|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 |
Ola-Unhola
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Tak mi się wydaje, bo wcześniej tego nie miał, ani przy Pampersach, ani Huggisach, ani nawet zielonych Tesco
![]() ![]()
#4202 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)
Cytat:
![]() Zależy ile miejsca nam zostanie i czy tylko we 3 będziemy jechali autkiem. I wzajemnie ![]() Ja zaraz zmykam chyba też bo niedawno mała obudziła się z takim przeraźliwym płaczem, że uspokoiła ją dopiero suszarka. Wsadziłam czopek przeciwbólowy i narazie śpi. Biedulka moja kochana ![]() Oj, nocka będzie chyba ciężka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4203 | |||
Zakorzenienie
|
Widzę, że też się zasiedziałaś
![]() Cytat:
![]() Od razu mi raźniej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- No to idę, co tu będę tak sama siedzieć ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4204 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() moj TZ ostatnio tez wstaje do malego i maly jest bardziej z nim zzyty
![]() |
#4206 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja sie z domu nie rusze bo za gruba jestem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4207 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam dzis mocy juz na nic
w zlewie stos naczyn - eh bedzie na jutro ide spac TZ kupil sobie gre avatara i pewnie bedzie siedzial do poznej nocy ![]() dobranoc
![]() |
#4208 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajomy robił przeswitlenie glowki- im dziecko wypadlo w fotelika.Kilka osob w kuchni bylo i nikt nie wie jak to sie stalo, w kazdym razie widac bylo 4zeby u 6mc bobasa a wyszly dopiero po 10mc A mi ten cybex bardzo przypomina spacerówke x-landera ktora niedawno wpadla mi do reki w sklepie,wiec oblookalam, choc ja nie planuje kupna spacerowki. Miramejku świetna wiadomość z wynikami ![]() Za wieczorne zyczenia od cioc dziekujemy dzis ![]() ![]() chcialam wczesnie isc spac, obejrzec YCD i doopka cicho sie zrobilo w pokoju to moze uda mi sie zdrzemnac ![]() Mimo spanka po20, to pobudka 5:30 ![]() Nie wiem co by tu wykombinowac z tymi drzemkami.Jak jej 1 wyklucze to nastepna spi o wiele wiele dluzej.Ile drzemek maja wasze dzieci?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Szczesciara ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() 4-5 godzin to nie jest zle. Sprobuj- moze faktycznie sie Lence spodoba?
![]() |
#4210 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dolaczam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
p4w dobrze, ze wlokniak znikl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miramejku wspaniale wyniki! ![]() Dzien dobry! Wczoraj wieczorem poszlam do kina. Laczyl sie z tym maly stres, bo byl to pierwszy film po holendersku, jaki zobaczylam. Mysle, ze calkiem sporo zrozumialam ![]() Ania wczoraj pierwszy raz przepelzla kilka centymetrow ![]() ![]() Co to za pogoda w Polsce? ![]() ![]()
![]() |
#4211 |
Zakorzenienie
|
o jeny...Tuli...do tego stopnia
![]() nigdy nie zgłebiałam tematu depresji poporodowej zycze kolezance zeby sie szybko uwolnila od tego
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Wtajemniczenie
|
![]() Ja tak szybciutko, bo idziemy się szczepić. Muszę doprowadzić się do kultury, bo do ludzi idę ![]() Oczywiście wczorajsza wizytacja wypadała, jak zawsze, znakomicie ![]() U gina też wspaniale ![]() ![]() ![]() Miramej ![]() Idę do Maćka, bo stęka, sapie czyli podciąga się w łóżeczku ![]()
![]() |
#4213 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
czy ja sie kiedys wyspie? ![]() maly ostatnio jak budzik wstaje rowno o 6 z tym, ze o 5.30 pil mleko ![]() przez to, ze wstaje tak wczesnie doszla mu jedna drzemka w ciagu dnia bo nie wytrzymuje i ok 9 pada a tak jak wstawal pozniej to dopiero ok 12 mial drzemke a potem ok 16 druga
#4214 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4215 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() poważna sprawa z tą depresją, najważniejsze że już ją zdiagnozowali i leczą, trzymam kciuki ![]() brawa dla słodkiej małej dupeczki ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Mam kawkę i szukam miłego towarzystwa ![]() ![]() Wszystkiego dobrego dla Weroniczki nerwuska (której u nas już wieki nie widziałam ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-22 o 07:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() o matko - po holendersku ![]() ciekawe co jest przyczyną takiej depresji ![]() czy gotowość psychiczna na rolę matki, oparcie w rodzinie, bezpieczeństwo dla siebie i dziecka ma jakieś znaczenie... czy to jest niezależne ![]() ja ostatnio tak się kłócę z TZ, ze ![]() niby się nie kłócę, ale atmosfera jest taka sobie, nie mam ochoty dać mu buzi na do widzenia i ogólnie mnie wkurza... te jego wyliczanki ile razy co zrobił i ile razy wstał doprowadzają mnie do szału ![]() a dziś w nocy Tomuś wyjątkowo źle spał i stwierdziłam, ze moze zrobić nadplanowe mleko i poprosilam małża, zeby zrobił - wstał i oczywiście gadanie, ze nic nie przygotowane (zawsze przygotowuję wodę i butelki, a wczoraj zapomniałam tego zrobić) i musi myć, a ja się wściekłam, ze On tez mógł to zrobić, ze ja nie jestem zmywarką i nie chciało mi się wczoraj sprzątać itd... masakra
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |||||
Ola-Unhola
|
Cytat:
O ni ja dużego nie wezmę, bo we czwórkę to byśmy się nie pomieścili. Zawsze było nam trudno się upchać (dużo ubrań dla B. biorę i kurtek, bo nad morzem różnie z pogodą może być, a poza tym dzieci szybko się brudzą), a teraz dojdzie Antoś, czyli wózek, dmuchana wanienka, nie wiem jak z łóżeczkiem tur. (pomyślę) no i ubranka... Trzeba ciężarówkę kupic... I jak nocka minęła? No wszystko przez YCD ![]() Cytat:
http://www.x-lander.pl/xs My zazwyczaj dwie drzemki, wczoraj pierwszy raz była tylko jedna ![]() Cytat:
![]() ![]() O matko, po holendersku. ![]() ![]() Ojej, to przykra sytuacja. Mam nadziej, że leki jej pomogą ![]() Cytat:
Chętnie będę miłym towarzystwem ![]() ![]() Zazdraszczam wyspanych nocek ![]() Dołączam się do życzeń ![]() Cytat:
U nas może nie w tych samych sprawach, ale w ogóle.... Ja mu zwracam uwagę, że np zostawia waciki, patyczki lub chusteczki wszędzie, to odpowiada mi, że ja się czepiam i zrzędzę i kłótnia gotowa. A to i tak pikuś....Nie wspomnę, że nawet palcem nie ruszy przy porządkach i wręcz stwierdziłam, że nie szanuje tego, że ja sprzatam, bo wrzystko rzuca pod siebie i nawet się nie z tym nie kryje. Opakowania, kapselki, papierki, talerze, ogryzki, skarpetki, szklanki itd, itp, wszytsko zostawia tam gdzie stał, a jak spadnie nie podnosi i moze leżeć tydzień póki ja nie sprzatnę. Chyba wychodzi z założenia, co się będzie męczył jak i tak ja posprzątam... No to dzień dobry ![]() Oczywiście się nie wyspałam...Niestety brak drzemki popołudniowej w ciągu dnia nie pomógł przy nocnym spaniu i budzenie jak było wcześniej tak i dzisiaj również.... Aannuullaa, kawkę już pewnie wypiłaś? Ja dopiero idę ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Czego to już nie wymyślą... http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...u__bo_nie.html
![]() |
#4218 | |
Wtajemniczenie
|
mam jeszcze na dnie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
ludzka naiwność zawsze mnie zaskakuje ![]() szukam rajstopek dla małej, oczywiście sprzedawcy spełniającego moje kryteria niema ![]() coś dla dziewuszek ![]()
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-04-22 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() no i musialam wczoraj isc do malej bo obudzila sie z placzem po 23.00 i przez godzine nie mogla zasnac-caly czas jeczala ,dalam jej panadol ,napisla sie herbatki i zasnela w koncu ale i tak w nocy bylo jeczenie ![]() Cytat:
![]() wlasnie tak mi sie wydaje ![]() Cytat:
![]() napewno ![]() ja w sumie katem oka zerkalam ale to mi wystarczy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4220 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zdążyłam ![]() ![]() A jakie wymagania stawiasz sprzedającym? Jakoś udało, ale 10 sek po ogłoszeniu kto odpadł już spałam ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Kurcze tak się zastanawiam, czy dobrze pit wypełniłam, bo są różne opinie. W odliczeniach pit/o wpisałam tylko imiona dzieci i daty urodzenia, nie wpisałam peseli. Program krzyczał, ze albo pesel albo te pozostałe dane...A teraz czytam, że chyba będę musiałam składać aktualizację, bo różnie US do tego podchodzą...
![]() |
#4221 |
Wtajemniczenie
|
żeby było tanio, dobre jakościowo i ładne
![]() A tak na serio to szukam gładkich, białych rajstopek z bawełny bez wzorków i nadruków no i chciałam żeby ten sam sprzedający miał jeszcze takie rajstopki ze spódniczka jak pisałaś, to miałabym taniej wysyłkę...jednego znalazłam ale ma sporo negatywów to sobie daruję..no nic, idę grzebać dalej
#4222 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() To ten z negatywami?: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5339516
![]() |
#4223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziś rano pytam sie go gdzie jedzie (jakąś awarię chyba ma gdzieś w zachodniopomorskim), a on, ze nigdzie... nie to nie, szukać go nie będę przed chwilą zadzwonił i obudził Tomka - pyta się co robimy, a ja ze nic - Tomek spał, ale telefon go obudził - bez pretensji - widocznie już sie wybudzał, bo zwykle tel go nie budzi, a ten sie rozłączył z tekstem "przepraszam, ze dzwonie" ![]() już nie wiem czy to obowiązki tak wpływają na nasze związki?
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4224 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4225 | ||
Ola-Unhola
|
Cytat:
Cytat:
1 para- 5,4 2 i więcej 10 zł.....
![]() |
#4226 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tuli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzień dobry! Nocka przespana w całości ![]() ![]() Pogoda średnia i nie bardzo chce mi się iść na spacer. Obiad i dla nas i dla Zuzi mam. Muszę się jakoś zebrać i wyjść chociaż na trochę. Miłego dnia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4227 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze nie zdążyłam Was nadrobić, ba zaraz w teren jadę. Od razu widać, że pogoda się popsuła, bo tyle naskrobałyście
![]() ![]() Dziękuje wszystkim za całuski ![]() Cytat:
![]() Skierko gratukuję ząbka ![]() ![]() Tuli cieszę się, że Aneczka zaczęła pełzać ![]() ![]() Svi od razu jak kupa... Ale jesteś surowa dla siebie ![]() ![]() Nocka dzisiaj taka jak wczoraj, czyli do du... Muszę dzisiaj kupić nurofen i jej dać na noc, to może coś pomoże, bo Viburcol średnio działa u nas. Na spacer pewnie znowu dzisiaj nie, bo zimno u nas jak choleraa. Dobra jadę. Na razie pa
![]() |
#4228 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a b h Martynka mówi "dzień dobry" ![]()
![]() |
#4229 |
Ola-Unhola
|
Kurde, Dziewczyny co to???
Właśnie Antosia przebierałam. Wczoraj były na pupce a teraz...To raczej nie od pieluch... Nie są takie blade jak widać na fotkach, tylko czerwone Matko no. Nigdy nie miałam takich przygód skórnych ani u Bartka ani u nas....
#4230 |
Ola-Unhola
|
A tu ciekawostka na przyszłość:
http://biznes.onet.pl/skoro-rodzisz-...,1,prasa-detal
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.