|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
marta ja też niecierpie prasowania.....
podrzucimy anoxie bo chyba lubi ![]() Dobra ide sie ochędożyć do łazienki bo Tż niedługo wstanie po nocce i jedziemy na duże zakupy.W lodówce czystki dlatego też dziś nie zrobiłam obiadu ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-23 o 13:25 |
|
|
|
|
#3872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Maly spi, za to w pracy mnie w****iaja, od poniedzialku przychodzi dziewczyna za mnie, a moja kolezanka ma isc na wolne itd. jestem ciekawa ile razy beda do mnie dzwonic...mam ja szkolic w 2 dni w tygodniu jak bede przychodzic mam jej pokazywac wszystko...ale juz to widze...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- w ogole to tak mi się w głowie kręci, jakbym była pijana, nie wiem jak ja do tej szkoły pojadę i jeszcze brzuch pobolewa...
|
|
|
|
|
#3875 |
|
Zadomowienie
|
roztrzepaniec989 - jaki uroczy maleńki brzuszek, ja przy Tobie małym wielorybem jestem...
lazurowa ja mam podobnie z TŻtem jak Ty z mamą, ale pogadałam mu i wytłumaczyłam, czemu mi tak zalezy na stopniowym kompletowaniu wyprawki i powiedziałam, że dzięki temu jestem spokojniejsza i bardziej się tą ciążą cieszę i chyba w końcu zaczyna rozumieć, o co mi chodzi Spróbuj tak samo z mamą. Powtarzaj to do oporu, może w końcu poskutkuje.hd2005 czy przybornik na łóżeczko jest mało praktyczny? Oglądam ostatnio na allegro zestawy pościeli i tak się zastanawiam, czy te falbanki, baldachimy itp mi się przydadzą. alutka78 ja dziś mam 22t 3d i tydzień temu miałam +8,5 kg... Masakra. Aż się popłakałam. Niby widzę, że poszło mi w biodra i uda, ale u góry jestem tak samo szczupła jak przed ciążą i nie myślałam, że to aż tyle... A tu dopiero połowa minęła. Nie obżeram się, sporo się ruszam (2 razy w tygodniu aquaqerobic i 2 razy fitness dla ciężarnych), więc nie mam na to wpływu. Trzymam kciuki za zuziunie i jej maluszka. Odnośnie pępka, to mój powoli zaczyna wystawać i to jest okropne Strasznie mi się to nie podoba, a TŻ twierdzi, że to smieszne. Ja uważam, że mój pępek zaczyna przypomniać świński nos
|
|
|
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i jak nacisnę pierś koło sutka to pojawia się mini kropelka (może być właśnie taka ciemna, albo taka bardziej wodnita, jasna) (29 tydzień) |
|
|
|
|
#3877 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kolandra;18776251]
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Swoją drogą mi też się nie podoba wystający pepek, ale jak mój taki bedzie to nic nie poradzę ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rezygnuję z przybornika
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Zadomowienie
|
no i wcięło całego mojego posta
nie pamiętam już co miałam komu napisać... Dzidzia psina ma się chyba dobrze - je, pije, chce się bawić i na spacery prosi - właśnie z nim idę ![]() kashha lazurowa nie martw się zakupami, ja tez niewiele mam tylko trochę używanych ciuszków i parę nowych od siostry ale nie mam łóżeczka, pościeli, wózka, wanienki, torby do szpitala ![]() tak naprawdę najwazniejsze jest spakować torbę, bo w razie wcześniejszego porodu, musisz być gotowa a maleństwu i tak nie zakładają ubranek (zakładając, że lezy w inkub) a Ty w tym czasie zdążysz kupić parę sztuk... no chyba, że będziesz rodziła w terminie, to parę sztuk musisz mieć ale teraz wszystko w sklepach jest więc zdążysz ja przynajmniej wychodzę z takiego założenia... chociaż też się nakręcam jak widzę, że dziewczyny już tyle mają, niektóre prawie wszystko ... nie jesteś sama ![]() idę z psem na dwór ps. kiedy przyjdzie prawdziwa wiosna??
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
narobiłam się jak głupia. Wyszorowałam łóżeczko (trochę mi to zajęło), pomalowałam dolną cześć łóżeczka bo miała kolor zupełnie niepasujący do naszego pokoju i trochę ozdobiłam. Wszystko dzisiaj. Jestem z siebie dumna, że tak szybko mi poszło Oczywiście teraz bolą mnie plecy Pokażę Wam jak teraz wygląda. Jak wszystko zakończę - pokaże całość Załącznik 3054431Załącznik 3054432Załącznik 3054433 |
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to sie mowi nie ma ludzi niezastapionych ![]() |
|
|
|
|
#3883 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może się połóż i odpocznij. Szkoła nie zając nie ucieknie. Ja się dopiero niedawno zorientowałam, że w ten weekend mam zajęcia na Uniwerku ![]() Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to zacznę ich szantażować tym, że jak będą palić i będą tacy "śmierdzący" dymem to nie dam im się zbliżyć do dziecka.
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie, a teraz odpocznij. Ja spadam się szykować, bo przed 15 mam pociąg |
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Lazurowa, Ola - ja tez jeszcze nie mam wszystkiego, ale bede juz powolic konczyc wyprawke
![]() Papeteria - wiem, tylko chciaialbyc fer, ale widze, ze nie warto mam nadzieje ze szefowie mnie docenia
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-23 o 13:58 |
|
|
|
#3886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3887 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, moja mama sama puszcza z dymem ponad 3 stówy, ale nic do niej nie dociera, nie wspominam juz o jej zdrowiu, a kaszle jak gruźlik. To nic, że jej siostra i mój ojciec całkiem niedawno zmarli na raka płuc... Po prostu nie mam już na to siły. Ja ie wiem jak to bedzie gdy dzidzia się urodzi, chyba będę musiała siedzieć zamkieta w pokoju, bo niestety moja mama nie ma nawyku wychodzenia z domu gdy pali. A to tak smierdzi!!!! Edytowane przez anuszka1401 Czas edycji: 2010-04-23 o 14:02 |
|
|
|
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no pięknie, człowiek idzie na trochę na spacer z dzieckiem i do nadrabianai tyle, ze nie dam rady... bo zaraz Damian wróci z pracy, zjemy obiad i jedziemy na ośrodek żeglarski... pisałam kiedyś, że niedaleko od nas mamy domek na ośrodku żeglarskim (15km) i dość często tam jeździmy. Pewnie jak zrobi się cieplutko będziemy tam cały czas, a mąż stamąd będzie jeździł do pracy. Będzie więc dzisiaj grill...
a na obiad żurek z pulpecikami, w sumie nawet nie ja robiłam, tylko babcia, a ze poszlysmy z Łucją ją odwiedzić to nam się dostało... ja może dojem jeszcze ziemniaczkami i łososiem bo wyciągłam wczoraj ![]() Kupiłam sobie dzisiaj spódniczkę ciążową białą bawełnianą za 3zł... postaram sie potem wrzucić zdjęcie, choć chwilowo mam problem, bo w nowym laptopie nie mam czytnika kart, nie mam kabla do aparatu... ale zamówiłam sobie dzisiaj na allegro czytnik kart za całe 1zł plus 3,9 przesyłka więc fajnieZa oknem przepięknie, buzia się cieszy. Poza tym oglądałam dzisiaij prześliczne rzeczy w ciuchlandzie dla maluszków i wszystko po 3zł... wogole to musze wystawic trochę ciuszków ciążowych, z których nie korzystam na allegro i kilka rzeczy od Łucji co wiem, ze i przy drugim dziecku mi się nie przydają... |
|
|
|
#3892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi chodzi o to, że ja tak naprawdę będę po porodzie sama, moja mama pracuje na zmiany i nie będę miała z kim zostawić dziecka żeby wyskoczyć do sklepu. A nie chcę żeby rodzice kupowali coś czego ja wcześniej nie widziałam, bo najczęściej nie podobają nam się te same rzeczy.
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, bo mi pociąg ucieknie
nie pisac za duzo, co bym mogła nadrobić. Buziaki
|
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczne to łóżeczko, na pewno efekt końcowy będzie bombastyczny. Dobrze mieć talent to tworzenia rzeczy oryginalnych. |
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dziewczyny a teraz rzucajcie pomysłami czym mam zapełnić lodówkę, bo lista z zakupami dosyć krótka a ja sama nie wiem co bym zjadła
![]() do kupienia oprócz podstawowych rzeczy mam : jogurt,kefir,płatki musli i grzanki i nutelle bo mi ochoty narobiłyście... no co tu jeszcze kupić ??? coś za mna chodzi ale co bakłażany jeszcze kupie i sok pomidorowy
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-23 o 14:06 |
|
|
|
#3896 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja mama ma kupić huśtawkę elektryczną z fisher price (przytulne gniazdko), ale powiedziała, że kupi dopiero jak dzidzia będzie w domu mój kolega z pracy będzie ojcem na dniach - nic nie mają, tylko rożek, żona musi leżeć a on -wszystko kupić i nią się opiekować (ona nie może nawet gotować) . No i jest masakra, bo on jeszcze pracuje. Ja nie chcę być w takiej sytuacji. ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lazurowa, ja już dawno Mamie powiedziałam, że jeśli nie nauczy się palić w innym miejscu i wietrzyć mieszkania, to ja nie będę u niej spała z małą. I to samo jej powiedziałam odnośnie pobytu u mnie w Szczecinie- palenie tylko poza domem. Spacer jej wielkiej krzywdy nie zrobi.
|
|
#3898 |
|
Wtajemniczenie
|
hd łaaaaaał jestem zauroczona!!!
ide i ja sie szykowac bo o 15 tz wraca z pracy i jedziemy do rodzicow i ja zostaje na tydzien
|
|
|
|
#3899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja np. jak gdzieś wychodzę to ubieram się na ostatnią chwilę i przemykam szybko przez przedpokój żeby nie osiadł na mnie ten smród, bo to naprawdę czuć. A dla mnie to wstyd śmierdzieć papierosami, bo nigdy w życiu w ustach papierosa nie miałam to z jakiej racji mam nimi śmierdzieć.
|
|
#3900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:02.

bo chyba lubi 

i jeszcze brzuch pobolewa...
jak to bywa ja bym wolala core a moj luby synka....ale i tak bedziemy sie cieszyc...co bedzie

pięknie, a teraz odpocznij. Ja spadam się szykować, bo przed 15 mam pociąg