Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-26, 14:57   #4381
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Proszę się nie śmiać ze mnie bo nie pamiętam (mój syn ma 12 lat ) Od kiedy dziecku podaje się herbatki? Tzn. Jak jest na cycu to też się podaje herbatki?
Skąd wiadomo czy maleństwo chce jeść czy pić?
Mleko z cyca chyba wystarcza i nie trzeba dodatkowo poić - dawać herbatek, nie?
Jestem przerażona. Nic nie pamiętam. Nic nie wiem.
Jak ja sobie dam radę?
Jak na cycu to nie trzeba bo w mleku ma wszystko co potrzebuje.. A tak to herbacie sa od 1 tygodnia bodajze.
Daaaaaaaaaaaaaaaaasz rade dasz! I napewno poznasz kiedy dzidzi chce pic ojjj napewno! Ja tez sama nie wiem jak to poznawalam,ale zawsze jakos szlo.
Najwyzej metoda prob i bledow.. np placze- ma mokro? ma kupke? chce jesc? chce pic? nie? to moze ubranko cisnie-poprawic, a moze sie nudzi-ponosic? heh duzo mozliwosci

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Mnie na początku pomagały migdały,a potem przestały.Spróbowałam z mlekiem-działało przez jakieś 3 dni i przestało.Teraz w akcie desperacji kupiłam Rennie i codziennie przed snem biorę,bo inaczej noc z głowy A w ciąży można to spokojnie brać
No to musze sie w Rennie zaopatrzyc, na te gorsze wypadki..
Tak mi sie zdawalo ze ktoras z was pisala ze mozna je brac,ale nie bylam pewna. No to dzieki tobie juz ejstem
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:01   #4382
olakola
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV

Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
Błyszczyk mam, oczywiscie w kolorze. I uzywam tka czy siak bo zawsze mam za suche usta. No i tusz tez w torebce-trzeba by tylko czesciej uzywac..
A ten krem koloryzujacy, to raz mialam z avonu bodajze noo i byl dosc fajny chyba.. ale gdzies przepadł. Hmm nad tym trzeba by pomyslec tez.. Ja zawsze blada twarzy.. jeszcze w okol nosa czerwono:/ i ostatnio przy płatkach nosowych mam popekane naczynka :/ grrryyy to trzeba zakryc..
No teraz tylko z jakiej firmy.. No i ciekawe czy sa jakies kolory do wyboru czy uniwersalny..
ja polecam "pędzel" L'oreal True Match Minerals, uwielbiam go (ja mam kolor Golden Sand), można lekko przypudrować buźkę, albo użyć go "mocniej"
np. coś takiego:
http://allegro.pl/item1004432828_lor...ls_kolory.html
kolor trzeba wybrać w drogerii (na testerach);
ja nie potrafię wysmarować buzi fluidem, nie wychodzi mi, próbowałam max factora ale zawsze czułam się jak w masce
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:02   #4383
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Już wrzucam Ale dzisiaj już nie wydaje mi się taki obniżony jak wczoraj. To my w 31 tygodniu
malutki ale naprawde zgrabny

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

Jeju jak fajnie Ja też niedługo wszystko kupię dla dzidzi, tzn. kosmetyki A te z nivea można używać od pierwszego dnia życia??
wlasnie w trakcie zakupow zwracalam na to uwage i malo co mozna dla takich calkiem maluszkow uzywac tzn na nivea na wiekszosci z tylu jest napisane ze powyzej 1mc zycia tylko na oliwce nic nie ma a siostra poleca mi wszystko z bambino mowi ze wie ze sa tanie i wszystkie nowe mamuski chca lepsze kupowac kosmetyki ale mowi ze obie dziewczyny jej sie uczulaly na inne a bambino spokojnie mogla uzywac i NIC nie bylo

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Naczytalam sie i tak mozna urzywac, poczytalam na ich stronie

A wklejam fote moich zakupów, butelki też już kupione Jeszcze tylko koszule i stanik do karmienia zamowie
super zakupy tez juz spoto mam a z tym nivea to z tylu czytalam ze niby powyzej 1mc zycia tak jak pisalam wyzej

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Musiałam do Was napisać, bo tak się zdenerwowałam, że aż mi ciśnienie skoczyło.
Byłam dziś na Uczelni. Jak wróciłam to mama opowiedziała mi co się dzieje u mojego kuzyna, bo ciocia była i jej wszystko opowiedziała. Otóż żona mojego kuzyna dostała chyba do głowy. Zabrała dziecko i pojechała do swoich rodziców na wieś, nie uzgodniła tego z moim kuzynem, ba! wymeldowała siebie i dziecko z wynajmowanego przez nich mieszkania, wyczyściła konto bankowe i zrobiła debet. Złożyła też pozew o rozwód. Podobno namówiła ją do tego jej mama, która ma we wsi opinię osoby niezrównoważonej psychicznie. Moja ciocia i wujek a nawet kuzyn są przekonani, że uda im się odzyskać dziecko. Ja powiedziałam moim rodzicom, że w naszych polskich sądach bywa różnie, że sprawa może się długo ciągnąć, że dziecko w trakcie może trafić na jakiś czas do placówki. A oni się oburzają, że tak nie powinno być i nie dociera, że mimo największych starań może się nie udać.
Oczywiście zeszło też na mój temat. Mój tata w końcu zadał pytanie "przyznaj, chciałaś się sprawdzić czy zajdziesz w ciążę?". Myślałam, że uderzę szczęką o podłogę. On myśli, że ja to zrobiłam specjalnie. Szlag jasny mnie trafi. Powiedziałam Mu, że się myli, że to była chwila zapomnienia, że nie myślałam wtedy o tym żeby mieć dziecko a to nie moja wina, że jakiś pajac nie potrafi się posługiwać prezerwatywą.
ten twoj tata to troche swinski jest

wiolek sliczna bluzeczka i zgrabna z ciebie mamuska

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
farminka u nas każde ma swoją pościel bo było to samo
anoxa super, że dała znać zuziunia
fajne zakupy
powiedz ile te rzeczy kosztowały? pieluchy, szczotka, wanienka etc....bo nie wiem czy zamawiac w sieci czy "na żywo "....
a wiec...
pieluchy tetrowe 1,29zl za sztuke carefour wiec sie oplacalo ale dokupie jeszcze wieksze i grubsze na allegro
pieluszki pampers tj 97szt. 44zl za paczke w makro
wanienka 49,99zl carefour na necie sa po 37,00zl ale maz sie uparl zebysmy juz wzieli
zel do ciala hippo 15,99zl
szczotki do butelek zestaw 6,99zl
reszty cen dokladnie nie pamietam bo maz ma paragon
wiem ze kremiki z ziaja wyszly tanio cos kolo 12zl za 3szt a normalnie patrzalam w tesco ponad 5zl jeden kosztuje a oliwki z nivea nie pamietam chustek mokrych tez nie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja tez jak zaczelam ukladac to sie przerazilam, cala komoda zajeta, a w rekmaowicha lezy posciel, wlaze ja do szuflady w lozeczku
Susza sie ubranka i czekaja na prasowanie!

Fajne zakupy, podobne do moich
Ciekawe czy wszystko zdaze zalozyc

Za Zuzie by wszystko bylo oki:kciuk i:
C
wlasnie ja pokupowalam juz spodenki i bluze na 68roz troszke wieksze zebym zdazyla malemu kilka razy ubrac

Cytat:
Fajne zakupy Te niebieskie spodenki widziałam w 5 10 15 i mi się bardzo podobały,ale takie chłopczykowe za bardzo były,więc w końcu nie wzięliśmy
wlasnie tam je kupilismy no my bedziemy mieli synka wiec szukamy tego co chlopiece

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Oto moje zdobycze z soboty
Kocyk, body, niedrapki i czapeczka, klipsy na smoczek, pojemnik na smoczek i pieluchy i niech mi tylko Madzia dostanie sisiola!!!!!
piekne super te tasiemki do smoczka i imie sliczne wybraliscie!

Cytat:
Proszę się nie śmiać ze mnie bo nie pamiętam (mój syn ma 12 lat ) Od kiedy dziecku podaje się herbatki? Tzn. Jak jest na cycu to też się podaje herbatki?
Jak ja sobie dam radę?
kochana nie na cycu sie nie daje juz herbatek ani wody bo dziecko ma dostarczane wystarczajace ilosci wszystkich skladnikow 0odrzywczych jedynie jak dokarmiamy sztucznie to dobrze dawac wode przegotowana w butelce ale czytalam tez ze jak sa silne upaly to nawet na cycu mozna raz kiedys podac buteleczke z woda
a z tym skad wiadomo to poprostu jak nie spi chyba warto podawac butelke wtedy bedziemy wiedzialy czy chce czy nie jak nie to poprostu nie bedzie pilo

wkoncu was nadrobilam jeszcze musze kupic posciel do kolyski reczniki z kapturkiem troszke kosmetykow do pupy polecalo mi kilka dziewczyn tormentiol podobno najlpeszy na odparzenia no i dla mnie podklady poporodowe i kilka biustonoszy do karmienia
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:06   #4384
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
tak to jutrzejszy wtorek, w silesi w Katowicach, przy saturnie, wstępnie o 16.00

Właśnie wysłałam do Basi sms-a jest z kuzynka na spacerze wstępnie o 16,00 przy saturnie
Cytat:
ŚLĄZACZKI TO CO ZE SPOTKANIEM?
PROPONUJĘ JUTRO (27.04) GODZINA 16:00 CENTRUM HANDLOWE SILESIA CITY CENTER W KATOWICACH KOŁO SATURNA.

Bassienki nie będzie dzisiaj na wizażu ale napisałam do niej smsa i mamy się umówić, a ona na pewno przyjedzie

Powinnam być
Miałam jechać do Częstochowy ale nie wiem czy mój kierowca nie zostanie na praktykach w szkole. Jak się wyrobimy to będę. Nie wiem jeszcze kompletnie jak pogodzić jego praktyki, z jazdą i ze spotkaniem ale może się uda.

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:07   #4385
itakasia
Zakorzenienie

witam kochane
Zuziunia
trzymaj sie dzielnie
niezawsze
trzymam kciuki za dobre wyniki

mialam bardzo intensywny weekend i dzis jestem bez sil, a starsza corcia sie rozchorowala i ma angine.
ja sie czuje dobrze ale co jakis czas brzuch mi twardnieje. dobrze ze jutro wizyta. zobaczymy czy wszystko ok
Stary 2010-04-26, 15:09   #4386
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:

Kocyk, body, niedrapki i czapeczka, klipsy na smoczek, pojemnik na smoczek i pieluchy i niech mi tylko Madzia dostanie sisiola!!!!!
Śliczne
Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
bardzo ładne!!!

no to na najbliższej może weź...
a ja właśnie ostatnio się zaczęłam martwić czy lekarz mi bez problemu przedluży to L4, bo już bym nie chciała wracać do pracy. Niby na ostatniej wizycie nie robil problemów i powiedział, że to jest moja decyzja ale...

a ja juz nie mogę się doczekać pensji, bo zacznę buszowac na zakupach jeszcze 2-3 dni...
ps. jutro ide jeszcze do dentysty, już mi 3 zęby do wyleczenia zostały i zamierzam je szybko skończyć...
Moja mnie nie pyta czy chcem czy nie tylko wypisuje

Ja poprasowalam 2 ture ciuszek za 1h przyjdzie tez Juz sie nie moge doczekac Stesknilam sie za nim strasznie
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:12   #4387
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ten twoj tata to troche swinski jest
No trochę tak, ale nie zamierzam mu się tłumaczyć. Nie mam 15 lat i kręconych włosów, jak to się u nas mówi. Poza tym wieczorem, kiedy można by spokojnie porozmawiać to o jest zazwyczaj po kilku piwach a ja nie będę z nietrzeźwym rozmawiać żeby rano nie pamiętał ani słowa z tego co powiedziałam.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Powinnam być
Miałam jechać do Częstochowy ale nie wiem czy mój kierowca nie zostanie na praktykach w szkole. Jak się wyrobimy to będę. Nie wiem jeszcze kompletnie jak pogodzić jego praktyki, z jazdą i ze spotkaniem ale może się uda.
Postaraj się. Fajnie by było się spotkać, bo potem to już będziemy miały wielkie brzuchy, zaczną się upały i trzeba będzie uważać.
Stary 2010-04-26, 15:27   #4388
anoxa
Zakorzenienie

wogole to powiem wam ze wczoraj sie strasznie czulam bolal mnie brzuch i byl twardy na maxa mialam wrazenie tez jak bylam w wc ze poplamilam na brazowo ale nie jestem pewna bo sie to nie powtorzylo ale bylam spanikowana dzisiaj tez mnie boli brzus i plecy troche ale nie jest juz taki twardy w czwartek mam wuzyte wiec juz te kilka dni sie wstrzymam a nie chce robic paniki bo wydaje mi sie ze troszke wszystko wyolbrzymiam przez to co sotatnio u nas z dziewczynami na watku bylo i przez to sobie wkrecam oby... w czwartek sie okarze
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:29   #4389
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
wogole to powiem wam ze wczoraj sie strasznie czulam bolal mnie brzuch i byl twardy na maxa mialam wrazenie tez jak bylam w wc ze poplamilam na brazowo ale nie jestem pewna bo sie to nie powtorzylo ale bylam spanikowana dzisiaj tez mnie boli brzus i plecy troche ale nie jest juz taki twardy w czwartek mam wuzyte wiec juz te kilka dni sie wstrzymam a nie chce robic paniki bo wydaje mi sie ze troszke wszystko wyolbrzymiam przez to co sotatnio u nas z dziewczynami na watku bylo i przez to sobie wkrecam oby... w czwartek sie okarze
Pewnie się przemęczyłaś. Musisz odpoczywać i uważać na siebie. Pewnie, że nie ma co panikować ale musisz być czujna skoro coś takiego się zdarza.
Stary 2010-04-26, 15:46   #4390
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:

jakby dostała siusiola to chyba bys padła... Masz wszystko takie słodziutkie, dziewczęce ... siusiol by tegoi nie zrozumiał

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A ja własnie robię gofry Już 2 wtrąbiłam jeszcze ciepłe.. jakie są kurna pyszne to koniec, popadam w samozachwyt
zabiję

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:46   #4391
papeteria
Zakorzenienie

anoxa głównie o pieluchy i wanienke mi chodziło dzieki
niezawsze jakbym miała córe to najpewniej też by tak miała na imię a tak będzie Adaś
itakasia trzymam za szybki powrót do zdrowia córci no i za wizyte a ja już pojutrze
Cytat:
Postaraj się. Fajnie by było się spotkać, bo potem to już będziemy miały wielkie brzuchy, zaczną się upały i trzeba będzie uważać.
no i tu żałuje że nie mam prawka bo bym dołączyła do was jutro a tak autobusem to dlugo i sama troche sie obawiam w razie "w" ale może jednak bedzie jeszcze okazja... a jak nie to trudno
anoxa choć napewno wsio dobrze ja też ostatnio jestem bardziej wyczulona na te sprawy....no ale fakt ze nie oszczedasz sie chyba za bardzo

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-26 o 15:50
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:52   #4392
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
kochana, do łóżka (na wszelki wypadek, nie zaszkodzi)

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Byłam na zakupach i u kosmetyczki (henna)
Kupiłam proszę dla dzieci.
PLAN: wyprać, wyprasować i jeszcze raz ładnie poukładać

Nałaziłam się ... a muszę jeszcze wyskoczyć z psiakiem.
Siądę na ławce a niech ona sobie biega Znając życie to potrwa to 5 minut bo ona lubi jak chodzimy, nie chce daleko odchodzić a co można robić wokół jednej ławki

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

czytałam czytałam i co?
i MYŚLĘ TYLKO O GOFRACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Stary 2010-04-26, 15:54   #4393
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
kochana, do łóżka (na wszelki wypadek, nie zaszkodzi)

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Byłam na zakupach i u kosmetyczki (henna)
Kupiłam proszę dla dzieci.
PLAN: wyprać, wyprasować i jeszcze raz ładnie poukładać

Nałaziłam się ... a muszę jeszcze wyskoczyć z psiakiem.
Siądę na ławce a niech ona sobie biega Znając życie to potrwa to 5 minut bo ona lubi jak chodzimy, nie chce daleko odchodzić a co można robić wokół jednej ławki

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

czytałam czytałam i co?
i MYŚLĘ TYLKO O GOFRACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
A ja zrobie chyba galaretke z owocami

Ja w sobote kupilam w rossmanie prosze do prania 2kg bobas
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 15:58   #4394
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
jakby dostała siusiola to chyba bys padła... Masz wszystko takie słodziutkie, dziewczęce ... siusiol by tegoi nie zrozumiał

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

zabiję
wczoraj byli u nas znajomi i opowiadali ze kupili sobie gofrownice, tz patrzyl na mnie przerazony ze za chwile pewnie bede kazala mu jechac kupic jak nabiore ochoty na gofry ale jakos sie rozeszlo, ale dzis to juz nie wiem jak zapomniec
Stary 2010-04-26, 16:19   #4395
bassienkaw
Zakorzenienie

Jestem na chwilę kochane... zaczynam się brać za pracę magisterską. Spis treści już jest, teraz właśnie czytam jedną książkę i biorę się za pisanie... mam dzisiaj ambitny plan napisać jeden cały rozdział z 5 (dużych oczywiście).... zobaczymy jak to będzie. Dziecka się wyzbyłam, wraca dopiero jutro wieczorem od teściów, więc trzeba skorzystać... zwłaszcza jak jutro człowiek chce do Silesii się wybrać

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:27   #4396
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja sobie dam radę?
na cycu nie trzeba poić herbatkami ale moja siostrzenica ma już 6msc i siostra jej robi taką rumiankową a jak była malutka to jako, że we Wloszech upaly to dawała czasem przegotowaną wodę. Ale z tego co wiem, to są takie herbatki po 1msc zycia np. z kopru wloskiego na kolki dobre.

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam o karmieniu niemowlaków wykład,
kobieta mówiła, że są takie zioła, które można dziecku podawać już po 1. miesiącu życia (rumianek np.). Tylko przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu.
I powinno się przepajać raz na kilka dni mimo karmienia naturalnym mlekiem. Wówczas żołądek przygotowuje się łatwiej do innych smaków i innego typu trawienia.
No ja wlaśnie tez o rumianku i tym koprze słyszałam...

Cytat:
Błyszczyk mam, oczywiscie w kolorze. I uzywam tka czy siak bo zawsze mam za suche usta. No i tusz tez w torebce-trzeba by tylko czesciej uzywac..
A ten krem koloryzujacy, to raz mialam z avonu bodajze noo i byl dosc fajny chyba.. ale gdzies przepadł. Hmm nad tym trzeba by pomyslec tez.. Ja zawsze blada twarzy.. jeszcze w okol nosa czerwono:/ i ostatnio przy płatkach nosowych mam popekane naczynka :/ grrryyy to trzeba zakryc..
No teraz tylko z jakiej firmy.. No i ciekawe czy sa jakies kolory do wyboru czy uniwersalny..
no i super

a ja przez to nasze upiększanie się zrobilam się na bóstwo tzn. umyłam wloski i ułożyłam ładnie na szczotce, delikatnie umalowałam, ubrałam sukienkę uwydatniającą brzuś z dekoltem, pończoszki (mój TŻ uwielbia) i jak przyjechał z pracy szliśmy do sklepu to wyszłam tak ubrana i jeszcze letni wiosenny płaszczyk i "muchowe" okulary... stanął jak wryty i powiedział "gdzieś Ty się tak wypiękniła? " fajnie, że docenił oczywiście odpowiedzialam, że to dla Niego i dla siebie, żeby się czuć atrakcyjną, to się zaśmiał i zapytał czy aby przypadkiem nie wychodziłam nigdzie taka wyfiokowana, bo jest zazdrosny hehe

Cytat:
Hmm jak balejaz albo pasemka czy cos to pewnie i na grzywce musza byc co nie?
idealne nie musisz od razu balejażu robić ani pasemek, możesz zacząć od kilku refleksow na glowce, ktore rozjaśnią włoski. Naprawdę super to wygląda

Cytat:
Ja mam taki krem koloryzujący Nivea Visage Young i on się sam dopasowuje do koloru skóry.
ooo właśnie to ten!! Pomyliło mi się nie Vichy hehe.. nigdzie nie mogę go dorwać ! On jeszcze w sprzedaży? może opakowanie zmienili? uwielbiałam go...

Cytat:
ja polecam "pędzel" L'oreal True Match Minerals, uwielbiam go (ja mam kolor Golden Sand), można lekko przypudrować buźkę, albo użyć go "mocniej"
np. coś takiego:
http://allegro.pl/item1004432828_lor...ls_kolory.html
kolor trzeba wybrać w drogerii (na testerach);
ja nie potrafię wysmarować buzi fluidem, nie wychodzi mi, próbowałam max factora ale zawsze czułam się jak w masce
fajna sprawa, chyba sobie kupię

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
wczoraj byli u nas znajomi i opowiadali ze kupili sobie gofrownice, tz patrzyl na mnie przerazony ze za chwile pewnie bede kazala mu jechac kupic jak nabiore ochoty na gofry ale jakos sie rozeszlo, ale dzis to juz nie wiem jak zapomniec
ja mam to samo teraz!!! chyba musimy ukatrupić Siale!!!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:31   #4397
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
na cycu nie trzeba poić herbatkami ale moja siostrzenica ma już 6msc i siostra jej robi taką rumiankową a jak była malutka to jako, że we Wloszech upaly to dawała czasem przegotowaną wodę. Ale z tego co wiem, to są takie herbatki po 1msc zycia np. z kopru wloskiego na kolki dobre.

No ja wlaśnie tez o rumianku i tym koprze słyszałam...

no i super

a ja przez to nasze upiększanie się zrobilam się na bóstwo tzn. umyłam wloski i ułożyłam ładnie na szczotce, delikatnie umalowałam, ubrałam sukienkę uwydatniającą brzuś z dekoltem, pończoszki (mój TŻ uwielbia) i jak przyjechał z pracy szliśmy do sklepu to wyszłam tak ubrana i jeszcze letni wiosenny płaszczyk i "muchowe" okulary... stanął jak wryty i powiedział "gdzieś Ty się tak wypiękniła? " fajnie, że docenił oczywiście odpowiedzialam, że to dla Niego i dla siebie, żeby się czuć atrakcyjną, to się zaśmiał i zapytał czy aby przypadkiem nie wychodziłam nigdzie taka wyfiokowana, bo jest zazdrosny hehe

idealne nie musisz od razu balejażu robić ani pasemek, możesz zacząć od kilku refleksow na glowce, ktore rozjaśnią włoski. Naprawdę super to wygląda

ooo właśnie to ten!! Pomyliło mi się nie Vichy hehe.. nigdzie nie mogę go dorwać ! On jeszcze w sprzedaży? może opakowanie zmienili? uwielbiałam go...

fajna sprawa, chyba sobie kupię

ja mam to samo teraz!!! chyba musimy ukatrupić Siale!!!
Olu- ten krem jest w sprzedaży. Ostatnio swój kupiłam w rossmanie jakiś czas temu ale niedawno też widziałam, że stał na półce. Ja jestem z niego bardzo zadowolona.
Stary 2010-04-26, 16:35   #4398
idealnecialo
Zadomowienie

A wogole mozna farbowac wlosy w ciazy? pytala ktora gina?
Stary 2010-04-26, 16:37   #4399
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Można, nie powinno się tego robić w pierwszym trymestrze

Stary 2010-04-26, 16:37   #4400
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja farbuję włosy... tzn nie farbą, a szamponem. Z tego co wiem to do 3 miesiąca powinno się uważać... ale moim zdaniem nie ma co przesadzać

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:37   #4401
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
woooooooooooooooooooooooo ooooooooooow
Stary 2010-04-26, 16:38   #4402
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
mozna
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:39   #4403
itakasia
Zakorzenienie

ola
super uczucie prawda? jak czlowiek troche o siebie zadba i tak zgadzam sie, Siala
Stary 2010-04-26, 16:42   #4404
idealnecialo
Zadomowienie

No to mnie uspokoilyscie
Stary 2010-04-26, 16:52   #4405
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:

Ja byłam ubrana tak wczoraj ale byliśmy na chrzcinach ...fakt kobieta od razu czuje sie pewniej... na psychike bardzo działa
Wszyscy mi mówili że pięknie wyglądam miłe to było nawet jeżeli po prostu im tak wypadało mówić a dziś dres
Co do kremu tonujacego swego czasu uwielbiałam vichy lumineusse odcien 00 czy cos takiego ale juz go nie ma niestety nivea mi nie podszedł (zapychał mnie ) a szkoda.
Teraz mam moje minerałki i pędzle i jest super make up no make up po prostu
A teraz poprosze baty bo miałam bardzo amitne porzadkowe plany na dziś a tu kupa z nich wyszła musze sie zmobilizować

Co do gofrów aż dziwne że nie mam ochoty...może dlatego bo mam gofrownice
za to mam ochote na kiełbache i chyba sobie usmaże bo o grillu moge zapomniec na 9 pietrze

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-04-26 o 16:53
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-26, 16:57   #4406
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Kurde gdzie ta moja kuzynka... Miała być ok. 16tej a już prawie 17ta.
Nie lubię spóźnialskich.
Stary 2010-04-26, 17:11   #4407
jaszczka
Zadomowienie

DzieńDoberek!

Tak od rana zaczęłyście o upiększaniu, że poleciałam prosto pod prysznic z toną odżywek, peelingów i innych pachnideł chyba z półtorej godziny tam siedziałam okropne jesteście
no i jeszcze te gofry... normalnie mnie dobijacie...

idealnecialo - masz ślicznego brzusia!! a od tyłu wogóle nie widać żebyś w ciąży była a włosy masz cudowne takie gęste i długie i widać że zdrowe rzeczywiście parę pasemek i troszkę cieniowania i będziesz wyglądać jak "włosowa" modelka od szamponów

widziałam śliczne zakupy a ja już właściwie wszystko co potrzebne z ubranek mam, a nawet nadwyżkę i nie ma sensu już więcej kupować i strasznie przez to cierpię tyle pięknych rzeczy dla dzidziusiów w sklepach a ja tylko popatrzeć mogę

strasznie mnie postraszyłyście tymi rozpakowanymi z majowo-czerwcowych.. chyba też muszę popakować torbę (heh trzeba by najpierw jakąś mieć ) do 7 lipca już niedaleko, a wg pierwszych ruchów mi wyszedł 18 czerwiec...
Stary 2010-04-26, 17:13   #4408
itakasia
Zakorzenienie

chyba dzisiaj sobie zrobie wieczor pieknosci
wczoraj wylicytowalam spodenki
http://www.allegro.pl/item1003103729...rosiaczek.html
Stary 2010-04-26, 17:19   #4409
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
chyba dzisiaj sobie zrobie wieczor pieknosci
wczoraj wylicytowalam spodenki
http://www.allegro.pl/item1003103729...rosiaczek.html
Boskie!!!
Stary 2010-04-26, 17:21   #4410
itakasia
Zakorzenienie

Alutka
mi sie bardzo podobaja a za 5zl to grzech nie brac

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości