Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-28, 16:44   #901
tabinga
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Mariolciu ja widzę bo jak czytałam obiad na forum np ryba do tego jajko a Dukan wali przystawka jedno danie deser to mnie sie włączyło myślenie bo jak ktos je tak jak w jego książce to potem chyba ma mniejsze zastoje jak przechodzi w fazę utrwalania wagi. Poza tym ja myślałam ,że na temat aspartanu macie jakies wyrobione na doświadczeniu zdanie bo już Dukanujecie tu troszkę i dlatego pytam bo chciałabym pić kawę ze słodzikiem, jeść od dzwonu sernik Dukanowy -wtedy to dieta dla mnie . Pozdrowionka
tabinga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:46   #902
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1986rybka Pokaż wiadomość
ja też ostatnio mam kryzys.. wagowo nadal tylko 2kg.. a mija 3 tydzień..
Nie martw się, ja jestem w takiej samej sytuacji. Po uderzeniówce 2 kg mniej, a teraz waga stoi jak zaczarowana, a na diecie jestem 2,5 tyg. Ale na razie nie tracę nadziei- tylko cierpliwość nas uratuje

A w ogóle dzień dobry wszystkim! I tradycyjnie gratuluję spadków

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 16:53   #903
aggie30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
o matko co wy z tym aspartamem, sa glosy ze rakotworczy, ale chyba jakby byl napisali by na opakowaniu tak jak na papierosach? z reszta te badania na szczurach co oni robili byly niewiarygodne bo te szczury jakas konska dawke dostawaly. Wszystko jest dzis rakotworcze nawet komorki.
Nie sądzę że napisaliby na opakowaniu cokolwiek.
Na koncernach tytoniowych ZOSTAŁO WYMUSZONE umieszczenie takich ostrzeżeń, o co były największe wieloletnie boje.Koncerny tytoniowe to nie manufaktury produktu niszowego-tak tak-jakim jest JESZCZE NADAL słodzik. Tytoniarzy stać przede wszystkim na to aby umieszczać tego typu ostrzeżenia na paczkach fajek, fabryki chem. wytwarzającej słodziki-nie. Ten rodzaj rynku musi sie jeszcze rozwinąć i na tyle wejść w codzienne użycie ludzi, żeby bossowie pewnego pięknego dnia mogli pobłażliwie pokiwać główką i powiedzieć:tak tak nasza wina, aspartam jednak jest toxyczny. Wtedy niestety, ludzie nadal bedą kupować słodziki-tak jak i papierosy! I choćby umieścili na opakowaniu słodzika zdj narządu zaatakowanego rakiem-jak na tytoniu-to i tak nic nie zmieni.Bo się najzwyczajniej nauczymy akceptować nieme zło.
To moja opinia, więc nie linczować mnie tu zaraz
a tak a propos'-paliłam wiele lat-rzuciłam-do dzisiaj mam kaszel-ale pojawił się dopiero po jakimś czasie. Jak będzie z aspartamem?
To co używamy do słodzenia to już indywidualna sprawa każdego

Edytowane przez aggie30
Czas edycji: 2010-04-28 o 16:58
aggie30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:02   #904
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
johambina dobre to cappuccino? co jeszcze polecasz i co Ci pan przywozil? cukierki bez cukru niech przywlecze jak wychodzilam ze sklepu to sie zastanawialam czy o nim wiesz
wiesz co generalnie to ja sobie zamawiałam u gościa pampersy bo dużo lepsze sa te niemieckie od naszych, przynajmniej te mniejsze rozmiary.... generalnie sobie zamawiam kosmetyki dla dzieci bo sa super... ale podejrzewam, że jak wiesz o takich cukierkach bez cukru to tylko trzeba mu powiedzieć i jak będą to przywiezie...

Cytat:
Napisane przez natalaplo Pokaż wiadomość
tak, kupuje od daaaawna (nawyk został mi po poprzednim Dukanowaniu) w Bomi Kotlin bez cukru
naturalnie zwykły duuuzo lepszy, ale ten daje rade
kurde gdzie taki ketchup można kupić??? bo ja ostatnio oglądam wszystkie ketchupy jak powalona....

Cytat:
johambina wiesz gdzie w cz-wie mozna oddac?
kiedys PCK było na Waszyngtona i tam mozna było oddać ale jak teraz jest to pojęcia nie mam..... nieraz stoi autobus PCK na pl.Biegańskiego albo pod dworcem PKP, albo pod Politechniką.....

a ja powędrowałam sobie trochę i wróciłam do domku ze zmęczonym dziecięciem, które pół drogi marudziło że "nogi ja bolą"

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:05   #905
Korlat
Rozeznanie

GG do Korlat

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
zgadzam się z moose
też brałam chrom i dalej słodkiego mi się chciało
No to sobie daruje chyba

Cytat:
tak, kupuje od daaaawna (nawyk został mi po poprzednim Dukanowaniu) w Bomi Kotlin bez cukru
W ktorym Bomi? Jezeli mozna wiedziec? Bo ja mieszkam w Krk i ni chu chu nie moge go tutaj znalesc

A ja mam znowu zastoj + brak porcelany + przypomnialo mi sie ze za tydzien bedzie @ Zycie to jest niesprawiedliwe. Ledwo mi sie cos ruszylo i juz spowrotem bedzie stalo przez cholerna kobieca "urode"

Tak wogole to jem dzisiaj i jem Zjadlam juz jajecznice z 3 jaj na szynce (indyczej of kors) potem kostke twarogu z odrobina slodzika, jogurtu i cynamowem (mniam ) potem polowe piersi z kurczaka, teraz wiesniaka a jeszcze jogurt z otrebami musze wcisnac wieczorkiem Dam rade Coby nie

Poki co spadam, moze zajrze pozniej
Milego dzionka

life is what happens when you are busy making other plans

Korlat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:15   #906
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

do MARIOLCI .P I JOHAMBINY :powiedzcie swojemu panu ze sklepu z niemiecka spozywka zeby przywiozł wam serek homo 0,5 kg z Niemiec bo ona ma tylko 0,5 %tłuszczu i kosztuje u mnie bynajmniej 3,50zł. ,a jak macie taka mozliwosc to czemu nie skorzystac ??

Edytowane przez gosiaika
Czas edycji: 2010-04-28 o 17:17
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:16   #907
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

no właśnie przeglądam sklep internetowy bomi, ale tylko na warszawe i jest tam wszystko czego potrzeba jest więc nadzieja, że w gdańskich delikatesach też będzie podobny asortyment
jedno bomi mam po drodze na dworcu, a drugie większe na złotej karczmie, gdzie miszkaja rodzice i porównam, czxy w tym i w tym można wszystko dostać (wielkościowo są różne);

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:17   #908
Mariolcia =P
Zakorzenienie

mi sie wydaje, ze te roznice w jadlospisie jego i naszym, moga wynikac z tego, ze we Francji sie inaczej jada. Czy nie bedac na diecie jadlas przystawki i zawsze desery? poza tym kto ma czas codziennie jakis deserek sobie szykowac, ja zawsze jem na deser serek homo i juz
co do aspartamu-uzywam, bo nie wytrzymalabym bez slodkiego, po diecie nie bede.

nie wiem czy takie produkty na zaraz do spozycia by przywiozl, bo lodowki tam nie widzialam bynajmniej a te cukierki bez cukru gdzies czytalam o nich, ale nazwy nie pamietam wiec nie bede panu tylka zawracac, wytrzymam do 10 czerwca
johambina a nie powiedzialas jak ta kawka

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-04-28 o 17:18
Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:34   #909
tabinga
Raczkowanie

Ja uważam że Dukan polecał ten słodzik bo wtedy gdy opracowywał tę dietę nie było informacji na ten temat. Teraz skoro już są wyniki badań wiemy o tym. Poza tym jest na aspartanie napisane-nie dla kobiet w ciąży więc coś w tej szkodliwości musi być. Ja wysłałam to zapytanie po to by rozwiać wątpliwości i poznać Wasze opinie. Bardzo dziękuję za odzew. Co do jadłospisu czytam sobie tu o Waszych sukcesach-ciesze się z WamiNiektóre posty typu wiem,ze to normalne ale mam zastój wagowy..itp zainspirowały mnie do szukania odpowiedzi. Macie rację to normalne i Dukan o tym pisze ale z tą ilością to jednak mało jecieWrzućcie mi jesli można jakis jadłospis dzienny obiadowy. Dukan poleca w swoich jadłospisach owoce morza, różnorodne jedzenie a tu na forum dominuje drób i ryby. Dlatego właśnie zastanawiam się nad zdrowotną stroną. Ja osobiście owoców morza nie tknę i już tylko jak te składniki odżywcze które w nich są zastąpić. Mam nadzieję, że przyjmiecie to jako twórczą dyskusję w trosce o zdrowe nawyki żywieniowe. I jak się w czymś mylę to mi szybko po łapach.
Stary 2010-04-28, 17:37   #910
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
no właśnie przeglądam sklep internetowy bomi, ale tylko na warszawe i jest tam wszystko czego potrzeba jest więc nadzieja, że w gdańskich delikatesach też będzie podobny asortyment
jedno bomi mam po drodze na dworcu, a drugie większe na złotej karczmie, gdzie miszkaja rodzice i porównam, czxy w tym i w tym można wszystko dostać (wielkościowo są różne);
W Bomi raz zaopatrywałam się w niskotłuszczowe produkty białkowe i muszę przyznać, że wybór był wielki. W tym sklepie może za tanio nie jest, ale za to można dostać niemal wszystko, co się wymyśli.
Za to w oszołomie można dostać niedrogo sporo z Dukanowych produktów, m. in. słodzik do pieczenia (taki z babka na obrazku pod nazwą "słodzik"), otręby owsiane kupca i tej drugiej firmy też, mleko odtłuszczone w proszku, aromaty do deserów libella (są na bazie alkoholu, więc jak najbardziej polecane), pyszne sery chude Maluta (takie w trójkątnych opakowaniach zielone z krówką w tle 96ckal/100gram), tunczyka w wodzie, jogurty light (tych jovi 0% osobiście nie polecam, bo co z tego że zero, jak węglowodanów i cukrów więcej, bardziej wartościowe w białko są naturalne activie, jovi 1% czy Zott 1,5%), twarożki granulowane, odtłuszczone 3% Piątnica po 1,42zł/szt, no a na sernik, idąc za namową dziewczyn, polecam ser w wiaderku pakowany po 1kg Dr Oetker. Wystarcza go na średnią tortownicę, a serniczek z niego wychodzi puszysty, delikatny i rozpływa się w ustach a co najważniejsze, możesz opędzlować nawet cały w jeden dzień i nie powinno być sensacji wagowych, (u mnie był piękny spadek o 40dkg)
Podobne artykuły, przyjazne diecie dukana do dostania w Kauflandzie, ale gdzie jest Kaufland w centrum Gdańska, nie kojarzę, bo ja z kierunku Rumia

Cytat:
Napisane przez tabinga Pokaż wiadomość
Ja uważam że Dukan polecał ten słodzik bo wtedy gdy opracowywał tę dietę nie było informacji na ten temat. Teraz skoro już są wyniki badań wiemy o tym. Poza tym jest na aspartanie napisane-nie dla kobiet w ciąży więc coś w tej szkodliwości musi być. Ja wysłałam to zapytanie po to by rozwiać wątpliwości i poznać Wasze opinie. Bardzo dziękuję za odzew. Co do jadłospisu czytam sobie tu o Waszych sukcesach-ciesze się z WamiNiektóre posty typu wiem,ze to normalne ale mam zastój wagowy..itp zainspirowały mnie do szukania odpowiedzi. Macie rację to normalne i Dukan o tym pisze ale z tą ilością to jednak mało jecieWrzućcie mi jesli można jakis jadłospis dzienny obiadowy. Dukan poleca w swoich jadłospisach owoce morza, różnorodne jedzenie a tu na forum dominuje drób i ryby. Dlatego właśnie zastanawiam się nad zdrowotną stroną. Ja osobiście owoców morza nie tknę i już tylko jak te składniki odżywcze które w nich są zastąpić. Mam nadzieję, że przyjmiecie to jako twórczą dyskusję w trosce o zdrowe nawyki żywieniowe. I jak się w czymś mylę to mi szybko po łapach.
Na temat słodzika wymądrzać za bardzo się nie będę, bo używam go niewiele, gdyż mam to szczęście, że od dawna nie słodzę kawy, herbat... za to naprawdę przydatny jest przy pieczeniu ciast czy przyrządzaniu deserków na gorąco a wtedy aspartam odpada, pozostają te na bazie sacharyny taumatyny.
Poza tym różnie z tym rakiem z powodu zastępowania cukru słodzikiem bywa. Kogo niepokój ogarnia, niech poczyta jeden z tych optymistycznie na temat słodzików brzmiący, jak ten na przykład: >> http://pl.foodlexicon.org/s0000030.php

Jeśli zaś chodzi o przyjmowanie głownie białka i aspekty zdrowotne tego typu diety, to białko z mięsa chudego, nabiału, ryb.. jako jedyne jest niezbędne do procesów zachodzących w organizmie. Oczywiście mowa tu o organizmach samych w sobie bogatych w tłuszczyk, który ma zostać spalony. Jeśli mamy do spalenia dużo odkładów tluszczu, to nie musimy się martwić, że nasza dieta tak uboga jest w tłuszcz czy cukry.Oczywiście nasz organizm w trakcie kuracji narażony jest na uboczne produkty spalania jak chociazby kwas moczowy, stad niezbędnym dodatkiem do diety jest picie duzej ilości wody, która ma pomóc nerkom przefiltrować wszystkie trucizny i jak najszybciej pozwolić wydalić je z moczem.
A mój przykładowy jadłospis? Z dzisiaj, proszę bardzo:
Kawa z 1/5 mleka;
SniadanieI: Owsianka z1/2 szkl 0,5% mleka+ żóltko, podgrzewane i bełtane, do tego pół łyżeczki xylitolu (słodzik z kory brzozowej), 2 krople słodziku śmietankowego na bazie alkoholu i 2 łyżki otrąb owsianych +1 jęczmiennych, wcześniej namoczonych w 1/2 szklance gorącej wody, żeby napęczniały (przepis stąd - rewelacyjny deserek, do którego zostałam zmuszona po laparoskopii, a okazał się pyszniutki)
ŚniadanieII: jeden serek wiejski light na patelnię teflonową, odparowany na ciągutkę, z malą porcją młodego szpinaku, 2 plastrami, poszarpanej chudej szyneczki z indyka, 2 pieczarki, pomidorka...podsmażone, odparowane i na koniec wbite całe jajo. Dosmażone tak, by białko się ścieło a żółteczko pozostało lejące...mniam
Obiad: 4 koszyczki kalafiora z parowaru (więcej we mnie nie weszło), obtoczone ubitym białkiem (zostało mi z porannej owsianki) z przyprawami typu suszona cebulka, czosnek, słodka papryka, pieprz i troszkę maggi.
Kolacja: jeszcze nie wiem, ale może zrobię sobie jakąś potrawkę z tuńczyka z wody z warzywkami i surimi o smaku krewetek przerobionymi a la makaron...
A jak będę jeszcze głodna to w nocy wciągnę nosem wieśniaka z rozciapanym jajem na miękko. Uwielbiam rozlane żółtko w wieśniaku z odrobinką curry, papryki pieprzu i maggi

Kurde, dlaczego ja nie umiem pisać krótkich postów????

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-04-28 o 18:06
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:38   #911
mara30
Zadomowienie

Cytat:
no witam sąsiadki ja mieszkam na osiedlu mickiewicza (koło mosir'u);
a na osiedle wschód się przejde po te otręby, jak nigdzie bliżej nie znajdę
Eeee, to daleko nie masz to taki duży samoobsługowy, przy przystanku autobusowym na Gałczyńskiego bodajże

Cytat:
Cytat:
W Bomi w Madisonie nie ma, bywam tam regularnie kiedyś szukałam jeszcze w tym koło Krewetki i na Osowej i też nie było ale to już jakiś czas temu było jak go gdzieś znajdziesz to pliiiiz daj znać
Aha, jak bywasz w Bomi - to tam też mają otręby owsiane
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:46   #912
gosiaika
Raczkowanie

GG do gosiaika

[QUOT

nie wiem czy takie produkty na zaraz do spozycia by przywiozl, bo lodowki tam nie widzialam bynajmniej a te cukierki bez cukru gdzies czytalam o nich, ale nazwy nie pamietam wiec nie bede panu tylka zawracac, wytrzymam do 10 czerwca
johambina a nie powiedzialas jak ta kawka[/QUOTE]
Mariolcia ten serek ma długi okres gwarancji i u mnie sprzedaja go na targowisku wiec bynajmniej nie trzeba go miec w lodowce.Chciałam pomóc
gosiaika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:46   #913
BjutifulGerl
Raczkowanie

cały dzień dzis byłam poza domem i a że jestem na drugim dniu czystych protein to nie wiem czy nie popełniłam błedów.
1. wypiłam kawe z mlekiem 1,5 %
2. zjadłam ok 400 gram chudej polędwicy drobiowej

Czy to grzechy? proszę o odpowiedz bo dopiero zaczynam

BjutifulGerl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 17:54   #914
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez BjutifulGerl Pokaż wiadomość
cały dzień dzis byłam poza domem i a że jestem na drugim dniu czystych protein to nie wiem czy nie popełniłam błedów.
1. wypiłam kawe z mlekiem 1,5 %
2. zjadłam ok 400 gram chudej polędwicy drobiowej

Czy to grzechy? proszę o odpowiedz bo dopiero zaczynam
Za mało. Zamiast polędwicy mogłaś wrzucić kurczaka, albo inne mięso. Otręby będą mam nadzieję.
Następnym razem w takich sytuacjach bierz jedzenie ze sobą.
Stary 2010-04-28, 17:56   #915
Mariolcia =P
Zakorzenienie

gosiaika wiem dzieki

Stary 2010-04-28, 17:57   #916
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez gosiaika Pokaż wiadomość
do MARIOLCI .P I JOHAMBINY :powiedzcie swojemu panu ze sklepu z niemiecka spozywka zeby przywiozł wam serek homo 0,5 kg z Niemiec bo ona ma tylko 0,5 %tłuszczu i kosztuje u mnie bynajmniej 3,50zł. ,a jak macie taka mozliwosc to czemu nie skorzystac ??
o widzisz... musze podpytać....

Cytat:

johambina a nie powiedzialas jak ta kawka
zawsze można ię umówic że się podejdzie jak on przyjeżdża z Niemiec... bo on jeździ we wtorki a wraca w czwartki, czasem go widuję że w środę wieczorem juz jest wiec zawsze mzna sie umowic i podejsc
a kawka... mnie smakowala
z reszta ja normalne kawy (rozpuszczalna i sypana) kupuje u niego

Stary 2010-04-28, 18:00   #917
Mariolcia =P
Zakorzenienie

dzieki za info mav sie gdzies zapodziala, bo bysmy jej podpytaly co jeszcze fajnego jest w niemczech a kupowalas tez cos ze slodyczy? ja znam je wszystkie bo tata zawsze przywozil i teraz sie dziecko odchudza ale ostatnio sie spisal, bo przywiozl mamie chyba z 20 kaw roznych jacobsow,i takich na d w zloto czarnym opakowaniu przeciery pomidorowe w kartonikach-tam sa lepsze te polskie sa ble, i karton tunczyka zjadlam chyba 20 puszek z tego

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-04-28 o 18:01
Stary 2010-04-28, 18:06   #918
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

właśnie... musze podpatrzyć czy tunczyka pan ma... a jak nie to niech popatrzy ile kosztuje i zobaczymy, może zamówię.... bo rybki inne ma....

a kawa to wiem o jaką ci chodzi... skleroza mnie dopadła i nie pamietam nazwy.... widziałam ja też w elei ale.....droższą

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

a ze słodyczy to ja tylko śledzie
i ewentualnie czekoladę gorzka wedla wiec to nie ten sklep

Stary 2010-04-28, 18:10   #919
loles92
Raczkowanie

GG do loles92 Send a message via Skype™ to loles92

taką bluzę sobie zamówiłam na allegro.
100% oldschool- usbóstwiam
loles92 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 18:12   #920
Mariolcia =P
Zakorzenienie

zazdroszcze, ja bym wszystko slodkie zjadla a czekoladki i pawelki toffi wrecz kocham kawa dallmayr jak sie dowiesz to daj znac, jak bedzie tanio to moze sie zbiorowo zlozymy

Stary 2010-04-28, 18:18   #921
Mo_Nika
szamanka

Witam
Czekam z niecierpliwością na sobotę... wtedy się zważę i pomyślę co dalej...

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Jem jajecznicę z wieśniakiem
Stary 2010-04-28, 18:23   #922
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mo_Nika Pokaż wiadomość

Jem jajecznicę z wieśniakiem
Co jesz?? wariatka
Stary 2010-04-28, 18:27   #923
_dagusia_
Raczkowanie

Cytat:
daj znać jak znajdziesz w gdańskim bomi to czerwone cudo bez cukru

"Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy" M.M
_dagusia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-28, 18:28   #924
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny, który ten Kotlin nie ma cukru?Kilka jest w Bomi , ale nie wiem ,który cukru nie ma?
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:34   #925
tabinga
Raczkowanie

LYRABEA no własnie sliczny przykład -przeczytałam Twój jadłospisSniadanieI: Owsianka z1/2 szkl 0,5% mleka+ żóltko, podgrzewane i bełtane, do tego pół łyżeczki xylitolu (słodzik z kory brzozowej), 2 krople słodziku śmietankowego na bazie alkoholu i 2 łyżki otrąb owsianych +1 jęczmiennych, wcześniej namoczonych w 1/2 szklance gorącej wody, żeby napęczniały (przepis stąd - rewelacyjny deserek, do którego zostałam zmuszona po laparoskopii, a okazał się pyszniutki)
ŚniadanieII: jeden serek wiejski light na patelnię teflonową, odparowany na ciągutkę, z malą porcją młodego szpinaku, 2 plastrami, poszarpanej chudej szyneczki z indyka, 2 pieczarki, pomidorka...podsmażone, odparowane i na koniec wbite całe jajo. Dosmażone tak, by białko się ścieło a żółteczko pozostało lejące...mniam
Obiad: 4 koszyczki kalafiora z parowaru (więcej we mnie nie weszło), obtoczone ubitym białkiem (zostało mi z porannej owsianki) z przyprawami typu suszona cebulka, czosnek, słodka papryka, pieprz i troszkę maggi.
Kolacja: jeszcze nie wiem, ale może zrobię sobie jakąś potrawkę z tuńczyka z wody z warzywkami i surimi o smaku krewetek przerobionymi a la makaron...
A OTO przykład Dukana
Biały serek, placek z otrąb, ciepły napój-śniadanie
wędzony łosoś z małżami, potrawa cielęca, mus-obiad
podwieczorej budyń
kolacja-krewetki z pomidorami, potrawa cielęca, jogurt

WŁAŚNIE tu widze różnicę. U niego posiłek to nie kawałek rybki. To przeważnie na II fazie na przykład i ryba i mięso.Poza tym kalorii nie liczymy ok ale porównajcie sobie wartośc jego menu z tym co my jemy na obiady. Nie wydaje się Wam,że tu na forum trochę z ta ilościa kaloryczną przedobrzamy. Co do słodziku poczytałam to co zaproponowałaś ale nie ma tu żródła -jakie badania-dla mnie to poprostu reklamowy tekst.
Stary 2010-04-28, 18:34   #926
betii5
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chooo Pokaż wiadomość
Witam, witam.
Przyszłam powiedzieć, że żyję. Dukam (zaraz równo 2 miesiące)
Zaprezentować się w mojej fryzurze, co tak obiecywałam.
http://img17.imageshack.us/img17/9572/adalb.jpg

Powiedzieć, że na wadze 68kg czyli równo -10 aktualnie.
I uciekam dalej w Świat
Kiedyś- tam znów się pokażę
super fryzurka i śliczna z Ciebie kobitka,ale zdięcie mogłaś dać w całej okazałości.Oczywiśc ie gratulacje 10 kg to jest super wynik.
betii5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-28, 18:35   #927
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, który ten Kotlin nie ma cukru?Kilka jest w Bomi , ale nie wiem ,który cukru nie ma?
Poczytaj składy na etykietkach, to będziesz wiedziała poza tym Natalaplo wstawiła zdjęcie ze 2 strony temu

Edytowane przez mara30
Czas edycji: 2010-04-28 o 18:39
Stary 2010-04-28, 18:43   #928
fatal21
Wtajemniczenie

Tak zwłaszcza na produktach z internetu są całe etykiety opisujące skład!!!!!Dziękuję!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Stary 2010-04-28, 18:47   #929
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Tak zwłaszcza na produktach z internetu są całe etykiety opisujące skład!!!!!Dziękuję!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!
Napisałam Ci, że 2 strony wstecz jest zdjecie, to nie jest wystarczająca informacja? na zdjęciu wyraźnie widać, że pisze na nim bez cukru
Stary 2010-04-28, 18:49   #930
fatal21
Wtajemniczenie

ok dziękuję!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości