Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-23, 13:25   #3871
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

marta ja też niecierpie prasowania.....
podrzucimy anoxie bo chyba lubi

Dobra ide sie ochędożyć do łazienki bo Tż niedługo wstanie po nocce i jedziemy na duże zakupy.
W lodówce czystki dlatego też dziś nie zrobiłam obiadu

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość

Papeteria - bardzo możliwe, że tyle będzie ważyło. Ja też właśnie tak podejrzewam.
Ja mam wizytę dopiero 11.05, więc więcej informacji dopiero po. Ale czekam na Twoją z niecierpliwością...
Ja mam 3/4 d 14 maja

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-23 o 13:25
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:38   #3872
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Maly spi, za to w pracy mnie w****iaja, od poniedzialku przychodzi dziewczyna za mnie, a moja kolezanka ma isc na wolne itd. jestem ciekawa ile razy beda do mnie dzwonic...mam ja szkolic w 2 dni w tygodniu jak bede przychodzic mam jej pokazywac wszystko...ale juz to widze...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:39   #3873
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Jezu ale sie narobiłam! A sprzątałam tak raczej pobieżnie, bo mama przyjdzie w poniedziałek mi pomóc. A jeszcze sie nie spakowałam, nie wyprasowałam koszul i nie pomalowałam paznokci. Z tych 3 rzeczy nienawidzę prasowania a koszule to już w ogóle dramat.
odpocznij troszkę

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:43   #3874
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Moja mama będąc ze mną w ciąży paliła papierosy, przenosiła mnie o 2 tygodnie, a ja się urodziłam z wagą 2700g i mierzyłam 52cm.
Moja mama tez paliła ze mną w ciąży, ważyłam tylko 4200 i miałam 56 cm

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

w ogole to tak mi się w głowie kręci, jakbym była pijana, nie wiem jak ja do tej szkoły pojadę i jeszcze brzuch pobolewa...
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:43   #3875
martysek
Zadomowienie

roztrzepaniec989 - jaki uroczy maleńki brzuszek, ja przy Tobie małym wielorybem jestem...

lazurowa ja mam podobnie z TŻtem jak Ty z mamą, ale pogadałam mu i wytłumaczyłam, czemu mi tak zalezy na stopniowym kompletowaniu wyprawki i powiedziałam, że dzięki temu jestem spokojniejsza i bardziej się tą ciążą cieszę i chyba w końcu zaczyna rozumieć, o co mi chodzi Spróbuj tak samo z mamą. Powtarzaj to do oporu, może w końcu poskutkuje.

hd2005 czy przybornik na łóżeczko jest mało praktyczny? Oglądam ostatnio na allegro zestawy pościeli i tak się zastanawiam, czy te falbanki, baldachimy itp mi się przydadzą.

alutka78 ja dziś mam 22t 3d i tydzień temu miałam +8,5 kg... Masakra. Aż się popłakałam. Niby widzę, że poszło mi w biodra i uda, ale u góry jestem tak samo szczupła jak przed ciążą i nie myślałam, że to aż tyle... A tu dopiero połowa minęła.
Nie obżeram się, sporo się ruszam (2 razy w tygodniu aquaqerobic i 2 razy fitness dla ciężarnych), więc nie mam na to wpływu.

Trzymam kciuki za zuziunie i jej maluszka.

Odnośnie pępka, to mój powoli zaczyna wystawać i to jest okropne
Strasznie mi się to nie podoba, a TŻ twierdzi, że to smieszne. Ja uważam, że mój pępek zaczyna przypomniać świński nos
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:44   #3876
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
dziewczyny jak to jest. jestem w 27 tyg i jeszcze nie poleciala mi siara (z czego sie ciesze) i zastanawiam sie, czy jezeli bede miala cc, to jak przystawie dziecko do piersi, to czy tam wogle cos bedzie? czy biedne dziecko tak sobie tylko pocmokta jak smoczek? czytalam ze po cc pokarm pojawia sie pozniej i tu pyt: czy mozna go pobudzic laktatorem? nie wiem....
a ja na biustonoszu mam codziennie wieczorem takie plamki - dosyć ciemny żółty kolor, średnica do 5mm (małe) - czy to już można mówić, że leci mi siara?
no i jak nacisnę pierś koło sutka to pojawia się mini kropelka (może być właśnie taka ciemna, albo taka bardziej wodnita, jasna)
(29 tydzień)
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:49   #3877
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

[QUOTE=kolandra;18776251]
Cytat:

Siala_Bala wczoraj rozmawiałam z koleżanką - jest ok dwa tygodnie ciąży za nami i była u lekarza z takim bólem łonowym i stwierdził, że rozchodzi jej się spojenie łonowe i to bardzo niedobrze i oczywiście ma bezwzględnie leżeć - tylko kibelek. Pewnie nie każdy taki ból to to, ale koniecznie trzeba o nim powiedzieć lekarzowi!!!.
o matko, ja tez muszę powiedzieć o tym swojej gin, przestraszyłas mnie

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ja uważam, że mój pępek zaczyna przypomniać świński nos

Swoją drogą mi też się nie podoba wystający pepek, ale jak mój taki bedzie to nic nie poradzę

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
a ja na biustonoszu mam codziennie wieczorem takie plamki - dosyć ciemny żółty kolor, średnica do 5mm (małe) - czy to już można mówić, że leci mi siara?
no i jak nacisnę pierś koło sutka to pojawia się mini kropelka (może być właśnie taka ciemna, albo taka bardziej wodnita, jasna)
(29 tydzień)
No raczej siara, bo co innego

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez zwierciadelko Pokaż wiadomość
dziekuje za Mile przywitanie...

wiec jestem Marta mam 23 lata mieszkam teraz w Jordanowie niedaleko Krakow prznioslam sie tam w wakacje wraz z moim narzeczonym....Slub mielsimy brac w czerwcu a ze bedziemy mieli dzidzie w Lipcu...to przesunelismy go na wrzesien raz ze chcinami..malej lub malego...

Terminek mam na 10 lipca 2010-bedzie Kotosia(niespodzianka) moze po dlugim weekendzie dowiem sie co tam siedzi jak to bywa ja bym wolala core a moj luby synka....ale i tak bedziemy sie cieszyc...co bedzie

ogolnie czuje sie dobrze...chodz niestety krzyz dokucza..mi od jakiego miesiaca.....
Witaj
Stary 2010-04-23, 13:49   #3878
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
(29 tydzień)

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:51   #3879
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

hd2005 czy przybornik na łóżeczko jest mało praktyczny? Oglądam ostatnio na allegro zestawy pościeli i tak się zastanawiam, czy te falbanki, baldachimy itp mi się przydzą.
ciężko powiedzieć. Moja koleżanka miała i bardzo sobie chwaliła. Trzymała tam najpotrzebniejsze rzeczy
Ja rezygnuję z przybornika

Stary 2010-04-23, 13:54   #3880
ola_k11
Zadomowienie

no i wcięło całego mojego posta

nie pamiętam już co miałam komu napisać...

Dzidzia psina ma się chyba dobrze - je, pije, chce się bawić i na spacery prosi - właśnie z nim idę

kashha

lazurowa nie martw się zakupami, ja tez niewiele mam tylko trochę używanych ciuszków i parę nowych od siostry ale nie mam łóżeczka, pościeli, wózka, wanienki, torby do szpitala
tak naprawdę najwazniejsze jest spakować torbę, bo w razie wcześniejszego porodu, musisz być gotowa a maleństwu i tak nie zakładają ubranek (zakładając, że lezy w inkub) a Ty w tym czasie zdążysz kupić parę sztuk... no chyba, że będziesz rodziła w terminie, to parę sztuk musisz mieć ale teraz wszystko w sklepach jest więc zdążysz ja przynajmniej wychodzę z takiego założenia... chociaż też się nakręcam jak widzę, że dziewczyny już tyle mają, niektóre prawie wszystko ... nie jesteś sama

idę z psem na dwór

ps. kiedy przyjdzie prawdziwa wiosna??
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:55   #3881
hd2005
Zakorzenienie

Dziewczyny,
narobiłam się jak głupia.
Wyszorowałam łóżeczko (trochę mi to zajęło), pomalowałam dolną cześć łóżeczka bo miała kolor zupełnie niepasujący do naszego pokoju i trochę ozdobiłam. Wszystko dzisiaj. Jestem z siebie dumna, że tak szybko mi poszło

Oczywiście teraz bolą mnie plecy

Pokażę Wam jak teraz wygląda.
Jak wszystko zakończę - pokaże całość
Załącznik 3054431Załącznik 3054432Załącznik 3054433

Stary 2010-04-23, 13:55   #3882
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Maly spi, za to w pracy mnie w****iaja, od poniedzialku przychodzi dziewczyna za mnie, a moja kolezanka ma isc na wolne itd. jestem ciekawa ile razy beda do mnie dzwonic...mam ja szkolic w 2 dni w tygodniu jak bede przychodzic mam jej pokazywac wszystko...ale juz to widze...
Karolcia ja bym to olała i nie odbierała telefonu...szwagierka jak była na l-4 to nawet szefowa do niej dzwonila zeby jej jakis tam projekt zrobila (oczywiscie za free w ramach l-4 ) no i ta sie zgodziła , potem szefowa miała kolejna sprawe do niej , wiec ta sie wnerwiła i przestała odbierac tel z pracy.
Jak to sie mowi nie ma ludzi niezastapionych

Cytat:
Ja uważam, że mój pępek zaczyna przypomniać świński nos
Stary 2010-04-23, 13:56   #3883
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Moja mama tez paliła ze mną w ciąży, ważyłam tylko 4200 i miałam 56 cm

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

w ogole to tak mi się w głowie kręci, jakbym była pijana, nie wiem jak ja do tej szkoły pojadę i jeszcze brzuch pobolewa...
No właśnie, nigdy nie wiadomo jakie się dziecko urodzi. Ja mam nadzieję, że moje nie będzie ważyło 4kg.
Może się połóż i odpocznij. Szkoła nie zając nie ucieknie.
Ja się dopiero niedawno zorientowałam, że w ten weekend mam zajęcia na Uniwerku

Cytat:
lazurowa ja mam podobnie z TŻtem jak Ty z mamą, ale pogadałam mu i wytłumaczyłam, czemu mi tak zalezy na stopniowym kompletowaniu wyprawki i powiedziałam, że dzięki temu jestem spokojniejsza i bardziej się tą ciążą cieszę i chyba w końcu zaczyna rozumieć, o co mi chodzi Spróbuj tak samo z mamą. Powtarzaj to do oporu, może w końcu poskutkuje.
Muszę zacząć coraz częściej o tym mówić. Wczoraj wieczorem robiłam moim rodzicom wykład na temat rzucania palenia. Aż wstyd się przyznać ale mama, tata i brat, po moich obliczeniach, wypalają miesięcznie papierosy za kwotę ok 1200zł. Próbowałam im uświadomić jak to jest dużo pieniędzy. Powiedziałam, że ja za ich miesięczne wydatki na fajki miałabym wózek, na co mój ojciec hasło- "No właśnie, myślisz tylko o sobie." Po czym poszedł sobie zapalić.
Jak tak dalej pójdzie to zacznę ich szantażować tym, że jak będą palić i będą tacy "śmierdzący" dymem to nie dam im się zbliżyć do dziecka.
Stary 2010-04-23, 13:56   #3884
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dziewczyny,
Wyszorowałam łóżeczko (trochę mi to zajęło), pomalowałam dolną cześć łóżeczka bo miała kolor zupełnie niepasujący do naszego pokoju i trochę ozdobiłam. Wszystko dzisiaj. Jestem z siebie dumna, że tak szybko mi poszło

pięknie, a teraz odpocznij. Ja spadam się szykować, bo przed 15 mam pociąg
Stary 2010-04-23, 13:57   #3885
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Lazurowa, Ola - ja tez jeszcze nie mam wszystkiego, ale bede juz powolic konczyc wyprawke

Papeteria - wiem, tylko chciaialbyc fer, ale widze, ze nie warto mam nadzieje ze szefowie mnie docenia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-04-23 o 13:58
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 13:57   #3886
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

tak naprawdę najwazniejsze jest spakować torbę, bo w razie wcześniejszego porodu, musisz być gotowa a maleństwu i tak nie zakładają ubranek (zakładając, że lezy w inkub) a Ty w tym czasie zdążysz kupić parę sztuk... no chyba, że będziesz rodziła w terminie, to parę sztuk musisz mieć ale teraz wszystko w sklepach jest więc zdążysz ja przynajmniej wychodzę z takiego założenia... chociaż też się nakręcam jak widzę, że dziewczyny już tyle mają, niektóre prawie wszystko ... nie jesteś sama
popieram
Stary 2010-04-23, 13:59   #3887
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
pięknie, a teraz odpocznij. Ja spadam się szykować, bo przed 15 mam pociąg
uważaj na siebie

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

właśnie - TORBA, muszę spakować i będę mogła spać spokojnie

Stary 2010-04-23, 13:59   #3888
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Aż wstyd się przyznać ale mama, tata i brat, po moich obliczeniach, wypalają miesięcznie papierosy za kwotę ok 1200zł.

hd oczyma wyobraźni już widzę twój piękny pokój
Stary 2010-04-23, 14:00   #3889
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
No właśnie, nigdy nie wiadomo jakie się dziecko urodzi. Ja mam nadzieję, że moje nie będzie ważyło 4kg.

Muszę zacząć coraz częściej o tym mówić. Wczoraj wieczorem robiłam moim rodzicom wykład na temat rzucania palenia. Aż wstyd się przyznać ale mama, tata i brat, po moich obliczeniach, wypalają miesięcznie papierosy za kwotę ok 1200zł. Próbowałam im uświadomić jak to jest dużo pieniędzy. Powiedziałam, że ja za ich miesięczne wydatki na fajki miałabym wózek, na co mój ojciec hasło- "No właśnie, myślisz tylko o sobie." Po czym poszedł sobie zapalić.
Jak tak dalej pójdzie to zacznę ich szantażować tym, że jak będą palić i będą tacy "śmierdzący" dymem to nie dam im się zbliżyć do dziecka.
Oj, ja tez bym nie chciała, żeby moje dziecko ważyło 4kg! Ale coś czuję, że tak będzie, bo juz jest za wielkie jak na ten tydzien... To niestety rodzinne.

No, moja mama sama puszcza z dymem ponad 3 stówy, ale nic do niej nie dociera, nie wspominam juz o jej zdrowiu, a kaszle jak gruźlik. To nic, że jej siostra i mój ojciec całkiem niedawno zmarli na raka płuc... Po prostu nie mam już na to siły.

Ja ie wiem jak to bedzie gdy dzidzia się urodzi, chyba będę musiała siedzieć zamkieta w pokoju, bo niestety moja mama nie ma nawyku wychodzenia z domu gdy pali. A to tak smierdzi!!!!

Edytowane przez anuszka1401
Czas edycji: 2010-04-23 o 14:02
Stary 2010-04-23, 14:00   #3890
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

Papeteria - wiem, tylko chciaialbyc fer, ale widze, ze nie warto mam nadzieje ze szefowie mnie docenia
Karolcia wierz mi nie warto....ja też z tych dobrych samarytanek
Stary 2010-04-23, 14:01   #3891
bassienkaw
Zakorzenienie

Nie no pięknie, człowiek idzie na trochę na spacer z dzieckiem i do nadrabianai tyle, ze nie dam rady... bo zaraz Damian wróci z pracy, zjemy obiad i jedziemy na ośrodek żeglarski... pisałam kiedyś, że niedaleko od nas mamy domek na ośrodku żeglarskim (15km) i dość często tam jeździmy. Pewnie jak zrobi się cieplutko będziemy tam cały czas, a mąż stamąd będzie jeździł do pracy. Będzie więc dzisiaj grill...
a na obiad żurek z pulpecikami, w sumie nawet nie ja robiłam, tylko babcia, a ze poszlysmy z Łucją ją odwiedzić to nam się dostało... ja może dojem jeszcze ziemniaczkami i łososiem bo wyciągłam wczoraj

Kupiłam sobie dzisiaj spódniczkę ciążową białą bawełnianą za 3zł... postaram sie potem wrzucić zdjęcie, choć chwilowo mam problem, bo w nowym laptopie nie mam czytnika kart, nie mam kabla do aparatu... ale zamówiłam sobie dzisiaj na allegro czytnik kart za całe 1zł plus 3,9 przesyłka więc fajnie

Za oknem przepięknie, buzia się cieszy. Poza tym oglądałam dzisiaij prześliczne rzeczy w ciuchlandzie dla maluszków i wszystko po 3zł... wogole to musze wystawic trochę ciuszków ciążowych, z których nie korzystam na allegro i kilka rzeczy od Łucji co wiem, ze i przy drugim dziecku mi się nie przydają...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:01   #3892
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurowa nie martw się zakupami, ja tez niewiele mam tylko trochę używanych ciuszków i parę nowych od siostry ale nie mam łóżeczka, pościeli, wózka, wanienki, torby do szpitala
Akurat większość ubranek już mam.
Mi chodzi o to, że ja tak naprawdę będę po porodzie sama, moja mama pracuje na zmiany i nie będę miała z kim zostawić dziecka żeby wyskoczyć do sklepu. A nie chcę żeby rodzice kupowali coś czego ja wcześniej nie widziałam, bo najczęściej nie podobają nam się te same rzeczy.
Stary 2010-04-23, 14:01   #3893
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Dobra, bo mi pociąg ucieknie nie pisac za duzo, co bym mogła nadrobić. Buziaki
Stary 2010-04-23, 14:03   #3894
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
odpocznij troszkę
Cytat:
Dziewczyny,

Odpoczywam malując paznokcie
Śliczne to łóżeczko, na pewno efekt końcowy będzie bombastyczny. Dobrze mieć talent to tworzenia rzeczy oryginalnych.
Stary 2010-04-23, 14:03   #3895
papeteria
Zakorzenienie

Dobra dziewczyny a teraz rzucajcie pomysłami czym mam zapełnić lodówkę, bo lista z zakupami dosyć krótka a ja sama nie wiem co bym zjadła
do kupienia oprócz podstawowych rzeczy mam : jogurt,kefir,płatki musli i grzanki i nutelle bo mi ochoty narobiłyście...
no co tu jeszcze kupić ???
coś za mna chodzi ale co
bakłażany jeszcze kupie i sok pomidorowy

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-23 o 14:06
Stary 2010-04-23, 14:07   #3896
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Ja też chcę robić zakupy na allegro tak jak Wy. Tyle rzeczy mi się podoba. Tyle rzeczy można kupić taniej niż w sklepie. Ten sprzedawca co olakola podała ma bardzo fajne rzeczy, które i tak bym kupiła w sklepie. ALE... jak mówię mamie, że trzeba zacząć kupować to, to i tamto, to ona się na mnie dziwnie patrzy i mówi, że mam jeszcze czas. Jednak nie widzi tego, że już mamy prawie maj, na majówkę ma się nam zwalić na głowę brat mamy z żoną, wiem, że nieładnie napisałam "zwalić na głowę" ale dla mnie tak to wygląda, bo nie dość, że mam do dokończenia pracę mgr (bronię się 30.06- to już pewna data), chcę odświeżyć pokój i balkon, chciałabym kupić sobie jakiś mały telewizorek, bo mój się popsuł a jak będę potem z dzidzią spędzać dużo czasu u siebie w pokoju to przynajmniej coś by do mnie gadało. Wiem, że mama ma na koncie pieniądze na wszystko, ale nie umiem powiedzieć wprost żeby dała mi te pieniądze, czy poprosić, bo chciałabym już zacząć kupować te konkretne rzeczy.
moja mama zachowała się podobnie w sobotę - przyszła do nas i jak jej zaczełam pokazywać w necie co chcę kupić to zaczęła marudzić, że za wcześniej, że nie można... wkurzyłam się... a ja to chcę kupić za swoje, więc po co mi tak dogaduje...
moja mama ma kupić huśtawkę elektryczną z fisher price (przytulne gniazdko), ale powiedziała, że kupi dopiero jak dzidzia będzie w domu

mój kolega z pracy będzie ojcem na dniach - nic nie mają, tylko rożek, żona musi leżeć a on -wszystko kupić i nią się opiekować (ona nie może nawet gotować) . No i jest masakra, bo on jeszcze pracuje. Ja nie chcę być w takiej sytuacji.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
I znów mój post wyszedł na końcu tamtej strony i pewnie nikt nie przeczyta ;( ja to mam pecha.
ja przeczytałam

olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:07   #3897
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
.....
Uświadomiłyście mi, że ja się urodziłam miesiąc przed terminem. A jak moja niunia to odziedziczy, to dupa będzie a nie poród rodzinny.

Lazurowa, ja już dawno Mamie powiedziałam, że jeśli nie nauczy się palić w innym miejscu i wietrzyć mieszkania, to ja nie będę u niej spała z małą.
I to samo jej powiedziałam odnośnie pobytu u mnie w Szczecinie- palenie tylko poza domem. Spacer jej wielkiej krzywdy nie zrobi.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:07   #3898
agravka
Wtajemniczenie

hd łaaaaaał jestem zauroczona!!!
ide i ja sie szykowac bo o 15 tz wraca z pracy i jedziemy do rodzicow i ja zostaje na tydzien
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-23, 14:08   #3899
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Oj, ja tez bym nie chciała, żeby moje dziecko ważyło 4kg! Ale coś czuję, że tak będzie, bo juz jest za wielkie jak na ten tydzien... To niestety rodzinne.

No, moja mama sama puszcza z dymem ponad 3 stówy, ale nic do niej nie dociera, nie wspominam juz o jej zdrowiu, a kaszle jak gruźlik. To nic, że jej siostra i mój ojciec całkiem niedawno zmarli na raka płuc... Po prostu nie mam już na to siły.

Ja ie wiem jak to bedzie gdy dzidzia się urodzi, chyba będę musiała siedzieć zamkieta w pokoju, bo niestety moja mama nie ma nawyku wychodzenia z domu gdy pali. A to tak smierdzi!!!!
A wyobraź sobie, że ja mam 3 takie osoby w domu, które palą w pomieszczeniach. Ja u siebie w pokoju nie pozwalam. I tylko u mnie jest ładny biały sufit, choć od malowania minęło już 2 lata, i ładna biała firanka, która posłuży jeszcze długo, bo nie zżółknie tak jak te drogie firany, które mama kupuje a potem je owędzają tymi papierosiskami.
Ja np. jak gdzieś wychodzę to ubieram się na ostatnią chwilę i przemykam szybko przez przedpokój żeby nie osiadł na mnie ten smród, bo to naprawdę czuć. A dla mnie to wstyd śmierdzieć papierosami, bo nigdy w życiu w ustach papierosa nie miałam to z jakiej racji mam nimi śmierdzieć.
Stary 2010-04-23, 14:08   #3900
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Lazurowa, ja już dawno Mamie powiedziałam, że jeśli nie nauczy się palić w innym miejscu i wietrzyć mieszkania, to ja nie będę u niej spała z małą.
I to samo jej powiedziałam odnośnie pobytu u mnie w Szczecinie- palenie tylko poza domem. Spacer jej wielkiej krzywdy nie zrobi.
popieram!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości