Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.) cz. V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-21, 21:19   #4201
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Od tych pampersów, co pisałaś?
Tak mi się wydaje, bo wcześniej tego nie miał, ani przy Pampersach, ani Huggisach, ani nawet zielonych Tesco

Stary 2010-04-21, 21:21   #4202
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Zima powoli mija, a każde z naszych dzieci pięknie się rozwija (07-08.2009r.)

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wezmę pewnie chicco, ale tylko z dwóch względów - kółka (wielkość) i przecież będziemy z gorgulkiem nad morzem w Piaskach - nie będę jej robiła konkurencji wózkiem
...
Dobrej nocki Dziewczynki, do jutra
Ja zastanawiam się czy nie wziąć nad morze tego dużego?
Zależy ile miejsca nam zostanie i czy tylko we 3 będziemy jechali autkiem.

I wzajemnie

Ja zaraz zmykam chyba też bo niedawno mała obudziła się z takim przeraźliwym płaczem, że uspokoiła ją dopiero suszarka. Wsadziłam czopek przeciwbólowy i narazie śpi. Biedulka moja kochana
Oj, nocka będzie chyba ciężka...
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:46   #4203
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że też się zasiedziałaś

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Tak się Tobie tylko wydaje
(...)
Pocieszę Ciebie bo ostatnio też kupiłam te promocyjne, ale nie używałam jeszcze
Myślisz?

Od razu mi raźniej

Cytat:
Tak mi się wydaje, bo wcześniej tego nie miał, ani przy Pampersach, ani Huggisach, ani nawet zielonych Tesco
Mam nadzieję, że nam sie upiecze

Cytat:
Ja zaraz zmykam chyba też bo niedawno mała obudziła się z takim przeraźliwym płaczem, że uspokoiła ją dopiero suszarka. Wsadziłam czopek przeciwbólowy i narazie śpi. Biedulka moja kochana
Oj , to przez ząbki?

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

No to idę, co tu będę tak sama siedzieć

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:52   #4204
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz?
...
Oj , to przez ząbki?

Na pewno ząbki, górne dwójki idą...

Dobrej nocki
Stary 2010-04-21, 21:53   #4205
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
, zazdroszczę , w ogóle to nie ma sprawiedliwości - jak tylko Małż wejdzie do domu, to mogłabym zniknąć, rozpłynąć się i Mały by nie zauważył, bo przecież Tatuś przyszedł
jakbys wstawala do malego w nocy tak, jak Twoj malz to maly bylby bardziej z Toba zwiazany

moj TZ ostatnio tez wstaje do malego i maly jest bardziej z nim zzyty
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-21, 21:54   #4206
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Najdziwniejsze, że jak patrzę w lustro to wydaje mi się, że ja nie taka chuda a nawet co nieco mogłoby ubyć
jak możesz tak pisac
to ja sie z domu nie rusze bo za gruba jestem
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
nie wiem co z tymi pieluszkami ale czasem nie ma krostek a czasem sa.....ciekawe z czego
co do pieluszek to ja mam i używam i zużywam juz 2 opakowanie tych promocyjnych i żadnych krostek/odparzeń i inych nie zaobserwowałam
Stary 2010-04-21, 22:12   #4207
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

nie mam dzis mocy juz na nic
w zlewie stos naczyn - eh bedzie na jutro

ide spac

TZ kupil sobie gre avatara i pewnie bedzie siedzial do poznej nocy

dobranoc
Stary 2010-04-22, 05:13   #4208
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

Aha, byłam u dentysty i poprosiłam go na końcu żeby luknął na dziasełka mojej Zuzi i powiedział kiedy beda ząbki. a on mówi że lada dzień bo ma mocno nabrzmiałe i góra i dół
mi i jeszcze jednej mamie lekarz tez powierdzial ze zeby na dniach, a u mnie to chyba z 3mc minely nim się ząb pojawił.

Znajomy robił przeswitlenie glowki- im dziecko wypadlo w fotelika.Kilka osob w kuchni bylo i nikt nie wie jak to sie stalo, w kazdym razie widac bylo 4zeby u 6mc bobasa a wyszly dopiero po 10mc

A mi ten cybex bardzo przypomina spacerówke x-landera ktora niedawno wpadla mi do reki w sklepie,wiec oblookalam, choc ja nie planuje kupna spacerowki.

