Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-29, 19:19   #2761
gissh
Raczkowanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Dominisiu zdrówka z okazji ukończenia 5 miesięcy
Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
dolaczam sie do zyczen duzo zdrowka dla maluszka
Cytat:
Napisane przez kachula27;18906041[SIZE=4
DOMINISIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO[/SIZE]
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Dominisiu stoooooo latek !!
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
I Sto lat dla wszystkich jubilatów
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA DOMINISI OD GISSH

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
dla Dominisi : cmok:

W imieniu Dominisi dziękuję wszystkim Wizażowym Ciociom za pamięć

A oto i pięciomiesięczna jubilatka

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:22   #2762
DiTu77
Zakorzenienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość

Ach - jaki słodziak
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:28   #2763
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja kochana znam ten ból... u nas tak zaczęły sie schody... od nadgorliwości... Trafiłam na okulistke, która dopatrzyła się wybroczyn w oczkach Piotrusia i przedstawiła mi to w taki sposób, że jak wyszłam to się popłakałm przy ludziach... tlyko w gabinecie dałam radę się jeszcze powstrzymać chociaż czułam, że odpływam. Dostałam skierowanie do neurologa, na badania i do szpitala okulistycznego... to sobnie możesz wyobraźić jak to odebrałam...
I co? wybroczyny ma wiele dzieci po ciężkich porodach a piotruś taki miał choćby ze względu na to, że urodził się za wcześnie. Neurolog eykluczył wylewy w główce... Ale badania... no własnie... wtedy wyszły te niby tragiczne wyniki krwi.... i Prpokocim podejrzenie uszkodzenia szpiku kostnego... Masakra istna i tylko dziękowac do dziś mi pozostaje, że to była pomyłka...
Ja rozumiem coś sprawdzić, nie bagatelizować ale na wszelki wypadek, taka nadgorliwośc... przez ten cały stres mały ma przepukliny... Pępek mu się taki zaczął robić jak leżał w Prokocimiu i wiecie tu badania, karmienia o ich godzinach. Darł się pzrez tydzien przed karzdym... przy pobieraniu krwi przeżył traume- jak zkładali wenflon i go badali- toteż do samego końvca już była masakra nawet jak tylko z paluszka pobierali...

Się wywnętrzyłam

Brombi super, że Filuś taki równy chop A kiedy się ten gluten wprowadza? Zielonam jest narazie tlyko marze żeby już móc mu mięsko dać i w końcu pozbyć się tej anemi... ale póki co muszę znowu zrobić podejście z jarzynowymi... wogóle mój się krzywi na owoce.... sama nieweim... je ale z taką miną skrzywioną... Lepiej podchodzą mu warzywa a mam mały wybór przy jego kłopotach z kupka przy żelazie... nie będę u ciiągle dyni z ziamniakami serwowała...

gissh słodziuchna!!

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-04-29 o 19:29
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 19:29   #2764
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:

Śliczna
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:27   #2765
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaka ślicznotka!

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Xpressja kochana znam ten ból... u nas tak zaczęły sie schody... od nadgorliwości... Trafiłam na okulistke, która dopatrzyła się wybroczyn w oczkach Piotrusia i przedstawiła mi to w taki sposób, że jak wyszłam to się popłakałm przy ludziach... tlyko w gabinecie dałam radę się jeszcze powstrzymać chociaż czułam, że odpływam. Dostałam skierowanie do neurologa, na badania i do szpitala okulistycznego... to sobnie możesz wyobraźić jak to odebrałam...
I co? wybroczyny ma wiele dzieci po ciężkich porodach a piotruś taki miał choćby ze względu na to, że urodził się za wcześnie. Neurolog eykluczył wylewy w główce... Ale badania... no własnie... wtedy wyszły te niby tragiczne wyniki krwi.... i Prpokocim podejrzenie uszkodzenia szpiku kostnego... Masakra istna i tylko dziękowac do dziś mi pozostaje, że to była pomyłka...
Ja rozumiem coś sprawdzić, nie bagatelizować ale na wszelki wypadek, taka nadgorliwośc... przez ten cały stres mały ma przepukliny... Pępek mu się taki zaczął robić jak leżał w Prokocimiu i wiecie tu badania, karmienia o ich godzinach. Darł się pzrez tydzien przed karzdym... przy pobieraniu krwi przeżył traume- jak zkładali wenflon i go badali- toteż do samego końvca już była masakra nawet jak tylko z paluszka pobierali...
też jestem tego zdania, że można powiedzieć spokojnie, zasugerować, a nie przedstawiać podejrzenie jako wyrok i diagnozę...
kuuurcze ja się strachu najadłam, spać nie mogłam, tak bardzo się bałam, że coś będzie nie tak.
a lekarka zapewne zapomniała na drugi dzień że miała taką pacjentkę.
Nie mogła tego wytłumaczyć spokojnie, nie siejąc paniki ?!
wrrr

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:32   #2766
zebra666
Zakorzenienie

Xpressja u nas było identycznie! Alez ja wtedy szybko schudłam... I wogóle tylko wyłam zamiast się cieszyć karzdym dniem z synkiem.... no i on czuł moje emocje i było tylko gorzej... Wszystko było by zupełnie inaczej gdyby właśnie nie zasianie tej paniki... Dopiero jak zobaczyła, że ja już jestem w innym świecie i bledne to coś chciała mnie pocieszyć ale było za późno. Wogóle w tym szpitalu okulistycznym dostal jakieś kapsułki do zrobienia i picia.... miałam z nim byc na kontroli po tym ale nie byłam...były przepukliny i zaś nowe stresy dla niego i nie chciaąłm znowu żeby to badanie musiał mordować

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 20:39   #2767
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Xpresja co za gluuuupia lekarka

Ale tekstem pana doktora o macaniu to porawilas mi humor!

gissh sliczna jubilatka!

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 20:49   #2768
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

: love:slicznotka

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 21:23   #2769
asioczka
Zadomowienie

Cytat:

dolaczam sie do zyczen!
a Jubilatka- cudo- miod!

ja tylko tak na chwile, bo znalazlam cosik takiego:
http://www.edziecko.pl/aktywnerodzic..._Maluchem.html

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:31   #2770
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa jaka ślicznotka!

też jestem tego zdania, że można powiedzieć spokojnie, zasugerować, a nie przedstawiać podejrzenie jako wyrok i diagnozę...
kuuurcze ja się strachu najadłam, spać nie mogłam, tak bardzo się bałam, że coś będzie nie tak.
a lekarka zapewne zapomniała na drugi dzień że miała taką pacjentkę.
Nie mogła tego wytłumaczyć spokojnie, nie siejąc paniki ?!
wrrr

Beznadziejna baba jak można tak szczelać a bo to głowa a bo to waga. Szok!!!
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-29, 22:54   #2771
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:

sliczniutka

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
dolaczam sie do zyczen!
a Jubilatka- cudo- miod!

ja tylko tak na chwile, bo znalazlam cosik takiego:
http://www.edziecko.pl/aktywnerodzic..._Maluchem.html
dzieki fajne, jutro sprobuje

xpresja dobrze ze wszystko z Lenka ok a baba jakas pokrecona, ciekawa jestem czy ona u wszystkich dzieci wynajduje jakies "nieprawidlowosci"

nasza pediatra jest dobra, minus ma taki ze sama ma alergie i wszystkim dzieciom odrazu stawia diagnoze alergia na ... i nubilizator to codzienosc wszystkie znajome z dziecmi z nia to przerabiali ale to tylko jeden jedyny minus, a tak jest ok

moje dziecko nakarmione spi i ja tez zmierzam w kierunku lozka bo padam na pysk dobranoc
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 06:21   #2772
xpressja
Zadomowienie

ja do tej lekarki trafiłam pierwszy raz, i tylko na szczepienie bo mojej nie było a to byl jedyny wolny termin... a juz słyszałam o niej historie, tylko wiecie jak to jest, zasieje w człowieku ziarenko niepewności to i strach rośnie do ogromnych rozmiarów!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 06:36   #2773
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Madzia kierownik budowy wpisał nam do dziennika zamknięcie budowy- długa historia i nawet nie chce mi sie denerwować- w kazdym razie od dzis mamy nowego kierownika i mam nadzieje ze juz pójdzie sprawnie
Mlainko zamknięcie czy wstrzymanie budowy?
bo zamknąć budowy to on nie moze - moze wstrzymać roboty budowlane wpisem do dziennika jezeli ma pdstawy np. w przypadku niezgodności z projektem lub przy zagrożeniach
bo tak bezpodstawnie to mu nie wolno

Cytat:
slicznosci
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 06:46   #2774
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
DiTu, Domi, Tarasia kliki poszly

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszcze tych spacerków, tez bym chetnie z niunia wyszla ale wole poczekac zeby jej przeszlo bo w srode wracam do pracy i chce zebyjuz wtedy byla zdrowa jak ryba. A to pracy tak mi sie nie chce wracac ze masakra
jeszcze się naspacerujesz!
Cytat:
Napisane przez vitreus Pokaż wiadomość
Witajcie

Jeśli chodzi o spacerówki to też chętnie bym zaczęła, tylko nie wiem czy używać śpiworka takiego bo do mojej śpiworek był, czy bez niczego?
Z małym chodzę na spacery zwykle wieczorem, po 18-stej. i ubieram go tak: body z krótkim, kaftanik, półśpochy, sweterek, skarpetki i kombinezon polarowy. Przykrywam go jeszcze kocem i jest w zapiętym po uszy nosidełku.
Z tego co piszecie wydaje mi się, że jestem przewrażliwiona i ubieram go za grubo. Czy byłaby dobra spacerówka na wieczorowe spacery?
a czemu chodzicie na spacery tak późno?
no i zgadzam się z dziewczynami, że ten zestaw to co najmniej jak na zimę a nie na wiosnę.
Nic się nie martw - ja też dostałam baty za to, że w domu ubieram malucha zbyt ciepło ale się już poprawiłam i mała często leży w samym body i skarpetkach
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
zaraz was nadrobie...
my już po usg główki - wszo ok! obraz jak powiedział Pan Dr - książkowy...

a historia z usg zaczeła sie od tego ze jak byliśmy na szczepieniu, to trafiłam na najbardziej nadgorliwa pania Dr
oczywiście co ja się nasłuchałam że Lenka duża, że dużo wazy, że to że tamto...
no i przyczepiła się do bioderek, stwierdziła, że tak duże dziecko zapewne ma problem z bioderkami
na co ja, że nie ma problemu, bo robiliśmy usg
no to lekarka zaczęła oglądać i mówi, że Lenka za dużo macha rączkami... trzeba do neurologa...
na co ja, że byliśmy profilaktycznie u najlepszego neurologa we Wrocławiu, nie miała, żadnych zastrzeżeń do rozwoju i odruchów, wręcz pochwaliła Lankę że jest silna itp...
no to Pani dr stwierdziła, że Lenka to ma za dużą głowę i trzeba jak najszybciej zrobić usg...

na co mnie zatkało...
no co jak co, ale nikt nie mówił, że moje dziecko ma dużą głowę

jak dodała "należy wykluczyć najgorsze" to nogi zrobiły mi się jak z waty...
oczywiście w domu "doktor googiel" zadziałał i o wodogłowiu wiem już wszystko!

a dzisiaj na usg lekarz się mnie pyta kto i po co mnie skierował,
ja mówię, że Pediatra miała zastrzeżenia do wielkości główki...
na co on parsknął śmiechem, zmierzył obwód zrobił usg i pogratulował mi zdrowego dziecka
jak mu opowiedziałam historie to powiedział, że wie doskonale jak to być w takiej sytuacji bo sam jest ojcem małego klocka ( dziewczynka jak sie urodziła miała 59 cm wazyła 4900g ) jak miała miesiac ważyła 5500 i lekarze sugerowali otylosc i inne zaburzenia, odsyłali do specjalistów - teraz mała ma roczek i jest zdrowym pełnym energii malcem

także opinie na temat PEWNEGO typu lekarzy co to siatki centylowe przekładają ponad wszystko mieliśmy z panem dr takie same

tak jakby nie było na świecie niskich, wysokich, szczupłych, tęgich, z małym dużym nosem, z odstającymi uszami , krótkimi i długimi nogami....
wszyscy są w 50 centylu wagi, wzrostu...i obwodu główki.

eeeeh sie rozpisałam, może ktoś wytrwa do końca
wytrwałam do końca
ale się musiałaś nadenerwować. dobrze, że wszystko w porządku
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
ma sie dostac 100 puszek...z tych stu wybiora 53 (ztym ze duzo ludzi po kilka podeslalo wiec szansa jest). Na kazdej stronie jest po 8 puszek, czyli stron jakies 11 przejdzie. Ja jestem z jedna puszka na 3 stronie a z druga na 7
ja ciągle oscyluję między 12 a 13 także proszę o kliki

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

a i na szczepieniu było duuuużo płaczu ale smutek szybko minął i nawet nie było potem marudzenia. Nila waży 6160 i pani pochwaliła, że ładnie sobie wygląda "na piersi"

Edytowane przez tarasia
Czas edycji: 2010-04-30 o 06:42
tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 06:52   #2775
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość

a i na szczepieniu było duuuużo płaczu ale smutek szybko minął i nawet nie było potem marudzenia. Nila waży 6160 i pani pochwaliła, że ładnie sobie wygląda "na piersi"

Klikam i Cie dopinguje, zebysmy razem cos wygraly
Moja lekarka tez pochwalila Polusie. Na poczatku myslalam, ze za malo, ale babka powiedziala, ze w sam raz (patrzac jeszcze na mnie). Od ostatniego szczepienia przytyla rowne 700 g (bo wtedy bez pieluszki 5050, a teraz 5750g)

a my wczoraj z Tz poszlismy spac o 2. Nawet winka sie dwa lyki napilam ale potem poszlam i zaczelam calowac Polusie, bo nie moglam sie ode niej oderwac jak szlam spac i sie zbudzila, wiec musialam wziac na cyca

Gish sliczna mala Domi

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 07:14   #2776
katekatee
Zadomowienie

WitamJa się dziś znów się tylko przywitam i życzę Zdrówka i 100 latek solenizantom i spadam zakuwać i pisać Tżt wczoraj się obronił a ja ciągle walcze, no ale na szczęście momógł mi w sprzątaniu bo już nie ma wymówki że się musi uczyć No ale teraz jest w pracy, babcia pewnie znów gdzieś pojedzie a ja znowu z Wikim sama zostanę Wczoraj wziełam go na dwór i się uczyłam na krześle ale to jest tak ciężko się skupić no ale co mam robić jak uczyć się musze a jestem sama w domu z Wikim. Powoli ma tego dość

Marcelina a powiedz mi FIlusiowi już się tak całkiem ta główka wyrównała, bo WIki ma jeszcze troszkę taką różnice no a pozatym to mu się spłaszczył tył i nie wiem dlaczego bo ja go ciągle w nocy na boku kładę A z tym siadaniem to czemu tak Ci kazała robić?? Wogóle jak tam Filuś z siadaniem?? Bo mój to jak go tak położe na sobie na półleżąco to się zbiera sam ale ja go zawsze przytrzymuje.

Gish malutka jest śliczna
Dziewczyny mam jeszcze jedną prośbę bo już niewiele ankiet mi brakuje czy mogłybyście teraz wypełnić ankiete w imieniu tżtów?? Chodzi o to że teraz mam większość badanych kobiet no a musiałabym mieć po równo.
Będę bardzo wdzięczna

http://www.ankietka.pl/ankieta/39779...erencyjny.html

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

Edytowane przez katekatee
Czas edycji: 2010-04-30 o 07:22
katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:26   #2777
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Mlainko zamknięcie czy wstrzymanie budowy?
bo zamknąć budowy to on nie moze - moze wstrzymać roboty budowlane wpisem do dziennika jezeli ma pdstawy np. w przypadku niezgodności z projektem lub przy zagrożeniach
bo tak bezpodstawnie to mu nie wolno

slicznosci
Madziu masz racje -wstrzymanie budowy- a ty jesteś jakąs specjalistką w tej dziedzinie- w razie czego można oczekiwać fachowej porady?? A z tym kierownikiem to było tak ze u nas niedawno przy budowie w centrum kamienicy zawaliła sie kamieniczka obok wiec była wielka afera i kilka osób z nadzoru straciło pracę. Ten kierownik wystraszył sie tej budowy (naszej) bo też w centrum- ale zamiast po ludzku zrezygnować to zaczał wymyślać problemy. No finisz jest taki że mamy nowego kierownika a ten wpis niestety tam juz został- ale ten nowy kierownik nie widzi problemu.

Gish ale masz śliczności

---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam jeszcze jedną prośbę bo już niewiele ankiet mi brakuje czy mogłybyście teraz wypełnić ankiete w imieniu tżtów?? Chodzi o to że teraz mam większość badanych kobiet no a musiałabym mieć po równo.
Będę bardzo wdzięczna

Wypełniłam ale co jesli na pierwsze pytanie odp jest NIE??
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 07:53   #2778
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Będę bardzo wdzięczna

Ja juz wypelnilam w imieniu mojej mamy, bo ona ma kredyt i moje dwie kolezanki tez wypelnily....

Dzien doberek

nie wiem dlaczego, ale taka padnieta jestem ostatnio...w ogole nie do zycia...jakies przesienie czy co...

Maly wlasnie jeczy w lozeczku, otworzylam mu okno, zeby mial chlodniej i lepiej zasnal i spal a tu nic....

Stary 2010-04-30, 08:03   #2779
DiTu77
Zakorzenienie

100 latek dla Oleńki Lucky

Filipkowi i Agusi złożę jutro
Cytat:
Xpresja co za gluuuupia lekarka

Ale tekstem pana doktora o macaniu to porawilas mi humor!

gissh sliczna jubilatka!
To ja pisałam o macaniu
Cytat:
..

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Klikam
Buziaki dla Nilutki od Madzi - my idziemy na szczepienie w przyszłym tygodniu - powinniśmy dzisiaj, ale chyba nie dam rady...
Cytat:
WitamJa się dziś znów się tylko przywitam i życzę Zdrówka i 100 latek solenizantom i spadam zakuwać i pisać Tżt wczoraj się obronił a ja ciągle walcze, no ale na szczęście momógł mi w sprzątaniu bo już nie ma wymówki że się musi uczyć No ale teraz jest w pracy, babcia pewnie znów gdzieś pojedzie a ja znowu z Wikim sama zostanę Wczoraj wziełam go na dwór i się uczyłam na krześle ale to jest tak ciężko się skupić no ale co mam robić jak uczyć się musze a jestem sama w domu z Wikim. Powoli ma tego dość

...

Będę bardzo wdzięczna

Wypełnione raz drugi i trzymam kciuki - niedługo będziesz po i gratki dla Tż-ta
Stary 2010-04-30, 08:07   #2780
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
To ja pisałam o macaniu

Wystawilam mlodego na balkon...wieje, ale jest ciepelko wiec MOZE laskawie zasnie...

....ale u nas pieknie wrzosami pachnie!!

Stary 2010-04-30, 08:13   #2781
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

Wystawilam mlodego na balkon...wieje, ale jest ciepelko wiec MOZE laskawie zasnie...

....ale u nas pieknie wrzosami pachnie!!

Wrzosami - o tej porze roku
Stary 2010-04-30, 08:17   #2782
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:

Wrzosami - o tej porze roku

No bo rosna mi przed i pod oknem....piekne rozowe i fioletowe

A ja znalazlam fajne przedszkole dla malego...tylko hmm...niby tylko do 13.30 zajmuja sie maluchami...troche krotko, nie?

Stary 2010-04-30, 08:22   #2783
katekatee
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny ja też już zagłosowałam na Was w konkursach.
Malinko jeśli nie masz kredytu to opuszczasz pytania dotyczące szczegółów kredytu bo one nie są obowiązkowe.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:35   #2784
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

dzień dobry wszystkim,
z okazji moich wczorajszych urodzin zapraszam na kilka słodkości z rana

wczoraj miałąm taka migrene cały dzień, że umierałam do dziś rano...
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:39   #2785
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:

A ja znalazlam fajne przedszkole dla malego...tylko hmm...niby tylko do 13.30 zajmuja sie maluchami...troche krotko, nie?

Trochę krótko - a Ty już o przedszkolu myślisz?
Cytat:
Dzięki dziewczyny ja też już zagłosowałam na Was w konkursach.
Malinko jeśli nie masz kredytu to opuszczasz pytania dotyczące szczegółów kredytu bo one nie są obowiązkowe.

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim,

Najlepszego
Współczuję
Stary 2010-04-30, 08:46   #2786
pinky_deer
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Klikam i Cie dopinguje, zebysmy razem cos wygraly
Moja lekarka tez pochwalila Polusie. Na poczatku myslalam, ze za malo, ale babka powiedziala, ze w sam raz (patrzac jeszcze na mnie). Od ostatniego szczepienia przytyla rowne 700 g (bo wtedy bez pieluszki 5050, a teraz 5750g)

a my wczoraj z Tz poszlismy spac o 2. Nawet winka sie dwa lyki napilam ale potem poszlam i zaczelam calowac Polusie, bo nie moglam sie ode niej oderwac jak szlam spac i sie zbudzila, wiec musialam wziac na cyca

Gish sliczna mala Domi
uśmiaam się, bo ja czesto mam takie właśnie "napady love" a wtedy dziecko biedne jest...

Cytat:

eee a to wrzosy a nie bzy przypadkiem?

Zeberko i Xpressjo - ja nadla żyję w wiecznym strachu bo to co lekarze zrobili nam po porodzie to się nadaje do zaskarżenia.
miałam cała liste specjalistów - łącznie z genetykiem.....
wczoraj od rana jeżdziłam po wypis od genetola właśnie......... i kurna mać nadal musimy być pod opieka ich poradni aż do roku co najmniej
ale teraz przyjmuje to wszystko z wiekszym luzem i dystansem, bo uważam że małą jest normalnie rozwinięta.
a już takie zespoły nam wymyślali na samym początku, że właściewie ciągle z Tż płakaliśmy
Stary 2010-04-30, 08:47   #2787
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Madziu masz racje -wstrzymanie budowy- a ty jesteś jakąs specjalistką w tej dziedzinie- w razie czego można oczekiwać fachowej porady??
ja pracuję w nadzorze budowlanym więc jestem w temacie
a jak sie tam ściana zawaliła to źle zrobili wykopy pod fundament - bo w takim przypadku to się robi odcinkami a nie całość
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-30, 08:50   #2788
pinky_deer
Raczkowanie

aa Dominiczka jaka śliczna, a jakie włosy o matko zacałowała bym
Stary 2010-04-30, 08:55   #2789
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry wszystkim,

Stoooooo latek z okazji urodzin!!

Wspolczuje migreny, dobrze, ze juz przeszla...

Cytat:

Trochę krótko - a Ty już o przedszkolu myślisz?

Znow sie nabijaja ze mnie no....

A dlatego mysle, ze musze - zapisy sa TERAZ ns rok 2012

Wiec akurat jak maly bedzie musial isc...trzeba teraz myslec, bo jak nie, to zostana tylko jakies panstwowe przedszkola...

A to jest przedszkole z inicjatywa rodzicielska - czyli rodzice tez ustalaja program, sa wspolne sniadania, wycieczki do lasu raz w miesiacu, odwiedziny u konikow, raz na dwa tyg. basen, gotowanie dla maluchow.
Grupa jest jedna i liczy 25 dzieci.
No i 5 minut drogi od nas na pieszo...

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
eee a to wrzosy a nie bzy przypadkiem?

O matkoooooooooo.....masz racje przeciez!! Pewnie, ze bzy..!!
Ale sie popisalam....:mdl eje:

Cytat:
Zeberko i Xpressjo - ja nadla żyję w wiecznym strachu bo to co lekarze zrobili nam po porodzie to się nadaje do zaskarżenia.
wczoraj od rana jeżdziłam po wypis od genetola właśnie......... i kurna mać nadal musimy być pod opieka ich poradni aż do roku co najmniej
ale teraz przyjmuje to wszystko z wiekszym luzem i dystansem, bo uważam że małą jest normalnie rozwinięta.
a już takie zespoły nam wymyślali na samym początku, że właściewie ciągle z Tż płakaliśmy
Jej, naprawde?! I D I O C I.....

Stary 2010-04-30, 09:01   #2790
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
...

Cytat:
...
Znow sie nabijaja ze mnie no....

A dlatego mysle, ze musze - zapisy sa TERAZ ns rok 2012

Wiec akurat jak maly bedzie musial isc...trzeba teraz myslec, bo jak nie, to zostana tylko jakies panstwowe przedszkola...

A to jest przedszkole z inicjatywa rodzicielska - czyli rodzice tez ustalaja program, sa wspolne sniadania, wycieczki do lasu raz w miesiacu, odwiedziny u konikow, raz na dwa tyg. basen, gotowanie dla maluchow.
Grupa jest jedna i liczy 25 dzieci.
No i 5 minut drogi od nas na pieszo...

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

O matkoooooooooo.....masz racje przeciez!! Pewnie, ze bzy..!!
Ale sie popisalam....:mdl eje:

...
Się nie nabijam - zapomniałam, że ja w wioseczce mieszkam i na dodatek nauczycielka - więc mi nie odmówią we własnej szkole choćby jutro chciałabym go zaprowadzić

Wrzosy... - teraz się nabijam

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-04-30 o 09:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości