy urosly? ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Jestem dzien do przodu
|
||
|
|
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
hd--kciuki trzymam...super, że wyniki zadowalające......
![]() prześlij mi proszę linka na allegro......dziękuję Edytowane przez Xawmeli Czas edycji: 2010-04-15 o 20:55 |
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
entertete
tak, jest ladna dawka zelaza, polecam, mi bardzo pomoglo, jesli nie jesz zelaza to calkiem normalne ze w ciazy spada, http://www.feminatal.pl/Feminatal%20...feminatal.html ale sie zrobilam glodna
|
#2036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
itakasia była szybsza
|
|
|
|
|
#2037 |
|
Zadomowienie
|
Zaim doszlam do twojego posta tez pomyslalam o porownaniu
heh wrzucam je ![]() (slodko Twoj rosnie )) ) ja to bym juz chciala zobaczyc nasze porownania w 9 miesiacu to bedzie jazda:pZawsze mi sie zdaje ze nie dokladam zdj jednakowe rozmiaru i czasem nie oddaje tego ile brzuszek urosl miedzy tygodniami.. |
|
|
|
#2038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja u niego byłam na USG w 23tyg, specyficzny lekarz, ale bardzo pozytywnie. Ja strasznie panikowałam przed badaniem, jemu mówiłam o swoich obawach, naprawdę szczegółowo sprawdził mojego malca i jest wszystko dobrze. Bądź dobrej myśli, a ja się pomodlę. |
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Pieczarki z cebulką duszą się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.

Niestety Martyna dziś w nocy dostała wysokiej gorączki i dusiła się bo bolało ją gardło, byłam z nią rano u lekarza i okazało sie że ma zapalenie gardła i krtani, bidulka nawet nie chce nic jeść ,więc siedzimy dziś w domku
Najgorsze jest to, że wczoraj przyszedł zamówiony dla małej rowerek z Allegro, mój M składał go i skręcał do 12.00 w nocy i pewnie gdyby się nie rozchorowała mogła by dziś pojeździc na dworze a tak cieszy się nim szalenie ale jeździ tylko po mieszkaniu.

a krzywą cukrową robią miedzy 7:30 a 8:30