Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-17, 11:10   #4021
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Wiosenne maluchy opuszczają brzuchy - MARZEC-KWIECIEŃ 2010r.

moj rowniez robi wszystko przy malej, pol na pol
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:13   #4022
mloda1989
Zakorzenienie

ja sie nadal mecze.... hehe tez chce juz o kupkach rozmawiac.... poki co moge tylko powiedziec ze dziwnie mnie dzis to toalety ciagnie;]....od rana brzuch mnie pobolewa i mdli mnie ale to moze z nerwow ze mam isc dzis znowu do szpitala juz sama nie wiem....brzuch twardy mi sie robi ale nie mam skurczy....czasami tylo tak piecze od srodka jakby....ehh

drcron pisala ze jutro wychodza bo z malutka juz duzo lepiej

pop na ten cholerny cellulit to czytalam ze bardzo dobra jest tołpa serum na noc....ten vichy akurat nie ma za dobrych opinii... ja teraz z vichy na rozstepy uzywalam i nie wiem czy cos pomoglo bo niby nowe sie nie zrobily ale tamte sa takie jakie byly...a ta tołpe bardzo polecaja dziewczyny na KWC....
kurcze ale oliwka sie zmienila...i chyba strasznie do ciebie podobna.... i w koncu lezaczek zaakceptowala a bracia slodcy...

grrr no nie moge nawet normalnie siedziec bo mi brzuch na kolanach zalega ehh....

natala corcia sliczna...ale juz podrosla....

kurcze o tej 16 mam isc do szpitala i nie wiem na co sie nastawiac bo jesli mnie zostawia i nic nie pomoga to lipa lezec tam tak przez weekend a z drugiej strony jak w pon pojde to mnie moga nie przyjac bo poniedzialki maja nawal...ryczec mi sie chce juz z tej bezsilnosci....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:24   #4023
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Hmm no właśnie ja się tak zastanawiam, bo mam niby całkiem sporo tego pokarmu, ale coś się Antek nie najada I wydaje mi się, że może za chude te moje mleko czy coś, bo jak go dokarmiam sztucznym to jest lepiej. I nie wiem co robić może i cyca i sztuczne mu dawać. A wiecie ile dziecko w wieku 2-3 tyg. powinno na raz zjeść?
ja mam to samo-moim sie nie najada, z cycka to już masakra bo pociągnie z godzinę a po 10 minutach jest znowu głodny, a jak odciągnę to zjada teraz po 80-90 ml jednorazowo mojego (jutro skończy 5 tygodni), a NANA też 90 ml zjada. Jak miał 2-3 tygodnie to zjadał jednorazowo po 60 ml obojętnie czy mojego czy NANA
Gmyrelka, przedewszystkim musi odbić po jedzeniu za każdym razem, jak nie odbije, to połóż na brzuszku na czymś dość twardym np. na przewijaku albo na materacu w łóżeczku (nie na pościeli, ani kocyku) i masuj plecki okrężnymi ruchami w przeciwną stronę do ruchu wskazówek zegara - powinien ładnie odbić i wtedy jak ma ulać to przy okazji uleje i jest spokój już. Kładź dziecko pomiędzy karmieniami na brzuszku na jakieś 5-10 minut, powinno tez dużo spać na brzuszku - wtedy lepiej trawi mleczko, bączki ładniej uchodzą i ulewania nie ma albo jest niewielkie. Ja kładę małego tak jak mi kazała lekarka i na prwadę różnica jest kolosalna!!! Jak już ma ulać to dosłownie odrobinę a bywało, że i nawet rzygnął mi całość co zjadał, a teraz na szczęście jest spokój, także to leżenie na brzusiu na pewno mu pomogło Kładź też po jedzeniu na drzemkę na prawym boku i lekko podwiń mu nóżki. Dzieci powinny ponoć jak najmniej spać na pleckach - zwłaszcza te ulewające I nie kołysaj go na rękach ani w wózku, bo wtedy mu się chlebota w brzuszku i też może zwrócić. Ale jak Marcelek Ci ulewa jak mówisz prawie całość czasami to może to są wymioty??? Ja mam na wszelki wypadek zrobić usg żołądka, żeby zobaczyć jak ma wpust rozwinięty...ale i tak jest różnica niesamowita z tym jak ulewał a z tym co jest teraz. A najczęściej się udaje, że nie uleje mi wcale
POP, NATALALA, DARUSIA bo mój Kubuś zwariuje jak tyle lasek się tu będzie kręcić a ja z tych raczej zazdrosnych mamusiek jestem mój tż się śmieje, że ja to będę typowa teściowa z dowcipów: "teściowo ty stary rowerze jak ino cie widze, cholera mnie bierze" (ja tak do swojej bym mogła)

Edytowane przez Baobabek
Czas edycji: 2010-04-17 o 11:34
Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:42   #4024
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jak liczyc te 3 godziny? Od początku karmienia czy od końca? Bo moja czasem siedzi (z małymi przerwami) około 1,5 godziny, to za 1,5 musialabym ja wybudzać? czy wtedy za te 3 godziny? Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 11:56   #4025
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ja sie nadal mecze.... hehe tez chce juz o kupkach rozmawiac.... poki co moge tylko powiedziec ze dziwnie mnie dzis to toalety ciagnie;]....od rana brzuch mnie pobolewa i mdli mnie ale to moze z nerwow ze mam isc dzis znowu do szpitala juz sama nie wiem....brzuch twardy mi sie robi ale nie mam skurczy....czasami tylo tak piecze od srodka jakby....ehh

drcron pisala ze jutro wychodza bo z malutka juz duzo lepiej

pop na ten cholerny cellulit to czytalam ze bardzo dobra jest tołpa serum na noc....ten vichy akurat nie ma za dobrych opinii... ja teraz z vichy na rozstepy uzywalam i nie wiem czy cos pomoglo bo niby nowe sie nie zrobily ale tamte sa takie jakie byly...a ta tołpe bardzo polecaja dziewczyny na KWC....
kurcze ale oliwka sie zmienila...i chyba strasznie do ciebie podobna.... i w koncu lezaczek zaakceptowala a bracia slodcy...

grrr no nie moge nawet normalnie siedziec bo mi brzuch na kolanach zalega ehh....

natala corcia sliczna...ale juz podrosla....

kurcze o tej 16 mam isc do szpitala i nie wiem na co sie nastawiac bo jesli mnie zostawia i nic nie pomoga to lipa lezec tam tak przez weekend a z drugiej strony jak w pon pojde to mnie moga nie przyjac bo poniedzialki maja nawal...ryczec mi sie chce juz z tej bezsilnosci....
ja tam już mam w nosie nastawianie się-wczoraj tak się fajnie zapowiadało i dupadzisiaj znowu mam to co wczoraj,ale może cos tam w środku się przygotowuje...nie wiem...

A co do cellulitu to też przekopałam KWC i ja kupię topłe,a raczej zamówię,bo mało jest dostępna w sklepach.
Rozstępów nie mam,nic kompletnie(TFU,TFU)ale cellulit i owszem jestale po porodzie kremik,dietka i spacerki z mała i będzie ok.

Ja wypróbuje jeden ze sposobów na S czyli spacery-mam obok las to sobie pochodzę i zobaczymy,może małą sobie wychodzę.

A okna piernicze dzisiaj,już mi chęc przeszła.Wskoczyłam do wanny,wypeelingowałam całe ciało,ogoliłam się calutka i mam dosyc na dzisiaj-no taką "elegancką"mogli by mnie na porodówke zawiezc

Fajnie,że drcron wychodzi już

mloda nie pękaj,może akurat Cię już zostawią i wyjdziesz z dzidziulkemw każdym razie trzymam kciuki...

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 12:13   #4026
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Czy wasze maleństwa tez tak ciężko wybudzić??
Kurcze, ile ja się muszę namęczyć. Nastawiam sobie pół godziny wczesniej budzik, bo jakbym obudziła równo po 3 godzinach to zaczne karmić najwyżej za pół godziny Bardzo rzadko obudzila się sama. Przewaznie chcialaby spac dalej, nie wiem ile tego snu jej potrzeba bo musze ją wybudzać by przybierała na wadze moja kruszyna.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-17, 12:14   #4027
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

A ja mam Ania inne pytanie. Jak twój Szymek znosił te szczepionki. Bo moja jakaś taka poddenerwowana i kapryśna i nawet raz sporo nam ulała. I zastanawiam się jak to jest z tą szczepionką na rotawirusy (tą doustną) bo ona sporo mi dzisiaj ulała. Co prawda jakieś 4 godziny po podaniu. I nie przy pierwszym karmieniu od podania tylko po drugim ale zastanawiam się czy czasem nie zwróciła mi tej szczepionki.
Szczepionki bardzo dobrze . Po pierwszej przespał poprostu cały dzień , po reszcie wogóle bezobjawowo. Po odrze swince różyczce której się najbardziej bałam i po której są cyrki też nic. Po 4h to myślę że już się wchłoneło . Bo w sumie te nasze maluszki to mega szybko wsio trawią
Mam taki sam kocyk jak ty kupiłam w lidlu i do tego mam taki żółty ręcznik . super są te rzeczy

Cytat:

Kupiłam sobie dzisiaj Cellu Destock firmy Vichy. Jak to nie pomoże na moje nogi to pozostanie mi tylko odsysanie
U mnie sie sprawdził lirena eris na celulit kiedyś go testowałam dla kolezanki która tyrała w erisie po użyciu robili badania skóry czy działa . Po 6 tyg miałam -3 cm w udzie kazdym i skóre o wiele gładsza pokazywała mi na kompie zreszta sama widziałam różnice . Tylko wtedy naprawde stosowałam codziennie a teraz z systematycznościa u mnie różnie . ale nabyłam balsam z tego , peling i serum na noc . w czerwcu nad morze i ja nie wiem jak to będzie .. chyba zaczne pływać na desce i kupie sobie pianke taka do kostek

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny jak dzieć powinien teoretycznie jesc co 3 godziny pediatra i polozna kazaly mi małą wybudzać a ona sobie zmienia godzinki bo nieraz sie obudzi po 2 i jest awaria taka ze by mnie zamknęli w pierdlu jakbym miala okno otwarte bo sasiedzi by mysleli ze dziecku nie wiadomo jaka krzywde robie:P,
nieraz ona mnie budzi po 3,5godziny jak zdarza mi sie zaspac i te godziny jedzenia nie do konca sa unormowane;/ jak jej to unormowac? czy sama sobie unormuje? pediatra mowila ze dzieci do 6-9 tyg sobie gdzies tak papu normja, ale nie wiem..
Ja bym nie wybudzała jak śpi a jak się budzi dawała . tak robiłam z szymkiem . on po miechu w nocy już mi 5 h spał . jak dziecko przybiera i nie jest wcześniakiem czy nie jest chore to po co je budzić jak słodko kima a zawsze mozesz podejść i zwazyc co kilka dni

Cytat:
moja to je tak roznie, pop a dajesz wode do picia? kurcze dziewczynki ona powinna miedzy mlekiem a mlekiem podobno przyjmowac cos do picia, tylko woda jest beee, to co jej dawac?;/
Wcale nie musi pic wody . jak jest upał to tak ale teraz jeszcze nie ma musu. a może ją przekupic troszkę i zrób 90 wody i sypnij jedna miarke mleka może tak wypije ?

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
podoba mi się ten apel

Dziewczyny a myślicie,że mogę umyc sobie dwa okna?nie są wysoko ani nic...do nikogo nie chcę dzwonic i się pytac,bo po co mam słuchac
A myj kobito ... ja tez myłam te nisko

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Ania p łączę się w bólu Moja Hania to był istny anioł i jak mnie szwagierka pytała (urodziła w styczniu) co robiłam jak Mała wyła to mówiłam że nic bo NIGDY nie wyła, a teraz Normalnie rozdarciuch pierwsza klasa Już czasem sił do Niego nie mam, ale On wyje a ja Go całuje i Mu mówie że i tak Go kocham Problem u nas jest taki że On chce ssać tylko mojego cycka i totalnie nie akceptuje smoczka (też miałam w planie wcale Mu go nie podawać ...)
Jakie macie smoczki dziewczyny?? Bo my mamy avent i Marcel drze sie jeszcze głośniej jak Mu go daję

I dołączam się do apelu PoP - Mamuśki w 2pakach wypuśćcie swoje maluszki A raczej Maluszki opuśćcie brzuszki Mamusiek
Moja wogóle nie chce smoka czasem na dworku tego smoka weźmie i ma w buzi ale w domu nim pluje gdzie popadnie Szymek wszystkie smoki tolerował i nie było problemu a ta nie chce i koniec . Smoki mam z TT i nuka.

Nocka u nas spoko i nawet Szymek się zlitował i pospał do 7
Stary 2010-04-17, 12:18   #4028
sismuerte
Rozeznanie

Cytat:
moja znow wciaga 90ml w 10 min , jest tak łapczywa i moze przez to te problemy z kupką.
Mój też tak wciąga łapczywie ii oczywiście od razu mu się ulewa, a później też ma problemy z kupką
Stary 2010-04-17, 12:22   #4029
Darusiaaaa
Zakorzenienie

kurcze a to normalne ze dzieci maja caly jezyczek bialy? taki jakby na nim mleko zostawalo
A.Camus
Stary 2010-04-17, 12:25   #4030
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze a to normalne ze dzieci maja caly jezyczek bialy? taki jakby na nim mleko zostawalo
Moja tez taki ma, na pewno po jedzeniu a później to nie wiem, muszę spojrzec przed karmieniem Ale myślę, ze tak może być

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-17, 12:33   #4031
anakazar
Zakorzenienie

heh fajnie tak was poczytac-wszystkie rozpakowane-taki plus bycia tu jeszcze z brzuchem,przynajmniej się trochę "podszkole";D

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-04-17, 12:34   #4032
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dzieciaki tak mają a butlowym powinno sie tez przemywac gazikiem i przegotowana woda dziąsła żeby uniknąc próchnicy dzieci butelkowych

https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...ykul,6038.html
Stary 2010-04-17, 12:44   #4033
Darusiaaaa
Zakorzenienie

a nie wiedzialam, dziekuje kurde meczy sie jeszcze ze zrobieniem tej kupki, dzisiaj zrobila dopiero 1 co prawda caly pampers ale od wczoraj od 17:45 nie robila, teraz dostala herbatki i leży.
A.Camus
Stary 2010-04-17, 13:20   #4034
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
moja znow wciaga 90ml w 10 min , jest tak łapczywa i moze przez to te problemy z kupką.
Darusia to musimy wymieszać jakoś nasze Oliwki to średnią jedzenia będą miały dobre

A jeżeli chodzi o kupki to dziecko na sztucznym robi tak jedną na dobę.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak liczyc te 3 godziny? Od początku karmienia czy od końca? Bo moja czasem siedzi (z małymi przerwami) około 1,5 godziny, to za 1,5 musialabym ja wybudzać? czy wtedy za te 3 godziny? Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi
Od początku karmienia, przynajmniej tak było w szpitalu.

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Tak dzieciaki tak mają a butlowym powinno sie tez przemywac gazikiem i przegotowana woda dziąsła żeby uniknąc próchnicy dzieci butelkowych

https://mamotoja.pl/mamo_to_ja_niemo...ykul,6038.html
O Ania ty coś zawsze ciekawego i praktycznego napiszesz. Nie wiedziałam o tym i nic takiego nie robię.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:47   #4035
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
I dołączam się do apelu PoP - Mamuśki w 2pakach wypuśćcie swoje maluszki A raczej Maluszki opuśćcie brzuszki Mamusiek
Cicho Ja MUSZĘ dotrwać do środy!!

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 13:49   #4036
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja tez jezyka nie przemywalam, mojej kruszynce sie usnelo tz wrocil z pracy, tata gotowal obiadek i stwierdzil ze bedzie gotowal bo mala ten brzuszek boli i placze i potrzebuje blisko mamusi.
A.Camus
Stary 2010-04-17, 14:54   #4037
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

Od początku karmienia, przynajmniej tak było w szpitalu.
Hmmm.. to dziwnie. To moja by nieraz wogole nie spała. Przyjmując, ze muszę ja karmić co 2,5 godz, karmienie trwa czasem ponad godzinę i czasem usypianie drugie tyle...

np. dziś karmiłam od 8.20-9.00, potem znów o 9.50-10.30 bo nie chciała usnąć i zaczęła szukać cyca. Więc nie powinnam jej usypiać tylko zacząć kolejne karmienie

Ja do tej pory liczyłam od zakończenia jedzenia Bo to dla mnie bylo logiczne skoro dziecko ma się wybudzać po 3 godzinach snu ... ale już sama nie wiem... ????

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-04-17 o 14:55
Stary 2010-04-17, 15:10   #4038
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
to moga byc poczatki plesniawek. a kupy na modyfikowanym robia dzieci raz dziennie a nawet rzadziej.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:19   #4039
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez sismuerte Pokaż wiadomość
Hmm no właśnie ja się tak zastanawiam, bo mam niby całkiem sporo tego pokarmu, ale coś się Antek nie najada I wydaje mi się, że może za chude te moje mleko czy coś, bo jak go dokarmiam sztucznym to jest lepiej. I nie wiem co robić może i cyca i sztuczne mu dawać. A wiecie ile dziecko w wieku 2-3 tyg. powinno na raz zjeść?
Włąsnie była u mnie połozna i o to spytałam to sie tylko usmiechneła..
nie ma czegoś takiego jak chude mleko matki... pokarm moze ewent. zanikac...
ja widze jak karmie przez osłonke ze na poczatku mleko jest prawie przeźroczyste i słuzy do napojenia dziecka jesli chciało tylko pic to mu wystarczy.. jesli jest głodne ssie dłużej i potem mleko juz jest takie pełne.. A W NOCY MLEKO JEST NAJTŁUŚCIEJSZE....

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 15:42   #4040
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja mam problem z karmieniem Tzn mała chce ciagnąć tylko z jednego cyca. Tak było od początku. Przykladalam ją do tego cyca ale był tylko nerw i ryk. Więc ściągałam laktatorem ale było tam niewiele mleka. Teraz mam wrażenie, ze nie mam tam praktycznie w ogole mleka I jeden cyc wielki a drugi maly Co mam robić? Ściąganie laktatorem masakrycznie boli, wcczoraj to ściągnęłam niecałe 30 ml a w tym sporo krwi bo cycek mi zmecerowało Co ja mam robić?? Staram się ją przystawiac do tego cycka ale nie ma rezultatow

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2010-04-17, 16:47   #4041
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Natala, Pop, mrowak któa jeszcze zdjęcia wklejała!!!!
boziu!!!!!!!!!!! Te nasze wizazowe pociechy sa po prostu rewelecyjne!!!!!!!!!!!!!!
Ja to sie napatrzec nie mogę!!!

Piekne oczka.. piekne noski piekne usta.. piekne włsoki!!1 Sama słodycz!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 17:34   #4042
NaTaLaLa
BAN stały

Madziwnia...ja tez sie napatrzyc nie moge
PoP....nasza grudniowa Gwiazdeczka, jako ze najstarsza to najszybciej zacznie tatusiowi potencjalnych zieciow sprowadzac
A widze ze juz i hustaweczke polubila...pamietam pierwsze zdjecie w hustawce i ta 'radosc' na jej buzce hehe
Darusia, ramki przeslodkie.....ta pierwsza jest super!!!!!!!! skad to takie cuda sie wynajduje???

Co do dopajania, mi mowiono ze narazie nie trzeba...latem i owszem ale teraz jeszcze za wczesnie, podobno butla ma starczyc....ale jesli juz ktos chce to moze herbatka koperkowa (moja osobiscie nie lubi)...i na brzuszek dobrze dziala i zawsze inny smak niz woda....

Dziekujemy ciotkom za mile slowka ;*
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 18:41   #4043
machaj
Raczkowanie

ja nie karmię butelka a i tak myje małej buźkę w środku.. języczek i dziąsła... już nawet mała nie płacze przy tym i nauczyłam ja pokazywać język:P tzn tak długo ja jej pokazuję aż ona mi pokaże

i chce pokazać wam zdjęcia małej a co...
na 1szym ja jako dumna mama z wózkiem na spacerku
na 2gim uśmiech małej buły...
3cie- mała zasnęła po spacerze na kanapie... śmiałam się z mężem że jej ptaszek ze spodni wystaje
a na 4... moje 2 cuda!! a raczej 10... uwielbiam te jej paluszki normalnie zjadłabym wszystkie!!

p.s
mała ma smoczka nuby... i ja jakoś nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia... mała lubi sobie possać a moje cyce do tego nie służą... ona jak już sobie possie smoka to go wypluje i śpi bez... będę miała wyrzuty jak mała będzie miała 2 lata i dalej będzie chciała smoka.. ale do końca pierwszego roku może sobie smoczyć ile będzie tylko chciała...

Edytowane przez machaj
Czas edycji: 2010-04-17 o 18:49
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 20:00   #4044
anakazar
Zakorzenienie

machaj córcia śliczna,a Ty przy wózku wyglądasz jak nastolatka

coś nie ma mlodej,może ją zatrzymali i zacznie się u niej dziac...

Stary 2010-04-17, 20:26   #4045
mloda1989
Zakorzenienie

nici z tego...mam sie zglosic w poniedzialek znowu na ktg....napisze pozniej troche wiecej bo teraz filma bedziemy ogladac....
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 20:27   #4046
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

O Ania ty coś zawsze ciekawego i praktycznego napiszesz. Nie wiedziałam o tym i nic takiego nie robię.
Polecam się na przyszłość

Kurde mała zawsze zaczyna wyć jak ja usypiam szymka w efekcie ide do niej .. mały wyłazi z wyra i zaczyna biegac . teraz jest mąz więc ja się zajmuje małą on usypia małego chyba że mała nie jest głodna to ja go usypiam a on się zajmuje mała . Jak pojedzie w delegacje i zostane sama to się bedzie działo
Stary 2010-04-17, 20:27   #4047
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:

coś nie ma mlodej,może ją zatrzymali i zacznie się u niej dziac...
oby u młodej cos ruszyło
i potem u nas

machaj śliczna niunia, a paluszki boskie tylko całować

edit jest młoda... jak oni mogą tak ciężarna stresować i tyle trzymac grr

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2010-04-17 o 20:29
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 20:55   #4048
machaj
Raczkowanie

Cytat:
hehe nie tylko przy wózku tak wyglądam głupio sie czułam jak jeszcze z brzuchem chodziłam bo ludzie na mnie patrzyli i głowami kręcili;/ a jak ide z wózkiem to pewnie wszyscy myślą że to nie moje maleństwo
a poza tym ja dalej jak nastolatka się czuję.. jakoś do mnie nie dociera że już 24 lata mam;/

pop70... mam pytanie... czy ty mieszkasz w okolicach Opola? bo wydaje mi sie że kiedyś pisałaś coś o Opolu...
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 21:38   #4049
mrowak
Zakorzenienie

Kurcze, dziewczyny, mamy jakieś problemy ze zrobieniem kupki. Znaczy tak: pręży się, pręży, płacze przy tym, męczy się wyraźnie i często albo nic z tego nie wychodzi albo musi to potrwać zdrowe 15 minut, żeby coś wyskoczyło,a ona przez ten czas tak niemilosiernie się napracuje.

Czy to już przesłanka do sięgnięcia po jakiś espumisan/infacol/bobotic/plantex? Jeśli tak, to co lepsze? A może jeszcze coś innego? Woda już nie zawsze działa.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-17, 22:04   #4050
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Baobabku dziękuję za dokładny opis

Dołączam się do pytania mrowak ...

Ja jestem załamana, syn mój wyje non stop ... chyba że śpi albo ma cycka w buzi Ja już nie wiem co robić i dzisiaj płakałam razem z Nim ... Mleko mam ale On co chwilę chce jeść i to jest błędne koło bo pije kilka łyków (tego pierwszego "cienkiego" mleka) i zasypia i za chwile znowu wyje i znowu się nie najada Czytałam w "języku niemowląt" że to totalnie bezsensu ... tylko czemu On tak płacze ... Kolkę wykluczam bo na rękach albo przy cycku leże mega zadowolony. Próbowałam się koło niego położyć i Go przytulać coby nie nauczyć wiecznego noszenia ale też nie pomaga Już nie wiem co robić Pediatra Go widziała tydzień temu i oceniła na super. Kurde moja Hania w ogóle nie płakała a On NON STOP - serce mi pęka

Mamuśki jaki laktator polecacie do dorywczego odciągania mleczka?? Ja po połogu powracam na aerobik i będę czasem potrzebowała mleczka Poza tym czasem też chcę się wyrwać do kina czy na "piwko" Zastanawiam się nad ręcznym Avent ISIS i elektrycznym Medela Mini coś tam A może polecacie coś innego?? Dodam że nie chciałabym się totalnie wykosztować bo to u mnie będzie używane raczej sporadycznie

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości