Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-17, 11:55   #2311
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Agravko zobacz mam prawie identycznego pajaca
tylko ze moj jest na bobasa od 6 m-cy
ale sliczny jest i suuuper jakosci! nie oddawaj go
zakochałam się
mam podobną koszulkę

Załącznik 3037959

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:58   #2312
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

jaszczka kobieto załatwiaj to zwolnienie bo to nie ma żartów. Z tego co piszesz to harujesz jak wół, musisz sie oszczędzać.Kurde a u nas tak łatwo zwolnienie dostać, wracaj do Polski
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:58   #2313
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

byłam wczoraj w szpitalu na badaniach, miałam delikatne krwawienie rano no i ze 3 krwotoki z nosa, w sumie niby wszystko ok, ale powiedziano mi że moja dzidzia jest za mała u mnie już dziś 28 tygodni i 3 dni (czyli wg polskich norm 29 tydzien leci) a dzidzia jest wielkości 26 tygodni niby mieści się jeszcze w normach, ale w tych dolnych granicach i strasznie się tym martwię... mam przyjść znowu za 2 tygodnie i będą sprawdzać, czy on wogóle rośnie i czy się rozwija... normalnie porażka sezonu....
no i w tym momencie zapytano mnie czy dużo wypoczywam i czy się relaksuje, a ja na to, zresztą zgodnie z prawdą, że nie bardzo mam czas bo ciągle pracuję 6 dni w tygodniu za barem i mi trochę ciężko, bo tyle czasu na nogach i ciągle się muszę schylać i żeby wejść za bar, to ja muszę prawie na czworakach pod nim przejść - a jako że nikt za mnie szklanek nie pozbiera, nie zmieni kegi, nie przyniesie lodu, no i na siku często - to ja tak wpełzam i wypełzam z tamtąd jakieś 10-15 razy na godzinę i potem brzuch mi twardnieje i wogóle... a szefowa mi nie chce skrócić pracy do 3 dni w tygodniu bo musiałaby zatrudnić drugą osobę, a jej nie stać na to i dupa (ja jestem oprócz jej syna - współwłaściciela- jedyną pracownicą). Jak im to wszystko wyłożyłam to lekarka napisała "piękny" list do mojej szefowej, że jest mi w pracy źle i niedobrze i że to może mi i ciąży zaszkodzić i inne takie... szefowa jak to przeczytała to się przeraziła i zaczęła mnie przepraszać, że ona nie miała pojęcia, bla bla bla, ale potem sobie przemyślała i teraz mam wrażenie, a nawet wiem na pewno, że ona tak pokrętnie próbuje mnie namówić żebym zrezygnowała z pracy, nawet mi powiedziała, że ktoś jej doradził żeby mnie zwolniła, ale wiem że nie może, bo jestem w zaawansowanej ciąży...
wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłoby wziąć zwolnienie lekarskie i mieć wszystko w d..pie, ale tu wcale nie tak łatwo o zwolnienie... pójdę w poniedziałek do mojego "rodzinnego" i zobaczę co da się zrobić, bo sytuacja stała się z deka napięta... tylko nie wiem na co jeszcze mogłabym ponarzekać żeby mi dał to zwolnienie... macie jakieś pomysły?

sorki że się tak rozpisałam, ale musiałam to z siebie wyrzucić...

ps. Farminko - trzymam za Ciebie mocno kciuki!!
Kochana, chrzań tą pracę i błagaj o zwolnienie.Musisz odpocząć. Nie mam pojęcia jak to wytrzymałaś ... Szczególnie to schylanie ...
Daj znać po wizycie

Stary 2010-04-17, 12:03   #2314
niezawsze
Zakorzenienie

Jaszczka bedzie dobrze wszystko, zrobia Ci udg znow i zibaczysz jak ladnie dzidzia rosnie w brzuszku. Mojej kolezanki dzidzia byla tez 2 tygodnie mniejsza na udg, pozniej tylko tydzien, Jak mowia, ze w normie to w normie!

Hd udanego spacerku po lesie, my ognisko na dziakce zrobimy i kielbaske na kijkach z leszczyny, zaraz jedziemy

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:04   #2315
roztrzepaniec989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja sie wczoraj mega wkurzylam w h&m jednak ludzie to prostaki... chcialam kupic sobie jakas tuniczke, ale bieda jakas byla wiec poszlam na dzieciecy kupilam malutkiej welurowy, rozowy dresik z wielkim motylkiem na pleckach podeszlam do kasy, jedna byla czynna, stalam za trzema pajacami typu solarium, biala koszuleczka, skóra, bmw, lakierowane buciki i tatuaz na szyi... no i tak stoje, ich juz koles kasuje no i podchodzi babka do drugiej kasy i prosi nastepna osobe z kolejki, no to sobie podeszlam. a ten kuzwa pajacyk pozal sie boze wyskakuje do mnie ze miala podejsc nastepna osoba z kolejki, przeprosilam go ladnie, powiedzialam ze myslalam ze sa wszyscy razem. jego koles do niego powiedzial "no co ty, to kobieta w ciazy" a ten pajac mu odparowal z mina srajacego kota na pustyni "no i co z tego, postac nie moze?". ksjerka skwitowala to tylko jednym zdaniem : totalny brak kultury... chcialam mu odparowac ze myslalam ze pedały chodza parami dlatego podeszlam do tej kasy ale juz sie zamknelam bo wygladal koles na mende wiec pewnie jeszcze by mnie gdzies schaczyl i cos zrobil no ale fakt jest jeden... cisnienie mi gosciu podniosl niemilosiernie :/

no a pozniej poszlam do kfc po kubelek hot wings bo taaaaka mialam ochote ze masakra. pojechalam do męża, zjedlismy a wieczorem myslalam ze zdechne.... rzygalam dalej jak widzialam - jednak widac przesadzilam z iloscia ostrych przypraw
Co za buraki
Współczuję wymiotów - mi też jeszcze mdłości nie przeszły i czasem jak mnie złapie to czuję się jakbym dopiero, co zaszła

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A ja mam termin na 16 sierpnia i chciałabym się rozpakować jakieś 2 tygodnie wcześniej żeby mieć dłuższe lato i z dzidziolem na spacery chodzić.
Też nie miałabym nic przeciwko byciu lipcóweczką Szczególnie jeśli nie wezmę dziekanki i będę od października na zajęcia już chodzić...

A tak w ogóle to kusi mnie żeby się na rudo farbnąć
Stary 2010-04-17, 12:04   #2316
muminek88
Zadomowienie

mialam cukier 96 a po 50 g za godzine 175 ale kurcze w pierwszej ciazy mialam 100 a po podaniu 184 a nikt nie robil mi w polsce tragedi, a po porodzie juz wszystko bylo ok wiec sama nie wiem...

kurde ale mialam noc...do 4 nie spalam a od 7 synek juz nie chcial spac...masakra....wymioto wałam mając jednoczesnie biegunke,wykonczyc sie mozna :/
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:07   #2317
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

roztrzepaniec, jak patrzę na listę to masz większe szanse ode mnie rozpakować się wcześniej hehe
Stary 2010-04-17, 12:17   #2318
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Hd udanego spacerku po lesie, my ognisko na dziakce zrobimy i kielbaske na kijkach z leszczyny, zaraz jedziemy
pojedziemy późnym popołudniem bo sprawnie idzie malowanie i M chce jak najwięcej zrobić.

mmmm kiełbaska z ogniska... Przypomina mi się dzieciństwo na Mazurach ...i poziomki w lesie Mmmmmmmmmm.......

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Zaczynają się na naszym wątku problemy ale co się dziwić jesteśmy w zaawansowanych ciążach i takich sytuacji będzie sporo. Miejmy nadzieję, że będą to głównie obawy wynikające z dbałości lekarzy a nie prawdziwe problemy.

Stary 2010-04-17, 12:18   #2319
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Nie mówcie nic o kiełbasie z grilla bo mi ślina leci. mój M dzisiaj w pracy ma grilla i pewnie się nie domyśli żeby mi przynieść bo się wczoraj trochę pokłóciliśmy.
Stary 2010-04-17, 12:33   #2320
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
idealnecialo pewnie sobie myślał że ty o 3 w nocy, przebudzona najbardziej masz wtedy ochote na pieszczoty bo jakżeby inaczej
Heh chyba tak a potem ejszcze pretensje ze nie

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

ten twoj biedny mezus dzisiaj moze nadrobicie
Nic nie nadrobilismy, bo o 2 w nocy przyszedl z garazu bo przy aucie siedzial-musial...
Dzis jedyna nadzieja, a niech jeszcze bedzie ze ja nie bede w stanie to bedzie bombastik..

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
a my z TŻ od listopada posucha chyba już się nie przełamiemy bo jak już pisałam wielokrotnie najpierw był zakaz a jak już było zielone światło to TŻ jakoś zdziczał ...chyba się boi zreszta ja chyba troszkę też ale on to się nawet dotknąć nie da
To masz chociaz spokoj, ze spokojnym sumieniem

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Muszę Wam pokazać to zdjęcie. Zrobione dzisiaj czyli 25 tc
I niech ktoś powie, że mam mały brzuszek
Załącznik 3035887
nie wiem co będzie w 9 mc
No! chociaz widac ze masz dzidzie w brzuszku, nie ejstem sama
pokaz goly! .

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość

Idealnieciało za tą z niebieskimi rękawkami 15 a za tą z bocianem na 2 strony rozpinaną 35
czyli dosc podobnie.. te tansze na alle sa za ok 19 a te drozsze jak ta z bocianem za 30zl , wiec prawie to samo- gorzej z przesylka.

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny bylam wlasnie na watku mamus majowo czerwcowych i juz kilka z nich sie rozpakowalo i kolejne zaczynaja a nastepne w kolejce jestesmy my
Ale to i taaaaaaaaaak jeszcze jeszcze :P zanim my

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
od zeszlej wizyty waga nie drgnela i mam nadal 3,5 kg na plusie
Ale zazdroszcze tylko 3,5.. ja dalej brne do przodu
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:40   #2321
papeteria
Zakorzenienie

anoxa ja myślałam, że on jest czyimś protegowanym że jeździ po gabinetach m.in mojego lekarza i wykonuje to usg, ale widocznie zna się na rzeczy.A co do onetu to może po prostu dorabia
Moj gin mi co wizyte robi normalne usg czasem przełączy na to 4d a on właśnie robił mi to połówkowe no i teraz bedzie to po 30 tygodniu.Dokładnie 14 maja idę.
niezawsze fajnie z tym Tżtem
anuszka no moja mama jutro odprawia 50 tke bo goście ja zaskoczyli od kuzynki która miała ślub w dzień urodzin mojej mamy wyskoczyli z 50 różami etc... to teraz chce coś zrobić tak więc jutro impreza....
a za to kiełbache to
pilotka śliczny
jaszczka za Was .Pamiętaj że każda dzidzia ma sswoje tempo
tobie bez łaski powinni dać to zwolnienie , przecież nie trzeba tu nic wymyślać, kwalifikujesz się do natychmiastowego odpoczynku!
i pisz zawsze co to za sorki od tego jesteśmy żeby się pocieszać doradzać etc....
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:41   #2322
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
kurde ale mialam noc...do 4 nie spalam a od 7 synek juz nie chcial spac...masakra....wymioto wałam mając jednoczesnie biegunke,wykonczyc sie mozna :/
co ty masz takie rewelacje?
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:44   #2323
Carmena_
Raczkowanie

hd ale ty masz ten brzuchol!!!!!!

!
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
carmena to mogla byc pepowina widoczna na filmiku z usg
tak sobie to właśnie usprawiedliwiam

farminka czekamy tu na ciebie!

jaszczka ja sama mam problemy z moim ginekologiem żeby dał mi zwolnienie więc Ci nie pomogę ale nie martw się tym rozmiarem dzidziusia, nadrobi swoje

a ja dzisiaj sobie pójdę na spacerek wreszcie. w końcu ładnie słoneczko świeci u mnie w Chorzowie ale póki co muszę się wziasc za sprzątanie, a potem kąpiel i się ogolic bo od kilku dni mi się zarosło

i dla tych co chcą się pośmiać a nie znają tego wątku to zapraszam, czytam od 2 dni i sikam ze śmiechu

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403479

maleństwo
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:48   #2324
papeteria
Zakorzenienie

hd śliczne ubranko
niezawsze smaka robisz
muminek
Cytat:

Zaczynają się na naszym wątku problemy ale co się dziwić jesteśmy w zaawansowanych ciążach i takich sytuacji będzie sporo. Miejmy nadzieję, że będą to głównie obawy wynikające z dbałości lekarzy a nie prawdziwe problemy.
dokładnie
Cytat:
Nie mówcie nic o kiełbasie z grilla bo mi ślina leci. mój M dzisiaj w pracy ma grilla i pewnie się nie domyśli żeby mi przynieść bo się wczoraj trochę pokłóciliśmy.
daj mu do zrozumienia że bez kiełbasy nie ma się co pokazywać

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

carmena napewno bede czytac

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

dziewczyny chce zrobic tortille mam piers z kurczaka pomidorki i salate co by sie jeszcze przydalo ? placki mam gotowe, za dwie godziny chcialabym juz miec zrobiony obiadek
wiem, ze jest google ale jak wy robicie ?
Stary 2010-04-17, 12:50   #2325
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria jak on się obrazi to nie ma zmiłuj się. Uparty jak osioł. Fakt ja trochę przesadziłam bo za dużo powiedziałam, ale nie odpowiadam ostatnio za siebie. Zresztą my obydwoje się nadajemy, dwa osły hehe, tylko mi zawsze szybciej mija.
A do tortilli jeszcze jakiś sos by się przydał, z Knorra jest dobry chyba na opakowaniu pisze, że do kebaba, ale miałam i jest ok

Edytowane przez Lilka___
Czas edycji: 2010-04-17 o 12:51
Stary 2010-04-17, 12:59   #2326
papeteria
Zakorzenienie

Moja dzisiejsza sesja próbowałam złapać kąt w którym mój brzuch byłby najbardziej podobny rozmiarowo do tego na żywo, bo mam wrażenie, że na zdjęciach zawsze jakiś mniejszy wychodzi( mały podczas zdjęć kopał )
No i pierwsze zdjęcia z lotu ptaka
27tc i 4dni jakoś...

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:14
Stary 2010-04-17, 13:00   #2327
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papeteria jak on się obrazi to nie ma zmiłuj się. Uparty jak osioł. Fakt ja trochę przesadziłam bo za dużo powiedziałam, ale nie odpowiadam ostatnio za siebie. Zresztą my obydwoje się nadajemy, dwa osły hehe, tylko mi zawsze szybciej mija.
A do tortilli jeszcze jakiś sos by się przydał, z Knorra jest dobry chyba na opakowaniu pisze, że do kebaba, ale miałam i jest ok
no tak sos
ze mnie też uparciuch jest

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:01
Stary 2010-04-17, 13:02   #2328
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

papeteria fajny brzuchol, z góry to śmiesznie wygląda
Stary 2010-04-17, 13:04   #2329
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Moja dzisiejsza sesja próbowałam złapać kąt w którym mój brzuch byłby najbardziej podobny rozmiarowo do tego na żywo, bo mam wrażenie, że na zdjęciach zawsze jakiś mniejszy wychodzi( mały podczas zdjęć kopał )
No i pierwsze zdjęcia z lotu ptaka
27tc i 4dni jakoś...
świetna sesja
Brzuszek śliczny !!!!!

Zrobiłam sobie zdjęcie z lotu ptaka w 18 tc
Z perspektywy czasu - wtedy był malutki
Załącznik 3038190

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:07
Stary 2010-04-17, 13:05   #2330
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Papeteria jaki duży! Śliczny! Zgrabny!

Mój dopiero nabiera kształtów.
Stary 2010-04-17, 13:11   #2331
papeteria
Zakorzenienie

lilka, hd,lazurowa
hd mój to taki kwadraciak w porównaniu do twojego okrąglutkiego z lotu ptaka hehe
Stary 2010-04-17, 13:17   #2332
Carmena_
Raczkowanie

papeteria że jako jestem miłośniczką kukurydzy i pchałabym ją wszędzie to proponuję i ją a brzuchol tak śliczny jak u hd przy Was to ja w ciąży nie jestem

maleństwo
Stary 2010-04-17, 13:18   #2333
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
papeteria fajny brzuchol, z góry to śmiesznie wygląda
no tam gdzie sam brzuch stoje prosto, a tam gdzie papciuszki widać przechyliłam się do przodu

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
papeteria że jako jestem miłośniczką kukurydzy i pchałabym ją wszędzie to proponuję i ją a brzuchol tak śliczny jak u hd przy Was to ja w ciąży nie jestem
ja nie jestem fanka kukurydzy ale dodam do Tżtowej porcji
Stary 2010-04-17, 13:25   #2334
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

dziewczyny jak myślicie czy gra w kręgle mi nie zaszkodzi, bo mam okazję dzisiaj iść?
Stary 2010-04-17, 13:30   #2335
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie panie. Tym razem to nie Farminka a TŻ

Żona przez najbliższe dni będzie nie dostępna na forum. Niestety miała rację obawiając się tych kłuć w brzuchu. Wczoraj na wizycie lekarz stwierdził, że trzeba do szpitala :-( no i po wielu trudach dostaliśmy się do jednego. Leżą teraz z małą na Patologii Ciąży. Lekarz stwierdził skrócenie szyjki. Na razie pobrali próbki na badania, zrobili KTG, jakieś leki podali, cały czas kroplówki bierze... no i czekamy na wyniki.

3majcie wszystkie mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
anoxa
tez mialam byc majowka
Ja czerwcowa
Cytat:
Remont trwa tzn. przygotowaliśmy pokój do malowania
Oczywiście okazało się, że czegoś tam brakuje i najważniejsze nie mamy chleba w domu a jutro w W-wie wszystkie sklepy pozamykane

M pojechał na zakupy.

Muszę Wam pokazać to zdjęcie. Zrobione dzisiaj czyli 25 tc
I niech ktoś powie, że mam mały brzuszek
Załącznik 3035887
nie wiem co będzie w 9 mc
Wow jaki piekny, duzy brzuszek

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
Śliczny, zgrabny brzuszek
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Mi zaczął właśnie rosnąć w 6 miesiącu (cały czas jestem w szóstym), sliczne ubranka
Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek a i ubranka bardzo fajne... śliczny ten komplecik z paputkami.
Cytat:
piękny zestaw (3 zdjęcie)
Super, że z maluszkiem wszystko OK

Brzuszek - no no no
Cytat:
caprica ale się sexy naoliwkowałaś do zdjęcia brzuszek uroczy
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

caprica6 jaki śliczny brzusio a ubranka przesłodkie
Dzieki za komplementy Mamuski

Bylam wlasnie na spacerku, teraz odpoczywam i czuje jak mi Ala w brzuchu szaleje

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:39   #2336
Carmena_
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny jak myślicie czy gra w kręgle mi nie zaszkodzi, bo mam okazję dzisiaj iść?
moim zdaniem można tylko musisz uważać by się nie poślizgnąc i zbytnio nie zmęczyć

EDIT i dobierz sobie kulę co nie będzie za ciężka rzecz jasna

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-17 o 13:41
Stary 2010-04-17, 13:40   #2337
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
lilka, hd,lazurowa
hd mój to taki kwadraciak w porównaniu do twojego okrąglutkiego z lotu ptaka hehe
jaki kwadraciak ???
śliczny,okrąglutki brzuszek

Stary 2010-04-17, 13:41   #2338
roztrzepaniec989
Rozeznanie

papeteria bardzo zgrabny brzuszek
Stary 2010-04-17, 13:44   #2339
Carmena_
Raczkowanie

Lilka czytałam teraz na necie opinie i są różne, więc sama już nie wiem

maleństwo
Stary 2010-04-17, 13:46   #2340
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

carmena tez czytałam i właśnie mam dylemat, najwyżej pójdę tylko popatrzeć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości