|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Ja to gorsza niż CBŚ jestem ![]() Cytat:
)---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() Unholy, nie bierzecie Romera? Czemu? Cytat:
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
wiesz jak to czasem jest- nicy nic konkretnego a człowiek jakiś taki zmulony, bez entuzjazmu i przybity chodzi poczekam aż przejdzie
|
|
#3933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, poczekaj z nami, wstaw np. jakiegoś demotywatora fajnego ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Jeszcze na pocieszenie dodam, że mój Małż jest od rana takim Gnomem, że szkoda gadać. Ale mam to gdzieś i sobie piszę tutaj na poprawę humoru, a co
|
|
|
#3934 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego ja sie zatanawiam czy sprzedawac hustawke czy zostawic dla nastepnego dziecka . A wszystko przez brak miejsca![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teaz jestem na etapie szukania parasolki bo nie mam sily mojego klamoka do bagaznika upychac . Chce kupic taka mala na sklepy tylko, tak zeby lezala zawsze w samochodzie.Czekam wiec na opinie i rady vel linki do fajnych
|
|
#3935 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Strach się bac ![]() Nazywam się Ola, jestem uzależniona ![]() Kwestie finansowe. Za 850 zł mam priori i spacerówkę. A z kaską teraz cienko będzie, bo Małż nie jest skory do zakupów Małż z tych, co wystarczą mu 2 pary spodni itp. Jest też z tych, którzy nie rozumienją, że kobieta co jakiś czas chce sobie kupić nowy płaszcz ![]() Ale gierki, playaki itp to wiesz... ![]() Powiedzmy, ze postanowione ![]() Cytat:
Czasami tak jest, ale mam nadzieję, ze szybko minie i zawitasz do nas z uśmiechem na buźce
|
|
#3936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zuza to mała bystrzacha i łobuz w jednym Moja sąsiadka wczoraj stwierdziła, że ma takie mądre spojrzenie...po Mamusi rzecz jasna![]() Cytat:
ja drugiego Bąbla jakoś nie wyczekuję...bo kandydata brak![]() Cybex podoba mi się najbardziej W sumie nie śpieszy mi się, dlatego tak sobie patrzę i obserwuję co się dzieje na All...tylko mój Tata narzeka że codziennie musi pakować klamota do samochodu jak odbiera Małą ze żłobka Na pewno na wakacje chciałabym już mieć inny by bagaże do auta jeszcze zmieścić
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przed nami na początku maja drugie szczepienie na pneumokoki, a potem MMR
. Kiedyś pisałyście, żeby to odwlekać w czasie najbardziej, jak się da. Co to zmieni/pomoże? Wie któraś z Was?
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
[Q
Cytat:
uderzyłam kołem w półkę w drogerii i pozrzucałam balsamy ![]() tylko ja to bym oczywiście coś fajnego a taniego chciała
|
|
#3939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiedziałam ![]() Rozumiem, u nas też z kasą cienko, ale na fotelik zaczęłam wcześniej zbierać, jeszcze nie mam całej kwoty, ale i Kubie na razie wystarczy ten, który mamy Mojemu Małżowi to i jedna para by wystarczyła , ale dlatego, że nie znosi przymierzać, wybierać, dla mnie i Kuby nie żałuje, w sensie - nie wtrąca się, bo uważa, że jestem rozsądna ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Karolinka fajnie ze sie odezwałaś. Ja uwielbiam fotki twojej Zuzi na NK sliczne oczka ma ![]() nie zrobiłam obiadu, nie chce mi sie, Oliwki musze caly czas pilnowac, a jak ona sie zdrzemnie to ja wtedy biore sie do pracy. |
|
|
|
|
#3941 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zważywszy na to,że wczoraj było pięknie,ja spodziewałam się innej ![]() Cytat:
dla córeńki.Cytat:
Chciałabym aby mój Bartosz,przynajmniej raz na czas miał taki kaprys i pospał tyle Cytat:
Cieszę się,że u Was wszysto dobrze,no i oczywiście dla Zuzki za całokształt umiejętności.Zaglądaj częściej dla Was też ogromne buziakiJak przeznaczenie to bierz ![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o witaminki to my dajemy devikap 1 krople i cebion multi 5 kropli, dajemy to na łyżeczkę i hop do buziaka.
czeko wercia słodka na zdjeciach
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-04-19 o 15:50 |
|
|
|
#3943 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
się wie![]() Cytat:
Z drugiej strony,Damian był szczepiony 2 razy tą szczepionką i nic się nie stało,ale to jest takie gdybanie Mam gdzieś ulotkę od tej szczepionki MMR,ale nie wiem czy jest sens czytać wszystkie skutki uboczne i się denerwować![]() Damian już mnie nudzi,żebym wiersza go przewałkowała
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-04-19 o 15:57 |
||
|
|
|
#3944 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ciekawe czy wyjdzie Zuzia, czy kolejny chłop ![]() Cytat:
Kiedyś zapomniałam o Bartka szczepieniu jak miał 5 lat i poszłam dopiero jak miał 6 na kolejne i dopiero wtedy przypomniały sobie o tym zaległym. Co do "dlaczego odwlekać", to nie wiem dokładnie. Może dlatego, zę dziecko jest małe i dostaje dawkę rtęci, która nie wpływa dobrze na jego organizm, układ nerwowy, a im później tym "lepiej". ![]() Nie zglębiałam tego az tak. Mówi się też o uczuleniu na białko jaja kurzego, ale czy tylko w tej szczepionce nie wiem. Pogadam z teściem, zapyta się go konkretnie (też mi mówił, że jest przeciwny, ale nie rozmawialiśmy o szczegółach) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wojtusiu, a możesz co więcej zdradzić o tej swojej pracy (moze być na priv), czy trzeba mieć jakies umiejętności, kwalifikacje, znajomości itp. Czy każdy może się tym zajmowac.
|
|
#3945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja mysle ze tam jest fiolet i jeżeli wezmiemy to albo bjorn albo desert dokladnie ten sam powód u nas ale jeszcze nie kupiłam bo musze przetestowac na żywo
|
|
#3946 |
|
Ola-Unhola
|
A jeszcze co do MMR
U nas szczepią Priorix (nie MMR II). Przynajmniej ostatnio tak było, jak pytałam babki jakimi. Podobno jest bezpieczniejsza (ale tak samo jak MMR II drugiej generacji)(Pierwszej jest Trimovax i jest gorszej jakości i wywołuje więcej powikłań (KLIK), ale podobno nie jest już używana) Porównywalam ulotki (Priorix i MMRII), na pierwszy rzut oka podobne, choć są opinie, że ta pierwsza jest bezpieczniejsza, jeżeli chodzi o powikłania
|
#3947 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, dziekuje za przesympatyczne komentarze
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u na na ulicahc kroluja czarne... Jakos tak smetnie... Tez wole kolorowe, a pomarancz bardzo mi sie podoba. Moze kolorek bedzie ladny. Cytat:
Cytat:
![]() Swietny jest ![]() Cytat:
![]() Bardzo sprytne ![]() Witamy
|
|
#3948 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Bartek ma Graco czerw. nieb i chciałam, żeby były podobne, ale fiolet już w ogóle nie pasuje.A którą parasolkę wybraliście? ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Zmieniając temat, muszę kupić taką osłonę, bo Antoś już łapkami do blatu dosięga ![]() http://www.allegro.pl/item971340592_...grzewczej.html
|
|
#3949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie, ze chrzciny byly udane i czekam na zdjecia ![]() I prosze postarac sie wbijac w watek czesciej ![]() Hura! Zagladaj czesciej ![]() wiem, ze jestes zagoniona, ale tesknimy wielkie gratki za postepy Twajej Madrej Coreczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja zapomne dla powodow o ktorych wspominala Unholy. Zapomne tak do przyszlej wiosny majac na uwadze nasze ACC. Mnie tutaj przynajmniej nie moga do tego zmusic . Jakos nie zauwazylam, zeby ktos tutaj sie przejmowal szczepieniami, zazwyczaj zalecaja w terminie, wlaczajac neurologa, wiec nawet nie pytalam go o odlozenie w czasie.---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- p4w gratuluje zabka
|
|
#3950 | |
|
Zakorzenienie
|
Miramejku moje dziecko przez caly dzien nie bylo wystawione na slonce.
Dziekuje za artykul,pilnie go przesledzilam. Krem oczywiscie zakupie.Zaskoczylo mnie takie "cieple"slonko tak wczesnie Sylko u mojej mamy sasiadki dziecko dostawalo zastrzyki p.bolowe mialo tak bolesne zabkowanie ![]() jeszcze chcialam o kroplach napisac D staram sie dawac codziennie-1 kapsulke przed mleczkiem A cebionu 5 kropli miala zalecone jak miala katar i miala 3mc, przy ost infekcji dr zalecil 3x 15kropli Nie sprawdzam, nie węsze, nie licze.Poprostu ufam mu bezgranicznie Cass Juvit to to samo co Cebion tylko tansze Majaszko przeciez ja nie jesten wyrocznia i nie zyczylam tobie zleNapisalam jak bylo u nas, inne mamy mialy tak samo, ale nie znaczy to ze u kazdego dziecka tak bedzie. Moja mala pieknie spiaca od 18-6 teraz budzi sie o 6 spi ok 20a w nocy ma kilka pobudek Nie karmie jej tez od okolic 3mc w nocy Cytat:
skoro napisane jest na wodzie to na wodzie, po co przedobrzac i tuczyc brzdąca Jako pierwsze bialko i nerki miałambym na uwadze, jakos takie oczywiste mi sie to wydaje, ach te matki... Czeko ja vit d mialam zalecona do 2 r.ż, ale ja daje zwykła w kapsulkach bez recepty. Sylo a moja choruje, choc wielką chorowitka nie mozna jej nazwac, miala 3katary i 2x gardlo, z czego na raz 2xgardlo i katar na raz, ale mysle ze to przez kontakt z przedszkolakiem eeeee o co kaman?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3951 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Czytałam ostatnio, że ten lekarz (?), który nagłośnił jej związek z autyzmem, nie miał nic na poparcie swojej tezy, ale ziarno niepewności zostało zasiane ![]() Cytat:
, ja mam sprytny plan, żeby najpierw poczekać, aż sanepid nas ścignie , a potem napisać oświadczenie, że chcę ją odłożyć w czasie. Co myślicie?Napisz, co Ci teść powie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Prawda , myślę, że dużo matek nawet nie wie o zależności białko - nerki.
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Gapa ze mnie...
![]() Odpadamy z wyscigu o "Zlotego Zeba". Mamy pierwszy zabek . Dzis rano zauwazylam. Obylo sie bez maziania zelami i srodkow przecwobolowych, wiec spox ![]() Miramej, tak, moge w ogole nie szczepic na nic moje dziecko. Nie moga niczego mu podac bez mojej zgody, nawet sztucznego mleka w szpitalu, czy vit K.
|
#3953 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam ale nieodpowiedni.Nivea na kazda pogode. Piekne dwa zabki sie do mnie smialy caly dzien.Teraz mały dziurkacz już spi. Niepotrzebnie bralam ją do pracy w ten upał autem, ale musialam dowiezc L4, nawet z szefem nie zdazylam pogadac bo straszne zamieszanie bylo i nie chcialam jeszcze ja wlazic mu na glowe.Chcialam tylko zapytac czy nadal tak legalnie moge sobie chorowacv , ale moze przedzwonie do niego w jakis dzien.Za ostatnia wizyta nie przywitalam Karoli, taka małpa ze mnie sorki matka ![]() Wpadaj w miare mozliwosci, "stara gwardia" od poczekalni dzielnie sie trzyma no i mamy tez fajne nowe mamy.Musisz wszystkie poznac ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
a na powaznie wiesz ze sie ciesze
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-04-19 o 19:16 |
||||
|
|
|
#3954 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do parasole to mam kilka na oku, moze jak sie do 2,3 ogranicze to ci napisze, bo teraz na I miejscu fotelik Cytat:
a Laurka przeciez dalej ładnie spi, tylko ja wole jak rano dłuzej pospi a wieczorem moze za to dłuzej poszalec a z tym karmieniem to chyba tylko nasze dziewczyny tak wczesnie przestały jesc w nocy ![]() Cytat:
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jednak będziesz szczepić tą MMR/Priorix tylko później, tak? Też tak pomyślałam, chyba, że ktoś się jeszcze czai i wyskoczy jak Filip z konopi
|
|
|
#3956 | |||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez tesknilam - ciagle wspominam jak to tylko we dwie zawsze zostawalysmy na polu bitwy poznymi wieczorami ![]() domagam sie swierzej fotki Twojej przepieknej damy o wielkich oczach!!!!! ![]() pomarancz Cytat:
tesciowka co z Toba ![]() Cytat:
aaa nie wiem - mam wrazenie, ze odstaje ostatnio mam inne problemy czy jak nie wiem
|
|
|
#3957 |
|
Ola-Unhola
|
Dobranoc
|
#3958 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ide zamowic hulajnoge
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Też już się kładę, dobranoc
|
|
#3960 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ba... w ogóle jest sukces jak uda mi się go posadzić ![]() bo zwykle tak się pręży, że jest to niemożliwe ![]() oczywiście Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.

Chodzi za jedną rączkę, staje przy czym się da, puszcza się i stoi, stoi stoi
Myślę, że już niedługo ruszy sama do przodu, w piątek zrobiła dwa maleńkie kroczki sama, bez trzymania...ale takie szybkie
Od dłuzszego czasu Dentinox to Nasz najlepszy przyjaciel

poczekam aż przejdzie
, poczekaj z nami, wstaw np. jakiegoś demotywatora fajnego
. A wszystko przez brak miejsca

. Mamy taka stacyjke od internetu bezprzewodowego ( my na to mowimy ruter) i przy tym jest internetowy telefon, ktory oczywiscie Daniela bardzo interesuje i zawsze ciagnie do niego . No i wczoraj tez sie do niego dorwal, chwile sie pobawil i mu go zabralam. Za chwilke ktos dzwoni odbieram a tu Pani z komisariatu policji mowi , ze ktos przed chwila dzwonil z tego numeru 

Z drugiej strony,Damian był szczepiony 2 razy tą szczepionką i nic się nie stało,ale to jest takie gdybanie
Mam gdzieś ulotkę od tej szczepionki MMR,ale nie wiem czy jest sens czytać wszystkie skutki uboczne i się denerwować

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ja mam sprytny plan, żeby najpierw poczekać, aż sanepid nas ścignie