Miramejku świetna wiadomość z wynikami

Za wieczorne zyczenia od cioc dziekujemy dzis Wczoraj juz nie dotarlam do was bo kolezanka wpadla i troche sie zasiedziala
chcialam wczesnie isc spac, obejrzec YCD i doopka

cicho sie zrobilo w pokoju to moze uda mi sie zdrzemnac
Mimo spanka po20, to pobudka 5:30

Nie wiem co by tu wykombinowac z tymi drzemkami.Jak jej 1 wyklucze to nastepna spi o wiele wiele dluzej.Ile drzemek maja wasze dzieci?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 06:23   #4209
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Aneczka cud, miód i orzeszki

Cytat:
Ania jest po prostu cudowna

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość

Ania przesłodka, dużo zmian w Waszym życiu, ale wszystkie obiecujące

Cytat:
Anusia dzielna dziewczynka i sama slodycz

Cytat:
Aneczka słodkości

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Ja już nie mam siły z tymi zębami. Znowu jest akcja. Jak teraz Zosi nie wyjdą to się chyba zastrzelę. Znowu jest katar, nocka dzisiaj nie przespana prawie wcale... Pomimo Viburcolu i żelu. Łeb za przeproszeniem mi pęka. A dzisiaj rano jak dotknęłam dziąsełek to strasznie napuchnięte i pierwsze skojarzenie to że jak gąbka Jeszcze tak nie miała.
A w ogóle Zosia jest słodka Tak "zmądrzała" ostatnio I strasznie dużo "mówi"-mama, baba i co tam nie tylko. No i z tym stawaniem na nogi to nie możemy sobie dać rady. Cały czas prostuje. O raczkowaniu nie ma mowy
Za to z jedzeniem nie ma problemu. Je i słoiczki i moje jedzonko. W zasadzie nie zjadła tylko raz jak przesadziłam z brokułem. A i jeszcze ostatnio jak jej dawałam ziemniaczki ze szpinakiem ze słoiczka to tez był zdecydowany sprzeciw

Jakby co ta ja jeszcze nie miałam @. Ale parę dni temu odstawiłam azalię to pewnie już niedługo będzie.

Tuli bardzo się cieszę, że Aneczce podobało się w żłobku Jest prześliczna!
Oby Zosi juz te zebiska wyszly Gratuluje wspanialych osiagniec

Szczesciara

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

1. Anulka a ten kucyk

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Witaj Ania slicznosci Ja przymierzam sie do zlozenia podania do zlobka i przemoc sie nie moge Mialam juz pare podejsc
Kurcze jak tak piszesz ze Ani sie podobalo to moze i Lenie bedzie Chcialabym ja zawozic na 4-5godzin dziennie

4-5 godzin to nie jest zle. Sprobuj- moze faktycznie sie Lence spodoba?
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 06:45   #4210
Tulipfever
Rozeznanie

Cytat:
Ania jest przesłodka, super ze tak szybko sie zaklimatyzowała w żłobku a ty nie przepracuj sie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Tulip super, ze Ania tak ladnie zniosla wizyte w zlobku

wszystkiego najlepszego dla Laurki i Majeczki

Dolaczam

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Tulipku, witaj fajnie że Aneczka taka dzielna i że żłobek w porządku

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Tuli Aneczka prześliczna

Cytat:
Kurka, nie dość, że człowiek się spieszy, to wizaż nie współpracuje Napisałam się i mi wywaliło posta. Nie mam czasu na ripley, bo zaraz wizytacja mnie czeka ( znowu) i na 19. do gina idę. Pewnie zajrzę jutro. To pa
I jak bylo?

p4w dobrze, ze wlokniak znikl

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Tulipfever wspolczuje choroby meza, zycze, aby kazdy dzien w zlobku byl latwiejszy.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Nie wiem co by tu wykombinowac z tymi drzemkami.Jak jej 1 wyklucze to nastepna spi o wiele wiele dluzej.Ile drzemek maja wasze dzieci?
2, kazda okolo godziny. Wg drzemek Ani mozna zegarki nastawiac- zawsze od 11:30-12:30 oraz od 16:00 do 17:00.

Miramejku wspaniale wyniki!

Dzien dobry!

Wczoraj wieczorem poszlam do kina. Laczyl sie z tym maly stres, bo byl to pierwszy film po holendersku, jaki zobaczylam. Mysle, ze calkiem sporo zrozumialam Tematyka dotyczaca depresji poporodowej. Jest mi to o tyle bliskie, poniewaz kilka dni temu okazalo sie, ze moja kolezanka na to cierpi. Sprawa jest powazna- aktualnie przebywa w szpitalu na tygodniowej obserwacji, maz juz nie dawal sobie z nia rady i obawial sie o zycie jej, synka i swoje. Straszna sytuacja...

Ania wczoraj pierwszy raz przepelzla kilka centymetrow Slodka ta dupka w gorze

Co to za pogoda w Polsce? Snieg? Grad? 0 stopni? Komus sie cos pomylilo
Tulipfever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 06:53   #4211
katarzynka00
Zakorzenienie

o jeny...Tuli...do tego stopnia
nigdy nie zgłebiałam tematu depresji poporodowej
zycze kolezance zeby sie szybko uwolnila od tego
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 06:56   #4212
magi77
Wtajemniczenie

Ja tak szybciutko, bo idziemy się szczepić. Muszę doprowadzić się do kultury, bo do ludzi idę Postaram się nadrobić w wolnej chwili.

Oczywiście wczorajsza wizytacja wypadała, jak zawsze, znakomicie
U gina też wspaniale (jak ja nie lubię chodzić do szperacza ). Nie pobrał mi cyto, bo doszukał się stanu zapalnego. Wrrr... Dostałam jakieś glubulki dowcipne i mam przyjść za jakieś 2-3 tyg.

Miramej za wizytę.

Idę do Maćka, bo stęka, sapie czyli podciąga się w łóżeczku

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:23   #4213
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witam
czy ja sie kiedys wyspie? chyba nigdy

maly ostatnio jak budzik wstaje rowno o 6
z tym, ze o 5.30 pil mleko

przez to, ze wstaje tak wczesnie doszla mu jedna drzemka w ciagu dnia bo nie wytrzymuje i ok 9 pada

a tak jak wstawal pozniej to dopiero ok 12 mial drzemke a potem ok 16 druga
Stary 2010-04-22, 07:33   #4214
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
czy ja sie kiedys wyspie? chyba nigdy

maly ostatnio jak budzik wstaje rowno o 6
z tym, ze o 5.30 pil mleko

przez to, ze wstaje tak wczesnie doszla mu jedna drzemka w ciagu dnia bo nie wytrzymuje i ok 9 pada

a tak jak wstawal pozniej to dopiero ok 12 mial drzemke a potem ok 16 druga
Podobnie jak ja Ostatnio Maciek nie chodzi spać jak zawsze o19, tylko o 21.30-22. i to po mega koncercie. Wstaje w nocy z płaczem, a budzi się ok.6 W dzień, też po wielkich bólach, idzie tylko na jedną drzemkę, ok. 12.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:46   #4215
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

TZ kupil sobie gre avatara i pewnie bedzie siedzial do poznej nocy

dobranoc
mój już przeszedł, miałam go z głowy na przeszło 2 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem poszlam do kina. Laczyl sie z tym maly stres, bo byl to pierwszy film po holendersku, jaki zobaczylam. Mysle, ze calkiem sporo zrozumialam Tematyka dotyczaca depresji poporodowej. Jest mi to o tyle bliskie, poniewaz kilka dni temu okazalo sie, ze moja kolezanka na to cierpi. Sprawa jest powazna- aktualnie przebywa w szpitalu na tygodniowej obserwacji, maz juz nie dawal sobie z nia rady i obawial sie o zycie jej, synka i swoje. Straszna sytuacja...

podziwiam Cię za ten holenderski...mój szef jest holendrem a język lepiej nie mówić

poważna sprawa z tą depresją, najważniejsze że już ją zdiagnozowali i leczą, trzymam kciuki

brawa dla słodkiej małej dupeczki

Cytat:

U gina też wspaniale (jak ja nie lubię chodzić do szperacza ). Nie pobrał mi cyto, bo doszukał się stanu zapalnego. Wrrr... Dostałam jakieś glubulki dowcipne i mam przyjść za jakieś 2-3 tyg.

Dzień dobry

Mam kawkę i szukam miłego towarzystwa kurcze cos ostatnio te nasze wizażowe dziciaczki coraz gorzej śpią, ja nie narzekam bo śpimy w nocy ale współczuję wszytkim niewyspanym (i nie mówię hop bo kto wie co mnie czeka)

Wszystkiego dobrego dla Weroniczki nerwuska (której u nas już wieki nie widziałam )

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-04-22 o 07:49
aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 07:50   #4216
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
mi i jeszcze jednej mamie lekarz tez powierdzial ze zeby na dniach, a u mnie to chyba z 3mc minely nim się ząb pojawił.

Znajomy robił przeswitlenie glowki- im dziecko wypadlo w fotelika.Kilka osob w kuchni bylo i nikt nie wie jak to sie stalo, w kazdym razie widac bylo 4zeby u 6mc bobasa a wyszly dopiero po 10mc

A mi ten cybex bardzo przypomina spacerówke x-landera ktora niedawno wpadla mi do reki w sklepie,wiec oblookalam, choc ja nie planuje kupna spacerowki.

Miramejku świetna wiadomość z wynikami

Za wieczorne zyczenia od cioc dziekujemy dzis Wczoraj juz nie dotarlam do was bo kolezanka wpadla i troche sie zasiedziala
chcialam wczesnie isc spac, obejrzec YCD i doopka

cicho sie zrobilo w pokoju to moze uda mi sie zdrzemnac
Mimo spanka po20, to pobudka 5:30

mój zwykle ma dwie drzemki - pierwsza przed południem, w łóżeczku - pora zależy o której wstał, a druga zwykle na spacerze ok 15, ale jak nie ma spaceru o tej porze to śpi tylko raz i jest meeega marudny, ale położyć się nie da

Cytat:

p4w dobrze, ze wlokniak znikl

dzięki
o matko - po holendersku a w pracy w jakim jezyku mówisz?

ciekawe co jest przyczyną takiej depresji
czy gotowość psychiczna na rolę matki, oparcie w rodzinie, bezpieczeństwo dla siebie i dziecka ma jakieś znaczenie... czy to jest niezależne

ja ostatnio tak się kłócę z TZ, ze
niby się nie kłócę, ale atmosfera jest taka sobie, nie mam ochoty dać mu buzi na do widzenia i ogólnie mnie wkurza... te jego wyliczanki ile razy co zrobił i ile razy wstał doprowadzają mnie do szału
a dziś w nocy Tomuś wyjątkowo źle spał i stwierdziłam, ze moze zrobić nadplanowe mleko i poprosilam małża, zeby zrobił - wstał i oczywiście gadanie, ze nic nie przygotowane (zawsze przygotowuję wodę i butelki, a wczoraj zapomniałam tego zrobić) i musi myć, a ja się wściekłam, ze On tez mógł to zrobić, ze ja nie jestem zmywarką i nie chciało mi się wczoraj sprzątać itd... masakra

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:17   #4217
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Ja zastanawiam się czy nie wziąć nad morze tego dużego?
Zależy ile miejsca nam zostanie i czy tylko we 3 będziemy jechali autkiem.

I wzajemnie

O ni ja dużego nie wezmę, bo we czwórkę to byśmy się nie pomieścili. Zawsze było nam trudno się upchać (dużo ubrań dla B. biorę i kurtek, bo nad morzem różnie z pogodą może być, a poza tym dzieci szybko się brudzą), a teraz dojdzie Antoś, czyli wózek, dmuchana wanienka, nie wiem jak z łóżeczkiem tur. (pomyślę) no i ubranka...
Trzeba ciężarówkę kupic...

I jak nocka minęła?
Cytat:
Widzę, że też się zasiedziałaś
No wszystko przez YCD

Cytat:

Może taki:
http://www.x-lander.pl/xs

My zazwyczaj dwie drzemki, wczoraj pierwszy raz była tylko jedna

Cytat:

Dzien dobry!

hmhmhm, ja też komplementowałam Aneczkę....

O matko, po holendersku. za odwagę

Ojej, to przykra sytuacja. Mam nadziej, że leki jej pomogą

Cytat:

Dzień dobry

Mam kawkę i szukam miłego towarzystwa kurcze cos ostatnio te nasze wizażowe dziciaczki coraz gorzej śpią, ja nie narzekam bo śpimy w nocy ale współczuję wszytkim niewyspanym (i nie mówię hop bo kto wie co mnie czeka)

Wszystkiego dobrego dla Weroniczki nerwuska (której u nas już wieki nie widziałam )

Chętnie będę miłym towarzystwem

Zazdraszczam wyspanych nocek

Dołączam się do życzeń

Cytat:

ja ostatnio tak się kłócę z TZ, ze
niby się nie kłócę, ale atmosfera jest taka sobie, nie mam ochoty dać mu buzi na do widzenia i ogólnie mnie wkurza... te jego wyliczanki ile razy co zrobił i ile razy wstał doprowadzają mnie do szału
a dziś w nocy Tomuś wyjątkowo źle spał i stwierdziłam, ze moze zrobić nadplanowe mleko i poprosilam małża, zeby zrobił - wstał i oczywiście gadanie, ze nic nie przygotowane (zawsze przygotowuję wodę i butelki, a wczoraj zapomniałam tego zrobić) i musi myć, a ja się wściekłam, ze On tez mógł to zrobić, ze ja nie jestem zmywarką i nie chciało mi się wczoraj sprzątać itd... masakra
Skąd ja to znam...
U nas może nie w tych samych sprawach, ale w ogóle....
Ja mu zwracam uwagę, że np zostawia waciki, patyczki lub chusteczki wszędzie, to odpowiada mi, że ja się czepiam i zrzędzę i kłótnia gotowa. A to i tak pikuś....Nie wspomnę, że nawet palcem nie ruszy przy porządkach i wręcz stwierdziłam, że nie szanuje tego, że ja sprzatam, bo wrzystko rzuca pod siebie i nawet się nie z tym nie kryje. Opakowania, kapselki, papierki, talerze, ogryzki, skarpetki, szklanki itd, itp, wszytsko zostawia tam gdzie stał, a jak spadnie nie podnosi i moze leżeć tydzień póki ja nie sprzatnę. Chyba wychodzi z założenia, co się będzie męczył jak i tak ja posprzątam...

No to dzień dobry
Oczywiście się nie wyspałam...Niestety brak drzemki popołudniowej w ciągu dnia nie pomógł przy nocnym spaniu i budzenie jak było wcześniej tak i dzisiaj również....

Aannuullaa, kawkę już pewnie wypiłaś?
Ja dopiero idę

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Czego to już nie wymyślą...
http://policyjni.gazeta.pl/Policyjni...u__bo_nie.html
Stary 2010-04-22, 08:19   #4218
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Aannuullaa, kawkę już pewnie wypiłaś?
Ja dopiero idę
mam jeszcze na dnie pospiesz się

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:

ludzka naiwność zawsze mnie zaskakuje

szukam rajstopek dla małej, oczywiście sprzedawcy spełniającego moje kryteria niema
coś dla dziewuszek http://allegro.pl/item993850664_next...pl_9_12_m.html

Edytowane przez aannuullaa
Czas edycji: 2010-04-22 o 08:25
Stary 2010-04-22, 08:29   #4219
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

no i musialam wczoraj isc do malej bo obudzila sie z placzem po 23.00 i przez godzine nie mogla zasnac-caly czas jeczala ,dalam jej panadol ,napisla sie herbatki i zasnela w koncu ale i tak w nocy bylo jeczenie

Cytat:
czekoladko, może jednak zrób Werci to USG.

A Wercia te krostki też miała od promocyjnych pampersów?

Właśnie tak, jak Kuba - z miną "bez łaski - sam usiądę"
napewno jak sie to powtorzy pare razy to zrobimy usg

wlasnie tak mi sie wydaje

Cytat:

Czeko, ja oglądam YCD, ale już właśnie idę do łóżka, więc myślę, że przysnę przed końcem

no mu udalo sie obejrzec do konca

Cytat:
Na pewno?

Ja mam włączone ale nie widziałam nawet jednego tańca

napewno

ja w sumie katem oka zerkalam ale to mi wystarczy

Cytat:

u nas bylo podobnie, zanim poszlam spac mala sie zbudzla i tez musialam ja uspokajac

Cytat:

co do pieluszek to ja mam i używam i zużywam juz 2 opakowanie tych promocyjnych i żadnych krostek/odparzeń i inych nie zaobserwowałam
moze Wercia ma delikatna pupcie

Cytat:

Tematyka dotyczaca depresji poporodowej. Jest mi to o tyle bliskie, poniewaz kilka dni temu okazalo sie, ze moja kolezanka na to cierpi. Sprawa jest powazna- aktualnie przebywa w szpitalu na tygodniowej obserwacji, maz juz nie dawal sobie z nia rady i obawial sie o zycie jej, synka i swoje. Straszna sytuacja...

mam nadzieje ze kolezanka szybko z tego wyjdzie
dla Anulki

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 08:34   #4220
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
mam jeszcze na dnie pospiesz się

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

ludzka naiwność zawsze mnie zaskakuje

szukam rajstopek dla małej, oczywiście sprzedawcy spełniającego moje kryteria niema
coś dla dziewuszek http://allegro.pl/item993850664_next...pl_9_12_m.html

Zdążyłam

A jakie wymagania stawiasz sprzedającym?

Cytat:
hej

no mu udalo sie obejrzec do konca
Jakoś udało, ale 10 sek po ogłoszeniu kto odpadł już spałam

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Kurcze tak się zastanawiam, czy dobrze pit wypełniłam, bo są różne opinie. W odliczeniach pit/o wpisałam tylko imiona dzieci i daty urodzenia, nie wpisałam peseli. Program krzyczał, ze albo pesel albo te pozostałe dane...A teraz czytam, że chyba będę musiałam składać aktualizację, bo różnie US do tego podchodzą...
Stary 2010-04-22, 08:38   #4221
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdążyłam

A jakie wymagania stawiasz sprzedającym?

żeby było tanio, dobre jakościowo i ładne
A tak na serio to szukam gładkich, białych rajstopek z bawełny bez wzorków i nadruków no i chciałam żeby ten sam sprzedający miał jeszcze takie rajstopki ze spódniczka jak pisałaś, to miałabym taniej wysyłkę...jednego znalazłam ale ma sporo negatywów to sobie daruję..no nic, idę grzebać dalej

Stary 2010-04-22, 08:45   #4222
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
żeby było tanio, dobre jakościowo i ładne
A tak na serio to szukam gładkich, białych rajstopek z bawełny bez wzorków i nadruków no i chciałam żeby ten sam sprzedający miał jeszcze takie rajstopki ze spódniczka jak pisałaś, to miałabym taniej wysyłkę...jednego znalazłam ale ma sporo negatywów to sobie daruję..no nic, idę grzebać dalej

To ten z negatywami?:
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=5339516
Stary 2010-04-22, 08:50   #4223
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd ja to znam...
U nas może nie w tych samych sprawach, ale w ogóle....
Ja mu zwracam uwagę, że np zostawia waciki, patyczki lub chusteczki wszędzie, to odpowiada mi, że ja się czepiam i zrzędzę i kłótnia gotowa. A to i tak pikuś....Nie wspomnę, że nawet palcem nie ruszy przy porządkach i wręcz stwierdziłam, że nie szanuje tego, że ja sprzatam, bo wrzystko rzuca pod siebie i nawet się nie z tym nie kryje. Opakowania, kapselki, papierki, talerze, ogryzki, skarpetki, szklanki itd, itp, wszytsko zostawia tam gdzie stał, a jak spadnie nie podnosi i moze leżeć tydzień póki ja nie sprzatnę. Chyba wychodzi z założenia, co się będzie męczył jak i tak ja posprzątam...
ja już nie wiem czy to ze mną coś sie dzieje i ja się zmieniłam czy On
dziś rano pytam sie go gdzie jedzie (jakąś awarię chyba ma gdzieś w zachodniopomorskim), a on, ze nigdzie... nie to nie, szukać go nie będę

przed chwilą zadzwonił i obudził Tomka - pyta się co robimy, a ja ze nic - Tomek spał, ale telefon go obudził - bez pretensji - widocznie już sie wybudzał, bo zwykle tel go nie budzi, a ten sie rozłączył z tekstem "przepraszam, ze dzwonie"

już nie wiem czy to obowiązki tak wpływają na nasze związki?

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-22, 08:54   #4224
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
dokładnie, a szkoda bo maja wszystko czego mi potrzeba no ale w negatywach pisze też że jakość nie bardzo...

Stary 2010-04-22, 08:58   #4225
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja już nie wiem czy to ze mną coś sie dzieje i ja się zmieniłam czy On
dziś rano pytam sie go gdzie jedzie (jakąś awarię chyba ma gdzieś w zachodniopomorskim), a on, ze nigdzie... nie to nie, szukać go nie będę

przed chwilą zadzwonił i obudził Tomka - pyta się co robimy, a ja ze nic - Tomek spał, ale telefon go obudził - bez pretensji - widocznie już sie wybudzał, bo zwykle tel go nie budzi, a ten sie rozłączył z tekstem "przepraszam, ze dzwonie"

już nie wiem czy to obowiązki tak wpływają na nasze związki?
Może to być jedną z przyczyn, bo jak wiemy obowiązki to coś czego większość mężczyzn nie lubi...

Cytat:
dokładnie, a szkoda bo maja wszystko czego mi potrzeba no ale w negatywach pisze też że jakość nie bardzo...
Jak kupujesz znane firmy, to jakość ok, ale czytam, że wzorów nie mają, a przesyłka to dla mnie smiech...
1 para- 5,4
2 i więcej 10 zł.....
Stary 2010-04-22, 08:58   #4226
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas są dwie, w zależności o której Zuzia rano wstanie i zależy ile śpi w czasie drzemki. Ale tak ok 11 i ok 16.

Tuli dla Aneczki.

Cytat:

Ja tak szybciutko, bo idziemy się szczepić. Muszę doprowadzić się do kultury, bo do ludzi idę Postaram się nadrobić w wolnej chwili.

Oczywiście wczorajsza wizytacja wypadała, jak zawsze, znakomicie

Miramej za wizytę.

Idę do Maćka, bo stęka, sapie czyli podciąga się w łóżeczku

za szczepienie

Cytat:

Kurcze tak się zastanawiam, czy dobrze pit wypełniłam, bo są różne opinie. W odliczeniach pit/o wpisałam tylko imiona dzieci i daty urodzenia, nie wpisałam peseli. Program krzyczał, ze albo pesel albo te pozostałe dane...A teraz czytam, że chyba będę musiałam składać aktualizację, bo różnie US do tego podchodzą...
Ja też nie podałam peselu bo właśnie program krzyczał, że nie trzeba.

Dzień dobry!
Nocka przespana w całości Zuzia spała do 8 bez żadnej pobudki

Pogoda średnia i nie bardzo chce mi się iść na spacer. Obiad i dla nas i dla Zuzi mam. Muszę się jakoś zebrać i wyjść chociaż na trochę.

Miłego dnia
Stary 2010-04-22, 08:59   #4227
angy
Zakorzenienie

Kurcze nie zdążyłam Was nadrobić, ba zaraz w teren jadę. Od razu widać, że pogoda się popsuła, bo tyle naskrobałyście

Dziękuje wszystkim za całuski

Cytat:

Hej nie strzelas się, czyli jeszcze Zosia jest bezzębna? to jest ich 3?
w końcu te zębole musza wyjsc, no nie?
Zosia ma dwie jedynki na dole, ale wyszły jej już chyba dwa miesiące temu i od tamtej pory "cisza"

Skierko gratukuję ząbka(i zazdraszczam)

Tuli cieszę się, że Aneczka zaczęła pełzać Zosia ni huhu

Svi od razu jak kupa... Ale jesteś surowa dla siebie Ps. a wiesz, że solarium zdrowiu szkodzi?

Nocka dzisiaj taka jak wczoraj, czyli do du... Muszę dzisiaj kupić nurofen i jej dać na noc, to może coś pomoże, bo Viburcol średnio działa u nas.
Na spacer pewnie znowu dzisiaj nie, bo zimno u nas jak choleraa.

Dobra jadę. Na razie pa

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-22, 09:07   #4228
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Może to być jedną z przyczyn, bo jak wiemy obowiązki to coś czego większość mężczyzn nie lubi...

Jak kupujesz znane firmy, to jakość ok, ale czytam, że wzorów nie mają, a przesyłka to dla mnie smiech...
1 para- 5,4
2 i więcej 10 zł.....
no w sumie racja...

a b h

Martynka mówi "dzień dobry"

Stary 2010-04-22, 09:17   #4229
UnholyOne
Ola-Unhola

Kurde, Dziewczyny co to???
Właśnie Antosia przebierałam. Wczoraj były na pupce a teraz...To raczej nie od pieluch...

Nie są takie blade jak widać na fotkach, tylko czerwone
Matko no. Nigdy nie miałam takich przygód skórnych ani u Bartka ani u nas....
Stary 2010-04-22, 09:22   #4230
UnholyOne
Ola-Unhola

A tu ciekawostka na przyszłość:
http://biznes.onet.pl/skoro-rodzisz-...,1,prasa-detal

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości