|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4921 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
Ja tez tak mam z wózkami. Juz mi sie jakis spodoba, to zaraz odradzaja że on taki i owaki. i juz zgłupiałam, bo zostało 2 miechy a na nadal jestem zielona w wyborze wózka wrrrrr......
|
|
|
|
#4922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.IV
dzisiaj od rana wiercą ... strasznie wiercą....
Chyba chcą się przebić z 14 piętra na parter Psina uciekła do sypialni i prawie weszła pod łóżko - bidulka |
|
|
|
#4923 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa
bedzie dobrze, dasz sobie rade, tylko nie nastawiaj sie juz teraz ze ciezko, ze depresja itp. to malenstwo pod twoim serduszkiem kocha cie bezgranicznie
|
#4924 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zostałam całkiem sama całymi dniami z maleństwem ale to ono mnie do wszystkiego mobilizowało.Jedno co pamiętałam to przed wyjazdem mama powiedział mi tak: pamiętaj jak mała będzie płakać to mogą być tylko dwa powody:jeśli płacze to albo jest głodna albo ma mokro, nie ma innej możliwości i tak tez robiłam jak płakała sprawdzałam pieluchę, nakarmiłam -no a tak to spała sobie ![]() Więcej wiary w siebie!!!!! ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4925 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze iśc do sklepu z TŻ go obejrzeć a jak nie to zostanę przy tym baby active jet 2w1 bez możliwości wpięcia fotelika... Cytat:
Cytat:
ja się dziś zważyłam rano i wyszło 77kg!!!! co oznacza, że na +6kg!!! Przez niecały miesiąc siedzenia w domu przytyłam 2kg!!! L4 mnie zabija... będę jak pączek wyglądała...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:a strach przed tym, że niedlugo będzie dzidziul, to nic złego!! czeka Cię coś nowego w życiu, Twoje życie będzie teraz zależało od tej jednej malej istotki i nic więcej nie będzie już ważne! Zobaczysz, że dasz sobie radę a jak maleństwo przytulisz, to cały świat nie będzie się dla Ciebie liczył tylko ono...itakasia piękny brzuś Zjadłam dziś 3 sucharki bezcukrowe z dżemem i 2 szkl. mleka... teraz czekam na kuriera, może trochę posprzątam i pranie wstawię. Potem musze sobie wlosy umyć i botwinkę na obiad ugotować. |
||||||
|
|
|
#4926 |
|
Zadomowienie
|
Moja mała ma dziś w brzuszku atak czkawek od rana, już chyba 4 czy piąta czkawka od rana, jedna mija a za jakiś czas następna
a mówię jej żeby tak nie szalała bo znowu czkawki dostanie -to mnie nie słucha A tak na poważnie to czytałam że to przez niedojrzały układ nerwowy maleństwa i że po porodzie często ma czkawkę o tych samych porach co w brzuszku. |
|
|
|
#4927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie za to od wczoraj kłuje .Cytat:
Mam wrażenie, że nie jestem tak "gotowa" jak myślałam, że jestem gdy zdecydowaliśmy się na dziecko. Mój Ł. mówi do mnie, że miłością wszystko zdziałam i sobie poradzę. No to mu odpowiedziałam- ciekawe tylko kto mnie wtedy będzie kochał ;(. Jest mi bardzo ciężko i czuję, że pragnienie posiadania dziecka przegrywa z obawami, strachem. I bardzo się boję, że przestanę się liczyć dla wszystkich wkoło .Mój piesek zawsze otwierał sobie szafę z drzwiami rozsuwnymi, wchodził pod łóżko pod które bez stresu się nie wciśnie, za drzwi, czasem nawet małe stoliki przestawiał byle wleźć jak najgłębiej.
|
|
#4928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, moja droga |
|
|
|
|
#4929 |
|
Zakorzenienie
|
moj tz nie bedzie bral urlopu po porodzie. tzn chyba wole zeby wzial 1 wrzesnia jak dziewczyny pojda do szkoly. bede sie cieszyla jesli po porodzie ktoras babcia wezmie dziewczynki chociaz tak na tydzien. zebym miala chwile oddechu.
![]() przyznaje sie - ogarnelo mnie lenistwo i nie poszlam na fitness
|
#4930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kłucia i bólu to wydaje mi się że to od ułożenia dziecka zależy, bo wtedy akurat mała ciągle tak niziutko buszowała a teraz znów wróciła do góry i przestało
|
|
|
|
|
#4932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- dzisiaj w nocy budziałam się kilka razy. Za każdym razem gdy leżałam na prawym boku czułam kłucie. A nie mogłam spać całą noc na lewym... Masakra a rano jeszcze to wiercenie
|
|
|
|
|
#4933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój brat ma na imię Mateusz... i to super chłopak jako dziecko spokojny, grzeczny, czyścioszek...A teraz brat jakiego ze świeczką szukać i w życiu nie zamieniłabym na innego, także imię popieram na całej linii ![]() A i jeszcze jedno... mam małe problemy lokalowe... dlatego się nie oddzywam, bo trochę mnie to przybija... Za to plusik jest taki, że M zaproponował, że może zamieszkam z nim i jego rodzicami...
|
|
|
#4934 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobra dziewczyny to dzisiaj zakladamy nowy watek zostalo okolo 100 postow do zakonczenia tego ![]() a mnie strasznie zasmarkalo wczoraj juz sie zaczelo i bolalo mnie gardlo a dzisiaj poprostu masakra jest caly czas smarkam myslaam ze to alergiczny ale on taki ropny jest wiec chyba niebardzo do tego wyszla mi wyspypka na rece i strasznie swedzi zyc nie umierac
|
|
#4935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, cały czas coś się do ciebie przyczepia... |
|
|
|
|
#4936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4937 |
|
Zakorzenienie
|
A co na to jego partnerka?
|
#4938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
yyy bo sie pogubilam to wy sie zeszliscie?? a moja znajoma o ktorej ostatnio pisalam jest w 40tc wczoraj dostala skurczy pojechali do szpitala skurcze minely ale ma juz male rozwarcie na 2cm i boli ja brzuszek wiec sie zaczyna ale narazie ja wyslali do domu
|
|
#4939 |
|
Zakorzenienie
|
to samo pomyslalam
![]() anoxa zdrowka zycze
|
#4940 |
|
Zadomowienie
|
itakasia śliczny malutki brzusio
, Ty leniuszki a ja właśnie wróciałm bo jak jest pogoda kijowa to ja mam pełno werwy tak już mam na odwrót jak jest dobra aura to ja się żle czuję.dzidziadziumdzia babcia mojej koleżanki jak się dowiedziała, że jej wnuczka jest w ciąży powiedziała do niej "co Giertycha się wystraszyłam, że się nie wyskrobałaś?" dodam, że znajoma ma 34 lata i to jej drugie dziecko więc nie wiem co dla babci było szokujące w tym, że ona jest w ciąży. hd2005 współczuję nocnego niewyspania, ja korzystam z tego że pogoda jest do kitu i jak wcześniej pisałam wtedy dobrze się czuję i całą noc teraz przesypiam za to M nie może spać i jeszcze mi mówi, że cały czas w nocy boi się, że mi krzywdę zrobi (chodzi o brzucholka) nie wiem skąd mu się to wzięło bo przecież się nie rozpycha tylko czasami rękami i zdarza mu się np. łocieć w oko mi włożyć jak śpimy przodem do siebie
|
#4941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja mam dosłownie kilka ubranek i łózeczko ale po wypłacie 10 zaczaje sie na pościel do łóżeczka u Kowala sa śśśśliczne i tańsze o wiele jak na all. No jak ci mowilam będe zaciskac nogi żeby poczekac , a ty musisz swoja pośpieszyć!
|
|
|
|
|
#4943 |
|
Zakorzenienie
|
Misiulka
u nas piekne sloneczko . a zostalam tez troche ze zal mi bylo zostawiac Marysie, juz sie lepiej czuje ale taka przytulasna jest. jak wroci do szkoly to ja wroce na zajecia
|
#4944 |
|
Zadomowienie
|
przykro mi kochana
zawsze możesz wpaść do mnie na obiadek ![]() kashha wszystko nam tu szybko jak na tacy wyłóż
Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-04-28 o 11:55 |
|
|
|
#4945 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście ten artykuł?
http://wiadomosci.wp.pl/kat,119674,t...osc_prasa.html
|
#4946 |
|
Wtajemniczenie
|
ja widziałam i traktuje to jako kolejne domysły po katastrofie. A prawdy i tak nigdy sie ie dowiemy wiec nie czytam nawet takich artykułów.
|
|
|
|
#4947 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia ciekawy wlasnie go przeczytalam i potwierdza teorie mojej babci :d ale ja jakos nie moge uwierzyc w to ze komus by zalezalo na smierci az tylu ludzi... jestem optymistka i nigdy nie zycze nikomu zle stad moze moja naiwnosc
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- no dziewczyny pisac zostaly 52 posty bo jak pojde robic obiad to przegapimy zalozenie nowego watku :P
|
#4948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może chodziło o jedną czy dwie osoby, a pozostałe miały pecha znajdując się właśnie w tym miejscu i tym czasie. Jak dla mnie za dużo tam jest znaków zapytania. Więcej powiem, mój ukochany od wielu lat, jak to tylko możliwe kształci się na pilota. Ma uprawnienia tylko na szybowiec, bo pozostałe kursy to już za duże pieniądze (jak na dzień dzisiejszy), ale sam mówi, że to niemożliwe... Ja mu wierzę. Co do domysłów Linka- jakoś bardziej wierzę w takie, niż w to, że pilot popełnił błąd (a taki fakt na pewno za parę lat usłyszymy jako przyczynę).
|
|
#4949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wlasnie wrocilam z wypadu na strone, pochodzilam dosc sporo i ledow zyje...brzuch mnie ciagno na dol...mala kopie, zaraz zjem sobie tosciki ![]() itakaska - pieknie wygladasz kashha - a co na to wlasnie jego partnerka??? Ja zaczynam malowanie w sobote, ale to tylko odswierzenie ![]() dzidzia- co do linka, czytalam to wczoraj, dla mnie to nie mozliwe by pilot popelnil blad byl mlody, doswiadczony, ladowalam tam 3 dni wczesniej, po za tym tak jak pisza samolot powinien szurac po ziemi a nie sie rozpasc na takie kawalki z tak niskiej wysokosci, to nie mozliwe....mysle ze np. wybuchla tam bomba albo cos takiego, po drugie jak moglo byc tyle zniszczonych cial jak nie bylo podobno wielkiego pozaru.....cos tu smierdzi
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-04-28 o 12:29 |
|
|
|
|
#4950 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oby takich ludzi jak Ty coraz więcej....optymistycznych !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Zostałam całkiem sama całymi dniami z maleństwem ale to ono mnie do wszystkiego mobilizowało.Jedno co pamiętałam to przed wyjazdem mama powiedział mi tak: pamiętaj jak mała będzie płakać to mogą być tylko dwa powody:jeśli płacze to albo jest głodna albo ma mokro, nie ma innej możliwości i tak tez robiłam jak płakała sprawdzałam pieluchę, nakarmiłam -no a tak to spała sobie

klask i:a strach przed tym, że niedlugo będzie dzidziul, to nic złego!! czeka Cię coś nowego w życiu, Twoje życie będzie teraz zależało od tej jednej malej istotki i nic więcej nie będzie już ważne! Zobaczysz, że dasz sobie radę a jak maleństwo przytulisz, to cały świat nie będzie się dla Ciebie liczył tylko ono...

, moja droga

a ja mam dosłownie kilka ubranek i łózeczko