Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 07:56   #1981
konspiracja
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Konspi ja biorę Azali już pięć miesięcy. I nie odczuwałam żadnych skutków ubocznych. Ostatnio tylko miałam jakby mini okres trwające 5 dni lekkie plamienia. Na początku myślałam że to było spowodowane zbyt ostrymi przytulankami ale potem jak to trwało kilka dni to myślę że to przez tabsy. Jak teraz pójdę do gina to poproszę o receptę na kolejne.
Dzięki za odp ja musze w koncu swoje cerazette wykupić, bo na razie jakoś mi sie nie chciało
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Wszystkim się będę chwalić... Piotruś chętnie leżał na brzuszku po kapieli na golasa ale ładnie się podnosił i wiecie czemu tak dawał dziwnie rękę?Do przewrotu z brzuszka na plecki zrobił to !!!!!!! Myślałam, że nigdy tego nie zrobi, bo nie leży na brzuszku zbytnio Jak sie przewracał lekko go popchnęłam przy końcu, bo sie zawiesił ze starchu chyba nie śmiał się... zrobił podkówkę:F ale nie płakał

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=ncVZ0GZqmRk

hahah a najlepsze są komentarze TŻ
Super damusia i super mamusia
A do ogrodu to tez mieliśmy się wczoraj wybrac, moze za tydzien pojdziemy. Pogoda byla rewelacyjna - bylismy dłuuuugo w parku

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a ja jeszcze poczekam z wprowadzaniem słoiczków...zreszta 29ego idziemy na szczepienie więc dowiem się czy Polusia dobrze przybiera itp
a Lenka starsza od Polci o jeden dzien
Ja tez jeszcze czekam, dopiero po 5tym m-cu. Wczoraj przeglądałam zresztą zaklinaczke i ona tez radzi sie nie spieszyć.

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Hello
Konspi, tak, dotarliśmy się w wielu kwestiach, oczywiście jest to proces ale chyba się powoli odnajdujemy w nowej sytuacji jako para

No widzisz, a nie mowiłam?

Cytat:
A jeśli chodzi o spacery - to na ile na ogół wychodzicie? I jak często I czy któraś mamusia korzysta np. chusty albo nosidła na spacerze?
My sporo - 3 - 3,5 a nawet z rozpędu kiedys 4 h. ubieram małego już przed jedzonkiem, jemy i od razu na spacer, wracamy dopiero na następny posiłek. W week czasem 2 razy wychodzimy, a myśle że jak bedzie teraz coraz piękniej i cieplej to po poludniu/wczesnym wieczorem będziemy jeszcze raz z Tż wychodzić

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Ja tu już od 6
Dzień dobry
Ale dziś numer se wywinęłąm przed 6 rano Chyba mojemu synkowi się dziś w nocy coś przyśniło bo płakał więc położyłam się z nim w jego łóżku no i oczywiście zasnąłam. Rano jeszcze na śpięcy wydawało mi się, że słyszę jakiś głos z innego pokoju... Przebudziłam się i jak oparzona wybiegłam z pokoju Piotrusia szukać go po całym domu - gdzie polazł. Biegałam od pokoju do pokoju, z dołu na górę i z góry na dół jak szalona wołając go coraz głośniej. Nigdzie go nie było - cisza - byłam przerażona (kiedyś wyszedł z domu na podwórko sam...) W końcu przypadkiem zajrzałam do jego pokoju - a on smacznie spał w swoim łóżku a ten głos dobiegał z sypialni obok - Madzia się przebudziła i rozmawiała z zabawkami
nie zauważyłaś synka w porannym amoku?

Wczoraj dostalam burę od Tż w przypływie czułości i całowanek z małym, powiedziałam do niego "niunia"... bo on taki śliczny... A Tż "nie mów na niego niunia"

Wszystkiego NAJLEPSZEGO dla wczorajszych solenizantow i Guci z okazji rocznicy ślubu

Domi Pola - słodzinka U nas tez takie śmichy często sa. To są niezapomniane chwile...
I Twoj głos tez mi się podoba

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:02   #1982
elalank
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

cześć

w końcu się wyspałam dziś do 7 40, bo w sobotę Olka wstała o 5 a wczoraj o 6! potwora mała!! a rodzice wyglądali przez to tak

oczywiście spóźnione życzenia dla Miesięczniaków i Guci

my dziś idziemy do lekarza, bo Olka mi się wydaje znów żółta! i nie wiem czy to marchewka czy bilirubina więc zaraz ubieram Maludę i idziemy kłuć!

pogoda dziś piękna więc jakiś spacer dłuższy też się zapowiada.

zdjęcia i filmiki wszystkie piękne

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:11   #1983
mamrotka
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Cytat:
Ja tu już od 6
Dzień dobry
Ale dziś numer se wywinęłąm przed 6 rano Chyba mojemu synkowi się dziś w nocy coś przyśniło bo płakał więc położyłam się z nim w jego łóżku no i oczywiście zasnąłam. Rano jeszcze na śpięcy wydawało mi się, że słyszę jakiś głos z innego pokoju... Przebudziłam się i jak oparzona wybiegłam z pokoju Piotrusia szukać go po całym domu - gdzie polazł. Biegałam od pokoju do pokoju, z dołu na górę i z góry na dół jak szalona wołając go coraz głośniej. Nigdzie go nie było - cisza - byłam przerażona (kiedyś wyszedł z domu na podwórko sam...) W końcu przypadkiem zajrzałam do jego pokoju - a on smacznie spał w swoim łóżku a ten głos dobiegał z sypialni obok - Madzia się przebudziła i rozmawiała z zabawkami
no to mialas stracha
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:20   #1984
katekatee
Zadomowienie

Witam

Wszystkiego Najlepszego dla wczorajszych solenizantów i Guci

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Wczoraj dostalam burę od Tż w przypływie czułości i całowanek z małym, powiedziałam do niego "niunia"... bo on taki śliczny... A Tż "nie mów na niego niunia"

I Twoj głos tez mi się podoba
Konspi ja na Wikiego też mówię Niunia albo nawet Niusia Tżt też się strasznie wkurza ale ja będę mówić na mojgo syneczka jak chce A i jeszcze ja na niego często mówię syneczek mamuni i ostatnio babcia przynosi body a tam napis: "Syneczek mamuni"

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
cześć

w końcu się wyspałam dziś do 7 40, bo w sobotę Olka wstała o 5 a wczoraj o 6! potwora mała!! a rodzice wyglądali przez to tak

oczywiście spóźnione życzenia dla Miesięczniaków i Guci

my dziś idziemy do lekarza, bo Olka mi się wydaje znów żółta! i nie wiem czy to marchewka czy bilirubina więc zaraz ubieram Maludę i idziemy kłuć!

Eluś ja mam to samo, ale myślę że to od marchewki bo ja Wikiemu robiłam badanie ostatnio i bilirubina ciągle spada. A jeśli by był pomarańczowy to by musiała rosnąć. No ale lepiej to badanie zrób. Ja też z Wikim za jakieś 4 tygodnie pojadę jeszcze raz sprawdzić czy już całkiem spadła do minimum. My to już chyba do końca życia będziemy miały schizy na temat koloru skóry dziecka

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 08:45   #1985
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:

Ela, ja myśle ze w tym wieku, to już raczej im nic nei grozi ze strony żółtaczki, ale sprawdź.

Cytat:
Konspi ja na Wikiego też mówię Niunia albo nawet Niusia Tżt też się strasznie wkurza ale ja będę mówić na mojgo syneczka jak chce A i jeszcze ja na niego często mówię syneczek mamuni i ostatnio babcia przynosi body a tam napis: "Syneczek mamuni"
No ja też mam takie podejście, nie wiem czemu ich to tak wkurza

Dziewczyny pita trzeba rozliczyć, ale mi sie nie chce.... ale musze sie zabrać za to dzisiaj...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Stary 2010-04-19, 09:05   #1986
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
...

to tak jak pan Hilary co okularów szukał

Cytat:
...
nie zauważyłaś synka w porannym amoku?

...
Ano
To może niuń
Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
...
no to mialas stracha

Cytat:
...
Dziewczyny pita trzeba rozliczyć, ale mi sie nie chce.... ale musze sie zabrać za to dzisiaj...
A ja rozliczyłam przedwczoraj - znaczy znajoma mi rozliczyła - mnie się nie chciało za 20zł w to bawić

Mamusie
przypominam się z głosowaniem - od dziś - raz dziennie proszę o kliczek w "lubię"
http://www.bebiko.com.pl/#/misiowank...bd28158b69ea89
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 09:35   #1987
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

dzień dobry *

ja się wlasnie wygodnie rozsiadlam ze sniadankiem i laptopem, Blanusie posadzilam w bloomie kolo mnie i mialam nadzieje na 15 minut spokoju... tiaaaaa... marzenia juz krzyczy i marudzi, wiec butla sie studzi, a jak nie o to jej chodzilo to normalnie ma przerabane

napisze wiecej pozniej.... moze po spacerku, bo chyba ladna pogoda dzis bardzo

a nie bylo katariny? bo miala sie na ciemno farbnac i umieram z ciekawosci
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 10:15   #1988
kachula27
Zakorzenienie

Wpadlam sie przywitac i uciekamy na spacerniak bo piekna pogoda dzis i slonce swieci,cieplutko az szkoda nie korzystac z takiej pogody

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:09   #1989
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Witam
Eluś ja mam to samo, ale myślę że to od marchewki bo ja Wikiemu robiłam badanie ostatnio i bilirubina ciągle spada. A jeśli by był pomarańczowy to by musiała rosnąć. No ale lepiej to badanie zrób. Ja też z Wikim za jakieś 4 tygodnie pojadę jeszcze raz sprawdzić czy już całkiem spadła do minimum. My to już chyba do końca życia będziemy miały schizy na temat koloru skóry dziecka
już zrobiłam badanie, wyniki jutro.
no niestety mamy schizę Ale lpiej sprawdzić niż zaniedbać i potem się obwiniać.
Zaczęło sie teraz tak, że spotkałam koleżankę z 10 miesięcznym synkiem i ona oczywiście powiedziała, że Olka ładnie opalona, więc już się zdenerwowałam, ale odpowiadam, że to pewnie marchewka, a ona na to, że jej synek też je marchew, a przy Olce faktycznie wyglądał, jak syn młynarza.
oby wyniki pokazały ze wszystko jest git

Cytat:
Ela, ja myśle ze w tym wieku, to już raczej im nic nei grozi ze strony żółtaczki, ale sprawdź.

No ja też mam takie podejście, nie wiem czemu ich to tak wkurza

też tak myślę no ale lekarzem nie jestem, więc dla świętego spokoju zrobiłam badanie.

pit, ble - teściowa musi nas rozliczyć bo kupiliśmy mieszkanie, więc to chyba jakaś bardziej skomplikowana sprawa.

Cytat:
Mamusie
przypominam się z głosowaniem - od dziś - raz dziennie proszę o kliczek w "lubię"
http://www.bebiko.com.pl/#/misiowank...bd28158b69ea89
"klikłam"

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAa miałam się pochwalić, że pozazdrościłam Domi jak ostatnio napisała, ze kupiła fajne ciuszki dla Poli w lumpku i też się wybrałam i za 30 zł kupiłam:

-kurteczkę
-sukienkę
-2 sweterki
-bluzeczkę
i wszystko piękne i wcale nie widać,że z lumpka
moje pierwsze zakupy lumpkowe bo nigdy jakoś nic ładnego nie wpadło mi w ręce.
potem zrobię fotkę to Wam pokaże
A zaczęło się to tak, że chciałam kupić kurtkę Olce i pojechałam do CH a tam ceny, że rece opadają. Podobały mi się 2 kurtki, jedna była za 139,90 a druga 69,90 zła tak kupiłam za 6 zł
chyba stałam się fanką 2nd handów

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:13   #1990
domi7ks
Zakorzenienie

hej

dziekuje w imieniu Poli...ja karmie- to nic, ze Mala zjadla 170 ml 2h temu, cyc musi byc a juz wpadlam w wir sprzatania

elalank no ja m.in te zolte bluze kupilam w lumpku- jakies 3 zl, a tez nie widac sladow uzywania...czasem warto sie wybrac

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 11:32   #1991
tarasia
Wtajemniczenie

wpadam się tylko przywitać. Nie mam jakoś weny do pisania...
zdjęcia i filmiki z maluchami oczywiście obejrzałam i są cudne!

guciu,
jak było na basenie? widziałam foty na NK

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 12:00   #1992
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
j że to pewnie marchewka, a ona na to, że jej synek też je marchew, a przy Olce faktycznie wyglądał, jak syn młynarza.
oby wyniki pokazały ze wszystko jest git
moja Iza je bardzo dużo marchewki i jest blada - jedno dziecko ma tendencje inne nie
ona ma karnacje po mnie a Grzes po TZ i jest ciemniejszy
a wyniki będą OK
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 12:25   #1993
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

guciu,
jak było na basenie? widziałam foty na NK
bosko Sandra uwielbia wode
Stary 2010-04-19, 13:28   #1994
zebra666
Zakorzenienie

Mój mały zasnął saammmmmmmmmmm bez bujania, głaskania, szumów itd. może najgorsze minęło odpukać no i dzisiaj znowu się przewracał z brzuszka na pelcki- raz mu pomogłam, bo się zawiesił przy końcu, potem się odepchnął ode mnie, a potem zrobił to całkiem sam a jak chciałam nagrać filmik Tż towi to już nie chciał gadał do telefonu tylko leżąc na brzuszhu z goła dupcią(wtedy mi wyleży dłużej)

Elalnk trzymam kciuki za wyniki ale z tego co pamiętam żółtaczka w tym wieku to juz może tylko spadać Jak u nas wyszło, że to pokarmowa to lekarze powdzieli, ze w końcu spadnie ale wolno- więc musiałam na 2 doby od cyca dostawić, a że nie było już czym karmić po tym to juz inna bajka.
Też miałąm schiza, że jakiś mniej blady ale u ans jeszcze wlaka z anemia to może coś lepiej i nabrał koloru więcej. No i je dynie i marchewki tak, że wszytsko może mieć wpływ.

Ditu o matko dobra jesteś ahhaha

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:16   #1995
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry
Stary 2010-04-19, 14:21   #1996
kachula27
Zakorzenienie

Asicca jak wyniki malutkiej?

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:25   #1997
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien dobry
dzien dobry dzień dobry!!!

pisz jak się czujecie?
jak wyniki ?

dziwczyny, a ja na 18 jestem umowiona do chirurga
ważą się losy zabiegu
eeeh szkoda gadać
3majcie kciuki - plizzz.

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-04-19 o 14:26
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:28   #1998
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Jeszcze nie ma .....dziś byliśmy u Kardiologa ,i na dniach ma byc tomografia robiona....

Szukam po necie padaczki z takimi objawami jak Misia ma i nic konkretnegpo nie ma ...ciekawa jestem czy bedzie sie rozwijac normalnie chocic ,podnoscic głowke , śmiac itd ...bo jako tako jak mówie do niej i jak Ją widze wydaje Mi sie taka ze wszystko rozumie a może sobie wymyślam ....Wczoraj jak jej opowiadałam bajke o szczęsliwej rodzince to sie uśmiecha z ucha do ucha ,późnie opowiadm o biednej nieszczesliwej rodzince a ta podkówka ,i smutna ..słodka ona jest ...taka ona biedna

I popatrzcie jak to jest ..gdybym tydzien wczesniej Ja urodziła mogło by byystko dobrze
Stary 2010-04-19, 14:30   #1999
carolans
Zadomowienie

hej, kurcze az mi głupio że tak mało czasu znajduje zeby z wami popisac

u mnie ok, po wielkich burzach z tż-tem :/ nie wiem chyba każde znas chodziło poirytowane z braku seksu, zmeczenia, chwili wolnej dla siebie ... ale jest lepiej

tak podczytałam że na baseny chodzicie to powiem wam że też już chciałam się zapisywac od maja, ale mój zapał ochłonął przed lekarza. Spytałam się czy mogę a on powiedział że oczywiście tak ale że z dziewczynką nie poleca ewentualnie gdyby był chłopiec to tak... a to ze względu na różne infekcje jakie może złapać taka maleńka. I jak się zastawnowiłam to faktycznie chyba przeczekam, bo do końca nie wiadomo kto chodzi na ten basen czy jest zdrowy... a nie chciałabym żeby miała w przyszłości problemy. Lekarz mi powiedział że dziewczynki mają krótszą drogę żeby zarazić się jakąś chorobą/infekcją dróg rodnych od dorosłej osoby, a taka infekcja będzie przebiegać bezobjawowo i można narobić nieszczescia na przyszlosc, problemy z płodnoscia itp i sie trochę zastawonilam przestrasszylam i z basenem poczekam

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:36   #2000
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
J

I popatrzcie jak to jest ..gdybym tydzien wczesniej Ja urodziła mogło by byystko dobrze
Asia a myślisz że dolegliwości Twojej małej związane są z przenoszeniem ???

Stary 2010-04-19, 14:39   #2001
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

z niedotlenieniem okołoporodowym wydaje i sie w 90% ze to przez to za długo to trwało...a tydzien wczeniej była dobrze ułożona i szybciej by ja wyciągneli....a tak to gnietli Mnie i wyciągnac nie mogli

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-04-19 o 14:42
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:45   #2002
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
z niedotlenieniem okołoporodowym wydaje i sie w 90% ze to przez to za długo to trwało...a tydzien wczeniej była dobrze ułożona i szybciej by ja wyciągneli....a tak to gnietli Mnie i wyciągnac nie mogli

Stary 2010-04-19, 14:56   #2003
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
ehhh... wspolczuje przenosic zle, niedonosic (jak ja) tez zle... ciezko urodzic tak zeby wszystko bylo dobrze. Ale na pewno z Dominisia wszystko w koncu bedzie dobrze

Cytat:
trzymam kciuki za wizyte
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-19, 15:42   #2004
flowerspower
Raczkowanie

Witam wszystkich
Jakoś nie mogę się zebrać i napisać bo ostatnio gdzieś nie wiem w co ręce włożyć
Adi ma skok 24 tygodnia i jest tak marudny, że stwierdziłam, że jak mu wychodził pierwszy ząb to był aniołkiem w porównaniu do stanu obecnego.
Bardzo go wnerwia, że jeszcze nie umie całkowicie utrzymać równowagi przy siedzeniu no i że nie może wstać bo czasem mam wrażenie, że jakby mógł to by sobie pobiegał
Zdaje się, że biorąc pod uwagę jego obecny temperament i ruchliwość to nieźle da mi popalić.
Obecnie w jego kręgu zainteresowań są wszystkie przedmioty, które nijak do zabawy się nie nadają np.obrus na stole, perfumy przy lusterku, pilot od telewizora, telefon. A jego główny cel to:
ZNALEŹĆ - WYŚLINIĆ - WYRZUCIĆ na podłogę z wielkim hukiem

No i jeszcze chciałam wyrazić współczucie dla naszego psa, ktory mimo całej sympatii boi sie podchodzić do Adriana, bo za każdym razem młody go tarmosi, po czym podejmuje próbę włożenia sobie psiego ucha do paszczki.
flowerspower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:46   #2005
simpatica
Zakorzenienie

witajcie Mamuśki

spóżnione zyczonka usmiechu i słonka dla
Guciowej Sandrusi
Asioczkowej Majusi
Suonkowej Lenki
oraz Sexy Nikosia
Xpresjo macie bardzo fajne to krzesełko A jak super Lenka ma nóżki złączone na 1 fotce no i przede wszystkim gratuluję debiutu ooo jaka super sesja wiosenna
Aniulka Twoja Agusia jest słodziutka
Domi Poilnka słitaśna - a jak się długo śmieje skubana Ola to tylko chwilke i przestaje
Guciu gartulacje pierwszej rocznicy ślubu
Bella my wychodzimy ostatnio po 2 - 3 razy dziennie a na jak długo to zależy od Oli. Zwykle jak z nią troche pospaceruję i zaśnie to czekam az sie obudzi i wtedy idziemy do domu. Tj ok 1,5 godz.
Zeberko jaką macie wielką butelkę [ albo to tak tylko na fotce wyszło
DiTu zagłosowałam ale prosze, przypominaj się codziennie bo ja mam kiepską pamięć
Carolans witaj kiedy ostatnio byłaś na forum?
<><><>
Laski byłam dziś na zabiegu zamrażania nadzerki. Na szczeście nie bolało cieszę się że mam to już za sobą. Za tydz mam sie zgłosic na opatrunek. Czy to znaczy że ginka mi tam plaster nakleiła?

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 16:25   #2006
aniulka8204
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny ja dziś tylko podczytuje troche
boli mnie ostatnio częściej brzuch i jakaś słaba jestem a wizyta u chirurga dopiero 26 kwietnia

Agusia też wczoraj dała troche popalić bo nie umiała usnąć i płakała była juz tak słaba a i tak nie usnęła dopiero na rączkach się z nią pomęczyłam i usnęła

AsiCcccCA bądz dzielna i ucałuj malutką od nas

chciałam wstawic filmik jak mała husta się na tym leżaczku za pomocą tej nózki ale nie umie bo jak sciągam filmik z telefonu to wchodzi mp4 tak jak wczesniej mówiłam i musze wyciągnąc kamere ale najpierw naładować baterie bo wyczerpana na amen

chyba sie napije kawy bo jakoś pitoma jestem

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

i co jeszcze chciałam powiedzieć, ostatnio coś moja mała zaczęła jeść co 2-3godziny a tak fajnie jadła juz co 3-4godziny
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:27   #2007
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
dziękujemy baaardzo za komplementy
dzisiejszy dzień faktycznie piękny! i chyba wszystkie mamuśki były poza domem bo faktycznie na forum cisza...
zapewne lada moment nadrobimy aktywnością

nie wiem kochane jak u was, ale we Wrocławiu przez pół dnia było bezchmurne niebo, ale ok 16 pojawiły się dziwne chmury i niebo zrobiło się dosłownie "brudne"...
ciekawe czy to ta chmura pyłu ???

a jak u was?

się uśmiałam opowieścią o manewrowaniu pojazdem

co do chusty, ja osobiście uważam, że to super pomysł, tylko ja chyba nie potrafiłabym tego wiązać i bałabym się że dziecię mi z tego wyleci...
a nosidełko - NIEZDROWE!!! i dla mamy i dla dziecinki.

komentator powiadasz?
on mnie tak całe życie komentuje

zeberka, jaka piękna mamusia i posiłek na świeżym powietrzu - nie ma nic lepszego!
jesli chodzi o pył, to sama nie wiem - na razie jest wysoko, ale podobno jak zacznie opadac to lepiej przez pare dni z bejbi nie wychodzic. o ile akurat nad Polska bedzie opadać.

a nosidła są baaardzo różne! owszem, te tanie,sztywne to masakra. ja mam nosidło ergonomiczne, które otula ciałko dziecka jak chusta a jest nieporównanie -dla mnie - latwiejsze w użytkowaniu. na forach 'chustowych' sporo kobiet tez je używa. a w chustęto zanim Bartusia zamotałam to był wrzask,a potem też, bo takie male musi miec usztywniony kark, a przy okazji wlasciwie zerowe pole widzenia, a on tego nie znooosi.
i dla mamy to nosidło tez jest dobre, prawie nie czuć dziecka, większość ciężaru jest na biodrach.

a moje dziecie w koncu pospało w domu w ciagu dnia. całe półtorej godziny! ale za to tak jak ostatnio robił 1-max. 2 kupy dziennie tak dzis juz 4 i sie martwie...niby wygladaja ok. ale...

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 17:51   #2008
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie

Nawet was nie nadrabiam bo bardzo nie mam czasu, dzis Tz ma wolne wiec bylismy na zakupach, zamowilismy sobie łóżko do sypalni i komode ma byc za jakies 2-3 tygodnie jak bede miala juz skrecone to wam pokaze chyba ze znalazlambym takie na necie to dam linka i kupilam sobie lampe do jadalni

Dobra uciekam teraz i mam nadzieje ze was wieczorkiem calkiem nadrobie

I spoznione zyczonka da SANDRUSI

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 18:03   #2009
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie
Co polecacie na ząbkowanie? Jakaś maść by nam się przydała, bo chyba się zaczęło...
Zdarza jej się ładnie leżeć lub spać i nagle dzikie wrzaski i wpychanie sobie rączek do buzi... Normalnie dzika furia... A teraz znowu jest grzeczniutka...
Stary 2010-04-19, 18:14   #2010
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
a nosidła są baaardzo różne! owszem, te tanie,sztywne to masakra. ja mam nosidło ergonomiczne, które otula ciałko dziecka jak chusta a jest nieporównanie -dla mnie - latwiejsze w użytkowaniu. na forach 'chustowych' sporo kobiet tez je używa.
A jakie masz?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości