Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 09:31   #3751
pilotka f16
Rozeznanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
pilotka
a stres dodatkowo udziela sie dziecku ktore niespokojnie wierci sie przy piersi najciezej na poczatku kiedy cos nie wychodzi i mama nerwowa a dziecko to od razu wyczuwa i jest jeszcze gorzej, takie bledne kolo. spokoj mamy jest bardzo wazny
niestety nie wszystko jest tak ksiazkowo. starsza corcia jadla baaaaaaaardzo dlugo i przeczytalam duzo ksiazek podczas karmienia. przy drugiej myslalam ze tak bedzie a tu niespodzianka - karmienie trwalo max 10 min i koniec, martwilam sie wlasnie ze nawet nie zdazyla zjesc tego tresciwego pokarmu ale przybierala wlasciwie i wszystko bylo ok
hehe no wlasnie, że to tak jest że bardzo zadko jest 'książkowo'
ale jakos damy rade... ja sie ciesze, ze mam siostre ktora niedawno skonczyla karmic swojego synka, więc mam nadzieje będzie mi sluzyc rada w razie czego..

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, ja - kolejna z podczytujacych, Wam sie przedstawie. Termin mam na 28 czerwca, spodziewam sie chlopczyka. Mam juz coreczke, ktora ma 20 miesiecy i przechodzi przez ciezki dla mnie okres - jest strasznie nie grzeczna, wiec jestem przerazona, jak to bedzie jak maly sie urodzi.
Mamy wozek Maxi Cosi Mura 3, i powiem Wam, ze jestem bardzo zadowolona, fajnie sie prowadzi, pierwsze kolo jest skretne, ale mozna zablokowac, i nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze jest ciasno, moja mala siedzi w nim jak krolowa i jest jeszcze miejsce na rosniecie. Z wad, to jest dosyc ciezki, no i ja trzymam go w samochodzie w czesciach, wiec jest troche pracy, zeby go zlozyc i rozlozyc, ale ogolnie wielki plus.
Na wadze przybralam prawie juz tyle ile w pierwszej ciazy do porodu - ok 14 kg i teraz tyje tak 1kg na tydzien wiec jestem przerazona. Kosc ogonowa mi strasznie dokucza i kosc lonowa czasem tez, szczegolnie w nocy jak sie przewracam z boku na bok, ale polozna powiedziala, zdeby starac sie trzymac nogi razem i to rzeczywiscie pomaga.
Swietnie sie Was czyta, bo tak jak juz napisalam, mamy podobne sytacje, a w ogole, to fajnie piszecie!
no to gratulacje! będzie parka
nie martw sie o córeczkę.. to tzw. krysys 2latka hehe
jestem z tym na etapie u siostry ale ponoć to mija... oby szybko!!

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
a my powoli konczymy nasz watek kolejny i co robimy z tytulem??? zmieniamy czy zostaje ten sam??
mi tam się nasz podoba no chyba że ktoraś wymyśli lepszy :P

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Moja położna ze szkoły mówiła dokładnie to samo o tej siarze. Problem polega na tym, że nie zawsze położne i lekarze pozwalają na zatrzymanie maluszka i przystawienie go od razu po porodzie do piersi. Wiadomo, im się śpieszy.
no właśnie.. wredoty ale bedziemy walczyć
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:35   #3752
hd2005
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Czesc dziewczyny, ja - kolejna z podczytujacych, Wam sie przedstawie. Termin mam na 28 czerwca, spodziewam sie chlopczyka. Mam juz coreczke, ktora ma 20 miesiecy i przechodzi przez ciezki dla mnie okres - jest strasznie nie grzeczna, wiec jestem przerazona, jak to bedzie jak maly sie urodzi.
Mamy wozek Maxi Cosi Mura 3, i powiem Wam, ze jestem bardzo zadowolona, fajnie sie prowadzi, pierwsze kolo jest skretne, ale mozna zablokowac, i nigdy nie przyszlo mi do glowy, ze jest ciasno, moja mala siedzi w nim jak krolowa i jest jeszcze miejsce na rosniecie. Z wad, to jest dosyc ciezki, no i ja trzymam go w samochodzie w czesciach, wiec jest troche pracy, zeby go zlozyc i rozlozyc, ale ogolnie wielki plus.
Na wadze przybralam prawie juz tyle ile w pierwszej ciazy do porodu - ok 14 kg i teraz tyje tak 1kg na tydzien wiec jestem przerazona. Kosc ogonowa mi strasznie dokucza i kosc lonowa czasem tez, szczegolnie w nocy jak sie przewracam z boku na bok, ale polozna powiedziala, zdeby starac sie trzymac nogi razem i to rzeczywiscie pomaga.
Swietnie sie Was czyta, bo tak jak juz napisalam, mamy podobne sytacje, a w ogole, to fajnie piszecie!
Witaj
ale nam się grono powiększa

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:37   #3753
itakasia
Zakorzenienie

lece pocwiczyc, wroce na kawke
Stary 2010-04-23, 09:37   #3754
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna ta pościel. Czy ona jest z allegro? Jeśli tak, to mogła byś mi Haniu przesłać linka? Czy pościel do łóżeczka ma uniwersalny rozmiar? Czy lepiej kupić najpierw kołderkę i łóżeczko a potem pościel?
wyślę info na pw

Stary 2010-04-23, 09:41   #3755
papeteria
Zakorzenienie

dziewczyny a jaka radzicie wanienke na 84cm czy na 102 cm
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:43   #3756
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
Ale z Was ranne ptaszki . Piszecie już od 5
Cytat:
po sniadanku, za chwile ide na fitness
Kasiu, a gdzie chodzisz na fitness?

Roztrzepaniec, super figurka. Bedziesz miec mniej roboty po porodzie ze zrzucaniem
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:46   #3757
Carmena_
Raczkowanie

kolandra witaj Aniu zatem zostałaś przyjęta do naszego zwariowanego grona

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
W ogole wiecie co- wczoraj przyszła moja sąsiadka, a ja wyszłam do kuchni i mówię do mamy, że mam zgagę, a ta sąsiadka mówi, że zgaga jest od tego, że dziecko ma duzo włosów na głowie! ahahahahah Myślałam, że walnę
taaa, znam to skądś. zatem moja dzidzi będzie łysa jak kolano

Cytat:
dzidziadziumdzia

A gdzie Zuziunia????????
pewnie ma przedłużoną noc poślubną oj ale będzie szeroko chodzić

muminek jaki brzucholeeeek ! w życiu bym nie powiedziała że to 24tc!

Siala zaje.isty podpis

roztrzepaniec989 ja nie wiem gdzie Ci się te maleństwo tam mieści chudzinko

entertete gratuluje chłopaczyny!

scoobs
witaj również zatem teraz już nie masz wyboru i musisz udzielac się częściej

ja jadę teraz za mieszkaniem, ale sama bo pokłóciłam się PORZĄDNIE z Tżtem. Trzymajcie kciuki
A w ogóle to dzisiaj zaczynam 22 tydzień i chyba mój organizm jest jakiś bardzo inteligentny bo w ciągu 1 dnia brzuchol urósł do 97 A maleństwo też mi się rozbrykało jakby wiedziało że pora się zacząć częściej "udzielać"
Nie wiem czy zdążę się odezwać przed połówkowym czy wejdę dopiero po 14tej i napiszę jak z dzidzią. zatem do potem

aha prośba!
proszę wszystkie o szabat czarownic i wszelakie magie świata żeby była dziewczynka!

maleństwo

Edytowane przez Carmena_
Czas edycji: 2010-04-23 o 09:49
Carmena_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:48   #3758
bassienkaw
Zakorzenienie

scoobs witamy
papeteria co do wanienki to jak wolisz... myśmy mieli 100cm, ale wydaje mi sie, ze mniejsza jest lepsza, wchodzi mniej wody, nie trzeba tyle lac... a potem dziecko jak juz siedzi to tez inaczej...
HD przepraszam jesli w jakikolwiek sposob urazilam. Bo mam wrazenie,ze tak to odebralas, ale wcale o cos takiego mi nie chodzi. Ja nie mowie,ze zle jest swirowac... ja po prostu inaczej na to wszystko patrze, bo wiem juz co i jak, wiem co wogole nie bedzie mi potrzebne, a co moge dokupic po porodzie, co niekoniecznie sie przyda, ale moze byc pomocne... wszystko bedzie zalezalo od dziecka. Poza tym jest Łucja, której to potrzeba butków, to cos innego, i wiadomo to wszystko wydatki... duzo mam po Łucji, nie mówię, że chętnie bym poszalala i maleństwu coś pokupowała, ale z tego co mam po małej narazie mi starczy, a potem jak coś będę dokupować na bieżąco jak coś będzie potrzeba... wiadomo też, że najbliżsi też będą chcieli coś pomóc, coś kupić, więc im też trzeba cosik zostawić
U mnie problemem w sumie największym jest kasa... niestety! Bo teraz komunia bratanka, bo obrona pracy magisterskiej mnie czeka i koszt z tym związany, nie mały niestety, i od razu po urodzeniu maleństwa od mojego męża siostra będzie brać ślub, zreszta na który ja raczej z Klarą nie pojadę, pojedzie tylko Damian z Łucją, bo będzie świadkował... wiadomo kasa do koperty i męża jeszcze muszę ubrać, tzn garnitur potrzebuje. Łucji coś tam mi się na pewno uda upolować w ciuchlandzie, albo ubiorę ją w to co ma...
Przepraszam jak kogoś uraziłam. Owszem jestem na innym etapie, inaczej jak ma się już jedno dziecko, czeka na drugie... co z drugiej strony wcale nie świadczy o tym, że to drugie dziecko jest mniej kochane, wyczekiwane i wogóle

A co do zgagi... no to przy Łucji miałam bardzo często po 25 tygodniiu, a dziecku mojemu dopiero teraz włosy się puściły, w grudniu skończyła 2 latka... i długo była łysolek...
w tej ciąży zgagę mam od początku, więc dziecko powinno mieć włosy do pasa już hahaha

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

Edytowane przez bassienkaw
Czas edycji: 2010-04-23 o 09:49
bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:48   #3759
papeteria
Zakorzenienie

carmena zuziunia miała iść przedwczoraj do lekarza i dac znac potem bo brzuch ja coś bolał
Stary 2010-04-23, 09:48   #3760
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Wogole mam napady jedzenia wszystkiego.. nawet chleba! Duuuuuuuuze ilosci... Sloooodycze mmm, chleb z dzemem, z maslem orzechowym ehhhhhhh masakra. I to wcale nie male ilosci, tylko co chwile i duuuzo..
Pewnie ze smutku, stresu, rozpaczy, tesknoty, nudów, bezsilnosci i sama nie wiem czego jeszcze...
Mam to samo, chleb z konfitura truskawkowa, maslo orzechowe jem lyzka A dzis obudzilam sie w nocy glodna!
Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość
No to i ja wrzucę domek mojej rybki 25 tygodni i 1 dzień, bo wczoraj nie miał mi kto zrobić. Muszę iść spać, bo jutro mam ambitny plan na glukozę 75g iść. Dobranoc dziewczyny
Ale masz mini brzusio!
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

I dalej czasami mam takie dziwne uczucie.. jakby ból kości łonowej.. albo bardziej taki ucisk, nacisk na "coś" w środku, jakby dzidzia była bardzo ciężka jak kamień i napierała w dół.. wytłumaczyłam sobie, że to kości się "gotują" do porodu ale nie wiem.. lekarzowi jeszcze nie mówiłam bo to chyba bardzo głupio brzmi xD
Ja tak mialam, jakby mi rozrywalo kosc lonowa, gin powiedzial ze trzeba wiecej odpoczywac bo to moze bolec do konca ciazy i ta kosc moze sie nawet rozejsc To sie dosyc czesto zdaza. Nie mozna nosic obcasow ani nic dzwigac bo wtedy jest gorzej. Lepiej powiedz lekarzowi, na pewno dla niego to nic nowego
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
No a wszystko chyba przez to, że się w końcu dowiedziałam kogo noszę i chyba z wrażenia nie zwróciłam uwagi, że lekarz nie zapisał mi dawki. I otóż w 1 dniu 30 tygodnia okazało się, że niespodzianka owszem jest, bo CHŁOPAK, choć wszyscy łącznie ze mną obstawiali dziewczynę. Niemniej cieszę się bardzo

Cytat:
ale pedzicie
widze dobre wiesci z wizyt i sliczne fotki dzieciaczkow
ja tez wpadlam sie pochwalic
odebralam wyniki badan, morfologia super, mocz idealny, glukoza chyba tez na czczo mam 71 a norma 74-99, po obciazeniu 80.

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
mi tam się nasz podoba no chyba że ktoraś wymyśli lepszy :P
Mi tez sie podoba ale fajnie bybylo jakby ktos wymyslil nowy

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:50   #3761
papeteria
Zakorzenienie

basienka no i dzięki tobie chyba kupie te mniejsza wanienkę
Stary 2010-04-23, 09:51   #3762
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
wyślę info na pw
Dziękuje.

Olu kupiłam u podanego przez Ciebie sprzedawcy majtki poporodowe, kocyk i ręcznik. Mam nadzieje, że mi wybaczysz, że sie od gapiłam Ale ceny ma na prawdę dobre.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-04-23 o 09:53
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 09:52   #3763
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
scoobs witamy
papeteria co do wanienki to jak wolisz... myśmy mieli 100cm, ale wydaje mi sie, ze mniejsza jest lepsza, wchodzi mniej wody, nie trzeba tyle lac... a potem dziecko jak juz siedzi to tez inaczej...
HD przepraszam jesli w jakikolwiek sposob urazilam. Bo mam wrazenie,ze tak to odebralas, ale wcale o cos takiego mi nie chodzi. Ja nie mowie,ze zle jest swirowac... ja po prostu inaczej na to wszystko patrze, bo wiem juz co i jak, wiem co wogole nie bedzie mi potrzebne, a co moge dokupic po porodzie, co niekoniecznie sie przyda, ale moze byc pomocne... wszystko bedzie zalezalo od dziecka. Poza tym jest Łucja, której to potrzeba butków, to cos innego, i wiadomo to wszystko wydatki... duzo mam po Łucji, nie mówię, że chętnie bym poszalala i maleństwu coś pokupowała, ale z tego co mam po małej narazie mi starczy, a potem jak coś będę dokupować na bieżąco jak coś będzie potrzeba... wiadomo też, że najbliżsi też będą chcieli coś pomóc, coś kupić, więc im też trzeba cosik zostawić
U mnie problemem w sumie największym jest kasa... niestety! Bo teraz komunia bratanka, bo obrona pracy magisterskiej mnie czeka i koszt z tym związany, nie mały niestety, i od razu po urodzeniu maleństwa od mojego męża siostra będzie brać ślub, zreszta na który ja raczej z Klarą nie pojadę, pojedzie tylko Damian z Łucją, bo będzie świadkował... wiadomo kasa do koperty i męża jeszcze muszę ubrać, tzn garnitur potrzebuje. Łucji coś tam mi się na pewno uda upolować w ciuchlandzie, albo ubiorę ją w to co ma...
Przepraszam jak kogoś uraziłam. Owszem jestem na innym etapie, inaczej jak ma się już jedno dziecko, czeka na drugie... co z drugiej strony wcale nie świadczy o tym, że to drugie dziecko jest mniej kochane, wyczekiwane i wogóle

A co do zgagi... no to przy Łucji miałam bardzo często po 25 tygodniiu, a dziecku mojemu dopiero teraz włosy się puściły, w grudniu skończyła 2 latka... i długo była łysolek...
w tej ciąży zgagę mam od początku, więc dziecko powinno mieć włosy do pasa już hahaha
Basiu, ja się nie gniewam Chciałam Ci tylko pokazać, że nasze świrowanie nas uskrzydla (przynajmniej niektóre z nas) i że jest to urok pierwszej ciąży. Sama przyznałaś, że w pierwszej kupiłaś duuuużo rzeczy Właśnie Nawet gdy wszyscy dokoła mówią "nie kupuj dużo ubranek bo maluch szybko rośnie" to sporo z nas nie może się oprzeć kolejnym śpioszkom

Stary 2010-04-23, 10:02   #3764
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Gratulacje
Ja nie wiem, że już sa mamusie Styczniowo-lutowe 2011

Ja tez juz chcem powoli sie przygotowac, bo czuję, wcześniej się rozpakuje...a tak naprawdę to zostało z 8 tyg. do takiego już czasu
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:03   #3765
agravka
Wtajemniczenie

[QUOTE=pilotka f16;18771211]jestem ZA!!! świetny pomysł!! aż to musiałam podkreślić hihi

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

oo ja tez mam takowe bolesci! z tym z ja to czuje bardziej jako takie 'okresowe' bole
pytałam o to poloznej w szkole rodzenia i powiedziala mi, że jesli nie twardnieje mi gora brzucha to mam sie nie martwic i ze to normalne jest - ale jak zacznie twardniec to mam do lekarza isc..
kochana ja tez wczoraj mialam taki bol jak na okres i moj tato (gin) kazal mi natychmiast sie polozyc i wziac 2 no-spy! wiec nie lekcewaz tego, mimo tego ze brzuch nie twardnieje
Cytat:
Czesc dziewczyny, ja - kolejna z podczytujacych, Wam sie przedstawie. Termin mam na 28 czerwca, spodziewam sie chlopczyka. Mam juz coreczke, ktora ma 20 miesiecy
witaj!!!pisz częściej
Cytat:
położna ze szkoły mówiła dokładnie to samo o tej siarze. Problem polega na tym, że nie zawsze położne i lekarze pozwalają na zatrzymanie maluszka i przystawienie go od razu po porodzie do piersi. Wiadomo, im się śpieszy.
dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:04   #3766
justynacz80
Rozeznanie

Hd, byłabyś taka kochana i wysłałabyś mi listę wyprawkową na maila? Z góry dzięki
Stary 2010-04-23, 10:05   #3767
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Hd, byłabyś taka kochana i wysłałabyś mi listę wyprawkową na maila? Z góry dzięki
proszęwyślij na pw adres mailowy

Stary 2010-04-23, 10:08   #3768
caprica6
Wtajemniczenie

[QUOTE=agravka;18772649]
Cytat:

kochana ja tez wczoraj mialam taki bol jak na okres i moj tato (gin) kazal mi natychmiast sie polozyc i wziac 2 no-spy! wiec nie lekcewaz tego, mimo tego ze brzuch nie twardnieje

dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
A mi brzuch twardnieje raz na jakis czas na okolo 10 sekund, ale nic mnie przy tym nie boli, gin kazal brac nospe ale czytalam ze to takie cwiczenia macicy przed porodem, nie wiem w koncu jak to jest, czy mam sie tym stresowac czy to raczej normalne
Tez jestem ciekawa jak to jest z karmieniem po CC.

Stary 2010-04-23, 10:10   #3769
agravka
Wtajemniczenie

[QUOTE=caprica6;18772759]
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A mi brzuch twardnieje raz na jakis czas na okolo 10 sekund, ale nic mnie przy tym nie boli, gin kazal brac nospe ale czytalam ze to takie cwiczenia macicy przed porodem, nie wiem w koncu jak to jest, czy mam sie tym stresowac czy to raczej normalne
Tez jestem ciekawa jak to jest z karmieniem po CC.
mi tato mowil ze jak brzuch twardnieje i robi sie twardy jak decha to sa skurcze, wiec bierz no- spe raczej
Stary 2010-04-23, 10:10   #3770
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja wogóle jestem ciekawa wszystkiego...a co do CC mysle ze dowiem sie na nastepnej wizycie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:11   #3771
agravka
Wtajemniczenie

moim zdaniem lepiej zapobiegac niz leczyc
Stary 2010-04-23, 10:15   #3772
hd2005
Zakorzenienie

Kochane,
mam też "do oddania": baldachim, zestaw zasłon,przybornik AMY.
Załącznik 3053938

Wszystko nowe, nieużywane z mojego zestawu. Niestety mi się nie przydadzą

Zrobiłam zdjęcia:
baldachim
Załącznik 3053944Załącznik 3053945

zestaw zasłon
nie wyjmowałam z opakowania bo są widoczne na zdjęciu całego zestawu
Załącznik 3053946

przybornik (cztery kieszonki na dole i jedna duża na górze)
Załącznik 3053948Załącznik 3053949

Stary 2010-04-23, 10:15   #3773
caprica6
Wtajemniczenie

[QUOTE=agravka;18772807]
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
mi tato mowil ze jak brzuch twardnieje i robi sie twardy jak decha to sa skurcze, wiec bierz no- spe raczej
Wole brac na wszelki wypadek

Stary 2010-04-23, 10:20   #3774
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej dziewczyny!
Ja dziś mam humor do dupy, nie dość, że wczoraj taki przybity dzień, to jeszcze dzis wchodzę na strone uczelni, a tam info, że dzis na 17 seminarium tak mi się nie chce jechac, ze szok, a jeszcze jutro i w niedziele zajęcia od rana do 19.40

[QUOTE=agravka;18772807]
Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Mi się często robi strasznie twardy, aż stać nie mogę! Tak myślałam, że to skurcze, ja też biorę nospe i leżę wtedy...

scoobs witaj

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
dziewczyny a jaka radzicie wanienke na 84cm czy na 102 cm
Moja ma na pewno ponad 100
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:21   #3775
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Ja dziś mam humor do dupy, nie dość, że wczoraj taki przybity dzień, to jeszcze dzis wchodzę na strone uczelni, a tam info, że dzis na 17 seminarium tak mi się nie chce jechac, ze szok, a jeszcze jutro i w niedziele zajęcia od rana do 19.40
współczuję ...
Ja zaliczyłam wszystkie ćwiczenia i wykłady wcześniej. Jakośsię udało Zostały mi 1 ćwiczenia no i seminarium. Właśnie, jutro czeka mnie seminarium

Współczuję tych zajęć w weekend... tyle godzin

Stary 2010-04-23, 10:22   #3776
scoobs
Rozeznanie

Dziekuje za przywitanie, na pewno bede sie teraz wiecej udzielac. Wiecie, pomimo, ze mam juz coreczke i to tak nie dawno ja rodzilam, to wydaje mi sie, ze wszystko zapommialam, jak to jest z takimi malutkimi dzieciaczkami, karmieniem, nieprzespanymi nocami.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:22   #3777
bassienkaw
Zakorzenienie

No dokładnie, tak to jest w pierwszej ciąży...
Papeteria, co do mniejszej wanienki, to wiesz co powiem Ci, że ja i tak starałam się mniej wody lać, bo jak dla mnie to była strata po prostu... za duża wanienka jak dla maleńkiegod ziecka, a i dla starszego, wystarczyłaby mniejsza, bo tak jak mówię, potem dziecko siedzi i wogóle... jak dla mnie bardziej praktyczna

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:25   #3778
justynacz80
Rozeznanie

Dziewczyny, słyszałyście o toksycznych substancjach w wózkach?
Poniżej link:
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...WIAT/305115236

Kurcze, myślałam o Murze 4 ale chyba zdecyduję się na jakiś produkowany w Polsce wózek typu Bolder sd, bo większość tych z oceną niedostateczną jest made in China...
Stary 2010-04-23, 10:25   #3779
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
współczuję ...
Ja zaliczyłam wszystkie ćwiczenia i wykłady wcześniej. Jakośsię udało Zostały mi 1 ćwiczenia no i seminarium. Właśnie, jutro czeka mnie seminarium

Współczuję tych zajęć w weekend... tyle godzin
No to fajnie, że udało Ci się zaliczyć. Ja to chyba za duży leniuch jestem i już tu kombinuję czy czasami sobie nie odpuścić zajęć. W sumie w tym semestrze byłam na wszystkich
A w ogóle HD, czemu ja Ciebie nie mam na nk?
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 10:28   #3780
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

[QUOTE=agravka;18772649]
Cytat:

Nie wiem jak to jest. Ja jestem w 28 tc i też nic na razie nie mam. Ale chyba po porodzie lub w trakcie laktacja się pobudza. Ale pewna nie jestem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości