|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
Daaaaaaaaaaaaaaaaasz rade dasz! I napewno poznasz kiedy dzidzi chce pic ojjj napewno! Ja tez sama nie wiem jak to poznawalam,ale zawsze jakos szlo . Najwyzej metoda prob i bledow.. np placze- ma mokro? ma kupke? chce jesc? chce pic? nie? to moze ubranko cisnie-poprawic, a moze sie nudzi-ponosic? heh duzo mozliwosci ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
Tak mi sie zdawalo ze ktoras z was pisala ze mozna je brac,ale nie bylam pewna. No to dzieki tobie juz ejstem
|
||
|
|
|
#4382 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Cytat:
(ja mam kolor Golden Sand), można lekko przypudrować buźkę, albo użyć go "mocniej" np. coś takiego: http://allegro.pl/item1004432828_lor...ls_kolory.html kolor trzeba wybrać w drogerii (na testerach); ja nie potrafię wysmarować buzi fluidem, nie wychodzi mi, próbowałam max factora ale zawsze czułam się jak w masce |
|
|
|
|
#4383 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a z tym nivea to z tylu czytalam ze niby powyzej 1mc zycia tak jak pisalam wyzej Cytat:
![]() wiolek sliczna bluzeczka i zgrabna z ciebie mamuska Cytat:
pieluchy tetrowe 1,29zl za sztuke carefour wiec sie oplacalo ale dokupie jeszcze wieksze i grubsze na allegro pieluszki pampers tj 97szt. 44zl za paczke w makro wanienka 49,99zl carefour na necie sa po 37,00zl ale maz sie uparl zebysmy juz wzieli zel do ciala hippo 15,99zl szczotki do butelek zestaw 6,99zl reszty cen dokladnie nie pamietam bo maz ma paragon wiem ze kremiki z ziaja wyszly tanio cos kolo 12zl za 3szt a normalnie patrzalam w tesco ponad 5zl jeden kosztuje a oliwki z nivea nie pamietam chustek mokrych tez nie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a z tym skad wiadomo to poprostu jak nie spi chyba warto podawac butelke wtedy bedziemy wiedzialy czy chce czy nie jak nie to poprostu nie bedzie pilo wkoncu was nadrobilam jeszcze musze kupic posciel do kolyski reczniki z kapturkiem troszke kosmetykow do pupy polecalo mi kilka dziewczyn tormentiol podobno najlpeszy na odparzenia no i dla mnie podklady poporodowe i kilka biustonoszy do karmienia
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Powinnam być ![]() Miałam jechać do Częstochowy ale nie wiem czy mój kierowca nie zostanie na praktykach w szkole. Jak się wyrobimy to będę. Nie wiem jeszcze kompletnie jak pogodzić jego praktyki, z jazdą i ze spotkaniem ale może się uda.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane
Zuziunia trzymaj sie dzielnie niezawsze trzymam kciuki za dobre wyniki mialam bardzo intensywny weekend i dzis jestem bez sil, a starsza corcia sie rozchorowala i ma angine. ja sie czuje dobrze ale co jakis czas brzuch mi twardnieje . dobrze ze jutro wizyta. zobaczymy czy wszystko ok
|
#4386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja poprasowalam 2 ture ciuszek za 1h przyjdzie tez Juz sie nie moge doczekac Stesknilam sie za nim strasznie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#4387 |
|
Wtajemniczenie
|
No trochę tak, ale nie zamierzam mu się tłumaczyć. Nie mam 15 lat i kręconych włosów, jak to się u nas mówi. Poza tym wieczorem, kiedy można by spokojnie porozmawiać to o jest zazwyczaj po kilku piwach a ja nie będę z nietrzeźwym rozmawiać żeby rano nie pamiętał ani słowa z tego co powiedziałam.
Postaraj się. Fajnie by było się spotkać, bo potem to już będziemy miały wielkie brzuchy, zaczną się upały i trzeba będzie uważać.
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
wogole to powiem wam ze wczoraj sie strasznie czulam bolal mnie brzuch i byl twardy na maxa mialam wrazenie tez jak bylam w wc ze poplamilam na brazowo ale nie jestem pewna bo sie to nie powtorzylo ale bylam spanikowana dzisiaj tez mnie boli brzus i plecy troche ale nie jest juz taki twardy w czwartek mam wuzyte wiec juz te kilka dni sie wstrzymam a nie chce robic paniki bo wydaje mi sie ze troszke wszystko wyolbrzymiam przez to co sotatnio u nas z dziewczynami na watku bylo i przez to sobie wkrecam oby... w czwartek sie okarze
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4390 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz wszystko takie słodziutkie, dziewczęce ... siusiol by tegoi nie zrozumiał ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
anoxa głównie o pieluchy i wanienke mi chodziło dzieki
niezawsze jakbym miała córe to najpewniej też by tak miała na imię ![]() itakasia trzymam za szybki powrót do zdrowia córci no i za wizyte a ja już pojutrze Cytat:
ale może jednak bedzie jeszcze okazja... a jak nie to trudno ![]() anoxa choć napewno wsio dobrze ja też ostatnio jestem bardziej wyczulona na te sprawy....no ale fakt ze nie oszczedasz sie chyba za bardzo
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-26 o 15:50 |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Byłam na zakupach i u kosmetyczki (henna) Kupiłam proszę dla dzieci. PLAN: wyprać, wyprasować i jeszcze raz ładnie poukładać Nałaziłam się ... a muszę jeszcze wyskoczyć z psiakiem. Siądę na ławce a niech ona sobie biega Znając życie to potrwa to 5 minut bo ona lubi jak chodzimy, nie chce daleko odchodzić a co można robić wokół jednej ławki ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- czytałam czytałam i co? i MYŚLĘ TYLKO O GOFRACH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! |
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w sobote kupilam w rossmanie prosze do prania 2kg bobas
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jakos sie rozeszlo, ale dzis to juz nie wiem jak zapomniec
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem na chwilę kochane... zaczynam się brać za pracę magisterską. Spis treści już jest, teraz właśnie czytam jedną książkę i biorę się za pisanie... mam dzisiaj ambitny plan napisać jeden cały rozdział z 5 (dużych oczywiście).... zobaczymy jak to będzie. Dziecka się wyzbyłam, wraca dopiero jutro wieczorem od teściów, więc trzeba skorzystać... zwłaszcza jak jutro człowiek chce do Silesii się wybrać
|
|
|
|
#4396 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak była malutka to jako, że we Wloszech upaly to dawała czasem przegotowaną wodę. Ale z tego co wiem, to są takie herbatki po 1msc zycia np. z kopru wloskiego na kolki dobre.Cytat:
Cytat:
a ja przez to nasze upiększanie się zrobilam się na bóstwo tzn. umyłam wloski i ułożyłam ładnie na szczotce, delikatnie umalowałam, ubrałam sukienkę uwydatniającą brzuś z dekoltem, pończoszki (mój TŻ uwielbia) i jak przyjechał z pracy szliśmy do sklepu to wyszłam tak ubrana i jeszcze letni wiosenny płaszczyk i "muchowe" okulary... stanął jak wryty i powiedział "gdzieś Ty się tak wypiękniła? " fajnie, że docenił oczywiście odpowiedzialam, że to dla Niego i dla siebie, żeby się czuć atrakcyjną, to się zaśmiał i zapytał czy aby przypadkiem nie wychodziłam nigdzie taka wyfiokowana, bo jest zazdrosny heheCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja mam to samo teraz!!! chyba musimy ukatrupić Siale!!! |
||||||
|
|
|
#4397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
A wogole mozna farbowac wlosy w ciazy? pytala ktora gina?
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Można, nie powinno się tego robić w pierwszym trymestrze
|
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Ja farbuję włosy... tzn nie farbą, a szamponem. Z tego co wiem to do 3 miesiąca powinno się uważać... ale moim zdaniem nie ma co przesadzać
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
ola
super uczucie prawda? jak czlowiek troche o siebie zadba
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
No to mnie uspokoilyscie
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byliśmy na chrzcinach ...fakt kobieta od razu czuje sie pewniej... na psychike bardzo działa Wszyscy mi mówili że pięknie wyglądam miłe to było nawet jeżeli po prostu im tak wypadało mówić a dziś dres ![]() Co do kremu tonujacego swego czasu uwielbiałam vichy lumineusse odcien 00 czy cos takiego ale juz go nie ma niestety nivea mi nie podszedł (zapychał mnie ) a szkoda. Teraz mam moje minerałki i pędzle ![]() A teraz poprosze baty bo miałam bardzo amitne porzadkowe plany na dziś a tu kupa z nich wyszła musze sie zmobilizować ![]() Co do gofrów aż dziwne że nie mam ochoty...może dlatego bo mam gofrownice ![]() za to mam ochote na kiełbache i chyba sobie usmaże bo o grillu moge zapomniec na 9 pietrze
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-04-26 o 16:53 |
|
|
|
|
#4406 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde gdzie ta moja kuzynka... Miała być ok. 16tej a już prawie 17ta.
Nie lubię spóźnialskich.
|
#4407 |
|
Zadomowienie
|
DzieńDoberek!
![]() Tak od rana zaczęłyście o upiększaniu, że poleciałam prosto pod prysznic z toną odżywek, peelingów i innych pachnideł chyba z półtorej godziny tam siedziałam okropne jesteście ![]() no i jeszcze te gofry... normalnie mnie dobijacie...idealnecialo - masz ślicznego brzusia!! a od tyłu wogóle nie widać żebyś w ciąży była a włosy masz cudowne ![]() widziałam śliczne zakupy a ja już właściwie wszystko co potrzebne z ubranek mam, a nawet nadwyżkę i nie ma sensu już więcej kupować i strasznie przez to cierpię strasznie mnie postraszyłyście tymi rozpakowanymi z majowo-czerwcowych.. chyba też muszę popakować torbę (heh trzeba by najpierw jakąś mieć ) do 7 lipca już niedaleko, a wg pierwszych ruchów mi wyszedł 18 czerwiec...
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
chyba dzisiaj sobie zrobie wieczor pieknosci
![]() wczoraj wylicytowalam spodenki http://www.allegro.pl/item1003103729...rosiaczek.html
|
#4409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
Alutka
mi sie bardzo podobaja a za 5zl to grzech nie brac
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:43.

.
A w ciąży można to spokojnie brać

(ja mam kolor Golden Sand), można lekko przypudrować buźkę, albo użyć go "mocniej" 

ja też ostatnio jestem bardziej wyczulona na te sprawy....no ale fakt ze nie oszczedasz sie chyba za bardzo 

Znając życie to potrwa to 5 minut bo ona lubi jak chodzimy, nie chce daleko odchodzić a co można robić wokół jednej ławki
musze sie zmobilizować
i chyba sobie usmaże bo o grillu moge zapomniec na 9 pietrze