Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-19, 13:57   #2731
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
a on nadal z tamtą dziewczyną jest? jak może Tobie mówić jedno a jej potem też... nie wiem co o tym myśleć
A ja wiem.
Kashha on Cię zwodzi.
Chce, byś czuła się blisko niego, bo wie, że jeśli ograniczy kontakty z Tobą, to Ty go odetniesz od Wojtusia.
A on przyszłościowo chce być ojcem dziecka, ale nie Twoim partnerem.
Będzie ojcował, wkręci w to swoją Obecną Wybrankę, a Ty będziesz się męczyć z każdą jego wizytą i z każdą reakcją własnego dziecka.
Wyobrażasz sobie jak zareagujesz, jak któregoś dnia Wojtuś wróci z takich odwiedzin u Taty i Ci powie, że Ciocia (dziewczyna taty) jest taaaaka fajna?
Mnie by krew zalała.
Ultimatum. Albo Wy dwoje, albo Ona. Inaczej zamiast cieszyć się macierzyństwem, będziesz cierpieć z powodu niedojrzałości ojca dziecka i jego obecności. Ile razy będzie się pojawiał, tyle razy Ty będziesz ponownie na dnie.
To jest choreeeeee!!!!!!!!!!!!

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:00   #2732
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Nieznośna ta moja maleńka w brzuszku, juz drugą noc budze się ok 3.00 bo tak mocno szaleje, że w końcu mnie budzi, kręci się tak energicznie i kopie że wybudza mnie ze snu.Dziś już nawet M się przestraszył i zapytał czy wszystko OK.Ciekawe po kim ona taka złośliwa? bo Martynka to wręcz przeciwnie, spokojniutka była.

W ogóle śniło mi sie że moja znajoma rodziła choć w ciąży nie jest.Byłam z nia na porodówce ale tylko się przyglądałam, ciągle wrzeszczała żeby już w końcu jej wyciągneli to dziecko, żeby jej powiększyli to rozwarcie bo chce już urodzić, ja w szoku byłam jak widziałam jaka ona zdesperowana a potem mi kazali się położyć i miałam na leżąco rodzić tylko że bez skurczy i bóli żadnych
Przynajmniej czujesz, że masz dzidzię Moja tylko wieczorem przed zaśnięciem troszkę pokopie, a w ciągu dnia cisza. Nieraz się położę i szczypię brzuch, żeby dała o sobie znać. Pomaga

A ten sen to straszny To znak, że masz odpoczywać
A jak z Twoim l4?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:01   #2733
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Z tymi wodami to masakra. Stoisz sobie w kolejce w sklepie a tu chlup i na kogos jeszcze bryźnie (nie wiem czy to taki rozbryzg jest i ile w ogóle tych wód, ale tak to sobie teraz wyobraziłam)
To zależy. Jednym chluśnie, a innym się sączy po trochu. Zależy jak mocno przerwany zostanie pęcherz płodowy.
Z tego co wiem, to bywa, że po odejściu czopu jeszcze 2 tygodnie kobiety normalnie funkcjonują bez skurczy.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-19, 14:01   #2734
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Dziewczyny kupujecie pościel do wózka? Ja się zastanawiam czy ma sens bo latem gorąco będzie no a zimą to juz może w spacerówce będę wozić i tak się zastanawiam, jak Wy robicie?
W sumie to mam upatrzoną taką: ( z delfinkami zieloną- h16 albo h31)

http://www.allegro.pl/item987603814_...m_poranek.html
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:03   #2735
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
To zależy. Jednym chluśnie, a innym się sączy po trochu. Zależy jak mocno przerwany zostanie pęcherz płodowy.
Z tego co wiem, to bywa, że po odejściu czopu jeszcze 2 tygodnie kobiety normalnie funkcjonują bez skurczy.
Nie wiem, co gorsze- bo jak się sączy to nie wiesz czy to wody i właśnie dzidzi może się stać krzywda. Mojej siostrze właśnie tak się sączyło i jej córeczka urodziła się cała zainfekowana, zielona, smierdząca teraz jest zdrowa, ale wtedy iza jak ja zobaczyła to mówiła, że to ufoludek. Jeszcze główkę miała spłaszczoną bo wszystko wchłonięte i "na sucho" się rodziła...
Stary 2010-04-19, 14:04   #2736
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
A ja wiem.
Kashha on Cię zwodzi.
Chce, byś czuła się blisko niego, bo wie, że jeśli ograniczy kontakty z Tobą, to Ty go odetniesz od Wojtusia.
Będzie ojcował, wkręci w to swoją Obecną Wybrankę, a Ty będziesz się męczyć z każdą jego wizytą i z każdą reakcją własnego dziecka.
Wyobrażasz sobie jak zareagujesz, jak któregoś dnia Wojtuś wróci z takich odwiedzin u Taty i Ci powie, że Ciocia (dziewczyna taty) jest taaaaka fajna?
Mnie by krew zalała.
Ultimatum. Albo Wy dwoje, albo Ona. Inaczej zamiast cieszyć się macierzyństwem, będziesz cierpieć z powodu niedojrzałości ojca dziecka i jego obecności. Ile razy będzie się pojawiał, tyle razy Ty będziesz ponownie na dnie.
W 100 % popieram tą wypowiedź!!!
Moje zdanie jest podobne, nie daj się zwodzić to juz za długo trwa.
Stary 2010-04-19, 14:04   #2737
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Dziewczyny kupujecie pościel do wózka? Ja się zastanawiam czy ma sens bo latem gorąco będzie no a zimą to juz może w spacerówce będę wozić i tak się zastanawiam, jak Wy robicie?

Ja kupuję. Zimą moje maleństwo będzie miało zaledwie pół roku więc jeszcze dłuuugo w gondoli
Stary 2010-04-19, 14:06   #2738
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Przynajmniej czujesz, że masz dzidzię Moja tylko wieczorem przed zaśnięciem troszkę pokopie, a w ciągu dnia cisza. Nieraz się położę i szczypię brzuch, żeby dała o sobie znać. Pomaga

A ten sen to straszny To znak, że masz odpoczywać
A jak z Twoim l4?
Od początku ciąży mam L4 bo przed ciążą nie pracowałam akurat
Odpoczywam dużo
Stary 2010-04-19, 14:09   #2739
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Mnie od kilku nocek śnią się moi byli faceci. Wszyscy Ci, którzy byli dla mnie znaczący.

Co noc inny. To jest trauma.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-19, 14:11   #2740
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Jak odejdzie ten czop a nie odejdą wody to można być w domu ale jak juz wody odchodzą to należy jechać do szpitala bo to jest niebezpieczne dla dzidzi, bez wód dziecko jest bez ochrony i mogą się rozwinąć zakażenia bardzo niebezpieczne dla mamy i dzidzi.
Stary 2010-04-19, 14:12   #2741
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak odejdzie ten czop a nie odejdą wody to można być w domu ale jak juz wody odchodzą to należy jechać do szpitala bo to jest niebezpieczne dla dzidzi, bez wód dziecko jest bez ochrony i mogą się rozwinąć zakażenia bardzo niebezpieczne dla mamy i dzidzi.
No jasne.
I dziecko zasadniczo nie ma środowiska bytowania do tego.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-19, 14:15   #2742
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Właśnie apropo odchodzących wód. Jak szybko trzeba się udać do szpitala po odejściu wód, bo mój szpital jest jakieś 30 km ode mnie i nie wiem jak to wygląda, czy zdążę.
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:18   #2743
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Nie wiem, co gorsze- bo jak się sączy to nie wiesz czy to wody i właśnie dzidzi może się stać krzywda. Mojej siostrze właśnie tak się sączyło i jej córeczka urodziła się cała zainfekowana, zielona, smierdząca teraz jest zdrowa, ale wtedy iza jak ja zobaczyła to mówiła, że to ufoludek. Jeszcze główkę miała spłaszczoną bo wszystko wchłonięte i "na sucho" się rodziła...
Moja też wyglądała jak ufoludek i jedno co pamiętam to jak mi ją położyli na piersiach to cała zielona była ale to dlatego że urodziła się po terminie i wody płodowe były juz zielone, to jest też niebezpieczne, chodziłam co prawda co 2 dni ( jak juz minął termin) na badania do szpitala, sprawdzali mi wody i ciągle tylko mówili że w porządku, że wody przejrzyste a jak się okazało było inaczej, jak juz wody staja się zielone to znaczy że dziecko ma mało tlenu.Na szczęscie było ok.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Właśnie apropo odchodzących wód. Jak szybko trzeba się udać do szpitala po odejściu wód, bo mój szpital jest jakieś 30 km ode mnie i nie wiem jak to wygląda, czy zdążę.
Najlepiej jak tylko to zauważysz zbieraj się do szpitala, nie martw się na pewno zdążysz, wiele osób ma daleko do szpitala i zdążą
Stary 2010-04-19, 14:19   #2744
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

sorki za głupie pytanie, ale jak człowiek nie ma doświadczenia to czasem zadaje takie dziwne pytania hehe. Jusdan dzięki za pocieszenie
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:23   #2745
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

hd ja też bardzo ładnie Cię proszę o listę wyprawki

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
sorki za głupie pytanie, ale jak człowiek nie ma doświadczenia to czasem zadaje takie dziwne pytania hehe. Jusdan dzięki za pocieszenie
Ja też w kwestii odejścia wód nie mam doświadczenia bo ja dostałam skurczy i pojechałam do szpitala a męczyły mnie one kilka godzin zanim dopiero w szpitalu przekłuli mi pęcherz płodowy i dopiero wtedy mi wody odeszły
Stary 2010-04-19, 14:41   #2746
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
A ja wiem.
Kashha on Cię zwodzi.
Mnie by krew zalała.
z tym że zwodzi się zgodze ale nie uważam, że powinna mu stawiać tego typu ultimatum... ma prawo być ojcem nawet jeśli nie będą razem.

Cytat:

ja nie kupuję na razie, potem kupię na jesień i zimę dopiero. Ja mam taką pościel od siostry z Włoch; poszewka na podusię i nakrycie coś a'la prześcieradełko (tam nie wkłada się pościeli w środek tylko na wierzch a pod spód są takie nakrycia, które mają na brzegu ładne hafty i się je wywija przy twarzy), jak będzie chłodniej to nakryję też kocykiem
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:47   #2747
pszczolka87
Zadomowienie

hej hej Wpadłam się wytłumaczyc
Nie było mnie ostatnio bo znowu mam problem z internetem:/ teraz jestem u rodziców i postanowiłam zobaczyc sobie co tam u Was Nie nadrabiałam Was za specjalnie bo duuuzo naskrobałyscie a mi tak głupio siedziec przed kompem w gościach

My juz praktycznie przeprowadzeni do rodziców. Tzn przewieźliśmy juz wszystkie zrezcy kórych nie bedziemy uzywać do przeprowadzki.. zostawilismy sobie takie najpotrzebniejsze Teraz mam zamiar w tygodniu jeździc sobie tam i powoli układac aby nie zawalic sie na jeden raz bo potem ciężko sie odgruzować

A tak poza tym.... to męczy mnie katar sienny... myslałam że w czasie ciąży objawy ustąpią-tak jest w niektórych przypadkach ale u mnie oczywiście musiały się nasilic.. od wczoraj jestem zapłakana i zakichana i mam tego juz serdecznie dość... najgoprsze jest to że zabardzo nic nie można stosować.... tam niby lekarze pozwalaja czasem brac tabletkę jak jest naprawdę źle ale co to znaczy naprawde źle?? u mnie to jest zawsze tak że jak juz się zacznie to przez 4 miesiąca nie odpuszcza... i bez leków ja poprostu nie moge normalnie funkcjonować... wczoraj np w ciągu godziny zuzyłam na smarkanie 5 rolek papieru toaletowego ( przy husteczkach bym zbankrupowała) i tak wytrzymac do końca lipca bo to tyle gdzies potrwa? albo liczyc na to że przez 4 miesiące będzie padał deszcz

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

dzidzia śliczny avatar
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 14:56   #2748
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Olu, ale mnie się wydaje, że on nie chce być ojcem. Robi to, czego oczekują od niego rodzice i rodzina. No bo przecież "nie wypada". A ponadto bycie ojcem to nie to samo co zwodzenie matki.
On nie "interesuje się" tylko Wojtkiem. Nie chce uczestniczyć tylko w jego życiu. Na razie to jest chory trójkąt, który zapędza się w kozi róg.

Kashha- kiedy on poskarżył się Mamie, to nie zrobił tego po to, by pokazać, że mu zależy, tylko dlatego, żeby jej udowodnić, że się interesuje... A wszystkie wiemy, że robi to pod publikę.
Ja już pisałam, ludzie się tak szybko nie zmieniają.

Dzięki pszczolko. To taki stary...z dawnych lat. Ale może jeszcze kiedyś będę tak wyglądać .

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-04-19 o 15:02
Stary 2010-04-19, 15:02   #2749
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

Ja dostalam hawtowana recznie biala i rozowa od cioci z podusia i takim kocykiem lub cienka koluderka w srodku
Wiec nie kupuje, kupie jakis kocyk polarkowy wrazie co...
A na zime mam spiwor taki gruby od srodka welniany wiec starczy

Cytat:
Ja musze promem przeplnac wiec zajmuje to okolo 30minut

Wlasnie bede jesc obiadek, piers kurczaka zawijana z serem i szynka, ziemniaki i surowka z pory
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:05   #2750
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
hej hej Wpadłam się wytłumaczyc
Nie było mnie ostatnio bo znowu mam problem z internetem:/ teraz jestem u rodziców i postanowiłam zobaczyc sobie co tam u Was Nie nadrabiałam Was za specjalnie bo duuuzo naskrobałyscie a mi tak głupio siedziec przed kompem w gościach

My juz praktycznie przeprowadzeni do rodziców. Tzn przewieźliśmy juz wszystkie zrezcy kórych nie bedziemy uzywać do przeprowadzki.. zostawilismy sobie takie najpotrzebniejsze Teraz mam zamiar w tygodniu jeździc sobie tam i powoli układac aby nie zawalic sie na jeden raz bo potem ciężko sie odgruzować

A tak poza tym.... to męczy mnie katar sienny... myslałam że w czasie ciąży objawy ustąpią-tak jest w niektórych przypadkach ale u mnie oczywiście musiały się nasilic.. od wczoraj jestem zapłakana i zakichana i mam tego juz serdecznie dość... najgoprsze jest to że zabardzo nic nie można stosować.... tam niby lekarze pozwalaja czasem brac tabletkę jak jest naprawdę źle ale co to znaczy naprawde źle?? u mnie to jest zawsze tak że jak juz się zacznie to przez 4 miesiąca nie odpuszcza... i bez leków ja poprostu nie moge normalnie funkcjonować... wczoraj np w ciągu godziny zuzyłam na smarkanie 5 rolek papieru toaletowego ( przy husteczkach bym zbankrupowała) i tak wytrzymac do końca lipca bo to tyle gdzies potrwa? albo liczyc na to że przez 4 miesiące będzie padał deszcz

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

dzidzia śliczny avatar
Mnie czeka to samo Jak mnie chwyci w maju to do końca lipca trzyma, ja jestem uczulona na trawy i zboża i co roku to samo.Najgorzej mieć alergię i byc w ciąży bo za wiele leków nie można przyjmować, pamiętam jak byłam w ciąży z Martyną lekarka przepisała mi jakiś aerozol do nosa, na którym pisało że w ciąży nie wolno więc sobie odpuściłam i tak się męczyłam.
Stary 2010-04-19, 15:15   #2751
Zuziunia
BAN stały

zdj brzuszka z dzisiaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=759
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:19   #2752
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmena_ Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mi pomóc z napisaniem wniosku do urzędu miasta o przydzielenie mieszkania? napisałam już coś po swojemu, jednak chętnie się doradzę Waszej opinii. Oczywiście bardzo koloryzuję w tym wniosku.

''Proszę o przydzielenie mieszkania kwaterunkowego, gdyż aktualnie jestem w 21 tygodniu ciąży. Termin porodu wyznaczono mi na 27 sierpnia. Z ojcem dziecka nie utrzymuję kontaktu. Na tą chwilę mieszkam z rodzicami, jednakże nasze relacje są dosyć trudne i nie życzą sobie bym mieszkała u nich wraz z dzieckiem. Proszę o szybkie i pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy. ''

w piątek mam wizytę u gina to poproszę o zaświadczenie o ciąży i dołączę do wniosku. co myślicie?
ja bym przyniosla tez zaswiadczenie od pracodawcy tzn jako zalacznik im dala bo oni chca miec pewnosc ze stac cie na utrzymanie mieszkania wiec dolacz im a z tymi alimentami to przeciez zanim sie dziecko urodzi i zanim zlozysz wniosek to troche czasu mija wiec tym nie masz sie co stresowac

lazurowa ja bym chyba z nim szczerze porozmawiala a jesli nie potrafisz z nim rozmawiac to moze napisz mu list?? powiedz jak bardzo go nadal kochasz i ze cierpisz bez niego napisz co czujesz...

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
anoxa fajnie ,ze Ci sie podobaja Najbardziej jestem zadowolona z fotelika Maxi Cosi ,jest cudowny A co do lezaczka jak malemu sie spodoba to najwyzej kupi sie drugi juz wiekszy. Powiedz mi czy polecilabys ta kolyske ktora masz? Bo zastanawiam sie czy jej nie kupic. Najbardziej zalezy mi na tym zeby byla masywna/stabilna bo te lozeczka turystyczne jakos nie do konca mnie przekonuja ,a na zwykle drewniane nie mam za bardzo miejsca w sypialni.
jak dla mnie ta kolyska jest super jest stabilna mozna ustawic plozy i sobie dzidzie bujac albo wystawic kolka i wtedy jest stabilna ogolnie bardzo polecam ale musisz wiedziec ze ona sluzy dziecku do momentu az nie zacznie siadac bo pozniej strach troche tak wiec w zaleznosci od dziecka od 4 do 6mc a lozeczka turystyczne tez sa dla mnie malo stabilne co do pieniedzy wydanych na badania to masakra jakas!! a jaki wozek kupilas??

Cytat:

Dziadkowie (rodzice Ł.) zdeklarowali się, że dołożą połowę do wózka, a moja Mama kupi łóżeczko .
Bardzo się cieszymy. No i załatwiliśmy już Mamę Chrzestną.
super ze wam pomoga a moja babcia najpierw sie spytala ile kosztuje ten wozek co chcem jak powiedzialam ze prawie 2tys to pozniej powiedziala ze ona nam kupic

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

od wpłynięcia papierów zus ma 30 dni na wypłacenie pieniędzy więc w tym czasie musi się zmieścić można jedynie liczyc że szybciej wypłaci
tylko ze ja czekam na pieniadze od 22 lutego

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
A my nadal w szpitalu,ale na szczęście w dwupaku.Ktg mi ładnie wychodzi,skurczy mocno niepokojących nie ma,więc moze Lenka troszkę jeszcze posiedzi Zostajemy jeszcze conajmniej 2 dni,ale czego sie nie robi dla dobra maluszka...
Dzisiaj mojej współlokatorce odeszły wody i poszła na porodówkę.Mówię Wam jak się zestresowałam,chyba bardziej niz ona Zaczęło do mnie docierać,ze jeszcze parę tygodni i też mnie to czeka,ale nadal nie do końca chce mi się w to wierzyć A dzisiaj skończyłyśmy 30 tygodni. Jeszcze tylko 8 żeby była ciąża donoszona
no to trzymajcie sie dziewuszki!!
teraz chyba dzidzia ktora sie urodzila w 37tc juz jest zaliczona do "donoszonej" nawet o tym z polozna na szkole rodzenia rozmawialam i mowila ze wpelni skonczony 36 tc jest juz dziecko uznawane za urodzone terminowo i podobno jak zaczyna sie porod w 36tc to lekarze juz go nie wstrzymuja

a u mnie byla znajoma i troszke poplotkowalysmy a teraz odpoczywam bo sie dzisiaj nasprzatalam jak szalona szorowalam fotryny drzwi i wszystko co sie dalo a teraz sie relaksuje w czystym pachnacym mieszkanku
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:20   #2753
pszczolka87
Zadomowienie

co do dojazdu do szpitala to u nas połozna na szkole rodzenia mówiła że nawet lepiej się wstrzymać z wyjazdem do szpitala dopuki skurcze nie będą regularne, że wczesniej nie ma sensu sie zbierać, bo kobieta w szpitalu tylko bardziej sie stresuje, a io często bywa tak że okazuje sie że skurcze nagle ustepują, że były tylko przepowiadające, wtedy kłada taka na patologii ciąży gdzie nasłucha się różnych niestworzonych historii od kolezanek z sali i potem przy porodzie 3 razy ciężej wszystko znosi bo sie niepotrzebnie stresuje... acha.. i była tam tak parka z miejscowości oddalonej jakies 40 km od Szczecina i mówili że będą rodzić w stargardzie bo bliżej choć w Szczecinie lepsze są szpitale, to połozna ich namawiała żeby jedak na dojazd do Szczecina się zdecydowali bo spokojnie zdążą i że naprawdę może jeden poród na kilka tysięcy jest taki szybki że kiobieta gdzies tam rodzi w drodze do Szpitala i że to raczej nierealne Także jednym słowem no stres na spokojnie spakować się i jechac bez pospiechu do szpitala ja tez bedę jechac ze Sczezcina do Polic do szpitala chyba.
Stary 2010-04-19, 15:23   #2754
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Bardzo ładny brzusio !!!

Jak szybko ta ciąża mi leci, już do końca zostało mi tylko 89 dni !!!!

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-04-19 o 15:27
Stary 2010-04-19, 15:30   #2755
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
...
acha.. i była tam tak parka z miejscowości oddalonej jakies 40 km od Szczecina i mówili że będą rodzić w stargardzie bo bliżej choć w Szczecinie lepsze są szpitale, to połozna ich namawiała żeby jedak na dojazd do Szczecina się zdecydowali bo spokojnie zdążą i że naprawdę może jeden poród na kilka tysięcy jest taki szybki że kiobieta gdzies tam rodzi w drodze do Szpitala i że to raczej nierealne Także jednym słowem no stres na spokojnie spakować się i jechac bez pospiechu do szpitala ja tez bedę jechac ze Sczezcina do Polic do szpitala chyba.
A jednak Police?

W Bydgoszczy w lutym kobieta podczas wielkiego śniegu wezwała taksówkę i mówi do faceta, że ma się spieszyć, bo boli.
No to on, że spokojnie (nie wiedział, że rodzi), że za chwilę będą ( osiedle około 5-8km od szpitala). Po czym dojechał do szpitala, a podjazd nieodśnieżony, a tam już główka między nogami!!!!!!!!!!!!!
Zadzwonił na izbę i z telefonem głośnomówiącym odebrał poród w śnieżycy w taksówce, na podjeździe dla karetek, bo nie było już czasu.
Mały urodził się zdrowy i dostał od miasta wózek .

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-19, 15:34   #2756
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
A jednak Police?

W Bydgoszczy w lutym kobieta podczas wielkiego śniegu wezwała taksówkę i mówi do faceta, że ma się spieszyć, bo boli.
No to on, że spokojnie (nie wiedział, że rodzi), że za chwilę będą ( osiedle około 5-8km od szpitala). Po czym dojechał do szpitala, a podjazd nieodśnieżony, a tam już główka między nogami!!!!!!!!!!!!!
Zadzwonił na izbę i z telefonem głośnomówiącym odebrał poród w śnieżycy w taksówce, na podjeździe dla karetek, bo nie było już czasu.
no zdarzaja się takie rzeczy, ale bardzo rzadko ja bym chciała tak urodzic hehe .. chyba bym wolała nawet urodzic w taksówce niz w szpitalu rodzic np 18 godzin
a chyba Police.. wiesz.. czytałam na stronce rodzic po ludzku że tam pozwalaja rodzic w pozycjach wertykalnych, nie trzeba lezec.. że można rodzić np na stołku porodowym i to chyba przeważyło bo ja sie boje najbardziej tego leżenia bo to ponoc strasznie niewygodne i kobieta sama czuje że to nie jest naturalna pozycja do porodu... jeszcze zrobimy z mężem objazd po Szczecinskich porodówkach i zweryfikujemy w Policach ta informację
Stary 2010-04-19, 15:36   #2757
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
no zdarzaja się takie rzeczy, ale bardzo rzadko ja bym chciała tak urodzic hehe .. chyba bym wolała nawet urodzic w taksówce niz w szpitalu rodzic np 18 godzin
a chyba Police.. wiesz.. czytałam na stronce rodzic po ludzku że tam pozwalaja rodzic w pozycjach wertykalnych, nie trzeba lezec.. że można rodzić np na stołku porodowym i to chyba przeważyło bo ja sie boje najbardziej tego leżenia bo to ponoc strasznie niewygodne i kobieta sama czuje że to nie jest naturalna pozycja do porodu... jeszcze zrobimy z mężem objazd po Szczecinskich porodówkach i zweryfikujemy w Policach ta informację
Słusznie słusznie.
Zapytaj od razu o poród rodzinny podczas cesarki i o pokój jednoosobowy (czy mój Łukasz będzie mógł w nim zostać ze mną na noc). No i ile to kosztuje.
Bo zanim od dostanie jakieś wolne, to ja już 3 razy urodzę i się nie dowiem...

. Witaj Kochanie

Stary 2010-04-19, 15:39   #2758
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
A jednak Police?

Ciekawe

U mnie szpital jest na drugiej stronie wyspy lub 60km odemnie, ale ja bede rodzic w moim miesice tylko musze promem przeplynac, wrazie co bez kolejki sie ustawimy no chyba do porodu wpuszcza
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:43   #2759
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Bardzo ładny brzusio !!!

Jak szybko ta ciąża mi leci, już do końca zostało mi tylko 89 dni !!!!
coraz bliżej...

moje wymiary z dzisiaj:

talia 78cm
brzuch 93 cm
biodra 98cm
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-19, 15:45   #2760
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Słusznie słusznie.
Zapytaj od razu o poród rodzinny podczas cesarki i o pokój jednoosobowy (czy mój Łukasz będzie mógł w nim zostać ze mną na noc). No i ile to kosztuje.
Bo zanim od dostanie jakieś wolne, to ja już 3 razy urodzę i się nie dowiem...
na stronie rodzic po ludzku jest napisane że cc może być z obecnościa osoby towarzyszącej, opłata za to to 50 zł i za salę pojedyńczą po porodzie też 50 zł za dobę (tez się zastanawiam czy z tej opcji nie skorzystać bo drogo nie jest) i że mąż może zostać po porodzie ile chce. http://www.rodzicpoludzku.pl/szukaj.php wejdź sobie i znajdź ten szpital i tam jest jeszcze wiele innnych informacji.. Ja naprewno będę jeszcze jechać i rozmawiać bo wiadomo że rzeczywistość może sie troche róznic od tego co jest tam napisane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości